janele
napsal(a):
Vítejte v další sérii
Pan Reichman se Shamirem
Doufám, že tady nebudu dlouho sama
Mrkněte na tohle:
http://www.zlosin.cz/np/ampec/ index.php?stranka=chov
Pokouším se to trochu odžlutit, ale já Vás varovala, že nemám estét cit...
janele
napsal(a):
Mrkněte na tohle:
Jani, tak co, domluvila ses s nim na nějakým koníkovi? :) Mně se docela líbil tenhle 4-letý ryzáček, co ho tam měl.
http://od-merunky.ccsystem.cz/ foto_reichmann/velke/10.jpg
lesterka
napsal(a):
Jani, tak co, domluvila ses s nim na nějakým koníkovi? :) Mně se docela líbil tenhle 4-letý ryzáček, co ho tam měl.
http://od-merunky.ccsystem.cz/ foto_reichmann/velke/10.jpg
pokukuju po jednom mladochovi, neco pres rok mu je, je uuuzasnej. Ale tak moc bych si prala, aby to vyslo, ze se bojim to zakriknout... toz asi tak :-)
janele
napsal(a):
Vítejte v další sérii
Pan Reichman se Shamirem
Jani, já vím, že zatím je to neoficiální, ale kdoví, kdo všechno si tu diskuzi čte, tak je lepší, když se na to bude dávat trochu pozor . Ale beru to, je to začátek a já si to budu kontrolovat pořádněj
.
Jinak na stránky pohlédlo i oko mého drahého, říkal, že mu to přijde trochu nudné, že by tam dal ještě nějakou barvu a už je to tady. Dál, že ten vrchní rámeček by ještě trochu zjemnil, zaoblil hranaté kraje, možná propijil se svislým do L. Pak, že je lepší, když někdo potřebuje, aby se tam dalo zvětšit písmo a aby ten rámeček se automaticky roztáhl na celou obrazovku (teď je pořád stejný a na větší obrazovce, máš rámeček uprostřed a široké okraje, ale v tomhle třeba jsou na tom achpak stránky hůř než ty tvoje). A ještě nějaké pididetaily (fialová, co se zobrazuje po najetí není úplně ono) , ale to už nevím a nebudu tím plést hlavu. Já myslí, že takový ten dobrý základ je a teď už dolaďovat detaily, aby to bylo ono. Navíc na některé věci se chce dýl dívat a nechat to trochu uležet, já třeba už fakt nevím, jak to prohlížím, co se líbí víc
.
Taky říkal něco o tom, jestli se teda nechcem složit a koupit si doménu, což není žádná hrůza. Akorát pak bychom si museli najít nějaký free server, kde by bylo místo zadarmo akorát tam je to omezené místem . nevím jak na tom jsi teď , ale pokud tam budem chtít dost kvalitních fotek, tak to není sranda. No a pak ještě něco o programovaní v php, že je to zbytečně komplipkované, na to co tam je, že se daí najít jednodušší softw. s kterýma se dá dělat jednodušeji a mají víc možností, co můžeš udělat. Ale tomuhle absolutně nerozumím, takže to je čistě mé laické přetlumočení a snad tam není nějaká kravina . Tak jen tak k zamyšlení.
luckai
napsal(a):
Jani, já vím, že zatím je to neoficiální, ale kdoví, kdo všechno si tu diskuzi čte, tak je lepší, když se na to bude dávat trochu pozor . Ale beru to, je to začátek a já si to budu kontrolovat pořádněj
.
Jinak na stránky pohlédlo i oko mého drahého, říkal, že mu to přijde trochu nudné, že by tam dal ještě nějakou barvu a už je to tady. Dál, že ten vrchní rámeček by ještě trochu zjemnil, zaoblil hranaté kraje, možná propijil se svislým do L. Pak, že je lepší, když někdo potřebuje, aby se tam dalo zvětšit písmo a aby ten rámeček se automaticky roztáhl na celou obrazovku (teď je pořád stejný a na větší obrazovce, máš rámeček uprostřed a široké okraje, ale v tomhle třeba jsou na tom achpak stránky hůř než ty tvoje). A ještě nějaké pididetaily (fialová, co se zobrazuje po najetí není úplně ono) , ale to už nevím a nebudu tím plést hlavu. Já myslí, že takový ten dobrý základ je a teď už dolaďovat detaily, aby to bylo ono. Navíc na některé věci se chce dýl dívat a nechat to trochu uležet, já třeba už fakt nevím, jak to prohlížím, co se líbí víc
.
Taky říkal něco o tom, jestli se teda nechcem složit a koupit si doménu, což není žádná hrůza. Akorát pak bychom si museli najít nějaký free server, kde by bylo místo zadarmo akorát tam je to omezené místem . nevím jak na tom jsi teď , ale pokud tam budem chtít dost kvalitních fotek, tak to není sranda. No a pak ještě něco o programovaní v php, že je to zbytečně komplipkované, na to co tam je, že se daí najít jednodušší softw. s kterýma se dá dělat jednodušeji a mají víc možností, co můžeš udělat. Ale tomuhle absolutně nerozumím, takže to je čistě mé laické přetlumočení a snad tam není nějaká kravina . Tak jen tak k zamyšlení.
Luci...php není sw :) php je programovací jazyk :-) Sw je program. To jenom tak na okraj.
lesterka
napsal(a):
Luci...php není sw :) php je programovací jazyk :-) Sw je program. To jenom tak na okraj.
no, to je přesně ono ... . Já to pochopila tak, že existují sw, se kterýma se dají udělat dobře stránky a nemusíš se přitom zabývat programovacím jazykem a asi jsem to blbě napsala, šlo mi o princip
.
luckai
napsal(a):
.
.
Jo, trochu nudé to je, já vím... Ale já neumím programovat ani designovat, takže tohle je to max max, co zvládnu na podkladě toho, co mám. Ale pokud se do toho někomu chce, ráda si to nechám naprogramovat, udělat design, cokoli... Nebráním se.
Jako ostatně počítám s tím, že časem bude design jiný, ale já ho udělat neumím, Vašek na to nemá čas ani chuť, a nikdo jiný se do toho zatím nehrne... Takže postupně. Chci tohle dodělat tak, aby se to dalo používat, s tím, že časem to bude eště lepší...
Vrchní rámeček -- ono to bude vypadat hodně jinak, až to bude oříznuté. Jinak viz výše :-)
PHP - to proto, že jsem to neprogramovala, ale jen přepisovala ze stávajících stránek Vaškoj,,, Programovat něco jednoduššího by bylo pro mne eště složitější...
Doménu zatím nech plavat, zatím to pojede na wz, a pak se uvidí...
Zvětšení písma, roztáhnutí... njn, se to mluví profíkům... Opět stejná výmluva - já na to nemám...
Prosí, vyjádřete se ještě k rozdílům verzí s ozdobným písmem a s obyč. Případně co to modré písmo? Já hlasuji pro žluté ozdobné písmo,...
Mrkněte na tohle:
http://www.zlosin.cz/np/ampec/ index.php?stranka=hrebci_nove
Je to VELMI pracovní verze nových hřebců, bo stávající jsou na můj vkus již moc nepřehlední. Takže bych ubrala informací, a dala tam odkaz, viz podrobnosti, kde by byly ke každému hřebci ty info, co mám teď u celého seznamu.
Předělání zabere opravdu hodně času, tupého klikání, takže mi prosím řekněte svůj názor, zda má cenu to předělávat, a zda je tento návrh přijatelný ...
Děkuji všem za spolupráci ! Opravdu mi to pomáhá
luckai
napsal(a):
no, to je přesně ono ... . Já to pochopila tak, že existují sw, se kterýma se dají udělat dobře stránky a nemusíš se přitom zabývat programovacím jazykem a asi jsem to blbě napsala, šlo mi o princip
.
jo, to má pravdu, existují, ale strašně špatně se s tím pracuje, pokud tam pak chceš přidat něco složitějšího...
janele
napsal(a):
Jo, trochu nudé to je, já vím... Ale já neumím programovat ani designovat, takže tohle je to max max, co zvládnu na podkladě toho, co mám. Ale pokud se do toho někomu chce, ráda si to nechám naprogramovat, udělat design, cokoli... Nebráním se.
Jako ostatně počítám s tím, že časem bude design jiný, ale já ho udělat neumím, Vašek na to nemá čas ani chuť, a nikdo jiný se do toho zatím nehrne... Takže postupně. Chci tohle dodělat tak, aby se to dalo používat, s tím, že časem to bude eště lepší...
Vrchní rámeček -- ono to bude vypadat hodně jinak, až to bude oříznuté. Jinak viz výše :-)
PHP - to proto, že jsem to neprogramovala, ale jen přepisovala ze stávajících stránek Vaškoj,,, Programovat něco jednoduššího by bylo pro mne eště složitější...
Doménu zatím nech plavat, zatím to pojede na wz, a pak se uvidí...
Zvětšení písma, roztáhnutí... njn, se to mluví profíkům... Opět stejná výmluva - já na to nemám...
Prosí, vyjádřete se ještě k rozdílům verzí s ozdobným písmem a s obyč. Případně co to modré písmo? Já hlasuji pro žluté ozdobné písmo,...
Mrkněte na tohle:
http://www.zlosin.cz/np/ampec/ index.php?stranka=hrebci_nove
Je to VELMI pracovní verze nových hřebců, bo stávající jsou na můj vkus již moc nepřehlední. Takže bych ubrala informací, a dala tam odkaz, viz podrobnosti, kde by byly ke každému hřebci ty info, co mám teď u celého seznamu.
Předělání zabere opravdu hodně času, tupého klikání, takže mi prosím řekněte svůj názor, zda má cenu to předělávat, a zda je tento návrh přijatelný ...
Děkuji všem za spolupráci ! Opravdu mi to pomáhá
jj ja jsem pro to, aby kdyz rozkliknes tak tam bylo info, a ne vsechno info na te jedne strance, myslim, ze pak tam muze byt i nekolik fotecek, kdyz poslou ze....no ale co by melo byt na prvni strance za info to ti nereknu, to musi nekdo kdo se o plemenitbu zajima a vi po cem lidi co chtej pripoustet jdou...
juuu ja jsem fakt jako spoluautor, Luckai diky moc, ale nevim co jsem ti pomohla s tim co jsem napsala, tohle mas uplne super, no ja jsem byla stroha, a byla jsem malicko nakrknuta, a nechtelo se mi takhle mazat med kolem huby a davat tam superlativa a tak, ale libi se mi to takhle vic, nez co jsem napsala ja
ta nabydka plati, ze se pokusim udelat nejakej ten obdelnicek...musim se poptat kdo to umi.....ale nemam foto, jestli mate holky nejake pekne fota svych koniku co muzete poskytnout a bude to pekne kdyz se to orizne, tak poslete na klara.zolakova@seznam.cz a ja to snad zaridim, aby to nekdo orizl, a pak tu budem delat neco s tim, aby to vypadalo pekne, treba tam dat i nejaky jako panorama....nebo neco takoveho
jo hele to kdyz najedes treba na ty hrebce, tak v tu chvili se ti to menu posune asi do prostred te stranky....no asi to tak ma bejt, no ale jak tam mas ruzne ty obdelnicky a ctverecky z tech odstinu zlute a oranzove, no tak to vypada jako by se to sekalo, nebo proste bylo divne dany, nevim jestli to dela u vsech prohlizecu ale u mozili to tak je a nevim nelibi se mi to...ale zas je to vec nazoru, proste to vypada rozbite...
klarusa
napsal(a):
jj ja jsem pro to, aby kdyz rozkliknes tak tam bylo info, a ne vsechno info na te jedne strance, myslim, ze pak tam muze byt i nekolik fotecek, kdyz poslou ze....no ale co by melo byt na prvni strance za info to ti nereknu, to musi nekdo kdo se o plemenitbu zajima a vi po cem lidi co chtej pripoustet jdou...
juuu ja jsem fakt jako spoluautor, Luckai diky moc, ale nevim co jsem ti pomohla s tim co jsem napsala, tohle mas uplne super, no ja jsem byla stroha, a byla jsem malicko nakrknuta, a nechtelo se mi takhle mazat med kolem huby a davat tam superlativa a tak, ale libi se mi to takhle vic, nez co jsem napsala ja
ta nabydka plati, ze se pokusim udelat nejakej ten obdelnicek...musim se poptat kdo to umi.....ale nemam foto, jestli mate holky nejake pekne fota svych koniku co muzete poskytnout a bude to pekne kdyz se to orizne, tak poslete na klara.zolakova@seznam.cz a ja to snad zaridim, aby to nekdo orizl, a pak tu budem delat neco s tim, aby to vypadalo pekne, treba tam dat i nejaky jako panorama....nebo neco takoveho
jo hele to kdyz najedes treba na ty hrebce, tak v tu chvili se ti to menu posune asi do prostred te stranky....no asi to tak ma bejt, no ale jak tam mas ruzne ty obdelnicky a ctverecky z tech odstinu zlute a oranzove, no tak to vypada jako by se to sekalo, nebo proste bylo divne dany, nevim jestli to dela u vsech prohlizecu ale u mozili to tak je a nevim nelibi se mi to...ale zas je to vec nazoru, proste to vypada rozbite...
jo holky kdyz uz jsme se tu bavily o tech westernovejch sedlech, a ted se tu vedle rozjizdi diskuze o skakani ve westernu, tak jsem si vzpomela, ze me vcera zaujalo v Zarikavaci koni, ze meli ty hrusky staasne veliky, teda ja co videla ty westernove sedla na Besitu tak byli hrusky co obejmes rukou, ale tohle byli hrusky co fakt asi neobejmes a nezdali se mi tak vysoky....no ale nevim jestli se mi to jen nezdalo, to vite ve westernu jsem sedela parkrat na prstech to spictam, tak mam nevedomost, tak se ptam nasich westernacek jak to vlastne je no napadlo me to, ze cim tlustci hruska tim se ti neurve, kdyz pak si tam privazes nejakeho toho byka, nebo obtocis nebo jak to delaj...a tak ale nechapu proc mame tady v cr takove vysoke, vzdyt se na ne snadno napichnete ne? nebo to je zas kvuli tomu aby se amateri mohli drzet?
