memmory
napsal(a):
Já se mám taky faj - ať řeč nestojí - jaké máte počasí ???
...pocasi nadherne, ikdyz uz je tma
no tak jako bylo to fajn, až na to že mám kobylu, která se na skoky hrozně hrne a když ji chci zpomalit a pohraju si s ní v hubě vyhodí hlavu nahoru a na skok nevidí takže jsme pěkně rozbili jeden skok, ale snad s ní zkoušky udělám, jinak jedu na ně už 11.4.08 takže mi prosím držte palečky
jinak na fotu moje čtyři zlatíška ve výběhu
No já mám polovičního trakéna, tmavého hnědáka. Je to můj životní kůň, na to, že je mu čerstvých sedm let, tak toho hodně se mnou prožil. A já s ním vlastně taky. Je to hřebec, takže je takovej prudší, ale to na něm právě miluju, že to není ťululum... Ale jinak je to můj mazlík, ale hlídač zároveň, nikoho cizího k nám nepustí
memmory
napsal(a):
No u nás poletuje sníh - to je najednou lidí stačí nakoupnout co ????
...budeme stavet huhulaka?
jezabel
napsal(a):
radule: kdy je to focené? Vy jste měli někdy tolik sněhu? U nás je buď furt mokrá břečka nebo jenom mokro
Jo měly jsme sněhu dost - víš co na horách
jj taky tak nějak no.. Já mám ještě moje zlatíško welshku Jessulku se kterou máme teďka poslední sezonu a tak si dělám zkoušky na big koníky. Ale Jessulku NIKDY NEDÁM je to zlatíčko a já ji fakt miluju a nedám, jenom ji budu muset najít někoho, koho bych na ni mohla naučit jezdit a možná bych mu ji pučila i na zkoušky, ale nedám ji nikomu jen tak, je to zlatíško, ale hlavně součást rodiny
jezabel
napsal(a):
no tak jako bylo to fajn, až na to že mám kobylu, která se na skoky hrozně hrne a když ji chci zpomalit a pohraju si s ní v hubě vyhodí hlavu nahoru a na skok nevidí takže jsme pěkně rozbili jeden skok, ale snad s ní zkoušky udělám, jinak jedu na ně už 11.4.08 takže mi prosím držte palečky
jinak na fotu moje čtyři zlatíška ve výběhu
...tak to ti preju hodne stesti, my jsme taky mely kobcu a ta skakala T, ale tak mrskala palici kdyz ji chtei zabrzdit, to bylo o hubu a vetsinou nejrychleji zajetej parkur, jak to uz stranou, ale byl hooodne rychlej
radule
napsal(a):
...tak to ti preju hodne stesti, my jsme taky mely kobcu a ta skakala T, ale tak mrskala palici kdyz ji chtei zabrzdit, to bylo o hubu a vetsinou nejrychleji zajetej parkur, jak to uz stranou, ale byl hooodne rychlej
děkuji, tak to Unča skákala s mamkou maximálně 80cm a ve čtyřech letech udělala zkoušky což bylo max. 110cm, no mazec a já s ní mám jet zkoušky, je ji 10 a neuměla vůbec nic, dokud ji nekoupila mamka a nezačala s ní něco dělat
jezabel
napsal(a):
memmory: no to jo, no vidíš takovýhle diskuse jsou super
Hele lidi líbí se vám naše Dogorka? koukněte ona je tak trochu koza, páč nechce chodit a je strašně tlustá
Já jsem v Praze na ČZU obor chov koní No je to asi tak, že ten, kdo touží po jízdárně jí nemá a ten, kdo jí má, tak jí viužívá jen minimálně. Viz můj případ. Nemám s ním nejmenší problém, dělá a chodí tak, jak chci já, takže ho tam nemučím. To ho těžce nebaví... On miluje přírodní skoky a skákání a běhání, tak mu to dopřávám, dlužím mu to
tady ve výběhu, kde tráví asi nejvíc času
jezabel
napsal(a):
Hele lidi líbí se vám naše Dogorka? koukněte ona je tak trochu koza, páč nechce chodit a je strašně tlustá
..koukni na mojeho oslika
fotek mám moře, ale nejsou moc pěkné tak se nesmějte oK?
Jo jinak je to ČT po Gottward z Dunowa narozena v NJ 6.7.98
jinak taky toho nepůjde moc vidět, ale je to Dogi s dcerkou Dark Muffin (Federweisser)
jezabel
napsal(a):
radule pěknej pěknej, co je to za plemínko?
