Kovář - východočeský kraj

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.12.2007 18:16

Chtěla bych se zeptat,kdo vám jezdí kovat koníky,jaký máte zkušenosti s vaším kovářem a zda-li jste spokojeni. Mám pocit,že dobří kováři jsou nedostatkový zboží a těžko se schánějí a nahánějí.

12.12.2007 18:32

danpie napsal(a):
Chtěla bych se zeptat,kdo vám jezdí kovat koníky,jaký máte zkušenosti s vaším kovářem a zda-li jste spokojeni. Mám pocit,že dobří kováři jsou nedostatkový zboží a těžko se schánějí a nahánějí.

NO to máš pravdu, no k nám jezdím Mašinda je od Novýho Bydžova, není špatnej ale občas vyhrady máme, ale teď se zlepšil...takže jinak jsme spokojeni!

12.12.2007 18:45

klawdie napsal(a):
NO to máš pravdu, no k nám jezdím Mašinda je od Novýho Bydžova, není špatnej ale občas vyhrady máme, ale teď se zlepšil...takže jinak jsme spokojeni!

K nám taky a máš pravdu,ale teď už ho 2 měsíce naháníme a pořád prý nemá čas,už jsme tři chovatelé co ho nahání a pořád nic a začíná to být dost akutní a pořád má jen časový výmluvy. To tady není lidičky nějaký jiný spolehlivý kovář??

12.12.2007 19:12

danpie napsal(a):
K nám taky a máš pravdu,ale teď už ho 2 měsíce naháníme a pořád prý nemá čas,už jsme tři chovatelé co ho nahání a pořád nic a začíná to být dost akutní a pořád má jen časový výmluvy. To tady není lidičky nějaký jiný spolehlivý kovář??

Dobrý a spolehlivý je Martin Marek ze Zaloňova u Jaroměře, ale pokud vím, je dost vytížený a nevím, jestli bere nové zákazníky.

12.12.2007 19:37

hancus napsal(a):
Dobrý a spolehlivý je Martin Marek ze Zaloňova u Jaroměře, ale pokud vím, je dost vytížený a nevím, jestli bere nové zákazníky.

Ahoj.
Nám koval Baumann, dobré, ale musíte mu zavolat asi měsíc předem a ani potom nevíte jestli přijede , ale je s ním děsná prča, fakt pohodovej chlapík. Pak jsme jezdili ke Klemtovi do Úpice, tam musíte dojet, kove za tepla, jste tam celý den, ale práce dokonalá a taky si pokecáte . Pak u mě byl jednou pan Hubáček z Pilníkova, to je taky dobrej pán, hodnej a práci taky cením.
Teď mi, jako doposud koval, kove pan Kysilka z Úpice, má hodně práce, ale kove fakt perfektně, učí v Jaroměři kováře a zabývá se rád koňmi nemocnými s kopyty, různá schvácení, přestavění a jiné problémy.. A kove suprově a hlavně za úžasné ceny .. S sebou většinou vozí kluky ze školy, tak jde práce od ruky a rozhodně to není znát na ceně. A hlavně udrží každého polodivokého koně

12.12.2007 19:43

ladys napsal(a):
Ahoj.
Nám koval Baumann, dobré, ale musíte mu zavolat asi měsíc předem a ani potom nevíte jestli přijede , ale je s ním děsná prča, fakt pohodovej chlapík. Pak jsme jezdili ke Klemtovi do Úpice, tam musíte dojet, kove za tepla, jste tam celý den, ale práce dokonalá a taky si pokecáte . Pak u mě byl jednou pan Hubáček z Pilníkova, to je taky dobrej pán, hodnej a práci taky cením.
Teď mi, jako doposud koval, kove pan Kysilka z Úpice, má hodně práce, ale kove fakt perfektně, učí v Jaroměři kováře a zabývá se rád koňmi nemocnými s kopyty, různá schvácení, přestavění a jiné problémy.. A kove suprově a hlavně za úžasné ceny .. S sebou většinou vozí kluky ze školy, tak jde práce od ruky a rozhodně to není znát na ceně. A hlavně udrží každého polodivokého koně

