causinka2
napsal(a):
dobrá fotka
Juu to je pekne a tady to moje vypada spis jak zirafa
pilgrisek
napsal(a):
Juu to je pekne a tady to moje vypada spis jak zirafa
Já mám malou chlupatou kuličku :( Strašně ta dlouhá srst zkresluje.
strelish
napsal(a):
Já mám malou chlupatou kuličku :( Strašně ta dlouhá srst zkresluje.
tady jedna letni lonska
Ten ponouch je úžasnej.. to máš jen tak pro radost nebo i na rajtování?? Ja bych tež brala takeho ponika
pilgrisek
napsal(a):
Ten ponouch je úžasnej.. to máš jen tak pro radost nebo i na rajtování?? Ja bych tež brala takeho ponika
Jezdím na něm...ale přiměřeně :) Měla bych i strach dát ho děcku, on je jak malý nervní plnokrevník, navíc zkažený pod sedlem, občas je to s ním o hubu, i když se to pomalu lepší.
Dík :)) Snažím se ho trošku přijezdit, už umíme snížit hlavu a chodit tak na kruhu pěkně ohnutě v kroku i klusu, ve cvalu to ještě moc nezkouším, to fakt musí být extra dobrý den, obrat kolem předku a tak :) Ze začátku to bylo jenom zvednout hlavu, čumák dopředu, otevřít hubu a rvát se a letět...pořád moc dobře ví, že takhle se dá zdrhat a zkouší to...a já se mu snažím naopak vysvětlit, že se dá pod sedlem chodit i kulturně, se zavřenou hubou a v klidu :)))
pilgrisek
napsal(a):
Ale jenom malinko.. To je ponouch od Švihorů....nahodou sem jezdila i pondu 110 KHV a v pohodě se mnou zvladal ZM parkury mezi velkyma konma..
jo to byl sileny konik a ja byla ještě poloviční ve váze to sem měla tak 47kg nanejvýš
No to ja tak dva roky zpatky to už bylo taky docela dávno
Hele ženské a co ten srazík nebude vubec?nebo jak??
Tak co se týče spolehlivosti v terénu, tak to se z něj stává fakt super koník. Cvičně jsme se byli třeba podívat zblízka na helikoptéru ve vzduchu - když měli hasiči na štěrkáči cvičení a slaňovali a naprosto v klidu, to překvapil :). Kaluže už nás taky nežerou, odvodňovací strouhy taky ne a tak vůbec :) Ještě tu vodu musíme dopilovat. I když jinak je to posera :-))))) Andoš právě skoro furt otvírá hubu, jak kdybych mu v té hubě dělala kdo ví co, přitom já mám třeba ruku úplně v klidu, jen on se hecuje...jsem zvědavá, kdy mu úplně docvakne, že se s tím nemusí furt jen prát :)
causinka2
napsal(a):
tak my plánujeme holčičku už dlouho,ale nějak jsme se k tomu ještě neodhodlaly.navíc kluci chtějí brášku,no jako dalšího synátora mít,tak asi zcvoknu
Tak to budete mít dětí jako smetí Ale aby se vám ta holčička povedla
Lidi, mě to počasí nebaví. Já už chci jaro ...
strelish
napsal(a):
A dvě děti zvládáš v pohodě, jo? Já si to nějak nedovedu představit prostě...ani s těma koňma dohromady
ale jo,vcelku ju,tak ten starší je samostatný a mladší vcelku taky,akorát když mají mazlící a pusinkovací náladu,tak nevím jak to udělat,abych stihla oba najednou,jinak na sebe žárlí.navíc chodí do školky,teda pokud nejsou nemocní,což je docela často.tak je to vcelku v klidu.Staršího pomalu připravujeme do školy,tak se nemá moc čas učit.Jako jde to zkloubit i s konma,ale musím být doma můj,to je pak čas jezdit skoro každej den
lufinka
napsal(a):
Tak to budete mít dětí jako smetí Ale aby se vám ta holčička povedla
Lidi, mě to počasí nebaví. Já už chci jaro ...
no to je právě to.já doufám,že na jaře bude ještě takové to holčičkovské období stále trvat,ted měly všichni známý samé holčičky.i kámoška ze střední jí má,tak se těším až dojede.akorát jak odjede tak asi skočím na mojeho,ja budu toužit po mimi
strelish
napsal(a):
Tak ti zopáknu otázečky ze včerejška - 1) už jsi zdravá? 2 ) kde že to vlastně pracuješ?
