Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2008 19:17

tak zakladam nove

21.2.2008 19:21

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

ja mam tiez pad za sebou, ale z A1/1, vsetci svati pri mne stali , lebo sa mi nic nestalo, v plnom trysku som vyletela v zakrute-kobyla si zmyslela na zavodnu karieru a nechcela pocuvat ani jeden moj pokyn,

21.2.2008 20:52

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

něco pro alču

21.2.2008 20:54

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

ve dvou se to lépe táhne

22.2.2008 00:20

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

hihi tadik: to su dobre fotky

22.2.2008 07:37

bonita napsal(a):
hihi tadik: to su dobre fotky

jejda ono už je nové A já odpovídám do starého

22.2.2008 09:25

siringa napsal(a):
jejda ono už je nové A já odpovídám do starého

tak budu mít konečně pár fotek Cipíska když se válí, díky Markétě. Její poník bydlí s Cipískem.

22.2.2008 14:21

aluska napsal(a):
tak budu mít konečně pár fotek Cipíska když se válí, díky Markétě. Její poník bydlí s Cipískem.

Pro Hanku...tohoŠvestku znám jenom přes tatku ty seš někde ze Šternberka?

22.2.2008 15:23

andrys napsal(a):
Pro Hanku...tohoŠvestku znám jenom přes tatku ty seš někde ze Šternberka?

Ahoj chtěla bych se zeptat jsou vám otevřít stránky chladnokrevníků www.chladnokrevnici.info? My se tam pořád zobrazuje jaká stránka s reklama

22.2.2008 17:05

aluska napsal(a):

Ahoj Alčo, fotky na jdeš na www.mark-ee-ta.rajce.idnes.cz , tak si zkopíruj, co se ti bude líbit

24.2.2008 10:01

tadik napsal(a):
Ahoj Alčo, fotky na jdeš na www.mark-ee-ta.rajce.idnes.cz , tak si zkopíruj, co se ti bude líbit

posouvám, už jsme moc vzadu

24.2.2008 11:31

ambraa napsal(a):
Ahoj chtěla bych se zeptat jsou vám otevřít stránky chladnokrevníků www.chladnokrevnici.info? My se tam pořád zobrazuje jaká stránka s reklama

už jsem kontaktovala super administrátora, jenže není na příjmu tak jsem mu nechala vzkaz, pravděpodobně vypršela doba zaplacení domény a ještě asi není zaplacena na další rok

24.2.2008 18:21

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

nejake kreacie mojeho malinkateho zrebecka

24.2.2008 19:11

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

... leží tam v komoře, nožky má nahoře.
Bojím se, bojím, že umře...

24.2.2008 19:13

sally napsal(a):
... leží tam v komoře, nožky má nahoře.
Bojím se, bojím, že umře...

Nácvik sborového zpěvu:

24.2.2008 19:21

sally napsal(a):
Nácvik sborového zpěvu:

.. já ti jednu fláknu!

24.2.2008 19:29

sally napsal(a):
.. já ti jednu fláknu!

Nacválat, naklusat?
To je, oč tu běží...

24.2.2008 19:36

sally napsal(a):
Nacválat, naklusat?
To je, oč tu běží...

Nebrééč... my tě FAKT máme rádi!

24.2.2008 19:44

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

jeeej, to su dobre fotkyvidim, ze sa mladosi nenudia

24.2.2008 20:52

bonita napsal(a):
jeeej, to su dobre fotkyvidim, ze sa mladosi nenudia

To nenudí. Hošani se perou i všichni tři naráz.
Při pozorování toho, jak si ta koňská děcka umějí zařádit, mi přišlo líto všech těch nešťastných dušiček odchovaných v chlívcích, v horším případě ještě na řetězu... pak to má ve třech letech asi takovou jiskru, jako jinde dvacetiletý kůň..

24.2.2008 21:03

sally napsal(a):
To nenudí. Hošani se perou i všichni tři naráz.
Při pozorování toho, jak si ta koňská děcka umějí zařádit, mi přišlo líto všech těch nešťastných dušiček odchovaných v chlívcích, v horším případě ještě na řetězu... pak to má ve třech letech asi takovou jiskru, jako jinde dvacetiletý kůň..

Ahoj.mužem se k Vám přidat??

24.2.2008 21:04

janulka401 napsal(a):
Ahoj.mužem se k Vám přidat??

jejda jejda, jasneee, to je pekny chladasek

24.2.2008 21:05

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

Sally mas, pravdu s tym chlievikom, ale este lepsi su ti "poutovi" ako som teraz docitala tu na moderke

24.2.2008 21:08

bonita napsal(a):
jejda jejda, jasneee, to je pekny chladasek

tak to je fajn...no už postarší....je to Dědek, asi 24let, plemeno netuším ale to asi nikdo..neco polskýho kříženýho...akorát po dnešku nevím jeslti valach nebo blbe kastrovaný hřebec.

24.2.2008 21:09

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

a preco, robil blbosticky ako zrebec? Jazdis na nom?