Ahojky me kove kone pan Kubias a neskutecna spokojenost sice je drazsi, ale za tu kvalitu nelituji nemenila bych. Kamaradovi tenkrat koval Bauman, ale stezoval si ze silene padaji podkovy a, ze dava nizko hrebiky a trha se stena. My jsme predtim mely sileneho kovare nebudu jmenovat a po jeho kovani vecne problemy s nohama. A od te doby co nam kove Kubias super a spravil nam vyborne kobylu. Je nezkutecne Rychly za 3 hod okovano a ostrouhano 7 koni a kvalita. Cauky

12.12.2007 19:46

ladys napsal(a):
Ahoj.

mého polodivokého neudržel Pan Kysilka je opravdu dobrý, jen mi přijde že už není tak pohyblivý jako třeba Martin Marek a taky je dost nervózní, ale fakt umí.
S kysilkou jsme museli přispávat sedalinem, s Martinem na parelce.
Pokud vím, Martin Marek nikoho nebere, už pár let . Ani za mým koněm po přestěhování nechtěl dojíždět, musím ho dovést do Hk - cca 90 Km

12.12.2007 19:51

tecos napsal(a):
mého polodivokého neudržel Pan Kysilka je opravdu dobrý, jen mi přijde že už není tak pohyblivý jako třeba Martin Marek a taky je dost nervózní, ale fakt umí.
S kysilkou jsme museli přispávat sedalinem, s Martinem na parelce.
Pokud vím, Martin Marek nikoho nebere, už pár let . Ani za mým koněm po přestěhování nechtěl dojíždět, musím ho dovést do Hk - cca 90 Km

Máš pravdu je toho málo, no Mašindu ted budu taky volat, ale jsme domluveni, tak doufám, že nezapoměl,většinou mu volám týden předem než máme termín a vždy nam vyhoví, max. do 14dnů, Martin Marek co jsem slyšela i prý rapidně zdražil aby mu opadla klientela, na pana Kysilku jsem taky slyšela chválu, ale nemám s ním zkušenost, tak když to tak sleduji jsem ráda že máme vubec kováře...jinka kamarádka mi ted vypravvěla že na strouhaní jim tam jezdí učni, zkušenosti zatím veliké nemají ale koně vystrouhají a je to za 50, mohu se zeptat po kontantu, odkud jsi?

12.12.2007 19:59

klawdie napsal(a):
Máš pravdu je toho málo, no Mašindu ted budu taky volat, ale jsme domluveni, tak doufám, že nezapoměl,většinou mu volám týden předem než máme termín a vždy nam vyhoví, max. do 14dnů, Martin Marek co jsem slyšela i prý rapidně zdražil aby mu opadla klientela, na pana Kysilku jsem taky slyšela chválu, ale nemám s ním zkušenost, tak když to tak sleduji jsem ráda že máme vubec kováře...jinka kamarádka mi ted vypravvěla že na strouhaní jim tam jezdí učni, zkušenosti zatím veliké nemají ale koně vystrouhají a je to za 50, mohu se zeptat po kontantu, odkud jsi?

K nám jezdí taky pan Kysilka a je výbornej.. Nemůžu si stěžovat,je šikovnej a cena je taky suprová..:

12.12.2007 20:06

misa1988 napsal(a):
K nám jezdí taky pan Kysilka a je výbornej.. Nemůžu si stěžovat,je šikovnej a cena je taky suprová..:

Rikate cena suprova tak kolik?

12.12.2007 20:08

tibet napsal(a):
Rikate cena suprova tak kolik?

TAk to mě taky zajíma, my to máme za 150,-

12.12.2007 20:08

klawdie napsal(a):

pochopitelně strouhání, zatím nekovem, takže neřeknu přesnou cenu, ale taky to je lidovka

12.12.2007 20:10

klawdie napsal(a):

Myslis vystrouhano? A okovano na vsechny 4 ?

12.12.2007 20:12

tibet napsal(a):
Myslis vystrouhano? A okovano na vsechny 4 ?

