Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2008 22:16

Tož mám tu čest založit dvacítku.
Třeba těmito krasavci:

2.2.2008 22:26

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

Tak já teda se přidám s těma fotkama

2.2.2008 22:28

memmory napsal(a):
Tak já teda se přidám s těma fotkama

2.2.2008 22:30

memmory napsal(a):

To je ale fujky kvalita
kuuuuuuk

2.2.2008 22:32

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

vsak sa aj patrilo, aby si zalozila tie gulatiny ty podla mna si fakt dobra ohladom chladaskovprikladam mna konecne aj v pohybe, mala som kamosku ako amaterskeho fotografa, ale som rada aj za to, co mam

2.2.2008 22:34

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

to predo mnou je este len "14tka" na nasom zrebcakovi, teraz pozeram, ze ideme ako o pretekyaspon ta vesticka mi tak vlaje

2.2.2008 22:35

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

tu daslia

2.2.2008 22:36

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

NO s těma hřebcama máš bohužel pravdu, ale co pak maj dělat chudáci chovatelé, v případě těch co to neřešej, nastává příbuzenská plemenitba........... výsledky všichni jistě znají takže dále nenutno debatovat.

2.2.2008 22:36

bonita napsal(a):
tu daslia

no teda fuj, to je ale kvalita, ono to bolo fotene z dialky, no...

2.2.2008 22:39

ambraa napsal(a):
NO s těma hřebcama máš bohužel pravdu, ale co pak maj dělat chudáci chovatelé, v případě těch co to neřešej, nastává příbuzenská plemenitba........... výsledky všichni jistě znají takže dále nenutno debatovat.

to je teda pravda, ale ked hovorime o tych zrebcoch, sama som strasne sebecka a nikomu by som moje "miminko" nepozicala, to radsej by som ho odviezla za kobylou, ako by mal byt niekde, kde by mi ho zkazili a ja by som ho potom musela prinajmensom vykastrovataby nebol zivotu nebezpecny.

2.2.2008 22:41

bonita napsal(a):
no teda fuj, to je ale kvalita, ono to bolo fotene z dialky, no...

Bonita, tak do Pardubic na dostih chlaďasů... nebereš?
Shire tam myslím ještě nezávodil...

2.2.2008 22:42

bonita napsal(a):
to je teda pravda, ale ked hovorime o tych zrebcoch, sama som strasne sebecka a nikomu by som moje "miminko" nepozicala, to radsej by som ho odviezla za kobylou, ako by mal byt niekde, kde by mi ho zkazili a ja by som ho potom musela prinajmensom vykastrovataby nebol zivotu nebezpecny.

No to jo, ale je to prostě zlý, jak z pohledu majitele hřebce tak z pohledu chovatelů klisen

2.2.2008 22:46

sally napsal(a):

ha ha, tak my sme strasne ambiciozni, a keby sme skoncili na dostihoch posledni(100%pravdepodobnost), v zivote by sme sa cez to neprekusli

2.2.2008 22:52

sally napsal(a):

ale tu aspon mala ukazka, co dokazeme vo volnosti

2.2.2008 23:06

bonita napsal(a):

To je Bonita velmi logický přístup a já ti rozumím .
V ohledu hřebců- plemeníků mám jen něco málo za sebou - funguje to asi takhle:
Za předpokladu, že máš kobuši s odpovídajícím původem a pod ní hřebečka, o kterém myslíš, že by měl v chovu šanci... vezmu okolí, tedy Moravu:
- nemá smysl soukromě uchovňovat sebelepšího hřebce ( nemá-li alespoň atraktivní barvu - tedy jakoukoliv kromě ryzáka), nemůže-li být zařazen do GZ. V lepším případě přijde pár kříženek, či kobyl mimo GZ. Ostatní chovatelé ti ho pochválí, zalitují, že není GZ a půjdou kobyly s ekonomických důvodů připustit hřebcem v GZ, na němž sice vidí více chyb, ale který zaručí dotaci na hříbě ( zatím nad 10 tis.), což není zanedbatelné a konkurovat tomu nemůžeš.
Pomyslíš si sama o sobě něco nelichotivého - na vlastní kobuše ( rodinu) je ti na nic. A ani lehce zaučeného v lese a úplně zdravého ho nedokážeš prodat za 80 tisíc - a to skorosoused zrovna prodá líného velkého valacha za stejnou cenu
Za jiným člověkem, který za tutéž cenu nabízí plemeníka hnědáka v GZ, mladého a zdravého přijde "kupec", který napřed tvrdí, že hřebec by u něj měl kolem 15 kobyl v sezoně. Chce ho ale jen na stanici, ty prachy za něj nedá ( tak max. za 60 ho bere). Počítejte se mnou: 3 x 15, je 45 tisíc za sezonu jen v připouštěcích poplatcích ( pokud by byl jeho). I kdyby bylo kobyl méně - za 2-3 roky má hřebce zaplaceného a ještě s ním může vydělávat prací ... je mezi námi spousta vyčůránků.
Není žádný med vlastnictví plemeníka, není-li pro vlastní potřebu a nestojí doma ... takže poučení si v tom každý najde, pokud chce
Ohledně hřebčince - hřebečků berou čím dál méně, vybírají je velmi podivným způsobem a platí málo. Zkušenost nejen moje, ale i okolních chovatelů. Takže jim pak už není ani nic nabízeno...

