koki
napsal(a):
Můžeš být konkrétní?
proč se koně nemůžou mít dobře ? nejhorší na tom všem je , že itakoví koně jsou dál využívani ve sportu . a vlastně ze sponzorských darů od soucitných lidí se kupují věci ne pro pohodový důchod koní , ale pro sportovní využití . Takže nepříjemný život koní pokračuje dál .
blondy1
napsal(a):
proč se koně nemůžou mít dobře ? nejhorší na tom všem je , že itakoví koně jsou dál využívani ve sportu . a vlastně ze sponzorských darů od soucitných lidí se kupují věci ne pro pohodový důchod koní , ale pro sportovní využití . Takže nepříjemný život koní pokračuje dál .
Já osobně mám s jedním útulkem strašné zkušenosti... Také si často pokládám otázku: Proč se koně nemůžou mít dobře?
gabrielle
napsal(a):
Já osobně mám s jedním útulkem strašné zkušenosti... Také si často pokládám otázku: Proč se koně nemůžou mít dobře?
Jen pár fotek pořízených v útulku, o kterém jsem mluvila (TO CO JE NA FOTKÁCH NENÍ VŠE, CO SE TAM DĚJE) Na fotce: "výběh" pro poníka
gabrielle
napsal(a):
Jen pár fotek pořízených v útulku, o kterém jsem mluvila (TO CO JE NA FOTKÁCH NENÍ VŠE, CO SE TAM DĚJE) Na fotce: "výběh" pro poníka
po mé snaze byl rozšířen alespoň na tento rozměr
gabrielle
napsal(a):
po mé snaze byl rozšířen alespoň na tento rozměr
"výběh" pro koně. kráva, která má rohy je s nimi ve výběhu a útočí na ně
gabrielle
napsal(a):
takto se skladuje hnůj
gabrielle
napsal(a):
takto se skladuje hnůj
Takto vypadal výběh pro poníka, když jsem se do útulku nedostala 4 dny. Pokud to není vidět, všude jsou bobky.
gabrielle
napsal(a):
Takto vypadal výběh pro poníka, když jsem se do útulku nedostala 4 dny. Pokud to není vidět, všude jsou bobky.
Jeden z koní.
gabrielle
napsal(a):
Z druhé strany
Jeho "výběh". mimochodem ten koník už umřel:-(
gabrielle
napsal(a):
Jeho "výběh". mimochodem ten koník už umřel:-(
Na tomto koni měli v plánu jezdit. Foto je pořízené pár dní po příjezdu do útulku. Jeho majitel zemřel, naštěstí o něj příbuzní projevili zájem a odvezli si ho. Chtěli na něm jezdit, když se jim pohrozilo, že pokud na něj někdy někdo sedne, tak že na ně podáme trestní oznámení na týrání zvířat. Začali se vykrucovat, že to nikdy neřekli a že se na něm nikdy jezdit nemělo Mimochodem, tento kůň měl zadní nohy v takovém stavu, že se mu nedaly ani vyčistit kopyta- na té jedné noze se vůbec neudržel.
gabrielle
napsal(a):
Na tomto koni měli v plánu jezdit. Foto je pořízené pár dní po příjezdu do útulku. Jeho majitel zemřel, naštěstí o něj příbuzní projevili zájem a odvezli si ho. Chtěli na něm jezdit, když se jim pohrozilo, že pokud na něj někdy někdo sedne, tak že na ně podáme trestní oznámení na týrání zvířat. Začali se vykrucovat, že to nikdy neřekli a že se na něm nikdy jezdit nemělo Mimochodem, tento kůň měl zadní nohy v takovém stavu, že se mu nedaly ani vyčistit kopyta- na té jedné noze se vůbec neudržel.
Poníkovo kopyto: (možná se mýlím ale) podle mě určitě nemá správný tvar a je přerostlé. Kovář byl v útulku jednou za dlouhý čas
gabrielle
napsal(a):
Ještě jedno foto, tady jsou dobře vidět ty zadní nohy
zuzule
napsal(a):
A to Ti s tím koněm tak ochotně pózovali?
Můžou mi vyhrožovat jak chtějí . Před chvíli mi poslala kamarádka fotky tý kobyly. jestli se z toho dostane . To bude zázrak . akorát nevím jak Vám je poslat . Poraďte . Kobyla kost a kůže . Do toho ůtulku posílám kontrolu .
blondy1
napsal(a):
Můžou mi vyhrožovat jak chtějí . Před chvíli mi poslala kamarádka fotky tý kobyly. jestli se z toho dostane . To bude zázrak . akorát nevím jak Vám je poslat . Poraďte . Kobyla kost a kůže . Do toho ůtulku posílám kontrolu .
Lidi ja byla jednou v kamenne u Stoku(vysocina) a to co jsem videla..hruza..kone kopyta prerostla,rozstipana...par koni vyhublych na kost..a to je soukroma staj..des a hruza...
blondy1
napsal(a):
Musím se Vám s něčím svěřit . jaký názor máte Vy ostatní ? Už jste sponzorovali nějaký koňský ůtulek ? proč to vůbec děláte ?
Hmmm, to je hnus. Někoho takhle pomluvit a neumět se ani podepsat!
Co si myslíš, že vypoví fotka jednoho poníka a dvou hubených koní? Poník ve svém výběhu může být zavřený z pro nás neznámých důvodů. Třeba je nemocný a nemůže běhat. A že jsou na fotkách dva hubení koně? Probůh vždyť je to útulek! Mohli je zrovna přivézt a chvíli to trvá, než se kůň nažere. A ta kráva očividně útočí na koně, že? A koně s ní ve výběhu se jí z toho důvodu očividně panicky bojí, že? Navíc ti dva koně, co jsou s krávou ve výběhu, jsou očividně hubení, že?
Podle mě je tohle jen sprostá pomluva náctileté holčičky.
A vy ostatní se trošku zamyslete a nenechte se strhávat k výkřikům, jak je ten útulek strašný!
impact
napsal(a):
Co si myslíš, že vypoví fotka jednoho poníka a dvou hubených koní? Poník ve svém výběhu může být zavřený z pro nás neznámých důvodů. Třeba je nemocný a nemůže běhat. A že jsou na fotkách dva hubení koně? Probůh vždyť je to útulek! Mohli je zrovna přivézt a chvíli to trvá, než se kůň nažere. A ta kráva očividně útočí na koně, že? A koně s ní ve výběhu se jí z toho důvodu očividně panicky bojí, že? Navíc ti dva koně, co jsou s krávou ve výběhu, jsou očividně hubení, že?
A vy ostatní se trošku zamyslete a nenechte se strhávat k výkřikům, jak je ten útulek strašný!
Na tomto koni měli v plánu jezdit.
Foto je pořízené pár dní po příjezdu do útulku.
Mimochodem, tento kůň měl zadní nohy v takovém stavu, že se mu nedaly ani vyčistit kopyta- na té jedné noze se vůbec neudržel.
No a co, že na něm měli v plánu jezdit? Pokud by ho dali dokupy, tak proč ne?