Tak ja davam 1200kc za jednoho a mam 2 koniky, ale stejne bych nemenila to by se ta prace musela vydet. Takovemu cloveku jako je on to rada dam.

12.12.2007 20:18

tibet napsal(a):
Tak ja davam 1200kc za jednoho a mam 2 koniky, ale stejne bych nemenila to by se ta prace musela vydet. Takovemu cloveku jako je on to rada dam.

me kove taky michal masinda a nestezuju si ,kone si drzi sam cena je idealni na to ze je to i s cestakem...podkovy drzi,kove za tepla a prijede mi kdykoliv i kdyz je vytizen,treba i dlouho vecer a vikend...spis asi zalezi jak se mu clovek prizpusobi casove tak jako u vsech kovaru...ale ze by na nej nebylo spolehnuti nemuzu rict,vzdy nam okove a jezdi vcas ne-li driv....
asi celkove to chce zvazit jak jste schopni se prizpusobit casum kovaru nez ze nemaji neustale cas...
obcas to delam i tak ze mu tam necham prachy a on vi co a jak a nikdy se nestalo ze by byl problem...kone si uvaze po sobe uklidi a je to....

tibet napsal(a):

Omlouvam se za ty hrubky jsem debil na cestinu

tibet napsal(a):

Tak já mám s Panem Kubiasem naprosto opačné zkušenosti. Bouchání koně rašplí po zádech atd. nedávno jsem viděla koně jím okovaného a zhrozila jsem se - nejen já. Špalkovité kopyto jako hrom a nic s tím nedělá, naprosto přéšerná práce. majitelka z něho je nešťastná. Mě kove Kysilka i s cestou ( cca50Km) celého koně za 1000, zhruba, už přesně nevím, vždy jsem platila ještě něco navíc... sedalin, šrouby...
MArtin mi naposledy pouze přkovával za 800, strouhá za 300.
Zapom jsem na Baumana - byl u nás jen jednou ale za to na celý den. Dopoledne předek, pak oběd,u nás samo , spánek ma našem gauči a odpo zadek.....

12.12.2007 20:24

tecos napsal(a):
Tak já mám s Panem Kubiasem naprosto opačné zkušenosti. Bouchání koně rašplí po zádech atd. nedávno jsem viděla koně jím okovaného a zhrozila jsem se - nejen já. Špalkovité kopyto jako hrom a nic s tím nedělá, naprosto přéšerná práce. majitelka z něho je nešťastná. Mě kove Kysilka i s cestou ( cca50Km) celého koně za 1000, zhruba, už přesně nevím, vždy jsem platila ještě něco navíc... sedalin, šrouby...
MArtin mi naposledy pouze přkovával za 800, strouhá za 300.
Zapom jsem na Baumana - byl u nás jen jednou ale za to na celý den. Dopoledne předek, pak oběd,u nás samo , spánek ma našem gauči a odpo zadek.....

Za ty oceneni co dostal i v zahranici to asi neni debil, ale kazdy clovek to nazor me zase vytahl kobylu z jatek holt protiklady hlavne, ze jsme vsichni spokojeni. A pana Kis. Neznam nemuzu soudit. Ale v cem bych se hadala v tom ze bije kone u nas ani jednou a to tam mame slusnou svini to driv bouchnu ja vzivote mi kone neuhodil

12.12.2007 20:27

tibet napsal(a):
Za ty oceneni co dostal i v zahranici to asi neni debil, ale kazdy clovek to nazor me zase vytahl kobylu z jatek holt protiklady hlavne, ze jsme vsichni spokojeni. A pana Kis. Neznam nemuzu soudit. Ale v cem bych se hadala v tom ze bije kone u nas ani jednou a to tam mame slusnou svini to driv bouchnu ja vzivote mi kone neuhodil

ocenění nejsou všechno a pokud vím, bylo to za dělání podkov atd, ikdyž tam bylo i strouhání... No, co jsem vyděla na jednom valáškovi na hubertu mi stačí. A to co předvedl jednou u nás taky Všichni v okolí na něho nadávají
Tak, hlavně že jsi spokojená.