24.2.2008 21:18

bonita napsal(a):
a preco, robil blbosticky ako zrebec? Jazdis na nom?

no zatím chodil do výbehu s mladým hřebcem tak se moc neprojevoval...včera dovezli do stáje novou kobylku a dneska se druhá začala říjet a ten muj pitoma co deset minut začne hřebčit řehtat a prudit se a připraví se na skok se vším všudy jenže kobyla ho natankuje tak dá pokoj.a tak to šlo dneska celý den.nevím kdy byl kastrovaný a jeslti uspešne nebo neuspešne.má všechny špičáky což mi bylo už dřív divný ale stál deset let sám a pak když sem ho mela mezi konmi tak byl s valachy.jenže nevím jeslti se dá nejak zjistit jeslti mu jednu kulku nezapomeli..dřív sem jezdívala ted už jen minimálne ale spíš s tím uplne končíme protože to vypadá že ho bolí záda.

24.2.2008 21:18

bonita napsal(a):
Sally mas, pravdu s tym chlievikom, ale este lepsi su ti "poutovi" ako som teraz docitala tu na moderke

Taky přicházím se svou "troškou do mlýna"

24.2.2008 21:32

janulka401 napsal(a):
no zatím chodil do výbehu s mladým hřebcem tak se moc neprojevoval...včera dovezli do stáje novou kobylku a dneska se druhá začala říjet a ten muj pitoma co deset minut začne hřebčit řehtat a prudit se a připraví se na skok se vším všudy jenže kobyla ho natankuje tak dá pokoj.a tak to šlo dneska celý den.nevím kdy byl kastrovaný a jeslti uspešne nebo neuspešne.má všechny špičáky což mi bylo už dřív divný ale stál deset let sám a pak když sem ho mela mezi konmi tak byl s valachy.jenže nevím jeslti se dá nejak zjistit jeslti mu jednu kulku nezapomeli..dřív sem jezdívala ted už jen minimálne ale spíš s tím uplne končíme protože to vypadá že ho bolí záda.

Hezkej koník, ale vůbec na ten věk nevypadá koukala jsi mu na zuby? A stím hřebčením možná je vyřezanej na veselo, a nebo je to fňutrák. to by možná mohl poznat veterinář, zkus se na to zeptat vet. Ale myslím, že staršího hřebce není moc dobrý kastrovat.

24.2.2008 21:38

ambraa napsal(a):
Hezkej koník, ale vůbec na ten věk nevypadá koukala jsi mu na zuby? A stím hřebčením možná je vyřezanej na veselo, a nebo je to fňutrák. to by možná mohl poznat veterinář, zkus se na to zeptat vet. Ale myslím, že staršího hřebce není moc dobrý kastrovat.

A foto má pokračování

24.2.2008 21:40

ambraa napsal(a):
A foto má pokračování

.... a ještě jedno...

24.2.2008 21:41

ambraa napsal(a):

ne ani kdyby byl jirčák tak by to nešlo..to by ho museli uspat a to by si v jeho veku nikdo nedovolil.už by se nevzbudil..a ani já bych to nedovolila..no zuby doufám že má..moc si do tlamy vlezt nenechá ale dneska je ukázal dobrovolne aspon takhle..jinak je trochu divokej ale proste sem si říkala že to má v povaze.že je to magor od přírody.ale jestli ji tam má fakt schovanou tak už to začínám chápat.

24.2.2008 21:44

ambraa napsal(a):
.... a ještě jedno...

..a zazvonil zvonec pohádký je konec.

24.2.2008 21:46

janulka401 napsal(a):
ne ani kdyby byl jirčák tak by to nešlo..to by ho museli uspat a to by si v jeho veku nikdo nedovolil.už by se nevzbudil..a ani já bych to nedovolila..no zuby doufám že má..moc si do tlamy vlezt nenechá ale dneska je ukázal dobrovolne aspon takhle..jinak je trochu divokej ale proste sem si říkala že to má v povaze.že je to magor od přírody.ale jestli ji tam má fakt schovanou tak už to začínám chápat.

Hezky řečeno magor od přírody.

24.2.2008 21:55

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

ja si myslim, ze vet by ho mohol pozriet, co ma tu gulku alebo nie, lebo ak ano, na stare kolena by sa mohol stat tatuldom

24.2.2008 21:56

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

Ambraa: pockaj, toto nie je novy konik?

24.2.2008 21:56

ambraa napsal(a):
Hezky řečeno magor od přírody.

tak je takovej živější...kolikrát sem slítla z nej tak to z žádnýho kone.dokonce i jednou když stál na míste v potoku..sem mela svoje nohy na jeho krku a on se ohlídl a udelal krok do boku.a už sem se válela ve vode...ale zase na druhou stranu vozíme s ním na destských dnech a na ruzných akcích.i když už asi nebudeme...uvidíme do leta je daleko..

24.2.2008 21:59

bonita napsal(a):
Ambraa: pockaj, toto nie je novy konik?

Bonita, nie toto jsou fotky z léta z návštěvy z čechách a známej se šel kamarádit s dvouletou belgičkou do ohrady tak jsem to vyfotila.

24.2.2008 22:01

bonita napsal(a):
ja si myslim, ze vet by ho mohol pozriet, co ma tu gulku alebo nie, lebo ak ano, na stare kolena by sa mohol stat tatuldom

četla jsem nejaký diskuze a nekdo tvrdí že jirčáci nemužou být plodní že teplota v tele je moc vysoká na to aby to mohlo správne fungovat.ale i kdyby mohl být plodný už nedokáže vyskočit..takže v tomhle ohledu určite tatuldou nebude.a ona by ho stejne nenechala.a kobylky se budou co nevidet připouštet tak bude klid..