A že měl zadní nohy v hrozném stavu? Proč nadáváš na útulek, když sama uvádíš, že je to focené pár dní po přívezení do útulku? Proč nenadáváš minulému majiteli? Protože zemřel? A myslíš jako, že kovář na úpravu kopyt je na lusknutí prstů?
impact
napsal(a):
Poníkovo kopyto: (možná se mýlím ale) podle mě určitě nemá správný tvar a je přerostlé. Kovář byl v útulku jednou za dlouhý čas
Jaktože nahoře tvrdíš, že poník chudák má tak strašnej výběh a přitom o pár fotek níž je jeho kopyto vyfoceno na zelené trávě? Copa, zapomněla jsi dodat, že poník se pohybuje i jinde, než v tom pidivýběhu?
impact
napsal(a):
Jaktože nahoře tvrdíš, že poník chudák má tak strašnej výběh a přitom o pár fotek níž je jeho kopyto vyfoceno na zelené trávě? Copa, zapomněla jsi dodat, že poník se pohybuje i jinde, než v tom pidivýběhu?
Dobře, vysvětlím to více...
Nejdřív k poníkovi: než jsem se do útulku dostala, byl zavřený jen v boxe (přestože má dýchací problémy!) a ven se dostal třeba na 4h/měsíc. Až po mé snaze se mu zařídil tento výběh. Focen na trávě je proto, že jsem byla jediná, kdo ho bral ven. Jinak je po 3 infarktech a chtějí s ním připouštět.
Dále chcete něco vědět?
gabrielle
napsal(a):
Nejdřív k poníkovi: než jsem se do útulku dostala, byl zavřený jen v boxe (přestože má dýchací problémy!) a ven se dostal třeba na 4h/měsíc. Až po mé snaze se mu zařídil tento výběh. Focen na trávě je proto, že jsem byla jediná, kdo ho bral ven. Jinak je po 3 infarktech a chtějí s ním připouštět.
Dále chcete něco vědět?
A ještě k té krávě: dříva byla docela v pohodě, koní si moc nevšímala. Pak na jednoho zaútočila, umřel. Pak zaútočila na dalšího, ale naštěstí se nic nestalo, ujela jí noha na blátě.
gabrielle
napsal(a):
A ještě k té krávě: dříva byla docela v pohodě, koní si moc nevšímala. Pak na jednoho zaútočila, umřel. Pak zaútočila na dalšího, ale naštěstí se nic nestalo, ujela jí noha na blátě.
V útulku prostě na koně není místo, ale když není místo, nemají mít koně! Já osobně jsem od tam 2 koně chtěla odkoupit (je mi 18, ale chtěli to za mě rodiče) toho poníka a toho vychrtlého. Z nepochopitelných důvodů mi nevyhověli (2x) tak jsem je nahlásila na krajskou vet. správu. Za to mi tam zakázali chodit.
gabrielle
napsal(a):
Dále chcete něco vědět?
Pro mě už jsi teď úplně stejně nedůvěryhodná osoba, která se maskuje za anonymní nick a anonymní email. Taky bych tě do útulku už nepustila.
gabrielle
napsal(a):
Nikdo mě o e-mail nežádal: SafarikovaG@seznam.cz . Tahle diskuze snad neměla za účel řešit mou osobu, ale útulky, ne?
TO gabrielle:
jestli ti je 18, to bych chtěla vidět, soudě dle tvých inzerátů na bazoši typu darujte koně...nad tvými inzeráty jsme pravidelně dostávala záchvaty smíchu.
Sice jsem v žádném útulku nikdy nebyla, tudíž mám o nich neutrální mínění, ale rozhodně TVOJE příspěvky můj názor nijak neovlivní(bez urážky).
microfon
napsal(a):
TO gabrielle:
jestli ti je 18, to bych chtěla vidět, soudě dle tvých inzerátů na bazoši typu darujte koně...nad tvými inzeráty jsme pravidelně dostávala záchvaty smíchu.
Sice jsem v žádném útulku nikdy nebyla, tudíž mám o nich neutrální mínění, ale rozhodně TVOJE příspěvky můj názor nijak neovlivní(bez urážky).
Zdá sa že jedine z extrému do extrému je to správne orechové.
Na jednej strane ju odsudzujete za jej prístup,ale na druhej strane ju okamžite
šmahom ruky zrušíte (tak ako ona útulok) a ani sa len nepozastavíte nad tým čo chce povedať.
Je to dosť možné, že nemá 18, ale isté je to ,že napríklad tá hromada odpadu
do konského výbehu určite nepatrí. Nikdy som tam nebola, žiadne kone som nevidela (a ani vidieť nechcem), ale na 100% viem, že taký bordel nemá vo výbehu čo robiť.
tana skorcova
napsal(a):
Zdá sa že jedine z extrému do extrému je to správne orechové.
Na jednej strane ju odsudzujete za jej prístup,ale na druhej strane ju okamžite
šmahom ruky zrušíte (tak ako ona útulok) a ani sa len nepozastavíte nad tým čo chce povedať.
Je to dosť možné, že nemá 18, ale isté je to ,že napríklad tá hromada odpadu
do konského výbehu určite nepatrí. Nikdy som tam nebola, žiadne kone som nevidela (a ani vidieť nechcem), ale na 100% viem, že taký bordel nemá vo výbehu čo robiť.
Neplete si mě s někým náhodou? Já nikdy inzeráty o darování koně nedávala, mám adoptovanou kobylku a jsem spokojená. Na svého koně bych neměla peníze, tím pádem ho ani nesháním(ani zadarmo).
www.sisa-venda.estranky.cz
gabrielle
napsal(a):
Neplete si mě s někým náhodou? Já nikdy inzeráty o darování koně nedávala, mám adoptovanou kobylku a jsem spokojená. Na svého koně bych neměla peníze, tím pádem ho ani nesháním(ani zadarmo).
www.sisa-venda.estranky.cz
Lidi tak ted vás fakt nechapu.Tady aby se clovek bál napsat svuj nazor natoz tu ohlasit ze se neco nekde deje a potrebuji pomoct nebo poradit.Od toho tady ten server je.
Myslim Ze kdyby tady 18-ti leta holka (nebo kolik ji je) chtela jen pomluvit utulek kde ji treba zakazali chodit tak neriskuje svoje jmeno tak verejne, neudava tady svuj mail, web a fotky kde je i jeji sestra.Jste normalni?Proc se ji treba nesnazite pochopit.Ja kdybych vedela o utulku kde se deje tohle tak se taky projevuji a peru zuby nehty.Mozna je to nafouknute, mozna ne.Kazdopadne ma zrejme holcina rada kone a chce jim pomoct...a o to nam tady vsem snad jde ne?
Proc se tam teda nekdo neskocite podivat.Pisou si tu lidi z cele CR urcite to mate nekdo blizko.Kdyby jste napsali holcine na mail s dobrym umyslem urcite vam adresu da.Sakra tady jde prece o kone a ne o nejakou holku.Vazne jsem tuhle diskuzi nedala.
Pro ty co budou mit stejne vyhrady...klidne se tu do me puste me je to vazne jedno.Hlavne si pak vsichni rikejme milovnici koni a jak chcem pro ne jen to nej.
zazika
napsal(a):
Jak ti zdůvodnili to že ti koníky neodprodají?