klarusa
napsal(a):
jooooo, to, že se to menu posune uplně dolů, je chyba, vím o ní, ale její odstraneni je ponekud slozite na mne, takže tohle a oriznuti horni listy ceka na Vaska... :-(
Jinak s tim popisem plemene jsem si docela dobre nabehla. Mel by to napsat nekdo, kdo zna terminologii :-/ Ten Marinin odkaz je dobrej, aji mu rozumím, ale přepsat neumím, je to jeden termin vedle druheho a kazdy dulezity ... :-(
janele
napsal(a):
Mrkněte na tohle:
o velkých písmenech se bavím čistě jen u rodokmenové tabulky - ale musím říct, že u těch nových hřebců je v tabulce víc místa, než bylo v té staré a malá písmena tam vypadají podstatně líp
jinak ti noví hřebci jsou o moc lepší, než staří a modrá je taky dobrá :) fotky pošlu zítra z druhého pc
s tím bezpatkovým písmem, co je tam teď se to líp čte
a obávám se, že s tím popisem plemene sis kočko fakt naběhla, ale já tě předem varovala :) a nebo se mě nesmíš ptát na názor, protože já jsem náročný čtenář ten odkaz je jen na začátek, pokud to chceš mít fakt o něčem. Je přizpůsobený show (krátká obličejová část vs. siglavi, jibbah, rovná záď) a chybí tam milion věcí - počínaje cévním zásobením, přes rozdíly mezi klisnami a hřebci (délka uší, těla...) až po třeba barvy
ms
napsal(a):
o velkých písmenech se bavím čistě jen u rodokmenové tabulky - ale musím říct, že u těch nových hřebců je v tabulce víc místa, než bylo v té staré a malá písmena tam vypadají podstatně líp
jinak ti noví hřebci jsou o moc lepší, než staří a modrá je taky dobrá :) fotky pošlu zítra z druhého pc
s tím bezpatkovým písmem, co je tam teď se to líp čte
a obávám se, že s tím popisem plemene sis kočko fakt naběhla, ale já tě předem varovala :) a nebo se mě nesmíš ptát na názor, protože já jsem náročný čtenář ten odkaz je jen na začátek, pokud to chceš mít fakt o něčem. Je přizpůsobený show (krátká obličejová část vs. siglavi, jibbah, rovná záď) a chybí tam milion věcí - počínaje cévním zásobením, přes rozdíly mezi klisnami a hřebci (délka uší, těla...) až po třeba barvy
tak komu se chce překládat si pro sebe :
než se pustíme do standardů dva úryvky k zamyšlení nad standardem a diversitou plemene :
Emma Maxwell :
"Hmm I’m not even sure I like the idea of a breed standard. One person could write it, then it would be one man’s opinion. Or everyone could write it and like all committee decisions it would become a blurred compromise if you got any answer at all. Take a modern European show breeder, a top end endurance rider, a mum and two kids who liked hacking their mare about, a breeder from a Syrian nomadic tribe, , and as this is a hypothetical question an eighteenth century cavalry officer about to go to war. All of these people have a valid interest in the Arabian breed. Sit them down in a room together and ask them to hammer out the ultimate definition of the breed standard………
Would they come up with a standard shape for us to aim for ? Seems unlikely.
Number one would want a beautiful horse with a dishy expressive face that looked like a painting, number two would want a horse with iron tendons and feet and a good heart score, number three would want a sweet and friendly horse that they could climb all over, number four would want a cast iron pedigree and an eyecatching spirit, number five would want a tough agile horse with an upright front (to protect his abdomen !). Note that by and large numbers two to five aren’t interested that much in shape, they want qualities of constitution and mind. Perhaps these are the most interesting and valuable qualities of the Arabian horse.
The breed standard is a chicken and egg question. The original breed standard must have been a loose category description based on evidence, of common features of horses that came from the Arabian desert. The features which were earmarked as a breed standard were those features which differentiated the Arab horse from the horses that were already knocking around in Europe.
At this time the Arabian was of value as a light armoured vehicle and the breed standard would have been rather secondary in choosing your steed, Arabians just happened to be rather good at the job and the fact that looked different was noted down as a by product of their other qualities. As the Arabian became bred for its own sake, the description based on evidence of horses actually out there, became a blueprint for horses yet to be bred, and in some ways the cart was then put before the horse. The process fell victim to a positive feedback effect. If the Arabian had a shorter, more concave head than another breed, then the horse with the shortest and most concave head must be the ‘most typey’ Arabian. As the generations followed on the typey features became more exaggerated as with us humans more always seems to be better and the Arabian became even more differentiated from other breeds. Yes it is true that the head is smaller, the neck bendier the back a bit shorter and the croup more level THAN OTHER BREEDS, but does it logically follow on from this that the best Arabian must have the smallest head, bendiest neck, and shortest back and levelest croup when compared to his Arabian peers ?
The fact remains that the Arabian is not defined by a breed standard but by ‘pure’ blood (lets not get started on that one). Thus all the features exhibited by all pure blood Arabians that can differentiate them from other breeds, must be the correct breed standard. That’s quite a big range of horse shapes, even when you include the smaller head etc when compared to other breeds. The common features still seem to be those less easy to pin down ones, hardness, dryness, spirited carriage, agility, alertness, and tail carriage. "
"The Arabian Horse can be so many things for so many people its this diversity which makes it the "perfect Breed", perhaps it might be wiser to list what the Arabian Horse should not be? Then the variety of the Breed could be easier to balance than it is now via the current Breed Standard and its modern connotations. The convenience of a short précis style of a Standard will never do the Arabian Horse as a Breed justice. The Breed has too much variety to be labelled easily. We have all come to judge the Arabian Horse by exceptions – the exceptional head, the exceptional neck, the exceptional level croup etc and hold these up as Arabian. Everyone, being the competitors that they are (human nature), wants to be as good as the exceptions, if not better. Essentially the exceptions have become the rule particularly in forums and albeit giving false impressions to all?
The image presented, GBE original or not, to my mind is focussing on the exceptional rather than ordinary. The early authors, until they realised, stated the Arabian horse was of “many breeds” essentially because of the strain names and plausibly reinforced by different looks ie types throughout the tribes. One of the most poignant points these authors subtlely allow the reader to realise is there was no consistency to what they saw in the desert, each individual horse varying somewhat from the next. Each major tribe / sub tribe focusing on their own agenda to what their Arabian should be like. Or is it that they wanted only to produce an asl (asil) horse, that is the pedigree, the bloodlines? If indeed they were fortunate to breed a foal and keep it alive to breed on! This would somewhat explain the variety of the Breed?"
Uptona jsem vám zatím na netu pro ilustraci nenašla (ale snad ho najdu), zatím je tu standard definovaný australskou chovatelskou organizací, který je podle mě slušně použitelný
"The following Standard of Excellence for Purebred Arabians was compiled by the
Arabian Horse Society of Australia. It applies to mature horses.
GENERAL APPEARANCE AND IMPRESSION
A unique combination of beauty and utility, the typical Arabian is a symmetrical saddle horse combining strength and elegance with a bright, alert outlook and great pride of bearing. The sharply defined facial features, the thin skin with its silken, iridescent coat, the fine hair of the mane and tail and the hard, clean legs, with their exceptionally clean?cut tendons and joints, are characteristic Arabian features associated with a quality of the highest degree.
The movements give an impression of lightness, agility and grace, associated with a free, ground-covering stride and great impulsion. There is no standard height, however the usual range is from 14.1 hh to 15.1 hh.
Attributes
Hearing and sight are acute. Highly intelligent, with a unique temperament combining spirit and courage with tractability and exceptional affinity for humans, the Arabian likes to please but resents abuse.
The Arabian, with its outstanding soundness of wind, limb and constitution, is renowned for an endurance capacity far above the average and likewise for its prepotency, fertility and longevity.
GENERAL APPEARANCE
Stallions should exhibit great masculinity with powerful muscle development, commanding presence and great pride of carriage. The neck should be set on high and arched, with a well-developed crest. The stallion's head has shorter ears and stronger musculature of the forehead and jowls. The feet are usually smaller than in the mare. The scrotum must carry two well-developed testicles.
Mares should be feminine. They are not as strongly made as the stallion, with a softer expression and greater refinement. The neck is lighter and often less arched, but should have a similar curved attachment to the head. The carriage, light-footed and proud, is usually less flamboyant than that of the stallion.
The Head
The head is a distinctive feature of the Arabian breed. It should be short, with a broad forehead and deep circular jowls set wide apart and tapers to a small, refined muzzle. The ears are short, pricked and alert with fine edges and well?defined tips curved delicately inwards. The eyes should be large, dark and full, a blunted oval in shape, set relatively low in the head. A very important feature of the horse's expression, they should be soft and lustrous in the mare, while in the stallion they should be bright and sparkling with spirit and vitality.
The majority of Arabians exhibit a dish or depression in the profile of the face. The dish is situated about halfway between the poll and the muzzle, and varies considerably from almost imperceptible to quite pronounced. It is usually more marked in mares than in stallions. The lower edges of the jaw bones are straight with clean?cut edges. The nostrils are comparatively large and very flexible, being capable of great expansion when dilated from exertion or excitement. The mouth is long, with firm, sensitive lips and the chin neat and distinct.
The Neck
The neck should be arched and moderately long and in proportion to the body, set high into the shoulders and rising more steeply from the wither than in other breeds. The curve of the neck behind the poll should match the curve of the well-detached, pliant throat.
The Shoulder
The shoulder should be long and lean, with the shoulder blade sloped at approximately 45 degrees. Thus, the point of the shoulder will be set well forward and high, the humerus will be more perpendicular and the elbow will be set further forward from the girth, with ample scope for free movement over the flattened area of the lower girth region.
The Body
The body should be capacious with a deep chest of medium width and long, well?sprung ribs giving a deep, rounded barrel and good depth through the flank. The side view should exhibit the short topline and long underline of a typical saddle horse. The withers should be well-developed and higher than the croup.
The Forelegs
Standing, the forelegs should be perpendicular to the body. The forearms are long and well-muscled, the knees broad and flat and the cannons short, with cleanly defined tendons running parallel to the bone, which should be flat and of adequate substance, but free of any appearance of coarseness. Fetlocks are clean-cut and pasterns are of medium length, strong and elastic, showing the same degree of slope as the shoulder. Hooves are rounded and of generous size, with the horn of the walls dense and strong and the heels wide and of adequate depth. The frog is well-developed and the soles distinctly concave.
The Hindquarters
The croup should be long from point of hip to point of buttock and comparatively horizontal. At rest, the tail setting should be level with the back and not with point of the croup. In motion, the croup becomes more horizontal, raising the tail setting. The buttock is set high and projects back well past where the tail meets the body.
Viewed from behind, the croup should appear wide and strongly muscled and the point of the croup should not project above the muscles on either side of it. Likewise, the thighs should appear wide and well muscled. The stifles should be set clear of the body and capable of very free movement. The gaskins are long and well muscled. The hocks are large and flat, with points well defined.
Viewed from the side, the horse is long from hip to hock and, when standing squarely, a perpendicular line from the point of the buttocks to the ground should pass the point of the hock and down the back of the flexor tendons and fetlock joint.
The hind cannons are slightly longer and stand slightly wider apart than the front cannons and should be parallel when viewed from the rear.
The hind hooves are a little more pointed and narrower than the fore hooves and usually turn out slightly.
Tail Carriage
When the horse moves, the tail is elevated, to be carried proudly in a high, pronounced arch.
Paces and Action
Limb movements should be straight and even at all paces.
The walk is smart and free, with the hind feet overstepping the prints of the fore feet by up to 30cm.
The trot is free-swinging, with the forelegs thrown well forward from the shoulder, the feet dwell a moment at full stretch before coming to the ground, giving the characteristic floating action. There should be a matching free, forward swing of the limbs from the shoulder and the stifles, with the knees and hocks being well flexed and the hindlegs brought well forward under the body.
The canter is very smooth and elastic, well-balanced with outstanding agility and sure-footedness.
The gallop is very free and light, with a long, ground covering stride.
Colours and Markings
Colours may be chestnut, grey, bay, brown and black. White facial and leg markings are common. Patches, spots, flecks and ticking also occur.
Skeletal Features
All bones are of great density and devoid of coarseness. The bars of the mouth are comparatively long. Usually there are only sixteen instead of eighteen vertebrae in the tail, while occasionally individuals are found which have five instead of six lumbar vertebrae and seventeen instead of eighteen pairs of ribs.
CONCLUSION
The characteristics of the Arabian have been firmly established for centuries and the modern Arabian retains and is valued for the same attributes which characterised the breed in ancient times. His exceptional versatility as a performance horse, quality and soundness, together with his unique temperament and affinity for humans, ensures the continuation of his pre-eminence in the equine world."
"
janele
napsal(a):
Vítejte v další sérii
Pan Reichman se Shamirem
Jani, já vím, že to jsou ty vychytávky od profíků, to bylo jen tak na okraj, co byse mohlo do budoucna zlepšit. Já to zatím beru tak, že pro mě je ten design už celkově přijatelný a te´d jsou podstatné ty info, co tam dostanem a na to hrát si s detailama ohledně designu apod je čas.
Úprava hřebců je te´d super s tím, že se to rozbalí, dobrý nápad.
Myslím, že můžem být rádi, že marina tu funguje jako náročný čtenář, protože to tlačí k lepším výsledkům .
Kláro, tyhle široké hrušky mají tzv. wade sedla, povídání o nich je na
http://www.westman.cz /miniatury%20-%20galerie1%20-%20nahledy% 20sedel%20Wade.htm (2 mezery)
Opravdu široká hruška udrží skoro všechno a je menší a míň zavazí. Já jsem o nich před měsícem ještě nevěděla, ale v USA jsou asi celkem oblíbené pro celodenní práci, jsou velmi pohodlné, kontaktnější, lepší rovnováha ... a rozjíždí se i u nás. Zajímavostí je, že sedlo pro užívání objevil "otec" všech "přirozených komunikátorů" Tom Dorance.
luckai
napsal(a):
Jani, já vím, že to jsou ty vychytávky od profíků, to bylo jen tak na okraj, co byse mohlo do budoucna zlepšit. Já to zatím beru tak, že pro mě je ten design už celkově přijatelný a te´d jsou podstatné ty info, co tam dostanem a na to hrát si s detailama ohledně designu apod je čas.
Úprava hřebců je te´d super s tím, že se to rozbalí, dobrý nápad.
Myslím, že můžem být rádi, že marina tu funguje jako náročný čtenář, protože to tlačí k lepším výsledkům .
Kláro, tyhle široké hrušky mají tzv. wade sedla, povídání o nich je na
http://www.westman.cz /miniatury%20-%20galerie1%20-%20nahledy% 20sedel%20Wade.htm (2 mezery)
Opravdu široká hruška udrží skoro všechno a je menší a míň zavazí. Já jsem o nich před měsícem ještě nevěděla, ale v USA jsou asi celkem oblíbené pro celodenní práci, jsou velmi pohodlné, kontaktnější, lepší rovnováha ... a rozjíždí se i u nás. Zajímavostí je, že sedlo pro užívání objevil "otec" všech "přirozených komunikátorů" Tom Dorance.
Ještě jsem jani zapomněla dodat, že já bych tam tu modrou nechal, ještě to není úplně ono, ale modré bych se nevzdávala :-))
A ještě pro marinu, nevím jestli sis všimla mé slohové práce (i když je nepřehlédnutelná ) v minulých arabech. Budu otrava a ještě sem zkopíruju část, na kterou bys mohla mít odpvědi
.
