Nazdárek všichni,
zajímalo by mě, podle čeho si vybíráte na které závody pojedete. Třeba poloha, pořadatel, ceny, startovné, organizace, povrch ........? S jakými problémy se na závodech setkáváte a co Vás naopak na závodech potěší? Prostě cokoliv, tak jen do toho!
evamiskechova
napsal(a):
Nazdárek všichni,
zajímalo by mě, podle čeho si vybíráte na které závody pojedete. Třeba poloha, pořadatel, ceny, startovné, organizace, povrch ........? S jakými problémy se na závodech setkáváte a co Vás naopak na závodech potěší? Prostě cokoliv, tak jen do toho!
Tak nám se hodně líbí v Kladrubech nebo v Kolesech.Solidní povrch,pěkné prostředí....Bohužel někdy ty ceny nejsou až na takové úrovni jako třeba předvedené výkony.Pamatuji si na jedny závody, kde známá si za 1.místo v soutěži ' S ' odnesla bílé rukavičky nevalné kvality.Takže moc motivující to není jako třeba v sousedním Německu, kde je opravdu o co soutěžit, ale to se týká i v parkurech-prostě u sousedů to je o něčem jiném.Samozřejmě, že na větších závodech jsou i krom věcných cen i finanční odměny, ale stále se má co dohánět.Ještě se nám líbilo v Deštné v Orlických Horách, ale bohužel místní areál nenabízí v době veder moc velké možnosti, kam se s koněm schovat.
evamiskechova
napsal(a):
Nazdárek všichni,
Ahoj, pro novou sezonu mám mladou kobylu, která bude chodit prvním rokem. Tak budu jezdit jen Z a L. Zatím má rozpis jen Mělník. Znám to tam a jezdí se mi tam dobře. V celku kvalitní povrch, který se během dne upravuje. Jen se mi blbě vjíždí do velkého obdélníku, je tam málo místa. A i obcházení obdélníku před začátkem bude s mladým a temperamentním koněm ořech. Určitě bude čumět na každé písmenko a budky rozhodčích, které při větru vydávají strašidejné zvuky, nás určitě rozhodí . Ale jinak se moc těším, v práci je supr, tak jsem zvědavá co nám řeknou rozhodčí.
K cenám v drezuře na Mělníku: hrnečky a pár drobností. Ale na úrovni Z a L je to dostačující, stejně to nedělám kvůli penězům, ale pro radost a hrnečky jsou praktický
.
evamiskechova
napsal(a):
Nazdárek všichni,
Jen tak dále, snad se ještě někdo připojí. Je to myslím poměrně zajímavé téma, pro pořadatele dost přínosné.
evamiskechova
napsal(a):
Jen tak dále, snad se ještě někdo připojí. Je to myslím poměrně zajímavé téma, pro pořadatele dost přínosné.
Já asi nejsem ten správnej odpovídající. Nevyhrávám tak často, aby mě zajímalo, co za to bude. Stačí mi, že jsem první a že mám pocit vítězství.
Jinak na závodech ocením možnost ustájení, většinou jezdím sama a koně na vleku nenechávám nebo jen zcela vyjímečně. Taky záchod odpovídající 21. století. Občerstvení - nutnost, prodej jezdeckých potřeb - dost často využívám, mám sklerozu a vždy něco důležitého zapomenu doma.
bibina
napsal(a):
Já asi nejsem ten správnej odpovídající. Nevyhrávám tak často, aby mě zajímalo, co za to bude. Stačí mi, že jsem první a že mám pocit vítězství.
Jinak na závodech ocením možnost ustájení, většinou jezdím sama a koně na vleku nenechávám nebo jen zcela vyjímečně. Taky záchod odpovídající 21. století. Občerstvení - nutnost, prodej jezdeckých potřeb - dost často využívám, mám sklerozu a vždy něco důležitého zapomenu doma.