Poník by prý umřel a ten druhý taky. Prý je mají rádi a nechcou je nikomu dát. Nabídla jsem jim i to, že by mi je dali do bezpl. pronájmu, zůstali by jejich kvůli dotacím a tak... ani na to nepřistoupili. Z toho útulku se nikdy žádný kůň nedostal. Ten vychrtlý kůň (co jsem ho chtěla odkoupit) byl strašně moc dušný, fungovala mu 1/3 plic, celé dny stál a ani nemohl popadnout dech. Navíc vedle stáje je skoro denně oheň- něco tam pálí a jde to i na koně. Ustájení jsem měla zajištěné v ideálních podmínkách na dýchání.
chema
napsal(a):
Lidi tak ted vás fakt nechapu.Tady aby se clovek bál napsat svuj nazor natoz tu ohlasit ze se neco nekde deje a potrebuji pomoct nebo poradit.Od toho tady ten server je.
Myslim Ze kdyby tady 18-ti leta holka (nebo kolik ji je) chtela jen pomluvit utulek kde ji treba zakazali chodit tak neriskuje svoje jmeno tak verejne, neudava tady svuj mail, web a fotky kde je i jeji sestra.Jste normalni?Proc se ji treba nesnazite pochopit.Ja kdybych vedela o utulku kde se deje tohle tak se taky projevuji a peru zuby nehty.Mozna je to nafouknute, mozna ne.Kazdopadne ma zrejme holcina rada kone a chce jim pomoct...a o to nam tady vsem snad jde ne?
Proc se tam teda nekdo neskocite podivat.Pisou si tu lidi z cele CR urcite to mate nekdo blizko.Kdyby jste napsali holcine na mail s dobrym umyslem urcite vam adresu da.Sakra tady jde prece o kone a ne o nejakou holku.Vazne jsem tuhle diskuzi nedala.
Pro ty co budou mit stejne vyhrady...klidne se tu do me puste me je to vazne jedno.Hlavne si pak vsichni rikejme milovnici koni a jak chcem pro ne jen to nej.
Děkuju moc za názor. Také jsem to nepochopila, proč se do mě všichni pustili. Já toho poníka milovala, chtěla jsem mu jen pomoct, zachránit, zařídit mu nádherný důchod. Nedovolili mi to, víte, jak mi je? Víte, kolik večerů jsem už probrečela při vzpomínce na něj, jak tam jen stojí v tom pidi výběhu a nikdo se o něj nestará? Strašně to bolí, snažím se to překonat,a le nejde to. Znamená pro mě moc... Pořád mám alespoň malinkou naději, že se s tím někdy snad něco udělá a my se zase shledáme...
gabrielle
napsal(a):
Děkuju moc za názor. Také jsem to nepochopila, proč se do mě všichni pustili. Já toho poníka milovala, chtěla jsem mu jen pomoct, zachránit, zařídit mu nádherný důchod. Nedovolili mi to, víte, jak mi je? Víte, kolik večerů jsem už probrečela při vzpomínce na něj, jak tam jen stojí v tom pidi výběhu a nikdo se o něj nestará? Strašně to bolí, snažím se to překonat,a le nejde to. Znamená pro mě moc... Pořád mám alespoň malinkou naději, že se s tím někdy snad něco udělá a my se zase shledáme...
Odkud si?Mozna by se tu nasel nekdo se srdcem na pravem miste v blizkosti tveho bydliste a pomohl ti.Znam par pripadu kde se lidi stavi za utulek...berou dotace a zvirata se maji hrozne.Takze bych ti to i verila.Chtelo by to poslat tam nejake vedeni at to skontroluji.Ja ty moznosti bohuzel nemam.Zkus si neco najit ve starych diskuzich tady nebo i na equichannelu...tohle se probiralo uz mockrat.Veterinarni sprava se ti na to vetsinou vykasle.co vim tak my mame na severni morave dobry utulek.Mozna by ti pomohli i tam.
chema
napsal(a):
Odkud si?Mozna by se tu nasel nekdo se srdcem na pravem miste v blizkosti tveho bydliste a pomohl ti.Znam par pripadu kde se lidi stavi za utulek...berou dotace a zvirata se maji hrozne.Takze bych ti to i verila.Chtelo by to poslat tam nejake vedeni at to skontroluji.Ja ty moznosti bohuzel nemam.Zkus si neco najit ve starych diskuzich tady nebo i na equichannelu...tohle se probiralo uz mockrat.Veterinarni sprava se ti na to vetsinou vykasle.co vim tak my mame na severni morave dobry utulek.Mozna by ti pomohli i tam.
Já a on:-(
chema
napsal(a):
Jsem z Brna. Když jsme to nahlásili na KVS, tak nám ten chlápek řekl, že tam půjde. Nešel tam a nakecal nám, co všechno jim nařídili (mi tomu věřili), ale nic se neděje... řekl nám to, abysme zavřeli hubu.
gabrielle
napsal(a):
Jsem z Brna. Když jsme to nahlásili na KVS, tak nám ten chlápek řekl, že tam půjde. Nešel tam a nakecal nám, co všechno jim nařídili (mi tomu věřili), ale nic se neděje... řekl nám to, abysme zavřeli hubu.
omlouvám se za překlep: my tomu věřili... přes slzy jsem neviděla na klávesnici...:-(
Uživatel s deaktivovaným účtem

gabrielle
napsal(a):
Bohužel je smutná pravda, že pokud někdo nahlásí týrání koní, vet. správa místo toho aby se to snažila řešit, snaží se to neřešit. Dokud koně neleží na zemi polomrtví hlady, nebo nejsou samá otevřená rána, prostě dělají, jakože nic. Kdyby totiž uznali, že s koňmi je zle a domluva nepomáhá, museli by je zabavit. A co se zabaveným koněm? Někde se musí ustájit, krmit, ošetřovat (kovář, veterinář) na náklady obce a to po dobu, než se všechno vyřeší u soudu. Po tuto dobu nesmí být kůň nijak využíván (ježdění, chov, pobírání dotací ...). Asi všichni víte, jak "rychlé" má ČR soudy a živte roky koně bez možnosti ho jakkoli využít . Dokud to bude takhle, nikdy nebude snaha špatnou péči o zvířata opravdu řešit.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Bohužel je smutná pravda, že pokud někdo nahlásí týrání koní, vet. správa místo toho aby se to snažila řešit, snaží se to neřešit. Dokud koně neleží na zemi polomrtví hlady, nebo nejsou samá otevřená rána, prostě dělají, jakože nic. Kdyby totiž uznali, že s koňmi je zle a domluva nepomáhá, museli by je zabavit. A co se zabaveným koněm? Někde se musí ustájit, krmit, ošetřovat (kovář, veterinář) na náklady obce a to po dobu, než se všechno vyřeší u soudu. Po tuto dobu nesmí být kůň nijak využíván (ježdění, chov, pobírání dotací ...). Asi všichni víte, jak "rychlé" má ČR soudy a živte roky koně bez možnosti ho jakkoli využít . Dokud to bude takhle, nikdy nebude snaha špatnou péči o zvířata opravdu řešit.
Ach jo to je fakt šílený, je to škoda.
zazika
napsal(a):
Ach jo to je fakt šílený, je to škoda.
