Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.11.2007 14:44

Ahojík jaké máte zkušenosti s tímhle užděním ? Dávejte sem fotečky a Vaše názory

23.11.2007 14:55

007nikita napsal(a):
Ahojík jaké máte zkušenosti s tímhle užděním ? Dávejte sem fotečky a Vaše názory

Já jsem o něm přemýšlela ale zatím jsem se neodhodlala.

23.11.2007 15:15

zazika napsal(a):
Já jsem o něm přemýšlela ale zatím jsem se neodhodlala.

jo to by mě taky zajímalo názory a fotky tak posílejte prosím

23.11.2007 15:21

regie napsal(a):
jo to by mě taky zajímalo názory a fotky tak posílejte prosím

Ja jsem mela od Toricona, neni to pravy bosal, je o dost jemnejsi a bez paky.
Jezdilo se na nem dobre a byl i za dobrou cenu.
Je to takova ohlavka s nanosnikem.
Parkrat jsem ale mela problem kone v trysku zastavit, takze nedoporucuju na mladochy.

23.11.2007 15:30

jessyn napsal(a):
Ja jsem mela od Toricona, neni to pravy bosal, je o dost jemnejsi a bez paky.
Jezdilo se na nem dobre a byl i za dobrou cenu.
Je to takova ohlavka s nanosnikem.
Parkrat jsem ale mela problem kone v trysku zastavit, takze nedoporucuju na mladochy.

ahoj tak tu od Miloše mám taky je super,mám ji i na mladýho,ale ten bosal si pleteš s hackmore,bosal páku nemá.ale jinak dík za názor a omluva zadavatelce, že se do toho täk pletu

23.11.2007 15:31

regie napsal(a):
ahoj tak tu od Miloše mám taky je super,mám ji i na mladýho,ale ten bosal si pleteš s hackmore,bosal páku nemá.ale jinak dík za názor a omluva zadavatelce, že se do toho täk pletu

a jen pro upřesnění bosal na obrázku

23.11.2007 16:20

regie napsal(a):
a jen pro upřesnění bosal na obrázku

Bořánek na svém kurzu s kobylkou Světluška, nejdřív nosila uzdečku, až potom bosal...

23.11.2007 19:06

rebeks napsal(a):
Bořánek na svém kurzu s kobylkou Světluška, nejdřív nosila uzdečku, až potom bosal...

Nic se neděje, reggie Jj, taky mě to hodně láká a taky mám čtyřletou mlaďošku

23.11.2007 19:25

regie napsal(a):

Jezis, ja sem debil, no jo no]
Nejak mi to nedoslo

23.11.2007 20:24

007nikita napsal(a):
Nic se neděje, reggie Jj, taky mě to hodně láká a taky mám čtyřletou mlaďošku

ahoj Rebeks a můžeš nám napsat nějaké zkušenosti,popř.postřehy?a třeba i kdes bosal zakoupila a za kolik děkuju moc.

27.11.2007 11:44

007nikita napsal(a):

Tak holky , to na tom nikdo nejezdíte ?

27.11.2007 13:11

007nikita napsal(a):
Tak holky , to na tom nikdo nejezdíte ?

Já jezdím svoji kobylku na klasické parellce - do terénu. Učila jsem ji od jejích 3 let a po jejích špatných zkušenostech s udidlem jej odmítaka a šla proti němu ( koupila jsem ji až v jejích 3 letech). Na ohlávce jezdila cca 2,5roku. Teď už dostává na tréninky do haly udidlo, ven ale pořád jen ohlávku. Nemyslím si, že parelka je zcela jemné uždění. Každá věc v hubě a na hlavě je jen tak jemná, jak je jemná jezdcova ruka. Na udidlo si zvyká, neboť na licentované závody nás bez něj nepustí. Sbalení a podsazení koně lze ale docílit i na ohlávce, i když za delší dobu. Bosal je ale lepší než ohlávka - pokud je odpovídající velikost, dobře vytvarovaný a především také z kvalitního materiálu. Je těžší, lze s ním dobře naučit koně jezdit s hlavou ve správné pozici, ideální na mlaďochy. Ovšem korektní práce na ohýbání a kruzích je horší. Na to je stihlo lepší - kůň chápe rychleji. A bosal není ani tak ostrý jako parellka, je širší. Počítám, že za něj nikdo netahá vší silou, pak je ale ostré úplně vše. Jen vlastní zkušenosti. A co že to mám za flegmatického koně? Jen 6letou arabku

