Příští rok bych si chtěla konečně pořídit vlastního koně, jsem sice na výšce, ale právě proto, chci využít ještě všechny ty letní prázdniny . Ale samozřejmě problém jsou finance. Hodně z vás tu má taky kolem 20, ještě přitom studujete, na fotkách máte koně jako jsou arabi, kinští, čt apod., kteří taky zrovna nejsou levní. Jak jste si na koně našetřily, jak při studiu ještě platíte ustájení?Pomáhají vám rodiče?Kupovaly jste koně přes známého nebo na inzeráty?
simbel
napsal(a):
Příští rok bych si chtěla konečně pořídit vlastního koně, jsem sice na výšce, ale právě proto, chci využít ještě všechny ty letní prázdniny . Ale samozřejmě problém jsou finance. Hodně z vás tu má taky kolem 20, ještě přitom studujete, na fotkách máte koně jako jsou arabi, kinští, čt apod., kteří taky zrovna nejsou levní. Jak jste si na koně našetřily, jak při studiu ještě platíte ustájení?Pomáhají vám rodiče?Kupovaly jste koně přes známého nebo na inzeráty?
No já jsem zrišila životní pojistku, a za ní si koupila koně:) věděla jsem, že další finance nemám,ale říkala jsem si že je nějak seženu. za koně jsem dala 25000 po známosti. Ale musím říct že to odemě bylo nezodpovědné. Měla jsem jen tu vidinu mít konečně koně. No, a naštěstí mám skvělého strýce, kterému vděčím za hrozně moc, ten mi koupil ohradník, postavil přístřešek, sehnal seno, a když jsem nemocná, nebo jedu pryč, stará se. je zlatý.. vůbec nevím jak bych to bez něj utáhla, když je mi 20, platím si školu sama (20 000 ročně) a nepracuju..takže jsem mu fakt vděčná že mi ten sen umožnil tím jak mi pomohl a pomáhá. Ustájení neplatím, mám koně u baráku, bydlím na vesnici-což je výhoda,ale stěhuju se v červnu do Zlína, a ustájko platit budu-ale to se nějak zmákne:) Rodiče mi nepomáhájí. a ani to po nich nechi.mají svých strostí dost.
simbel
napsal(a):
tak já jsem ve 3 na střední...nebýt mých rodičů, tak toho koníka nemám...rodiče mi ho koupili, platí mi ustájení, péči, cajky, všechno...občas si chci zaplatit ustájení, mamina o tom nechce slyšet...jsem za to hrozně vděčná...v tomhle směru jsem asi fakt rozmazlená, ale jak jsem již psala, koníka bych nemohla mít a kdybych na něj měla peníze, tak by nebyl čas, protože bych byla pořád na brigádě..A koníka jsme kupovali od mýho bývalýho trenéra-dotlačil do toho maminu...
víc ti asi neřeknu, ale obdivuju holky, co tu píší, že jim je jako mě(18) a koupili si koníka a tají to rodičům..to si nedovedu představit a smekám před nima..jsem hodně šetřivá, ale na koně bych si prostě ještě nevydělala..
nekoukejte na to, jak je Diego špinavej, v boxe byla tma a venku jsem se zděsila..
simbel
napsal(a):
ahoj mě rodiče koupili koníka kdyz mi bylo asi tak 12 let. od ty doby mi ho sponzoruji. a nemuzu si stezovat. ale samozdrejme nejde vsechno platit skolne a zaroven ustajeni, zavody a veci nakone. tak si obcas zajdu na nejakou tu brigadku:) ale myslim si ze to zvladnes pokud by byli tví rodiče ochotni te podporovat.
dalajlama
napsal(a):
ahoj mě rodiče koupili koníka kdyz mi bylo asi tak 12 let. od ty doby mi ho sponzoruji. a nemuzu si stezovat. ale samozdrejme nejde vsechno platit skolne a zaroven ustajeni, zavody a veci nakone. tak si obcas zajdu na nejakou tu brigadku:) ale myslim si ze to zvladnes pokud by byli tví rodiče ochotni te podporovat.
Krááásná fotka!!!! Závidím tu námrazu, v tom by se fotilo! Úžasné!
Jinak mě je 29 a celý život miluji arabské koně a můj sen byl krásný arabský plnokrevník. Obdivuji překrásného Utrechta a moc jsem po něm chtěla mimi, pak jsem ji viděla a bylo rozhodnuto...nebyla stáj (nebo tedy ne úplně důstojná pro koně) , ale šla jsem do toho...... svou holčí mám ..no, počkejte...bude to 5 let co je doma, ale skoro 5 a půl, co jsem její majitelkou. Kupovala jsem ji jako hříbě v osmi měsících. Byla jsem na vysoké, vydělávala si na něco a složila se 50 záloha a zbytek jsem půl roku platila splátky..bylo to hodně náročné + do toho se doma víc jak půl roku rekonstruovala stáj, aby holčí měla hezké bydlení. Takže hodně, hodně náročné... pomohl mi táta a desítkou i bratránek, ale splatila jsem vše do puntíku. Výhoda je, že mám koně doma, neplatila a neplatím měsíční ustájení
Ale stálo to za to. Ty bezesné noci, kýble slz a nervů již dávno odvál čas a jsem vděčná, že mohu mít za přítele koně mých snů
lucky
napsal(a):
Krááásná fotka!!!! Závidím tu námrazu, v tom by se fotilo! Úžasné!
