Kdyz mi bylo 11let,dostala jsem od rodinyho znamyho konika,uz od zacatku mezi nama vzniklo zvlastni pouto,ktere jsem nikdy z zadnym konem nezazila.Byli jsme nejlepsi pratele cele 4roky.Nikdy jsem ho nebrala ze on je kun a ja clovek,proste jsme si byli rovni.Chodil se mnou i do mesta.Pomahala jsem mamce v praci abych si vydelala aspon 1500kc mesicne a mohla mu koupit seno,oves,slamu atd. a nemusela jsem spolehat na rodice a protoze jsem ho mela ve vlastnim nemuselo se platit ustajeni. Nasi byli uz dlouho rozvedeny,zila jsem s mamkou a muj otec kteryho jsem videla jednou za mesic se dostal kvuli svy vine do financni tize a Simona mi po 4letech prodal. Uz pres 3roky ho hledam a vubec nevim kde je nic,mama naznacila ze ma pocit jestli ho tata nedal na jatka ale s tim se proste nemuzu smirit to prece nejde. Jestli jste zazili se svym konikem,ze za vama na volno chodi jak pejsek,brani vas pred nebezpecim,kdyz je v ohrade porad vas vola a vyhledava vasi spolecnost,usinate s nim a lezite na nem a i presto,ze je hrebec da vzdycky prednost vam nez jakymkoliv koni chapete proc nemuzu zapomenout. TAKZE,JMENUJE SE SIMON,NARODIL SE 3.7.1995,TENKRAT TO BYL JESTE HREBEC,NEVIM JAK TED.V KVH MA 145cm,MA CERNOU HRIVU,OCAS,HLAVU A PONOZKY,NAD NIMA MA ZEBROVANI,MA ZVLASTNE SEDOU BARVU,NA ZADECH UHORI PRUH A JE TO MOHUTNEJSI TYP,BYVALY MAJITEL RIKAL ZE BY TO MEL BYT KRIZENEJ TARPAN S NORIKEM.NARODIL SE V BEROUSKU( cirkusu). TAM BYL JEN PRVNICH 6.mesicu. Jestli tohle skvele zvire znate budu vam moc vdecna za jakoukoliv informaci. Muj email: petkalangova@centrum.cz P.S. Nejhorsi je pro me,kdyz mi ted otec rekne: Simon te miloval! Pomocte mi prosim,PROSIM!
gripen
napsal(a):
Kdyz mi bylo 11let,dostala jsem od rodinyho znamyho konika,uz od zacatku mezi nama vzniklo zvlastni pouto,ktere jsem nikdy z zadnym konem nezazila.Byli jsme nejlepsi pratele cele 4roky.Nikdy jsem ho nebrala ze on je kun a ja clovek,proste jsme si byli rovni.Chodil se mnou i do mesta.Pomahala jsem mamce v praci abych si vydelala aspon 1500kc mesicne a mohla mu koupit seno,oves,slamu atd. a nemusela jsem spolehat na rodice a protoze jsem ho mela ve vlastnim nemuselo se platit ustajeni. Nasi byli uz dlouho rozvedeny,zila jsem s mamkou a muj otec kteryho jsem videla jednou za mesic se dostal kvuli svy vine do financni tize a Simona mi po 4letech prodal. Uz pres 3roky ho hledam a vubec nevim kde je nic,mama naznacila ze ma pocit jestli ho tata nedal na jatka ale s tim se proste nemuzu smirit to prece nejde. Jestli jste zazili se svym konikem,ze za vama na volno chodi jak pejsek,brani vas pred nebezpecim,kdyz je v ohrade porad vas vola a vyhledava vasi spolecnost,usinate s nim a lezite na nem a i presto,ze je hrebec da vzdycky prednost vam nez jakymkoliv koni chapete proc nemuzu zapomenout. TAKZE,JMENUJE SE SIMON,NARODIL SE 3.7.1995,TENKRAT TO BYL JESTE HREBEC,NEVIM JAK TED.V KVH MA 145cm,MA CERNOU HRIVU,OCAS,HLAVU A PONOZKY,NAD NIMA MA ZEBROVANI,MA ZVLASTNE SEDOU BARVU,NA ZADECH UHORI PRUH A JE TO MOHUTNEJSI TYP,BYVALY MAJITEL RIKAL ZE BY TO MEL BYT KRIZENEJ TARPAN S NORIKEM.NARODIL SE V BEROUSKU( cirkusu). TAM BYL JEN PRVNICH 6.mesicu. Jestli tohle skvele zvire znate budu vam moc vdecna za jakoukoliv informaci. Muj email: petkalangova@centrum.cz P.S. Nejhorsi je pro me,kdyz mi ted otec rekne: Simon te miloval! Pomocte mi prosim,PROSIM!
