bospor
napsal(a):
ale kdyby náhodou. kolik chceš za připuštění a kde bydlíš????
Hřebec je ustájen na Zlámance(Korměříž)...kousek od ranče Kostelany...A za připouštění bereme 3 500,- ...Hřebec má vyřízenou licenci pro sportovní pony,ale v minulém roce byl veden v plemenné knize arabského plnokrevníka a připouštěl...Pokud by vás to tedy zajímalo,tak může připouštět všechny koně:pokud připustí WPB hříbě bude uznáno do plemenné knihy WPB a pude mít plnýpůvod(počítám s PP matek),pokud připustí araba,hříbě bude mít též plný původ,ale v PK zapsané nebude...jiiank pokud připustí např. ČT nebo klusáa mělo by mít hříbě éž plný původ,jen ennvým jak je to se zapisováním do PK...
petas
napsal(a):
NAbizim pripousteni plnokrevnym arabem....
Eter je plemenný hřebec importovaný ze Švédska, s původem zasahujícím do kvalitních polských linií. Pyšní se kvalitním světově uznávaným původem:
O: Flak (Etat-Fatazja), M: Egina (Esparteto-Dido),
mimořádným exteriérem a především nezaplatitelnou povahou! Jeho KVH je 152cm.
Přikládám foto některých potomků.....
impact
napsal(a):
Ty kráso. Tak to je luxusní kousek koníka.
Bachus...z matky WPB...
lucky
napsal(a):
Koukala jsem na něj už dávno..zajímalo by mě, jestli tento koník připouštěl i plnokrevné arabky a jaká jsou po něm mimina...
V minulosti působil v chovu plnokrevných arabských koní.
Všichni Eterovi potomci - z klisen různých plemen - se vyznačují velmi dobrou povahou, příjemným temperamentem a lehkou ovladatelností, hřebec předává ušlechtilost, inteligenci a velmi pěkný exteriér. Potomci z plnokrevných arabských klisen dosahovali velmi dobrých výstavních úspěchů.
petas
napsal(a):
Bachus...z matky WPB...
ještě Bacchus (je to bohužel mázlé, protože obrázek je malý)
petas
napsal(a):
Eter je plemenný hřebec importovaný ze Švédska, s původem zasahujícím do kvalitních polských linií. Pyšní se kvalitním světově uznávaným původem:
O: Flak (Etat-Fatazja), M: Egina (Esparteto-Dido),
mimořádným exteriérem a především nezaplatitelnou povahou! Jeho KVH je 152cm.
Přikládám foto některých potomků.....
Moc pekny koník, jen tedy nevím jestli bych jeho původ nazvala kvalitní světově uznávaný původ. Ma tam sice hluboko v historii u otce par trochu znamych polaku ale rikam az v nejake 6 generaci. Vím že spousta lidi se v arabech nevyzna a tak dost casto veri co o svych sverencích tvrdi jejich majitele... Omlouvam se za tento prizpevek, ale nemohla jsem to jen tak prehlidnout, navic kdyz se o polske araby zajimam...
petas
napsal(a):
NAbizim pripousteni plnokrevnym arabem....
