Příznivci chlaďásků spojme se 12

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2007 20:08

Tak začínám pro změnu já.
Pro Bonitu ještě jednou Olinka, když se tak líbí - tvoje barva, což?

4.12.2007 20:09

sally napsal(a):

A ještě nějaká z pastvy..

4.12.2007 20:18

sally napsal(a):
A ještě nějaká z pastvy..

sally gratuluji povedlo se ti zalozit nové tema.tady u nas kousek mely hřebce stejné barvy,ale byl strzenej na zadek bylo mu teprva 4 roky moc krásnej šmudla jmenoval se adam

4.12.2007 21:01

sally napsal(a):

ooo dakujem, mnam mnam velmi pekna kobuska. Marti, ako bol "strzeny na zadek"?Ehm, ttrosku mi to vysvetli, tto mal ako klby v haji?

4.12.2007 21:22

bonita napsal(a):
ooo dakujem, mnam mnam velmi pekna kobuska. Marti, ako bol "strzeny na zadek"?Ehm, ttrosku mi to vysvetli, tto mal ako klby v haji?

bonita--nemohl rychleji chodit než v kroku..bylo mi ho líto.krásnej koník ,hodnej mazlík,ale do smrti k ničemu nez jako společník na pastvu.majitel říkal že to byl tak že sím skoušely připuštět a pak mu daly velkou zátež v lese.nevim co je na tom pravdy.

4.12.2007 21:34

bonita napsal(a):

chudacik konicek, taka skoda, a stale ho maju?

5.12.2007 21:18

bonita napsal(a):
chudacik konicek, taka skoda, a stale ho maju?

Ahoj všem.Tak minule jste mi pochválili kobylku,tak jí trochu představím.Jmenuje se Fuksa,je čmb a je jí 15 let.Naprosto zlatý kůň,tahá ve všem,zaučí mlaďocha,pod sedlem zaježděná na klasiku.Mám jí šestým rokem.

5.12.2007 21:20

juhaj napsal(a):
Ahoj všem.Tak minule jste mi pochválili kobylku,tak jí trochu představím.Jmenuje se Fuksa,je čmb a je jí 15 let.Naprosto zlatý kůň,tahá ve všem,zaučí mlaďocha,pod sedlem zaježděná na klasiku.Mám jí šestým rokem.

Tak tady s letošní dcerou,asi tady tříměsíční.

5.12.2007 21:22

juhaj napsal(a):
Tak tady s letošní dcerou,asi tady tříměsíční.

Tak holky ještě jednou.

5.12.2007 21:23

sally napsal(a):

Taky se musím pochlubit.

5.12.2007 21:25

juhaj napsal(a):
Tak holky ještě jednou.

No,když už jem se konečně dostala k počítači,tak mi snad prominete ještě jednu,ale fakt už poslední!Dana

5.12.2007 21:25

sally napsal(a):

Tady máme malou přetávku . Taky ze mě takhle lilo-

5.12.2007 21:30

juhaj napsal(a):
No,když už jem se konečně dostala k počítači,tak mi snad prominete ještě jednu,ale fakt už poslední!Dana

Jé, mně kobylka hříbě hrozně připomíná Martinina Bogara.
Matka krasavice na 15 let.
Bělohřívé ryzky, ty já můžu.... tady zase moje oblíbenkyně ( ale SN):

5.12.2007 21:33

blondy1 napsal(a):
Tady máme malou přetávku . Taky ze mě takhle lilo-

Pěkný koník. Co je zač?

5.12.2007 21:39

sally napsal(a):
Pěkný koník. Co je zač?

ahoj damy a ja koho mi ta kobylka-hříbě-prad pripomina a on to muj borarůzo.jj ej moc pěkná na 15 vůbec nevypadá

5.12.2007 21:44

woldemortik napsal(a):
ahoj damy a ja koho mi ta kobylka-hříbě-prad pripomina a on to muj borarůzo.jj ej moc pěkná na 15 vůbec nevypadá

No vidíš. Ještě že jsem to napsala
No a hned je pár na světě. Nedáte to dohromady?

5.12.2007 21:52

sally napsal(a):
Pěkný koník. Co je zač?

Ahoj Sally :Je to Norik . je mu 5,5 roku . V lese je moc šikovný . Koupili jsme ho od pana Hutníka z Bezvěrova ,Bylo mu něco málo přes dva roky

5.12.2007 21:52

sally napsal(a):

ooo tak tu uz mame buducu paru Bogarkovi by sa slecinka urcite pacila, nemam pravdu?

5.12.2007 21:55

bonita napsal(a):
ooo tak tu uz mame buducu paru Bogarkovi by sa slecinka urcite pacila, nemam pravdu?

Tady Vám posílám fotku mojí kobči . Scháníme ženicha.

5.12.2007 21:57

bonita napsal(a):

ta fotka se moc nevyvedla . Polepším to.

5.12.2007 21:58

sally napsal(a):

to by ma zaujimalo, ake mimi by sa mohlo narodit z takejto sedej simly a tigra, mozno sally by vedela povedat....

5.12.2007 22:02

blondy1 napsal(a):
Ahoj Sally :Je to Norik . je mu 5,5 roku . V lese je moc šikovný . Koupili jsme ho od pana Hutníka z Bezvěrova ,Bylo mu něco málo přes dva roky

Takže valach? Nějaká rodina s šimlou Hvězdou?

5.12.2007 22:05

bonita napsal(a):
to by ma zaujimalo, ake mimi by sa mohlo narodit z takejto sedej simly a tigra, mozno sally by vedela povedat....

jj bogarek by byl moc rád.byla by to super dvoj,ale on už bohužl životní lásku má a to mendy

5.12.2007 22:07

sally napsal(a):
Takže valach? Nějaká rodina s šimlou Hvězdou?