Jinak mě je 29 a celý život miluji arabské koně a můj sen byl krásný arabský plnokrevník. Obdivuji překrásného Utrechta a moc jsem po něm chtěla mimi, pak jsem ji viděla a bylo rozhodnuto...nebyla stáj (nebo tedy ne úplně důstojná pro koně) , ale šla jsem do toho...... svou holčí mám ..no, počkejte...bude to 5 let co je doma, ale skoro 5 a půl, co jsem její majitelkou. Kupovala jsem ji jako hříbě v osmi měsících. Byla jsem na vysoké, vydělávala si na něco a složila se 50 záloha a zbytek jsem půl roku platila splátky..bylo to hodně náročné + do toho se doma víc jak půl roku rekonstruovala stáj, aby holčí měla hezké bydlení. Takže hodně, hodně náročné... pomohl mi táta a desítkou i bratránek, ale splatila jsem vše do puntíku. Výhoda je, že mám koně doma, neplatila a neplatím měsíční ustájení
Ale stálo to za to. Ty bezesné noci, kýble slz a nervů již dávno odvál čas a jsem vděčná, že mohu mít za přítele koně mých snů
Santosku máš v tom nějaký zmatek ,nepracuješ a platíš si školu ,at to čtu horem dolem tak som volajako zmetený .Taky bych brala takovýho strejdu
simbel
napsal(a):
jsem taky na VŠCelé prázniny a volný čas trávit na brigádách, vozitděcka za prachy a do začátku nějakou půjčku od rodičů. no a nevybírat si cenově koně na kterého nedosáhnu a pak ho mít doma protože jinak by to finančně asi fakt nešlo
ale pozor na jednu věc! ->aby se ti z toho jednoho koně nestali dva
microfon
napsal(a):
jsem taky na VŠCelé prázniny a volný čas trávit na brigádách, vozitděcka za prachy a do začátku nějakou půjčku od rodičů. no a nevybírat si cenově koně na kterého nedosáhnu a pak ho mít doma protože jinak by to finančně asi fakt nešlo
ale pozor na jednu věc! ->aby se ti z toho jednoho koně nestali dva
tak mě třeba nyní ukrutně bolí záda a beztak i zítra budou, protže dnes jsem v 5 vstávala, dopoledne byla ve škole,pak brigáda(a že dnes bylo lidí jak sr.., domů jsem přijela v 22:30, přivést koně z pastviny a hned šla kydat, krmit apod
no prostě prča
přiznám se že večer už se mi kydat apod nikdy nechce,ale když už tam přijdu a holky řehtaj apk mi bobi na uvítanou ožužlá celou hlavu, tak je únava fuč
nejprve by sis měla něco takového ozkoušet než si koníka seženeš, ale neměnila bych
ale abych tě neděsila, takhle nabito mám jen 2* - 3* týdně (
)
jurasek
napsal(a):
Santosku máš v tom nějaký zmatek ,nepracuješ a platíš si školu ,at to čtu horem dolem tak som volajako zmetený .Taky bych brala takovýho strejdu
No za prvé jak jsem zrušila životní pojistku, zbylo mi na jednu splátku( 4700kc na 3 měsíce) tak jsem první splátku zaplatila, druhou mi z půlky zaplatil přítel, 3. jsem si zaplatila z peněz z Vánoc, a v březnu mě čeká 4. splátka a poslední, takže nějak se ty peníze zase objeví:) -jen na ujasnění:)
simbel
napsal(a):
Tak já nevím kde začít, No asi od počátku. Svého prvního koně jsem dostala darem, víc než rok jsem se o něj starala. Jsem z vesnice s vlastní stájí. Měli jsme dobytek tak bylo i hodně pole kde se ručně sušilo seno, tak jsem makala jak šroubek. Krom veta nebylo třeba platit nic jen makat. Semtam mi někdo pomohl se senem ale jinak jsem se vrhala sama - a ráda. Pak to s koníkama šlo tak všelijak jelikož mi první umřel. Přítel mi koupil poničku za 6tis, ta mi porodila hříbě. Pak jsem ještě měla pár koní a po čase je prodala, prostě jsem nemohla trefit takového který by mi vyhovoval tak jak ten první. Zůstala mi pak jen ta ponička od přítele a tak jse si hodila inzerát že koupím maličkého poníka jako společnost i s vadou atd do 4tis. Neměla jsem skoro žádné extra požadavky jen to aby to nebyl hřebec - kvůli kobyle. No a na to se mi ozvala jen jedna paní, že za poníka nic nechce ale aby už byl pryč a tak jsem urychleně vše zařizovala a za pár dní vyrazila přes půl republiky pro poníka o kterém jsem věděla že je nebezpečný a kousavý. A tak mám Lupínka, kousavého ale naprosto skvělého parťáka, už jsme spolu dva roky a jde stále lépe a lépe. Měří 125KVH, ponička má 115 a tak jsem se rozhodla ji prodat její jezdkyni a má se moc dobře, místo ní jsem si koupila odstávče křížence co by se mělo dorůst cca 150KVH. Už není tolik pozemků na seno a tak kupujeme, s přítelem to zvládáme dobře a koníci se mají fajn. Ohradu mají na mém pozemku takže nehrozí žádný vyhazov a stáj je rodičů ale ti se smířili že jsou tam koně. Jinak prvního koně jsem dostala v 15ti a teď je mi 22. Dát koně do uspokojivého ustájení někam jinam bych finančně nezvládla jelikož mám i dítě a druhé na cestě, takže časově by to bylo ještě horší, takhle je mám krásně doma a je to super, neměnila bych. Rodiče mě kdysi sice podporovali ale to tak že mi koupili max smeták do stáje ale co to je taky pomoc, hlavně že je tady můžu mít.