Pak ještě k těm pojmům u Slováku arabský čistokrvný kůň = shagya arab. A pak řeším své několikaleté dilema Or 1/1 (možná by se tahle zkratka mohla dát taky do článku někteří neví, co to znamená), tedy kůň narozený v zemi svého původu. Ale Topolčianky, tak označují spoustu svých koní - předpokládám potomky těch původně importovaných z Egypta. No tak nevím, já mám doma Or 1/1 narozenou v SR. Tak nevím jestli to nějak řešit. A nevíte jestli or 1/1 nebo jeho ekvivalent se používá i jinde ve světě nebo je to čistě náš výmysl? A ještě k SE. Možná by se hodilo napat, že každý SE musí být zároveň asil, nebo ne? Zrovna je totiž v AW soutěž o knihu Asil Araber VI ( Asil Arabians VI): Která odpoveď je správná
A/ Každý egyptský plnokrevný arab je také (zároveň) asilní.
B/ Každý asilní plnokrevný arab je také (zároveň)egyptský.
Já myslím, že A je správně.
luckai
napsal(a):
Ještě jsem jani zapomněla dodat, že já bych tam tu modrou nechal, ještě to není úplně ono, ale modré bych se nevzdávala :-))
A ještě pro marinu, nevím jestli sis všimla mé slohové práce (i když je nepřehlédnutelná ) v minulých arabech. Budu otrava a ještě sem zkopíruju část, na kterou bys mohla mít odpvědi
.
Pak ještě k těm pojmům u Slováku arabský čistokrvný kůň = shagya arab. A pak řeším své několikaleté dilema Or 1/1 (možná by se tahle zkratka mohla dát taky do článku někteří neví, co to znamená), tedy kůň narozený v zemi svého původu. Ale Topolčianky, tak označují spoustu svých koní - předpokládám potomky těch původně importovaných z Egypta. No tak nevím, já mám doma Or 1/1 narozenou v SR. Tak nevím jestli to nějak řešit. A nevíte jestli or 1/1 nebo jeho ekvivalent se používá i jinde ve světě nebo je to čistě náš výmysl? A ještě k SE. Možná by se hodilo napat, že každý SE musí být zároveň asil, nebo ne? Zrovna je totiž v AW soutěž o knihu Asil Araber VI ( Asil Arabians VI): Která odpoveď je správná
A/ Každý egyptský plnokrevný arab je také (zároveň) asilní.
B/ Každý asilní plnokrevný arab je také (zároveň)egyptský.
Já myslím, že A je správně.
Jasně že A je správně :)
OR 1/1 je orientální plnokrevník, ne originální! Je to tedy zkratka pro arabského plnokrevníka, tak jako A 1/1 pro angl. pln., sama ji často používám, je to "trochu" kratší :)
Originální (importovaný ze zemí původu - nejen z Egypta) je O.A.(originál arab)
Or 1/1 je český termín, O.A. mezinárodní
ještě někdy můžeš vidět (hlavně u amíků) před jménem * to značí importovaného koně, ale odkudkoli, nejen ze zemí původu
nevím, jak to mají slováci s čistokrevným arabem, ale u nás je čistokrevný arab (oficiální název Arabský kůň) to, co se nevejde ani do plnokrevníka, ani do shagye (např. shagya s příliš vysokým podílem plnokrevníka v původu)
přemýšlela jsem dnes nad tím popisem plemene a jako osnova by mi vycházelo tohle :
- krátká historie plemene
- definice arabského plnokrevníka dle waho
- důraz na diversitu plemene a odůvodnění (rodiny, kmeny)
- standard
- odkaz na ten tvůj překlad o asilech vzhledem k vysokému podílu asilů v čr
našla jsem jedno ghazalátko na veterinární kontrole - Chal Hanim De Brisal, výkonnost CEI*** (120 km)
ms
napsal(a):
Jasně že A je správně :)
OR 1/1 je orientální plnokrevník, ne originální! Je to tedy zkratka pro arabského plnokrevníka, tak jako A 1/1 pro angl. pln., sama ji často používám, je to "trochu" kratší :)
Originální (importovaný ze zemí původu - nejen z Egypta) je O.A.(originál arab)
Or 1/1 je český termín, O.A. mezinárodní
ještě někdy můžeš vidět (hlavně u amíků) před jménem * to značí importovaného koně, ale odkudkoli, nejen ze zemí původu
nevím, jak to mají slováci s čistokrevným arabem, ale u nás je čistokrevný arab (oficiální název Arabský kůň) to, co se nevejde ani do plnokrevníka, ani do shagye (např. shagya s příliš vysokým podílem plnokrevníka v původu)
přemýšlela jsem dnes nad tím popisem plemene a jako osnova by mi vycházelo tohle :
- krátká historie plemene
- definice arabského plnokrevníka dle waho
- důraz na diversitu plemene a odůvodnění (rodiny, kmeny)
- standard
- odkaz na ten tvůj překlad o asilech vzhledem k vysokému podílu asilů v čr
našla jsem jedno ghazalátko na veterinární kontrole - Chal Hanim De Brisal, výkonnost CEI*** (120 km)
jj, já vím, že jsem si naběhla... Věděla jsem to dopředu. Ale myslím, že k takovým stránkám popis plemene patří, tak prostě chci bojovat :-) Ostatně, i pro mne to bude hodně přínosné, zabývat se tím...
Teď dotaz asi hlavně na Marinu - "nový" popis (vynechala jsem trochu povídání o asilech a tvářím se, že je to o všech arababech :-ú) )- je "provizorně použitelný? Já vím, že těch provizorií už je hodně, ale ... Můžu to takto zveřejnit, než se mi podaří splácat něco lepšího ?
Tlačím na to asi hlavně proto, že se díky Vašíkovi pohnul opět design, takže dodělat hřebčáky, a bude to snad i obstojně zveřejnitelné, budu moci oslovit pana Lacinu i ostatní chovatele... Ale nepoužitelný popis plemene... to raději bez něj--- I když by mne to mrzelo. Hlavně ale nejsem sama schopna rozhodnout, co je a není použitelné... prosím o radu...
Jinak ti hřebčáci. Taky je zkouška :
http://www.zlosin.cz/arabsky-plnokrevnik/ index.php?stranka=hrebci_nove (mezera)
Fungují i podrobnosti. Ty portréty jsou od T. Huclové?
Vypadá to slušně, ne? Co velikosti fotek? Takto stačí, ne? Nenačítají se dlouho, odkaz na zvětšení mi přijde zbytečný, taky více práce pro mne ... :-/ Takže stačí :-))
Jen ta tabulka s info je ještě trochu rozhozená, musím se tím prokousat ... :-( Ale jindy.
janele
napsal(a):
jj, já vím, že jsem si naběhla... Věděla jsem to dopředu. Ale myslím, že k takovým stránkám popis plemene patří, tak prostě chci bojovat :-) Ostatně, i pro mne to bude hodně přínosné, zabývat se tím...
Teď dotaz asi hlavně na Marinu - "nový" popis (vynechala jsem trochu povídání o asilech a tvářím se, že je to o všech arababech :-ú) )- je "provizorně použitelný? Já vím, že těch provizorií už je hodně, ale ... Můžu to takto zveřejnit, než se mi podaří splácat něco lepšího ?
Tlačím na to asi hlavně proto, že se díky Vašíkovi pohnul opět design, takže dodělat hřebčáky, a bude to snad i obstojně zveřejnitelné, budu moci oslovit pana Lacinu i ostatní chovatele... Ale nepoužitelný popis plemene... to raději bez něj--- I když by mne to mrzelo. Hlavně ale nejsem sama schopna rozhodnout, co je a není použitelné... prosím o radu...
http://www.zlosin.cz/arabsky-plnokrevnik/ index.php?stranka=hrebci_nove (mezera)
Vypadá to slušně, ne? Co velikosti fotek? Takto stačí, ne? Nenačítají se dlouho, odkaz na zvětšení mi přijde zbytečný, taky více práce pro mne ... :-/ Takže stačí :-))
Jen ta tabulka s info je ještě trochu rozhozená, musím se tím prokousat ... :-( Ale jindy.
Jo, vypadá to slušně.... Možná, když se bavíte o Asilních a neasilních, by taky stálo za zmínku, kdo je kdo a podle čeho se to poznává - ti co to neznají, aby věděli
Tady jeden letní, prázdninovej, papající Amííík
sabina
napsal(a):
Jo, vypadá to slušně.... Možná, když se bavíte o Asilních a neasilních, by taky stálo za zmínku, kdo je kdo a podle čeho se to poznává - ti co to neznají, aby věděli
Tady jeden letní, prázdninovej, papající Amííík
Kdyby měl někdo velký zájem prodám klobouk - Výroba Tonak, vel. 56, 100% králičí srst, a velice kvalitní, jen 2x na hlavě. U mě nevyužitý.
janele
napsal(a):
Ano, autorkou portrétů je Tereza Huclová.
No, popravdě jsem si myslela, že ten první portrét necháš jen na ten malý obrázek na hlavní stránku a jako hlavní obrázek v podrobnostech dáš ten druhý.
U těch fotek od Lenky Daňkové to každopádně chce oříznout ten bílý rámeček, když máš ještě černý rámeček kolem samotného obrázku, tak to vypadá hrozně a navíc je tam pak dvakrát jméno.
Jinak jsem myslela, je to zmenšíš na relativně stejnou velikost jednotlivých obrázků, takhle je to každý pes jiná ves a ty dva spodní obrázky od Lenky Daňkové jsou asi zbytečně veliké.
ms
napsal(a):
Ano, autorkou portrétů je Tereza Huclová.
No, popravdě jsem si myslela, že ten první portrét necháš jen na ten malý obrázek na hlavní stránku a jako hlavní obrázek v podrobnostech dáš ten druhý.
U těch fotek od Lenky Daňkové to každopádně chce oříznout ten bílý rámeček, když máš ještě černý rámeček kolem samotného obrázku, tak to vypadá hrozně a navíc je tam pak dvakrát jméno.
Jinak jsem myslela, je to zmenšíš na relativně stejnou velikost jednotlivých obrázků, takhle je to každý pes jiná ves a ty dva spodní obrázky od Lenky Daňkové jsou asi zbytečně veliké.
ok, tohle změním.
ale nevím, jak mám nastavit stejnou velikost obrazku. Takhle maji vsechny stejnou vysku. Nemuzu jim diktovat oba rozmery... Ale je fakt, ze zmensit bych to mohla. Bude to vypadat lepe.
janele
napsal(a):
ok, tohle změním.
ale nevím, jak mám nastavit stejnou velikost obrazku. Takhle maji vsechny stejnou vysku. Nemuzu jim diktovat oba rozmery... Ale je fakt, ze zmensit bych to mohla. Bude to vypadat lepe.
stejna sirka
http://www.zlosin.cz/arabsky-plnokrevnik/ index.php?stranka=hrebci/hrebci_ghazala (mezera)
ms
napsal(a):
dost dobrý!
na čtvrtý sloupec tabulky :
Ansata Ibn Sudan
Ansata Delilah
Morafic
Romanaa II
Morafic
Moniet El Nefous
Rashad Ibn Nazeer
Bint Moniet El Nefous
tak snad už funguji i kompletni novi hrebci... No, uz se tesim, az to bude zaplnene
Jinak tam asi budou chyby, sama jsem na nektere prisla ... :-(( A kde jsou ve jmenech velka a mala pismenka, v tom mam maglajz, tak snad se chovatele nbudou zlobit, a postupne to opravime...
janele
napsal(a):
tak snad už funguji i kompletni novi hrebci... No, uz se tesim, az to bude zaplnene
Jinak tam asi budou chyby, sama jsem na nektere prisla ... :-(( A kde jsou ve jmenech velka a mala pismenka, v tom mam maglajz, tak snad se chovatele nbudou zlobit, a postupne to opravime...
HUSTY jako tohle chce pochvalu nejvetsiho ramce super, ted aby ti chovatele poslali fotecky, a pak to bude zuzo, pak bych tam dala tu inzerci, tu by jsi mohla taky naplnit...toho bych se klidne ujala, a to co holky nasli, ze tenhle konik a tamten konik se prodava, ze by slo dat nejak do jednoho, ze by se odeslali mejli, jestli chtej bezplatne pridat inzerci do tehle stranek....zatim by to bylo ty co treba nekdo zna osobne, dokavad se stranky nerozebehnou uplne....ale ted je dotaz, jestli by tam byli podskupiny asilni, "normalni", shagyove, a pak ten arabsky kun......jestli tam muzou bejt i tyhle mixy, nebo jen proste asilni a normalni araby....ja bych tam dala i ty shagye a arabske kone, aby toho bylo vic....co vy na to? udelat tam podskupiny, vybaveni, a pak koniky? slo by to? ja projizdim inzerce, a holky urco taky, co hledaj koniky....
klarusa
napsal(a):
HUSTY jako tohle chce pochvalu nejvetsiho ramce super, ted aby ti chovatele poslali fotecky, a pak to bude zuzo, pak bych tam dala tu inzerci, tu by jsi mohla taky naplnit...toho bych se klidne ujala, a to co holky nasli, ze tenhle konik a tamten konik se prodava, ze by slo dat nejak do jednoho, ze by se odeslali mejli, jestli chtej bezplatne pridat inzerci do tehle stranek....zatim by to bylo ty co treba nekdo zna osobne, dokavad se stranky nerozebehnou uplne....ale ted je dotaz, jestli by tam byli podskupiny asilni, "normalni", shagyove, a pak ten arabsky kun......jestli tam muzou bejt i tyhle mixy, nebo jen proste asilni a normalni araby....ja bych tam dala i ty shagye a arabske kone, aby toho bylo vic....co vy na to? udelat tam podskupiny, vybaveni, a pak koniky? slo by to? ja projizdim inzerce, a holky urco taky, co hledaj koniky....
tady jedna do éteru, slibovaná hlavinka z profilu - sem to ořízla koukám, s tou trávou nejde nic vidět. tak na tmavým pozadí
Máte to fakt povedený holky
klarusa
napsal(a):
iniciative se meze nekladou ! takze mas na starosti inzerci :-)Ja bych to jako inzertni system nedelala, z duvodu slozitosti programovani. Ale pokud to chces programovat, tak proc ne. Neprogramovaci verze- na zaklade emailu zadavatelu, vzhled by mohl byt stejny jako je u seznamu hrebcu. Trideni - to bych nehrotila, asi toho tam nebude tolik. ALe opet - pokud se ti chce programovat, tak proc ne.