Všicni mi tvrdí , že kobyla bude po čase bílá . Tose vůbec nechce věřit . Ten druhý koník na fotce je její pravý bratr .

5.12.2007 22:08

bonita napsal(a):

Jak na potvoru - můj odhad je něco tygrovitého ( máš radost), co ti postupem času vybělá ( a je po radosti).
Ona je heterozygot vybělující šimla ( matka šimla, otec ryzák), takže její potomci by měli vycházet cca z 50% jako vyběl. šimli - ať je hřebec jakýkoliv.
Tygr může být pravděpodobný též - má nedaleko v původu hermelína Neugot-2.
Ovšem mně kdyby vybělily fleky na hermelínovi, tak si hodím mašli

5.12.2007 22:09

woldemortik napsal(a):
jj bogarek by byl moc rád.byla by to super dvoj,ale on už bohužl životní lásku má a to mendy

Ty jsou nádherný. Po kom to je ?

5.12.2007 22:10

woldemortik napsal(a):

Ale on si to Bogárek ještě postupem času rozmyslí, uvidíš.
Taky mu musíš dát něco na výběr né?

sally napsal(a):
Jak na potvoru - můj odhad je něco tygrovitého ( máš radost), co ti postupem času vybělá ( a je po radosti).
Ona je heterozygot vybělující šimla ( matka šimla, otec ryzák), takže její potomci by měli vycházet cca z 50% jako vyběl. šimli - ať je hřebec jakýkoliv.

sally napsal(a):

sally se ti ani nedivim kdyby te slehlo me by taky slehlo.kdyby bogar vybelil

5.12.2007 22:11

woldemortik napsal(a):
sally se ti ani nedivim kdyby te slehlo me by taky slehlo.kdyby bogar vybelil

blondy bogar je po lavina po rdaek a tatka je bospar-2

5.12.2007 22:12

sally napsal(a):

Tygrovitost by se mi jako sbarvení líbilo . Hodně už jí ale zesvětlala hlava .

5.12.2007 22:14

blondy1 napsal(a):
Všicni mi tvrdí , že kobyla bude po čase bílá . Tose vůbec nechce věřit . Ten druhý koník na fotce je její pravý bratr .

Bude bílá. Mají pravdu.
Nevybělující šimli ( jako Streimur; synové Stratus, Steiman..) mají vybělující pouze tělo - mimo hlavy, spodku nohou, ocasu a hřívy. V zimě jsou tmavší s bílou podsadou, přes léto znatelně světlejší.
Hvězda je naopak typická vybělující šimla - jinobarevné chlupy promíchané s bílými po celém těle.

5.12.2007 22:15

blondy1 napsal(a):

lidičky . Jdu se ještě podívat na koníky a potom se půjdu uložit ke spánku.

5.12.2007 22:16

blondy1 napsal(a):

mě se libí taky flekáš,tygr,hermelin,ale hlavní je že jsou oba jak kobyla tak hříbě zdravy ne

5.12.2007 22:17

woldemortik napsal(a):
blondy bogar je po lavina po rdaek a tatka je bospar-2

Ó, Bogar ti dozajista nevybělí. Jedině že by tatík nebyl tatík.
Hříbě vybělující šiml musí mít min. jednoho z rodičů též vyběl. šimla. Jinak je podvod v původu nebo špatně popsané barvy u předků

5.12.2007 22:20

woldemortik napsal(a):
mě se libí taky flekáš,tygr,hermelin,ale hlavní je že jsou oba jak kobyla tak hříbě zdravy ne

To je ta naprosto základní věc.
Lepší zdravý obyčejný ryzák, než chromý, dušný slepý hermelín s letní vyrážkou jako bonus.
No fuj, já jsem ošklivá

5.12.2007 22:21

sally napsal(a):
To je ta naprosto základní věc.
Lepší zdravý obyčejný ryzák, než chromý, dušný slepý hermelín s letní vyrážkou jako bonus.
No fuj, já jsem ošklivá

no to jseš sally.že se nestidiš

5.12.2007 22:22

sally napsal(a):

Fuj Sally, to si teda pekne osklivatakto na mna robi"kuk" moja tecinka

5.12.2007 22:30

bonita napsal(a):

Pěkná hlava, žádný děsný klabonos. A spí.
Já jdu taky spat - na noc jste mne potěšily, že souhlasíte s tím, že jsem ošklivá. Máte u mne plus.
Obrázek na dobrou noc:

5.12.2007 22:39

bonita napsal(a):

hihi nespi, pretenduje umierajuceho hladom jasne, ze nie si osklivadobru noc

6.12.2007 08:26

bonita napsal(a):
hihi nespi, pretenduje umierajuceho hladom jasne, ze nie si osklivadobru noc

Ahoj holky, musím vám sem dát zase fotku Cipíska, jsou tu samý kobylky, tak je potřeba pořádnej chlap. A taky, abyste na něj nezapoměly. Teď je v intenzivním tréninku pod sedle, konečně jsme zvládli na kruhu zaskočit do cvalu na správnou nohu. Pořád zaskakoval kontra a vyvážel mě na louku. Musel teda dostat zpátky nánosní řemínek, aby si na mě neotvíral hubičku. A najednou se zaskakování daří. Ale může trochu zlobit, má na to právo, jde do puberty, bude v květnu čtyřletej.