Konkrétně u drezury je pro mě krom povrchu nejdůležitější objektivita a profesionalita rozhodčích, která na našich obdélnících zas tak často vidět není... Víc než hmotná výhra mi dá kvalitní protokol, který mne někam posune, opak dokáže člověka pěkně odradit...
evamiskechova
napsal(a):
Nazdárek všichni,
ahoj pro mě je při rozhodování na které závody pojedu rozhodující asi vzdálenost od stáje protože nemám vlastní dopravu. Dále také dobrý povrch. Např na Mělníku bych trošku odsoudila kvalitu rozhodčích v nižších soutěžích nebudu jmenovat ale nejsem sama kdo měl výhrady.. Jinak povrch a zázemí je zde velmi dobré. Oceňuji možnost pronajmout si box je mi líto koníka nechávat čekat na vozejku než přide další soutěž a zase celý den ho vodit a držet když nemáte nikoho sebou, je to velmi unavující pro oba. Poslední taková pro mě důležitá věc je opracoviště. Zaprvé někde nemají na opracovišti dobrý povrch a někde také se opracovájí jezci s koňmi zároveň na skokové a drezurní soutěže. Pokud je tomu tak a vím to dopředu na takové závody raději nejedu Fotky dodám až budu u svého počítače
evamiskechova
napsal(a):
Nazdárek všichni,
Zajímavé postřehy, jen tak dál. Zajímá mě všechno, co Vás napadne. Pro mě jakožto pořadatele je to přínosné téma.
evamiskechova
napsal(a):
Nazdárek všichni,
No,já sice nejsem dost kvalifikovaná , licku mám od října a oficka za sebou teprv první a to před měsícem na Albertovci (ty 3 VT co mám za sebou nepočítám) ale už jsem na pár závodech byla s kolegy se stéje a musím říct že se těším na červen na Pánskou Líchu, do Brna...když jsem tam byla v září-prostě paráda, dva obdélníky, takže to odsýpalo ačkoliv v jedné soutěži bylo kolem i 25 koní, hlavně možnost ubytování, ustájení a občerstvení- to je pro mě nejdůležitější....Co se týče rozhodčích, mám výhodu že trenérka bude soudcovat a soudcuje na většině závodů kam pojedem- teď nemyslím že by nějak nebyla objetivní,spíš naopak,ví jaké jsou naše možnosti a mantinely a když jsem v jedné úloze zazmatkovala tak jsem to pak doma "pěkně schytali"
dalajlama
napsal(a):
ahoj pro mě je při rozhodování na které závody pojedu rozhodující asi vzdálenost od stáje protože nemám vlastní dopravu. Dále také dobrý povrch. Např na Mělníku bych trošku odsoudila kvalitu rozhodčích v nižších soutěžích nebudu jmenovat ale nejsem sama kdo měl výhrady.. Jinak povrch a zázemí je zde velmi dobré. Oceňuji možnost pronajmout si box je mi líto koníka nechávat čekat na vozejku než přide další soutěž a zase celý den ho vodit a držet když nemáte nikoho sebou, je to velmi unavující pro oba. Poslední taková pro mě důležitá věc je opracoviště. Zaprvé někde nemají na opracovišti dobrý povrch a někde také se opracovájí jezci s koňmi zároveň na skokové a drezurní soutěže. Pokud je tomu tak a vím to dopředu na takové závody raději nejedu Fotky dodám až budu u svého počítače
ta slibena fotka
nikanie
napsal(a):
No,já sice nejsem dost kvalifikovaná , licku mám od října a oficka za sebou teprv první a to před měsícem na Albertovci (ty 3 VT co mám za sebou nepočítám) ale už jsem na pár závodech byla s kolegy se stéje a musím říct že se těším na červen na Pánskou Líchu, do Brna...když jsem tam byla v září-prostě paráda, dva obdélníky, takže to odsýpalo ačkoliv v jedné soutěži bylo kolem i 25 koní, hlavně možnost ubytování, ustájení a občerstvení- to je pro mě nejdůležitější....Co se týče rozhodčích, mám výhodu že trenérka bude soudcovat a soudcuje na většině závodů kam pojedem- teď nemyslím že by nějak nebyla objetivní,spíš naopak,ví jaké jsou naše možnosti a mantinely a když jsem v jedné úloze zazmatkovala tak jsem to pak doma "pěkně schytali"
ano, ano taky musím souhlasit, že ne vždy jsou rozhodčí objektivní nebo spravedliví....kolikrát Vás jejich výrok pěkně nadzvedne ze židle.O to víc, když evidentně dvojice před Vámi předvedla o známku horší výkon a přesto je před Vámi.Snad se to zlepší.Netvrdím, že je to všude, ale setkáváme se s tímto jevem a hodně to mrzí.Kvalita opracoviště je taky otázka sama pro sebe, protože někdo si myslí, že stačí kvalitní povrch na obdélníku, ale hodně záleží na kvalitě opracování a přípravě před samotným vjezdem do obdélníku.Opracování drezurních a parkurových jezdců na jednom opracovišti považuju za to nejhorší co může být a takový pořadatel by zasloužil ' zastřelit '.Často na opracovišti při parkurových závodech vídám bezohlednost a teď si vemte, že potřebujete připravit koně do drezurní soutěže a musíte se vyhýbat rozjařeným parkurákům.Já osobně u drezury nevídám tolik agrese a bezohlednosti jako při parkurech.
