Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2005 23:41

Prosím o radu, mí známí si pořídili koníka, ale ačkoliv jsou velmi dobře finančně zajištěni koník je ve velmi špatném stavu. Už nevím co mám dělat, takže mi nezbývá než oznámit to, jenže nevím kam... Mostecko (Ústecký kraj) Děkuji za odpovědi.

21.4.2005 07:40

vrbinka napsal(a):
Prosím o radu, mí známí si pořídili koníka, ale ačkoliv jsou velmi dobře finančně zajištěni koník je ve velmi špatném stavu. Už nevím co mám dělat, takže mi nezbývá než oznámit to, jenže nevím kam... Mostecko (Ústecký kraj) Děkuji za odpovědi.

Můžete se obrátit na veterinární správu (je snad v každém okresním městě) nebo na obecní úřad nebo na městskou či státní policii. Tyto 3 (4) orgány mají ze zákona povinnost spolupracovat, takže ať to řeknete komukoliv, měli by si to navzájem sdělit. Podle zkušeností je lepší nahlásit to všude, aby se minimalizovalo riziko, že se případ smete pod stůl. Dobré je taky informovat ochránce přírody, pokud v místě mají nějakou "pobočku" - aby jste v tom nebyla sama.

21.4.2005 09:55

vrbinka napsal(a):

zákon o týrání zvířat najdeš tady http://csth.teraristika.cz/csth/zakon246.htm (např. par.4-k je na to aplikovatelný)

Orgán, který má pravomoc kontrolovat a vynucovat dodržování ustanovení tohoto zákona je místně příslušná krajská veterinární správa.

21.4.2005 20:24

vrbinka napsal(a):

Děkuju moc za odpovědi, poslala jsem e-mail na veterinární správu v Mostě, tak uvidíme jestli se něco bude dít...

22.4.2005 12:32

vrbinka napsal(a):
Děkuju moc za odpovědi, poslala jsem e-mail na veterinární správu v Mostě, tak uvidíme jestli se něco bude dít...

Každé takové hlášení musí prošetřit. Dotyčnému oznámí datum kontroly, když něco najdou nařídí nápravu, když to nenapraví následuje pokuta. Tobě pak musí poslat zprávu co zjistili.

24.4.2005 23:41

petra napsal(a):
Každé takové hlášení musí prošetřit. Dotyčnému oznámí datum kontroly, když něco najdou nařídí nápravu, když to nenapraví následuje pokuta. Tobě pak musí poslat zprávu co zjistili.

No veterinárná správa reagovala poměrně rychle, protože jsem už další den dostala nehezkou smsku od majitelů koníka, ale jinak ještě nic nevím, ale ráda bych se dozvěděla jestli se něco děje a co...

Přidejte reakci

Přidat smajlík