Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.1.2008 10:42

Ahoja chci se zeptat jestli máte někdo potomka po tomto hřebci..popřípadě jakou mají povahu,ochotu k praci-jaký mají výkony,KVH a prosím nějakou fotečku

já mám 7mi měsíčního hřebečka jménem Sagar

foto od bývalé majitelky..svoje zatím nemám

7.1.2008 20:43

nicolll napsal(a):
Ahoja chci se zeptat jestli máte někdo potomka po tomto hřebci..popřípadě jakou mají povahu,ochotu k praci-jaký mají výkony,KVH a prosím nějakou fotečku

já mám 7mi měsíčního hřebečka jménem Sagar

foto od bývalé majitelky..svoje zatím nemám

Nikdo nemáte koníka po tomto hřebci??

8.1.2008 10:15

nicolll napsal(a):
Nikdo nemáte koníka po tomto hřebci??

Ahoj,potomka nemám,ale znám Fetiše.Je to docela šílenec,ale Krásnej.

8.1.2008 10:18

v v napsal(a):
Ahoj,potomka nemám,ale znám Fetiše.Je to docela šílenec,ale Krásnej.

Můžeš mi o něm napsat něco víc??děkuju

8.1.2008 10:28

nicolll napsal(a):
Můžeš mi o něm napsat něco víc??děkuju

znám ho z Písku z hřebčince.bohužel nemám ani žádnou fotku.jezdí parkury myslím ST.V Písku je jeden z nejlepších koní co se sportu týče,ale je to takovej blázen.Když jsem ho vyděla skákat ve volnosti,tak o něm bívalý ředitel Šilha říkal že nízké překážky nerespektuje a shazuje což se také ukázalo a do 120cm shazoval a vyšší překážky krásně skákal.

8.1.2008 10:31

v v napsal(a):
znám ho z Písku z hřebčince.bohužel nemám ani žádnou fotku.jezdí parkury myslím ST.V Písku je jeden z nejlepších koní co se sportu týče,ale je to takovej blázen.Když jsem ho vyděla skákat ve volnosti,tak o něm bívalý ředitel Šilha říkal že nízké překážky nerespektuje a shazuje což se také ukázalo a do 120cm shazoval a vyšší překážky krásně skákal.

jo tak to je obdoba mýho bývalýho koníka..huculka KVH 140 a pony parkury by nepřešel čistě ani kdybych ho měla zabit..od Z skákal krásně..takže mno sem zvědavá na toho mojeho prďolu

8.1.2008 10:31

nicolll napsal(a):
jo tak to je obdoba mýho bývalýho koníka..huculka KVH 140 a pony parkury by nepřešel čistě ani kdybych ho měla zabit..od Z skákal krásně..takže mno sem zvědavá na toho mojeho prďolu

a co myslíš tím BLÁZEN??

8.1.2008 10:37

nicolll napsal(a):
a co myslíš tím BLÁZEN??

no prostě šáhlej magor......nervák.....a hóódně temperamentní.
.Je to takovej čert.
Víc ti o něm asi nepovím.Nikdy jsem na něm neseděla,jen jsem ho vídala na hřebčinci.

8.1.2008 10:41

v v napsal(a):
no prostě šáhlej magor......nervák.....a hóódně temperamentní.
.Je to takovej čert.
Víc ti o něm asi nepovím.Nikdy jsem na něm neseděla,jen jsem ho vídala na hřebčinci.

aha ale i tak děkuju..na nerváky a temperamenty jsem zvyklá..kámoščina kobyla kterou jezdím je temperament radši ani nemluvit..na překážku je hodně těžký ju udržet a nakonec když ju pořád neujisťuješ že to má udělat ti ju štycne..i kdyby překážku skočila 100x tak po 101. na ni bude čumět jak kdyby ju viděla poprvé..někdy je to s ni fakt těžký..