6.12.2007 08:30

aluska napsal(a):
Ahoj holky, musím vám sem dát zase fotku Cipíska, jsou tu samý kobylky, tak je potřeba pořádnej chlap. A taky, abyste na něj nezapoměly. Teď je v intenzivním tréninku pod sedle, konečně jsme zvládli na kruhu zaskočit do cvalu na správnou nohu. Pořád zaskakoval kontra a vyvážel mě na louku. Musel teda dostat zpátky nánosní řemínek, aby si na mě neotvíral hubičku. A najednou se zaskakování daří. Ale může trochu zlobit, má na to právo, jde do puberty, bude v květnu čtyřletej.

Marti, ten 150 podbřišák je dobrej, na jedná straně je až nahoře na zápinkách, na druhý straně na třetí dírce od spodu, takže doufám, že už vydrží napořád.. Když jsem ho vyndala, připadal mi tak dlouhej, že bych sním snad mohla Cípu omotat kolem dokola

6.12.2007 09:05

aluska napsal(a):
Marti, ten 150 podbřišák je dobrej, na jedná straně je až nahoře na zápinkách, na druhý straně na třetí dírce od spodu, takže doufám, že už vydrží napořád.. Když jsem ho vyndala, připadal mi tak dlouhej, že bych sním snad mohla Cípu omotat kolem dokola

Ahoj,teda teď koukám na fotky a Bogárek fakt jakoby byl s Ferou dvojče!Ale Fera je po tlumačovském Sagonovi,tak asi jen náhoda.Ale kdyby byl zájem,o ten pár,bohužel,nechat si jí nemůžu.Mimochodem,máte nijaký typ na ty hnusný válečky bahna,co se jim dělají teď na rousech?Dana

6.12.2007 11:30

juhaj napsal(a):
Ahoj,teda teď koukám na fotky a Bogárek fakt jakoby byl s Ferou dvojče!Ale Fera je po tlumačovském Sagonovi,tak asi jen náhoda.Ale kdyby byl zájem,o ten pár,bohužel,nechat si jí nemůžu.Mimochodem,máte nijaký typ na ty hnusný válečky bahna,co se jim dělají teď na rousech?Dana

ali nrboj my by jsme na cipajze nikdy nezapomely.to jsemm ráda že už to u míte sjte oba moc šikovný.a ten podbříšák no vidíš máš o staost mín.já zase víc ten muj podbrišák je lavine akorát na jenu díru.nojo hol budu schánět večí nevím,ale asi to bude težšší než jsem si myslela pak jedine na zakázku

juhaj(Dana) jj jsou jak dvojčátka.kdybych měla jsen lavinu a boogara hned bych ji od tebe koupila,ale mám moc koní a málo času-škoda

6.12.2007 13:45

juhaj napsal(a):

Ahoj no naválečky bahna buď to budeš muset nechat uschnout a potom si s tím pohrát a vyčesat nebo dobře umejt nožičky a nebo se prostě smířit s tím že tam jsou dokud bude bahno.

6.12.2007 13:51

ambraa napsal(a):
Ahoj no naválečky bahna buď to budeš muset nechat uschnout a potom si s tím pohrát a vyčesat nebo dobře umejt nožičky a nebo se prostě smířit s tím že tam jsou dokud bude bahno.

stím bahnem souhlasim s ambrou.bud nechat zaschnout nebo já na to používám rejžák,ale moji koníci naštěstí nemají rousy jako boniti shirové,ale luja.

jsem se chtela zeptat bonito jak pečuješ o rousy koníkům jsaem moc zevedává ja vim

6.12.2007 14:35

woldemortik napsal(a):
stím bahnem souhlasim s ambrou.bud nechat zaschnout nebo já na to používám rejžák,ale moji koníci naštěstí nemají rousy jako boniti shirové,ale luja.

jsem se chtela zeptat bonito jak pečuješ o rousy koníkům jsaem moc zevedává ja vim

No,já to za mokra roztrhám prsty a vysušim,ale za sucha je to jak beton.Nejhorší je,že ty velké jí vadí v chůzi,ale stříhat kvůli tomu rousy se mi nechce.Tak jsem myslela,že třeba někdo má nijaký zlepšováček,ale prsty asi budou pořád nejlepší.Mějte se hezky Dana

6.12.2007 15:02

sally napsal(a):

ha ha ha Marti, veeelmi si ma pobavila Ja hovorim rousum = fedre(aby ste vedeli potom, o com tocim) Ale mas pravdu, asi by som uz bola v blazinci, keby som si robila hlavu s fedrami v blate Len tolko k tomu, ze shirovia v blate je des a hroza...ale su vselijake figle, ako napriklad spesl pripravky proti blatu9neviem, ci su uz u nas na trhu ako "7 days mud away"a pod, alebo treba vyskusat baby olej a potierat kraje chlpov, potom sa to nema ako drzat a pod...tu je jedna fotka, z minulej zimy po jazde cez polia

6.12.2007 15:05

sally napsal(a):

Aluska; nemas nejake nove foto Cipiska pod sedlom? Pls hod sem, ak mas

6.12.2007 15:06

sally napsal(a):

pridavam par fotos: team lahkych koniako to asi vyzeralo na cestach v minulych storociach...

6.12.2007 15:07

sally napsal(a):

a team bombarderov

6.12.2007 15:08

sally napsal(a):

este hodim percheronov, nech tu mame viacej tej bielej farby

6.12.2007 15:24

bonita napsal(a):

pěkny rousy to je celý jen bahno co.

ty percheroni nejsou to naky jemejsi typy znám percherony jako hovada tyhle na foce mi pripdaj jiny nevim asi to skresluje

6.12.2007 15:27

bonita napsal(a):

asi zalezi od konkretneho jedinca. Ale to mas u kazdeho plemena

6.12.2007 15:32

bonita napsal(a):
asi zalezi od konkretneho jedinca. Ale to mas u kazdeho plemena

to mas pravdu moje lavina je vohromná a jeji teta je zase tintitko vypada jak mohutny čt nejako čmb.