Možnost ustájení koně vítám, protože jak už tu někdo psal, tak celý den ho mít ve vozíku nebo ho držet, tak to je unavující-obzvlášť když je pořádné vedro....občerstvení a slušné WC beru jako samozřejmé-občas však nevyhovující.Panská Lícha-tak tam to je super!
evamiskechova
napsal(a):
Nazdárek všichni,
Už se nikdo nepřipojí? To je škoda.
evamiskechova
napsal(a):
Nazdárek všichni,
Myslím si že se postupně začíná drezura v ČR rozvíjet a tím se začíná zvedat její úroveň. CO jsem zapoměla říct je to že mi docela vadí že rozhodčí posuzují koně i vzhledově. Vysvětlím Mám anglického plnokrevníka je to vysoký kůň s dlouhýma nohama i když je " nakrmenej" pořád vypadá hrozně drobně a hříbátkovskya vytáhle nikdy to nebude mohutný hnoverák s louplou prdelí
. I kdyby šel sebelíp vždycky budou rozhodčí lépe hodnotit toho mohutného teplokrevníka . Je mi to trošku líto. i když vím že A 1/1 asi není typickým plemenem pro drezuru. Jiného koně nemám a hodně dlouho mít nebudu a chci pracovat s ním.. Myslím že by to měli rozhodčí chápat a posuzovat všechny koně stejně co se týče vzhledu. Měli by koukat spíše na to jak chodí. Možná že je to jen moje zkušenost tak nevím
Mimochodem hrozně obdivuju jezdce co jezdí na dámských sedlech. Hrozně se mi to líbí jednou bych to chtěla zkusit.
dalajlama
napsal(a):
Myslím si že se postupně začíná drezura v ČR rozvíjet a tím se začíná zvedat její úroveň. CO jsem zapoměla říct je to že mi docela vadí že rozhodčí posuzují koně i vzhledově. Vysvětlím Mám anglického plnokrevníka je to vysoký kůň s dlouhýma nohama i když je " nakrmenej" pořád vypadá hrozně drobně a hříbátkovskya vytáhle nikdy to nebude mohutný hnoverák s louplou prdelí
. I kdyby šel sebelíp vždycky budou rozhodčí lépe hodnotit toho mohutného teplokrevníka . Je mi to trošku líto. i když vím že A 1/1 asi není typickým plemenem pro drezuru. Jiného koně nemám a hodně dlouho mít nebudu a chci pracovat s ním.. Myslím že by to měli rozhodčí chápat a posuzovat všechny koně stejně co se týče vzhledu. Měli by koukat spíše na to jak chodí. Možná že je to jen moje zkušenost tak nevím
Mimochodem hrozně obdivuju jezdce co jezdí na dámských sedlech. Hrozně se mi to líbí jednou bych to chtěla zkusit.
