Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.2.2008 16:24

Máte tady někdo koně o samotě? Máme možnost mít koníka doma,ale zatím by byl bez koňského kamaráda. S ostatními koníky by se vídal často .

1.2.2008 16:26

lotinka napsal(a):
Máte tady někdo koně o samotě? Máme možnost mít koníka doma,ale zatím by byl bez koňského kamaráda. S ostatními koníky by se vídal často .

Kup mu ovečku , ať mu není smutno , nebo spíš kozu , ale bezrohou

1.2.2008 16:33

lotinka napsal(a):

Nedoporučuju ovci ani kozu a doporučení, aby byla koza bezrohá není taky úplně na místě, obvykle je mnohem nebezpečnější kůň koze než ona jemu. To už mu můžeš pořídit jen králíka jako pocit něčeho živého, ale je fakt, že lepší něco než nic. Jen , že ta ovce nebo koza nemá až o tak moc menší spotřebu místa a krmení jako třeba úplně malý poník.

1.2.2008 16:43

stieberova napsal(a):
Nedoporučuju ovci ani kozu a doporučení, aby byla koza bezrohá není taky úplně na místě, obvykle je mnohem nebezpečnější kůň koze než ona jemu. To už mu můžeš pořídit jen králíka jako pocit něčeho živého, ale je fakt, že lepší něco než nic. Jen , že ta ovce nebo koza nemá až o tak moc menší spotřebu místa a krmení jako třeba úplně malý poník.

Proč ne kozu ani ovci? Kamarádka měla obojí, ovcí se zbavila, prý jsou "blbé" :-)) Kozy má dodneška a nestěžuje si. Ani kůň. Jasně, že by byl raději ve stádě, ale když to jinak nejde... ?

1.2.2008 16:44

stieberova napsal(a):

Časem myslím že by poník byl ,ale mám obavu když pojedeme ven aby poník doma moc nejančil když mu kamoš odejde....brát poníka stále sebou se taky moc často nedá.

1.2.2008 16:55

lotinka napsal(a):
Časem myslím že by poník byl ,ale mám obavu když pojedeme ven aby poník doma moc nejančil když mu kamoš odejde....brát poníka stále sebou se taky moc často nedá.

jo taky mam bohuzel konika samotneho..a to je spatne...s konmi se sice vidi denne, ale chybi mu stale stado:( shanela jsem ponika -jakoze nabizim ustajeni zdarma, ale nikdo .(

1.2.2008 17:08

santosek napsal(a):
jo taky mam bohuzel konika samotneho..a to je spatne...s konmi se sice vidi denne, ale chybi mu stale stado:( shanela jsem ponika -jakoze nabizim ustajeni zdarma, ale nikdo .(

A vellký kůň by se vám opravdu tolik prožral?Co třeba varianta adopce? http://www.nadejeprokone.cz/ v Rolince také nabízejí koně i poníky do pronájmů nebo k odkupu.

1.2.2008 17:13

stieberova napsal(a):

No pokud si koník zvykne tak koze ani ovci neublíží Králíka ?? Koza a ovce se aspoň hýbou koza navíc blbne , Luis je s kozou kamarád

1.2.2008 17:18

zuza napsal(a):
A vellký kůň by se vám opravdu tolik prožral?Co třeba varianta adopce? http://www.nadejeprokone.cz/ v Rolince také nabízejí koně i poníky do pronájmů nebo k odkupu.

kupovat ho nechci, jelikož se stěuju v létě, takže bych spíš chtěla spíš i někomu pomoct že by si koníka mohl dát k nám. velký koník by se nám neprožral, ale mám asi jen půl hektaru louky, a to 2 elké koně vypasou hned, poník pomaleji..( tráva stačí dorůst) ale možná sáhnu po velkém..ale zase-mám venkovní box jen 4x 5 metrů..2 velké se tam nevejdou..

1.2.2008 17:24

memmory napsal(a):
No pokud si koník zvykne tak koze ani ovci neublíží Králíka ?? Koza a ovce se aspoň hýbou koza navíc blbne , Luis je s kozou kamarád

Koza je dobrá. Kamarádka jí koupila kobče a ta si na ní tak zvykla, že nechtěla chodit sama na vyjížďky- no jako by to byl kůň. tak nakonec jezdila s kozou

1.2.2008 17:26

carolas napsal(a):
Koza je dobrá. Kamarádka jí koupila kobče a ta si na ní tak zvykla, že nechtěla chodit sama na vyjížďky- no jako by to byl kůň. tak nakonec jezdila s kozou

V cem je koza lepsi nez ponik?Mysleno pro lidi pro kone je to jiste ponik.