7.12.2007 08:02

woldemortik napsal(a):
to mas pravdu moje lavina je vohromná a jeji teta je zase tintitko vypada jak mohutny čt nejako čmb.

pro bonita : to víš, že mám fotky pod sedlem, těšila jsem se na ně celý dva roky, co mám Cipíska, mám ho od jednoho roku, konečně jsme se dočkali. Chlaďásek pod sedlem je pan kůň

7.12.2007 08:04

aluska napsal(a):
pro bonita : to víš, že mám fotky pod sedlem, těšila jsem se na ně celý dva roky, co mám Cipíska, mám ho od jednoho roku, konečně jsme se dočkali. Chlaďásek pod sedlem je pan kůň

fotky jsou z léta, kdy byl teprve krátce obsednutý, takže prosím nehledejte žádný podsazení, nebo sbalení, teprve začínáme

7.12.2007 08:06

aluska napsal(a):
fotky jsou z léta, kdy byl teprve krátce obsednutý, takže prosím nehledejte žádný podsazení, nebo sbalení, teprve začínáme

7.12.2007 08:09

aluska napsal(a):

no, občas se už i podaří vypadat jako kůň

7.12.2007 18:13

sally napsal(a):

Aluska: je sa mas, keby mna mal kto tak vyfotit, my chodievame vzdy len dvaja, a to na konoch, takze moj drahy nie je schopny fotit aj sa pohybovat na koni(teda ja mu nezverim moj pristroj), a tak mam len staticke fotos Cipisek je fakt kus chlapa tatuldo nasho mladocha

7.12.2007 18:17

bonita napsal(a):
Aluska: je sa mas, keby mna mal kto tak vyfotit, my chodievame vzdy len dvaja, a to na konoch, takze moj drahy nie je schopny fotit aj sa pohybovat na koni(teda ja mu nezverim moj pristroj), a tak mam len staticke fotos Cipisek je fakt kus chlapa tatuldo nasho mladocha

Bonita,já obdivuju Tvoje Shiry, jsou nádherní, miluju koně s bohatýma rousama, hřívou a ohonem. Když s Cípou cváláme a vlaje mu hříva, to je nááádhera. Fotky mám jenom z tréninků, z vyjížděk taky ne.

7.12.2007 18:29

sally napsal(a):

aj ked mas fotky len z treningov, mas tam velmi pekne prostredie a vyzera to velmi prirodzene co by som ja dala za krytu halu v tomto hnusnom pocasi, aj tma je skoro, takze von sa dostanem iba tak cez vikend a to tiez iba ked neprsi, fuuj, ja chcem jaro-leto!

7.12.2007 19:00

bonita napsal(a):
aj ked mas fotky len z treningov, mas tam velmi pekne prostredie a vyzera to velmi prirodzene co by som ja dala za krytu halu v tomto hnusnom pocasi, aj tma je skoro, takze von sa dostanem iba tak cez vikend a to tiez iba ked neprsi, fuuj, ja chcem jaro-leto!

jo copak hala, co bych za ní dala, teď v tom počasí, kdy se poříme po kotníky do bahna. Musela jsem s těžkým srdcem ustřihnout Cipískovi kousek ocasu. Měl ho až na zem a měl konce olepené kuličkama bahna, nebo ledu. Kolikrát je už tma, než se vrátíme z vyjížďky, nebo z tréninku,. Už aby bylo jaro a léto

7.12.2007 19:04

sally napsal(a):

aj my sme podstrihli ocasek, dobrych 10 cm! Bol to hnus, v tom blate. Vlastne Cipisek je tak isto stary ako nas zrebec, ktoreho dna ma narodky? Tu par jazdeckych zo sutazi(to nie som ja!)

7.12.2007 19:05

sally napsal(a):

tu pan rozhodca osobne skusa prijazdenost shira

7.12.2007 19:14

bonita napsal(a):

nádhera!!!!!! Cipísek se narodil 2.5. 2004. V létě taky chcem zkusit pár veřejných soutěží, parkur a možná i drezuru, jenom něco lehkýho. Na farmě, kde mám Cipíska ustájeného, budou nějaké veřejňáky pořádat.

7.12.2007 19:19

aluska napsal(a):
nádhera!!!!!! Cipísek se narodil 2.5. 2004. V létě taky chcem zkusit pár veřejných soutěží, parkur a možná i drezuru, jenom něco lehkýho. Na farmě, kde mám Cipíska ustájeného, budou nějaké veřejňáky pořádat.

tady mám jednu vyjížďkovou

7.12.2007 19:26

bonita napsal(a):

Tak Cipisek je starasi, no nas je az 31.05.2004 posledne majatko

7.12.2007 19:27

bonita napsal(a):
Tak Cipisek je starasi, no nas je az 31.05.2004 posledne majatko

no bóže, jenom o necelý měsíc. Už máte mlaďocha obsedlého?

7.12.2007 19:39

bonita napsal(a):

ma rad vodu? ten nas by sa tam najradsej samou laskou utopilvazne, hrabe, kope bojuje s vodou ako blazon, potom robi bubliny a keby mohol, tak sa tam aj zvali, ale nemal moznost, je to iba taky potok, a som strasne zvedava, co bude v lete robit u nas na jazerach.

