oli
napsal(a):
Hmm já už jsem sice pro ty tmavé plaváky obnovila téma barvy koní,ale což už zde jsou.
To je ta tmavá plavka z vranky?
Menai Stan Beynon
jj.hucla jsem myslela,ale n+ěkoho by to mohlo urazit,tak jsem to nenapsala rovnou
Damask
Tohle je šedý plavák O zbarvení tmavý plavák jsem ještě nikdy neslyšela, ale tenhle to určitě není
Já mám taky šedého plaváka
microfon
napsal(a):
Hmm já už jsem sice pro ty tmavé plaváky obnovila téma barvy koní,ale což už zde jsou.
To je ta tmavá plavka z vranky?
Menai Stan Beynon
Tohle mi fakt neleze do hhlavy..tohle zvire je tmavy plavakvubec nevim, jak bych na to prisla, kdyby mi to nebylo receno
, pro me by to byl ryzak
..
Musim ve skole zjistit jak se to pozna
Martanek
kes
napsal(a):
Tohle mi fakt neleze do hhlavy..tohle zvire je tmavy plavakvubec nevim, jak bych na to prisla, kdyby mi to nebylo receno
, pro me by to byl ryzak
..
Musim ve skole zjistit jak se to pozna
Martanek
Taky když o něm mluvím,říkám černej Jsem zvědavá,jakej bude,až přelíná,mám ho jen 3 týdny.
oli
napsal(a):
Taky když o něm mluvím,říkám černej Jsem zvědavá,jakej bude,až přelíná,mám ho jen 3 týdny.
a nevis, jakou mel barvu jako hribek, kdyz se narodil?Nebyl nahodou krasne plavej- klasicky plavej, ne cernej jak uhel?Oni nekteri jedinci od mladi zvladnou zmenit barvu jako chameleoni (specialne nekteri..babicka mela sh. poniky, pseudoalbina hrebce a tmavou hnedku a u hribat nikdy nebylo jisty, jakl to nakonec bude barevny..)
kes
napsal(a):
a nevis, jakou mel barvu jako hribek, kdyz se narodil?Nebyl nahodou krasne plavej- klasicky plavej, ne cernej jak uhel?Oni nekteri jedinci od mladi zvladnou zmenit barvu jako chameleoni (specialne nekteri..babicka mela sh. poniky, pseudoalbina hrebce a tmavou hnedku a u hribat nikdy nebylo jisty, jakl to nakonec bude barevny..)
Na fotkách vypadá jako hodně tmavej ryzák,hřívu a ocas měl světlejší.Ted už to má jen promelírovaný.Plavákem bych ho opravu nenazvala
Jooo, ti tmaví koníci nahoře joo Ale myslím ten koník c i n d y, je světlejší než ti ostatní, navíc má zbarvení jako můj prďola, ten má zas v průkaze šedý plavák
Podle mě tmavý plavák jsou ti nahoře, prostě tmaví koníci, normální plavák je světlej , takovej žlutej žejo, mno a takovej mezi tím, šedej jako ten tvůj a můj koník, to jsou šedí plaváci
To je můj názor, aspoň to tak vypadá...
karwen
napsal(a):
Jooo, ti tmaví koníci nahoře joo Ale myslím ten koník c i n d y, je světlejší než ti ostatní, navíc má zbarvení jako můj prďola, ten má zas v průkaze šedý plavák
Podle mě tmavý plavák jsou ti nahoře, prostě tmaví koníci, normální plavák je světlej , takovej žlutej žejo, mno a takovej mezi tím, šedej jako ten tvůj a můj koník, to jsou šedí plaváci
To je můj názor, aspoň to tak vypadá...
Jo, a našla jsem teda ten rozdíl:
Plavák: Srst má plavou-žlutou různých odstínů,kůže je tmavě pigmentovaná,spodky končetin a hříva s ocasem jsou černé,sporadicky tmavě šedohnědé.Typický je úhoří pruh, tj.pruh černé srsti,který vede od kohoutku po kořen ocasu.U některých plaváků najdeme atavistické proužkování v okolí karpu či hlezna(proužky tmavé a světlé srsti).Plavé zbarvení je původní barvou divokých koní (kertaků-koní Przewalského a tarpanů).Rozlišujeme plaváky světlé ( mají bílé žíně v hřívě a ocasu),plaváky s typickým sytým zbarvením,plaváky tmavé ( s nahnědlou srstí) a plaváky šedé-myšáky(žlutoušedí až šedí).Plavá barva se u dnes nejrozšířenějších plemen koní vyskytuje méně,je ale hojně zastoupena u huculů a pony.