1.2.2008 17:28

zuza napsal(a):
V cem je koza lepsi nez ponik?Mysleno pro lidi pro kone je to jiste ponik.

Nepřeskočí ohradu a nepoletí za váma když pojedeš ven ..... například

1.2.2008 17:31

memmory napsal(a):
Nepřeskočí ohradu a nepoletí za váma když pojedeš ven ..... například

a proc ho nevzit sebou?Mam 7 koniku a vetsinou kdyz jedu na jednom beru dalsiho sebou na voditku/nebo si ho pak pustim na volno. Je to pro nej prijemne se probehnout bez zateze na zadech.

1.2.2008 17:33

stieberova napsal(a):

Taky bych radši volila poníka než kozu nebo ovci. Jedna holčina má doma kobylu a pořídila jí kozu - kobyla kozu naprosto ignoruje,je jí jedno, jestli tam s ní je nebo ne. Zato koza, pokud zůstane např. ve výběhu a kobyla jde domů, tak řádí jak pominutá.

1.2.2008 17:33

zuza napsal(a):
a proc ho nevzit sebou?Mam 7 koniku a vetsinou kdyz jedu na jednom beru dalsiho sebou na voditku/nebo si ho pak pustim na volno. Je to pro nej prijemne se probehnout bez zateze na zadech.

No ja nevím ,a le když musíš za každou druhou loukou přejít silnici , tak zapínat , odepínat - berem sebou ven jen hříbka

1.2.2008 18:36

ahoooj, já mám Barču o samotě :-(
Jinak to nejde, ale na jaře jí dávám k sestřičce, doveze si kobylku a známý jí tam dá taky koně, takže konečně bude s koňma.
Jinak teda přes noc a když jsem v práci je sama, to je jednou za 3 dni ta práce a jinak jí dávám denně ke kámošce k třem koníků,m a je tam spokojená :-) a když pro ní jdu vůbec jí to nevadí, ještě se hrne k bráně a hurá domů.
Ale vidím jak je smutná občas, když jdeme na vyjíždku samotné nebo jí zrovna musím mít doma a koně jdou okolo :-(

1.2.2008 18:38

racina napsal(a):
ahoooj, já mám Barču o samotě :-(
Jinak to nejde, ale na jaře jí dávám k sestřičce, doveze si kobylku a známý jí tam dá taky koně, takže konečně bude s koňma.
Jinak teda přes noc a když jsem v práci je sama, to je jednou za 3 dni ta práce a jinak jí dávám denně ke kámošce k třem koníků,m a je tam spokojená :-) a když pro ní jdu vůbec jí to nevadí, ještě se hrne k bráně a hurá domů.
Ale vidím jak je smutná občas, když jdeme na vyjíždku samotné nebo jí zrovna musím mít doma a koně jdou okolo :-(

špatná fotka, opravujuu

1.2.2008 19:06

racina napsal(a):
špatná fotka, opravujuu

muj prvni konik byl poník byl o samotě cca půl roku pak jsem si ho koupila koupila jsem k nemu i 3ovce a bylo v poho akorát ovce nebily nadšené,ale zvykli si.po půl roce u mě jsem si koupila dalšího koníka valacha hucula.bylo to v poho akorát když jsem jela s velkým koněm ven tak poník v ohradě dělal jak kdyby ho někdy vraždil.když koně neviděl byl v klidu,ale jakmile nákého zbystřil tak delal jak šílenej.nevim ja na ovcích nich špatného nevidim a kozu také ne.znám případ ldy koza odkojila hříbě.matka mu umřela při pordu tak na sebe byli zvyklí ani ce nestalo chodila snim i do ohrady mezi ostaní koně bylo jich tam cca 40.

1.2.2008 20:46

woldemortik napsal(a):
muj prvni konik byl poník byl o samotě cca půl roku pak jsem si ho koupila koupila jsem k nemu i 3ovce a bylo v poho akorát ovce nebily nadšené,ale zvykli si.po půl roce u mě jsem si koupila dalšího koníka valacha hucula.bylo to v poho akorát když jsem jela s velkým koněm ven tak poník v ohradě dělal jak kdyby ho někdy vraždil.když koně neviděl byl v klidu,ale jakmile nákého zbystřil tak delal jak šílenej.nevim ja na ovcích nich špatného nevidim a kozu také ne.znám případ ldy koza odkojila hříbě.matka mu umřela při pordu tak na sebe byli zvyklí ani ce nestalo chodila snim i do ohrady mezi ostaní koně bylo jich tam cca 40.

tak já jsem k Henrymu pořídila v loni ovci-Vendu a bylo to super...teda do té doby než si sousedka všimla, že moc beká, takže šel pryč.Mám koně samotného.Když jdem jezdit do haly nebo na jízdárnu, tak se většinou sejdu s dalším koňským kamarádem nebo si s kamarádkou dohodnem terén.

