Ahoj,
u nás je konečně krásná zima. Tak plánuji s kamarádkou tuto aktivitu:o) ona pojede na koni a já za ní na lyžích
Moje otázka je teda jasná....Jaké jsou vaše zkušenosti se skijöringem? Co ybste z vlastní zkušenosti doporučovali?
My jsme to ještě moc detailně nepromýšlely, ale asi přivážeme dvě lonžky někam k sedlu a já se budu držet:o) Na nohy asi sjezdovky, že?
za všechny rady, typy, případně i za fotky Díky;o)
majta
napsal(a):
Ahoj,
u nás je konečně krásná zima. Tak plánuji s kamarádkou tuto aktivitu:o) ona pojede na koni a já za ní na lyžích
Moje otázka je teda jasná....Jaké jsou vaše zkušenosti se skijöringem? Co ybste z vlastní zkušenosti doporučovali?
My jsme to ještě moc detailně nepromýšlely, ale asi přivážeme dvě lonžky někam k sedlu a já se budu držet:o) Na nohy asi sjezdovky, že?
za všechny rady, typy, případně i za fotky Díky;o)
Nějaký fotky máme tady:
http://retezka.priluky.cz/fotky_retezka_com/robin/lyzovacka31-12-05/lyzovacka31-12-05.html
Doporučuju použít koně, kterej se neleká a umí tahat. Naši koně jsou zatahaní, takže je to moc bavilo a nedělalo jim to potíže. DObré jsou sjezdovky, ale slečna kterou jsem táhla, měla běžky a taky to zvládla. Je dobrý nejezdit na umrzlym sněhu, to pak děsně klouže a může se stát že z kopce předjedeš koně nebo ho zraníš. A opatrně zatáčejte, ať se nevyklopíte. Jinak my jsme měli dvě lonžky nebo provázky na konci svázaný, člověk se toho chytil rukama jak na vodních lyžích a v případě potřeby se dají pustit.