24.2.2008 22:02

janulka401 napsal(a):
tak je takovej živější...kolikrát sem slítla z nej tak to z žádnýho kone.dokonce i jednou když stál na míste v potoku..sem mela svoje nohy na jeho krku a on se ohlídl a udelal krok do boku.a už sem se válela ve vode...ale zase na druhou stranu vozíme s ním na destských dnech a na ruzných akcích.i když už asi nebudeme...uvidíme do leta je daleko..

Tak hlavní je, že ho život baví a je rád veselej, a stím otcovstvím má bonita pravdu.

24.2.2008 22:03

janulka401 napsal(a):
četla jsem nejaký diskuze a nekdo tvrdí že jirčáci nemužou být plodní že teplota v tele je moc vysoká na to aby to mohlo správne fungovat.ale i kdyby mohl být plodný už nedokáže vyskočit..takže v tomhle ohledu určite tatuldou nebude.a ona by ho stejne nenechala.a kobylky se budou co nevidet připouštet tak bude klid..

i když neříkám že by se mi nelíbilo mít po nem mimčo...to by bylo uplne užasný..

24.2.2008 22:06

ambraa napsal(a):
Tak hlavní je, že ho život baví a je rád veselej, a stím otcovstvím má bonita pravdu.

no já doufám že baví.před pár mesícema sme sundali i přední podkovy tak ted jak je uplne bosky tak má lehčí nožičky a určite se mu i líp chodí a jemu s holkama určite fajn..jen sem nečekala že mu bude až tak fajn...

24.2.2008 22:07

janulka401 napsal(a):
i když neříkám že by se mi nelíbilo mít po nem mimčo...to by bylo uplne užasný..

No jako nikdy neříkej nikdy, že

24.2.2008 22:10

ambraa napsal(a):
No jako nikdy neříkej nikdy, že

no to by mne asi přetrhli pač kobyla je čistá PH a chtejí na ni licentovanýho pořádnýho hřebce..

24.2.2008 22:13

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

jj on si teraz musi pripadat ako v raji ja viem, ze biologicky by sa to nemalo stat, myslim pripustenie, ale vo svete zivych tvorov sa deju vselijake veci

24.2.2008 22:14

janulka401 napsal(a):
no to by mne asi přetrhli pač kobyla je čistá PH a chtejí na ni licentovanýho pořádnýho hřebce..

No nehody se dějou i v lepších rodinách, nikdo není holt dokonalej.

24.2.2008 22:14

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

Ambraa a ja myslela, ze novy konik, no...

24.2.2008 22:16

ambraa napsal(a):
No nehody se dějou i v lepších rodinách, nikdo není holt dokonalej.

já bych hříbka po nem brala všema dvaceti.

24.2.2008 22:20

bonita napsal(a):

Bonita: Bohužel nie, a asi tak rychlo žádný nebude oni snad všichni pořádní koně vymřeli nebo co, a to ani nejsme tak nároční chceme menšího, pracujícího koníka, hodného, zvyklého na silniční provoz, ne moc starého a za rozumnou cenu. A ono nikde nic takového není a kůň nejde bohužel poskládat že bych si tu odřízla nožičku tam hlavičku a doma to slepila v teřinovým lepidlem

24.2.2008 22:23

janulka401 napsal(a):
já bych hříbka po nem brala všema dvaceti.

No jo každej v koutku dušičky chceme hříbátko, "dokonalý hříbátko", po svým milovaným koníkovi.

24.2.2008 22:39

ambraa napsal(a):
No jo každej v koutku dušičky chceme hříbátko, "dokonalý hříbátko", po svým milovaným koníkovi.

tak on není dokonalej... ale je to proste muj první koník a ješte to nebylo jako že bych si hledala kone co bych si koupila ale proste tam byl a aby nešel na jatka tak bylo rozhodnuto.takže taková citová záležitost....

24.2.2008 22:40

janulka401 napsal(a):
tak on není dokonalej... ale je to proste muj první koník a ješte to nebylo jako že bych si hledala kone co bych si koupila ale proste tam byl a aby nešel na jatka tak bylo rozhodnuto.takže taková citová záležitost....

Takže zachráněnej důchodce

24.2.2008 22:43

ambraa napsal(a):
Takže zachráněnej důchodce

jj, já mela 18 on mel 18 a tak nejak to dopadlo...a to sem k nemu ješte nejakých pet let jen tak chodila.ted v unoru to bylo šest let co je muj.ale nelituju ani jednou jedinkrát sem nezalitovala...i když mi to bylo mockrát vyčítáno že mne brzdí že nemužu jít nikam delat protože mám ho ale to nevadí já sem za nej moc ráda.... a to se to rodiče dozvedeli až po deseti mesících že je muj...

24.2.2008 22:50

janulka401 napsal(a):
jj, já mela 18 on mel 18 a tak nejak to dopadlo...a to sem k nemu ješte nejakých pet let jen tak chodila.ted v unoru to bylo šest let co je muj.ale nelituju ani jednou jedinkrát sem nezalitovala...i když mi to bylo mockrát vyčítáno že mne brzdí že nemužu jít nikam delat protože mám ho ale to nevadí já sem za nej moc ráda.... a to se to rodiče dozvedeli až po deseti mesících že je muj...

Jejda chudáci, rodiče nemaj to s tebou lehký koukám, ale s kým to maj rodiče lehký?! Ale hlavně, že jsi spokojená, já jdu do hajan pokračování zítra, měj se hezky a ať se tobě i koníkovi ještě spoustu let daří dobře.