Zdravá ještě nejsem. Už mám 4 týden nemocenskou. No já jsem teď měla takovou prozatimní práci, dělala jsem pokladní, ale teď chci dát výpověď a najít něco ze svého oboru Jinak ještě dělám finančního poradce a taky nějaké ty kšefty jako nákup-prodej atd. Prostě všechno možné
Kdo není zvyklý, padá jak hruška Ale mně se taky jezdí líp na těch malých koních, max tak okolo těch 150 cm. Nevím proč, ale prostě to tak je
Těch kozlů Andoš tenkrát hodil minimálně 10 (říkala jsem si vyhodí si tak dvakrát, třikrát a on přitom skákal jak nadmutá koza), prostě mě chtěl na tvrdo sundat, když zjistil, že ho vlastně nijak neovládám. A je docela rozdíl, jestli máš kožené kalhoty nebo právě ty šusťáky :))))
causinka2
napsal(a):
no to je právě to.já doufám,že na jaře bude ještě takové to holčičkovské období stále trvat,ted měly všichni známý samé holčičky.i kámoška ze střední jí má,tak se těším až dojede.akorát jak odjede tak asi skočím na mojeho,ja budu toužit po mimi
Tak to já jsem včera hlídala kámošce skoro roční holčičku...no byla to fakt hodně dobrá antikoncepce
causinka2
napsal(a):
no jako kluci umí taky pořádně zazlobit,hlavně ten mladší to je šílený střevosice je to někdy o nervy,ale většinou je s nima sranda.ty hlody co vždycky vypustí nemají chybu
Tak to já prozatím dávám přednost těm zvřecím miminkám
causinka2
napsal(a):
tak kdybych měla počítat kotátka,tak bych jich za tu dobu co bydlíme na baráku napočítala asi tak 20,akorát některé nepřežily:-( a zbytek šel sám do světa
jo a jinak krom kočky ve sklepě,toho mainského kocoura co máme doma,máme ještě dva psy,dva zakrslé králíky,2 akvárka s rybičkama a jednu činčilu.nedávno jsme měly ještě křečka,ale umřel:-(
lufinka
napsal(a):
Zdravá ještě nejsem. Už mám 4 týden nemocenskou. No já jsem teď měla takovou prozatimní práci, dělala jsem pokladní, ale teď chci dát výpověď a najít něco ze svého oboru Jinak ještě dělám finančního poradce a taky nějaké ty kšefty jako nákup-prodej atd. Prostě všechno možné
A co je tvůj obor, jestli to teda není tajné? Abych tě pak když tak mohla otravovat s dotazama o radu
causinka2
napsal(a):
tak kdybych měla počítat kotátka,tak bych jich za tu dobu co bydlíme na baráku napočítala asi tak 20,akorát některé nepřežily:-( a zbytek šel sám do světa
Si spíš právě nedovedu představit to období, jak je mimino malé, potom jak je dítko starší a je s ním jakž takž domluva, tak to jde, ale jak to jen spí a jí a kadí, toho se bojim
strelish
napsal(a):
A co je tvůj obor, jestli to teda není tajné? Abych tě pak když tak mohla otravovat s dotazama o radu
Já jsem minulý rok odmaturovala na Obchodní akademii. Uvažovala jsem, že bych šla dál, ale musela jsem si vybrat jestli chci jít na výšku nebo mít koně. Naši by mě v tom nepodporovali. No a jelikož jsem už v té době měla Doris, tak rozhodnutí bylo víc než jasné.
strelish
napsal(a):
Si spíš právě nedovedu představit to období, jak je mimino malé, potom jak je dítko starší a je s ním jakž takž domluva, tak to jde, ale jak to jen spí a jí a kadí, toho se bojim
to je právě v pohodě,ale je pravda,že když je malé miminko a k tomu jedno dítě starší,tak je to složitější.jelikož miminko se v noci dost budí a když člověku chybí spánek,tak to nemá kdy dospat,protože se musí věnovat i staršímu.Ale řekla bych že od těch 4 let do těch 7 je to nejhorší,to dítě vymýšlí,všechno na vás zkouší a snaží se dělat si co chce.