Tak já musím říct že jsem se setkala právě s opakem, taky mám koníka který má v sobě plňase (a postavou tak přesně vypadá-ikdyž dostává granule na přibrání a otruby atd,břicho mu roste ale žebra mu vždycky trošičku lezla,takže už jsem to vzdala) a v kohoutku má 175 a právě že mi ho vždycky chválli,že je nohatej a elegantní-trenér říká atlet , navíc když už nic,tak to má výhodu,že má dlouhý krk
....Mě se ti už moc macatí nelíbí, podle mě jsou hezčí ty lehčí typy
dalajlama
napsal(a):
Naprosto souhlasím, úroveň se zvedá, pozvolna, ale aspoň to, jenže rozhodčí se snaží zrychlit, takže podle německého vzoru hodnotí - podle vzhledu koně a jména jezdce....
jinak, já mám za sebou jen jedny závody a to dá se říct náhodou, ale mlaďáka si chci do drezur připravit, tak za nějakou dobu snad taky vyjedem... zatím se rozhlížím jako divák, koukám hlavně kde je jaký povrch obdélníku i opracoviště, jaká je organizace a celkový dojem. Příjde mi, že závodů je celkem málo, aspoň u nás není moc z čeho vybírat, takže jezdci musí dělat ústupky...
zatím trénujem jen takhle
cheyenne
napsal(a):
Naprosto souhlasím, úroveň se zvedá, pozvolna, ale aspoň to, jenže rozhodčí se snaží zrychlit, takže podle německého vzoru hodnotí - podle vzhledu koně a jména jezdce....
jinak, já mám za sebou jen jedny závody a to dá se říct náhodou, ale mlaďáka si chci do drezur připravit, tak za nějakou dobu snad taky vyjedem... zatím se rozhlížím jako divák, koukám hlavně kde je jaký povrch obdélníku i opracoviště, jaká je organizace a celkový dojem. Příjde mi, že závodů je celkem málo, aspoň u nás není moc z čeho vybírat, takže jezdci musí dělat ústupky...
zatím trénujem jen takhle
Já jsem na ty "středně macatý", to, co jezdí závody na světové úrovni, se mi moc nelíbí, jsou to stroje, který jsou natvrdo drilovaný, aspoň mi to tak přijde... já spíš hledám souhru, lehkost a uvolnění, spolupráci, ochotu.... našla bych ještě hodně slov... není to o plemeni, o tom, jak kůň vypadá, elegance může být v každém...
cheyenne
napsal(a):
Já jsem na ty "středně macatý", to, co jezdí závody na světové úrovni, se mi moc nelíbí, jsou to stroje, který jsou natvrdo drilovaný, aspoň mi to tak přijde... já spíš hledám souhru, lehkost a uvolnění, spolupráci, ochotu.... našla bych ještě hodně slov... není to o plemeni, o tom, jak kůň vypadá, elegance může být v každém...
Mě se koně světové úrovně líbí. A moc. O tom, že je drezura do jisté míry dril, není pochyb. Ale bez souhry, lehkosti, uvolnění atd to nejde.
Mám kobylu po Dantes(Han) z matky po Robik (Ramiro). Je to sice ČT, ale potatila se jak chatakterově tak exterierově. Tito koně jsou mašiny od přírody, pracovití, dopřední, dobře jezditelní, ale ne pro každého.
Němce by si podle mě neměl pořizovat člověk na rekreaci nebo začátečník. Taky vyžadují práci, takže pro někoho , kdo jezdí jen o víkendu, když je pěkné počasí, opravdu nejsou.
Jaký je váš ideál drezurního koně a plemenného hřebce?
bibina
napsal(a):
Mě se koně světové úrovně líbí. A moc. O tom, že je drezura do jisté míry dril, není pochyb. Ale bez souhry, lehkosti, uvolnění atd to nejde.
Mám kobylu po Dantes(Han) z matky po Robik (Ramiro). Je to sice ČT, ale potatila se jak chatakterově tak exterierově. Tito koně jsou mašiny od přírody, pracovití, dopřední, dobře jezditelní, ale ne pro každého.