Ale netridila bych to mezi plemeny - prodeje/koupi koni, bych nechala hromadnou pro vse arabské...
janele
napsal(a):
iniciative se meze nekladou ! takze mas na starosti inzerci :-)Ja bych to jako inzertni system nedelala, z duvodu slozitosti programovani. Ale pokud to chces programovat, tak proc ne. Neprogramovaci verze- na zaklade emailu zadavatelu, vzhled by mohl byt stejny jako je u seznamu hrebcu. Trideni - to bych nehrotila, asi toho tam nebude tolik. ALe opet - pokud se ti chce programovat, tak proc ne.
Ale netridila bych to mezi plemeny - prodeje/koupi koni, bych nechala hromadnou pro vse arabské...
Klidně bych to nechala i bez fotek...a aby ti třeba inzerci posílala na email, ty jen opsala text, s kontaktem a cenou. jednoduše....a k tomu jen připisovala a odmazávala nové a staré!
janele
napsal(a):
Vítejte v další sérii
Pan Reichman se Shamirem
Sabi, jak máte to povedený, se přidej taky, né.
Marina - tak konečně vím jak to je, jen ještě jestli jsem to správně pochopila or1/1 se nemusí rovnat O.A. Jinak můj omyl pramení z i nformace v plemenné knize SR, cituji:
"Originálny arabský plnokrvník kôň narodený v Arábii a odtiaľ importovaný, zodpovedá požiadavkám WAHO. " - tak to je celkem síla, když je to v plemené knize blbě.
Ten Sh je u Slováku fakt čistokrevný, setkala jsem se stím jednak u p. Miškovského a z Topolčianek mám materiály, kde je to černé na bílém, tak by možná stálo dát tam do závorky pozn., jak je to v SR, protože je možné, že tam Slováci zabloudí.
Můžete se mrknout na tyhle stránky http://www.araberseite.de/
je to něco podobného, jak děláme my, je tam toho celkem dost os všech spotů, přes výstavy, krmení, linie ...a něco by se z toho dalo i použít, tak jim zkusím napsat. Při prohlížení těch stránek mě napadlo, že bychom si tam mohli dát také do úvodu, že jsou to stránky NEKOMERČNÍ ... (jinak úvod moc pěkný), případně, že budme rádi pokud se najdou další, co chtějí spolupracovat nebo tak něco. Dál bych tam dala někde kontakt na zodpovědnou osobu (Jana), případně další jména, co se na spolupráci podílejí. Ne že bych se chtěla propagovat, ale dělá to úplně jiný dojem, než anonymní server (jakože se stydím za to, co tam je) a lidi potřebujou tu kritiku někomu napsat .
Vím, že to jsou už detaly na doladění, ale píšu, dokud na to myslím.
Jo a pak se mrkněte na http://www.araberseite.de/
To jsou myslím hodně kvalitní stránky a jsou i v AJ, takže pokud by se od nich získalo povolení na nějaký překlad, bylo by to na solidní sekce o westernu.
luckai
napsal(a):
Sabi, jak máte to povedený, se přidej taky, né.
Marina - tak konečně vím jak to je, jen ještě jestli jsem to správně pochopila or1/1 se nemusí rovnat O.A. Jinak můj omyl pramení z i nformace v plemenné knize SR, cituji:
"Originálny arabský plnokrvník kôň narodený v Arábii a odtiaľ importovaný, zodpovedá požiadavkám WAHO. " - tak to je celkem síla, když je to v plemené knize blbě.
Ten Sh je u Slováku fakt čistokrevný, setkala jsem se stím jednak u p. Miškovského a z Topolčianek mám materiály, kde je to černé na bílém, tak by možná stálo dát tam do závorky pozn., jak je to v SR, protože je možné, že tam Slováci zabloudí.
Můžete se mrknout na tyhle stránky http://www.araberseite.de/
je to něco podobného, jak děláme my, je tam toho celkem dost os všech spotů, přes výstavy, krmení, linie ...a něco by se z toho dalo i použít, tak jim zkusím napsat. Při prohlížení těch stránek mě napadlo, že bychom si tam mohli dát také do úvodu, že jsou to stránky NEKOMERČNÍ ... (jinak úvod moc pěkný), případně, že budme rádi pokud se najdou další, co chtějí spolupracovat nebo tak něco. Dál bych tam dala někde kontakt na zodpovědnou osobu (Jana), případně další jména, co se na spolupráci podílejí. Ne že bych se chtěla propagovat, ale dělá to úplně jiný dojem, než anonymní server (jakože se stydím za to, co tam je) a lidi potřebujou tu kritiku někomu napsat .
Vím, že to jsou už detaly na doladění, ale píšu, dokud na to myslím.
Jo a pak se mrkněte na http://www.araberseite.de/
To jsou myslím hodně kvalitní stránky a jsou i v AJ, takže pokud by se od nich získalo povolení na nějaký překlad, bylo by to na solidní sekce o westernu.
Samo jsem zapomněla pochválit tu hřebčáckou sekci , doufám, že takhle půjde dál všechno.
A co Lucky, už se tu dlouho neobjevila. Luci není u vás ten Happy ranč? V sobotu se tam od nás vezlo jedno krásné, hodné hříbátko, co se tam prodalo pro jednu holčinu.
luckai
napsal(a):
Samo jsem zapomněla pochválit tu hřebčáckou sekci , doufám, že takhle půjde dál všechno.
A co Lucky, už se tu dlouho neobjevila. Luci není u vás ten Happy ranč? V sobotu se tam od nás vezlo jedno krásné, hodné hříbátko, co se tam prodalo pro jednu holčinu.
To víš Luci, přinejlepším můžu pomoct s designem, ale o Arábkách a tech věci, to nechám někomu jinýmu..jelikož to tak moc neznám, že.
sabina
napsal(a):
To víš Luci, přinejlepším můžu pomoct s designem, ale o Arábkách a tech věci, to nechám někomu jinýmu..jelikož to tak moc neznám, že.
Hele, já před dvěma rokama věděla akorát, že má arab štičí hlavu a vysoko ocas . Ale i design je pomoc, tak co furt máte
, když ses už zapojila.
Nebo bys mohla něco přeložit, by sis procvičila mozek .
sabina
napsal(a):
né, radši né....
Ahoj holky,můžu se do Vaší debaty zapojit?
V první řadě jsem chtěla upozornit na chybu v odkazech,je tam Giannas tress (jak kdyby měla nějaký třes ,to mě trochu pobavilo),a ještě jsem se chtěla zeptat-jestli nechcete web přesunout na doménu wz.cz,která je úplně zdrama.Jak je to za tím zlosin,tak mi to přejde děsně divný.
Víc k tomu nic nemám,design komentovat taky nebudu,snažíte se a jste dobré!
haydee
napsal(a):
Ahoj holky,můžu se do Vaší debaty zapojit?
V první řadě jsem chtěla upozornit na chybu v odkazech,je tam Giannas tress (jak kdyby měla nějaký třes ,to mě trochu pobavilo),a ještě jsem se chtěla zeptat-jestli nechcete web přesunout na doménu wz.cz,která je úplně zdrama.Jak je to za tím zlosin,tak mi to přejde děsně divný.
Víc k tomu nic nemám,design komentovat taky nebudu,snažíte se a jste dobré!
No mě ten zlosin taky nesedí už od začátku, a radši bych to jinde, už Marek mi něco říkal, kde a jak by se to dalo, ale já tomu vůbec nerozumím. Teď je podstatné, že to dělá janča, tak ať to má co nejjednodušší a hlavně dost záleží na množství místa, přece jen by tam mělo být dost fotek a s tím bývá u těch webů zdarma trochu problém. Jinak já věřím, že se to podaří slušně rozjet a koupit si časem i doménu, není to drahé. No to se uvidí.
luckai
napsal(a):
No mě ten zlosin taky nesedí už od začátku, a radši bych to jinde, už Marek mi něco říkal, kde a jak by se to dalo, ale já tomu vůbec nerozumím. Teď je podstatné, že to dělá janča, tak ať to má co nejjednodušší a hlavně dost záleží na množství místa, přece jen by tam mělo být dost fotek a s tím bývá u těch webů zdarma trochu problém. Jinak já věřím, že se to podaří slušně rozjet a koupit si časem i doménu, není to drahé. No to se uvidí.
no weby bez placení nestojí moc, zaplatíš 500 ročně a oni ti jej zvětší...a to na dost.
sabina
napsal(a):
no weby bez placení nestojí moc, zaplatíš 500 ročně a oni ti jej zvětší...a to na dost.
Souhlasím,jako rozjezd je to dostačující.Webzdarma nabízí snad 50MB volných,nevím,zda je to hodně nebo málo,ale pokud se tam fotky nedávaj ve formátu 5MB,což taky strašně dlouho nabíhá,tak je to celkem dostačující.
haydee
napsal(a):
Souhlasím,jako rozjezd je to dostačující.Webzdarma nabízí snad 50MB volných,nevím,zda je to hodně nebo málo,ale pokud se tam fotky nedávaj ve formátu 5MB,což taky strašně dlouho nabíhá,tak je to celkem dostačující.
Každá fotka, obrázek, text, cokoliv jde uložit tzvn,. ,, pro web,, to znamená velikost a kvalita považovaná a dostačující pro web.
luckai
napsal(a):
Hele, já před dvěma rokama věděla akorát, že má arab štičí hlavu a vysoko ocas . Ale i design je pomoc, tak co furt máte
, když ses už zapojila.
Nebo bys mohla něco přeložit, by sis procvičila mozek .
Ale jo holky, průběžně vás sleduji, ale v poslední době nějak moc nestíhám!
Usa si dneska mákla, byly jsme v kopcích, docela tam chodíme často nyní. Já nyní nejezdím kvůli páteři, tak Usa alespoň maká jinak Dneska po kopcích lítala jako tryskáč, hrozně ji to bavilo, vybíhala si to nahoru a dolů, až byla totálně zpecená, už jsem ji pak musela stáhnout, jinak by si to vybíhala asi do půlnoci. Zítra si možná trochu pohrajeme v kruhovce, bude celý den na pastvině, tak jak pro ni půjdu, ještě si pohrajeme.
Ty stránky se mi moc líbí, prezentace hřebců si myslím, že je pěkná..možná bych jen dodala, že sice je hezké sjednocení těch fotek do stejného formátu, to souhlasím, ale možná by po kliknutí na obrázek se fotka mohla zvětšit, aby si člověk nějakého hřebce mohl z blízka prohlédnout..přece jen ta fotka je menší. Ale jinak se mi to celkově docela líbí.
Na tu kresbu se juknu ve čtvrtek, to už budu mít snad trochu času....
lucky
napsal(a):
Ale jo holky, průběžně vás sleduji, ale v poslední době nějak moc nestíhám!
Usa si dneska mákla, byly jsme v kopcích, docela tam chodíme často nyní. Já nyní nejezdím kvůli páteři, tak Usa alespoň maká jinak Dneska po kopcích lítala jako tryskáč, hrozně ji to bavilo, vybíhala si to nahoru a dolů, až byla totálně zpecená, už jsem ji pak musela stáhnout, jinak by si to vybíhala asi do půlnoci. Zítra si možná trochu pohrajeme v kruhovce, bude celý den na pastvině, tak jak pro ni půjdu, ještě si pohrajeme.
Ty stránky se mi moc líbí, prezentace hřebců si myslím, že je pěkná..možná bych jen dodala, že sice je hezké sjednocení těch fotek do stejného formátu, to souhlasím, ale možná by po kliknutí na obrázek se fotka mohla zvětšit, aby si člověk nějakého hřebce mohl z blízka prohlédnout..přece jen ta fotka je menší. Ale jinak se mi to celkově docela líbí.
Na tu kresbu se juknu ve čtvrtek, to už budu mít snad trochu času....
Ok, inzerci si beru na starost, ja bych to udelala zatim tak, ze budu rozesilat mejlika co najdu nejakyho araba na internetu jestli to tam nechtej dat.....protoze s webem neumim...sezenu materialy a poslu Janele ju?
holky co znate Hradka a Hradila, zeptali by jste se jestli by to chteli dat? vim, ze nekdo je zna, myslim ze Hayde ze? Ladu zaukoluju at se zepta Kyselych....na Besitu ranchi taky nebizej shagyaky, tak napisu mejlika jestli maj neco na prodej, a ted jdu hledat na netu jestli nekdo nabizi neco...
klarusa
napsal(a):
Ok, inzerci si beru na starost, ja bych to udelala zatim tak, ze budu rozesilat mejlika co najdu nejakyho araba na internetu jestli to tam nechtej dat.....protoze s webem neumim...sezenu materialy a poslu Janele ju?
holky co znate Hradka a Hradila, zeptali by jste se jestli by to chteli dat? vim, ze nekdo je zna, myslim ze Hayde ze? Ladu zaukoluju at se zepta Kyselych....na Besitu ranchi taky nebizej shagyaky, tak napisu mejlika jestli maj neco na prodej, a ted jdu hledat na netu jestli nekdo nabizi neco...
vzkazy si přečtu, příp. zareaguju, později...
teď jen oznamuji pokus o novy design, načtěte si znovu starou znamou stranku. Pokud o šetření očí čtenářů :-)
janele
napsal(a):
Vítejte v další sérii
Pan Reichman se Shamirem
Sabi, já myslím, že ty stránky vypadají vážně dobře, ta modrá to živila, zas všechno žluté, oranžové .. to bylo strašně nudné. Já jsem teda taky zastánce, radši míň a nerada kombinuju barvy, ale tohle mi přijde decentní a pěkné . není to úplně dokonalé, ale Marek mi teď říkal, že to vypadá opravdu slušně.
Kláro, k té inzerci, já bych to ještě tak nerozjížděla, ono totiž když je začneš obesílat, tak se ty stránky vpodstatě zveřejní a bude o tom vědět moře lidí, myslím, že by to bylo lepší nechat na dobu, kdy to bude v té oficální formě. Jinak p. hrazdila znám a odpověď na mail mu trvá delší dobu, ale je velice ochotný.
Jani a ještě jsem tam jen zahlídla u těch chovatelů máš napsáno, že pan Hrazdil chová koně evropského a egyptského původu, ale jestli si dobře pamatuji, tak má jen asily, tudíž egypt.
sabina
napsal(a):
jestli sem si otevřela tu správnou, tak podle mě to modrý písmo k žlutý barvě je vražedná kombinace
Pořád je to asi nejlepší z toho, co tu bylo vidět, ale copak nemáte trochu cit pro barvu, a kompozici? Trochu to sladit, dát tomu hlavu patu....změnit konečně ten fond v nadpise ,, arabský plnokrevník,, jako ten v menu - a dát tam velký A.....bych prosila.
sabina
napsal(a):
Pořád je to asi nejlepší z toho, co tu bylo vidět, ale copak nemáte trochu cit pro barvu, a kompozici? Trochu to sladit, dát tomu hlavu patu....změnit konečně ten fond v nadpise ,, arabský plnokrevník,, jako ten v menu - a dát tam velký A.....bych prosila.
za kombinaci modré a žluté by tě na mojí škole prohodily oknem tohle nikdy nepůjde k sobě....
sabina
napsal(a):
me to nefunguje ani jeden odkaz co tu je...mam mozzilu? je to tim? fnuk, neni tu brecici smajlik...
az sem dojde Carolas tak at mi na mejla hodi fotku toho sveho konika, a i popis, at to tam dame, a necim zacnem...
sabina
napsal(a):
za kombinaci modré a žluté by tě na mojí škole prohodily oknem tohle nikdy nepůjde k sobě....