2.2.2008 09:31

lotinka napsal(a):

NO tak já mám koníka jako kdyby taky o samotě... u boxu má sice ovci a poníka ale ve výběhu musí být sám protože by je asik zabil..on je totiž mladý a oni staré. No ale jak jsem měla první poníka tak ta ovce si na něj tolik zvykla že to skoro nepřežije když šel pryč a ona musela zůstat doma. Jednou nám poník utek tak zkočila 2m zdi spadla blbě ale hned byla na nohou a zdrhala za poníkem a přitom strašně bečela... má to dobrý ví že jí nikdy nikdo nesní..papá si hezky ovísek a tak a má všechno ok jako kůň takže tenhle život jí vyhovuje. Já ji moc nemusím protože strašně smrní ale co nadělám. Nedokážu si představit až ona nebo poník jednou umře tak jak bez sebe budou žít. No a velký kůň když prochází ven tak dá hlavu z boxu chytne ovci na vlnu a za chvíli mu zbyden chomáš vlny v hubě..je to komické ale pro tu ovci asik moc ne

2.2.2008 13:39

kovbojka napsal(a):
NO tak já mám koníka jako kdyby taky o samotě... u boxu má sice ovci a poníka ale ve výběhu musí být sám protože by je asik zabil..on je totiž mladý a oni staré. No ale jak jsem měla první poníka tak ta ovce si na něj tolik zvykla že to skoro nepřežije když šel pryč a ona musela zůstat doma. Jednou nám poník utek tak zkočila 2m zdi spadla blbě ale hned byla na nohou a zdrhala za poníkem a přitom strašně bečela... má to dobrý ví že jí nikdy nikdo nesní..papá si hezky ovísek a tak a má všechno ok jako kůň takže tenhle život jí vyhovuje. Já ji moc nemusím protože strašně smrní ale co nadělám. Nedokážu si představit až ona nebo poník jednou umře tak jak bez sebe budou žít. No a velký kůň když prochází ven tak dá hlavu z boxu chytne ovci na vlnu a za chvíli mu zbyden chomáš vlny v hubě..je to komické ale pro tu ovci asik moc ne

Taky jsem měla kobylku(2-letou) samotnou ze začátku asi cca 2měsíce..Ale šlo na ní vidět že ji chybí společník, moc semnou nekomunikovala byla taková divná. Tak jsem ji pak dala ke koním do stáda a bylo to úplně něco jiného kobyla se úplně změnila....Bylo na ni vidět že je šťastná, jak v ohradě se s koňma proháněla a hrála si no prostě bylo to moc pěkné....Procestovaly jsme asi 3ustájení ale všude byla ve stádě.. Už ji mám skoro 2 roky teď v dubnu budem 4-letí a mám ji konečně doma..ale sama není mám tu koníka na ustájení takže kamaráda má...Akorát teď bude odcházet tak za dva týdny si jedu pro nového koníka(větší poník) jako společníka a už se moc těším..Ale samotnou už bych ji nenechala....Ale když to jinak nejde nedá se nic dělat no..

2.2.2008 16:33

lotinka napsal(a):

Jájsem měla rok obylu o samotě ,zvládala to vše v pohodě,akorát když třeba protrhlaohradu nebo jsem na vyjížďce spadla tak utíkala a utíkala a prostě pořád pryč, nevracela s eprostě nikam za koňma tudíž ani domů. No akdyž jsem jí potom viděl aasi po 3/4 roce jak stojí uprostřed svojí hektarové pastviny a dělá pořád dokola obraty kolem zadku aobčas kolem předku, tak jsem začala rychle jednat asehnala kaarádku na ustájení. A když se potom kamarádky koník musel enchat utratit, tak jsem té svojí koupila maličkou poničku. Už jsem nechtěla za žádnou cenu aby byla sama.
takovej malej poník nic moc nesní, stačí mu maličký box nebo jen zůstane pod přístřeškem a nějaká ta holčina co si za vykydání bude chtít zajezdit se taky určitě najde a když už jedeš ven sama tak malej řve no ale po zbytek dne jsou oba š´tastní a na tu ho´dku či dvě kdy byli oddělení snadno zapomene