24.2.2008 22:53

ambraa napsal(a):
Jejda chudáci, rodiče nemaj to s tebou lehký koukám, ale s kým to maj rodiče lehký?! Ale hlavně, že jsi spokojená, já jdu do hajan pokračování zítra, měj se hezky a ať se tobě i koníkovi ještě spoustu let daří dobře.

nj a to doknce tata prohlásil že mu nepáchne do baráku leda přes jeho mrtvolu a po 4letech má na zahrade boudu a byla i ohrada.i když ted už ej na pastvinách ale rok a pul byl doma...ted sem se odstehovala i já tak šel i koník...taky zalehnu....tak páčko zítra..díky

25.2.2008 17:38

janulka401 napsal(a):
nj a to doknce tata prohlásil že mu nepáchne do baráku leda přes jeho mrtvolu a po 4letech má na zahrade boudu a byla i ohrada.i když ted už ej na pastvinách ale rok a pul byl doma...ted sem se odstehovala i já tak šel i koník...taky zalehnu....tak páčko zítra..díky

No jo s koníkem to není lehký, hlavně když hledáš ustájení a musíš si všechno zařídit sama. Ale za to dělaj radost.

25.2.2008 20:00

bonita napsal(a):

Nadete 7 rozdílů?

25.2.2008 20:00

tesky napsal(a):
Nadete 7 rozdílů?

Nadete 7 rozdílů?

25.2.2008 20:02

tesky napsal(a):
Nadete 7 rozdílů?

A my umíme pořádně rozdunit Zemi

25.2.2008 20:03

tesky napsal(a):
A my umíme pořádně rozdunit Zemi

i nějakou tu kreaci

25.2.2008 20:08

tesky napsal(a):
i nějakou tu kreaci

A ještě jedna cválající shirská slečna Dark Bay Queen

25.2.2008 20:23

tesky napsal(a):

zdarec bando tak lavina už vypadá lépe tedka jsem sehnala ohlávku číslo 6 to vám řeknu to jsou snad kšíry na bulmastifa.stejná barva jak ta 5 jak je na fotce.no mela ji na sobě od nedelal a v utery ji rosekala na nánosníku tak jsem ji nechala sešít jetam celkem 4vrstvy nilonu tak uvidim jak dlouho vydrží.

25.2.2008 20:36

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

Ahoj. Takhle dneska Alča trápila Cipíska

25.2.2008 20:57

tesky napsal(a):
Nadete 7 rozdílů?

No jistě že najdeme, jsou to dva různí koně

25.2.2008 21:01

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

jj vy tady frcite ja nestiiihaaam

25.2.2008 21:03

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

jeee nase lasenky shirske dievcicky konecne sa tu ukazali a Cipisek sa teda pretrha az hroza, no chudacik, ta jeho "mami" ho takto strasne muci

25.2.2008 22:30

tesky napsal(a):

tak ta je krásná...to je muj sen mít shirskýho kone...

25.2.2008 22:59

bonita napsal(a):
jeee nase lasenky shirske dievcicky konecne sa tu ukazali a Cipisek sa teda pretrha az hroza, no chudacik, ta jeho "mami" ho takto strasne muci

Tak když vy tu tak s koníkama tak já jsem dneska fotila to moje stádečko tak přidám pár foteček.
Část stáda..

25.2.2008 23:02

ambraa napsal(a):
Tak když vy tu tak s koníkama tak já jsem dneska fotila to moje stádečko tak přidám pár foteček.
Část stáda..

Pusinka s kocourem.... nevypadá nadšeně

25.2.2008 23:04

ambraa napsal(a):
Pusinka s kocourem.... nevypadá nadšeně

Mimi....

25.2.2008 23:08

ambraa napsal(a):
Mimi....

Honzík... brouček

26.2.2008 21:21

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

to su ale nuninci, ovuldy majinke tu jedna akcna

26.2.2008 21:50

bonita napsal(a):

Můžu se skromě přidat s kamarádem drobečkem?

27.2.2008 23:00

bonita napsal(a):

No jistě že jsou to nunici a taky pěkní rošťáci

sabora

28.2.2008 16:19
sabora

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

ahoj, mám pocit že Kulich je taky kastrovanej (před rokem) na divoko, kobyly připouštěl jdne radost ještě nedávno, teď jsem koupila tu ponču a Kulicha vzala zas z ustájení domů k ní, ta se zozříjila a le K. už to nebere. Jinak Jůlinka je docela správňácká, kulicha miluje od prvního okamžiku.
Jo jen se zeptám denní dávka krmení, co kolik a čeho, připadá mi že ho futruju moc..

sabora

28.2.2008 16:21
sabora

sabora napsal(a):
ahoj, mám pocit že Kulich je taky kastrovanej (před rokem) na divoko, kobyly připouštěl jdne radost ještě nedávno, teď jsem koupila tu ponču a Kulicha vzala zas z ustájení domů k ní, ta se zozříjila a le K. už to nebere. Jinak Jůlinka je docela správňácká, kulicha miluje od prvního okamžiku.
Jo jen se zeptám denní dávka krmení, co kolik a čeho, připadá mi že ho futruju moc..

očičko

sabora

28.2.2008 16:22
sabora

sabora napsal(a):
očičko

a poslední

28.2.2008 16:54

sabora napsal(a):
a poslední

posílám jeden usmev....

28.2.2008 16:55

janulka401 napsal(a):
posílám jeden usmev....

jee já už ho tu jednou dávala upss

28.2.2008 16:59

janulka401 napsal(a):
jee já už ho tu jednou dávala upss

tak aspon jednu dnešní..