Cindy. já bychjí viděla jako tu šedou plavku,světlou rozhodně ne.
A jinak s tím inspektorem jsi mě rozesmála. Můj hříbek byl zapsanej jako hnědý strakáč a to je jeho foto
jasan, plavka je a pěkná
a hříbek <,<<hnědý>>> ----> ryzí strakoš po mamině je
vazan camilla
oli
napsal(a):
Holky, a co je tohle za barvu? Hřívu a ocas má směs černých a rezavých žíní v poměru tak 2:1, našla jsem i tři! bílé žíně ve hřívě...
Mno tak ten světlej plavák se myslí ten klasickej plavák, prostě světlej, s tou hřívou se to spíš myslelo že je světlá celkově s bílýma žíněma.... mno nevim, ten můj třeba taky hodně mění barvu, v létě je lesklej takovej i do žluta a v zimě spíš tmavší... ale je napsanej jako šedý plavák... oni jsou si asi hodně podobní, ten tmavej a šedej, takže bych to tolik neřešila no... ale v porovnání, pokud úplně ten první kůn nahoře je plavák tmavý, tak ta tvoje krasavica je spíš šedý... ale jinak bych řekla že je to jedno, že je fakt spíš do hněda... i když ta její první fotka (pokud to byla ona), tam je krásně zlaťoučká.... Mno, ale co už... jak bylo řečeno, hlavně že je to plavák
Jinak je moc pěkná, co je to za plemeno??
medunka
napsal(a):
Holky, a co je tohle za barvu? Hřívu a ocas má směs černých a rezavých žíní v poměru tak 2:1, našla jsem i tři! bílé žíně ve hřívě...
Mno já bych řekla takovej tmavej ryzák (jestli ta barva existuje) Jelikož je takovej do rezava a má i trochu rezavé žíně, tak spíš ryzák než hnědák....
Ale nevim no, nejsem žádnej expert...
karwen
napsal(a):
Mno já bych řekla takovej tmavej ryzák (jestli ta barva existuje) Jelikož je takovej do rezava a má i trochu rezavé žíně, tak spíš ryzák než hnědák....
Ale nevim no, nejsem žádnej expert...
Ahoj .Já bych ty popisovatele nějak neřešila,protože já mám paintku zbarvením red roan a do průkazu mi zadal že to je ryzka vybělující. A pořád mi trvdil jak mi vybělí ,že bude bílá tak ve třech letech a nechtěl nic slyšet o tom,že to je taková barva a u pintů je běžná. Myslím,že místo braní poplatků by měli jít spíše na kurzy vzdělávání. .
elida
napsal(a):
A já myslela, že ryzák má stejnou barvu těla jako hřívy a ocasu ?! A to u tohoto opravdu nehrozí. Jinak existuje i tmavý ryzák.
Tak k těm ryzákům.... mám tmavého.....
Některé barvy se nedají určit, aniž je známá barva potomstva nebo udělaná genetika:) Tato kobyla je tmavá plavka, dala jedno hříbě cremella se žluťákem a druhé - zlatého plaváka - s hnědákem.
A ještě jsem měla hnědou plavku...
jsem si vždy myslela, že to byla jen hnědka, ale nedávno jsem si pročítala nějaký americký web o dun a bucskin a jejich až neskutečných variantách a kombinacích...
tak ta je moc pěkná jak je stará??no my jsme taky zaměření na světlounké buckskiny tady náš 3letý fešák
Daisynkaa

XXX.XXX.63.177
Tak tohle jsem našla:Nevěřícně kroutíte hlavou, jak si někdo může splést ryzáka s izabelou (palominem, žluťákem), ale věřte, že je to nakrásně možné. Divili byste se, jakou má ryzák škálu barev. Vidíte koníka a slintáte nad jeho překrásnou zlatou srstí a žíněmi. Říkáte si, že přesně takovou izabelu chcete mít a ejhle, on je to ryzák. Nevšimli jste si totiž jedné velice důležité věci a tou je barva žíní. Možná, že ten koník má nádhernou žlutobílou hřívu, ale pouze v okolí kohoutku. Nemění hříva barvu, jak se přibližuje k hlavě? Že tmavne? a kštice má skoro tu samou barvu jako kůň srst? a co ocas? když se podíváte pozorněji, tak je promíchaný. A zde je rozdíl. Palomino má vždy žíně bílé až žluté, či bíložluté. Já znám ryzáka, který jakoby palominu z oka vypadl, ale když mu proberu ocas, najdu tam i černé žíně! opravdu, má tam všechny možné barvy od černé, tmavě ryzé, světle ryzé, žluté, až po bílou. Ovšem jsou takové případy, kdy není zcela jasné, jestli je dotyčný kůň ryzák nebo palomino. Například u Haflinga je to velice těžké určit. Ten může mít žíně čistě bílé, ale rezavou srst. Pak je to ryzák. Nebo může mít srst zlatou, pak je to palomino. Horší je, pokud je rezatozlatý. To už je pouze na vás, jestli budete říkat, že máte isabelu nebo ryzáka.