2.2.2008 23:12

sally napsal(a):
To je Bonita velmi logický přístup a já ti rozumím .
V ohledu hřebců- plemeníků mám jen něco málo za sebou - funguje to asi takhle:
Za předpokladu, že máš kobuši s odpovídajícím původem a pod ní hřebečka, o kterém myslíš, že by měl v chovu šanci... vezmu okolí, tedy Moravu:
- nemá smysl soukromě uchovňovat sebelepšího hřebce ( nemá-li alespoň atraktivní barvu - tedy jakoukoliv kromě ryzáka), nemůže-li být zařazen do GZ. V lepším případě přijde pár kříženek, či kobyl mimo GZ. Ostatní chovatelé ti ho pochválí, zalitují, že není GZ a půjdou kobyly s ekonomických důvodů připustit hřebcem v GZ, na němž sice vidí více chyb, ale který zaručí dotaci na hříbě ( zatím nad 10 tis.), což není zanedbatelné a konkurovat tomu nemůžeš.
Pomyslíš si sama o sobě něco nelichotivého - na vlastní kobuše ( rodinu) je ti na nic. A ani lehce zaučeného v lese a úplně zdravého ho nedokážeš prodat za 80 tisíc - a to skorosoused zrovna prodá líného velkého valacha za stejnou cenu
Za jiným člověkem, který za tutéž cenu nabízí plemeníka hnědáka v GZ, mladého a zdravého přijde "kupec", který napřed tvrdí, že hřebec by u něj měl kolem 15 kobyl v sezoně. Chce ho ale jen na stanici, ty prachy za něj nedá ( tak max. za 60 ho bere). Počítejte se mnou: 3 x 15, je 45 tisíc za sezonu jen v připouštěcích poplatcích ( pokud by byl jeho). I kdyby bylo kobyl méně - za 2-3 roky má hřebce zaplaceného a ještě s ním může vydělávat prací ... je mezi námi spousta vyčůránků.
Není žádný med vlastnictví plemeníka, není-li pro vlastní potřebu a nestojí doma ... takže poučení si v tom každý najde, pokud chce
Ohledně hřebčince - hřebečků berou čím dál méně, vybírají je velmi podivným způsobem a platí málo. Zkušenost nejen moje, ale i okolních chovatelů. Takže jim pak už není ani nic nabízeno...

sally dakujem jejda, to je znie hrozne, aka cierna buducnost s tym chovom

2.2.2008 23:43

bonita napsal(a):
sally dakujem jejda, to je znie hrozne, aka cierna buducnost s tym chovom

Není zač - já to tak černé nevidím.
Nejlepším řešním zdá se v rámci možností zařídit se pro sebe v mezích platných pravidel a na zbytek veřejnosti se zvysoka vykašlat.
Ještě jeden příklad pro Ambru: Vem si třeba koně, kterého zná celá republika: Nacho Salazara. Měl letos kolem 30 klisen za sezonu, stojí v oblasti, kde kobyly jsou.
Teď ho zbav bílé barvy a puntíků, přebarvi na rezavo a vyškrtni z GZ. Vyjde ti tuctový masívní ryzák, o kterém každý díky výsledkům poví, že je sice dobrý, ale co s ryzákem mimo GZ... kolik kobyl mu zbude? Můj odhad tak 5.... tuhle situaci znám dobře.
Takže se tu můžem plácat v chovatelských termínech, řešit spěnky, měkké hřbety, sílu holeně či šavlovitá hlezna, když je to nakonec takto jednoduché... barva prodá lépe hříbata; když nevyjdou fleky, aspoň hnědák z toho bude, peníze za GZ pořeší ekonomiku chovu
a můžem si tu třeba 100x za trest napsat, že barva netahá .
Čumilové, stavící se občas u nás se taky okamžitě ptají na cenu tmavé hřívnaté hnědky, ač je exteriérově to nejhorší, co máme - a pěknou dobře stavěnou ryzku přehlédnou jako krajinu . Když už nemá ani bílou hřívu...

3.2.2008 15:07

sally napsal(a):
Není zač - já to tak černé nevidím.
Nejlepším řešním zdá se v rámci možností zařídit se pro sebe v mezích platných pravidel a na zbytek veřejnosti se zvysoka vykašlat.
Ještě jeden příklad pro Ambru: Vem si třeba koně, kterého zná celá republika: Nacho Salazara. Měl letos kolem 30 klisen za sezonu, stojí v oblasti, kde kobyly jsou.
Teď ho zbav bílé barvy a puntíků, přebarvi na rezavo a vyškrtni z GZ. Vyjde ti tuctový masívní ryzák, o kterém každý díky výsledkům poví, že je sice dobrý, ale co s ryzákem mimo GZ... kolik kobyl mu zbude? Můj odhad tak 5.... tuhle situaci znám dobře.
Takže se tu můžem plácat v chovatelských termínech, řešit spěnky, měkké hřbety, sílu holeně či šavlovitá hlezna, když je to nakonec takto jednoduché... barva prodá lépe hříbata; když nevyjdou fleky, aspoň hnědák z toho bude, peníze za GZ pořeší ekonomiku chovu
a můžem si tu třeba 100x za trest napsat, že barva netahá .
Čumilové, stavící se občas u nás se taky okamžitě ptají na cenu tmavé hřívnaté hnědky, ač je exteriérově to nejhorší, co máme - a pěknou dobře stavěnou ryzku přehlédnou jako krajinu . Když už nemá ani bílou hřívu...

No jako nic proti Nachovi, ale tam kde stojí bych nejela pouštět ani kdyby byl zlatej to bych musela tomu dotyčnýmu ustřelit nejdřív hlavu. A teda Nacha bych nejela pouštět ani tak, na něm prostě je jenom ta barva jinak tam není zhola nic, takže prakticky bezcenej hřebec i tak, a setkala jsem se s více podobonejma názorama na tohoto hřebce a většina majitelů těch klisen sáhla po Streimurovi pro ně prý více atraktivním než Nacho Salazar.
A jasně co s ryzákem obyčejnej tuctovej kůň v každým větším městě jich najedeš několik. Prostě tmavý nebo jinak aktraktivně zbarvený koně jsou v kurzu. Asi se vracíme do dob fiakrů, kde se víc uplatňovali bělouši a tmavý koně.
A ještě k těm odchovnám, to máš naprostou pravdu, nám tam nezvali hřebečka protože měl úraz na zadní noze a nikdo to nezatloukal a prostě se to řeklo, a koleno měl na jedný noze o krapátko větší, ale jinak bez pohybových vad nebo jiných následků, jenom kdyby sis mu ty kolena přeměřila metrem zjistila bys, který to je na centimetr přesně. Ale co bylo to bylo co už. Prostě ti kdo vybíral hřebce jsou asi někdy slepí.....