Ja mam taky zkusenosti s jednim utulkem,ale dobre zkusenosti.Mam tam svoji kobylu a ma se tam moc dobre dokonce ve 20letech porodila krasnou zdravou klisnu.
blondy1
napsal(a):
Musím se Vám s něčím svěřit . jaký názor máte Vy ostatní ? Už jste sponzorovali nějaký koňský ůtulek ? proč to vůbec děláte ?
Pošlu Vám fotky koně z ůtulku . Jsou tři dni staré .Ani tuto s našimi pány veterináři nehne?
blondy1
napsal(a):
A tady máte další . Tak co ? chcete vědět odkud to je ?
blondy1
napsal(a):
Ještě tu mám jeden . Ani ten s našimi vyššími orgány nepohne ?
chema
napsal(a):
Od kud jsou ty fotky?To by chtelo resit pokud to jeste nikdo nedela.Napis vice info.
Pane bože to je hrůza, napiš prosím více info, jestli v takovém stavu už přišel, nebo to z něj udělaly až v útulku, co to s těma lidma je? Videa o dobytcích kteří koně cíleně pro zábavu týrají, vyrazí jim zuby udidly, nechají jejich stav dojít tak daleko. Fakt se za "nás" lidstvo stydím, kdo jiný dokáže být takhle krutý????
Inpact: Možná bys mohla alespoň někdy projevit trochu zájem o příspěvku na který chceš reagovat. Než začneš lidi kolem sebe hanit a urážet, dle mého každý, ať už je mu náct nebo cet a snaží se upozornit na něco, o je špatně a nebo pomoci jakýmkoli zvířatům v nouzi, si zaslouží přinejměnším vyslechnout. Ale to ty ne, to je hned nanynka náctiletá, a že bys jí přístup taky zakázala.Babo jedovatá
katusa
napsal(a):
Pane bože to je hrůza, napiš prosím více info, jestli v takovém stavu už přišel, nebo to z něj udělaly až v útulku, co to s těma lidma je? Videa o dobytcích kteří koně cíleně pro zábavu týrají, vyrazí jim zuby udidly, nechají jejich stav dojít tak daleko. Fakt se za "nás" lidstvo stydím, kdo jiný dokáže být takhle krutý????
Inpact: Možná bys mohla alespoň někdy projevit trochu zájem o příspěvku na který chceš reagovat. Než začneš lidi kolem sebe hanit a urážet, dle mého každý, ať už je mu náct nebo cet a snaží se upozornit na něco, o je špatně a nebo pomoci jakýmkoli zvířatům v nouzi, si zaslouží přinejměnším vyslechnout. Ale to ty ne, to je hned nanynka náctiletá, a že bys jí přístup taky zakázala.Babo jedovatá
holky, mám slzy v očích a husí kůži po celým těle...to je něco strašnýho...slečna snad přijde a podá bližší info, taky by mě to hodně zajímalo..
blondy1
napsal(a):
Ještě tu mám jeden . Ani ten s našimi vyššími orgány nepohne ?
bože proč ji chudinku už rači nenechali odejít na věčný pastviny....tak trápit koně dokáže jen debil,je mi jedno kdo tohle zavinil,lidi jsou strašná verbeš
Nechápu proč už ji neukončili trápení,je to jen kostra...jako z koncentráku,to si snad někdo myslí že tohle zvíře bude někdy fit když vidím ten stav tak mooc pochybuju,ani se neudrží na nohou,nedokázala bych se dívat na takhle zuboženýho koně a ukončila bych to........kůli ní.
ví o tom někdo něco blíž?
sonik
napsal(a):
bože proč ji chudinku už rači nenechali odejít na věčný pastviny....tak trápit koně dokáže jen debil,je mi jedno kdo tohle zavinil,lidi jsou strašná verbeš
Nechápu proč už ji neukončili trápení,je to jen kostra...jako z koncentráku,to si snad někdo myslí že tohle zvíře bude někdy fit když vidím ten stav tak mooc pochybuju,ani se neudrží na nohou,nedokázala bych se dívat na takhle zuboženýho koně a ukončila bych to........kůli ní.
ví o tom někdo něco blíž?
nemůžeš sem dát tohle a pak zmizet
katusa
napsal(a):
Babo jedovatá
Ooo, to je krásný.
Btw. divila by ses, co o zadavatelce vím... Internet a emailová komunikace dokážou být někdy hrozné svině, stačí použít mozek a umět pár věcí.... A zásadně neosuzuju jen podle pár řádek.
blondy1
napsal(a):
tak to vidite je to hrůza . Sponzoři ůtulků by se měli pořádně přesvědčit jak jsou jejich peníze využívany . takhle ta kobyla nevypadala . Osobně jsem jí v tom ůtulku viděla před měsícem . Byla na tom relativně dobře . minulý týden jí převezli k mojí kamarádce a po přepravě jí v boxu padla .
blondy1
napsal(a):
tak to vidite je to hrůza . Sponzoři ůtulků by se měli pořádně přesvědčit jak jsou jejich peníze využívany . takhle ta kobyla nevypadala . Osobně jsem jí v tom ůtulku viděla před měsícem . Byla na tom relativně dobře . minulý týden jí převezli k mojí kamarádce a po přepravě jí v boxu padla .
A je to následek nemoci nebo špatné péče??
blondy1
napsal(a):
Dneska Vám řeknu už jenom jedno . Kobyla je z ůtulku , který býval na dobré ůrovni .hodně akcí hodně lidí okolo ,koně taky byli ve slušném stavu . Nikoho ne odsuzuju , ten dotyčný nechť si sáhne do svědomí sám .co kde je špatně . A v rámci svých možností má tolik koní na kolik jich stačí . Nejsmutnější na tom všem je,že to odnáší nebohé zvíře a teď s ním i majitelka.,kterou to stojí nemalé úsilý a finanční prostředky ,aby kobču dostala z nejhoršího . Zítra pokračování .Dobrou noc . I když teď vím , že pro některým z Vás moje fotky nenechají spát .
blondy1
napsal(a):
Dneska Vám řeknu už jenom jedno . Kobyla je z ůtulku , který býval na dobré ůrovni .hodně akcí hodně lidí okolo ,koně taky byli ve slušném stavu . Nikoho ne odsuzuju , ten dotyčný nechť si sáhne do svědomí sám .co kde je špatně . A v rámci svých možností má tolik koní na kolik jich stačí . Nejsmutnější na tom všem je,že to odnáší nebohé zvíře a teď s ním i majitelka.,kterou to stojí nemalé úsilý a finanční prostředky ,aby kobču dostala z nejhoršího . Zítra pokračování .Dobrou noc . I když teď vím , že pro některým z Vás moje fotky nenechají spát .
Stav té kobyli je způsoben špatnou péčí a nevyhovujícími podmínkami chovu .Jen podotknu ,že kobyla je šesti letá a je to odchovanec ůtulku . nová majitelka si ji v takovém to stavu už přivezla .
blondy1
napsal(a):
Re: Re: Re: Re: Re: záchrana týraných koní-konečně!
Dobře, budu konkrétní . Je to ůtulek REGALIA. Je to dost velký průšvih .