Tak konecne pridavam Simonkovi fotky Doufam ze uz se ted treba nekdo ozve a ze vam to trosku pomuze.
gripen
napsal(a):
Tak konecne pridavam Simonkovi fotky Doufam ze uz se ted treba nekdo ozve a ze vam to trosku pomuze.
A jeste jedna
gripen
napsal(a):
A jeste jedna
A posledni. Fakt budu moc vdecna za jakoukoliv informaci i ze jste ho videli treba jen nekde projet.
Neregistrovaný uživatel

gripen
napsal(a):
A posledni. Fakt budu moc vdecna za jakoukoliv informaci i ze jste ho videli treba jen nekde projet.
Ahojky... O tomhle konikovi opravdu nic nevim, ale preju hodne stesti pri hledani. Me se ze sveta vyparili rovnou 3 Tarpanky. Nevim kde jsou... nevim nic... a stejne jako u tebe je obrovskou pravdepodobnosti, ze sli na jatka.... Ahojky... a mej se hezky... jeste jesdnou hodne stesti...
gripen
napsal(a):
A jeste jedna
To je mi fakt moc lito. O tvym konikovi nic newim, ale pripojim se jiste do hledani!!! Ja prozivam skoro totez. Ja nemam nikoho kdo by me tesil atd... me doma tesej jen zviratka! kone mit nemuzu ,protoze na to jsou duvody. (nemame penize na nej, ne staj a na potreby) a navic (predevsim) by mi ho nedovolili rodice!! Uz mi umreli dve nebo tri morcata a jedna andulka. 1. morce (Beruška) mi zakousla kocka a 2. (teze Beruška) sem vydela jak zere sousedovic pes. andulka (Pepík) umrela na nemoc a teze sem ho videla. takze vidis, ze ani ja to nemam jednoduchy a nemuzu se s tim vyrovnat!! a vsichni tri bili poslusni ako tvuj Simon!! (ale do mesta semnou nechodili to je pravda)!! Preji hodne stesti pri hledani!! papa P.s.: Doufám, že tě ten obrázek rozveselí!!!
Katka (kacicenickaaaaa) 9 let
gripen
napsal(a):
Ahoj, je mi to moc líto... nebylo by možné, aby sis se svým otcem o tom promluvila? To je asi jediná schůdná cesta...
Nejsou ty fotky se Simonkem focené na Berounsku? To pozadí mi silně připomíná louku, po které jezdím.
gripen
napsal(a):
Napíšu to jednoduše, pokud nebudeš vědět ani komu jej otec prodal a koník neměl výžeh nebo nebyl jinak označený, tak ho asi těžko dohledáš. V době o které mluvíš se koní hodně vyvezlo do Polska a do Itálie a překupníci, kteří je tam odváželi docela dobře platili. Takže bejt tebou hledám dál, ale beru život jakej je a jdu dál babrat se v minulosti a zůstat na jednom místě nepomůže nikomu.
jackie
napsal(a):
Ahoj, je mi to moc líto... nebylo by možné, aby sis se svým otcem o tom promluvila? To je asi jediná schůdná cesta...
Nejsou ty fotky se Simonkem focené na Berounsku? To pozadí mi silně připomíná louku, po které jezdím.
Našla jsem jeden inzerát, ale pravděpodobně to asi nebude on, to by byla velká náhoda a možná, že už jsi na něj taky koukala. I ten věk nesedí...no jukni. http://zvirata.bazos.cz/inzer at/2577621/Valach-tarpana.php (1 mezera)
http://hrebecek-charlie.blo g.cz/0510/charlie-mon-biquet (1mezera) a tady je nejaký web, ta fotka toho koníka Vaška je mu taky trochu podobná, ale zase jen trošku a taky zase nesedí rok narození nejspíš, no jo no...
Taky mě napadlo, že vůbec nemusí být z tarpana. Je totiš dost šedých huculů, kteří jsou jim docela podobní, ale jestli to tak je, bude to ještě težší hledání.
No, přeji moc štěstí při hledání, snad se zadaří.