Cau, o Vasem Eterovi jsem uvazovala loni, akorat se na nej moje WPB Eli nehodi (potrebuje spis nekoho mohutnejsiho a povahove naprosto flegmatik, ani arab ani A1/1 apod..). V cervnu jsem koupila 2 ponicky bez PP - mensi, mohutne, vypasene a potrebuji "zjemnit", proto hledam neco takoveho, ale nevim jestli to ma cenu kdyz jsou bez PP. Jestli by nebylo lepsi treba nejakeho welsh nebo welsh part bred hrebce, aby byly hribatka taky vedeny jako raz: welsh part bred. Takhle nebudou vedene jako nic, jen typ: pony. Zase je Eter vzdusnou carou asi 3 km od nas, takze zadna doprava, pripoustet by se mohlo dokud by nezabrezly a vsecko bych mela pod kontrolou.... Co na to rikaji ostatni?? Poradi nekdo nebo ma nekdo nejaky nazor? Díky, Domča
dominicca
napsal(a):
Cau, o Vasem Eterovi jsem uvazovala loni, akorat se na nej moje WPB Eli nehodi (potrebuje spis nekoho mohutnejsiho a povahove naprosto flegmatik, ani arab ani A1/1 apod..). V cervnu jsem koupila 2 ponicky bez PP - mensi, mohutne, vypasene a potrebuji "zjemnit", proto hledam neco takoveho, ale nevim jestli to ma cenu kdyz jsou bez PP. Jestli by nebylo lepsi treba nejakeho welsh nebo welsh part bred hrebce, aby byly hribatka taky vedeny jako raz: welsh part bred. Takhle nebudou vedene jako nic, jen typ: pony. Zase je Eter vzdusnou carou asi 3 km od nas, takze zadna doprava, pripoustet by se mohlo dokud by nezabrezly a vsecko bych mela pod kontrolou.... Co na to rikaji ostatni?? Poradi nekdo nebo ma nekdo nejaky nazor? Díky, Domča
Tak jdi s kobylama na svod, ne? Do ČSP ti (zatím) zapíšou i kobyly bez původu...
strelish
napsal(a):
Ne to netuším, to by chtělo se zeptat třeba paní Nevřivé. Ale doufám, že my to ještě stihnem ;-) (a vlastně vy taky - plánuješ jít na jaře, že jo?)
no já se jí ptala na meilu,ale nějak to asi vyšumělo. No já to plánuji ještě jinak-> volám si na leden inšpektora domů. No jo, s Eli jsem udělala trochu blbost, tak to musím narychlo dohánět. A bůhví jestli mi do tý pomocný takovýho tlustocha vemouˇ, aspoń, že povahu má víc než v cajku
Hlavně se pak nezapomeň pochlubit, jestli se dostala Jami do HPK
microfon
napsal(a):
no já se jí ptala na meilu,ale nějak to asi vyšumělo. No já to plánuji ještě jinak-> volám si na leden inšpektora domů. No jo, s Eli jsem udělala trochu blbost, tak to musím narychlo dohánět. A bůhví jestli mi do tý pomocný takovýho tlustocha vemouˇ, aspoń, že povahu má víc než v cajku
To podle mě nehrozí. Bezpapíráka ti zapíšou jen do PPK. A jaksi bohužel s majitelkou matky Jami je řeč jak s nesvéprávným, takže i když má v průkaze oba rodiče, je zapsaná jen jako typ pony a já s tím nic moc nenadělám (protože matka sice absolvovala svod, ale pak se to nějak zadrhlo a její majitelce je to u pr... a není ani ochotná zjistit kde se stala chyba). Jami se sice šklebí - to odkoukala od matky, se kterou byla do 2 let, ale je to čím dál lepší. Horší bude naučit ji klusat na vodítku..v kroku OK, ale klusat nechce.
strelish
napsal(a):
To podle mě nehrozí. Bezpapíráka ti zapíšou jen do PPK. A jaksi bohužel s majitelkou matky Jami je řeč jak s nesvéprávným, takže i když má v průkaze oba rodiče, je zapsaná jen jako typ pony a já s tím nic moc nenadělám (protože matka sice absolvovala svod, ale pak se to nějak zadrhlo a její majitelce je to u pr... a není ani ochotná zjistit kde se stala chyba). Jami se sice šklebí - to odkoukala od matky, se kterou byla do 2 let, ale je to čím dál lepší. Horší bude naučit ji klusat na vodítku..v kroku OK, ale klusat nechce.