Odpovědět... | Autor: blondy1 () | Vloženo: 18.11.2007 21:33:49
Vždyť jsi to o pár diskuzí níž napsala....
impact
napsal(a):
Re: Re: Re: Re: Re: záchrana týraných koní-konečně!
Dobře, budu konkrétní . Je to ůtulek REGALIA. Je to dost velký průšvih .
Odpovědět... | Autor: blondy1 () | Vloženo: 18.11.2007 21:33:49
Vždyť jsi to o pár diskuzí níž napsala....
Není to Líbezná? Jen tak jinej ryzáček atm nejní. Lidi to je fakt hnus
roxy
napsal(a):
Hei tak to je vazne HNUS
to snad neni ani mozny !!! a takovi berou jeste urcite dotace !!! bych je tam poliskala vsechny !!!
No z těch posledních fotek se mi teda udělo zle, fuj jak todle někdo může udělat zvířeti!!!!!!!! jak se do takovýho stavu dostal a kdo to zapříčinil???? Proboha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
naftalinka
napsal(a):
No z těch posledních fotek se mi teda udělo zle, fuj jak todle někdo může udělat zvířeti!!!!!!!! jak se do takovýho stavu dostal a kdo to zapříčinil???? Proboha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak jsem koukala na jejich stránky.No fotky tam skoro vubec nemaji.Na tech par co tam jsou je prostredi hodne podobne jako na tech tady.Kouknete sami.Nemate to nekdo blizko ze by se to skontrolovalo?
dominika
napsal(a):
No je podobná kobylce Líbezné i mají stejnou nohu bílou ale majitele znám osobně a myslím, si že je to pěkná blbost
Je možný, že existuje stáj , která si říká ,,útulek pro koně'' a dopadne to špatně, ale je hloupost za to odsuzovat i další útulky, když co o pár vím tak pro ty koně dělají první a poslední a dost jim objetují,... A to nejen fynančně, ale i svůj osobní život a vůbec.
Takže pokuď se toto v nějakém ,,útulku'' děje je to špatně, ale mělo by se to řešit přes ochránce.
adelas
napsal(a):
Je možný, že existuje stáj , která si říká ,,útulek pro koně'' a dopadne to špatně, ale je hloupost za to odsuzovat i další útulky, když co o pár vím tak pro ty koně dělají první a poslední a dost jim objetují,... A to nejen fynančně, ale i svůj osobní život a vůbec.
Takže pokuď se toto v nějakém ,,útulku'' děje je to špatně, ale mělo by se to řešit přes ochránce.
Ahoj . Tak jsem tady . Ta kobylka je opravdu Líbezná a je opravdu z ůtulku REGÁLIA
gabrielle
napsal(a):
Dále chcete něco vědět?
Zajímavé je, že tady odsuzuješ lidi v útulku (nemůžu moc soudit, nebyla jsem tam), ale že lidi mají koně do sportu taky zavřené v boxe i s dýchacími problémy a taky je nepouští ven, to už je jedno co? Koukni se příště na obě strany...
blondy1
napsal(a):
Mě v tomto fóru chybí vraždící smajlík.
ježíííš s tím by se mělo něco udělat. byla jsi na okresní vet. správě? i s fotkama? Pokud je to tak jak říkáš tak bych to udělala a honila bych to dokud se něco nezačne dělat. Dyť to je děs!!!!!!
Něco podobnýho jsem zažila s kamarádčiným valachem, kterého dala na důchod jedný holce a po půl roce když jsme se tam jeli kouknout jsme se všichni složily když jsme viděli jen potažené kosti kůží a všude šlice, podlomy a vyrážku. Udělali jsme bordel koně odvezli, ale bylo to k něčemu dobrý, protože aspoň začala krmit ty ostatní koně co tam měla.
naftalinka
napsal(a):
ježíííš s tím by se mělo něco udělat. byla jsi na okresní vet. správě? i s fotkama? Pokud je to tak jak říkáš tak bych to udělala a honila bych to dokud se něco nezačne dělat. Dyť to je děs!!!!!!
Něco podobnýho jsem zažila s kamarádčiným valachem, kterého dala na důchod jedný holce a po půl roce když jsme se tam jeli kouknout jsme se všichni složily když jsme viděli jen potažené kosti kůží a všude šlice, podlomy a vyrážku. Udělali jsme bordel koně odvezli, ale bylo to k něčemu dobrý, protože aspoň začala krmit ty ostatní koně co tam měla.
Naftalinka má pravdu!!
blondy1
napsal(a):
Mě v tomto fóru chybí vraždící smajlík.
Taky by mě zajímalo jak tu Líbeznou odvedli když sama nestojí v leže?? Taky jak může ta tvoje úžasná kamarádka vyměnit kobylu za takového koně a hlavně jak jí může dát někam odkud přišel tento kůň.Bylo by dobré s pravdou ven,mě se to tedy nezdá a podle mě je to blbost.
naftalinka
napsal(a):
Na veterinární zprávě je to nahlášený . Vypravuje se tam i pan Bobál ze záchranné stanice z Tachova . A ten jak je známo bere všechno přes novu ,.
dominika
napsal(a):
Taky by mě zajímalo jak tu Líbeznou odvedli když sama nestojí v leže?? Taky jak může ta tvoje úžasná kamarádka vyměnit kobylu za takového koně a hlavně jak jí může dát někam odkud přišel tento kůň.Bylo by dobré s pravdou ven,mě se to tedy nezdá a podle mě je to blbost.
a taky mi neodpovídáš?moc otázek?
dominika
napsal(a):
Protože oba koně byli ještě pře rokem v pohodě . Koně vezli ve stoje . složil se jim až doma .Panímajitelka ůtulku koně při převozu zadekovala . No ale pod dekou hrůza. Kůń špinavý , samý kaštan . Ani nebylo vidět ,že má jednu spěnku bílou .No tak co je to potom za "chovatele" ??????????
blondy1
napsal(a):
Protože oba koně byli ještě pře rokem v pohodě . Koně vezli ve stoje . složil se jim až doma .Panímajitelka ůtulku koně při převozu zadekovala . No ale pod dekou hrůza. Kůń špinavý , samý kaštan . Ani nebylo vidět ,že má jednu spěnku bílou .No tak co je to potom za "chovatele" ??????????
Ona tohoo koně snad neviděla předtím? ten kůň není špinavej ale hubenej a vypadá na chcípnutí,krom toho asi nemůže stát když je zavěšenej ne?
dominika
napsal(a):
Ona tohoo koně snad neviděla předtím? ten kůň není špinavej ale hubenej a vypadá na chcípnutí,krom toho asi nemůže stát když je zavěšenej ne?
No nevím já měnit koně tak ho chci rozhodně vidět od hlavy až k patě!!!
A kdy se chystá nějaká kontrola? Pokud je tohle pravda, mělo by se to řešit hnet než bude pozdě!!
koki
napsal(a):
No nevím já měnit koně tak ho chci rozhodně vidět od hlavy až k patě!!!
A kdy se chystá nějaká kontrola? Pokud je tohle pravda, mělo by se to řešit hnet než bude pozdě!!
Noo je to dost zvláštní že?? Kamarádka koně neviděla protože měl deku: už vidím jak si jen tak vyměním koně za něco co ani nevím jak vypadá!!