jj v baráku.je to bobánek,hodnej,sice občas zkouší,jestli je prst k jídlu,ale v pohodě.naštěstí zatím žádnou alergii na nic kluci nemají prokázanou,ale patričkovy na alergii braly před týdnem krev,tak se trochu bojím,aby nekašlal pořád z toho,že je na zvířata alergickej.to bych asi nedala psychicky,ale patričkovo zdraví bybylo přednější,to je jasný
lufinka
napsal(a):
Jako myslím to, že to všechno tak zvládáš. Tolik zvířat, dětí...to dá zabrat.
tak dá,ale není to tak strašný,nejhorší je stáj a akvárka,ostatní je v klidumohla jsem mít i štěnátko mojí bývalé labradoří fenky,ale pozdě jsme se ozvaly a už měl ten chlap co jí má všechny zamluvené:-(
lufinka
napsal(a):
Já jsem minulý rok odmaturovala na Obchodní akademii. Uvažovala jsem, že bych šla dál, ale musela jsem si vybrat jestli chci jít na výšku nebo mít koně. Naši by mě v tom nepodporovali. No a jelikož jsem už v té době měla Doris, tak rozhodnutí bylo víc než jasné.
A neláká tě ani něco dálkově? Přece jenom dneska nějaký ten titul není na škodu. Hihi, tak to se budu ptát, až budu potřebovat poradit ohledně daní a tak
jéé ty máš na té fotce taky takové krásně kudrnaté vlasy jak jsem měla kdysi jápak mě nechal otec ostříhat a ted mám jen rovné
jj začly jsme tam chodit teprve ted.za jedno to máme blíž než ostravu a za druhé v ově měly doktoři volno až ke konci ledna a tak dlouho čekat nebudu
tak co dva co tři dny.jak se mi chce.ale je fakt,že se mi dost třepí,tak musím otravovat docela často švagrovou.je to taková rodinná holička
Já měla vždycky krátké vlasy, pak po matuře jsem je nechala růst a prvně na ně jakkoli šáhla asi až po 4 letech, bo už mě to štvalo ta délka. Teď je mám pod lopatky a kdyby mě někdo nějak ostříhal, fakt by mě to potěšilo ...asi zajedu někdy za Karin do Darkoviček. Jinak mám takové mírně zvlněné, jakmile je vlhko, tak se kroutí a nedá se s tím nic dělat.
strelish
napsal(a):
Já měla vždycky krátké vlasy, pak po matuře jsem je nechala růst a prvně na ně jakkoli šáhla asi až po 4 letech, bo už mě to štvalo ta délka. Teď je mám pod lopatky a kdyby mě někdo nějak ostříhal, fakt by mě to potěšilo ...asi zajedu někdy za Karin do Darkoviček. Jinak mám takové mírně zvlněné, jakmile je vlhko, tak se kroutí a nedá se s tím nic dělat.
tak já mám dlouhé ráda,ale štve mě,že je mám furt stejně,protože mi hold nic nedrží :-(nevím jestli to půjde na té fotce vidět,ale snad jo.takhle mám dlouhý vlasy
strelish
napsal(a):
Áha, díkes...a máš to v praxi vyzkoušené nebo nevíš o někom, kdo to využil?
No já jsem právě ten případ, kdy kovářova kobyla chodí bosa Ale hned tento týden se na to vrhnu a zařídím si to. Pořád mi na sebe nezbývá čas. Ono to je hodně důležité. Stát se může cokoli, kůň někoho kopne, nebo ťukne do auta, uteče a způsobí nějakou nehodu...Prostě je to nepostradatelná pojistka pro toho, kdo má koně. To je můj názor a znám několik lidí, co se byli do hlavy, že tu pojistku nemají, když se něco stalo a pak to museli zacvakat ze svého...Není to drahé a určitě se to vyplatí
strelish
napsal(a):
Řekni Klárce No já osobně jsem spokojena, co se mých vlasů týče.