Holky Sabina to nemyslí špatně, má na desig školu, tak jí věřte
Můj názor na design je, že není špatný na někoho, kdo se to teprve učí, ale na propagaci arabů, kdy se předpokládá, že by si stránku mělo číst více lidí ten design fakt dostačující není.
Já už jsem své malé připomínky dřív napsala, ale nebyly brány v potaz, tak nevím, jestli radit chcete nebo ne. Nechci se nikoho dotknout, nápad je to dobrý, ale chce ho to udělat pořádně a trošku citu do toho...
Neberte mě ve zlém, jenom jako radu.
lesterka
napsal(a):
Můj názor na design je, že není špatný na někoho, kdo se to teprve učí, ale na propagaci arabů, kdy se předpokládá, že by si stránku mělo číst více lidí ten design fakt dostačující není.
Já už jsem své malé připomínky dřív napsala, ale nebyly brány v potaz, tak nevím, jestli radit chcete nebo ne. Nechci se nikoho dotknout, nápad je to dobrý, ale chce ho to udělat pořádně a trošku citu do toho...
design :)) pismenko vypadlo .)
klarusa
napsal(a):
Tak já p.Hradka a Hradila vůbec neznám,vím,že tady ty jména padly,ale nebyly ode mne.Snad se někdo,kdo má kontakt přihlásí.
Musím úplně souhlasit s příspěvkem lesterky (píšu to správně?).Pro velké A v nadpisu hlasuji také,barevná kombinace se mi nelíbí vůbec.To oko v hlavičce webu by mohlo být mnohem ostřejší.A ještě jsem chtěla dodat,že budeme s haydée jedině rády,když nás hodíte do odkazů
klarusa
napsal(a):
tak jsem asi blba, ale ikdyz vymazu mezery, tak mi to ani v explorelu ani v mozzile proste nejede
Klári, zkus tohle: http://www.zlosin.cz/arabsky-plnokrevnik/
lesterka
napsal(a):
Klári, zkus tohle: http://www.zlosin.cz/arabsky-plnokrevnik/
a když se bavíme o tom oku - tak mám jednu výtku - člověk co nezná araby? Jak pozná, že ten kousek koně? - oka je Arab? chtělo by to do hlavičky něco, co to plemeno znázorňuje, ne? Nejlépe celou postavu a třeba jen v siluetě, nebo kontuře , nakomponovat klidně i do toho rámečku dole.
lesterka
napsal(a):
Já myslí, že rad není nikdy dost.¨
Ale já s designem toho moc společného nemám, takže to musí Janča, ale myslím, že teď neví, kde jí hlava stojí .
Já se klidně nechám poučit. Se mnou a barvama je to tak, že jsem naprosto bojácná a červenou jsem zařadila do svého šatníku poprvé tak před třemi lety. a žlutou s modrou bych si na sebe neoblékla Prostě nemám ráda moc barev. Ale chápu, že takovýhle design je něco jiného a mít vše v jedné barvě je dost nudné. Myslím, že by to rozhodně něco na oživení chtělo. Jaké barvy bys tam gabčo nakombinovala ty? A žlutá a modrá jsou tzv. doplňkové barvy, jestli si dobře pamatuji, to se nemůže kombinovat ?
Klári a s tou inzercí fakt ještě radši počkej, až se to dá do nějaké přijatelné formy, aby se to mohlo pustit ven .
luckai
napsal(a):
Ale já s designem toho moc společného nemám, takže to musí Janča, ale myslím, že teď neví, kde jí hlava stojí .
Já se klidně nechám poučit. Se mnou a barvama je to tak, že jsem naprosto bojácná a červenou jsem zařadila do svého šatníku poprvé tak před třemi lety. a žlutou s modrou bych si na sebe neoblékla Prostě nemám ráda moc barev. Ale chápu, že takovýhle design je něco jiného a mít vše v jedné barvě je dost nudné. Myslím, že by to rozhodně něco na oživení chtělo. Jaké barvy bys tam gabčo nakombinovala ty? A žlutá a modrá jsou tzv. doplňkové barvy, jestli si dobře pamatuji, to se nemůže kombinovat ?
Klári a s tou inzercí fakt ještě radši počkej, až se to dá do nějaké přijatelné formy, aby se to mohlo pustit ven .
Ano jsou doplňkové, jak se to vezme - sama řikáš, že by jsi si nevzala modrou a žlutou na sebe dohromady S takovou tam můžeme dát růžovou a zelenou - ty jsou taky doplňkové. Uvědomte si holky, že Arab není výstřední zmagořený tvor, ale velice ušlechtilý, a vzhledem vybízející k ladnostem a synchronizaci.
Osobně bych použila černou v kombinaci té žluté, v žádným případě dvě doplňkové, ono se jim říká doplňkové proto, že doplňují tu nedoplňkovou. což je základní...hlavní.
luckai
napsal(a):
ok, pockam
hmm ty stranky mi proste nejdedou, a driv jeli, nechapu to...
sabina
napsal(a):
a jestli chcete tvrdě sedět na kombinaci modrá žlutá - tak pamatujte - světle žlutá - tmavě modrá, a světle modrá - tmavě žlutá (teplá) takže ztmavit tuhle modrou, jestli chcete modrou
koukněte sem - sice mají taky moc fondu - ale krom toho to není tak strašný
http://www.kone.ksoft.cz/
třeba
sabina
napsal(a):
koukněte sem - sice mají taky moc fondu - ale krom toho to není tak strašný
http://www.kone.ksoft.cz/
třeba
http://www.ahwmagazine.com/
http://www.cahr.ca/ třeba
http://www.arabianinsite.com/
další - je tam někde barva, co by neladila oku??? Žlutá a modrá dohromady ??? není a je to hezký i příjemný. -
sabina
napsal(a):
maximálně tři barvy webu - takže k okrový, maximálně, žlutá, hnědá, nebo černá.
pokusím se být stručná a sprostá...
design - já říkala, že nejsem designér, ale nikdo jste se do toho nehrnul. Takže, když všechno víte (víš...), tak zkuste něco vytvořit sami. Já se nebráním, budu naopak moc ráda. Rady jsem slyšet chtěla, a pokud jste si všimli, tak jsem se je snažila poslouchat. ale lépe to prostě neumím. Tečka. Kdo si chce hrát, může udělat vlastní design (mám jediné omezení - ať jde měnit výška ... ) nebo si vyhrát se stávajícím, fotošoupácký soubor ke stažení : http://www.zlosin.cz/ arabsky-design_jana_oko3.zip
Pokus o černé barvy a velké á: http://www.zlosin.cz/arabi/ (barvy nadppisů a odkazů by se samo musely dodělat...)
Pány Hrádka a Hrazdila znám já. Budu kontaktovat všechny chovatele, na než mám spojení, kvůji údajům o hřebcích, takže těch se na inzerci rovnou zeptám sama. Jina inzerce opravdu až bude v provozu web.
Zlosin - mám již zamluvenou domenu na wz, možná bude i placená doména. Už jsme psala, abyste tohle zatím neřešily- Na zlosinovi je to proto, že tento hosting je spolehlivý, a také proto, že ty stránky ještě NEJSOU OFICIÁLNĚ SPUŠTĚNY, nechci, aby na ně zatím chodili další lidé, a tak vůbec. tož tak.Fotky hřebců - zvětšení. Chci znát názor Mariny, dalších chovatelů, případně fotografů (fakt fotografů), co si o tom myslí. Jak jsem si stačila všimnout, tak koňaři jsou hodně citliví na stahování fotek, což mluvím proti umístění fotek ve větším rozlišení... Marino, prosím, co ty na to? Nebo Zuzko, či jiná fotografko ...?
Název Šárčiných stránek jsem stáhla od ní, nevím, co se ti na tom nelíbí???
kontakt na pachatele - už jsem to dnes také řešila, nedořešila. Můžu tam tedy udělat seznam přispěvatelů? Píši tam Luckyi :-) , ještě někoho? Opět na Marinu , můžu Tě tam napsat jako patrona ? :-) Budu ráda, když se oficiálně přihlásí více přispěvatelů. Kromě zlepšení webu, rpzšíření, a tak, mi to také dá lepší pozici při vyjednávání s panem Lacinou, T. Huclovou .-) a dalšími....
Doufám, že jsem na ni nezapomněla.
Jinak k Sabině (?) - jsem ráda, že máš grafickou školu, a pokud máš tolik času, tak můžeš udělat ten dsesign. Teď možná zním naštvaně, bo fakt naštvaná jsem, ale jinak budu OPRAVDU ráda za pomoc...
sabina
napsal(a):
maximálně tři barvy webu - takže k okrový, maximálně, žlutá, hnědá, nebo černá.
Tak ten první český odkaz je podle mého gusta, ale zas mi to nepřijde moc arabské. Mám ráda, přírodní a tlumené barvy a modrou - jenže to zrovna arabské moc není . A třeba na mě je žlutá a černá taky celkem razantní kombinace
. Jenže já to beru jen na sebe a neznám zákonitosti reklamního apod. designu, který je podle mě jiný, razantnější, aby zaujal. A v tom posledním odkazu je taky vpodstatě žlutá a modrá (fial)
.
Ale máš pravdu, že oku je to příjemnější.
Já osobně ze začátku byla taky pro tu okrovou, hnědou ... , no prostě v tónu, ale pak mi to zas přišlo takové nudné, že by to chtělo něčím ozvláštnit,tak třeba nechat to v tóńu, ale vymyslet něco jiného na zpestření. A ještě bych to zkusila udělat jemnější (ostré hranice, barvy), nevím jestli přesně rozumíte co myslím, tak nějak to víc propojit. No já tomu prostě nerozumím. Hele a co se s Jančou spojit vy dvě, ať to neřeší milión lidí a milión názorů, ale profík.
Ale je zvláštní jak si člověk myslí, že už je to super a pak přijde někdo a ukáže vám něco mnohem lepšího . Ale takhle se dělá dokonalost.
luckai
napsal(a):
Tak ten první český odkaz je podle mého gusta, ale zas mi to nepřijde moc arabské. Mám ráda, přírodní a tlumené barvy a modrou - jenže to zrovna arabské moc není . A třeba na mě je žlutá a černá taky celkem razantní kombinace
. Jenže já to beru jen na sebe a neznám zákonitosti reklamního apod. designu, který je podle mě jiný, razantnější, aby zaujal. A v tom posledním odkazu je taky vpodstatě žlutá a modrá (fial)
.
Ale máš pravdu, že oku je to příjemnější.
Já osobně ze začátku byla taky pro tu okrovou, hnědou ... , no prostě v tónu, ale pak mi to zas přišlo takové nudné, že by to chtělo něčím ozvláštnit,tak třeba nechat to v tóńu, ale vymyslet něco jiného na zpestření. A ještě bych to zkusila udělat jemnější (ostré hranice, barvy), nevím jestli přesně rozumíte co myslím, tak nějak to víc propojit. No já tomu prostě nerozumím. Hele a co se s Jančou spojit vy dvě, ať to neřeší milión lidí a milión názorů, ale profík.
Ale je zvláštní jak si člověk myslí, že už je to super a pak přijde někdo a ukáže vám něco mnohem lepšího . Ale takhle se dělá dokonalost.
Na nikoho jsem tvrdě neútočila nic..jen vám tu všem vysvětluju jak to chodí a jak to nejde prostě....S Jančou se spojovat nebudu, bo ji tu dokola vysvětluju fondy, barvy, umístění textu, atd...nejsem sama. Ovšem píšete o radu a když se tu teda naskytne, buď ji zaškrtnete, nebo se Vám nelíbí, nebo se dělá, že nezazněla. Ale to je mimo...nedělám web jako realizaci, jen ho vymýšlím na papír, realizace je pro někoho jiného. A mé nároky jsou trochu jinde, Bohužel, a ne asi v můj prospěch tady, jsem již zdegenerovaná školou...a bohužel to vidím jinak. Dala jsem Vám dosti rad...Není tak těžké se jimi řídit. Do hlavičky velké Á, sladit fond s tím v menu, klidně v menu zmenšit písmo, Vyprdnout se na modrou a jestli modrou, tak tmavší. V hlavičce zkusit dát něco vyloženě arabského, a zkusit se držet barev...použít černou, jen to zkusit...uvidíte řeknete ne, dejte tam světle žlutou, nepůjde, ne, dát tmavě a světle hnědou, nepůjde??? zkoušet..prostě.
Nechtěla sem se toho nějak víc zúčastňovat...Ale ten web by mohl být lepší...návrh sem Vám dala...porpat se s tím musí ten,kdo se toho chytl. Vím, že to není jednoduché, taky sem se učila pracovat jak v HTML, tak ve FLASHI, a není to ráj...ale za snahu je potom odměna. - krásnou webkou, která reprezentuje.
sabina
napsal(a):
Na nikoho jsem tvrdě neútočila nic..jen vám tu všem vysvětluju jak to chodí a jak to nejde prostě....S Jančou se spojovat nebudu, bo ji tu dokola vysvětluju fondy, barvy, umístění textu, atd...nejsem sama. Ovšem píšete o radu a když se tu teda naskytne, buď ji zaškrtnete, nebo se Vám nelíbí, nebo se dělá, že nezazněla. Ale to je mimo...nedělám web jako realizaci, jen ho vymýšlím na papír, realizace je pro někoho jiného. A mé nároky jsou trochu jinde, Bohužel, a ne asi v můj prospěch tady, jsem již zdegenerovaná školou...a bohužel to vidím jinak. Dala jsem Vám dosti rad...Není tak těžké se jimi řídit. Do hlavičky velké Á, sladit fond s tím v menu, klidně v menu zmenšit písmo, Vyprdnout se na modrou a jestli modrou, tak tmavší. V hlavičce zkusit dát něco vyloženě arabského, a zkusit se držet barev...použít černou, jen to zkusit...uvidíte řeknete ne, dejte tam světle žlutou, nepůjde, ne, dát tmavě a světle hnědou, nepůjde??? zkoušet..prostě.