Němce by si podle mě neměl pořizovat člověk na rekreaci nebo začátečník. Taky vyžadují práci, takže pro někoho , kdo jezdí jen o víkendu, když je pěkné počasí, opravdu nejsou.
Jinak, já jsem taky amatér, ale věta na mých prvních drezurách- buď ráda,žes dopadla tak jak dopadla, jsi na závodech poprvé,rozhodčí tě neznaj, čím víc budeš jezdit a oni tě uvidí častěji, tím to bude lepší - se mi taky moc nelíbila, tak snad to bylo scestné a tohle mě nečeká ....Ale jinak si myslím,že kapinku na vzhled by se možná mělo dívat (ale ne jako hlavní věc, ale určitě by za to nějaké malinké plus mělo být)- vždyť drezura je umění
...Mě (můj osobní názor,ale je to každého věc) se třeba moc nelíbí strakáči, ale pokud má vše co potřebuje vítěz tak ať si na obdélníku vyhrává
....Jinak co se týče plemena- podle mě jsou úžasní trakéni-prostorné chody,elefantní vzhled, učenlivost, chuť k práci a vyrovnaná povaha , bohužel většinou nízká akce (aspoň ty co znám
) a pak samo klasika hannoveráci - z hřebců kdybych měla kobylu a vhodnou pro něj jednoznačně volím Plesanta (drezura T) -ale jen podle toho co jsem našla na schčt,bohužel s ním nemám žádné osb zkušenosti a ani neznám nikoho kdo by po něm měl potomka a pak se mi samo líbí "mustangové" -navíc jsou hned za "barákem" ale v dnešní době kdy o nich uvažuje každý bych do toho asi nešla
.............fuj,to jsem se zas rozepsala
, omlouvám se
a přikládám fotku plesanta
bibina
napsal(a):
můj ideal drezurniho koně (hřebce) Donnerhall
dalajlama
napsal(a):
můj ideal drezurniho koně (hřebce) Donnerhall
a naproti tomu muj drezuraček mno nějaká podoba tam snad bude
dalajlama
napsal(a):
Taky se mi nelíbí trend posuzování podle jména. Světová spotovní drezura se podle mě neubírá správným směrem. Koně, kteří místo piafy jen šlapají zelí s kývající hlavou, kteří při prodlouženém klusu tahají zadky za sebou, koně, kteří prošvihají vztekle ocasem celou úlohu, pěna od huby jim stříká na metry daleko, kteří jsou celou úlohu za kolmicí a ježděni hlavně pákou... Ano, v dnešní uspěchané době, kdy účel světí prostředky to tak bohužel často bývá. Když se tak nad tím zamyslím, tak bych snad ani nechtěla patřit do řad profesionálních jezdců... Je těžké nepodlehnout tlaku rychlokvašek s výsledky za každou cenu. Neříkám, že tohle dělá každý, ale prostě mi přijde, že se ve vrcholovém sportu tak trochu zapomíná na koně.
dalajlama
napsal(a):
Tomudle se podobá daleko víc . Jako by si z oka vypadli.
Weltmeyer
bibina
napsal(a):
Tomudle se podobá daleko víc . Jako by si z oka vypadli.
Weltmeyer
JJ to je taky moc peknej konicek brala bych ho. Dalsi konik kteryho hodne obdivuju je kobylka ktera vyhrala v cachach Je podobna tvy kobce
Verim ze se tam taky jednou uvidime Bibi
dalajlama
napsal(a):
JJ to je taky moc peknej konicek brala bych ho. Dalsi konik kteryho hodne obdivuju je kobylka ktera vyhrala v cachach Je podobna tvy kobce
Verim ze se tam taky jednou uvidime Bibi
Blue Horse Matine nebo tak nějak jj,respekt před ní- v 9 letech dopadnout takhle, hm,myslím že já s mým 7 letým koníkem to asi nestihnem :D:D
nikanie
napsal(a):
Blue Horse Matine nebo tak nějak jj,respekt před ní- v 9 letech dopadnout takhle, hm,myslím že já s mým 7 letým koníkem to asi nestihnem :D:D
JJ, Blue Horse Matiné je kočka :-) V Cáchách vyhrála? Jaký rok? Znám jen video z 2006, a skončila druhá - tipněte si za kým . Určitě je to to lepší co můžeme ve sportovní drezuře vidět, ale co mi kazilo dojem bylo neustálé mrskání ocasem. Ale v 9 letech klobouk dolů, tojo.