3.2.2008 16:00

ambraa napsal(a):
No jako nic proti Nachovi, ale tam kde stojí bych nejela pouštět ani kdyby byl zlatej to bych musela tomu dotyčnýmu ustřelit nejdřív hlavu. A teda Nacha bych nejela pouštět ani tak, na něm prostě je jenom ta barva jinak tam není zhola nic, takže prakticky bezcenej hřebec i tak, a setkala jsem se s více podobonejma názorama na tohoto hřebce a většina majitelů těch klisen sáhla po Streimurovi pro ně prý více atraktivním než Nacho Salazar.
A jasně co s ryzákem obyčejnej tuctovej kůň v každým větším městě jich najedeš několik. Prostě tmavý nebo jinak aktraktivně zbarvený koně jsou v kurzu. Asi se vracíme do dob fiakrů, kde se víc uplatňovali bělouši a tmavý koně.
A ještě k těm odchovnám, to máš naprostou pravdu, nám tam nezvali hřebečka protože měl úraz na zadní noze a nikdo to nezatloukal a prostě se to řeklo, a koleno měl na jedný noze o krapátko větší, ale jinak bez pohybových vad nebo jiných následků, jenom kdyby sis mu ty kolena přeměřila metrem zjistila bys, který to je na centimetr přesně. Ale co bylo to bylo co už. Prostě ti kdo vybíral hřebce jsou asi někdy slepí.....

Hm, tak to už jsou pak různé vzájemné nesnášenlivosti k držitelům.
Pokud chci dobře dělat chov, musím se od nich oprostit. Někdy stojí pro mne zajímaví hřebci u lidí, které nemusím - tak připustím, zaplatím, jedu, nikdo mne nenutí se s nimi přítelíčkovat. Služba jako v obchodě.
Ono je úplně jedno, jestli tou rezavou překryješ Nacha - nebo jiné hojně využívané hřebce: Goneho, Streimura, Steimana, Navara nebo u ČMB Bosbara a syny ( vnuky) a sebereš jim zařazení do GZ. Dopadli by všichni stejně. Tím nechci nijak snižovat jejich klady - jen konstatuju.
Nemyslím, že bychom se vraceli do dob fiakrů, spíš je vždy v kurzu méně časté zbarvení. Před 30 lety naopak nikdo nechtěl vraníky a hnědáky - byli všude - a po ryzácích by se utloukli. Tak se díky zájmu šílenou měrou tímto způsobem zmnožili, až je momentálně nikdo nechce a zase se doba vrací zpátky. Bělouši jsou sympatičtí spíše hobbíkům, do lesa + štont zase tolik oblíbení nejsou kvůli horší údržbě. Kdo nemá doma tenhle středověk a má box, štont + ne ojedinělý pobyt ve výběhu už to tolik neřeší.
Odchovny mají též snahu chovat se tržně - tedy vybírat pokud možno bezvadné hřebce pro chovatele zajímavých barev a na Moravě logicky zařaditelné do GZ. Hřebčinec si nadělal ne zrovna kladnou reklamu jak nízkou výkupní cenou ( soukromníkovi na práci do lesa prodáš často líp), tak prapodivným jednáním ( jo, dobrý, berem, ozveme se - a neozvou se, když zavoláš, už mají na odchovně naskladněno a šmytec a hříbě ti trčí doma). Příště se vykašleš někomu něco vnucovat. Pominu instituci "dvorních dodavatelů", kde se vezme skoro vše, co má 4 nohy. Stačí si projet Seznam hřebců - často chovatelé stejných jmen a matky hřebců podobných/stejných původů, ať jde o kterékoliv plemeno. Ale co může člověk čekat od státního podniku, často je to "malá dom"

3.2.2008 17:47

bonita napsal(a):
ha ha, tak my sme strasne ambiciozni, a keby sme skoncili na dostihoch posledni(100%pravdepodobnost), v zivote by sme sa cez to neprekusli

Třeba bys byla mile překvapená. Ona jen ta délka cvalového skoku u shira oproti těm našim, o 15 čísel menším plemenům musí mít svou váhu...

3.2.2008 18:15

sally napsal(a):
Hm, tak to už jsou pak různé vzájemné nesnášenlivosti k držitelům.
Pokud chci dobře dělat chov, musím se od nich oprostit. Někdy stojí pro mne zajímaví hřebci u lidí, které nemusím - tak připustím, zaplatím, jedu, nikdo mne nenutí se s nimi přítelíčkovat. Služba jako v obchodě.
Ono je úplně jedno, jestli tou rezavou překryješ Nacha - nebo jiné hojně využívané hřebce: Goneho, Streimura, Steimana, Navara nebo u ČMB Bosbara a syny ( vnuky) a sebereš jim zařazení do GZ. Dopadli by všichni stejně. Tím nechci nijak snižovat jejich klady - jen konstatuju.
Nemyslím, že bychom se vraceli do dob fiakrů, spíš je vždy v kurzu méně časté zbarvení. Před 30 lety naopak nikdo nechtěl vraníky a hnědáky - byli všude - a po ryzácích by se utloukli. Tak se díky zájmu šílenou měrou tímto způsobem zmnožili, až je momentálně nikdo nechce a zase se doba vrací zpátky. Bělouši jsou sympatičtí spíše hobbíkům, do lesa + štont zase tolik oblíbení nejsou kvůli horší údržbě. Kdo nemá doma tenhle středověk a má box, štont + ne ojedinělý pobyt ve výběhu už to tolik neřeší.
Odchovny mají též snahu chovat se tržně - tedy vybírat pokud možno bezvadné hřebce pro chovatele zajímavých barev a na Moravě logicky zařaditelné do GZ. Hřebčinec si nadělal ne zrovna kladnou reklamu jak nízkou výkupní cenou ( soukromníkovi na práci do lesa prodáš často líp), tak prapodivným jednáním ( jo, dobrý, berem, ozveme se - a neozvou se, když zavoláš, už mají na odchovně naskladněno a šmytec a hříbě ti trčí doma). Příště se vykašleš někomu něco vnucovat. Pominu instituci "dvorních dodavatelů", kde se vezme skoro vše, co má 4 nohy. Stačí si projet Seznam hřebců - často chovatelé stejných jmen a matky hřebců podobných/stejných původů, ať jde o kterékoliv plemeno. Ale co může člověk čekat od státního podniku, často je to "malá dom"

No já bych řekal že vždy je to malá dom, a takový závady u hřebce jako že je oblezlej, se špatnejma nohama apod. zjevně vedoucím státních podniků nečiní žádný starosti ba dokonce je jim to fuk, šak oni se o hřebce nestaraj, a ani jeho potomky nebudou mít doma tak co.
A bělouš + štot řekla, bych že když dobře nasteleš není žádnej problém A nevím mě štonty jako středověk nepřijdou, máme doma na tom kobyle a žádnej problém, ohradu jsme bohužel museli zrušit kvůli tomu že si sousedi nebyli schopni zabezpečit aby jim jejich koně nelezli za našema do naší ohradyTakže musej bejt spokojený s vycházkou po dvoře a pracovníma povinnostma.