No a já myslela že je normálně ČSP, no tak to fakt nas****,když matka na svodu byla, hřebec má licenci a někdo se na to vybodne
. Já myslím že pokud se na vodítku netváříjako že vás kolem všechny rozcupuje a zuby a kopýtka kolem lítají a jen se šklebí,tak problém nebude
Jo a mě Bobišku nebyli schopni předvést ani v klusu, prostě nechtěla, tak jsem si sní popovídala na téma PNH za pár dní pochopila princip vysílání na kruh a potom už jí to jen chtělo párkrát (hodněkrát) připomenout. To nacvičíte za chvilku! Budeš hledat ženicha nebo raději pujdete cestou budování jezdecké kariéry
microfon
napsal(a):
No a já myslela že je normálně ČSP, no tak to fakt nas****,když matka na svodu byla, hřebec má licenci a někdo se na to vybodne
. Já myslím že pokud se na vodítku netváříjako že vás kolem všechny rozcupuje a zuby a kopýtka kolem lítají a jen se šklebí,tak problém nebude
Jo a mě Bobišku nebyli schopni předvést ani v klusu, prostě nechtěla, tak jsem si sní popovídala na téma PNH za pár dní pochopila princip vysílání na kruh a potom už jí to jen chtělo párkrát (hodněkrát) připomenout. To nacvičíte za chvilku! Budeš hledat ženicha nebo raději pujdete cestou budování jezdecké kariéry
Ne ne, ona se ze začátku snažila kousat, ale to ji především stádečko docela razantně vysvětlilo že takhle jako ne, ale ty ušiska jí zůstaly...není to ale takový ten škleb "sežeru tě", jenom uši vzadu. A už se sem tam i zapomene a má je normálně :)) A nestalo se, že by někomu nějak ublížila nebo se pokusila napadnout. V tom klusu se nechá tahat, takže taky potrénujem vyslání na kruh atd. - no musí být čas :( Letos bych ráda připustila hlavně kladrubu...
microfon
napsal(a):
To jde aby ti inspektor co k Tobě přijede domů zapsal poničku bez PP do PPK ČSP? Nebo se s ní musí na svod a jen tam se to dá zapsat, na žádnem svodu jsem nikdy nebyla ani jako divák, nikdy jsem to nepotřebovala, je to pro mě amerika... Ráda bych aby byly zapsány do PPK, aspoň něco.. A ještě mne zajímá zda moje 4 letá kobylka welsh part bred (50%) může být také zapsána do nějáké PK ČSP a to s ní taky musím na svod nebo to jde i doma, pokud si zavolám inspektora? Ty moje 2 poničky bez PP zatím nejsou ani vypálené, tak by mne ještě zajímalo zda jde zápis do PPK zároveň s vypálením, aby se jim to pak do knížky nemuselo předělávat. Teoreticky blbost...
dominicca
napsal(a):
To jde aby ti inspektor co k Tobě přijede domů zapsal poničku bez PP do PPK ČSP? Nebo se s ní musí na svod a jen tam se to dá zapsat, na žádnem svodu jsem nikdy nebyla ani jako divák, nikdy jsem to nepotřebovala, je to pro mě amerika... Ráda bych aby byly zapsány do PPK, aspoň něco.. A ještě mne zajímá zda moje 4 letá kobylka welsh part bred (50%) může být také zapsána do nějáké PK ČSP a to s ní taky musím na svod nebo to jde i doma, pokud si zavolám inspektora? Ty moje 2 poničky bez PP zatím nejsou ani vypálené, tak by mne ještě zajímalo zda jde zápis do PPK zároveň s vypálením, aby se jim to pak do knížky nemuselo předělávat. Teoreticky blbost...
No domů to jde jen ispektorovi zaplatíš víc než bys platila na svodu. jinak svod je většinou při nějakých svodech ČT a tak, to je třeba si zjistik konkrétní datumy a místa pro tvůj kraj.nebo si inspektorovi zvašeho kraje zavoláš a on by ti to měl taktéž říct, protže musí vědět kde budea kdy,že.Doufám že nenapíšu dál nějakou blbost,ale myslím že na svodu ti koně vypálí a i doma, přec jen to je ten inspektor,ale když půjdeš na svod tak potřebuješ mít všechny očkování a ostatní veterinu a to nevím kam ti tozapíšou když je nemáš registrované?!->jestli platí i v takovém to m starém zdravotním průkazu koně to ??? No 50%welška do ČSP může a pokud má ten plný původ tak myslím že se nemusí dostat jen do PPk, že si může myslet navíc.Přečti si aschk.cz ->plemenný řád pro ČSP, já vím hlavně jen to ,co potřebuju pro ty moje holky
No anebo jak jsem již psala inspektor by ti to měl vysvětlit, pokud tedy nebude v tak špatném rozpoležení jako ten náš, když jsem mu naposledy volala