28.2.2008 22:24

janulka401 napsal(a):
tak aspon jednu dnešní..

je tedka na equi je inzerát od hancuš.kupovaly vloni tu kobylu haflingxnorik tak jí prdávaj je krásná škoda,ale 50.000,.fakt nemám.jinak bych ji brala-je výhoda že je i western vybvením

29.2.2008 07:25

woldemortik napsal(a):
je tedka na equi je inzerát od hancuš.kupovaly vloni tu kobylu haflingxnorik tak jí prdávaj je krásná škoda,ale 50.000,.fakt nemám.jinak bych ji brala-je výhoda že je i western vybvením

Není podmínkou vzít ji ií s vybavením a na ceně by bylo možné se určitě nějak dohodnout. Nemám čas něco dělat ani se svou kobčou, natožpak s přítelovou a lepší to v dohledné době nebude, je škoda, aby si u nás jen válela šunky.

sabora

29.2.2008 09:59
sabora

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

lidi, jak to máte s tim krmením, vím omílalo se to už víckrát, ale, já pořát nějak nemat tu právnoumíru.........

jo jedna perlička,
potkala jsem na vyjíý´dce paní a ta na mě, " to je ten tahač že jo?!"

29.2.2008 20:21

sabora napsal(a):
lidi, jak to máte s tim krmením, vím omílalo se to už víckrát, ale, já pořát nějak nemat tu právnoumíru.........

jo jedna perlička,
potkala jsem na vyjíý´dce paní a ta na mě, " to je ten tahač že jo?!"

pro sabora tak nevím co by tě zajímalo na tom krmení, ale rozhodně v tom nehledej žádnou vědu, prostě oves, ječmen, granule, mrkev, řepa, seno, vitamínky co víc dodat?

2.3.2008 20:30

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

ahojky, tak ako ste vsetci prezili Emmu? My v dedine strasne(oblast Zahorie), na kostole pol strechy dole, skridle az do pol cesty, pomniky na cintorine pozhadzovane, borovice polamane, v rekreacnej oblasti Rudava stromy popadane na chatky, nejake stoziare polamane a u nas na dvore velka haluz z orecha padla, nastastie nespadla na garaz, to by asi strhla streechu, pototm u rodicov to nahlo strieborny smrek, tak ho budu musiet do polky zrezatfuj hnusny, odkial sa tieto hnusoby veterne beru...

2.3.2008 23:07

bonita napsal(a):
ahojky, tak ako ste vsetci prezili Emmu? My v dedine strasne(oblast Zahorie), na kostole pol strechy dole, skridle az do pol cesty, pomniky na cintorine pozhadzovane, borovice polamane, v rekreacnej oblasti Rudava stromy popadane na chatky, nejake stoziare polamane a u nas na dvore velka haluz z orecha padla, nastastie nespadla na garaz, to by asi strhla streechu, pototm u rodicov to nahlo strieborny smrek, tak ho budu musiet do polky zrezatfuj hnusny, odkial sa tieto hnusoby veterne beru...

ahoj tak tady až na pár polámanejch halouzek odnešený plechy apod. docela pohod a klídek, akorát chudáci zvířectvo i ovečky nezvykle dva dny zavřený domy, takže dneska večer se mi dostával neobyčejnej protest proti tomu že musej bejt doma, aby mi je to náhodou neodfouklo.

sabora

3.3.2008 08:37
sabora

ambraa napsal(a):
ahoj tak tady až na pár polámanejch halouzek odnešený plechy apod. docela pohod a klídek, akorát chudáci zvířectvo i ovečky nezvykle dva dny zavřený domy, takže dneska večer se mi dostával neobyčejnej protest proti tomu že musej bejt doma, aby mi je to náhodou neodfouklo.

no me jde o to kolik ceho, je to drobnejsi chlad. a nechci ho precpavat a ani davat malo, nejak nenachazim tu spravnou miru. davam,

2x denn/ 1kg granuli 400g oturb, 200g oves,200sl.kvet,600g jecmen,500 g kukurice.

vecer vitaminy, je to oneco min, nez dostaval kdzy byl ve vetsim stade ted pres zimu, tam mel vic pohybu, nez ted doma s ponickou. ]nejde mi diakritika]

sabora

3.3.2008 08:42
sabora

sabora napsal(a):
no me jde o to kolik ceho, je to drobnejsi chlad. a nechci ho precpavat a ani davat malo, nejak nenachazim tu spravnou miru. davam,

2x denn/ 1kg granuli 400g oturb, 200g oves,200sl.kvet,600g jecmen,500 g kukurice.

vecer vitaminy, je to oneco min, nez dostaval kdzy byl ve vetsim stade ted pres zimu, tam mel vic pohybu, nez ted doma s ponickou. ]nejde mi diakritika]

jo k te Emme, ja v tom nejhorsim blazinci vedla kone z ohrady, kolem litaly plechy a dokonce 5 kolovych blesku, kobyla se splasila a s valacham jsme to neubrzdila a netrefil se do vratek, ale nakonec se mi je povedlo zavrit dom v poradku........

3.3.2008 14:35

sabora napsal(a):

Ježiši ty to vážíš ty jsi blázen nebo něco takovýho, to já přijdu naberu šufantoho šufan onoho naházím to do kbelíku od vitamínů kam se podle etikety na obalu vleze prej 5kg to jim vysypu do koryta přidám lopatu sečky a jinak sena co se do nich vleze.