3.2.2008 18:47

ambraa napsal(a):
No já bych řekal že vždy je to malá dom, a takový závady u hřebce jako že je oblezlej, se špatnejma nohama apod. zjevně vedoucím státních podniků nečiní žádný starosti ba dokonce je jim to fuk, šak oni se o hřebce nestaraj, a ani jeho potomky nebudou mít doma tak co.
A bělouš + štot řekla, bych že když dobře nasteleš není žádnej problém A nevím mě štonty jako středověk nepřijdou, máme doma na tom kobyle a žádnej problém, ohradu jsme bohužel museli zrušit kvůli tomu že si sousedi nebyli schopni zabezpečit aby jim jejich koně nelezli za našema do naší ohradyTakže musej bejt spokojený s vycházkou po dvoře a pracovníma povinnostma.

Bělouš a štont není problém, pokud je řešený tak, aby pod ním nějaká sláma zůstala ( nebo piliny). Pokud je tam za hodinu po nastlání jen pomočená skrčená guma a hrstka mokré slámy shrnutá za koněm, tož to se potom se šimlem bije.
Za středověk považuju, pokud se někdo dlouhodobě vymlouvá, že štont a práce koni stačí, bo jim to tak stačilo i za jeho dědka apod.
Jsou lidi, kterým by stačilo věnovat několik hodin času úklidu části dvora či menšího plácku za barákem, stlučení ohrady z tyčoviny a její obtažení z vnitřku el. ohradníkem ( když tam lezou koně souseda, obtáhnout i vně, oni si to rozmyslí). Natož, jde-li o kočí, živící se prací v lese a o přístup ke dřevu na výrobu není nouze.
Místo toho posloucháš stesky, že kůň zůstane pár dní doma ( bo v lese dělá zrovna jiný, nebo není práce) a holt po stání 3 dni ( týden, 14 dní...) na štontu dělá binec a leze po zdi - když jediný pohyb, co se mu nabídne je odvezení hnoje či motání se chvilku na lonži dokola.
Se člověku otvírá kudla v kapse - bych ty lidi taky vyhnala na 6-8 hodin makat v práci, pak domů, uvázat na krátký řetěz s vůlí krok vpřed krok vzad a teď stůj, žer, čum do zdi, neházej seno za sebe ani pod sebe, neškleb se na mne, když nesu futro, nevyhrnuj slámu, nelež v bobkách a v moči ( kampak je vyrobit jinam?); ráno vstát a mazat do práce.
A když není práce, tak stůj 3 dny( týden nebo víc), čum do zdi, žer a nezlob a nedělej žádné zbytečné pohyby navíc. A když jo, tak jsi holt dacan a potížista.
Jaký problém spáchat ohradu třeba 20 x 20 m, pustit tam to zvíře po práci, ať si uleví, srovná si to pracující tělo, vyválí se, projde se bez opratí či lonže kam je mu libo, prohlédne si okolí... a pokud práce není, může tam být půl dne, než se třeba vystřídá s kolegou - nebude pak vzteklý, nabušený, protivný...
Někomu to nevysvětlíš. Kdo chce, hledá způsoby - kdo nechce, hledá důvody: stará známá pravda.
Nemám žádný problém se štonty, jsou-li kombinovány s výběhem či jakoukoli jinou možností volného pohybu.

3.2.2008 19:02

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

Sally aj ostatni: mrkni sa na toto za "com" medzera

http://www.youtube.com /watch?v=ef_GHOZp4s0&NR=1

3.2.2008 19:27

bonita napsal(a):

Liduško, ty jsi mi zase udělala takovou radost s těma hnědýma hřebcema. Díky díky díky !!!!

3.2.2008 19:28

bonita napsal(a):

holky mam prozbu možná kemě půjde na ustájení kobyla norika.9let je gz.dotace na hříbě 13.000,- kolik si mam říct na ustájení za měsíc dostane žrádlo.směs pro koně-jadro atd,pečivo,ovoce a zeleninu a seno. muj čas na nošení vody a dovážení sena,čištění. nevím kolik si mám říst typovala jsem 1500,- měsíčně je to akorát nebo málo

3.2.2008 19:31

aluska napsal(a):
Liduško, ty jsi mi zase udělala takovou radost s těma hnědýma hřebcema. Díky díky díky !!!!

Ali, nemáš vůbec zač

3.2.2008 19:38

woldemortik napsal(a):
holky mam prozbu možná kemě půjde na ustájení kobyla norika.9let je gz.dotace na hříbě 13.000,- kolik si mam říct na ustájení za měsíc dostane žrádlo.směs pro koně-jadro atd,pečivo,ovoce a zeleninu a seno. muj čas na nošení vody a dovážení sena,čištění. nevím kolik si mám říst typovala jsem 1500,- měsíčně je to akorát nebo málo

1500 je zadarmo.
Běžná cena, když jen necháváš chlaďasku u hřebce na stanici je 100 Kč za den - a to většinou stojí celou dobu na štontě jak puk, ani ji nepustí ven. No, dejme tomu, že práce navíc je ta čtvrthodinka připouštění.
Já bych to za méně než 2500 ( s tím, že je hodně venku a není třeba zvlášť kydat)nedělala, a to by ještě musel být dobrý známý.