7.12.2007 19:43

bonita napsal(a):

ano, len obsadnuteho, nie prijazdeneho, na vychadzkach kopiruje kobylu, ja dam pobidku do klusu a on nakluse za nami(ako by on k tomu dosiel, keby sme mu nahodou utiekli, ze...)ale je uplne zlaticko, strasne tvarny je, to musim uznatPrijazdovaniu sa mame v plane venovat az na bududci rok.

7.12.2007 19:47

bonita napsal(a):
ano, len obsadnuteho, nie prijazdeneho, na vychadzkach kopiruje kobylu, ja dam pobidku do klusu a on nakluse za nami(ako by on k tomu dosiel, keby sme mu nahodou utiekli, ze...)ale je uplne zlaticko, strasne tvarny je, to musim uznatPrijazdovaniu sa mame v plane venovat az na bududci rok.

Cipísek vodu miluje, v létě si se mnou na zádech párkrát lehnul do rybníka i se sedlem. Ze začátku byl taky strašně tvárný, pracovitý, poslušný, teď už začíná trošku vymýšlet. Nejradši mě chce odvézt z obdélníku, rozhodne se, že v nějakým rohu se mu něco nelíbí a nechce tudy proklusat. To pak už musí nastoupit i bičík.

7.12.2007 19:50

bonita napsal(a):

tak to poznammoja kobyla je taka, niekedy si zmysli, ked ideme po ceste, ze nechce ist po kraji a ja mam z nej nervy, to musim mat vzdy so sebou tusirku a mat ju vystrcenu dopredu zarovno jej krku a hlavy a tak mi slape ako hodinky v priamej ciare, potvora.

7.12.2007 19:52

bonita napsal(a):
tak to poznammoja kobyla je taka, niekedy si zmysli, ked ideme po ceste, ze nechce ist po kraji a ja mam z nej nervy, to musim mat vzdy so sebou tusirku a mat ju vystrcenu dopredu zarovno jej krku a hlavy a tak mi slape ako hodinky v priamej ciare, potvora.

Cipísek mě ze začátku vynášel z kruhu, nechtěl cválat na kruhu a tušírky se nebál, protože zatím nebyl důvod jí moc použít. Až ve čtvrtek, to si vymyslel, že v jednom rohu obdélníku prostě půjde pryč, až si ho vzala trenérka. Tý to udělal asi 6x, pokaždý dostal lupanec po krku, ale moc mu to nevadilo. Asi na něj leze pomalupuberta.

7.12.2007 22:43

aluska napsal(a):
Cipísek mě ze začátku vynášel z kruhu, nechtěl cválat na kruhu a tušírky se nebál, protože zatím nebyl důvod jí moc použít. Až ve čtvrtek, to si vymyslel, že v jednom rohu obdélníku prostě půjde pryč, až si ho vzala trenérka. Tý to udělal asi 6x, pokaždý dostal lupanec po krku, ale moc mu to nevadilo. Asi na něj leze pomalupuberta.

Po dlouhé době zdraví Farma Bulovka.Jasoň s Drsoněm se začínají kulatit,všude spousta bahna a v lese žádná práce.Ještě jsme je ani v lese nezkusili.Zatím si vylepšují kondici ve voze.
3letý Drsoň

7.12.2007 22:44

ranc sedicibyk napsal(a):
Po dlouhé době zdraví Farma Bulovka.Jasoň s Drsoněm se začínají kulatit,všude spousta bahna a v lese žádná práce.Ještě jsme je ani v lese nezkusili.Zatím si vylepšují kondici ve voze.
3letý Drsoň

A tady jsou mazánci oba.

7.12.2007 22:46

3letý Drsoň

a zasněný pohled na stádečko ročků

7.12.2007 22:48

3letý Drsoň

a tank v pohybu

7.12.2007 22:55

a tank v pohybu

i naši dorostenci si užívali sluníčka-2letý norik,syn naší přebornice Myšky a 3letý kladrubák-kámoši jak hrom jsou Jerry a Tom

7.12.2007 22:59

i naši dorostenci si užívali sluníčka-2letý norik,syn naší přebornice Myšky a 3letý kladrubák-kámoši jak hrom jsou Jerry a Tom

Myšák(Machr)je po Nacho a maminka je tady

8.12.2007 00:54

sally napsal(a):

fiha, ti ardeni su teda tankyaj ste ich uz osedlali?

8.12.2007 00:56

bonita napsal(a):
fiha, ti ardeni su teda tankyaj ste ich uz osedlali?

jeee vy tam mate modreho dogouska? tych ja zboznujemMali sme z utulku a to bol pan pes, chudinka uz nezije...

8.12.2007 14:18

aluska napsal(a):

Ahoj Ali, zdravím Cípu - je čám dál hezčí. Jeden z mála opravdu souladných Schramů, co jsem viděla.
Jsem zvědavá, jak vám to půjde v soutěžích mezi teplasama - nezapomeň se pochlubit

8.12.2007 14:24

bonita napsal(a):
ma rad vodu? ten nas by sa tam najradsej samou laskou utopilvazne, hrabe, kope bojuje s vodou ako blazon, potom robi bubliny a keby mohol, tak sa tam aj zvali, ale nemal moznost, je to iba taky potok, a som strasne zvedava, co bude v lete robit u nas na jazerach.

Bonita: mám dotázek - když máš mladého plemeníka shira: musí hřebci tohoto plemene pro uchovnění též skládat zkoušky ( jako u nás místní plemena)? Jestli jo, z čeho se skládají a v jakém věku je absolvují?