8.1.2008 10:42

nicolll napsal(a):
aha ale i tak děkuju..na nerváky a temperamenty jsem zvyklá..kámoščina kobyla kterou jezdím je temperament radši ani nemluvit..na překážku je hodně těžký ju udržet a nakonec když ju pořád neujisťuješ že to má udělat ti ju štycne..i kdyby překážku skočila 100x tak po 101. na ni bude čumět jak kdyby ju viděla poprvé..někdy je to s ni fakt těžký..

a chci se ještě zeptat na ochotu k práci.skáče rád bez problémů nebo čumí??..děkuju

8.1.2008 10:48

nicolll napsal(a):
a chci se ještě zeptat na ochotu k práci.skáče rád bez problémů nebo čumí??..děkuju

je to už dobře vaskákanej koník,tak bych řekla že jde dobře.Jezdí ho profíjezdci,takže skáče parádně.

8.1.2008 10:51

v v napsal(a):
je to už dobře vaskákanej koník,tak bych řekla že jde dobře.Jezdí ho profíjezdci,takže skáče parádně.

jj strašně děkuju

13.8.2012 16:37
tarrrunka

XXX.XXX.153.134

Mám klisnu po Fetyšoj jménam Farrah

15.8.2012 11:41
bendyl

XXX.XXX.216.246

U nás ve stáji je po něm kobyla Piafa, pár let nic nedělala (byla na hříbata), pak se dostala k nám - všechno řešila "neúměrně" - místo toho aby normálně přešla rantlík oddělující silnici od trávy tak to skákala. Když se s ní začalo skákat (pod zkušenou jezdkyní), tak měla postavený malý křížek, který nechtěla skočit - místo toho, aby se před tím zarazila jako "normální kůň" tak to vyřešila tak že skočila přes ten sloupek překážky (+-170 cm).

15.10.2012 18:44
tarrrunka

XXX.XXX.153.134

bendyl napsal(a):
U nás ve stáji je po něm kobyla Piafa, pár let nic nedělala (byla na hříbata), pak se dostala k nám - všechno řešila "neúměrně" - místo toho aby normálně přešla rantlík oddělující silnici od trávy tak to skákala. Když se s ní začalo skákat (pod zkušenou jezdkyní), tak měla postavený malý křížek, který nechtěla skočit - místo toho, aby se před tím zarazila jako "normální kůň" tak to vyřešila tak že skočila přes ten sloupek překážky (+-170 cm).

Omlouvám se, ale padal mi net. Ani se moc nedivím, že to řešila skokem, pokud byla opravdu dlouho jen na hříbata tak se chovala jako mladý kůň či hříbě. Sám Fatyš je veselý skokan, za skokem si rád vyhodí. Já jsem si Farrah koupila jakošto mladého koně, sotva jí byly dva.
Vypadala JAKO HŘÍBĚ na dlouhích nohách. Její matka byla shagya arabka-šimlička, ale Farrah je celý táta tm. hnědka s odznaky a hvězdičkou. Je temperamentní povahy araba, ale konstitucí po otci.
My jsme měli spíše problém s opačným pohlavím (chlapy nemusela tak je skopala- chudák přítel :-)).
Ale taťku si zamilovala. Další problém byly ohrady skákala je z místa 150cm bylo a je pro ní prd :-)

Borů

1.2.2013 23:41
Borů

XXX.XXX.12.59

Ahoj , mám klisnu po Fetyšovi už 10 let od jejích 2 let... asi chápu čim myslíte slovo blázen...ona totiž magor je...smajlík) skoky přehání, za skokama vyhazuje, kope po koních a je neuvěřitelně temperamentní, v boxe jsou každý ráno vytlučený dřeva od kopání... je to celej Fetyš smajlík mohutná je taky po něm... je to klisna s velkym K a miluju jí ... sháním taky jakýhokoliv koníka,který by byl po Fetyšovi, zajímá mě to jestli i ostatní koně jsou takový...:))) snad bude od ní tenhle rok i hříbě, tak bude pokračovat linie Fetyšů... smajlík

8.6.2017 12:27
malikonia

XXX.XXX.168.140

Blázen ? nějak nechápu, já ho znám jako velice charakterního. Takhle závodí s dvanáctiletou holčinou. Není moc plemených hřebců kteří připouští a odjezdí je malé děcko :).

