Jezdíte na svém koni na ohlávce? Jak jste ho na toto ježdění zvykali? Já mám koníky kteří nikdy takto ježděn nebyli a také bych to chtěla zkusit;). Pokud máte foto tak připojte a webovka je taky vítána;) Naše je www.rebeka-nuget.estranky.cz
betkat
napsal(a):
Jezdíte na svém koni na ohlávce? Jak jste ho na toto ježdění zvykali? Já mám koníky kteří nikdy takto ježděn nebyli a také bych to chtěla zkusit;). Pokud máte foto tak připojte a webovka je taky vítána;) Naše je www.rebeka-nuget.estranky.cz
no na parelce jezdím...nemám ani uzdu..jezdím jenom na ni...ale ono to nejde jen dát parelku a jet, nebo chvilku cvičit a jet.musíš si být jistá a mít svého koně zvládnutého tak, že na té parelce bude bezpečný..ale je to hrooozně dlouhá a strastiplná cesta k úspěchu... mám koně půl roku, a ježděný byl jen na parelce-málokdy na udidle, ale zato lidma, kteří to neuměli-prostě jen chtěli...a výsledek? po půl roce ho mám zvládnutého 100% na parelce, pokud jedeme sami-já a Santos...ale jakmile jedeme s koňmi, jistota tam už není, dá se říct že je ,,nezvladatelný\", jeikož jsme se ještě nedostali tak daleko, aby mi tak jemně na tlak reagoval..a to si troufám říct že s ním ,,cvičím\" skoro každý den...jde o to to nevzdat, mít skušenosti, a být důsledný..
pokud tě zajímá, jak to vypadá semnou a ježděním na parelce, mrkni na náš web: www.santoskovy.estranky.cz
ingrid0santos
napsal(a):
no na parelce jezdím...nemám ani uzdu..jezdím jenom na ni...ale ono to nejde jen dát parelku a jet, nebo chvilku cvičit a jet.musíš si být jistá a mít svého koně zvládnutého tak, že na té parelce bude bezpečný..ale je to hrooozně dlouhá a strastiplná cesta k úspěchu... mám koně půl roku, a ježděný byl jen na parelce-málokdy na udidle, ale zato lidma, kteří to neuměli-prostě jen chtěli...a výsledek? po půl roce ho mám zvládnutého 100% na parelce, pokud jedeme sami-já a Santos...ale jakmile jedeme s koňmi, jistota tam už není, dá se říct že je ,,nezvladatelný\", jeikož jsme se ještě nedostali tak daleko, aby mi tak jemně na tlak reagoval..a to si troufám říct že s ním ,,cvičím\" skoro každý den...jde o to to nevzdat, mít skušenosti, a být důsledný..
pokud tě zajímá, jak to vypadá semnou a ježděním na parelce, mrkni na náš web: www.santoskovy.estranky.cz
bekat: můžeš sem prosím dát ještě nějkou fotku toho bílého koně?
betkat
napsal(a):
a k čemu?
betkat
napsal(a):
a k čemu?
Ahoj.
Tak my jezdíme zatím na normální ohlávce , protože parellka "záhadně" zmizela..
Se Smartem si skvěle rozumíme a můžu říct že i za ten krátkej čas si dost věříme.Na ohlávce jezdíme sice chvilku, ale jde nám to.Nedělá nám problém i nějakej ten obrat.. Na tréninky používáme páku, ale to jen kvůli pravidlům..
Jinak PNH nedělám a nemám to v plánu..S koněm dokážu vyjít i bez toho.
A nedávno jsem se setkala s jednou osobou, která mi řekla, že "s trenérem by na koni taky jezdila bez cajků"..Jenže mě neučí jezdit bez cajků..Mě učí na závody -btw. s pákou a sedlem..
Jinak myslim že ježdění na ohlávce je takovej malej hit, ale ne každej si uvědomuje, že ke koni to chce mít fakt důvěru, věřit si a znát svého koně..! Já se Smartem taky hned nejezdim ven..Zkoušíme to v hale..pomalu..Ven vyjedeme tak kolem léta..Nechci to uspěchat..
betkat
napsal(a):
Ahoj,tak já na svém koni jezdím na parelce cca půl roku.Dříve jsme jezdily ven na uzdečce a já se na svém koni bála jezdit,pak jsem si zkoušela v ohradě jezdit jen na tzv.jezdecké ohlávce a super,koník mnohem líp reagoval,nebyl s ním takovej problém a dokonce jsem s ním jela i na hubertce kde bylo cca 20 koní.A v pohodě.svému koni věřím víc když jedeme na ohlávce než kdyby jsme jely na uzdečce a ani neháže hlavou.
mám takovou s tím zesíleným nánosníkem,přidám fotečku,podle mě je to na naučení lepší než klasická parelka
causinka2
napsal(a):
Ahoj,tak já na svém koni jezdím na parelce cca půl roku.Dříve jsme jezdily ven na uzdečce a já se na svém koni bála jezdit,pak jsem si zkoušela v ohradě jezdit jen na tzv.jezdecké ohlávce a super,koník mnohem líp reagoval,nebyl s ním takovej problém a dokonce jsem s ním jela i na hubertce kde bylo cca 20 koní.A v pohodě.svému koni věřím víc když jedeme na ohlávce než kdyby jsme jely na uzdečce a ani neháže hlavou.