lufinka
napsal(a):
No já jsem právě ten případ, kdy kovářova kobyla chodí bosa Ale hned tento týden se na to vrhnu a zařídím si to. Pořád mi na sebe nezbývá čas. Ono to je hodně důležité. Stát se může cokoli, kůň někoho kopne, nebo ťukne do auta, uteče a způsobí nějakou nehodu...Prostě je to nepostradatelná pojistka pro toho, kdo má koně. To je můj názor a znám několik lidí, co se byli do hlavy, že tu pojistku nemají, když se něco stalo a pak to museli zacvakat ze svého...Není to drahé a určitě se to vyplatí
taky jsem luci uvažovala o pojistce na konouchy,už kvůli tomu,kdyby se jim stal nedejbože nějakej uraz na parkuru,tak at to mám z čeho aspom částečně uhradit.ale nevěděla jsem o nikom kdo takové pojistky uzavírá
causinka2
napsal(a):
taky jsem luci uvažovala o pojistce na konouchy,už kvůli tomu,kdyby se jim stal nedejbože nějakej uraz na parkuru,tak at to mám z čeho aspom částečně uhradit.ale nevěděla jsem o nikom kdo takové pojistky uzavírá
Tak na tady toto je zas jiná pojistka, ale ty už nejsou tak levné. TO už jsou ty speciální a máš to třeba na úraz, úhyn koně, koliky atd. Na každou tuto věc je to zvlášť.
strelish
napsal(a):
Ehm...Klára se vymlouvá na to, že nemá čas a doprošovat se jí nebudu.
No to je fakt, ona toho času fakt moc nemá. Chudák furt někde lítá. Už se tak 2 měsíce domlouváme na tom, že mě přijede navštívit Ale určtě to není proto, že by tě třeba nechtěla ostříhat, to určo nee. Ona teď fakt nemá vůbec čas.
causinka2
napsal(a):
To se ti nevyplatí pojistit koně jako takového. Známý si teď pojistil kobylu na 90 tis. a má to na úraz, otravu a ještě pár dalších věcí a vyšlo ho to na rok to pojistné na 11 tisíc.
Ale právě by mě i zajímalo, jestli se při tom plnění nějaké té škody na něčem pak pojišťovna nevykrucuje, že nebylo dodrženo to a to a bla bla bla.
lufinka
napsal(a):
Tak na tady toto je zas jiná pojistka, ale ty už nejsou tak levné. TO už jsou ty speciální a máš to třeba na úraz, úhyn koně, koliky atd. Na každou tuto věc je to zvlášť.
fakt?ty jo,tak to je blbé,já myslela,že na zdraví zvířete je celkově jedna pojistka a třeba na škodu způsobenou zvířetem je jen připojištěniA na kolik vychází třeba na ten uraz koně?jestli teda víš
strelish
napsal(a):
To se ti nevyplatí pojistit koně jako takového. Známý si teď pojistil kobylu na 90 tis. a má to na úraz, otravu a ještě pár dalších věcí a vyšlo ho to na rok to pojistné na 11 tisíc.
Ale právě by mě i zajímalo, jestli se při tom plnění nějaké té škody na něčem pak pojišťovna nevykrucuje, že nebylo dodrženo to a to a bla bla bla.
co?to jako fakt?taková pálka?tolik neplatíme ani na barák a ten má mnohem větší peněžní hodnotu.
strelish
napsal(a):
To se fakt nevyplatí. Jo kdybych měla třeba koně za 200 litrů, tak bych možná o tom uvažovala, ale možná ani tak ne. No a u té odpovědnosti za škodu...s tím plněním by neměl být problém. Tady v tom se nikdo vykrucovat nebude. To máš to samé, jak když si pojistíš odpovědnost za škodu způsobenou zaměstnavateli...to tež když třeba nedodržíš nějaká určitá pravidla a způsobíš ti zaměstnavateli škodu, tak pojiš´tovna to neřeší. U tohodle fakt problém není.Alespoň jsem se s tím ještě nesetkala.
causinka2
napsal(a):
tak to je síla.jako tolik peněz na pojistku fakt nemám,ale na to pojištění na škodu způsobenou zvířetem bych měla,tak dám aspon tu,kdyby náhodou.