3.3.2008 15:27

ambraa napsal(a):
Ježiši ty to vážíš ty jsi blázen nebo něco takovýho, to já přijdu naberu šufantoho šufan onoho naházím to do kbelíku od vitamínů kam se podle etikety na obalu vleze prej 5kg to jim vysypu do koryta přidám lopatu sečky a jinak sena co se do nich vleze.

taky nevážím, dávám už od oka, fanku ovsa a fanku krmné směsi, (která obsahuje, otruby, melasu, kukuřičný šrot, vojtěškové úsušky,základní minerály), k tomu přidám gelapony vitamín, lněný olej s vápníkem, mrkev a tvrdé pečivo. Dostává jenom po práci, jinak má pořád seno.

3.3.2008 20:13

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

jejda, teraz ma budete mat za tyrana, lebo ja krmim davkou pre falabellycez zimu kobyla: 3/4 zufany susenej vojtesky, 1/2 zufany repnych ususkov, vitaminky, olej
zrebec: 1/3 zufany susenej vojtesky, 1/3 zufany repnych ususkov, vitaminky, olej
obaja seno mix senaz velka stavebna kabela, 24/7 pastva, mineralny liz
leto-kobyla 1 zufanu vojtesky, vitaminky, olej, malinku zufanku suseneho cesnaku
zrebec 1/3 zufany vojtesky, vitaminky, olej, malinku zufanku suseneho cesnaku, obaja 24/7 pastva, podotykam, obaja vyzeraju velmi dobre, dokonca maju tendenciu priberat, preto som oponovala tej pani Visnakovej v tej jednej diskusii, ktora trvdila, ze kon MUSI dostavat jadro a ja tvrdim podla okolnosti NEMUSI

sabora

3.3.2008 21:07
sabora

bonita napsal(a):
jejda, teraz ma budete mat za tyrana, lebo ja krmim davkou pre falabellycez zimu kobyla: 3/4 zufany susenej vojtesky, 1/2 zufany repnych ususkov, vitaminky, olej
zrebec: 1/3 zufany susenej vojtesky, 1/3 zufany repnych ususkov, vitaminky, olej
leto-kobyla 1 zufanu vojtesky, vitaminky, olej, malinku zufanku suseneho cesnaku
zrebec 1/3 zufany vojtesky, vitaminky, olej, malinku zufanku suseneho cesnaku, obaja 24/7 pastva, podotykam, obaja vyzeraju velmi dobre, dokonca maju tendenciu priberat, preto som oponovala tej pani Visnakovej v tej jednej diskusii, ktora trvdila, ze kon MUSI dostavat jadro a ja tvrdim podla okolnosti NEMUSI

dekuju za odpovedi, az bude tak to taky bude jiny, to to skrouhnu na granule a krapet otrub. diky

3.3.2008 21:36

bonita napsal(a):

No jako koukám ,ty jim opravdu dopřáváš a nevím ale nepříjde mi to jako dávka pro falabelu a pokud máš kvalitní pastvu a dáváš vojtěšku tak jim nic nechybí hlavně pokud oba dokážou dobře potravu zpracovat, jsou koně kteří příjímají hůře krmení, prostě individualita,takže u některejch je pro dobrou kondici jádro nutnost.

3.3.2008 21:41

ambraa napsal(a):
No jako koukám ,ty jim opravdu dopřáváš a nevím ale nepříjde mi to jako dávka pro falabelu a pokud máš kvalitní pastvu a dáváš vojtěšku tak jim nic nechybí hlavně pokud oba dokážou dobře potravu zpracovat, jsou koně kteří příjímají hůře krmení, prostě individualita,takže u některejch je pro dobrou kondici jádro nutnost.

jj presne tak, preto som napisala podla okolnostiale jadro nie je pravidlom, vsak mi urcite rozumies i my sme davali kobci musli s jadrom, ked sme ju kupili, aby sa dala trochu dokopy, a ked sa spravila, jadro sme vynechali.

3.3.2008 21:45

ambraa napsal(a):

este k tomu letu, keby kobyla nebola zrebna, bola by iba na trave a dostavala by ako zrebec, lebo on vlastne dostava tu vojtesku na to, aby zozral tie pridavky(vit, olej, cesnak), inak tiez len trava.

3.3.2008 21:55

bonita napsal(a):
este k tomu letu, keby kobyla nebola zrebna, bola by iba na trave a dostavala by ako zrebec, lebo on vlastne dostava tu vojtesku na to, aby zozral tie pridavky(vit, olej, cesnak), inak tiez len trava.