27.11.2007 13:24

ghajariy napsal(a):
Já jezdím svoji kobylku na klasické parellce - do terénu. Učila jsem ji od jejích 3 let a po jejích špatných zkušenostech s udidlem jej odmítaka a šla proti němu ( koupila jsem ji až v jejích 3 letech). Na ohlávce jezdila cca 2,5roku. Teď už dostává na tréninky do haly udidlo, ven ale pořád jen ohlávku. Nemyslím si, že parelka je zcela jemné uždění. Každá věc v hubě a na hlavě je jen tak jemná, jak je jemná jezdcova ruka. Na udidlo si zvyká, neboť na licentované závody nás bez něj nepustí. Sbalení a podsazení koně lze ale docílit i na ohlávce, i když za delší dobu. Bosal je ale lepší než ohlávka - pokud je odpovídající velikost, dobře vytvarovaný a především také z kvalitního materiálu. Je těžší, lze s ním dobře naučit koně jezdit s hlavou ve správné pozici, ideální na mlaďochy. Ovšem korektní práce na ohýbání a kruzích je horší. Na to je stihlo lepší - kůň chápe rychleji. A bosal není ani tak ostrý jako parellka, je širší. Počítám, že za něj nikdo netahá vší silou, pak je ale ostré úplně vše. Jen vlastní zkušenosti. A co že to mám za flegmatického koně? Jen 6letou arabku

můj flegmatický kůň je čtyřletá arabka Jezdíme na lomeném jemném udidle, taky byl docela zážitek jí vysvětlit, že to není žádný strašák Při sebemenším tlaku v hubině panikařila a vybíhala dopředu Ted chodí v pohodě, je teprve v obsedání, ale už velmi dobře chápe zastavování na sed Chtěla bych jí naučit na bosal, přijde mi to konštější .. taky by se mi asi nelíbilo mít v hubině kus železa, co mi občas narazí na stoličky .. To ten Nevzorov....

27.11.2007 13:30

007nikita napsal(a):
můj flegmatický kůň je čtyřletá arabka Jezdíme na lomeném jemném udidle, taky byl docela zážitek jí vysvětlit, že to není žádný strašák Při sebemenším tlaku v hubině panikařila a vybíhala dopředu Ted chodí v pohodě, je teprve v obsedání, ale už velmi dobře chápe zastavování na sed Chtěla bych jí naučit na bosal, přijde mi to konštější .. taky by se mi asi nelíbilo mít v hubině kus železa, co mi občas narazí na stoličky .. To ten Nevzorov....

moje zlatíčko

29.11.2007 20:21

007nikita napsal(a):

Já bych také chtěla jezdit na parellce,jenže když se mnou vezme roha na udidle a nemůžu ho zastavit,tak je vám asi jasný jak to dopadne na ohlávce Myslít že by byl BOSAL lepší než parellka?

29.11.2007 22:09

ponyka napsal(a):
Já bych také chtěla jezdit na parellce,jenže když se mnou vezme roha na udidle a nemůžu ho zastavit,tak je vám asi jasný jak to dopadne na ohlávce Myslít že by byl BOSAL lepší než parellka?

Když nůj valášek přezuboval tak jsem na bosalu jezdila v tomhle období můžu vřele doporučit....

29.11.2007 22:13

dalajlama napsal(a):
Když nůj valášek přezuboval tak jsem na bosalu jezdila v tomhle období můžu vřele doporučit....

ahoj a můžeš k tomu napsat něco víc?ted jsem si koupila bosal,ale je nějakej těsnej a pod bradou se snad nebude dát ani obmotat mecaté..vadí že je hodně těsný?

30.11.2007 11:21

ponyka napsal(a):

No pokad chceš jezdit na bosalu a na ohlavce měl by konik umět zastavit pmocí sedu a zatačet na přikladani otěží....jinak bys mu asi pěkně pošramotila nos ))

30.11.2007 11:30

dakotka napsal(a):
No pokad chceš jezdit na bosalu a na ohlavce měl by konik umět zastavit pmocí sedu a zatačet na přikladani otěží....jinak bys mu asi pěkně pošramotila nos ))

je to tom jak je koník naučený, zdrhne s váma i na pace to je fuck, taky jsem v době obsedání jezdila na ohlave pač měl v hubě drážky a udidlo nebylo možné, spíš než bosal bych doporučila sidepull..myslím že bosal a hackamore nepatři každému do ruky.

30.11.2007 14:04

klawdie napsal(a):
je to tom jak je koník naučený, zdrhne s váma i na pace to je fuck, taky jsem v době obsedání jezdila na ohlave pač měl v hubě drážky a udidlo nebylo možné, spíš než bosal bych doporučila sidepull..myslím že bosal a hackamore nepatři každému do ruky.

To máš rozhodně pravdu, ale taktéž to platí i o udidle ve špatných rukou

1.12.2007 08:37

dalajlama napsal(a):

Ahoj svého koníky jsem jezdila na "bosalu" když mu bylo 3,5 roku. Udidlo mu nevyhovovalo kuli tomu že přezuboval. Neměla jsem ale klasický bosal ale jaké si lano omotané molitanem a hadrem proto aby nebylo tak ostré. Nosní kost koní je velice citlivá. Proto se přidávám k názoru těch že ne všichni by s ním měli jezdit. Ale jestliže s tebou koník prchá tak bych v použití bosalu neviděla problám. Muj koník se mnou "bral dráhu běžne" zpětně jsem se dozvěděla že to bylo kuli tomu že mu udidlo vadilo když jsme mu dali bosal velice se sklidnil.

1.12.2007 23:06

007nikita napsal(a):
To máš rozhodně pravdu, ale taktéž to platí i o udidle ve špatných rukou

jak máte bosal dlouhý?bez suku?

Přidejte reakci

Přidat smajlík