On se jim složil až doma: celou dobu byl kůň v pohodě pak ho převezly a nááájednou musí být na závěsu a leží!!! Blbost dle mého!
dominika
napsal(a):
Noo je to dost zvláštní že?? Kamarádka koně neviděla protože měl deku: už vidím jak si jen tak vyměním koně za něco co ani nevím jak vypadá!!
On se jim složil až doma: celou dobu byl kůň v pohodě pak ho převezly a nááájednou musí být na závěsu a leží!!! Blbost dle mého!
no tak todle divný teda je, každej by chtěl vidět koně který ho si bere, ne? Jako deka nedeka takhle zuboženej stav musí bejt vidět i když by měl na sobě 3 deky!!!! Proč si vzala kamarádka koně na umření?????
naftalinka
napsal(a):
no tak todle divný teda je, každej by chtěl vidět koně který ho si bere, ne? Jako deka nedeka takhle zuboženej stav musí bejt vidět i když by měl na sobě 3 deky!!!! Proč si vzala kamarádka koně na umření?????
Nechci rejpat a to asi nikdo jen se chceme dovědět jak to opravdu je a objasnit si takovýdle detaily
naftalinka
napsal(a):
No protože ten druhej byl agresivní #06# je to nějaká pitomost ,podle mě tu někdo jen kope kolem sebe a nevím proč!!
blondy1
napsal(a):
Líbeznou vyměnili za kobylu mojí kamarádky . ta její kobyla byla dost agresivní . V ůtulku majitelce slíbili , že ji sportovně povedou a budou se jí hodně věnovat .
Líbeznou znám velice dobře, sice jsem ji naposledy viděl letos na jaře,ale i tak mě zajímá řada věcí:
- jak jste ji mohli odvézt pokud byla již v žalostném stavu ? čím jste ji nakládali ?
- jak vypadají ostatní koně ?
- kdo je v průkazu koně uveden jako majitel/ka ?
- u koho je nyní - prosím jméno a místo
- a proč byla vyměněná za zdravého koně, když je tam taková bída (jak píšeš)?
- ještě na konci září byla Lenka závodit se svojí arabkou v Chřebřanech, ten kůň vypadal velice dobře - nakrmen a dobře kondičně (skončili na pátém místě)
dominika
napsal(a):
samozřejmně , že nschce stát . prostě se jí kobyla před tím líbila a obklíbila si jí . a když jí uviděla tedˇ tak nechtěla , aby v tom ůtulku byla a tím pádem ji odvezla . Je to hrozný .do kobyli už vrazila slušný prachy. Kdo jí to uhradí ? Majitelka ůtulku ? no to asi těžko
blondy1
napsal(a):
Zdravím, prosím o zodpovězení dotazů, které výše uvádím, btw., že je kůň špinavý atd, to ještě není známka bll bla. Ten obrázek toho zuboženého koně se jeví tak, že by na sobě těch dek musela mít několik a přeci, i když by se jednalo o výměnu, tak si koně prohlédnu, nechám si ho předvézt a neodvezu si ho aniž bych ho viděl...
blondy1
napsal(a):
samozřejmně , že nschce stát . prostě se jí kobyla před tím líbila a obklíbila si jí . a když jí uviděla tedˇ tak nechtěla , aby v tom ůtulku byla a tím pádem ji odvezla . Je to hrozný .do kobyli už vrazila slušný prachy. Kdo jí to uhradí ? Majitelka ůtulku ? no to asi těžko
Od kdy je u nové majitelky ?
blondy1
napsal(a):
Trošku si milá dámo serete do huby,s prominutím.ona nechce aby tam tahle byla a tu svojí tam dá?cháááá
blondy1
napsal(a):
no prostě tu kobylu chtěla. Je fakt ,že už vypadá líp .
ynhoj
napsal(a):
Zdravím, prosím o zodpovězení dotazů, které výše uvádím, btw., že je kůň špinavý atd, to ještě není známka bll bla. Ten obrázek toho zuboženého koně se jeví tak, že by na sobě těch dek musela mít několik a přeci, i když by se jednalo o výměnu, tak si koně prohlédnu, nechám si ho předvézt a neodvezu si ho aniž bych ho viděl...
no je to logické . Mě některý věci taky hlava nebere . Tady jde o to , jak ten kůŇ vypadá .To se mu asi samo od sebe nestalo . A trochu slušnosti by Vám neuškodilo
ynhoj
napsal(a):
o tý kobyle žádný detaily nevím . Zeptej se paní Sodomkové . Ta Ti to určitě ráda sdělí podrobnosti. Je smutný jak ty zvířata vypadají .
impact
napsal(a):
Babo jedovatá
Ooo, to je krásný.
Btw. divila by ses, co o zadavatelce vím... Internet a emailová komunikace dokážou být někdy hrozné svině, stačí použít mozek a umět pár věcí.... A zásadně neosuzuju jen podle pár řádek.
Impact: hlavně, že ty jsi dokonalá.
Kde tu na tebe člověk narazí, jen prskáš jedové sliny - podnětného nevypustíš nic.
"Babo jedovatá" na tebe dokonale sedí.
Nejlíp, co ti jde, je se do někoho navážet.
Jsi snad tajná služba na sbírání informací a hodnocení, kdo jaký je??
blondy1
napsal(a):
v jakém právním smyslu nová majiteka? Došlo k přepisu majitele ?
blondy1
napsal(a):
Ahoj . Tak jsem tady . Ta kobylka je opravdu Líbezná a je opravdu z ůtulku REGÁLIA
Vubec me neprekvapuje ze ty snimky jsou z utulku Regalie. O nich jsem uz tady napsalal svoje a u techto lidi se opravdu o pomoci konim mluvit neda. Byla jsem svedkem toho jak na zavdech honili kobylu do S soutezi ktera stezi a s vypetim vsech sil presla ZL pak pry si nekde venku zlomila nohu,ale ja vim ze to bylo pri treninku. Bylo tu uz spoustu diskusi o tom jak by mel vlastne takovy utulek vypadat, muj nazor je ze pokud se tam dostane konik zdravy tak nemam nic proti tomu aby se s nim pracovalo a staj reprezentoval pokud se ale jedna o koniky stare, nemocne melo by se jim doprat klidneho doziti na pastvinach a ne snazit se z nich vymamit jeste ten posledni zbytek sil a snazit se na nich jeste nejak vydelat. Je mi jasne ze stare heslo konaku je - kun si na sebe musi vydelat. Ale pokud se rozhodnu provozovat utulek je mi jasne ze budu zavisla na podpore statu a sponzoru a pokud si toto riziko neuvdomuji nemam pravo na to si utulek porizovat a pak se ohanet tim ze nemam na to ci ono. Takze utulky ano ale za predpokladu ze o kone bude postarano tak jak ma. Protoze pokud maji takovymto zpusobem prezivat tak si myslim ze rychla a milosrdna smrt je pro ne jen vysvobozenim. Utulek Regalie se z naseho kraje odstehoval protoze uz zde byl docela slusne proflakly a jak je videt ani v novem kraji si moc hezkou vizitku neudelali...