12.12.2007 20:33

danpie napsal(a):

v Pardubickým kraji znam dva velmi dobre, oba jsou ke koni moc milí, netřískají je, neřvou (a to většina ostatních, co jsem všude možně zažila dělá)

bohužel ani od jednoho neznám jméno. Jeden je na hlavní veterině (ve Štrossovce) a je to ortopedický kovář. vážně hrozně milej chlap. a Druhý jezdí odněkud z dálky a to se zeptejte ampinky na jméno. Příjemný chlapík.

12.12.2007 20:34

tecos napsal(a):
ocenění nejsou všechno a pokud vím, bylo to za dělání podkov atd, ikdyž tam bylo i strouhání... No, co jsem vyděla na jednom valáškovi na hubertu mi stačí. A to co předvedl jednou u nás taky Všichni v okolí na něho nadávají
Tak, hlavně že jsi spokojená.

Co konkretne je na tom spatneho? Kdyz jsi takovy odbornik. ja nejsem blba vim jak ma vypadat spravne nakovany kun. Mam sportaky a clovek pozna na koni jak chodi predtim po tom kovari mi po dvou dnech otekly nohy (teda koni) a byl rad ze muze chodit ale jak rikam vec nazoru

12.12.2007 20:39

tibet napsal(a):
Co konkretne je na tom spatneho? Kdyz jsi takovy odbornik. ja nejsem blba vim jak ma vypadat spravne nakovany kun. Mam sportaky a clovek pozna na koni jak chodi predtim po tom kovari mi po dvou dnech otekly nohy (teda koni) a byl rad ze muze chodit ale jak rikam vec nazoru

Takový odborník? Co se rozčiluješ? Koník měl špalek - co je na tom hroznéh? Nevíš? Kopyto max 15 cm široké, týden po ostrouhání vysoké jak koza. Pokud kůň doskakuje na uzké kopyto je to jako by si Ty chodila po jednom prstě... námaha šlach, kloubů.... I p. Petřík vzal nohu toho koníka a jen kroutil hlavou. Dlouho se to řešilo a všichni zůčastnění nechápali....
neříkám, že jsi blbá. Říkám, že jsem nedávno viděla práci p. Kubiase a nelíbila se mi. a říkám, že když jsem ho viděla naposledy kovat, mlátil koně rašplí po zádech....

12.12.2007 20:44

kovbojicek napsal(a):
v Pardubickým kraji znam dva velmi dobre, oba jsou ke koni moc milí, netřískají je, neřvou (a to většina ostatních, co jsem všude možně zažila dělá)

bohužel ani od jednoho neznám jméno. Jeden je na hlavní veterině (ve Štrossovce) a je to ortopedický kovář. vážně hrozně milej chlap. a Druhý jezdí odněkud z dálky a to se zeptejte ampinky na jméno. Příjemný chlapík.

Kubias mi koně dřív taky dělal a byla jsem spokojená. Jo kobyla u nás dostala taky rašplí, ale zase si musíme uvědomit kolik ran dostane kovář od koní.. Myslím si že je ve svém oboru dobrej a stěžovala bych si akorát na tu cenu, ale každej se musí nějak uživit Mě dělá oba koně Mašinda a jsem spokojená, jak s prací tak s cenou a s kvalitně odvedenou prací!

12.12.2007 20:46

danpie napsal(a):

Přítelovýho koníka kove Martin Marek, naprostá spokojenost, známe se s ním, takže ho i docela slušně naženem, když je potřeba, ale nevím, jestli pak vezme pod křídla i mýho koníka....
Toho mi ze začátku strouhal Michal Mašinda, taktéž spokojenost, včetně opravy špalků, jednou jsem přemluvila Ivana Vondrouše, kvůli abscesu, škoda, že už teď moc nekove, je skvělej, moc šikovnej, holt zkušenosti a cit
Kubias mi koval prvního koníka, taky jsem byla spokojená, spravil postoj, postaral se o celkem šerednou díru v kopytě, dražší, ale ráda jsem zaplatila...