3.2.2008 19:40

bonita napsal(a):

Bonita, dobré video.
Jen ty "fedre" mne baví, drezúra se shirem - to je jako balet v galoších nebo tanec v gumákách o 3 čísla větších

3.2.2008 19:43

sally napsal(a):
Bonita, dobré video.
Jen ty "fedre" mne baví, drezúra se shirem - to je jako balet v galoších nebo tanec v gumákách o 3 čísla větších

ale no taklen si predstav 60te roky a tvistaky nohavice

3.2.2008 19:43

sally napsal(a):
Bonita, dobré video.

je to kamarad.no spiše kamarada otec.je t ten kluk od něho jsem měla ferdu ano toho hucula Jaky ho týral.raději ji budu mit u sebe na očích

3.2.2008 19:58

woldemortik napsal(a):
je to kamarad.no spiše kamarada otec.je t ten kluk od něho jsem měla ferdu ano toho hucula Jaky ho týral.raději ji budu mit u sebe na očích

No jo no. Otázka, jestli chceš dělat charitu, nebo pro kámoše z přátelství nevýdělečnou činnost ( nemáš žádný zisk), anebo z toho něco chceš mít. Za charitu ti dneska lidi ani nepoděkují a ani si člověka obvykle neváží.

3.2.2008 19:59

bonita napsal(a):
ale no taklen si predstav 60te roky a tvistaky nohavice

Jo, bonita, představuju a dobře se bavím

3.2.2008 20:24

sally napsal(a):
No jo no. Otázka, jestli chceš dělat charitu, nebo pro kámoše z přátelství nevýdělečnou činnost ( nemáš žádný zisk), anebo z toho něco chceš mít. Za charitu ti dneska lidi ani nepoděkují a ani si člověka obvykle neváží.

¨no právě neřeknu přes leto,ale na zimu to veme vice

4.2.2008 08:24

woldemortik napsal(a):
¨no právě neřeknu přes leto,ale na zimu to veme vice

Marti, 1500 se vším je málo. Já platím 1500 za Cipíska, pastevní ustájení včetně sena, pít chodí do rybníka. To je všechno. Jádro, vitamíny, veta, kováře a čištění si už musím zajistit sama. Takže si připočti něco za jádro a taky nějaké ocenění tvé práce s nošením vody a čištěním kobyly.

4.2.2008 22:53

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

Marti, aj ja si myslim, ze 1500 je malo, v dnesnej dobe treba vediet ocenit vlastnu pracu Inak, citala som v prezyvkach, ze Woldemortik mas podla Woldemorta, vidis, stale som rozmyslala, co to ma znamenat, mna to ale vooobec nenapadlo, ze to je z Harryho

4.2.2008 22:55

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

5.2.2008 10:52

siringa napsal(a):

To to je moje kobula. Norička.

5.2.2008 11:12

lenkap napsal(a):
To to je moje kobula. Norička.

pěkná jak je stará spíše vypdadá na belgičku než noriku,ale asi se pletu.

jo alčo byla jsem v kájově koupial jsem 80kg směsi těžké za 545,- a ještě v čk sul aolavku na lavinu objednala jsem si 5vel s nemecka červenou tak jsem zvedava

5.2.2008 11:32

woldemortik napsal(a):
pěkná jak je stará spíše vypdadá na belgičku než noriku,ale asi se pletu.

jo alčo byla jsem v kájově koupial jsem 80kg směsi těžké za 545,- a ještě v čk sul aolavku na lavinu objednala jsem si 5vel s nemecka červenou tak jsem zvedava

Je po Faustovi - 4 a maminka je nějaká Lenka v 2.PPK bez původu. Bude v březnu 3 letá.

5.2.2008 11:37

lenkap napsal(a):
Je po Faustovi - 4 a maminka je nějaká Lenka v 2.PPK bez původu. Bude v březnu 3 letá.

ještě sem šupnu nějakou fotku.
Ještě je dobrý, že není registrovaná- není pálená. To budu teď vyřizovat já. Mám jí od prosince.

5.2.2008 12:39

lenkap napsal(a):
ještě sem šupnu nějakou fotku.
Ještě je dobrý, že není registrovaná- není pálená. To budu teď vyřizovat já. Mám jí od prosince.

Marti, ty jsi brala tu speciální pro chlaďáky, viď. Já beru normální pro jezdecký, střední zátěž, přece jen Cípa dost běhá, nevíš, jestli zdražili ? Nemáš náhodou ceník?

5.2.2008 12:50

aluska napsal(a):
Marti, ty jsi brala tu speciální pro chlaďáky, viď. Já beru normální pro jezdecký, střední zátěž, přece jen Cípa dost běhá, nevíš, jestli zdražili ? Nemáš náhodou ceník?

A prosím holky, jaké granule pro chlaďásky berete?? Já mám přístup jen k běstovickým granulím.

5.2.2008 15:02

lenkap napsal(a):
A prosím holky, jaké granule pro chlaďásky berete?? Já mám přístup jen k běstovickým granulím.

já dávám Cipískovi celý oves a pak krmnou směs ze Zity Kájov ( u Českého Krumlova), která obsahuje otruby, melasu, šrotovanou kukuřici a oves, vojtěškové úsušky, melasu, základní vitamíny a minerály. Snad jsem na něco nezapoměla, píšu to zpaměti .50ti kilovej pytel vloni stál 220,- korun. Od každého dávám tak kilo + gelapony vitamín , mrkev, jablka a tvrdé pečivo, ale krmím jenom když pracujem, nebo jedem ven. Ty Běstovický granule jsou taky dobrý, znám hodně holek, co je krmí.

5.2.2008 22:04

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

Siringa: pekna fotocka

5.2.2008 22:39

bonita napsal(a):
Siringa: pekna fotocka

alčo jj vzala jsem přímo pro chladáky.řekly jaký kůn středná nebo težky tak jsem řekla težky pytel je o cca 40kg,ještě jsem koupila lavina ohlávku zelenou a objedlanala 5vel.červenou a koupila sůl

7.2.2008 20:34

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

ajajajaaaj tady mrtvo, pusto...

7.2.2008 20:42

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

7.2.2008 20:43

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

nieco z minulosti

7.2.2008 20:45

ambraa napsal(a):
Vzpomínky na léto

jeee tato fotka z leta je fakt podarena

7.2.2008 20:47

bonita napsal(a):
jeee tato fotka z leta je fakt podarena

JO to je a dokonce i na poprvý prostě super, a to jsme s kámoškou předtím teda asi rok trenovali, než jsme se dostali k této rekordní foto na první pokusNO holt qautřík je šikovnější než četečka

7.2.2008 20:49

ambraa napsal(a):
Vzpomínky na léto

a ja ssom rozmyslala, coze to je za plemeno, na chladaska ma nejaky velky skok

7.2.2008 20:51

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

inak ako sa mavas? Ja som vcera bola tak znicena, ze ako som spadla do postele, oci sa mi automaticky zatvorili a bolo poifaunovanidrahy mi zevraj vypinal laptop, o nicom som nevedela, a to ho mam pri postelia najllepsie bolo, ze sme rano zaspali! nasastie, sme o este do prac stihli nacas, ale bez ranajok...