8.12.2007 14:59

bonita napsal(a):
jeee vy tam mate modreho dogouska? tych ja zboznujemMali sme z utulku a to bol pan pes, chudinka uz nezije...

No jo, bonit - " modrá je dobrá... už je to tak", což?

8.12.2007 15:40

sally napsal(a):

Ahoj Lído, moc děkuju za pochvalu, když to říkáš ty odbornice, tak to potěší dvojnásob. Mezi teplasama nevím jak uspějem, každopádně ze srandy nějakej veřejňák zkusíme. Ještě máme času dost, pak se samozřejmě pochlubím.¨
Co je to za nádhernou páru?

8.12.2007 15:56

sally napsal(a):

Sallyneodpovedam ti na otazky...vies preco? lebo som tu pod stolom odpadnuta, to mi nerob!!!

8.12.2007 15:58

sally napsal(a):

ked uz budes dobra a ja sa pozviecham(mozno), tak sem zasa hodim foto zo stallion approval...tak uz nezlob

8.12.2007 16:38

bonita napsal(a):
ked uz budes dobra a ja sa pozviecham(mozno), tak sem zasa hodim foto zo stallion approval...tak uz nezlob

holky, peču u toho cukroví a odbíhám k internetu. Jak na tom vy? Já teď dělám 11tý druh

8.12.2007 16:57

bonita napsal(a):
Sallyneodpovedam ti na otazky...vies preco? lebo som tu pod stolom odpadnuta, to mi nerob!!!

tento rok si davam napiect, ja nemam cas...

8.12.2007 18:08

aluska napsal(a):
holky, peču u toho cukroví a odbíhám k internetu. Jak na tom vy? Já teď dělám 11tý druh

já zatím stíhám o víkendech po odpolednech, když se vrátím od Cipíska. Ale protože měním zaměstnání, musím si dovybrat starou dovolenou tak od příštího pátku už končím v zaměstanání a až do 2 ledna jsem doma.

8.12.2007 18:09

sally napsal(a):

Sally můžu se zeptat co je to za krásný koníky a odkud jsou? začínám tu taky slintat

8.12.2007 23:56

ambraa napsal(a):
Sally můžu se zeptat co je to za krásný koníky a odkud jsou? začínám tu taky slintat

Noo, děvčata - máte-li zbytečných 5.500 Euro: letos 2letí noričtí valaši po Radner Vulkan (původoví), zaučení v tahu, kv: 160 cm - inzerce Rakousko.
Teda co jsem z toho s mou mizernou němčinou pochopila..
Tady je máte ještě v zápřahu:

9.12.2007 00:03

sally napsal(a):
Noo, děvčata - máte-li zbytečných 5.500 Euro: letos 2letí noričtí valaši po Radner Vulkan (původoví), zaučení v tahu, kv: 160 cm - inzerce Rakousko.
Teda co jsem z toho s mou mizernou němčinou pochopila..
Tady je máte ještě v zápřahu:

Jó, vézt se na svatbu takovou párou - taky bych si dala říct.
Ale na to už je drobet pozdě
Ještě jsem tam našla kouzelného flekáče:

9.12.2007 00:04

sally napsal(a):
Jó, vézt se na svatbu takovou párou - taky bych si dala říct.
Ale na to už je drobet pozdě
Ještě jsem tam našla kouzelného flekáče:

Anebo kdybyste chtěli někdo 6letého rakouského norika plemeníka:

9.12.2007 00:08

bonita napsal(a):

Tak já tě, bonit už dráždit nebudu.
Dělají tedy shire hřebci kvůli uchovnění nějaké zkoušky, anebo ne?

9.12.2007 00:14

aluska napsal(a):
já zatím stíhám o víkendech po odpolednech, když se vrátím od Cipíska. Ale protože měním zaměstnání, musím si dovybrat starou dovolenou tak od příštího pátku už končím v zaměstanání a až do 2 ledna jsem doma.

Já nestíhám, jako obvykle - mi peče moje báječná stíhající švagrová. Dodáme materiál pro obě rodiny, ona dodá práci.
Nó, a podle toho jak vypadáme při pohledu do zrcadla, bychom stejně měli strávit Vánoce o chlebu a vodě... nebo spíš o senu a vodě - chleba má pro nás moc kalorií

9.12.2007 01:03

sally napsal(a):
Tak já tě, bonit už dráždit nebudu.
Dělají tedy shire hřebci kvůli uchovnění nějaké zkoušky, anebo ne?

kukkám hoky člověk nemá dva dny pc a tady se to rozjelo.to jsem ráda je tady živou takhle pokračovat tak budem mit za chcvilku další čílso

9.12.2007 01:08

sally napsal(a):

Sally, vidim, ze sekas dobrotku, tak ti odpoviem(dufam, ze prejavis spravnu krv rebela a budes take pekne fotky davat dalej), shir kandidat na zrebca musi v prvom rade splnit uplne cisty rodokmen-ziadne primesy clydesdala v ziadnej generacii, potom na approval ide v ten rok, kedy dovrsuje dva roky(ak v UK, tak robi sa to vo februari-napriklad nas mal este vtedy daleko od dvoch rokov) a uz vtedy musi konik ovladat "zaklady slusnosti" a merat minimalne 168cm khv, jasne ze musi splnat aj celkovy exterier a povahu.Ziadne SV sa nerobia, ako by sa mohli v takom veku? Brrr..., potom, podla toho, kolko ma zrebec zapisanych potomkov a ako je zaroven uspesny pri ziskavani titulov, sa mu udeluju premie "premium", "super premium"... no podla toho sa odvija jeho cena a cena jeho potomkov...