leny24
napsal(a):
Vubec me neprekvapuje ze ty snimky jsou z utulku Regalie. O nich jsem uz tady napsalal svoje a u techto lidi se opravdu o pomoci konim mluvit neda. Byla jsem svedkem toho jak na zavdech honili kobylu do S soutezi ktera stezi a s vypetim vsech sil presla ZL pak pry si nekde venku zlomila nohu,ale ja vim ze to bylo pri treninku. Bylo tu uz spoustu diskusi o tom jak by mel vlastne takovy utulek vypadat, muj nazor je ze pokud se tam dostane konik zdravy tak nemam nic proti tomu aby se s nim pracovalo a staj reprezentoval pokud se ale jedna o koniky stare, nemocne melo by se jim doprat klidneho doziti na pastvinach a ne snazit se z nich vymamit jeste ten posledni zbytek sil a snazit se na nich jeste nejak vydelat. Je mi jasne ze stare heslo konaku je - kun si na sebe musi vydelat. Ale pokud se rozhodnu provozovat utulek je mi jasne ze budu zavisla na podpore statu a sponzoru a pokud si toto riziko neuvdomuji nemam pravo na to si utulek porizovat a pak se ohanet tim ze nemam na to ci ono. Takze utulky ano ale za predpokladu ze o kone bude postarano tak jak ma. Protoze pokud maji takovymto zpusobem prezivat tak si myslim ze rychla a milosrdna smrt je pro ne jen vysvobozenim. Utulek Regalie se z naseho kraje odstehoval protoze uz zde byl docela slusne proflakly a jak je videt ani v novem kraji si moc hezkou vizitku neudelali...
Na S Carona připravována nebyla, nebyl ani jezdec, krmení měla Lenka vždy dostatek, jen se nestíhlao přes týden jezdit a s koňmi více pracovat. Měla by jsi vědět, že stát Ti na útulek nedá ani korunu, pouze sponzoři a vlastní peníze. Bylo by záhodno odkrýt identitu, ne ? Mě podle profilu identifikuješ snadno..Anonymně dovede kecat kdekdo !
vrtulka
napsal(a):
Tu jak je focená ze zadu a někdo jí dává na stranu ocas. Nevím jestli je to ta samá, ale něco takového jsem už vyděla. Asi se pletu, ale tak nějak si to pamatuju
nooo...ak si pozorne pozriete na http://www.regalia.karlovarsko.com/ fotku tej Libeznej ako cvala na lonzke vsimnete si, ze ma na obidvoch prednych nohach ponozky........na zadnych nema.....aspon podla fotky....ak sa mylim povedzte, bo ja ju nepoznam...............a na tych fotkach kde je ten tyrany kon, ten konik ma jednu prednu nohu bez ponozky a na jednej zadnej ma ponozku.......sice su fotky rozmazane, ale myslim si, ze to tam dost vidno......nepoznam utulok Regalia, ale ma dost zly ohlas tak podla toho usudzujem, ze to neni naj utulok, ale ten kon na tych fotkach aspon podla mna ta Libezna nie je.............a uz vobec ma nepresvedcila ta blondy1 s jej nepresnymi info........zavana to podvodom...... ak to je inak vyvedte ma prosim z omylu.....
shallowy
napsal(a):
nooo...ak si pozorne pozriete na http://www.regalia.karlovarsko.com/ fotku tej Libeznej ako cvala na lonzke vsimnete si, ze ma na obidvoch prednych nohach ponozky........na zadnych nema.....aspon podla fotky....ak sa mylim povedzte, bo ja ju nepoznam...............a na tych fotkach kde je ten tyrany kon, ten konik ma jednu prednu nohu bez ponozky a na jednej zadnej ma ponozku.......sice su fotky rozmazane, ale myslim si, ze to tam dost vidno......nepoznam utulok Regalia, ale ma dost zly ohlas tak podla toho usudzujem, ze to neni naj utulok, ale ten kon na tych fotkach aspon podla mna ta Libezna nie je.............a uz vobec ma nepresvedcila ta blondy1 s jej nepresnymi info........zavana to podvodom...... ak to je inak vyvedte ma prosim z omylu.....
Také si myslím, že na fotografiích zbídačeného koníka není Líbezná z útulku Regália, s útulkem resp. s paní Sodomkovou jsem pravidelně v kontaktu a tato diskuze mě nenechala chladnou a znovu jsem probrala fotky a pohlednice na kterých je Líbezná a opravdu má na obou předních ponožky, což u koníka na fotografiích postrádám. Určitě by v Regálii nedopustili, aby se koník dostal do takto zuboženého stavu. Lidé jsou různí a dovedou se zvířaty strašlivé věci, ale u paní Sodomkové jsem si jistá, že se o koně postarat umí.
mezerova
napsal(a):
Také si myslím, že na fotografiích zbídačeného koníka není Líbezná z útulku Regália, s útulkem resp. s paní Sodomkovou jsem pravidelně v kontaktu a tato diskuze mě nenechala chladnou a znovu jsem probrala fotky a pohlednice na kterých je Líbezná a opravdu má na obou předních ponožky, což u koníka na fotografiích postrádám. Určitě by v Regálii nedopustili, aby se koník dostal do takto zuboženého stavu. Lidé jsou různí a dovedou se zvířaty strašlivé věci, ale u paní Sodomkové jsem si jistá, že se o koně postarat umí.
Ozve se ještě někdo soudný????
shallowy
napsal(a):
ale to není Líbezná,ale klisna Carona II, je to tam chybně popsané
mezerova
napsal(a):
Paní Mezerová, Líbezná má pouze jednu ponožku a to na LZ, tu kobču dobře znám, bohužel mám pocit, že k nečemu došlo, dnes jsem mluvil s její novou majitelkou, ještě včera jsem si myslel, že to nebude až tak horké...začínám mít pochybnosti a bojím se toho až Líbeznou uvidím. Dávám sem její foto, sama se přesvědčíte kolik má "ponožek".
blondy1
napsal(a):
jen tak mimochodem . S paní Sodomkovou nemám nic společnýho a už vůbec nemám potřebu povádět . Prostě kobylu Pavle přivezli v takovém stavu co je na té fotce.
My když jsme byli u kámošky u Varů na dovči, taky nám ukazovala Regálii-ale z dálky. Kdyby ji viděli taky by ji prý začali nadávat. Koně co se tam dostanou, už prý mají mizivou šanci dostat se k někomu jinému, kde by se mohl mít líp. Dlouho se z tama snažila dostat jednoho koně. Když se jí to po hooodně dlouhé době podařilo snažila se mu pomoct. Byl ustájený s dalšími 2ma koňmi. Měl velký výběh, hromadu krmení a měl prostě všechno. Ale koník jí nakonec umřel. A prý proto, že ta změna na něj byla moc rychlá. Každýho prostě hned nenapadne že by mu měl krmení přidávat postupně. Nevím jestli by to v takové situaci napadlo mě. To co se tady o tom útulku píše, já tomu věřím
impact
napsal(a):
Na tomto koni měli v plánu jezdit.
Foto je pořízené pár dní po příjezdu do útulku.
Mimochodem, tento kůň měl zadní nohy v takovém stavu, že se mu nedaly ani vyčistit kopyta- na té jedné noze se vůbec neudržel.