Jo Dáji, to je fakt hodně drahé. Nechápu, jak si někteří lidi nechávají pojistit psa...třeba mají jorkšíra a nechávají si ho pojistit na úraz, úhyn atd. No a přitom za roční pojistné zaplatí víc než je cena toho psa. No někteří lidi jsou fakt divní
lufinka
napsal(a):
To se fakt nevyplatí. Jo kdybych měla třeba koně za 200 litrů, tak bych možná o tom uvažovala, ale možná ani tak ne. No a u té odpovědnosti za škodu...s tím plněním by neměl být problém. Tady v tom se nikdo vykrucovat nebude. To máš to samé, jak když si pojistíš odpovědnost za škodu způsobenou zaměstnavateli...to tež když třeba nedodržíš nějaká určitá pravidla a způsobíš ti zaměstnavateli škodu, tak pojiš´tovna to neřeší. U tohodle fakt problém není.Alespoň jsem se s tím ještě nesetkala.
Prima. A čistě náhodou nevíš, jak moc se to liší u fyzické a právnické osoby - uvažuju do budoucna o založení stáje - jako obč. sdružení.
causinka2
napsal(a):
Ahojky holky,přeju krásné prosluněné ráno.Kači,ty plánuješ založení stáje?To mám taky v plánu,nějakou menší.A ty si tu stáj plánuješ otevřít u sebe nebo chceš koupit někde nějakej pozemek s budouvou,kde by bylo možné vybudovat stáje?
Dobré ranko, u nás taky slunečné :). Já plánuju založení stáje papírově, víceméně kvůli tomu, abych mohla něco "podnikat" s našima koňma. Nic stavět nehodlám, max. bychom tu chtěli aspoň tu kruhovku. Stáje na ustajování koní už vůbec, to je snad to nejhorší, co může být :-)))
strelish
napsal(a):
Dobré ranko, u nás taky slunečné :). Já plánuju založení stáje papírově, víceméně kvůli tomu, abych mohla něco "podnikat" s našima koňma. Nic stavět nehodlám, max. bychom tu chtěli aspoň tu kruhovku. Stáje na ustajování koní už vůbec, to je snad to nejhorší, co může být :-)))
tak je pravda,že mě by se to možná taky vyplatilo,aspon bych nemusela hledat klub,pod kterým koně budou závodit.Já mám v plánu si pořídit menší stáj,tak těch 10 koní.Ale zatím to je ještě docela v nedohlednu.A co máš v plánu s nima,,podnikat"?
causinka2
napsal(a):
tak je pravda,že mě by se to možná taky vyplatilo,aspon bych nemusela hledat klub,pod kterým koně budou závodit.Já mám v plánu si pořídit menší stáj,tak těch 10 koní.Ale zatím to je ještě docela v nedohlednu.A co máš v plánu s nima,,podnikat"?
On existuje něco jako virtuální JK - je normálně registrovaný oddíl pod ČJK a je to právě pro lidi, co mají 1-2 koně a nepatří pod žádnou stáj...to si myslím, že je docela dobrá alternativa. My máme hnedka vedle penzion od Trojka http://www.penzionkamenec.cz/ a v létě tu bylo docela dost lidí - a to byla teprve první sezóna a neměl ten areál ani dodělaný. No myslím, že by nebylo na škodu toho využít - nějaké to svezení v ohradě, vodění dětí, příp. vyjížďky (na výcvik potřebuješ ten pošahaný cvičitelák), nebo i prostě třeba odpoledne u koní, táborák u koní a tak. Těch turistů se tady pohybuje dost.
strelish
napsal(a):
On existuje něco jako virtuální JK - je normálně registrovaný oddíl pod ČJK a je to právě pro lidi, co mají 1-2 koně a nepatří pod žádnou stáj...to si myslím, že je docela dobrá alternativa. My máme hnedka vedle penzion od Trojka http://www.penzionkamenec.cz/ a v létě tu bylo docela dost lidí - a to byla teprve první sezóna a neměl ten areál ani dodělaný. No myslím, že by nebylo na škodu toho využít - nějaké to svezení v ohradě, vodění dětí, příp. vyjížďky (na výcvik potřebuješ ten pošahaný cvičitelák), nebo i prostě třeba odpoledne u koní, táborák u koní a tak. Těch turistů se tady pohybuje dost.