Nechtěla sem se toho nějak víc zúčastňovat...Ale ten web by mohl být lepší...návrh sem Vám dala...porpat se s tím musí ten,kdo se toho chytl. Vím, že to není jednoduché, taky sem se učila pracovat jak v HTML, tak ve FLASHI, a není to ráj...ale za snahu je potom odměna. - krásnou webkou, která reprezentuje.
Ano jsou tam barvy, fialová, modrá žlutá, ale rozdíl je v tom, že ten kdo to dělal je uměl použít. A tím pádem si na to troufl, a dostal to do té fáze, kdy tenhle odstín žluté může být s támhle tím odstínem modré a támhle tím odstínem fialové - nejsem absolutně ani pro jednu webku, ale chtěla sem poukázat na barevné sladění - i v případných více barvách.
janele
napsal(a):
pokusím se být stručná a sprostá...
design - já říkala, že nejsem designér, ale nikdo jste se do toho nehrnul. Takže, když všechno víte (víš...), tak zkuste něco vytvořit sami. Já se nebráním, budu naopak moc ráda. Rady jsem slyšet chtěla, a pokud jste si všimli, tak jsem se je snažila poslouchat. ale lépe to prostě neumím. Tečka. Kdo si chce hrát, může udělat vlastní design (mám jediné omezení - ať jde měnit výška ... ) nebo si vyhrát se stávajícím, fotošoupácký soubor ke stažení : http://www.zlosin.cz/ arabsky-design_jana_oko3.zip
Pokus o černé barvy a velké á: http://www.zlosin.cz/arabi/ (barvy nadppisů a odkazů by se samo musely dodělat...)
Pány Hrádka a Hrazdila znám já. Budu kontaktovat všechny chovatele, na než mám spojení, kvůji údajům o hřebcích, takže těch se na inzerci rovnou zeptám sama. Jina inzerce opravdu až bude v provozu web.
Zlosin - mám již zamluvenou domenu na wz, možná bude i placená doména. Už jsme psala, abyste tohle zatím neřešily- Na zlosinovi je to proto, že tento hosting je spolehlivý, a také proto, že ty stránky ještě NEJSOU OFICIÁLNĚ SPUŠTĚNY, nechci, aby na ně zatím chodili další lidé, a tak vůbec. tož tak.Fotky hřebců - zvětšení. Chci znát názor Mariny, dalších chovatelů, případně fotografů (fakt fotografů), co si o tom myslí. Jak jsem si stačila všimnout, tak koňaři jsou hodně citliví na stahování fotek, což mluvím proti umístění fotek ve větším rozlišení... Marino, prosím, co ty na to? Nebo Zuzko, či jiná fotografko ...?
Název Šárčiných stránek jsem stáhla od ní, nevím, co se ti na tom nelíbí???
kontakt na pachatele - už jsem to dnes také řešila, nedořešila. Můžu tam tedy udělat seznam přispěvatelů? Píši tam Luckyi :-) , ještě někoho? Opět na Marinu , můžu Tě tam napsat jako patrona ? :-) Budu ráda, když se oficiálně přihlásí více přispěvatelů. Kromě zlepšení webu, rpzšíření, a tak, mi to také dá lepší pozici při vyjednávání s panem Lacinou, T. Huclovou .-) a dalšími....
Doufám, že jsem na ni nezapomněla.
Jinak k Sabině (?) - jsem ráda, že máš grafickou školu, a pokud máš tolik času, tak můžeš udělat ten dsesign. Teď možná zním naštvaně, bo fakt naštvaná jsem, ale jinak budu OPRAVDU ráda za pomoc...
Chápu, že si naštvaná, já bych byla asi taky (obzvlášť když si modrou taky nechtěla
), ale sabina to myslí dobře, myslím, že ideální by opravdu bylo, abyste to řešily jen vy dvě, aposň bychom využily Sabinin potenciál.
a jestli můžu mluvit za druhé, marina by myslím nebyla moc ráda jako patron, ale spíš jako přispěvatel a Zuzka je moc hodná a ochotná, myslím bude ráda, ještě u nás fotila Lenka Daňková, ta má také velice pěkné fotky (myslím od ní má i Marina) a s tou by se taky dalo domluvit.
luckai
napsal(a):
Chápu, že si naštvaná, já bych byla asi taky (obzvlášť když si modrou taky nechtěla
), ale sabina to myslí dobře, myslím, že ideální by opravdu bylo, abyste to řešily jen vy dvě, aposň bychom využily Sabinin potenciál.
a jestli můžu mluvit za druhé, marina by myslím nebyla moc ráda jako patron, ale spíš jako přispěvatel a Zuzka je moc hodná a ochotná, myslím bude ráda, ještě u nás fotila Lenka Daňková, ta má také velice pěkné fotky (myslím od ní má i Marina) a s tou by se taky dalo domluvit.
Luci, vše co odemne potřebujete, jsem sem napsala již dávno. Stačí to vzít v potaz...a zkusit to předělat..nebo taky ne,....je to na vás. Můj názor znáte.
sabina
napsal(a):
Ano jsou tam barvy, fialová, modrá žlutá, ale rozdíl je v tom, že ten kdo to dělal je uměl použít. A tím pádem si na to troufl, a dostal to do té fáze, kdy tenhle odstín žluté může být s támhle tím odstínem modré a támhle tím odstínem fialové - nejsem absolutně ani pro jednu webku, ale chtěla sem poukázat na barevné sladění - i v případných více barvách.
Sab, ono byl problém asi v tom, že co člověk to názor (a ještě neodborný) a Jana jen zkoušela, co kdo navrhl a to ještě bylo každou chvíli jinak. A chápu jak se asi cítí, když vpodstatě jen plnila, co jsme tu vymýšleli a ještě není profík, tak má co dělat a klobouk dolů před odvahou s jakou se do toho pustila. Proto myslím by byla škoda abyste to nedaly dohromady. No jo, to jsou ty úskalí teamové práce, ale výsledek pak stojí za to.
luckai
napsal(a):
Sab, ono byl problém asi v tom, že co člověk to názor (a ještě neodborný) a Jana jen zkoušela, co kdo navrhl a to ještě bylo každou chvíli jinak. A chápu jak se asi cítí, když vpodstatě jen plnila, co jsme tu vymýšleli a ještě není profík, tak má co dělat a klobouk dolů před odvahou s jakou se do toho pustila. Proto myslím by byla škoda abyste to nedaly dohromady. No jo, to jsou ty úskalí teamové práce, ale výsledek pak stojí za to.
já jsem jí tu přesně říkala, krok po kroku, co bude nej. - Doteď není hlavička předělaná, a ani nezkusila černou plochu...nevím, kdo poradil modrou teda, to fakt ne, ale ta tam byla hned..
Sama vím, jak je to těžké, taky obdivuju její odvahu, sama bych si to na krk nevzala, ale táže se tu, a lidi radí...Nic v tom není. Přijde mi,že poslouchá jen lidi, který chce...a to je o té teamové práci. Sama bych si na web v tomhle měřítku netroufla, protože bych nebyla schopna jej udělat tak, abych byla já spokojená. Tím pádem, sem se zdržela, ale když můžu pomůžu. Více lidem se to teď nelíbí, snažím se pomoct...řekla sem co má Jana udělat. Víc nemůžu.
luckai
napsal(a):
Ještě jsem si všimla, psala si něco vyloženě arabského, co bys tam třeba dala. mě přijde to oko totálně arabské a originální, ale chtělo by to ještě něco.
A profi náhled a vysoké nároky je to, co potřebebujeme.
luckai
napsal(a):
Ještě jsem si všimla, psala si něco vyloženě arabského, co bys tam třeba dala. mě přijde to oko totálně arabské a originální, ale chtělo by to ještě něco.
A profi náhled a vysoké nároky je to, co potřebebujeme.
víš, ono oko, je sice krásné (je sice neostré, ale to se ztrácí) jde o to, že kam koliv přijedeš na stránku..uvidíš, hned že jsou arabské, my jako milovníci, to poznáme i pohledem do oka, ale co ostatní? Můj chlap poznal Araba jen podle toho krku, štíčí hlavy a ocasu k oblakům..to tam chybí
Zvolila bych nějakou siluetu, nebo jen hlavu s kouskem krku, třeba jen v černé, nebo v té bílé..jen líp hledat...a zkusit s tím něco vymyslet...ten web nemusí běžet za týden, ale za 5 měsíců, ale může stát zato, musí to být a chcete aby to byl web k něčemu, tak se k tomu musíte tak postavit...Aby ho lidi rádi navštěvovali, a bylo jim tam příjemně...tak jako si nekoupíte divnou sedačku,
Mě pokud web přijde zmatený, nehezký, ani tam nic dál neotvírám. Web musí být jednoduchý a stručně výstižný ! jak barevně tak písemně sladěný
Je to těžké tu vysvětlovat něco, co sem se učila denně 4 roky, než tomu někdo přijde na chuť, ale i lidi tady ji mají.
sabina
napsal(a):
víš, ono oko, je sice krásné (je sice neostré, ale to se ztrácí) jde o to, že kam koliv přijedeš na stránku..uvidíš, hned že jsou arabské, my jako milovníci, to poznáme i pohledem do oka, ale co ostatní? Můj chlap poznal Araba jen podle toho krku, štíčí hlavy a ocasu k oblakům..to tam chybí
Zvolila bych nějakou siluetu, nebo jen hlavu s kouskem krku, třeba jen v černé, nebo v té bílé..jen líp hledat...a zkusit s tím něco vymyslet...ten web nemusí běžet za týden, ale za 5 měsíců, ale může stát zato, musí to být a chcete aby to byl web k něčemu, tak se k tomu musíte tak postavit...Aby ho lidi rádi navštěvovali, a bylo jim tam příjemně...tak jako si nekoupíte divnou sedačku,
Mě pokud web přijde zmatený, nehezký, ani tam nic dál neotvírám. Web musí být jednoduchý a stručně výstižný ! jak barevně tak písemně sladěný
Je to těžké tu vysvětlovat něco, co sem se učila denně 4 roky, než tomu někdo přijde na chuť, ale i lidi tady ji mají.
Zkusím si do zítra něco nakreslit..jen tu úvodní stranu a hodím vám to sem...víc nemůžu udělat. Od toho se pak můžete chtít odpíchnout, či nikoli...nezávisle na mém názoru.
sabina
napsal(a):
já jsem jí tu přesně říkala, krok po kroku, co bude nej. - Doteď není hlavička předělaná, a ani nezkusila černou plochu...nevím, kdo poradil modrou teda, to fakt ne, ale ta tam byla hned..
Sama vím, jak je to těžké, taky obdivuju její odvahu, sama bych si to na krk nevzala, ale táže se tu, a lidi radí...Nic v tom není. Přijde mi,že poslouchá jen lidi, který chce...a to je o té teamové práci. Sama bych si na web v tomhle měřítku netroufla, protože bych nebyla schopna jej udělat tak, abych byla já spokojená. Tím pádem, sem se zdržela, ale když můžu pomůžu. Více lidem se to teď nelíbí, snažím se pomoct...řekla sem co má Jana udělat. Víc nemůžu.
víš ono je totiž, když nejsi profík si v tom všem vybrat něco rozumného dost těžké a prostě to zkouší. A co vzít do hrsti trochu odvahy a zkusit nějaký návrh.
sabina
napsal(a):
Zkusím si do zítra něco nakreslit..jen tu úvodní stranu a hodím vám to sem...víc nemůžu udělat. Od toho se pak můžete chtít odpíchnout, či nikoli...nezávisle na mém názoru.
chápete mě? poznáš, že jsou arabské..hned.
http://www.agapearabians.com/
opět....ty levé horní rohy, mají ten arabský symbol...chce to taky pořádně znázornit.
http://turningpointarabians.com/
sabina
napsal(a):
Holky, ja bych to tak nehrotila...myslim ze neni treba, aby jste tady na sebe byli az tak ostre, vzdyt o nic nejde. Myslim ze je dobre poradit , ale asi neprosazovat svoje nazory za kazdou cenu a kdyz se neco nelibi tak udelat sam jiny konstruktivni nazor, tohle je nazor Jany, ktera web tvori a myslim ze kazdy ma svobodnou volbu vytvorit neco jineho:) Ja osobne si stranky taky predstavuju trochu jinak, ale tohle je navrh - spis bych zatim resila obsah nez formu protoze to je asi nejduleziteujsi... Vzhled je sice neco do bud na prvni pohled odpudi, nebo zaujme k dalsimu cteni, ale je to start a myslim ze jeste nejaky cas potrva nez vznikne finalni verze....Takze holky klidek
sabina
napsal(a):
chápete mě? poznáš, že jsou arabské..hned.
http://www.agapearabians.com/
opět....ty levé horní rohy, mají ten arabský symbol...chce to taky pořádně znázornit.
http://turningpointarabians.com/
oko je tam provizrne, a co jsem slysela nazory, tak se libi. Jinak snad holky zkusi neco nakreslit, zadala jsem je o kresbu, ktery by vystihovala araba typicky, uvidime, nebudu je do toho kopat. Kdyz to udelaji, tak to pouzijeme, ...
cernou plochu jsem zkousela, ve stavajicim designu vypadala otresne, predelavat design kompletne - k tomu uz jsem se nekolikrat vyjadrila v souvislosti se svymi neschopnostmi.
Rady jsem poslouchala, casto nekolikrat za den sla na web nova uprava. Je to dost casove narocne, i kdyz je to blba zmena barkvy kdesi...
Novy pokus, samo by bylo potreba zmenit barvy nadpisu a pod.
jo, a jeste, proc jsem nesladila font v hlavicce a fonty nadpisu - font v hlavicce se mi libi, ale nemuzu ho pouzit ve vektorovem formatu, bo ho skoro zadny pocitac nema. aspon ja ho jeste pred par dny nemela, a nemyslim, ze 90% pocitacu na tom bude lepe...
http://www.zlosin.cz/arabi/
Ted mi ta barva prijde vyblita, ale predelavat to o stupen je prace na dalsi hodinu, takze zadna prca. Takze asi tolik k tomu, zkusit si jednu barvu, tomu se nelibi, zkuz tmavsi. Takze priste se nabavme o tmavemodré, ale o čiselnem kodu barvy, to je presnejsi :-))
gianna
napsal(a):
Holky, ja bych to tak nehrotila...myslim ze neni treba, aby jste tady na sebe byli az tak ostre, vzdyt o nic nejde. Myslim ze je dobre poradit , ale asi neprosazovat svoje nazory za kazdou cenu a kdyz se neco nelibi tak udelat sam jiny konstruktivni nazor, tohle je nazor Jany, ktera web tvori a myslim ze kazdy ma svobodnou volbu vytvorit neco jineho:) Ja osobne si stranky taky predstavuju trochu jinak, ale tohle je navrh - spis bych zatim resila obsah nez formu protoze to je asi nejduleziteujsi... Vzhled je sice neco do bud na prvni pohled odpudi, nebo zaujme k dalsimu cteni, ale je to start a myslim ze jeste nejaky cas potrva nez vznikne finalni verze....Takze holky klidek
Sab s tím arabským máš pravdu, já myslí, jestli Lucky něco nakreslí, tak to bude fakt sedět. Myslím, že holky jsou rozumné a domluví se, ale občas ujedou nervy. Podle mě byl afkt hlavní problém, příliš mnoho hlav . A pak se lítá ode zdi ke zdi, viz třeba mé názory, každou chvíli jinak, prostě tomu nerozumím. Na mně je třeba v počítači přilíš výrazné všechno, a tak se s tím nemůžu moc srovnat. Moje chyba, že sem se do toho motala.
gianna
napsal(a):
Hele Šárko, když už jsi tady, co takhle něco o dostiháčích .
janele
napsal(a):
lucko, co je na tomhle špatně? "Originálny arabský plnokrvník kôň narodený v Arábii a odtiaľ importovaný, zodpovedá požiadavkám WAHO"
To co jsi teď Jančo udělala vypadá fakt podstatně líp. Oproti tomu, je to radikální změna...je to příjemnější, jestli tě štvou odstíny, zkus třeba jiné barvy úplně...no něco zítra zkusím a uvidíme.
luckai
napsal(a):
Sabi, já myslím, že ty stránky vypadají vážně dobře, ta modrá to živila, zas všechno žluté, oranžové .. to bylo strašně nudné. Já jsem teda taky zastánce, radši míň a nerada kombinuju barvy, ale tohle mi přijde decentní a pěkné . není to úplně dokonalé, ale Marek mi teď říkal, že to vypadá opravdu slušně.
Kláro, k té inzerci, já bych to ještě tak nerozjížděla, ono totiž když je začneš obesílat, tak se ty stránky vpodstatě zveřejní a bude o tom vědět moře lidí, myslím, že by to bylo lepší nechat na dobu, kdy to bude v té oficální formě. Jinak p. hrazdila znám a odpověď na mail mu trvá delší dobu, ale je velice ochotný.
Jani a ještě jsem tam jen zahlídla u těch chovatelů máš napsáno, že pan Hrazdil chová koně evropského a egyptského původu, ale jestli si dobře pamatuji, tak má jen asily, tudíž egypt.
Popravdě mně se modré líbily odkazy, ale v té levé liště modrá fakt nevypadá dobře. Úplně původně tam byla tmavá modrá a obyč písmo a to vypadalo celkem dobře. Tak nevím.. Nesedí mi moc ani to ozdobné písmo, ale to už jsem říkala a přijde mi, že už akorát kritizuju a Jano odrazuju... původně jsem se to po poledni chystala napsat, ale radši jsem to smázla. Tak když už jsme u těch barev, tak mi nesedí ani ta červená, na kterou se mění odkazy po najetí myší.
Jinak siluety i hlavičky co byly zatím na horní liště vypadaly hrozně, Sabi na http://turningpointarabians.com což je odkaz, který jsi sem dala jako příklad typicky arabského je podle mě typický saddlebred a ne arab... to oko je z toho nejlepší, i když ne zázračné
Navrhovala jsem soukromě Janě něco jako
http://i71.photobucket.com/ albums/i130/bakr_80/bakr_5.jpg
http://i71.photobucket.com/ albums/i130/bakr_80/bakr_4.jpg
http://i71.photobucket.com/ albums/i130/bakr_80/bakr_3.jpg
http://i71.photobucket.com/ albums/i130/bakr_80/bakr_2.jpg
ale samy to nenakreslíme... Lucky to zkusí?
Doména není důležitá, dokud to neběží oficiálně. Spíš naopak - dávat prozatímní pokus na definitivní doménu mi nepřijde jako dobrý nápad.
luckai
napsal(a):
jo tohle : http://www.zlosin.cz/arabi/ je o moc lepší. Jen mi tam nesedí ten žlutý podkres při najetí na odkaz a červená barva při najetí na odkaz. Fakt o moc lepší.
Sabi, koukni sem : http://www.zlosin.cz/arabi/ index.php?stranka=chov - tady je modrá dobrá (na odkazech)? Mně přijde, že ano.
janele
napsal(a):
lucko, co je na tomhle špatně? "Originálny arabský plnokrvník kôň narodený v Arábii a odtiaľ importovaný, zodpovedá požiadavkám WAHO"
já se z toho snad nevyhrabu, to je slovíčkaření, co
.
Takže podle Mariny (a já ji věřím, nic jiného mi nezbývá ):
"OR 1/1 je orientální plnokrevník, ne originální! Je to tedy zkratka pro arabského plnokrevníka, tak jako A 1/1 pro angl. pln., sama ji často používám, je to "trochu" kratší :)
Originální (importovaný ze zemí původu - nejen z Egypta) je O.A.(originál arab) "
Srovnej si to se slovenskou definicí, u ná by teda OR1/1 = orientální měl být prostě každý arabský plnokrevník. Podle definice slováků je OR1/1 = originální, tedy narozený a importovaný ze zemí původu. Takže podle té definice by koně narození na Slovensku OR1/1 být neměli, ale oni je tak stejně označují. Takže hlavní chyba bude asi ve slovenské definici .
luckai
napsal(a):
Baahir oprava - obráceně výkonnost potomstva a vlastní
Do 4. sloupce tabulky :
Morafic
Bint Maisa El Saghira
Khofo
Magidaa
Ibn Moniet El Nefous
Hoyeda
Sameh
Bint Om El Saad
Foto : malé na hlavní stránce + hlava = P. Mikolášková, pod sedlem P. Novotný
na hlavní stránce je někam ujetý rok
ms
napsal(a):
jo tohle : http://www.zlosin.cz/arabi/ je o moc lepší. Jen mi tam nesedí ten žlutý podkres při najetí na odkaz a červená barva při najetí na odkaz. Fakt o moc lepší.
Sabi, koukni sem : http://www.zlosin.cz/arabi/ index.php?stranka=chov - tady je modrá dobrá (na odkazech)? Mně přijde, že ano.
přesně tohle jsem myslela tím jemnější . Ty odkazy mi taky nesedí a myslím, že by Sab našla místo té modré ještě dokonalejší barvu
. Já bych to nechala na ní. Jinak s těmi obrázky bych fakt počkala na Lucky, myslím, že v tomhle v ní máme silnou zbraň. Moc se mi líbí ty její perokresby, nebo to děláš uhlem? Podívejte se třeba jen na to PF nebo další obrazy, myslím, že nakreslí přesně to, co potřebujem.
luckai
napsal(a):
Budu se snažit postupně doplnit všechny hřebce, začnu s těmi pro mne nejjednoduššími
Ubajlan : chovatel : MUDr. František Čížek
4. sloupec tabulky :
Hadban Enzahi
Moheba II
Samim
Binte El Bataa
Morhaf
Kaythara
Hosam
Urabela
Uriash : chovatel : MUDr. František Čížek
4. sloupec tabulky :
Morafic
Maysa
Kaisoon
Set Husen
Tuhotmos
Bint El Nil
Adel
Obeyana
Ursus :
r. nar. 1996
chovatel : MUDr. František Čížek
majitel : Zdeněk Keller
v tabulce máš Uriash místo Ursus
3. sloupec tabulky :
Al Sachra Kaythoom
Usajna
4. sloupec tabulky :
Morafic
Maysa
Kaisoon
Set Husen
Morhaf
Kaythara
Kasr El Nil
Shahd
Utrecht :
chovatel : Národní hřebčín Topolčianky
majitel J. a S. Konopáskovi
4. sloupec tabulky :
Akhtal
Mahlaha
Sabeel
Rakia
Anter
Tanta
Adel
Obeyana
ps. smázni 194 u Shahd
Mistral :
Otec : El Thay Said Pasha
matka : Autumn Misty
r. nar. 1999
barva : bělouš
stanice : Pec, okr. Domažlice
chovatel : O. Schmidt
majitel : František Duba
kontakt : 721403232
2. sloupec tabulky :
El Thay Said Pasha
Autumn Misty
3. sloupec tabulky :
El Thay Mansour
Kamla II
The Minstril
AK Ghaneia
4. sloupec tabulky :
Ansata Halim Shah
El Thay Maheera
Ansata Halim Shah
Mona III
Ruminaja Ali
Bahila
The Egyptian Prince
AK Farida
pokračování zase příště
jinak u tabulek u nevyplněného políčka je divný rámeček
připouštěcí poplatek je zvlášť, to je schválně?
asi nemáš sjednocené zarovnání? U ghazala a baahira doleva, u ostatních zatím na střed
a ještě jedna oprava u chovatelů, u gestuet indirah nemáš rodina michel na novém řádku
janele
napsal(a):
Vítejte v další sérii
Pan Reichman se Shamirem
Ahoj holky, chci se zeptat na váš názor. Budu psát do AW (případně na ty western. araby), myslíte, že už s nimi zahájit komunikaci o nějakých těch článcích. Myslím, že by bylo vhodné jim poslat odkaz, o co se jedná, tak jestli to udělat už teď, nebo počkat až budou stránky dál, případně oficiální.
luckai
napsal(a):
já se z toho snad nevyhrabu, to je slovíčkaření, co
.
Takže podle Mariny (a já ji věřím, nic jiného mi nezbývá ):
"OR 1/1 je orientální plnokrevník, ne originální! Je to tedy zkratka pro arabského plnokrevníka, tak jako A 1/1 pro angl. pln., sama ji často používám, je to "trochu" kratší :)
Originální (importovaný ze zemí původu - nejen z Egypta) je O.A.(originál arab) "
Srovnej si to se slovenskou definicí, u ná by teda OR1/1 = orientální měl být prostě každý arabský plnokrevník. Podle definice slováků je OR1/1 = originální, tedy narozený a importovaný ze zemí původu. Takže podle té definice by koně narození na Slovensku OR1/1 být neměli, ale oni je tak stejně označují. Takže hlavní chyba bude asi ve slovenské definici .
aha, tak ted jsem taky zmatena...
luckai
napsal(a):
přesně tohle jsem myslela tím jemnější . Ty odkazy mi taky nesedí a myslím, že by Sab našla místo té modré ještě dokonalejší barvu
. Já bych to nechala na ní. Jinak s těmi obrázky bych fakt počkala na Lucky, myslím, že v tomhle v ní máme silnou zbraň. Moc se mi líbí ty její perokresby, nebo to děláš uhlem? Podívejte se třeba jen na to PF nebo další obrazy, myslím, že nakreslí přesně to, co potřebujem.
To podbarveni u menu vlevo je divne proto, ze jsem ho nepredelavala, protoze se mi nechtelo, protoze se stejne bojim, ze to budu muset cele predelavat, tak jsem si rikala, ze prozatim to staci nepredelane, a az po te , co mi schvalite zakladni design, tak dodelam i detaily.
Jinak ta modra v techtech na odkazech se mi k te kavove libi. Jen si rikam, ze tak kavova... no, ja nepiju kavu, tak mi taky neprijde uplne dokonala :-))
Co si myslite o tom, ze bych to predelala do teto barvy: http://www.zlosin.cz/arabsky-plnokrevnik /index.php?stranka=chov (myslimdo te, co je uplne na okrajich, coz znamena, ze bych zmenila tu jasne zlutou, co je pod menu.
Marino, jsme mo ráda za Tvé názory, jsou konstruktivní a poučné, takže se neboj do mě šít :-) Jo, ale to ozdobé písmo, mně se líbí, tady taky nikdo další moc neprotestovat, a kamarádi, co sami píšou webi, mi to schálili, což jsem teda čuměla, ale tak koho by to netěšilo, když ho ostatní chválí :-)) Tak jsem to tak nechala... Jen jsem musela přidat další variantu, aby i linuxoví uživatelé si početli...;)
ms
napsal(a):
Budu se snažit postupně doplnit všechny hřebce, začnu s těmi pro mne nejjednoduššími
Ubajlan : chovatel : MUDr. František Čížek
4. sloupec tabulky :
Hadban Enzahi
Moheba II
Samim
Binte El Bataa
Morhaf
Kaythara
Hosam
Urabela
Uriash : chovatel : MUDr. František Čížek
4. sloupec tabulky :
Morafic
Maysa
Kaisoon
Set Husen
Tuhotmos
Bint El Nil
Adel
Obeyana
Ursus :
r. nar. 1996
chovatel : MUDr. František Čížek
majitel : Zdeněk Keller
v tabulce máš Uriash místo Ursus
3. sloupec tabulky :
Al Sachra Kaythoom
Usajna
4. sloupec tabulky :
Morafic
Maysa
Kaisoon
Set Husen
Morhaf
Kaythara
Kasr El Nil
Shahd
Utrecht :
chovatel : Národní hřebčín Topolčianky
majitel J. a S. Konopáskovi
4. sloupec tabulky :
Akhtal
Mahlaha
Sabeel
Rakia
Anter
Tanta
Adel
Obeyana
ps. smázni 194 u Shahd
Mistral :
Otec : El Thay Said Pasha
matka : Autumn Misty
r. nar. 1999
barva : bělouš
stanice : Pec, okr. Domažlice
chovatel : O. Schmidt
majitel : František Duba
kontakt : 721403232
2. sloupec tabulky :
El Thay Said Pasha
Autumn Misty
3. sloupec tabulky :
El Thay Mansour
Kamla II
The Minstril
AK Ghaneia
4. sloupec tabulky :
Ansata Halim Shah
El Thay Maheera
Ansata Halim Shah
Mona III
Ruminaja Ali
Bahila
The Egyptian Prince
AK Farida
pokračování zase příště
jinak u tabulek u nevyplněného políčka je divný rámeček
připouštěcí poplatek je zvlášť, to je schválně?
asi nemáš sjednocené zarovnání? U ghazala a baahira doleva, u ostatních zatím na střed
a ještě jedna oprava u chovatelů, u gestuet indirah nemáš rodina michel na novém řádku
Divný rámeček? Jak divný? jakože by tam neměl být, nebo se chová nějak divně? Já to zkouším jen ve FF, je možné, že v jiných prohlížečích to bude dělat bordel, tak se nebojte mne na to upozornit... Jinak jako prazdné rámečky tam nechávám schválně, aby jako bylo jasný, že tam něco chybí...
Připouštěcí poplatek - jo, je zvlášť schválně, protože je lichý :-)Můžu ho přidat do tabulky, budto doleva a vpravo budou prázdná pole, Nebo ho roztáhnout na celý spodek, snad to jde. Nebo ho můžu dát do tabulky a z ní naopak vytáhnout treba kontakt? NEVíííím....
Zarovnání - myslíš u seznamu hřebců? To není zarovnáním, u ostatních je tam prostě vynechané políčko tabulky, do kterého patří fotka... Mi přijde, že to vypadá dobře, když jou pod sebou zarovnané ty sloupce s informacema. pokud bych ty dva s fotkama posunula doprava, tak ty sloupce nebudou navazovat, a podle mne to bude vypadat hůř.