9.12.2007 01:41

bonita napsal(a):
Sally, vidim, ze sekas dobrotku, tak ti odpoviem(dufam, ze prejavis spravnu krv rebela a budes take pekne fotky davat dalej), shir kandidat na zrebca musi v prvom rade splnit uplne cisty rodokmen-ziadne primesy clydesdala v ziadnej generacii, potom na approval ide v ten rok, kedy dovrsuje dva roky(ak v UK, tak robi sa to vo februari-napriklad nas mal este vtedy daleko od dvoch rokov) a uz vtedy musi konik ovladat "zaklady slusnosti" a merat minimalne 168cm khv, jasne ze musi splnat aj celkovy exterier a povahu.Ziadne SV sa nerobia, ako by sa mohli v takom veku? Brrr..., potom, podla toho, kolko ma zrebec zapisanych potomkov a ako je zaroven uspesny pri ziskavani titulov, sa mu udeluju premie "premium", "super premium"... no podla toho sa odvija jeho cena a cena jeho potomkov...

Děkuji, za odměnu rebel posílá modrouška - plemeník rak. norik Steyer Vulkan:

9.12.2007 01:42

sally napsal(a):
Děkuji, za odměnu rebel posílá modrouška - plemeník rak. norik Steyer Vulkan:

A jako bonus :

9.12.2007 01:43

sally napsal(a):
A jako bonus :

sally bonita jako že ještě holky nespíte

9.12.2007 01:48

woldemortik napsal(a):
sally bonita jako že ještě holky nespíte

A jak to, že ty ještě nespíš? Já lovím v noci myši ( máme děsně líné kočky)
Tak ještě foto pro tebe:

9.12.2007 02:10

sally napsal(a):
A jak to, že ty ještě nespíš? Já lovím v noci myši ( máme děsně líné kočky)
Tak ještě foto pro tebe:

jen mely jsme dneska zabiječku anejak nemuzu spát,ale asi už půjdu.dostlala jsem novej komp tak ho skousim

9.12.2007 02:38

woldemortik napsal(a):
jen mely jsme dneska zabiječku anejak nemuzu spát,ale asi už půjdu.dostlala jsem novej komp tak ho skousim

Leží ti prase v žaludku? Jsi to málo zapíjela desinfekcí
Nás to teprv čeká, mražák zeje prázdnotou... dokud jsou prasata levná, dlouho to trvat nebude.
Zabijačky nesnáším, ale když jíst se chce... co se dá dělat.
Tak ať novej komp dobře funguje - jdu spát, jestli to má ještě smysl..

9.12.2007 11:08

sally napsal(a):
Leží ti prase v žaludku? Jsi to málo zapíjela desinfekcí
Nás to teprv čeká, mražák zeje prázdnotou... dokud jsou prasata levná, dlouho to trvat nebude.
Zabijačky nesnáším, ale když jíst se chce... co se dá dělat.
Tak ať novej komp dobře funguje - jdu spát, jestli to má ještě smysl..

no to je horší já jsem abstinent pivo si dám jen jednou za půl roka a to jen nekdy když mám chut jinak ne.komp maka jak hodinky.tady u nás na jihu koupim krásné prase cca 130-140kg za 3000

9.12.2007 12:13

woldemortik napsal(a):
no to je horší já jsem abstinent pivo si dám jen jednou za půl roka a to jen nekdy když mám chut jinak ne.komp maka jak hodinky.tady u nás na jihu koupim krásné prase cca 130-140kg za 3000

Tak to se nediv. Prase je mastné ( těžké na žaludek) a v břiše to popraví nejlépe troška slivovice.
Domácí, né hnusné Jelínkovice, tu žádný normální Moravák nepije. Ta viděla trnky možná tak z rychlíku...
Ale ty jsi jižní Čechy, to je horší... co se pije tam u vás?
Já tomu pravda taky moc nedám, vypiju tak půl litru (max) za rok především v obraně proti zimě, rýmě ( tu zabrzdí), a zkaženému žaludku na zabíjačce.
S lékama se to přehánět nemá
Prasata jsou teď levná - vybíjí se chovy. Ale až budem na dně, vyletí ceny nahoru a všichni budou čumět jak Taras Bulba na ty ceny vepřového...

9.12.2007 13:08

sally napsal(a):
Tak to se nediv. Prase je mastné ( těžké na žaludek) a v břiše to popraví nejlépe troška slivovice.
Domácí, né hnusné Jelínkovice, tu žádný normální Moravák nepije. Ta viděla trnky možná tak z rychlíku...
Ale ty jsi jižní Čechy, to je horší... co se pije tam u vás?
Já tomu pravda taky moc nedám, vypiju tak půl litru (max) za rok především v obraně proti zimě, rýmě ( tu zabrzdí), a zkaženému žaludku na zabíjačce.
S lékama se to přehánět nemá
Prasata jsou teď levná - vybíjí se chovy. Ale až budem na dně, vyletí ceny nahoru a všichni budou čumět jak Taras Bulba na ty ceny vepřového...

tady kousek od nás je prodejna.je to cukrárna,aleprodávaj tam i domácí slivkuje dobrá chutná i strejdovy aten si na tom zakládá nepije jen nákej šmejd,litrovka stojí kolem 130orun nevím přesně

9.12.2007 13:28

sally napsal(a):

ooo krasne fotky, ako obvykle

9.12.2007 13:31

sally napsal(a):

ja som nespala este dlho potom, prisli sme z maskarady a potom pozerali "golden compas"(ten novy film) a ja som pri tom zaspala