8.6.2017 13:03
jazzinka

XXX.XXX.41.2

malikonia napsal(a):
Blázen ? nějak nechápu, já ho znám jako velice charakterního. Takhle závodí s dvanáctiletou holčinou. Není moc plemených hřebců kteří připouští a odjezdí je malé děcko :).

A jak stará je ta fotka? Hřebec v příspěvcích výše nebyl popsán jako bezcharakterní magor, spíš jako až příliš "nadšený" sportovec. I na vaší fotce je vidět, že má nad skokem metr rezervu.. Neznám ho, ale třeba v parkur indexu má z 30 zapsaných startů 3 x vyloučení skok mimo pořadí/neopravený omyl, což myslím není úplně obvyklé a na popis "blázen" by mi to celkem i sedělo ;-).

8.6.2017 21:02
Svatava

XXX.XXX.70.17

malikonia napsal(a):

Diskuze je devět let stará, Fetyšovi je dnes bezmála čtyřiadvacet let. Že byl v mladším věku temperamentnější není tak neobvyklé a pamatuji si, že mi před lety něco podobného o něm říkal i profík, který ho jezdil.
Hřebčínský managament jeho lepší ovladatelnosti určitě moc nepomohl, v soukromé stáji (pokud vím, měl by být už dost let na připouštěcích stanicích) s jiným managamentem se ten kůň může chovat úplně jinak.

9.6.2017 11:24
malikonia

XXX.XXX.168.140

Fotka je asi měsíc stará. Hřebec je teď na stanici na jižní moravě. Byl na hoby závodech, aby o něm lidi věděli, že je možnost připouštění. Chodí jen jeden parkur do 80 cm, jo a skáče vždycky metr nad, ale nikdy vyšší parkur nepůjde, ani s nikým dospělým, je brán jen jako na ukázku a ne aby závodil, přesto, že je na jeho věk v dobré kondici a bavilo by ho to. Doma chodí jen do výběhu, a občas se na něm svezou ve výběhu děti jen tak bez sedla na ohlávce ( vedle jsou ve výběhu kobyly :). Prostě pohodový důchodce.

pesik

9.6.2017 19:31
pesik

XXX.XXX.248.194

A vědí zájemci o připouštění i jeho držitelé na připouštěcí stanici, že v posledních letech po něm zabřezlo minimum klisen?
Neříkám že je úplně neplodný, ale úspěšnost má velmi nízkou. Ostatně stačí se podívat na jeho kartu online.

9.6.2017 22:44
malikonia

XXX.XXX.168.140

Loni s ním byly připuštěny na stanici tři domácí klisny a všechny úspěšně. A letos jsou opět březí. Není ten nízký počet spíše tím, že na něj dojede z okolí jen tak 5 - 7 kobyl ?

pesik

10.6.2017 21:36
pesik

XXX.XXX.248.194

Upřímně, to dojede na většinu hřebců na stanicích pokud to není něco "extra".

16.9.2017 00:13
Sajka

XXX.XXX.19.137

Zdar, všetci. Malinkonia naozaj netára nezmysly, žrebec stojí tesne vedľa výbehu kobýl, správa sa mimoriadne slušne a je pohodový. Nehovoriac o pripúšťaní, žiadny agresor. Minulý rok "zabřezli" v skutočnosti 4 kobyly,4. je práve tá moja. Chytila na prvý skok, čiže je blbosť, že kobyly nechytia. Bezproblémová žrebnosť. Mám (teraz trojmesačného) žrebca po Fetyšovi a je to neskutočne milý, kontaktný, vnímavý koník, vysoká učenlivosť, zvedavá, bystrá povaha. Hej, je živší, ale ozaj veľmi šikovný a zdravý. Veď uvidíme v budúcnosti, ale čo si ako vychováte...

Přidejte reakci

Přidat smajlík