Bubinek dostává drcenej oves...řepu... vitamínky...to vše se zalije vodou.. a jednou týdně dostává otruby.. jinak každej den seno... dávky?vždy když má prázdnou "klec" tak se doplní

4.3.2008 12:41

horseslower napsal(a):
Bubinek dostává drcenej oves...řepu... vitamínky...to vše se zalije vodou.. a jednou týdně dostává otruby.. jinak každej den seno... dávky?vždy když má prázdnou "klec" tak se doplní

Pro Andrys(Renča): Dlouho jsem se nedívala......Švestku zná snad celá ČRale on je z Vésky u Olomouce a já mám Sáru co by kamenem dohodil přes les. Potkávali jsme se na pivě a občas někam zajedem na koně apod. pa

4.3.2008 12:41

siringa napsal(a):
Pro Andrys(Renča): Dlouho jsem se nedívala......Švestku zná snad celá ČRale on je z Vésky u Olomouce a já mám Sáru co by kamenem dohodil přes les. Potkávali jsme se na pivě a občas někam zajedem na koně apod. pa

foto je ještě z Pardubic 07

5.3.2008 08:10

siringa napsal(a):
foto je ještě z Pardubic 07

posouvám

5.3.2008 20:57

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

ahojkyako obvykle, zasa nestiham, dneska s mladochom sili vsetci certi, vsak aj dostal dve poriadne nakladacky od kobuskypotom bol ako tutinek

5.3.2008 21:14

bonita napsal(a):
ahojkyako obvykle, zasa nestiham, dneska s mladochom sili vsetci certi, vsak aj dostal dve poriadne nakladacky od kobuskypotom bol ako tutinek

Škoda každé rány, která padne vedle.
No kdo by ty chlapy srovnal, když ne baby

5.3.2008 21:27

sally napsal(a):
Škoda každé rány, která padne vedle.
No kdo by ty chlapy srovnal, když ne baby

no ano, pravdazejeeej, to je ta tvoja one and only krasna hermelinka?

5.3.2008 21:43

bonita napsal(a):

Jo, to je Sága - ta umí hochy srovnat. A kvičí u toho jako podsvinče.
Semtam je i hermelínka, ale protože miluje vše, co je mokré, vyskytuje se často i v barvě hnědozelené a páchne žabincem - pokud není tvrdý led, leze do vody furt.
Teď líná a já mám všude nezvyklé bílé chlupy, bo jsem byla zvyklá pouze na hnědé a rezavé - ty aspoň nebyly tak vidět

5.3.2008 22:11

bonita napsal(a):

ha, biele chlpy, ja som dneska prilozila zrebcov cumak k mojej tvari, a tak som ho nuninkovala a potom som hodinu plula chlpy von a este som si ich nasla vecer aj na tanieri s vecerou

5.3.2008 23:48

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

nieco pomimo:
http://www.youtube.com/ watch?v=xlp8bfypmMI

pozor medzera

6.3.2008 10:42

bonita napsal(a):
nieco pomimo:
http://www.youtube.com/ watch?v=xlp8bfypmMI

pozor medzera

To neznáte že kde je chlup tam je chuť A co máte z toho já zase všude nacházím chlupy z kotěte a včera se dokonce vloudilo do baráku a když jsem jí na pc ukázala její fotku tak mi vypla počítačnezbednice moje malá.

6.3.2008 17:57

ambraa napsal(a):
To neznáte že kde je chlup tam je chuť A co máte z toho já zase všude nacházím chlupy z kotěte a včera se dokonce vloudilo do baráku a když jsem jí na pc ukázala její fotku tak mi vypla počítačnezbednice moje malá.

Hehe, copak kotě - o chlupech mi povídej.
Není nad to mít půl roku v baráku štěně bernardýna ( bylo na podzim), to je něco. Chlupy jsem snášela dobře, ale ty gryndy všude kolem... brr.
No, už je velký a na štěstí pro všechny venkovní

6.3.2008 20:56

sally napsal(a):
Hehe, copak kotě - o chlupech mi povídej.
Není nad to mít půl roku v baráku štěně bernardýna ( bylo na podzim), to je něco. Chlupy jsem snášela dobře, ale ty gryndy všude kolem... brr.
No, už je velký a na štěstí pro všechny venkovní

No jo tak nám do baráku zavítaj čas od času dva špiclíci a ochlupech ani nemluv se divím že to ten vysavač tak dořbe snáší, a s těma grandama brrr ....fuj.Nechtěla bych

6.3.2008 21:16

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

no, psie sliny su kapitola sama o sebepriatel mal dogu, ta teda az tak neslintala, len pokial sa nenapila vody, to boli povrazy, joooj

6.3.2008 21:53

bonita napsal(a):

Heh, fíha, to koukám, kolik shirům stačí málo. No já tedy nekrmím, ale když už se sem tam nacházím ve stráji v době krmení, tak dáváme shirkám asi 2/3 kybla np. otrub... + 1/3granule nebo oves... jak kdy, jim se to střídá +nějaký ten vitamínek, ale jsou hodně žraví. A to jedí také několikrát denně. Ráno toho mají méně, ale na večer... to se jim dopřává. Ale znám tarpany, také od nás a ti dokáží opravdu žít jen z trávy... a to ještě mají energie na rozdávání

6.3.2008 23:22

bonita napsal(a):
no, psie sliny su kapitola sama o sebepriatel mal dogu, ta teda az tak neslintala, len pokial sa nenapila vody, to boli povrazy, joooj

Ještě že drahoušci jenom pelichaj a neslintaj

6.3.2008 23:32

ambraa napsal(a):
Ještě že drahoušci jenom pelichaj a neslintaj

to se máš ta moje příšera chrochtá.slintá,líná. a pořád štěká a sonduje kde by co sežrala

holky mám blbou správu musím prodat koně.nechám si jen lavinu.stěhuji se s přítelem do vlastného barákua tam je místo jen pro jednoho koně

7.3.2008 00:09

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

Marti, a coze sa stalo? No Bogarka davas na pastviny, nie? Tak ten odpada a myslim, ze mala poncla ako Mendy sa stane na maly plac, aby robila Lavinke spolocnost, porozmyslaj o tom....