19.2.2008 13:50

lotinka napsal(a):

začínal jsem s jedním koněm a kozou a připadalo mi to dobré. pak jsem měl dva koně a kozu, pak dalšího koně a pak další kozu.... jak se stav našeho stáda zvyšoval, uvědomoval jsem si, že to na začátku dobré nebylo. domnívám se, že kůň by měl být ve stádě, kde má možnost si vybrat společníky. představ si, že jsi ty sama kůň, a majitel ti pořídí někoho, aby ti nebylo smutno. a představ si, že to je spolužačka, kterou naprosto nesnášíš, která ti třeba ubližuje. bude ti s ní lépe?
mám doma pořád pět až osm koní. jsou v jednom nebo dvou stádech a jsou v pohodě. dělají dvojice či skupinky, které chodí většinou spolu. pokud bych ale vzal náhodně některé z nich a dal je samotné do ohrady, bylo by jim lépa každému zvlášť.

tímhle jsem chtěl říct, že kůň by neměl být NIKDY sám, že koza je lepší než nic, ale ne dobrá, že koňský kamarád může být dobrý, ale nemusí. kůň je stádové zvíře a pokud není ve stádě, tak tím trpí. může a nemusí to být vidět. ale že to nevidíme neznamená, že to není. j.p.

19.2.2008 19:25

poody napsal(a):
začínal jsem s jedním koněm a kozou a připadalo mi to dobré. pak jsem měl dva koně a kozu, pak dalšího koně a pak další kozu.... jak se stav našeho stáda zvyšoval, uvědomoval jsem si, že to na začátku dobré nebylo. domnívám se, že kůň by měl být ve stádě, kde má možnost si vybrat společníky. představ si, že jsi ty sama kůň, a majitel ti pořídí někoho, aby ti nebylo smutno. a představ si, že to je spolužačka, kterou naprosto nesnášíš, která ti třeba ubližuje. bude ti s ní lépe?
mám doma pořád pět až osm koní. jsou v jednom nebo dvou stádech a jsou v pohodě. dělají dvojice či skupinky, které chodí většinou spolu. pokud bych ale vzal náhodně některé z nich a dal je samotné do ohrady, bylo by jim lépa každému zvlášť.

tímhle jsem chtěl říct, že kůň by neměl být NIKDY sám, že koza je lepší než nic, ale ne dobrá, že koňský kamarád může být dobrý, ale nemusí. kůň je stádové zvíře a pokud není ve stádě, tak tím trpí. může a nemusí to být vidět. ale že to nevidíme neznamená, že to není. j.p.

No,první koník byl o samotě a bylo mu smutno,byl to staroušek,co si vážil lidí,celý den dělal velkého psa,ráno nás čekal u domu,tak se rozhodlo,že kamarád i koupil se poník,tragický nápad.Starouše kopal do nemocných nohou,všechny si podávalk a chtěl šéfovat,opravdový zmeteček.Po odchodu starého pana koně jsem si pořídila dva brášky,haflíky a ti byli celý život spolu,ze začátku jakékoliv rozloučení byla tragédie,tedˇuž je to o 100% lepší a když přibyly ženský do stáda,to oba svorně zapomněli,že jsou valaši a to bylo předvádění.tedˇjsou všichni pěkně pospolu,tolerují se,mají se rádi,ale už tam není ta závislost.Ale ty projíždky s kozou,to mohlo být prima

19.2.2008 19:37

poody napsal(a):

já když jsem si prvně odvedla koně z původního ustájení kde žil v ohromném stádu šest let,tak šel na tři měsíce do samoty a naopak bych řekla že jsme se zblížili jako za čtyři roky předtím ne.ale šťastný nebyl.Pak šel na rok ke kamarádce ke koníkovi kde byly rok a zase se museli rozloučit a zase byl skoro rok sám a to jsme mu právě pořídili jeho osobní kozu.V maštali byly tři které ho absolutně nebrali,ale tuhle miluje.Chodila s náma i navyjížďky a do výběhu,ale koza vůbec nerespektovala ohradník a časem začla odcházet a kůň se tam mohl zbláznit.No nakonec to dopadlo jako se tomu asi nikdo nevyhne,koupúil se druhý kůň.a když už druhý kůň,tak velký aby se na něm mohlo jezdit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík