Tak mě napadlo že by mě zajímalo kteří koníci nosí typická česká jména. Když jsem slyšela jméno své ponice tak se mi zrovna moc nezamlouvalo ale už jsem si zvykla našla jsem si svá pojmenování.
Moje bývala kobyka Lenka
sccary
napsal(a):
Tak mě napadlo že by mě zajímalo kteří koníci nosí typická česká jména. Když jsem slyšela jméno své ponice tak se mi zrovna moc nezamlouvalo ale už jsem si zvykla našla jsem si svá pojmenování.
Moje bývala kobyka Lenka
Naše zakladatelka chovu Lucka po Alarm 74, v červnu oslaví krásné 28 narozeniny...
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
A tady moje ponička Irena jinak Iris Iriska Irča ....atd.
sccary
napsal(a):
A tady moje ponička Irena jinak Iris Iriska Irča ....atd.
Můj bývalý valach měl mamku Lucku.
Jerry nemá sice české jméno, ale když zlobí tak muříkám Jaroslave
rocky
napsal(a):
Můj bývalý valach měl mamku Lucku.
Jerry nemá sice české jméno, ale když zlobí tak muříkám Jaroslave
Mno já miluji kobylku jména Leontýnka ale když mě nas.... tak je to Leoš
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
a tady můj koník,jmenuje se Aleš(stejně se jmenuje i můj manžel)
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
My máme poničku Karolínu
haisovad
napsal(a):
Mno já miluji kobylku jména Leontýnka ale když mě nas.... tak je to Leoš
A tady koníček Lívie
lump
napsal(a):
My máme poničku Karolínu
ta je pekná a jaké má číro Iris ho měla taky
sccary
napsal(a):
ta je pekná a jaké má číro Iris ho měla taky
Naše Josefína,nebo taky Pepinka
eliska84
napsal(a):
a huculík,kterýho jsme měly půjčenýho.Tomáš
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
Tomík (momentálně na prodej, kdyby měl někdo zájem, více info harisovaromana@seznam.cz)
haribo86
napsal(a):
Tomík (momentálně na prodej, kdyby měl někdo zájem, více info harisovaromana@seznam.cz)
ještě jedno foto
haisovad
napsal(a):
Naše zakladatelka chovu Lucka po Alarm 74, v červnu oslaví krásné 28 narozeniny...
Alarm 74 je praděděček mého koníka Gari z Garut Humburský s.v. x Klára
sccary
napsal(a):
a vbec všeci jsou moc pěkní a jména jim sluší........
Tak tohle je Karlík
sccary
napsal(a):
a vbec všeci jsou moc pěkní a jména jim sluší........
Tak ja davam prevazne na anglicke jmena, ale vymyslela jsem tyhle: (Skippy, Rio, Aramis, Sydney, Lemon, Wiking), ale vyjimka je Aranka
PS: Mimochodem jsou nadherne a originalni ruske jmena, znala jsem jednoho obrovskeho hrebce Barishknikova
Tady mate Aranku CT od me kamosky Terezie
koki
napsal(a):
Naše Rgina
Kdysi jsem byla na jednom statku. Měli tam krásného hnědáka. Prý pocházel z Kladrub. Říkali mu Fanouš. Ale jistě se jmenoval jinak.
Bylo to na statku u sv. Jána v Kunvaldu , moc hodní lidé. Stále na ně vzpomínám a doufám, že se tam zase někdy vydám.
Neznáte to tam někdo? Jak to tam tedˇ vypadá?
jessyn
napsal(a):
Tak ja davam prevazne na anglicke jmena, ale vymyslela jsem tyhle: (Skippy, Rio, Aramis, Sydney, Lemon, Wiking), ale vyjimka je Aranka
PS: Mimochodem jsou nadherne a originalni ruske jmena, znala jsem jednoho obrovskeho hrebce Barishknikova
Tady mate Aranku CT od me kamosky Terezie
To je ta Aranka která se tu občas mihne na fauně? Náš hřebec Max.
zazika
napsal(a):
To je ta Aranka která se tu občas mihne na fauně? Náš hřebec Max.
Moje bývalá kobylka Aranka,
zazika
napsal(a):
Moje bývalá kobylka Aranka,
kdysi byl každej druhej kůň Lucka nebo Ferda,tak jednoho Ferdu přidávám
zazika
napsal(a):
Babucha Lucka- 20 let
Ponci Žaneta a Aneta- její dcera
sccary
napsal(a):
ten je zvláštní ........
Je to albín hermelín... Ale občas i albín - tricolor
ferdice
napsal(a):
kdysi byl každej druhej kůň Lucka nebo Ferda,tak jednoho Ferdu přidávám
Poník Tomáš
zazika
napsal(a):
Poník Tomáš
Šmarjá pano co to zas je? Měla tam být tahle:
v v
napsal(a):
Tak já znám Vojtu a Tomáška.Jo a Daníka.Všechno haflíci
Tak mů koník se jmenoval taky Karel... Teď už se ale prohání (no spíš tam jen žere) po nebeských pastvinách...
sasetka
napsal(a):
Tak mů koník se jmenoval taky Karel... Teď už se ale prohání (no spíš tam jen žere) po nebeských pastvinách...
Moje kobylka se jmenovala Blanka, jinak Blanča, Blančik nebo Banťa Stejně jako koník Sasetky se už prohání po nebeských pastvinách (třeba spolu)
ladys
napsal(a):
Aho. Co je to za Aranku? Není to jezd. pony?
Jinak jsem jezdila dostihačku Modřenku (možná někdo znáte z VP) a ČT Bajku, jsou to taky pěkná jméne, kdyby jste někdo o nich něco věděl, budu ráda za jakoukoli informaci...
Bajka - šimla, prokvetlá (měla malé hnědé flíčky), asi už bude starší, strašně hodná kobylka, pro začátečníky
Modřenka - hnědka, A1/1, běhala dostihy, na ježdění suprová, na ošetřování ostřejší.
ladys
napsal(a):
Jinak jsem jezdila dostihačku Modřenku (možná někdo znáte z VP) a ČT Bajku, jsou to taky pěkná jméne, kdyby jste někdo o nich něco věděl, budu ráda za jakoukoli informaci...
Bajka - šimla, prokvetlá (měla malé hnědé flíčky), asi už bude starší, strašně hodná kobylka, pro začátečníky
Modřenka - hnědka, A1/1, běhala dostihy, na ježdění suprová, na ošetřování ostřejší.
tak tohle je ¨Matýsek:)
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
Hezké téma - po dlouhé době něco originálního
Tak já také přispěju
tohle je bývalý dostihák A1/1 Hrášek
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
Bývalá prodaná ponička Týna. Tady má pod sebou mimino Tima
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
poncl Šibal
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
A tady letos už 21 letá kobča s poetickým jménem Žínka
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
další klisna Rita
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
Můj bývalý koník Daniel
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
Tady ten ponclík je Gabriel - možná jste někdo zaregistrovali že byl na prodej, takže teď už je prodaný a v pátek nás opouští
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
Tady ten ponclík se jmenoval Čert. Čert ví, kde je mu dneska konec
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
A tahle ponička, to je Kačenka. V dostizích pony bude patrně známým pojmem
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
A tahle poničanda má krásný poníkovský jméno - Perlička
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
Ale fůůj, to jsem tady zase zapráskala, zastřelte mě!!!
Tak ještě takovou perličku na závěr. Snad nejpodivnější české jméno má určitě tenhlencten úň. Jeho oficiální jméno je TKÁČ ILUZÍ. Ovšem nikdo mu tak neříká, neboť majitel ho koupil jako Luckyho. Jenže koník je bez PP, neměl ani průkaz, takže se musel vyřídit. Ovšem majitel když slyšel že pokud koník nemá PP může mu dát jméno jaké chce, zdál se mu Lucky příliš obyčejný. Kdyby s koněm případně vyjel na závodní kolbiště, chtěl aby to znělo. No a protože zrovna četl nějakou knihu Tkáč iluzí, která ho nadchla, dal koníkovi "papírové" jméno podle ní.
Ale pro všechny je to prostě Lucky, Lulík....
janda
napsal(a):
Ale fůůj, to jsem tady zase zapráskala, zastřelte mě!!!
Tak ještě takovou perličku na závěr. Snad nejpodivnější české jméno má určitě tenhlencten úň. Jeho oficiální jméno je TKÁČ ILUZÍ. Ovšem nikdo mu tak neříká, neboť majitel ho koupil jako Luckyho. Jenže koník je bez PP, neměl ani průkaz, takže se musel vyřídit. Ovšem majitel když slyšel že pokud koník nemá PP může mu dát jméno jaké chce, zdál se mu Lucky příliš obyčejný. Kdyby s koněm případně vyjel na závodní kolbiště, chtěl aby to znělo. No a protože zrovna četl nějakou knihu Tkáč iluzí, která ho nadchla, dal koníkovi "papírové" jméno podle ní.
Ale pro všechny je to prostě Lucky, Lulík....
A když už se tu tak roztahuju přidám ještě jednu story do frcu. Jednou se jelo na veřejňák a Lucky měl jet taky. Takže jsem čapla telefon, dvojice nahlásila a vůbec mi to nedošlo, takže jsem nahlásila klasicky jezdce s Luckym. Když jsme tam dojeli a šli na prezentaci. Takže jsem to odprezentovala beze změn a potom mi houklo. Co když budou chtít vidět průkazy, že je vše o.k.? Žádného Luckyho jsme totiž oficiálně nepřivezli, jen Tkáče Iluzí. No horký pot mě polil, že budu muset potupně ukazovat koně, jestli všechno odpovídá a jestli nešijem na pořadatele nějakou boudu....
Ale naštěstí je ani vidět nechtěli, ale mám takovou obavu, že jestli ten kůň ještě někam pojede, trapasu se časem neubráníme. Lucky je prostě silně zažitý a málokdo si uvědomí v tu chvíli skutečný stav věcí....
janda
napsal(a):
A když už se tu tak roztahuju přidám ještě jednu story do frcu. Jednou se jelo na veřejňák a Lucky měl jet taky. Takže jsem čapla telefon, dvojice nahlásila a vůbec mi to nedošlo, takže jsem nahlásila klasicky jezdce s Luckym. Když jsme tam dojeli a šli na prezentaci. Takže jsem to odprezentovala beze změn a potom mi houklo. Co když budou chtít vidět průkazy, že je vše o.k.? Žádného Luckyho jsme totiž oficiálně nepřivezli, jen Tkáče Iluzí. No horký pot mě polil, že budu muset potupně ukazovat koně, jestli všechno odpovídá a jestli nešijem na pořadatele nějakou boudu....
Ale naštěstí je ani vidět nechtěli, ale mám takovou obavu, že jestli ten kůň ještě někam pojede, trapasu se časem neubráníme. Lucky je prostě silně zažitý a málokdo si uvědomí v tu chvíli skutečný stav věcí....
welsky pony Terezka bouhužel už po smrti měla jsem ji moc rada zemřela mladounka v 7letech
kackach
napsal(a):
welsky pony Terezka bouhužel už po smrti měla jsem ji moc rada zemřela mladounka v 7letech
a jeji 4 lety syn Ferda
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
Kobyla Saxána a její syn Generale Saxána
cheyenne
napsal(a):
Kobyla Saxána a její syn Generale Saxána
já mám Honzíka poník a měla jsem Ferduznala jsem Bohouše.Dominiku,Tomáše,ivana,žanetu,vrátu,
woldemortik
napsal(a):
já mám Honzíka poník a měla jsem Ferduznala jsem Bohouše.Dominiku,Tomáše,ivana,žanetu,vrátu,
Tak když jsme vymýšleli jména pro hříbátka v hřebčíně Klokočov, tak to bylo něco:-).
Každý rok jedno písmeno, jede se podle abecedy. Každý rok cca 15 - 20 hříbat , takže kdysi tam byla i kobylk. Jinak z mých oblíbených koní:
Igora, Chytroš, Chlup, Iluška, Ivoš, Karel, Jáma, Jitka,Jasná, , , Ikona, Jalta...
eliska84
napsal(a):
jéé my máme Josefínku(Pepinu) kočku
barletka
napsal(a):
Tak když jsme vymýšleli jména pro hříbátka v hřebčíně Klokočov, tak to bylo něco:-).