sadzi saj

ascalona
napsal(a):
JJ, Blue Horse Matiné je kočka :-) V Cáchách vyhrála? Jaký rok? Znám jen video z 2006, a skončila druhá - tipněte si za kým . Určitě je to to lepší co můžeme ve sportovní drezuře vidět, ale co mi kazilo dojem bylo neustálé mrskání ocasem. Ale v 9 letech klobouk dolů, tojo.
Mrskání ocasem je bohužel hodně častý jev
evamiskechova
napsal(a):
Nazdárek všichni,
Já si vybírám závody především podle toho ,kde jsou.Čím blíže,tím pro mě lépe,ale jelikož mám koně na olomoucku,moc drezur tu není.Jezdíme pravidelně do Dubicka,Brna,Prostějova nebo např. Otic,bohužel tady v okolí žádná specializovaná drezurní stáj není.Od letošního roku by se údajně měli pořádat asi troje ofic. drez. závody v Olomouci,kterých bych se určitě ráda zůčastnila.Písek je dobrá věc,ale pokud je kvalitní travnatý povrch,tak to nevadí.Na drezurách mi vadí,že vetšina \"neznámích\" jezdců ,ikdyž zajedou drezurní ulohu velmi kvalitně nemá šanci a nedostane se před \"známá\" jména.Podlě mě to pak odradí spoustu začínajících drezur. jezdcu.
Jarča :-)
jarca
napsal(a):
Já si vybírám závody především podle toho ,kde jsou.Čím blíže,tím pro mě lépe,ale jelikož mám koně na olomoucku,moc drezur tu není.Jezdíme pravidelně do Dubicka,Brna,Prostějova nebo např. Otic,bohužel tady v okolí žádná specializovaná drezurní stáj není.Od letošního roku by se údajně měli pořádat asi troje ofic. drez. závody v Olomouci,kterých bych se určitě ráda zůčastnila.Písek je dobrá věc,ale pokud je kvalitní travnatý povrch,tak to nevadí.Na drezurách mi vadí,že vetšina \"neznámích\" jezdců ,ikdyž zajedou drezurní ulohu velmi kvalitně nemá šanci a nedostane se před \"známá\" jména.Podlě mě to pak odradí spoustu začínajících drezur. jezdcu.
To je pro mě novinka! Kdy se ty závody v Olomouci mají jet? A kdo je pořádá?
No co se týče specializované stáje na Olomoucku, ty tu opravdu nejsou, no nicméně my to teda nevytrhnem.
sadzi saj
napsal(a):
Mrskání ocasem je bohužel hodně častý jev
To je asi věc názoru. Tu kobylu jsem viděla v několika úlohách, chodí nádherně. Ať si klidně mrská, když chce. Byla supr. Taky to je podle mě spíš důkaz korektního jednání jezdce nebo majitele. Ono se totiž koním přerušují svaly nebo nervy (nením přesně co z toho) aby ocase nemrskali. Prý je to dost častý u westerňáků (z doslechu). Takže já oceňuji, že se k tomu neuchýlili.
jarca
napsal(a):
já mám před sebou ofic rozpis letošní sezóny a v Olmiku je tu akorát v Řepčíně parkur ...Jinak tu mám halovky v dubnu na albertovci(5.4.), ve Lhotce drezury i parkury dohromady (19.4.), v Trojankách, tam jsou i pony (27.4), v Třeštiné (24.5.) , Sobotín (14.6.), zase parkury a dreuzra dohromady v Bečvě (5.-6.7), Otice (12.7.), Třeština (2.8.), zase parkury+drezura Bečva (30.-31.8) a tím to bohužel pro naši oblast hasne
nikanie
napsal(a):
já mám před sebou ofic rozpis letošní sezóny a v Olmiku je tu akorát v Řepčíně parkur ...Jinak tu mám halovky v dubnu na albertovci(5.4.), ve Lhotce drezury i parkury dohromady (19.4.), v Trojankách, tam jsou i pony (27.4), v Třeštiné (24.5.) , Sobotín (14.6.), zase parkury a dreuzra dohromady v Bečvě (5.-6.7), Otice (12.7.), Třeština (2.8.), zase parkury+drezura Bečva (30.-31.8) a tím to bohužel pro naši oblast hasne
No buďme rádi aspoň za ty, mohlo být mnohem hůř.