7.2.2008 20:51

ambraa napsal(a):
JO to je a dokonce i na poprvý prostě super, a to jsme s kámoškou předtím teda asi rok trenovali, než jsme se dostali k této rekordní foto na první pokusNO holt qautřík je šikovnější než četečka

a ještě jedna zkouška čabrak

7.2.2008 20:53

bonita napsal(a):
inak ako sa mavas? Ja som vcera bola tak znicena, ze ako som spadla do postele, oci sa mi automaticky zatvorili a bolo poifaunovanidrahy mi zevraj vypinal laptop, o nicom som nevedela, a to ho mam pri postelia najllepsie bolo, ze sme rano zaspali! nasastie, sme o este do prac stihli nacas, ale bez ranajok...

no teda s tou cabrakou vyzera bombovochudinka mala, mozno sa cudoval, coze to s nim stvarate

7.2.2008 20:54

bonita napsal(a):

Jo je to qauter nebo jak se to píše,takový malý drobek. No já se mám dobře, no vidíš jak máš hodnýho přítele nebo manžela.A já se dneska taky nemohla vykopat z postele.

7.2.2008 20:57

bonita napsal(a):

no ano, v postielke sa dobre haja, akurat potom nemam rada ten zhon, ked sa zaspi, s vyplazenym jazykom dobehnut do roboty, fuj, ano ano, priatel zatial(uz 11 rokov uff toto leti) bol taky dobry a vsetko povypinal

7.2.2008 21:00

bonita napsal(a):
no teda s tou cabrakou vyzera bombovochudinka mala, mozno sa cudoval, coze to s nim stvarate

No jako na to, že to byl roční hřebeček ve společnosti kobyl se choval suprově akorát ony jsou takový mury že museli bejt zavřený v bezpečný vzdálenosti od něj. Ale na to že měl na hlavě poprvý něco takovýho tak se choval docela v pohodě a ani mu to nevadilo prostě se choval jako profesionál.

7.2.2008 21:01

bonita napsal(a):
no ano, v postielke sa dobre haja, akurat potom nemam rada ten zhon, ked sa zaspi, s vyplazenym jazykom dobehnut do roboty, fuj, ano ano, priatel zatial(uz 11 rokov uff toto leti) bol taky dobry a vsetko povypinal

No vidíš jak je šikovnej přítel, a třeba někdy i manžel, když už tak dlouho jste spolu. Noj o ale co se dá dělat když se zaspí tak se to musí nějak dohnat.

7.2.2008 21:05

ambraa napsal(a):
No vidíš jak je šikovnej přítel, a třeba někdy i manžel, když už tak dlouho jste spolu. Noj o ale co se dá dělat když se zaspí tak se to musí nějak dohnat.

Tak něco pro změnu starý časy

7.2.2008 21:05

ambraa napsal(a):
Jo je to qauter nebo jak se to píše,takový malý drobek. No já se mám dobře, no vidíš jak máš hodnýho přítele nebo manžela.A já se dneska taky nemohla vykopat z postele.

a uz ste ho dali prec toho quatrika? no, svdba mozno bude tento rok, ale mne sa akosik do toho nechce

7.2.2008 21:06

ambraa napsal(a):
Tak něco pro změnu starý časy

a ještě jedna

7.2.2008 21:08

bonita napsal(a):

taketo nostalgicke fotos mam velmi rada, vlastne ich zbieram, musia tam byt ale konuchy

7.2.2008 21:09

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

tu jedna nostalgia

7.2.2008 21:11

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

to na tych vozoch su ti nejaka rodina? Ja nemam ziadnu rodinnu, vsetko su to bud znami, alebo cudzi koniari

7.2.2008 21:14

ambraa napsal(a):
a ještě jedna

Tak vzpomínka na léto v podání naši poněkud zmáčenejch kobylek

7.2.2008 21:16

bonita napsal(a):
to na tych vozoch su ti nejaka rodina? Ja nemam ziadnu rodinnu, vsetko su to bud znami, alebo cudzi koniari

Myslíšna těch starých jo, na tý v tom kočáře je můj otec a kobylky jsou polosestry, a na tý druhý je moje babička za mlada když pracovala v družstvu A pokud je zbíráš tak ti je můžu poslat ve větší velikosti na mail

7.2.2008 21:18

ambraa napsal(a):
Myslíšna těch starých jo, na tý v tom kočáře je můj otec a kobylky jsou polosestry, a na tý druhý je moje babička za mlada když pracovala v družstvu A pokud je zbíráš tak ti je můžu poslat ve větší velikosti na mail

Taka ještě mokrá naše druhá kobylka

7.2.2008 21:24

ambraa napsal(a):

jj to by som bola radatu je moj mail: laislabonita@pobox.sk

7.2.2008 21:27

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

tato sa mi paci tiez, lebo je tam nemecka doga v starom type

7.2.2008 21:28

bonita napsal(a):
tato sa mi paci tiez, lebo je tam nemecka doga v starom type

Opravdu hezká tak už jdu na to poslat fotečky

8.2.2008 12:56

ambraa napsal(a):
Opravdu hezká tak už jdu na to poslat fotečky

Ahoj holky, tak na Cipíska už mi leze jaro, beno puberta, ale spíš obojí dohromady. Místo aby si užíval prázdnin a jenom vyjížďek, tak se mě pokusil v úterý při lonžování odvláčet divokým cvalem na druhou stranu výběhu. Viděla to i trenérka a hned mu naordinovala pracovní cval, odpočinout a zase klusat. Cípa se při tom ani moc nezpotil, jen tak zlehka ohřál. Takže jsme hned dostali nášup, teď už klusat 20 minut svižně vkuse a pak odcválat, aby se trochu unavil a nedělal blbiny. Tak snad to zabere.