Každý rok jedno písmeno, jede se podle abecedy. Každý rok cca 15 - 20 hříbat , takže kdysi tam byla i kobylk. Jinak z mých oblíbených koní:
Igora, Chytroš, Chlup, Iluška, Ivoš, Karel, Jáma, Jitka,Jasná, , , Ikona, Jalta...
POPELKA
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
Bezvadný téma, tak abych přispěla, naše kobylka je Čokoláda (109Dux) a po ní máme Čelzí, Čárlse, Činzánku, tyto sice nejsou typicky česká jména, ale jsou \"zčeštilá\" píšou se česky
xkola200
napsal(a):
Bezvadný téma, tak abych přispěla, naše kobylka je Čokoláda (109Dux) a po ní máme Čelzí, Čárlse, Činzánku, tyto sice nejsou typicky česká jména, ale jsou \"zčeštilá\" píšou se česky
ty jo sem rada ze se tema chytlo to sem necekala ze se zalibi......napadlo me to vcera vecer pred spanim
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
Poník se jmenuje Tadeáš, pak máme ještě psa Aničku, fretku Láďu, myši Adélu a Boženu a pavouka Matyldu. Jen novej pes se jmenuje anglicky - Mighty
tadik
napsal(a):
Poník se jmenuje Tadeáš, pak máme ještě psa Aničku, fretku Láďu, myši Adélu a Boženu a pavouka Matyldu. Jen novej pes se jmenuje anglicky - Mighty
Konečně téma i pro širokou veřejnost!!!. Trochu "modré krve" - hucul jménem Bušek (ale z Velhartic není).
mikca
napsal(a):
Konečně téma i pro širokou veřejnost!!!. Trochu "modré krve" - hucul jménem Bušek (ale z Velhartic není).
No tak já mám Lupínka. Měla jsem Soňu - přejmenovali jsme ji na Sonia, její první hříbě Lucifer po Jašovi, můj první kůň byl Kaštan akorát se psal se SZ (bohužel už nežije), a druhé hříbě Soni mělo otce Miloše (ten už taky nežije).A v okolí máme Lucku, Myšku, Béďu, Bobeše a pár Jurášků (to byl myslím český zbojník - Ondráš a Juráš). Určitě by se jich našlo v paměti z okolí víc ale nechám toho.Foto nedodám žádné v tomto compu nemám ano jedno
.
thesis
napsal(a):
No tak já mám Lupínka. Měla jsem Soňu - přejmenovali jsme ji na Sonia, její první hříbě Lucifer po Jašovi, můj první kůň byl Kaštan akorát se psal se SZ (bohužel už nežije), a druhé hříbě Soni mělo otce Miloše (ten už taky nežije).A v okolí máme Lucku, Myšku, Béďu, Bobeše a pár Jurášků (to byl myslím český zbojník - Ondráš a Juráš). Určitě by se jich našlo v paměti z okolí víc ale nechám toho.Foto nedodám žádné v tomto compu nemám ano jedno
.
Ivan :)
ettelwen
napsal(a):
Karina
Berry sice není české jméno, ale když mě naštve, říkám mu Bedřichu
ettelwen
napsal(a):
Berry sice není české jméno, ale když mě naštve, říkám mu Bedřichu
To u nas vzdycky daji koni takovy krasny vzneseny jmeno a nakonec z toho vyleze nejaka hruza, doufam, ze se nikdo neurazi, kdyz par vypisu:
Blaness- Blazena
Bohema- Bozena
Bonstar- Bohous
Yosemite Park-Josef ci Pepa
atd, jeste jsme meli Filipku, ale ta se tak jmenovala doopravdy.
cibi
napsal(a):
To u nas vzdycky daji koni takovy krasny vzneseny jmeno a nakonec z toho vyleze nejaka hruza, doufam, ze se nikdo neurazi, kdyz par vypisu:
Blaness- Blazena
Bohema- Bozena
Bonstar- Bohous
Yosemite Park-Josef ci Pepa
atd, jeste jsme meli Filipku, ale ta se tak jmenovala doopravdy.
Mě se lidský jména pro koně nikdy nelíbily...a nakonec mám už čtvrtý rok Vojtu!
lenocka
napsal(a):
Mě se lidský jména pro koně nikdy nelíbily...a nakonec mám už čtvrtý rok Vojtu!
Ahoj, tohle téma se mi taky líbí Moje kobča se sice jmenuje Arka, ale zaujala mě fotka kobylky(ponička, hnědka s mléčnou hubou) Lívie (aspoň doufám) je mezi prvními příspěvky a dost mi připomíná mojí bývalou kobylku- odku prosím je? Díky
mojza
napsal(a):
Ahoj, tohle téma se mi taky líbí Moje kobča se sice jmenuje Arka, ale zaujala mě fotka kobylky(ponička, hnědka s mléčnou hubou) Lívie (aspoň doufám) je mezi prvními příspěvky a dost mi připomíná mojí bývalou kobylku- odku prosím je? Díky
A moje Barbora :-)
racina
napsal(a):
A moje Barbora :-)
Můj poník se jmenuje Blanka.Dřív se mi to jméno nelíbilo,ale dnes na ní nedám dopustit.A když zlobí,je to Blanice.
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
Dominika
mojza
napsal(a):
Pro Mojza : Kobylka je sht.pony a je z Jesenicka . Už jí dávno bylo 20 let a pokud byla tvoje tak ji měl Gabriel Konečný z Lázní Priessnitz .
sccary
napsal(a):
tolik koniku jsem ani necekala
Jinak diky etelwen ze pridala i svoje krasavce
Tak já se starala o poníka Bohouše, ale spíš jsem mu říkala Bobe
Jediná fotka co mám, sory za kvalitu:
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
->tak já jsme si přivezla kobylku Lenku, jenže taktéž se mi lidská jména vůbec nelíbí, takže když jsem jí vyřizovala modrý průkaz, nechala jsem jí zapsal jako Ellisa no hádejte jak jí říkám.....Eliška!
microfon
napsal(a):
->tak já jsme si přivezla kobylku Lenku, jenže taktéž se mi lidská jména vůbec nelíbí, takže když jsem jí vyřizovala modrý průkaz, nechala jsem jí zapsal jako Ellisa no hádejte jak jí říkám.....Eliška!
já mám sie Jerryho,ale když mě zlobí,což je přes zimu docela často,tak mu říkám Jerolíme
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
Bára
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
Lucka huculka
anky33
napsal(a):
Lucka huculka
Ještě jedna Bára. Takto vypadá po 3 měsících výkrmu. Když se přivezla byla to kostra s kůží.
sccary
napsal(a):
Lucinka rasna libi se mi strakaci a Barus se pekne vyspravila a je moc hezka
Moje první "učitelka" byla provozačka Dáša,dál mě pak učila profesorka Šárka.Fotečky už nemám,je to víc než 20let.Dlouho jsem s koníky nebyla,hodně zapomněla a tak jsem si pořídila docentku Růženku.Ve stáji jí s oblibou říkají Kraken...Ale nedám,je první moje,v srdíčku hluboko,snad si porozumíme
sccary
napsal(a):
Moje bývala kobyka Lenka
Haflingerka Bára
blanche
napsal(a):
Haflingerka Bára
moje Sáva,nevím zda tohle jméno je české,ale myslím že je,jelikož jsem ho našla v kalendáři
anushka
napsal(a):
moje Sáva,nevím zda tohle jméno je české,ale myslím že je,jelikož jsem ho našla v kalendáři
a Wendy-vendula
v v
napsal(a):
ještě jsem si vzpoměla na haflingské bráchy Adam a Pavel.Pak kobylka Soňa,Linda,Erika,Bára.
No a takové české jako Zrzeček,Kaštan,Puclík,Komtesa,Kristal,všechno haflíci,Májka-huculka,možná si časem ještě na nějaké vzpomenu.
A nezapoměla jsi na Tomáše, Madlenky, Šimona, Žeňu, Hedušku, Betynku, Matese, Matěje a všechny ostatní? No bylo jich dost, viď?
lenocka
napsal(a):
A nezapoměla jsi na Tomáše, Madlenky, Šimona, Žeňu, Hedušku, Betynku, Matese, Matěje a všechny ostatní? No bylo jich dost, viď?
Tak já mám taky koníka s pravým českým jménem - Bobeš. Ale spíš je to Bobule, Bobšouš, Bobulák atd.