Doufejme, že kluby které drezury pořádají to nepřestane bavit. Protože výdělečné drezury nebudou nikdy, co si budeme nalhávat, je to pro ně většinou jenom drahá zábava s nejistým výsledkem.
evamiskechova
napsal(a):
No buďme rádi aspoň za ty, mohlo být mnohem hůř.
Doufejme, že kluby které drezury pořádají to nepřestane bavit. Protože výdělečné drezury nebudou nikdy, co si budeme nalhávat, je to pro ně většinou jenom drahá zábava s nejistým výsledkem.
KOukám že proti vám se u nás ve středočeském kraji okolo Prahy koná docela hodně drezurních závodů jak hobby tak oficiálních.. Nezávidím vám to asi nemáte moc z ceho vybirat a i kdyz kazdý má nějaké požadavky na povrch atd...tak stejne musite ject proste tam kde je konaji a moc vybirat si nemuzete
Je to dost spatny. Myslím si ale že časem se drezurní jezdení u nás hodně rozroste.
bibina
napsal(a):
To je asi věc názoru. Tu kobylu jsem viděla v několika úlohách, chodí nádherně. Ať si klidně mrská, když chce. Byla supr. Taky to je podle mě spíš důkaz korektního jednání jezdce nebo majitele. Ono se totiž koním přerušují svaly nebo nervy (nením přesně co z toho) aby ocase nemrskali. Prý je to dost častý u westerňáků (z doslechu). Takže já oceňuji, že se k tomu neuchýlili.
Taky jsem jí viděla ve více úlohách. Taky netvrdím že nechodí dobře, naopak se mi moc líbí. Ano, přerušování nervů je už ale extrém. Tady ale přece nejde o to, že tohle je špatně, ale co, dějou se přece ještě horší věci, a proto to vlastně zas tak špatně není :-) Zpět k Blue Horse Matiné - líbí se mi, že narozdíl od Grunsvenkou ježděných koní Matiné nepostrádá lehkost. Jen si myslím, že zas tak ten kůň na obdélníku šťastný není, jak mnozí tvrdí, že si to vychutnává apod...
evamiskechova
napsal(a):
To je pro mě novinka! Kdy se ty závody v Olomouci mají jet? A kdo je pořádá?
No co se týče specializované stáje na Olomoucku, ty tu opravdu nejsou, no nicméně my to teda nevytrhnem.
podívejte se na www.zocjf.cz ,na těchto stránkách jsou závody sice psané pod Zlínskou oblast,ale jsou tu závody v Olomouci,pořádané stájí Omega Radíkov.
S tou stájí je to podle mě škoda,dlouho jsem hledala drezurního trenérakterý by byl ochoten trénovat mě a mého koně ,abych se propracovala k vyššímu stupni,ale bohužel o nikom nevím.. :-(
jarca
napsal(a):
podívejte se na www.zocjf.cz ,na těchto stránkách jsou závody sice psané pod Zlínskou oblast,ale jsou tu závody v Olomouci,pořádané stájí Omega Radíkov.
S tou stájí je to podle mě škoda,dlouho jsem hledala drezurního trenérakterý by byl ochoten trénovat mě a mého koně ,abych se propracovala k vyššímu stupni,ale bohužel o nikom nevím.. :-(
Tak to pak ano, jestli jsou tam uvedené,tak to nejspíš budou, já mám rozpis severomoravské oblasti, akorát mi pak nejde do hlavy, proč tam paruky jsou-co jsou v Olomoucii a drezury ne