9.12.2007 13:34

bonita napsal(a):
ja som nespala este dlho potom, prisli sme z maskarady a potom pozerali "golden compas"(ten novy film) a ja som pri tom zaspala

a pred chvilou som vstavalainak, k tej pravej moravskej slivovici, my sme boli na jar kupovat na Morave bricku a ako bonus nam dali pravu domacu, veeelmi fajnovu a mam ju odlozenu na lepsie casy

9.12.2007 14:09

woldemortik napsal(a):
tady kousek od nás je prodejna.je to cukrárna,aleprodávaj tam i domácí slivkuje dobrá chutná i strejdovy aten si na tom zakládá nepije jen nákej šmejd,litrovka stojí kolem 130orun nevím přesně

Jo, no levné pití to není.
Švestky likviduje šarka a jestli je pro mne existuje ta nejblbější práce na světě, tak je to sbírání trnek. Nevím proč, sbírání čehokoliv mi nevadí, jen trnky nesnáším

9.12.2007 14:11

bonita napsal(a):
a pred chvilou som vstavalainak, k tej pravej moravskej slivovici, my sme boli na jar kupovat na Morave bricku a ako bonus nam dali pravu domacu, veeelmi fajnovu a mam ju odlozenu na lepsie casy

Jojo, to uschovej na oslavu nástupu do důchodu, pak to teprv bude fajnová chuť
Plemeník rak.norik Marco Nero:

9.12.2007 14:13

bonita napsal(a):

fesak a ako ide

9.12.2007 14:20

bonita napsal(a):
fesak a ako ide

Že jo - a tady ještě ve stoje:

9.12.2007 14:34

sally napsal(a):

Sally, ked tak surfujes po Nemcoch, vsimla si si, kolko pytaju za skok? a ci robievaju aj inseminaciu?

9.12.2007 15:07

sally napsal(a):
Že jo - a tady ještě ve stoje:

Ty jo nevím proč se mi ti rakouští koně líbijou víc než ty některý naše příšerky?

9.12.2007 15:11

bonita napsal(a):
Sally, ked tak surfujes po Nemcoch, vsimla si si, kolko pytaju za skok? a ci robievaju aj inseminaciu?

ambraa: mozno tot bude tym, ze to su kone povodne? Len moj nazor.

9.12.2007 15:56

bonita napsal(a):
ambraa: mozno tot bude tym, ze to su kone povodne? Len moj nazor.

pro bonita? toš u nás jsou taky koně původovy ale některý se mi teda fkat nelíbijou

9.12.2007 17:38

sally napsal(a):

dievcata, hura, nasla som tu vaziacu pasku, tak, ak mi sem hodite obvod okolo hrudnika, v tom mieste, kde sa zapina podbrusak(asi 20cm od nohy), tak vam poviem vahu vasho konika

9.12.2007 17:57

bonita napsal(a):
dievcata, hura, nasla som tu vaziacu pasku, tak, ak mi sem hodite obvod okolo hrudnika, v tom mieste, kde sa zapina podbrusak(asi 20cm od nohy), tak vam poviem vahu vasho konika

ahoj holky, tak jsem dopekla 11tý druh a máte mě tady

9.12.2007 18:07

bonita napsal(a):

piekli ste aj take suche, robi sa to vo vselijakych formickach(mucha, orech, motyl...)su v tom hrozienka a obalene to je v praskovom cukre? To su moje favority

9.12.2007 18:12

bonita napsal(a):
piekli ste aj take suche, robi sa to vo vselijakych formickach(mucha, orech, motyl...)su v tom hrozienka a obalene to je v praskovom cukre? To su moje favority

pekla, ale nemáme v tom rozinky, pekla jsem ořechy čokoládové a z vlašských ořechů bílé a pak medvědí tlapky, ty jsou taky čokoládové do formiček.A ořechové rohlíčky.

9.12.2007 18:19

aluska napsal(a):
pekla, ale nemáme v tom rozinky, pekla jsem ořechy čokoládové a z vlašských ořechů bílé a pak medvědí tlapky, ty jsou taky čokoládové do formiček.A ořechové rohlíčky.

bonita, jestli si vzpomenu a vezmu si sebou k Cipískovi metr, tak ho změřím a moc by mě zajímalo, kolik asi váží

9.12.2007 18:20

aluska napsal(a):

nooo, medvedie labky sa to vola, nemohla som si zmysliet na spravny nazov, lebo my ich doma volame "muchy"-podla formicky

9.12.2007 18:21

sally napsal(a):

vezmi vezmi, mam ten meter tu na stole a caka na zakaznikov

9.12.2007 18:28

bonita napsal(a):

ahoj. tak jsem tu dlouho nebyla a tolik krasnych fotek se tu objevilo
nas ardenak uz pracuje pres pul roku v lese, je to take zlaticko

9.12.2007 18:31

bonita napsal(a):
vezmi vezmi, mam ten meter tu na stole a caka na zakaznikov

tak to zitra zmerim taky , jsem to resila, kdyz jsem davala odcervovaci pastu Equest promox a bylo tam, ze se to musi davkovat presne na vahu, jako kdyby mnel clovek bezne k dispozici vahu pro kone

9.12.2007 18:48

sapaska napsal(a):
tak to zitra zmerim taky , jsem to resila, kdyz jsem davala odcervovaci pastu Equest promox a bylo tam, ze se to musi davkovat presne na vahu, jako kdyby mnel clovek bezne k dispozici vahu pro kone

no právě a většinou bývá odčervovací pasta na 600 kilo, tak abych taky nedávala málo

Přidejte reakci

Přidat smajlík