12.12.2007 20:58

danpie napsal(a):

Ahoj..Ze začátku mi kobylku strouhal jeden zdejší chovatel A1/1,P. Věchet...Ale nesměl promluvit ,ani se jí dotknout...A moc se nám to nelíbilo...
Teď mi už 3roky dělá kobylku Martin Marků a dám za něj ruku do ohně.Znám práci a přístup i Míši Mašindy(učil ho Martin) a taky prima!Jenže mám problematickou kobylku a jsem ráda,že respektuje 1 chlapa...2 už by byli moc
A Jirku Kubiase a jeho pomocníky znám taky.Odvádí kvalitní a rychlou práci...
Ty další jména už jsou asi dál od HK a ta neznám...

12.12.2007 21:10

molly napsal(a):
Ahoj..Ze začátku mi kobylku strouhal jeden zdejší chovatel A1/1,P. Věchet...Ale nesměl promluvit ,ani se jí dotknout...A moc se nám to nelíbilo...
Teď mi už 3roky dělá kobylku Martin Marků a dám za něj ruku do ohně.Znám práci a přístup i Míši Mašindy(učil ho Martin) a taky prima!Jenže mám problematickou kobylku a jsem ráda,že respektuje 1 chlapa...2 už by byli moc
A Jirku Kubiase a jeho pomocníky znám taky.Odvádí kvalitní a rychlou práci...
Ty další jména už jsou asi dál od HK a ta neznám...

Tak 1200 bych asi nedala, každý dva měsíce, to bych byla brzy na mizině ..
Kobylu na vystrouhání mám za 80 Kč. A s valachem s kováním na přední podkovy se vejdu do 400 Kč. Říkám, že s sebou vozí učně, kteří ty koně drží. A vyrůstá mu tam jeden a ten je taky dost šikovnej. A hlavně není Kysilka nervák a v životě nám koně neuhodil. To jsem viděla dřív u jiných kovářů, kladivem do žeber a tak, no hnus... Tenhle je v klidu a všechno bere s úsměvem. A na to kolik má práce si všechno dobře pamatuje hned jak mu zavolám, tak ví o co jde.

12.12.2007 21:15

ladys napsal(a):
Tak 1200 bych asi nedala, každý dva měsíce, to bych byla brzy na mizině ..
Kobylu na vystrouhání mám za 80 Kč. A s valachem s kováním na přední podkovy se vejdu do 400 Kč. Říkám, že s sebou vozí učně, kteří ty koně drží. A vyrůstá mu tam jeden a ten je taky dost šikovnej. A hlavně není Kysilka nervák a v životě nám koně neuhodil. To jsem viděla dřív u jiných kovářů, kladivem do žeber a tak, no hnus... Tenhle je v klidu a všechno bere s úsměvem. A na to kolik má práce si všechno dobře pamatuje hned jak mu zavolám, tak ví o co jde.

Jo a je to i s cestou... Navíc jezdí k mýmu známýmu, kterej má kobylu hroznou svini a jen cítí kováře, tak šije okolo sebe jak smyslůzbavená.. Už od ní měl tolik modřin, že je nespočítá, ale holt jezdí dál a kobyla ať si kope, jinej by se na to vys***

12.12.2007 23:12

danpie napsal(a):

Mě kove pan Tichý z Trpína u Bystrého,jsem sním spokojen,ale poslední dobou taky nestíha,až prý bude v důchodu bude mít více času.Okutí dělá za 280Kč kůň.

13.12.2007 10:59

tibet napsal(a):

Vendul tak s Mašindou se v klidu do litra vejdem.chce jestli jsem to v hlavě dala správně dohromady a jestli nepodražil tak 400 za předky a 700 za všechny čtyři cesta k nám vychází na 300 ale jsme na kování většinou ve čtyřech či pěti koních tak je to pohodička rozpočítá se to...

13.12.2007 13:16

nik022 napsal(a):
Mě kove pan Tichý z Trpína u Bystrého,jsem sním spokojen,ale poslední dobou taky nestíha,až prý bude v důchodu bude mít více času.Okutí dělá za 280Kč kůň.