8.2.2008 15:35

aluska napsal(a):
Ahoj holky, tak na Cipíska už mi leze jaro, beno puberta, ale spíš obojí dohromady. Místo aby si užíval prázdnin a jenom vyjížďek, tak se mě pokusil v úterý při lonžování odvláčet divokým cvalem na druhou stranu výběhu. Viděla to i trenérka a hned mu naordinovala pracovní cval, odpočinout a zase klusat. Cípa se při tom ani moc nezpotil, jen tak zlehka ohřál. Takže jsme hned dostali nášup, teď už klusat 20 minut svižně vkuse a pak odcválat, aby se trochu unavil a nedělal blbiny. Tak snad to zabere.

Copak lonžka, Ali..
Cípa je utajený dostihák, jen se ti to snažil naznačit

8.2.2008 20:51

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

Ambraa: dakujem za majlika a fotecky

8.2.2008 21:02

bonita napsal(a):

Není zač, jako jedna z těch foteček nám vyší v předsíni na zdi v rámečku

8.2.2008 21:26

bonita napsal(a):

jj vy sa mateco by som ja dala za to, keby som mala fotku koni, co mal otec, ked bol maly chalan...

8.2.2008 21:35

bonita napsal(a):
jj vy sa mateco by som ja dala za to, keby som mala fotku koni, co mal otec, ked bol maly chalan...

A nemáš? Nebo neměl koně?Ale třeba si tě na zeď pověsí tvoje děti

8.2.2008 22:04

bonita napsal(a):

chces aby im niekedy pukla stenato by mi tak este chybalo, aby som visela na stene a k otazke, nie nemam

8.2.2008 22:20

bonita napsal(a):
chces aby im niekedy pukla stenato by mi tak este chybalo, aby som visela na stene a k otazke, nie nemam

Ale no tak nepřeháněj

8.2.2008 22:41

ambraa napsal(a):
Ale no tak nepřeháněj

je holky dneska jsem viděla tu kbyla norika pod sedlem.to vam řeknu na to že jí je 9 a ma za sebou 3hříbata tak je pěknej divoch.nesedla bych na ni ani za milion.tedka ma říji je dost náladova málem rosekala celou stáj kde stojí.no uvidíme jaká bude až do říjí.jsem sama zvědavá.jinak je pěkná tmavá ryzka odznak na hlavě na jedný hoze.zítra se jdu na juknout tak dám fota

ps foto kdo pak to je poznáte

8.2.2008 22:45

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

jj Marti, ty aj zijes? budem hadat, je to ... aaa uz viem, brontosauruuus

8.2.2008 22:49

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

tu jedno foto SH valaska

8.2.2008 22:54

bonita napsal(a):
jj Marti, ty aj zijes? budem hadat, je to ... aaa uz viem, brontosauruuus

Nee, to bude slon křížený s liškou
A já jdu dělat tohle:

8.2.2008 22:56

bonita napsal(a):
tu jedno foto SH valaska

Tak já jsem si zase hrála

8.2.2008 22:59

bonita napsal(a):
tu jedno foto SH valaska

no je to stdola jj lavina.

bonita neboj žiju jen nestiham tehle tyden jsem mela odpolední .ráno karmit lavinu dosnet vodu.pak k rodičů na oběd a valim zase do práce.tedka se o vikendu chystam kobylince vyčistti a vzít tu flrkatou bestiti na lonžku a dát ji sedlo tak jsem moc zvedava ja to pujde

8.2.2008 23:03

woldemortik napsal(a):
no je to stdola jj lavina.

bonita neboj žiju jen nestiham tehle tyden jsem mela odpolední .ráno karmit lavinu dosnet vodu.pak k rodičů na oběd a valim zase do práce.tedka se o vikendu chystam kobylince vyčistti a vzít tu flrkatou bestiti na lonžku a dát ji sedlo tak jsem moc zvedava ja to pujde

ambra ty jedna budu muset zitra taky neco udelat

8.2.2008 23:30

ambraa napsal(a):
Tak já jsem si zase hrála

Ambraa: nooo dobreee

8.2.2008 23:31

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

Pane Boze, Sally, to je ako skapaty kon a uz aj nafuknuty! panenka skakava

8.2.2008 23:32

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

Marti, mam napad, vezmi fotak, a ako budes ponclu lonzovat, porob nejake fotos, nech sa pobavimetu nejaka uprvena fotka

8.2.2008 23:34

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

este jedna zrebo sa tvari ako plnas, aj tak ta fotka skreslujeale v skutocnosti je naozaj v dobrej kondickeaspon tu je dokaz, ze nie len Cipisek zavonava JARO!!!!

9.2.2008 10:35

bonita napsal(a):
Ambraa: nooo dobreee

Bonita děkuju já si jenom tak trošku hrála, přes leto jsem fotila tak si s tím teďka pohrávám

9.2.2008 10:35

woldemortik napsal(a):
ambra ty jedna budu muset zitra taky neco udelat

Já už budu hodný Marti

9.2.2008 14:24

bonita napsal(a):
este jedna zrebo sa tvari ako plnas, aj tak ta fotka skreslujeale v skutocnosti je naozaj v dobrej kondickeaspon tu je dokaz, ze nie len Cipisek zavonava JARO!!!!

To já mám tu čest jezdit na 2 chlaďasích

9.2.2008 16:54

wendula napsal(a):
To já mám tu čest jezdit na 2 chlaďasích

Wendula a odkud jsi? a co to jsou za koníky? víc fotečky by nebylo

9.2.2008 16:59

ambraa napsal(a):

Tak a kdo pozná tohohle krasavca?

9.2.2008 17:00

ambraa napsal(a):
Tak a kdo pozná tohohle krasavca?

Tak ještě jedna

9.2.2008 18:15

ambraa napsal(a):
Tak ještě jedna

neni to schram,al asi ne ten je v rakousku

9.2.2008 19:21

woldemortik napsal(a):

Tak a už máme doma druhého konika

9.2.2008 19:22

andrys napsal(a):
Tak a už máme doma druhého konika

ještě

9.2.2008 19:24

andrys napsal(a):
ještě

A ještě šiml

9.2.2008 19:27

andrys napsal(a):
A ještě šiml

ještě s tatkou

9.2.2008 19:39

andrys napsal(a):
ještě s tatkou

Zatímco někteří musí makat já se můžu takhle opalovat(teda spíš v létě)

9.2.2008 19:42

mikca napsal(a):
Zatímco někteří musí makat já se můžu takhle opalovat(teda spíš v létě)

Druhá kobylka, ale tu jsme prodali. Často na ní vzpomínám alespoň nad spoustou fotek.