mám takovou s tím zesíleným nánosníkem,přidám fotečku,podle mě je to na naučení lepší než klasická parelka
betkat: není to Valuta??
red and white
napsal(a):
betkat: není to Valuta??
i kdyz koukam ze asi ne Valuta ma hodně prosedlý hřbet... tady fotka Valči pro srovnání
red and white
napsal(a):
i kdyz koukam ze asi ne Valuta ma hodně prosedlý hřbet... tady fotka Valči pro srovnání
red and white
napsal(a):
Ahoj, já nemám žádnou fotku jak jezdím na parelce, ale jednou sem se to prostě rozhodla zkusit. Šla sem jen tak na procházku a pak sem si na něj sedla měla jsem ho na vodítku zapnutém do spodní části (do oček) a Valda byl bez problémů. Potom sem psala předchozí majitelce a ta to nikdy nezkoušela.... od tý doby jezdím minimálně jednou týdně takto na vyjížďku i s ostatníma koňma, když deme jen v kroku
nikiska
napsal(a):
Ahoj, já nemám žádnou fotku jak jezdím na parelce, ale jednou sem se to prostě rozhodla zkusit. Šla sem jen tak na procházku a pak sem si na něj sedla měla jsem ho na vodítku zapnutém do spodní části (do oček) a Valda byl bez problémů. Potom sem psala předchozí majitelce a ta to nikdy nezkoušela.... od tý doby jezdím minimálně jednou týdně takto na vyjížďku i s ostatníma koňma, když deme jen v kroku
jinak normálně při práci na jízdárně jezdíme takto :
betkat
napsal(a):
Kobylu jsem na parelce obsedala a jezdila na ní rok jen s parelkou. Teď už na trénink na jízdárně používám udidlo, ale ven nám stačí pořád jen ohlávka.
betkat
napsal(a):
Ahojky, ten žluťák na fotce opravdu není kobylka ale valach jménem Nuget;) Jinak moc děkuju za příspěvky;)
Tak to my jezdíme jenom na parelce,na uzdečce je kobylka skoro neovladatelná-lehá si do otěží,capluje,špatně zastavuje,zvedá hlavu.Na ohlávce je skvělá a bez problémů.Je to bývalá dostihová klusačka.A myslím,že ohlávka je jen o přístupu,když koník chce,zdrhne i na udidle!Na ohlávce se mi nestalo,že by mi nezastavila nebo tak...Jen chvíli trvalo,než jsem jí začala věřit a vyzkoušela to na louce v trysku
!Ted už rok pohoda...
eliska84
napsal(a):
Tak to my jezdíme jenom na parelce,na uzdečce je kobylka skoro neovladatelná-lehá si do otěží,capluje,špatně zastavuje,zvedá hlavu.Na ohlávce je skvělá a bez problémů.Je to bývalá dostihová klusačka.A myslím,že ohlávka je jen o přístupu,když koník chce,zdrhne i na udidle!Na ohlávce se mi nestalo,že by mi nezastavila nebo tak...Jen chvíli trvalo,než jsem jí začala věřit a vyzkoušela to na louce v trysku
!Ted už rok pohoda...
eliska84
napsal(a):
Já zatím začínám ježdění na provazovce zkoušet. Jezdíme tak v ohradě a někdy to zkoušíme jen tak i bez ohlávky (jen s nákrčákem- jako pojistka) a zatím nám to jde celkem dobře, Fialka reaguje spolehlivě jen na pobídky nohama, takže super.
Žádnou fotku zatím nemám, ale v nejbližší době se nechám vyfotit.
H.
betkat
napsal(a):
Dříve jsme koníky na parelku zvykali,no v posledních třech případech ji nasadím hned na první ježdění a pokud nehci dělat pořádnou jízdárnu či pracovní vyjíž´dku,tak uzdečku nedávám
betkat
napsal(a):
Já jsem s koněm pracovala na ruce na parelce, taky jsem na ní lonžovala před obsedáním, protože na ni dobře reagoval. První kroky pod sedlem s vodičem byly taky na parelce, jak si zvykl na působení udidla v hubě tak jsem s parelkou přestala. V té době mě to nějak ani nenapadlo na ní jezdit, koně jsem stejnak připravovavala do sportu a tam by mi parelka byla na dvě věci.
Zkusit na ní jezdit jen tak pro odlehčení mě napadlo, když mu bylo 5 a bylo z něj energický našlapaný mladý konisko, takže obavy trošku byly. protože na ni ale při práci na ruce vždycky dobře reagoval, prubla jsem to. Zpočátku radši na menším ohraničeném prostoru - nebyl problém. Časem jsem na tom i semtam skákala a vyjela i ven. Pro zpestření práce je to fajn, intenzivní ježdění na tom neplánuju. Občas tak jezdím i na přítelově koni, což je poměrně těžko jezditelný pošuk (ťudíž jen na oplocené jízdárně, vyjet na tom ven nemám odvahu), ale taky to má moc rád a spolupracuje lépe než na udidle. Ovšem oba na tom byli zvyklí dělat na ruce. Jen tak tři sta z místa bez znalosti koňovy reakce na parelku, bych si netroufla.....
Tož přeju hodně štěstí...