7.3.2008 00:42

bonita napsal(a):
Marti, a coze sa stalo? No Bogarka davas na pastviny, nie? Tak ten odpada a myslim, ze mala poncla ako Mendy sa stane na maly plac, aby robila Lavinke spolocnost, porozmyslaj o tom....

je tam misto jen pro jednoho o bogarovy jsem přemýšlela dám do na pastvu na toho místo sna d seženu,lavina s mendy no spíše lavina mendy nenese.velká konkurence.nechce se mi je dávat pryč.moc mě to bolí raději bych chtěla senhat barák s velkým pozemkem a místem pro fšechny 4koníky,ale jinak to asi nepůjde musí jít pryč dva honzík a mendy nebo mendy a bogar

7.3.2008 09:25

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

hmm, je to tazke, ale asi ja na tvojom mieste, by som nechala este jedneho kona doma,kvoli lavine, ale je to na tebe,mali sme zrebca sameho a bolo to
OK, no potom dostal kobylu ako spolocnicku a odvtedy je maximalne stastny, a i ona, tiez byvala sama

7.3.2008 09:41

tadik napsal(a):
Ahoj. Takhle dneska Alča trápila Cipíska

Ahoj na tom konikovi co jezdis na parelce to je prosimte co kobyla nebo valach nebo hřebec ja taky jezdim chladase hřebce a nemit na nem uzdečku tak mne potaha a zdrhne mi pryč konik sice neni muj ale staram se o nej a začinam ho obsedat jsou mu už 3 a 2 měsíce budeme ho zkoušet zapřahat jezdim na něm ve westernovim sedle ale moc nechce chodit

7.3.2008 10:56

bonita napsal(a):
hmm, je to tazke, ale asi ja na tvojom mieste, by som nechala este jedneho kona doma,kvoli lavine, ale je to na tebe,mali sme zrebca sameho a bolo to
OK, no potom dostal kobylu ako spolocnicku a odvtedy je maximalne stastny, a i ona, tiez byvala sama

jj vim že ji nemohu nechat samotnou kůn jhe stádové zvíře,lae situace je jiná.no skusim to udelat tak aby nemusel pryč ani jednen kůn

7.3.2008 11:16

woldemortik napsal(a):
jj vim že ji nemohu nechat samotnou kůn jhe stádové zvíře,lae situace je jiná.no skusim to udelat tak aby nemusel pryč ani jednen kůn

ježiš Marti, to je mi moc líto, to rozhodování ti vůbec nezávidím, bude to určitě hrozně těžký. Moc držím palce, aby to dobře dopadlo.

7.3.2008 11:46

aluska napsal(a):
ježiš Marti, to je mi moc líto, to rozhodování ti vůbec nezávidím, bude to určitě hrozně těžký. Moc držím palce, aby to dobře dopadlo.

moc mě to bolí mylím na to kudy chodim.nevím ještě uvidim jeden barák s pozemkamy na 4koně tady je,ale moc drahej.něco vymyslim,ale ještě nevím co

7.3.2008 18:00

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

Marti, a tam, kde ich mas teraz, nemozu ostat?

7.3.2008 22:34

bonita napsal(a):
Marti, a tam, kde ich mas teraz, nemozu ostat?

dokad tady bydlíme tak ano,ale nechci je tady nechávat budeme se stehovat cca20km od nich

7.3.2008 22:59

bonita napsal(a):
tak zakladam nove

myslela som, ze sa stahujes niekam dalej, taka moznost, ze raz ich mat tam a raz u seba, by nebola? my sme si kupili este par metrov2(konkretne 8), v dedine asi 15km od nas a mam v umysle ich tam davat na dobu urcitu, ani my nemame velke pozemky v majetku pri dome

7.3.2008 23:07

bonita napsal(a):
myslela som, ze sa stahujes niekam dalej, taka moznost, ze raz ich mat tam a raz u seba, by nebola? my sme si kupili este par metrov2(konkretne 8), v dedine asi 15km od nas a mam v umysle ich tam davat na dobu urcitu, ani my nemame velke pozemky v majetku pri dome

tady je to takový hektický,pozemky chtej prodat a ja bych je pak nemedla kde mit. a na cizim uz ne mela jsem k vůly tomu velké problémy.no skusim to z bogarem jsem to vyřešila ten jde na pastvu dneska jsem si to ujistila,ale mendy anohzik no skusim dta ryč jen janka nebo mendy,ale radeji jakn e je to síce hřebec a to by pak delalo ve stádě neplechu.no uvidíme jak to bude vypadat dál

8.3.2008 16:22

woldemortik napsal(a):
tady je to takový hektický,pozemky chtej prodat a ja bych je pak nemedla kde mit. a na cizim uz ne mela jsem k vůly tomu velké problémy.no skusim to z bogarem jsem to vyřešila ten jde na pastvu dneska jsem si to ujistila,ale mendy anohzik no skusim dta ryč jen janka nebo mendy,ale radeji jakn e je to síce hřebec a to by pak delalo ve stádě neplechu.no uvidíme jak to bude vypadat dál

Koukám, že tu nepanuje dobrá nálada tak ju zkusím vylepšit a podělit se s váma aspoň takhle

8.3.2008 22:13

ambraa napsal(a):
Koukám, že tu nepanuje dobrá nálada tak ju zkusím vylepšit a podělit se s váma aspoň takhle

Ambraa zalozte niekto novu temu,please

Přidejte reakci

Přidat smajlík