No vypadá trochu jako Hvězdička
radule
napsal(a):
...obe krasny
díky, Muffes bude mít 9 měsíců, ale ještě ji neodstavujem, páč nemáme box kam by jsme ji dali, ale fotečka je už stará mohla mít tak dva,tři týdny
tady dnešní fotka Muffy
No je fakt, že teď už je to bezva, ale vloni to byl děs, výbeh jsme neměli, tak jsme koníka pouštěli na dvůr. Je sice velkej, tak se i proběhl, ale bylo to po něm vždycky jak oraniště. Teď je to ok. Jinak ten obor. Je to fajn, zajímá mě to, ale nejsem si jistá, jestli najdu pak uplatnění. Náš kraj je na koně dot chudej, takže nic oc... Jsem tam asi spíš ze zájmu, no. A Tebe zdrávka baví?
radule
napsal(a):
...muzeme zalozit pristi tema, o nejhezciho oslika
jj to není špatný nápad, ale stejnak myslím že by to vyhrála ta naše malá - taťka Dogi a Mufě říká že jsou to novojičínsé kobyly páč jak jsme byli na chovatelské výstavě a tam měli všichni koně uši nějak takto:
Muffulka
jezabel
napsal(a):
jj to není špatný nápad, ale stejnak myslím že by to vyhrála ta naše malá - taťka Dogi a Mufě říká že jsou to novojičínsé kobyly páč jak jsme byli na chovatelské výstavě a tam měli všichni koně uši nějak takto:
Muffulka
...hezky foto, vy snad s tema fotakama i spite. Ja sice konika mam, ale uvidim ho az v tak v breznu, zatim pouze fotky
No veterina je taky můj sen, ale po zkušenosti s veterinářem už bych do toho nešla. Mám tedy s naším doktorem jen ty nejlepší zkušenosti, ale když jsem viděla, jak se ve vteřinách musí rozhodnout... Na to bych fakt neměla. Stačilo mi, že jsem musela asistovat... Hrozivej pocit. A navíc si myslím, že jako ženská veterinářka bych neměla moc šanci. Malá zvířeta bych nechtěla dělat a ke koni si ženskou málokdo zavolá. Vím to z vlastní zkušenosti. Asi až v posledním případě...
radule
napsal(a):
...zatim v cesku(ziju ve svycarsku) a konika jsem koupila ani ne pred mesicem, a jelikoz nebyl ockovanej, kopytka hrozny, papiry se musi zazadat o duplikaty, protoze stary se nevi kde jsou, e atd, atd. tak musim pockat az do leta...
ježiš chudák! Kdo se ti o něj stará? Tak jako já bych asi do ciziny nejela natrvalo, i když kdoví že no ale myslím že na to mám ještě hodně času
jezabel
napsal(a):
ježiš chudák! Kdo se ti o něj stará? Tak jako já bych asi do ciziny nejela natrvalo, i když kdoví že no ale myslím že na to mám ještě hodně času
...ja jsem tady taky nechtela zustat, jela jsem sem pracovne. no a pak se to nejak zvrtlomam ho ustajenyho u Mlady Boleslavy v jedne rodinne mastaly a muzu rict, ze jsme meli stesti. majitele super. Vse zarizuji oni, Beda je kazdej den venku na pastve,ocistiho, no proste super. Malo kde by tohle delaly a jeste k tomu je to hrebcak, takze najit ustajko to taky neni jednoduchy
a fakt se o neho staraji super. jelikoz se musi zase naucit normalne zrat, takze zatim jenom otruby a pomalicku na vse. Jsou zkratka super!!!! Mrkni na jejich stranky www.stajvodeta.cz
jezabel
napsal(a):
Tak to máš celkem dobrý, no tak já mám na nějaké vycestování čásu
mamka by se asi ale zbláznila, ale já bych ji ani koníky tady nenechala
No mě by se o koníky asi nikdo doma nepostaral , kdybych jela někam do pááá.
Mamka je hospodská - každej den kromě pondělí je tam od 16 : 00 takže brzo a zbytek domácnosti je nekoňofilní
memmory
napsal(a):
No mě by se o koníky asi nikdo doma nepostaral , kdybych jela někam do pááá.
Mamka je hospodská - každej den kromě pondělí je tam od 16 : 00 takže brzo a zbytek domácnosti je nekoňofilní
aha to je blbý no, tak mamka byla mistr republiky drezury "S" a parkury "S" takže jako s tou úpe super =)
jezabel
napsal(a):
Tak to máš celkem dobrý, no tak já mám na nějaké vycestování čásu
mamka by se asi ale zbláznila, ale já bych ji ani koníky tady nenechala
...u nas me v tom podporovaly, a muzu rict, ze to je super zkusenost, sem za to vdecna, a ted mam prima rodinu a i konika. Vse co si muzu prat!!!
memmory
napsal(a):
Jo kobyla je taky mamči - ona jezdí - v mezích - ráno se postará - pustí koníky do ohrady , nakrmí , dá seno , vodu jo vše ok , jen není od 16 : 00 doma no
...tak to u me v rodine jen deda byl kovar, a jedinej blazen do koni jsem ja a ted i muj syn(ale tomu je jen rok), ale kdyz vidi koniky tak je jak utrzenej z retezu....