Haflingové nejsou palomína - kdyby byli, museli by zákonitě alespoň jednou za čas vznikat hříbata v barvě cremello ( perlino) ato nevznikají a stejně tak y při křížení s jinými koňmi měly vznikat plaváci a to se také nestává ( pokud tedy nemá zesvětlující gen druhý z páru)
Jsou to jen ryzáci se světlou hřívou!
Prostě nemají Ccr gen, který izabely mít musí
Ano haflingové musí být vždy ryzáci. Proto nechápu proč moje kobylka, když jsem jí koupila měla v průkazu napsáno, že je plavka a dokonce se nad tím nikdo nepozastavil, když jí zařadili do HPK Při převodu jsem to nechala opravit. Takže podle nejmenovaného komisaře takhle prosím vypadá plavák
to je neuvěřitelný taková změna, ale ten letní kabátek je nejhezčí, dobrý že se takhle barevně mění podle období :-)
na fotce můj plaváček,teda spíš plavkyně :-)
mili
napsal(a):
Jé omlouvám se na Vás.. Myslela jsem že se mi to přidalo pod vaši fotečku...
Já myslela ,že na mě (mám tam snad jediná fotku kobyly s hříbětem).
No kobyla je v PK ale už není jezdecky využívaná, tak jsme se rozhodli jí připustit a hříbě si nechat. No jenomže k nám přijela vzdálená příbuzná a že to hříbě (kobylku) děěěěsně potřebuje. :-D Tak jsme jí prodaly. No a připustili jsme znova a to samé se nám stalo ještě dvakrát. Teď máme čtvrté hříbě (kobylku co je na fotce) a rozhodujeme se, jestli jí prodáme,nebo ne. Je úžasná...a ta barva. Jenže mi nemáme závodní ambice a byla by jí u nás asi škoda.
mili
napsal(a):
Aha a kolik té kobče je? Vypadá moc dobře- myslím "mámu".. :-) A malá, no tak ta je naprosto bezchybná... Pokud to není tajné, za kolik takovéto koníky tak prodáváte? U mě je to spíš otázka do budoucna...Nyní si musím pořídit auto apod. A bohužel jsem o koníka přišla...
Kobyle je teprve 12. Boužel má za sebou úraz a artrozu (ve dvou týdnech přišla o matku,takže je to takové složitější). No tajné to není. Tahle kobylka bude mít v roce cenu minimálně 50.000,-
To je v celku krásná cena... Ráda bych na vás měla nějaký kontakt... Budete mít z jara hříbátko nebo už ne? Strašně moc bych totiž chtěla zase plavku, ale je jich málo a když tak né zrovna exteriérově nejlepší a nebo opravdové směsky huculů apod. ( nic proti nim ale né moje představa)... Ta vaše je opravdu úžasná, vlastně obě dvě...
mili
napsal(a):
To je v celku krásná cena... Ráda bych na vás měla nějaký kontakt... Budete mít z jara hříbátko nebo už ne? Strašně moc bych totiž chtěla zase plavku, ale je jich málo a když tak né zrovna exteriérově nejlepší a nebo opravdové směsky huculů apod. ( nic proti nim ale né moje představa)... Ta vaše je opravdu úžasná, vlastně obě dvě...
Naše jsou původoví ČT . Kobyla je zase březí,ale že se opět narodí takováto plavka není moc pravděpodobné....tohle byla krásná náhoda. Boužel na plaváky (plemeníky obzvlášť) je u nás nouze. Připouštíme pořád tím stejným hřebce (Mistrál-isabel)a meli jsme 4 hříbata- isabelu, isabela, albína a teď plavku.
Kontakt vám klidně dám, to mi přece žádnou škodu nezpůsobí ( kristynakotkova@seznam.cz)
mili
napsal(a):
Děkuji moc.. :-) Aha no tyjo.. Tak uvidíte.. Já bych hlavně chtěla aby to byla kobylka.. Líbila by se mi moc tato,ale nyní pro mě není příhodná doba na takové výdaje.
Škoda..
A moc děkuji za mail..
Ps: mohla by jste nás tady potěšit ještě nějakými fotečkami..
Napište mi na ten mail a já vám hodím odkaz na rajče