Až se to zaplní fotkama, tak to nebudeme řešit.
A ještě pro Marinu: ty fotky, co jsi mi poslala, chceš je nechat v tomto rozlišení a tečka, nebo tam mám dát po kliknutí větší formát?
luckai
napsal(a):
Ahoj holky, chci se zeptat na váš názor. Budu psát do AW (případně na ty western. araby), myslíte, že už s nimi zahájit komunikaci o nějakých těch článcích. Myslím, že by bylo vhodné jim poslat odkaz, o co se jedná, tak jestli to udělat už teď, nebo počkat až budou stránky dál, případně oficiální.
Asi bych ještě chvilku počkala, až bude web alespoň po grafické stránce kompletní, určitě se budou chtít podívat
Přišel Ti mejlík ohledně těch ohlávek? Chtěla bych si nějakou objednat, ale nějak tam ne a ne zjistit, kolik by chtěli za poštovné. Díky
janele
napsal(a):
Vítejte v další sérii
Pan Reichman se Shamirem
Jani, mě seděla víc ta kávová, přijde mi to profičteiší (to je slovo), tahle mi přijde příliš tvrdá. A tu modrou bych přece jen nahradila. A co se týče písma, jestli tu někdo trochu zná typografii, tak bych mu věřila. Sama mám ověřené, že ze začátku se mi to nelíbí, ale nakonec po zkoušení a různých oklikách je nejlepší, to co navrhoval typograf, stejně tak s designem. No, uvidíme s čím přijde Sab.
Zuzi, chystám se na to dnes.
zuzule
napsal(a):
Asi bych ještě chvilku počkala, až bude web alespoň po grafické stránce kompletní, určitě se budou chtít podívat
Přišel Ti mejlík ohledně těch ohlávek? Chtěla bych si nějakou objednat, ale nějak tam ne a ne zjistit, kolik by chtěli za poštovné. Díky
Ahoj všem, tak teď jsem se doškobrtala z vycházky a jdu nato.
http://www.zlosin.cz/arabi/ index.php?stranka=chov
Jestli myslí Marina tenhle odkaz lepší - souhlasím, jen bych měla jednu prosbu, koukni se do hlavičky, jakoby tam modrá v ní byla...když Janča zkusí tu modrou trochu zšedit, jakoby utlumit, bude to skvěle sedět.
sabina
napsal(a):
Jestli myslí Marina tenhle odkaz lepší - souhlasím, jen bych měla jednu prosbu, koukni se do hlavičky, jakoby tam modrá v ní byla...když Janča zkusí tu modrou trochu zšedit, jakoby utlumit, bude to skvěle sedět.
jo, k tomu najetí na odkaz, že blikne červeně a pod tím žlutá - to bych nedělala, teď máme dané barvičky, tak se jich zkusme držet, když by místo té žluté blikla ta samá modrošedá, a text odkazu se změnil třeba na bílou....bude to klidně použitelné !!!
janele
napsal(a):
Divný rámeček? Jak divný? jakože by tam neměl být, nebo se chová nějak divně? Já to zkouším jen ve FF, je možné, že v jiných prohlížečích to bude dělat bordel, tak se nebojte mne na to upozornit... Jinak jako prazdné rámečky tam nechávám schválně, aby jako bylo jasný, že tam něco chybí...
Připouštěcí poplatek - jo, je zvlášť schválně, protože je lichý :-)Můžu ho přidat do tabulky, budto doleva a vpravo budou prázdná pole, Nebo ho roztáhnout na celý spodek, snad to jde. Nebo ho můžu dát do tabulky a z ní naopak vytáhnout treba kontakt? NEVíííím....
Zarovnání - myslíš u seznamu hřebců? To není zarovnáním, u ostatních je tam prostě vynechané políčko tabulky, do kterého patří fotka... Mi přijde, že to vypadá dobře, když jou pod sebou zarovnané ty sloupce s informacema. pokud bych ty dva s fotkama posunula doprava, tak ty sloupce nebudou navazovat, a podle mne to bude vypadat hůř.
Až se to zaplní fotkama, tak to nebudeme řešit.
A ještě pro Marinu: ty fotky, co jsi mi poslala, chceš je nechat v tomto rozlišení a tečka, nebo tam mám dát po kliknutí větší formát?
mám IE, ten rámeček buňky, ve které není text je světlejší a kapánek větší - jen vlevo a nahoře, vpravo a dole je normální. Teď koukám, že třeba u Mistrala, kde těch údajů chybí víc ohraničení buněk, ve kterých není text úplně chybí - jsou spojené dohromady. Je to jenom u tabulek s informacemi, rodokmenové jsou v pořádku i když chybí text.
Zarovnání jsem myslela zarovnání textu v jednotlivých buňkách tabulky v podrobnostech - i u informací i u rodokmenu
s připouštěcím poplatkem - možná bych ho dala na místo výstav a výstavy dala dolů do tabulky a nepředělovala na půl - tam je u většiny koní více textu? nevím, jen návrh
Fotky bych skoro nechala jen takhle.
Jinak ta kávová je určitě lepší i než to změněné pozadí
Snad se vyjádří Sabča
sabina
napsal(a):
právě že v té hlavičce je taková šedá s nádechem modré, tak k tomu ta modrá celkem sedí
musí písmo měnit barvu? nemůže se jen podkreslit? kdyby měnilo barvu, neměly by pak na stejné barvě fungovat odkazy v textu? tam, když zbělí na bílém podkladě, nebude to vidět
ms
napsal(a):
právě že v té hlavičce je taková šedá s nádechem modré, tak k tomu ta modrá celkem sedí
musí písmo měnit barvu? nemůže se jen podkreslit? kdyby měnilo barvu, neměly by pak na stejné barvě fungovat odkazy v textu? tam, když zbělí na bílém podkladě, nebude to vidět
odakzu v textu budeou fungovat na stejné barvě neboj, už to pytlíkujem
sabina
napsal(a):
odakzu v textu budeou fungovat na stejné barvě neboj, už to pytlíkujem
http://www.zlosin.cz/arabi/index.php?stranka=chov
tak zkuste to
klarusa
napsal(a):
tak ta hnedocervena je lepsi nez ta ruda....
a ta stejna hnedocervena na odkazech se meni v modrou, ja myslela, ze to nechate naopak...podle toho co jste tu rikaly.....
nakonec se nam to takto libilo nejvice :-)
jinak chci podotknout, ze barevne kombinace jsou dilem Sabiny, a ze ji timto udeluji verejne podekovani :-) Je fakt dobra ! :-)
Mne se tento design libi, ale protoze radeji uslysim kritiku od vas, nez pak od cizich lidi, tak se nebojte kritizovat...
janele
napsal(a):
nakonec se nam to takto libilo nejvice :-)
jinak chci podotknout, ze barevne kombinace jsou dilem Sabiny, a ze ji timto udeluji verejne podekovani :-) Je fakt dobra ! :-)
Mne se tento design libi, ale protoze radeji uslysim kritiku od vas, nez pak od cizich lidi, tak se nebojte kritizovat...
dílem mě...tak jo, Janča je taktéž velmi šikovná, jen to chtělo trochu postrčit...
ms
napsal(a):
Pěkné. Šikovný holky :)
tak ješte jinak. Vybíráme konečnou barevnou kombinaci. Kompletně dodělaná je verze káva: http://www.zlosin.cz/arabi/ index.php?stranka=uvod
tato verze / http://www.zlosin.cz/arabsky-plnokrevnik/ index.php?stranka=uvod / nemá dodělané písmo ani vnitřek (to jasně žluté by tam nebylo. Jde o tu uplne vnejší podkladovou barvu, k ní bychom pak dodělali celkovy design. Ale je to hodně práce, takze se na to vrhnem jen kdyz si budete myslet, ze by to OPRAVU mohlo byt dobre...
treti verze: http://www.zlosin.cz/np/ampec/ index.php?stranka=chov - kava s hnedým lemovanim. To bychom budto nechali byt, nebo bychom prekreslili ten uzky okraj z kavove do hnede... :-)
luckai
napsal(a):
Jani, mě seděla víc ta kávová, přijde mi to profičteiší (to je slovo), tahle mi přijde příliš tvrdá. A tu modrou bych přece jen nahradila. A co se týče písma, jestli tu někdo trochu zná typografii, tak bych mu věřila. Sama mám ověřené, že ze začátku se mi to nelíbí, ale nakonec po zkoušení a různých oklikách je nejlepší, to co navrhoval typograf, stejně tak s designem. No, uvidíme s čím přijde Sab.
Zuzi, chystám se na to dnes.
Luci, supr! :)
Já teď pomalu nevím, jestli se mám těšit na sníh, nebo radši už na jaro a léto. Páč teď se fotit vůbec nedá, buď prší nebo fouká tak, že by to se mnou cloumalo a všechno bych měla rozmazané
Ale sněhových snímků teda moc nemám, takže doufám, že ještě něco napadne. Kdyby u vás náhodou něco spadlo, tak hned piš! :) Já sedám do auta a jedu
zuzule
napsal(a):
Luci, supr! :)
Já teď pomalu nevím, jestli se mám těšit na sníh, nebo radši už na jaro a léto. Páč teď se fotit vůbec nedá, buď prší nebo fouká tak, že by to se mnou cloumalo a všechno bych měla rozmazané
Ale sněhových snímků teda moc nemám, takže doufám, že ještě něco napadne. Kdyby u vás náhodou něco spadlo, tak hned piš! :) Já sedám do auta a jedu
Zuzi, tak to spíš u Mariny, Sněhule je u ní na dovolené v Praze . Ale ostatní koníci jsou ti k dispozici, ale zatím krásně na focení se sněhem bylo asi dva dny kolem Silvestra, jinak nic, teď u nás bylo chvíli jaro, uvidíme , co bude dál
.
janele
napsal(a):
tak ješte jinak. Vybíráme konečnou barevnou kombinaci. Kompletně dodělaná je verze káva: http://www.zlosin.cz/arabi/ index.php?stranka=uvod
tato verze / http://www.zlosin.cz/arabsky-plnokrevnik/ index.php?stranka=uvod / nemá dodělané písmo ani vnitřek (to jasně žluté by tam nebylo. Jde o tu uplne vnejší podkladovou barvu, k ní bychom pak dodělali celkovy design. Ale je to hodně práce, takze se na to vrhnem jen kdyz si budete myslet, ze by to OPRAVU mohlo byt dobre...
treti verze: http://www.zlosin.cz/np/ampec/ index.php?stranka=chov - kava s hnedým lemovanim. To bychom budto nechali byt, nebo bychom prekreslili ten uzky okraj z kavove do hnede... :-)
Já jsem rozhodně pro kávu (i když ji nepiju, zásadně jen čaj, ale nevím jestli to nebudu muset přehodnotit, když v arabské kultuře je tak populární ).
Asi víc se mi líbí ta poslední verze s tím hnědým, je to živější http://www.zlosin.cz/np/ampec/index.php? stranka=chov
Ale to je fakt detail. A jak je to stím okrajem? Nemělo by se to roztahovat podle obrazovky? V práci to mám přes celou obrazovku a ten kraj nejde vidět a teď doma mám zas větší monitor a tam je ho hodně. Vím, že to nějak záleží na programování nebo co, to jen tak naokraj.
Takže teď letím makat ke koňouchům a uvidím jesti se tu do večera neobjeví další zázrak. Holky, moc pěkné.
luckai
napsal(a):
Já jsem rozhodně pro kávu (i když ji nepiju, zásadně jen čaj, ale nevím jestli to nebudu muset přehodnotit, když v arabské kultuře je tak populární ).
Asi víc se mi líbí ta poslední verze s tím hnědým, je to živější http://www.zlosin.cz/np/ampec/index.php? stranka=chov
Ale to je fakt detail. A jak je to stím okrajem? Nemělo by se to roztahovat podle obrazovky? V práci to mám přes celou obrazovku a ten kraj nejde vidět a teď doma mám zas větší monitor a tam je ho hodně. Vím, že to nějak záleží na programování nebo co, to jen tak naokraj.
Takže teď letím makat ke koňouchům a uvidím jesti se tu do večera neobjeví další zázrak. Holky, moc pěkné.
ještě jsem nepochválila tu šedomodrou, super sedí k té, co je v horním rámečku (nebo jak se to odborně jmenuje.
sabina
napsal(a):
jo, o to sem se celou dobu snažila a nakonec to vyšlo....Jana našla úplně stejný odstín.
tyyyjo pekny, jsem vsema deseti pro tu kavovou, ta zlutomodra je proti tomu takova nooo, jak jste to rikaly, jako kdyz to delaly nactilete holciciky, ta hneda je takova lahodnejsi oku, jak s tim hnedym rameckem tak bez nej, to uz je jedno, ta hneda je tam jako pekny kontrast....myslim, ze to oramovani bych resila az potom co date ten obrazek co se nakresli nahoru ne? podle toho co bude k tomu ladit nemyslite?
klarusa
napsal(a):
tyyyjo pekny, jsem vsema deseti pro tu kavovou, ta zlutomodra je proti tomu takova nooo, jak jste to rikaly, jako kdyz to delaly nactilete holciciky, ta hneda je takova lahodnejsi oku, jak s tim hnedym rameckem tak bez nej, to uz je jedno, ta hneda je tam jako pekny kontrast....myslim, ze to oramovani bych resila az potom co date ten obrazek co se nakresli nahoru ne? podle toho co bude k tomu ladit nemyslite?
no Jana asi zkusí u té tmavší hnědé ztmavit i písmo..tak uvidíme...jinak se rozhoduje tedy mezi kávou a tmavší hnědou, uvidíme jak to dopadne...
sabina
napsal(a):
no Jana asi zkusí u té tmavší hnědé ztmavit i písmo..tak uvidíme...jinak se rozhoduje tedy mezi kávou a tmavší hnědou, uvidíme jak to dopadne...
http://zlosin.cz/np/ arabi_hneda/index.php?stranka=chov
janele
napsal(a):
http://zlosin.cz/np/ arabi_hneda/index.php?stranka=chov
a aby toho nebylo málo... nepatrna zmena odstinu...
http://zlosin.cz/np/arabi_hneda2/ index.php?stranka=chov
sabina
napsal(a):
takže teď je na vás ostatních zvolit onu vítězku
1. Kafe
2. tmavě hnědá
3. hnědá, světlejší
směle do toho
1. kafe = http://www.zlosin.cz/arabi/ index.php?stranka=chov
2. tmave hneda = http://zlosin.cz/np/arabi_hneda/ index.php?stranka=chov
3. hneda, svetlejsi - http://zlosin.cz/np/arabi_hneda2/ index.php?stranka=chov
pro jistotu :-))