a to můžeš pak pod tou virtuální stáji závodit?to asi ne,nebo jo?protože pojem virtuální stáj znám,ale nikdy jsem neslyšela,že pod nějakou takovou stájí někdo závodí.tak s těmi trenéry by snad problém být neměl.ale kdo ví,jak to všechno dopadne
causinka2
napsal(a):
a to můžeš pak pod tou virtuální stáji závodit?to asi ne,nebo jo?protože pojem virtuální stáj znám,ale nikdy jsem neslyšela,že pod nějakou takovou stájí někdo závodí.tak s těmi trenéry by snad problém být neměl.ale kdo ví,jak to všechno dopadne
Říkám něco jako virtuální :))
Todle to je:
Vzhledem k tomu, že jsme stáj registrovaná u ČJF jako Stáj Horse Mane reg.č. MA0138, nabízíme v naší stáji členství majitelům vlastních a pronajatých koní za účelem složení ZZVJ a následné závodní činnosti. Roční členský poplatek činí 500 Kč. ( ilcalejdarka@seznam.cz )
strelish
napsal(a):
Říkám něco jako virtuální :))
Todle to je:
Vzhledem k tomu, že jsme stáj registrovaná u ČJF jako Stáj Horse Mane reg.č. MA0138, nabízíme v naší stáji členství majitelům vlastních a pronajatých koní za účelem složení ZZVJ a následné závodní činnosti. Roční členský poplatek činí 500 Kč. ( ilcalejdarka@seznam.cz )
aha,no uvidíme jak to ještě dopadne.do nějakého založení stáje,at už papírově tak realisticky se budu pouštět,až doplatíme nějaké dluhy.takže tak za rok nejmín
strelish
napsal(a):
No já právě uvažuju, jestli se taky do něčeho pouštět, jestli to má vůbec cenu...
přesně.dáša mi už doporučovala i chov koní,ale nevím,jestli jak by to bylo s daněmi a podobně,kdybych to měla jako živnost,jestli by se to vůbec oplatily.abych pak víc neplatila na těch daních než bych ušetřila za věci které bych si mohla od daní odečíst.tak já představu asi takovou.5 provozních a 5 závodních koní,nějaký ustájený kun,ale těch 10 bych chtěla mít svojich.Samozřejmě vybudovat nějaké to zázemí pro jezdce.prostě klasická stáj,ale v menším provedení,nic velkého.určo nějakého poníka.kdybych měla víc místa pro koně,tak pomalu koně skoupím ted nějaké,at se to pak líp rozjíždí.ale asi budu chtít vybudovat stáj uplně od základu,tudíž pořádné pozemky,budovy vybudovat své pomoci,naštěstí mám docela šikovné bráchy.takže ani s boxy by neměl býtproblém.je to hold otázka jen financí.
pilgrisek
napsal(a):
tak ja teda
čus ďouchy, jak se motě?:) Kurnik, chci ať svítí sluno klidně, ale ať je aspoň -3, ať to prostě netaje, úplně mi vyhovuje, jak mám všechno pěkně zmrzlé a tvrdé, žádné nechutné bahno...a v pondělí sjem byla lyžovat a zítra jedu zase, juchú...:)) Akorát jsem teda tak nějak nemocná jak prase..:(
a dneska jdeme s Keroušem halit do haly:)
kukinatost
napsal(a):
čus ďouchy, jak se motě?:) Kurnik, chci ať svítí sluno klidně, ale ať je aspoň -3, ať to prostě netaje, úplně mi vyhovuje, jak mám všechno pěkně zmrzlé a tvrdé, žádné nechutné bahno...a v pondělí sjem byla lyžovat a zítra jedu zase, juchú...:)) Akorát jsem teda tak nějak nemocná jak prase..:(
a dneska jdeme s Keroušem halit do haly:)
čauky zlatko,docela mi mluvíš z duše,sice ta ztvrdlá zem byla na nic,ale to bláto je ještě horšíKam jezdíš lyžovat Jani?taky začínám zase nějak kašlat,tak doufám,že mě to zase nechytne
Kluci mi tu taky strašně marodí,bobánci moji.S Aleškem se dneska chystám ven,huráá se uplně těším.On je uplné zlato,když delší dobu nejezdí,ale jakmile jezdí pravidelně a vynechá se mu jeden den na pauzu,tak je pak hrozně protivný a to je pak docela veselo
pilgrisek
napsal(a):
tak ja teda