Tak pan Kysilka mi taky koval, ale....jednou přijel a nemohl se nějak trefit, takže 3x zatloukl hřebík a kůň pokaždé kulhal, tak mu to dal nízko a během 14 dnů si 2x utrhl podkovu.Takže jsme změnili salon.Můj kůň je dost vybíravej a pan Kysilka mu zrovna nesedl, nemá rád velké chlapy...takže mi momentálně kove jeho bývalý majitel a jsem spokojená.Sám si drží nohy a cena je taktéž příznivá 550.-

13.12.2007 19:31

michaela z napsal(a):
Tak pan Kysilka mi taky koval, ale....jednou přijel a nemohl se nějak trefit, takže 3x zatloukl hřebík a kůň pokaždé kulhal, tak mu to dal nízko a během 14 dnů si 2x utrhl podkovu.Takže jsme změnili salon.Můj kůň je dost vybíravej a pan Kysilka mu zrovna nesedl, nemá rád velké chlapy...takže mi momentálně kove jeho bývalý majitel a jsem spokojená.Sám si drží nohy a cena je taktéž příznivá 550.-

Tak u Migela jsem taky teď přišla na to, že se bojí chlapů, hlavně toho mého, což nechápu, protože s ním je každý den.. Jakmile k němu chce jít, tak ihned odchází, nechápu. A já za ním můžu kdykoli, he. Ale kovář vždycky rychle přijde, tak se ani nemůže bránit.

13.12.2007 20:08

ladys napsal(a):
Tak u Migela jsem taky teď přišla na to, že se bojí chlapů, hlavně toho mého, což nechápu, protože s ním je každý den.. Jakmile k němu chce jít, tak ihned odchází, nechápu. A já za ním můžu kdykoli, he. Ale kovář vždycky rychle přijde, tak se ani nemůže bránit.

Henry teda z mého přítele taky dvakrát nejásá....toleruje mu ranní krmení, sebrat bobky, dát vodu a to je vše.O nějakým muchlování nemůže být aní řeč!a nejvíc ho naštve, když si to přítel přihasí v černo-žlutých montérkách....to začne frkat,uši nastražený a vůbec k němu nejde,dokonce od něho i couval.A pokud do boxu nebo někde v blízkosti přijde někdo vyšší a ještě takových větších rozměrů, tak se chová velmi nepříjemně.Takže máme hubenýho kováře a i veterináře.Oba mají i přiměřené rozměry, takže je vše ok...no co by jsme pro ně neudělali,.že?

co že to tam máš napsaný?' Je radost se mnou spolupracovat' ?tak to určitě!

13.12.2007 21:36

michaela z napsal(a):
Henry teda z mého přítele taky dvakrát nejásá....toleruje mu ranní krmení, sebrat bobky, dát vodu a to je vše.O nějakým muchlování nemůže být aní řeč!a nejvíc ho naštve, když si to přítel přihasí v černo-žlutých montérkách....to začne frkat,uši nastražený a vůbec k němu nejde,dokonce od něho i couval.A pokud do boxu nebo někde v blízkosti přijde někdo vyšší a ještě takových větších rozměrů, tak se chová velmi nepříjemně.Takže máme hubenýho kováře a i veterináře.Oba mají i přiměřené rozměry, takže je vše ok...no co by jsme pro ně neudělali,.že?

co že to tam máš napsaný?' Je radost se mnou spolupracovat' ?tak to určitě!

http://podkovar-kysilka.wz.cz taky mi strouhá Kysilka bydlí blízko nás ,vystrouhá mi kobču a pak si příjemně popovídáme .

14.12.2007 12:20

jurasek napsal(a):
http://podkovar-kysilka.wz.cz taky mi strouhá Kysilka bydlí blízko nás ,vystrouhá mi kobču a pak si příjemně popovídáme .

Zezačátku mu nějak nevadil, ale teď je z něho docela paf. Vždycky mu řeknu, at prostě přijde a začne ho hladit, ať přijde k němu a nečeká jak bude regovat. Ale on hnedka zdrhne, frká, no hrůza. My máme při těle jak kováře, tak veta, takže se mu ani jeden mezi oči nějak nevejde .