No a co, že na něm měli v plánu jezdit? Pokud by ho dali dokupy, tak proč ne?
A že měl zadní nohy v hrozném stavu? Proč nadáváš na útulek, když sama uvádíš, že je to focené pár dní po přívezení do útulku? Proč nenadáváš minulému majiteli? Protože zemřel? A myslíš jako, že kovář na úpravu kopyt je na lusknutí prstů?
Co se týká chlaďáska na fotce: Zde není možnost nadávat na nikoho. Koník se tak už narodil. Narodil se jako mrzák, nikdy ty nohy neměl v pořádku je to chornické a od narození. Naučil se s tím žít dokonce vstával i jako kráva přes přední nohy. Nikdy nebyl jako kulička. Také nutno dodat, že koníkovi je už 24let a tam odkad se převezl se i narodil. Bohužel jeho starý pán zemřel když jeho dcera byla na dovolené v zahraničí a tak koník zůstal 14dní v příšerném teplu zavřený doma ve stodole bez jídla a vody.. jen co tam měl a snažil se dostat ven, proto byl podraný atd. Nikdo v okolí s tím nic nedělal až po 14 dnech se o tom dozvěděl tento útulek a pro koníka dojel. Ostatní zvířátka si rozebrali po vesnici. Majitelova dcera až vše zařídila koníka vzala zpátky a dnes si užívá důchodu a má dva kamarády a hlavně je ve svém.
Co se týká ježdění, koník s pánem občasně jezdil a i tahal... no jednou za čas vyvezli hnůj. Měli doma i jeho mámu, která samozřejmě už dávno nežije.
A útulek? Jen koníkovi pomohl, aby tamnemusel ještě nějakou dobu být. Rány se koníkovi v útulku zahojily a dopil se, takže vypadal o něco lépe. Měl vždy dostatek žrádla a vody. Chodil na procházky, protože měl stuhlé nohy, které se musely rozhíbat. V útulku byl i u něj veterinář, který mu obrousil zuby atd. takže nemůžeme obviňovat útulek s této strany. Postaral se a toho koníka zachránil.
Že řekli to, že se na něm bude jezdit? Jezdilo se na něm tam? Nejezdilo. Byla to prostě jen úvaha a záleželo by na slovu veterináře.
Toť celá pravda o tomto koníkovi.
gabrielle
napsal(a):
Útočí na ně? Tak proč tam jen tak v klidu leži a oni tam stojí beze strachu? Kůň není blbý, kdyby na ně utučila tak tam takhle u ni nestojí...
Za další kráva mezi koňmi vyrostla a není na ně zlá. To že občas skloní hlavu, nic neznamená, někteří koně taky proženou nebo odženou jiného...
gabrielle
napsal(a):
takto se skladuje hnůj
Hnůj: Hezký no, vypadá to horzně, ale ohrožuje to ty koně? Ne. Bohužel v dnešní době není tak jednoduché dat někomu hnůj, když nemáte čím jím to odvézt. Ale běž te se na to místo podívat dnes. Co tam uvidíte? Nic, no možná tak stát nějákého koně, který tam odpočívá či se něčím dlábí. Hnůj nikde. Pěkná zarovnaná hlína.
gabrielle
napsal(a):
Z druhé strany
Víte jak bylo strašné toto léto. Každý to ví. Hodně lidí taky mělo problémy s koňíkami. Příšerný vedro, úpaly, těžce se dýchalo, téměř se nejezdilo atd. Tak a teď si vemte tohoto koníka. Těžký asmatik, žije ani ne s půlkou plic, ale i přesto ho neuslyšíte kašlat, v zimě ho uvidíte s ocasem nahoře dovádět a to i najaře či v některých létech. Ale toto léto? Ten kdo je asmatik to může potvrdit sám. Těžce se dýchalo, nechuť k žádnému jídlu a samozžejmě v případě koně neježdění, nechození na procházky, tudíž úpadek veškerého svalstva a shození tukových zásob. Na fotce je ale pořád vidět bříško, tudíž je jasné, že nažrat dostával a kdyby na té fotce byla i ta skloněná hlava u kopky sena, nemůžeme říci, že byl týraný hlady. Pokud za tohoto koně chcete nadávat útulku tak to jste na omylu. Běžte nadávat do jeho bývalé stáje, kde s něj toto udělali. ještě nadávejte počasí, že bylo takové teplo. Ale útulek. Utulek ho v roce 2002 zachránil a vyléčil. Nemohl tenkrát vůbec dýchat a to i v podzimním období. Útulek na něj vynaložil veškeré finance, čas a lásku a dal ho do kupy, že se mohl i pak vesele prohánět a hrát si se svými kamarády a být tu i dále mezi námi. Fotka je z léta 2007, myslíte že kdyby se měl tak špatně, že by přežil? To asi těžko.
Pokud se jedná o jeho výběh a výběh všech koní, běžte si stěžovat lesákům, že zakázali velký výběh, kde byli všichni společně. Na víc ho ostatní koně odstrkují a tak byl odděleně. také kvůli jeho dýchacím potížím byl tak zařízený, že mohl chodit ke stáji či do stáje nebo být v tom malém prostoru na čerstvém vzduchu.
iA to že zemřel? Opět poděkujte tomuto létu a kdo je zdravotník či asmatik ví, že nejvíce je zatěžováno srdce, které v těchto období i celkovém životě musí více pumpovat a přitom má málo místa. Proto zemřel, kvůli selhání srdíčka. Prostě klasický infarkt, kolik lidí zemřelo toto léto na infarkt hodně. Tak proč by nemohl zemřít i kůň. Hlavně vydržet půl roku to hrozné léto bylo už nad jeho síly.
Ale co udělá většina z vás? Začne nadávat na útulek, pomlouvat atd. aniž by věděla fakta.
Pokud chcete vidět jiné fotky tohoto koně kukněte sem: http://beruska2610.blog.cz/0711/tanousek
Poník a výběh:
Poník nebýval zavřený v boxu, ale na místě toho ryzáčka. A ještě před tím ve velkém výběhu s koňmi. Jenže je to hřebec a když začali přicházet jiní koně nastával problém. Chtěl se všemi prát, hlavně tedy s jedním. Tak se to muselo řešit takhle, ale poník chodil ven, jenže nemůže chodit denně. Má rozedmu plic - což mu neumožňuje v létě a v zimě zase špatné klouby nba zadních nohách, který vlastně přes ceký rok. To je důvod proč nechodil denně. Však když se o něj starala zde zmíňovaná holka a chodila s ním denně poník měl problémy a i zhubnul.
Co se jeho kopyt týče, opět zde nikdo nedodal že mu je 20let... vím že to na tom nic nemění, ale kovář chodí pravidelně, jenže občas sehnat kováře, který dělá 2tisíce koní chvilku trvál takže kopyto je těsně před vystrouháním, ale další věc je ta, že poník má kopyto docela dost prorostlé a moc zkrátit nejde a hlavně se mu už táhne do předu kvůli špatným kyčlům a stařím, prostě se přispůsobuje. V útulku je stejně dlouho jak ten ryzáček, přišli spolu, takže se asi taky nemá špatně když ještě pořád žije. http://beruska2610.blog.cz/0711/cash