teda, to jsou mega plány, určo by se mi něoc podobného taky líbilo, jenže mít místo a hlavně finance a čas...mám svou práci docela ráda a chtěla bych asi zůstat v oboru, ale mít možnost tohohle mmm..:) Jenže docela byhc měla strach, jestli by to prosperovalo, páč ty počáteční dluhy by byly fest tak slušné..:(
kukinatost
napsal(a):
teda, to jsou mega plány, určo by se mi něoc podobného taky líbilo, jenže mít místo a hlavně finance a čas...mám svou práci docela ráda a chtěla bych asi zůstat v oboru, ale mít možnost tohohle mmm..:) Jenže docela byhc měla strach, jestli by to prosperovalo, páč ty počáteční dluhy by byly fest tak slušné..:(
tak to je jasné,ale víš jak to je.někdy je risk-ziskneříkám,že to výjde,ale určo se o to pokusím.A pokud budu mít v okolí nejlevnější cenu za ustájení,budu dávat koně majitelům ven když budou chtít popřípadě budou-li se chtít domluvit na něčem dalším a já budu ochotná snažit se vychovět,tak myslím,že by to mohlo jít.ale je fakt,že než se to rozjede tak to bude chtít čas.
causinka2
napsal(a):
tak to je jasné,ale víš jak to je.někdy je risk-ziskneříkám,že to výjde,ale určo se o to pokusím.A pokud budu mít v okolí nejlevnější cenu za ustájení,budu dávat koně majitelům ven když budou chtít popřípadě budou-li se chtít domluvit na něčem dalším a já budu ochotná snažit se vychovět,tak myslím,že by to mohlo jít.ale je fakt,že než se to rozjede tak to bude chtít čas.
No víš jako nejlevnější cenu za ustájení...to je sice pěkná myšlenka, ale na tom bych to asi nestavěla. Pak se ti to vůbec neoplatí, protože budeš lítat od nevidim do nevidim a prd z toho. A 10 koní, to už je pro jednoho člověka docela makačka - z čeho bys to vlastně chtěla živit takové stádo?
strelish
napsal(a):
No víš jako nejlevnější cenu za ustájení...to je sice pěkná myšlenka, ale na tom bych to asi nestavěla. Pak se ti to vůbec neoplatí, protože budeš lítat od nevidim do nevidim a prd z toho. A 10 koní, to už je pro jednoho člověka docela makačka - z čeho bys to vlastně chtěla živit takové stádo?
no právě proto píšu,že to chci uskutečnit až splatíme nějaké dluhy jinak bych je neměla z čeho živit,to je jasný.A sama bych nato nebyla.Kači já to nechci dělat proto,abych natom nějak extra vydělávala,ale proto,že je to můj sen.víšsamozřejmě,že bych ráda nějaké peníze z toho,ale jen pro prachy to dělat nechci
causinka2
napsal(a):
no právě proto píšu,že to chci uskutečnit až splatíme nějaké dluhy jinak bych je neměla z čeho živit,to je jasný.A sama bych nato nebyla.Kači já to nechci dělat proto,abych natom nějak extra vydělávala,ale proto,že je to můj sen.víšsamozřejmě,že bych ráda nějaké peníze z toho,ale jen pro prachy to dělat nechci
Jasně, já to ale myslela tak, aby to minimálně bylo finančně soběstačné tenhle malý kolos :) ...pokud teda nemáš dobré sponzory.
strelish
napsal(a):
Jasně, já to ale myslela tak, aby to minimálně bylo finančně soběstačné tenhle malý kolos :) ...pokud teda nemáš dobré sponzory.
jo tak to určitě,to bych to ani jinak nedávala.no jeden sponzor by mohl bejt,akorát nevím naco by mu to sponzorství bylo,když je ze slovenska a reklamu mu tak bude docela prd platná
causinka2
napsal(a):
jo tak to určitě,to bych to ani jinak nedávala.no jeden sponzor by mohl bejt,akorát nevím naco by mu to sponzorství bylo,když je ze slovenska a reklamu mu tak bude docela prd platná
Ja to myslela hlavne tak, kdo by to cele financoval, 10 koni a areal to uz leze docela do penez :)