14.12.2007 12:30

ladys napsal(a):
Zezačátku mu nějak nevadil, ale teď je z něho docela paf. Vždycky mu řeknu, at prostě přijde a začne ho hladit, ať přijde k němu a nečeká jak bude regovat. Ale on hnedka zdrhne, frká, no hrůza. My máme při těle jak kováře, tak veta, takže se mu ani jeden mezi oči nějak nevejde .

Bývalý kovář (nebudu jmenovat) byl námi vyhozen za špatné chování ke koním, poslení dobou špatně odvedená práce.
Nyní k nám chodí Libor Štenclů. Před měsícem byl u nás poprvé, přijel v půl deváté-sám a koníky měl cca za pět hodin hotové. Absolutní spokojenost, za strouhání chce 150 a za kování včetně svých podkov dle našeho výběru 600...

14.12.2007 19:48

haisovad napsal(a):
Bývalý kovář (nebudu jmenovat) byl námi vyhozen za špatné chování ke koním, poslení dobou špatně odvedená práce.
Nyní k nám chodí Libor Štenclů. Před měsícem byl u nás poprvé, přijel v půl deváté-sám a koníky měl cca za pět hodin hotové. Absolutní spokojenost, za strouhání chce 150 a za kování včetně svých podkov dle našeho výběru 600...

Vyborny a slušny kovař Aleš Navratil y Kraskova u Seče nam kove chladasku cenově dostupne

14.7.2016 10:25
Cedyn

XXX.XXX.96.27

Zdravím,
Je to sice starší příspěvek, ale mám dotaz ohledně pana Masindy. Taky ho nahanime delší dobu, ale po týdnu se povedlo. Má přijet poprvé na naší novou kobylku a je dost hrozná na zadky (kope). Je to nervak, nebo je v pohodě? Kdysi jezdil Kysilka, ale občas mu nervy vytekly a koně docela dostali...
Kolik si Mašinda řekne pouze za ostrouhani za 1kone?
Děkuji.

14.7.2016 13:12
kapička

XXX.XXX.230.10

Nám jezdí Mašinda a řekla bych, že je dost kliďas. Jedna kobča se u jedné přední nohy vždy začala vzpínat. Mašinda odstoupil a počkal až si ji sklidníme. Nakonec se přišlo na to, že jí nesmí nohu vytahovat zpod břicha do strany, ale strouhat pod břichem. Nikdy na to nic neřekl. Kobča je v klidu a kovář taky. Pak máme artrotickou babču, když se kovář trefí do špatného dne, tak nechce dávat zadky a lehá si na něj, taky jsem neviděla, že by se naštval. V tomhle je fakt výborný. Ono teda u nás má každý kůň něco, spíš je to tím, že nejsou zvyklí na to, že má ně sahá chlap, nám dávaj nohy v pohodě. A Mašinda je fakt celou dobu, co dělá těch 9 koní v klidu.

14.7.2016 13:17
Cedyn

XXX.XXX.96.27

Supr, dekuju moc. :) A cenově? Ostrouhání jednoho koně?

14.7.2016 14:00
kapička

XXX.XXX.230.10

To nevím, nejsem majitel...

15.7.2016 17:30
honzek

XXX.XXX.90.36

Cedyn napsal(a):
Zdravím,
Je to sice starší příspěvek, ale mám dotaz ohledně pana Masindy. Taky ho nahanime delší dobu, ale po týdnu se povedlo. Má přijet poprvé na naší novou kobylku a je dost hrozná na zadky (kope). Je to nervak, nebo je v pohodě? Kdysi jezdil Kysilka, ale občas mu nervy vytekly a koně docela dostali...
Kolik si Mašinda řekne pouze za ostrouhani za 1kone?
Děkuji.

