Tímto bych chtěla upozornit koňáky z Ostravy, Rychvaldu a Petřvaldu, aby si dávali pozor na koně ve své ohradě. Dvě holky z Ostravy Katka (hubená, dlouhé blond vlasy) a Sandra (vyšší, zrzavé delší vlasy) kradou věci. Z koně na pastvině ukradly přikrývku, kradou ohlávky a všechnop ostatní co jim přijde pod ruku. Toto bohužel není pomluva, ale lidská závist!
glissy
napsal(a):
Tímto bych chtěla upozornit koňáky z Ostravy, Rychvaldu a Petřvaldu, aby si dávali pozor na koně ve své ohradě. Dvě holky z Ostravy Katka (hubená, dlouhé blond vlasy) a Sandra (vyšší, zrzavé delší vlasy) kradou věci. Z koně na pastvině ukradly přikrývku, kradou ohlávky a všechnop ostatní co jim přijde pod ruku. Toto bohužel není pomluva, ale lidská závist!
A jak se k tobě dostaly? (proč si vybraly zrovna tebe?)
pedruna
napsal(a):
a jsi si Lenko jistá,že to byly zrovna ty dvě,viděl je při tom někdo??pro strelish: ona svoje koně nemá,jen chodí k jednomu chlapovy pomáhat...
tak to já bych ani strach neměla...svému koni bych dala klidně na ohlávku i klíče od baráku a vím že by je nikdo neukrat cizí lidi nemá rád
strelish
napsal(a):
No to je pěkný, ale furt jsem se nedozvěděla, proč si vybraly zrovna vás - to tam chodily jezdit nebo jak?
K nám chodily jezdit, ale byly problémy, majitely telefonovaly a vyhrožovaly. Nám teda ukradly jen ohlávku z koně, ale z ranče kousek od nás ukradly z koně z pastviny deku, a ještě pánovi kousek dál ukradly nějaké věci (nevím přesně co, ale dozvěděla sem se, že tam taky řádily...). Proč to udělaly, nevím, vlastní koně nemají...
glissy
napsal(a):
K nám chodily jezdit, ale byly problémy, majitely telefonovaly a vyhrožovaly. Nám teda ukradly jen ohlávku z koně, ale z ranče kousek od nás ukradly z koně z pastviny deku, a ještě pánovi kousek dál ukradly nějaké věci (nevím přesně co, ale dozvěděla sem se, že tam taky řádily...). Proč to udělaly, nevím, vlastní koně nemají...
Hele já sice jsem od OVY cca 50km daleko ale doporučte jim mě At příjdou k mým koním do výběhu, Lupínek jim zaručí cestu zpět zdarma - sanitkou
. Na takové je nejlepší fakt hajzlík koník, jenže asi chodí krást tam kde to znají. Snad je to přestane bavit. Kdyžtak podejte trestní oznámení když vás je víc. Pokud se pak přiznají půjdou na přestupkovou komisi, kde jim vyměří co zaslouží plus náhradu škody nebo vrácení věcí. My jsme tu tež loni koncem roku řešili poškozování cizí věcí a odcizení ikdyž se nejednalo o koně, neměli jsme důkazy ale pouze podezření no a policie umí být přesvědčivá tak se přiznaly a měly zaděláno.
glissy
napsal(a):
Buď si začínají dávat dohromady vlastní výbavu na koně, kterou budou používat, až zase k někomu budou chodit jezdit (fakt to tak někdo dělá, že si pro miláčka koníčka nosí svoje vybavení, i když ten kůň jeho není), nebo se ty kradené věci budou snažit zase prodat, aby z toho měli pár korun.
jenny
napsal(a):
Buď si začínají dávat dohromady vlastní výbavu na koně, kterou budou používat, až zase k někomu budou chodit jezdit (fakt to tak někdo dělá, že si pro miláčka koníčka nosí svoje vybavení, i když ten kůň jeho není), nebo se ty kradené věci budou snažit zase prodat, aby z toho měli pár korun.
Pardon ... chtěla jsem samozřejmě napsat : měly pár korun.
jenny
napsal(a):
no já ty slečny znám obě osobně,tam kam chodily pomáhat,jsem měla koně ustájeného.Jsou to puberťačky v prvním ročníku na učňáku,takže trestní stíhání u nich jaksi nepřipadá v úvahu a i tak by musely být důkazy aby bylo možno jim to přišít a měly z toho alespoń oplétačky.Jinak těm dvěma krasotinám přeji pořádný kopanec od koně,když si zase půjdou pro nějaké věci do své výbavy.
pedruna
napsal(a):
no já ty slečny znám obě osobně,tam kam chodily pomáhat,jsem měla koně ustájeného.Jsou to puberťačky v prvním ročníku na učňáku,takže trestní stíhání u nich jaksi nepřipadá v úvahu a i tak by musely být důkazy aby bylo možno jim to přišít a měly z toho alespoń oplétačky.Jinak těm dvěma krasotinám přeji pořádný kopanec od koně,když si zase půjdou pro nějaké věci do své výbavy.
Asi tak. Ale nejlepší na tom je, že si byly k nám pro nějaké věci a ten den sem se dozvěděla, že o kousek dál, když šly domů, vzaly tu deku...