9.2.2008 20:36

woldemortik napsal(a):

Nene chcete napovědět je to ČMB.

9.2.2008 20:42

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

to nie je ten vranik, co chodil v zprahu s tym belusom?

9.2.2008 20:46

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

inak, ja neviem, strasne mi klipkaju oci, a pritom som nic take nerobila, iba sme boli na nakupoch a na vychadzke s konuchmi, ale zbierat bobky na luke sa mi fakt uz nechcelo. A - mam konecne chomut! mladoch sa tvaril ako rodeny profik, ani okom nemrkol, ale mal perfektny vzor v kobuske, lebo ta vie tahat, tak hned hlavinku nastavila na nasadenie

9.2.2008 20:54

bonita napsal(a):
inak, ja neviem, strasne mi klipkaju oci, a pritom som nic take nerobila, iba sme boli na nakupoch a na vychadzke s konuchmi, ale zbierat bobky na luke sa mi fakt uz nechcelo. A - mam konecne chomut! mladoch sa tvaril ako rodeny profik, ani okom nemrkol, ale mal perfektny vzor v kobuske, lebo ta vie tahat, tak hned hlavinku nastavila na nasadenie

Chomout super, kolik taková sranda stojí? No není toto je jeho syn, jestli teda myslíš toho co chodil v páře s Baronem

9.2.2008 20:58

bonita napsal(a):

tak som teda netrafila prilis daleko s tym vranikom, ano jeho otca som myslela

9.2.2008 21:03

bonita napsal(a):
tak som teda netrafila prilis daleko s tym vranikom, ano jeho otca som myslela

Toto je Borax v celý svý kráce na vodění medvědaA trefu máš výbornou

9.2.2008 21:51

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

ja si toho vranika pamatam este z Brna, to bolo nase Letne Brnopsicky, kocicky, koniky a dobry nakup, skoda, ze to tak poriadatelia zprznili

9.2.2008 21:57

bonita napsal(a):
ja si toho vranika pamatam este z Brna, to bolo nase Letne Brnopsicky, kocicky, koniky a dobry nakup, skoda, ze to tak poriadatelia zprznili

No to já nevím, poslední dobou se moc na výstavách neukazuje.

9.2.2008 22:07

bonita napsal(a):

to bolo uz daaavno pradaaavno, koniec 90tych rokov a zaciatok 21 storocia mam aj nejake foto aj s nim aj s Baronom, uz som ich sem ale pred dvoma rokmi davala

9.2.2008 22:18

ambraa napsal(a):
No to já nevím, poslední dobou se moc na výstavách neukazuje.

Kde ted stoji? Je porad v Kunstate?

9.2.2008 22:18

bonita napsal(a):
to bolo uz daaavno pradaaavno, koniec 90tych rokov a zaciatok 21 storocia mam aj nejake foto aj s nim aj s Baronom, uz som ich sem ale pred dvoma rokmi davala

Nechci se plest ale s Baronem byval v zaprahu Boraxuv otec Bosbar.

9.2.2008 22:25

jmisak napsal(a):
Nechci se plest ale s Baronem byval v zaprahu Boraxuv otec Bosbar.

no vsak o nom tocimeze v zaprahu hore je jeho synator

9.2.2008 23:08

bonita napsal(a):
no vsak o nom tocimeze v zaprahu hore je jeho synator

tak jsem nakonec nebil u kamoše na noričce,ale jela jsem se kouknout ke známínu na malé oslátko bylo mu přesně 4dny je nádherný a dokonce tam má i dvojče mendy jeto heřebeček 1.5

tady oslík

9.2.2008 23:10

woldemortik napsal(a):
tak jsem nakonec nebil u kamoše na noričce,ale jela jsem se kouknout ke známínu na malé oslátko bylo mu přesně 4dny je nádherný a dokonce tam má i dvojče mendy jeto heřebeček 1.5

tady oslík

tady dvojče byl špinaveh zrovna se válel

9.2.2008 23:13

ambraa napsal(a):

Pro Ambraa:Nachzíme se kus od boskovic.Fotek mám docela dost ale nechce se mi to všechno zmenšovat a dávat sem.Ten spodnější je kříženka haflinga a belgika.Ten druhý je jen ustájený a to přesně nevým co je zač.

9.2.2008 23:15

woldemortik napsal(a):
tady dvojče byl špinaveh zrovna se válel

nejak jsem je divne zmensila

bogín a bella

9.2.2008 23:17

woldemortik napsal(a):

tady oslík

jooj ten somarik je carovny, i ponicek

9.2.2008 23:18

woldemortik napsal(a):
nejak jsem je divne zmensila

bogín a bella

dám je na rajce kdyby nekdo chtel tak adresa je www.woldemortik. rajce.net

9.2.2008 23:19

bonita napsal(a):

pozeram, ze boginek robi bububu na fenulku

9.2.2008 23:20

bonita napsal(a):

Bogar je nohaty ako mlady shir, bude z neho konisko

9.2.2008 23:21

bonita napsal(a):

vid ja jsem nad nim netušila ta hlava je užasná celá chlupata vipada jak lev

9.2.2008 23:27

woldemortik napsal(a):
vid ja jsem nad nim netušila ta hlava je užasná celá chlupata vipada jak lev

tak zriebatka su podla mna jedno z najkrajsich zvieracich mladatiek, len jedno mimi ich moze este porazit a to maly somarik, ti su skratka neodolatelni

9.2.2008 23:32

bonita napsal(a):
tak zriebatka su podla mna jedno z najkrajsich zvieracich mladatiek, len jedno mimi ich moze este porazit a to maly somarik, ti su skratka neodolatelni

tojo ma spravdu je moc krásnej delal jsem dneska fotky tak tady ambra už to mam taky

9.2.2008 23:42

sally napsal(a):
Třeba těmito krasavci:

aj toto je dobry efekt

10.2.2008 22:17

jmisak napsal(a):
Kde ted stoji? Je porad v Kunstate?

Jo ještě pořád stojí v Kunštátě, kde jinde že?Myslím, že si s panem Prálem společně docela vyhovujou

Přidejte reakci

Přidat smajlík