Přeji hezký den,

Zase bezvadný příspěvek. Raději se ani nepodepíši. Vrátil jsem se k celé diskusi. Musím, ale dost oponovat. Pana Kysilku dost dobře znám. Rád jeho práci pozoruji. Vidím ho, ale stále vychovávat nové a nové podkováře. Neznám ho sice od roku 2017 kdy bylo toto téma založeno, ale 100 %tně vím, že nikomu nedovolí a vede k tomu jak žáky tak kurzysty, že koně nesmí uhodit. A co ty nervy? Dnes zvládnout často nevzdělatelné žáky. Koně které ošetřuje jsou většinou nezvladatelní. A i přes to vše to s žáky zvládá většinou bez donucovacích prostředků. Je mi vás líto, že máte takovouto zkušenost. Doufám, že se k tomuto příspěvku vyjádří i on sám.
Jan Postrapa.

Mi Fa

18.7.2016 20:02
Mi Fa

XXX.XXX.243.243

Souhlasím s panem Postrapou

léta mi kove pan Kysilka a po 40 letech u koní neznám lepšího kováře a že jsem jich dost poznal. Neměnil bych ani za nic.

Ing.Milan Frýba.

19.7.2016 09:59
Cedyn

XXX.XXX.146.39

Však já neříkám nic spatneho, stalo se to u nás jen dvakrát. Jinak práce byla vždy odvedená suprově.
Už máme ostrouháno a nechtěla jsem tu nikoho pobuřovat.
Jen tu každý píše své zkušenosti a každý den není posvícení.

maneota-6

22.7.2016 14:46
maneota-6

XXX.XXX.144.38

Dobrý den,
p. Kysilka u nás v rodinné stáji je doslova jako anděl...má to ke mě hrozně daleko na Vysočinu. Před pár lety mě ZACHRÁNIL kobylku...všichni již nad ní zlomili hůl (myslím tím i velké "v uvozovkách kapacity v ČR"). P. Kysilka byl od prvního e-mailu po telefonát příjemný...profi přístup a to jsem já kňučela jak štěně a brečela o pomoc. Vždy ke koním přistupuje profesionálně! Reaguji proto, protože si p. Kysilky neuvěřitelně cením a jsem mu neskutečně vděčná a obdivuji jeho práci a znalosti. Měla by jste být spíše vděčná za to, že k vám chodí strouhat právě ON...mě to dává pocit vědomí, že se o ně stará opravdu profesionál. Přeji Vám ať jsou Vaše koně zdraví, na druhou stranu by jste teprve ocenili, když někdo opravdu umí svoji práci, tak jako ON!

Ještě nějaký takový vymyšlený blábol že mlátí koně a budu vrčet vrrrrrr... Kateřina a Marie "stáj Kysilka".

31.8.2016 15:02
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Tak na pana KOVÁŘE Kysilku nedám rozhodně dopustit! Stará se nám o kopyta našeho početného stáda již léta a jsme naprosto spokojení jak my, tak naši koně. Vždy si u nás suprově poradil se všemi problematickými kopyty / špalek, schvácení, úzké kopyto.../ poradí, pomůže...kluci co s ním jezdí jsou taky v pohodě, v naprostém klidu podrží mladé hřebce, hříbata, zkontrolují kopyta už několik dní starým miminům...

A ještě dovětek k tomu blábolu " že mlátí koně" PAN Kysilka je kovář, jeho práce je kovat /strouhat/ koně a my jako majitelé bychom měli mít koně vychované tak, aby mohl přijít, nohu zvednout a konat. Bohužel tomu tak není...pokud hajtra kope i po vlastním majiteli, pak on mnohým z nás ještě supluje funkci výchovného poradce a psychologa /protože on nebo kluci tu nohu prostě udrží a td.../ za což mu patří můj velký dík.

Markéta Dostálková.

Tretor567

29.6.2017 15:39
Tretor567

XXX.XXX.206.224

Zdravím, pana Mašindu nedoporučuji! !konika mi ostrouchal az na kost.nemuze chodit a sotva stojí! Veterinární výlohy nebyly dvakrat levné. Takze pokud možno jeho nevolat. ! Alespon ja mam tuto spatnou zkušenost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík