Predstava o svem ctyrnohem milackovi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.3.2008 09:32

Jen me tak napadlo jakou jste meli predstavu o svem konikovy jak by mel vypadat a jak vypada ve skutecnosti? Ja nikdy nechtela ryzaka a v zivote ne kobylu. Muj prvni kun byla samozrejme kobyla a ryzka bez odznaku. Muj sen byl vzdycky hrebec, nebo alespon valach a odznakovy tm. hnedak. A ted mam hrebce odznakoveho ryzaka a nemenila bych

5.3.2008 09:37

tibet napsal(a):
Jen me tak napadlo jakou jste meli predstavu o svem konikovy jak by mel vypadat a jak vypada ve skutecnosti? Ja nikdy nechtela ryzaka a v zivote ne kobylu. Muj prvni kun byla samozrejme kobyla a ryzka bez odznaku. Muj sen byl vzdycky hrebec, nebo alespon valach a odznakovy tm. hnedak. A ted mam hrebce odznakoveho ryzaka a nemenila bych

Já chtěla vždycky vysokýho tmavýho valacha

a mám tohle....drobnější, bílá a kobyla (ale neměnila bych)

5.3.2008 09:42

tibet napsal(a):

...já jsem vždy chtěla kladrubskýho hrebce, a mám sice jen chviličku CT a hnědýho, ale je to taky fešák

5.3.2008 09:46

radule napsal(a):
...já jsem vždy chtěla kladrubskýho hrebce, a mám sice jen chviličku CT a hnědýho, ale je to taky fešák

Já jsem si kladrubskýho hřebce splnila.... ale až napodruhý,
první přání byla vysoká odznaková hnědá kobyla...
jak to dopadlo? výška - něco málo přes160cm, valach a s odznaky jsem to "trochu přehnala"

5.3.2008 09:49

radule napsal(a):

To já jsem si přála hnědáka s hvězdičkou kobylku..s podkolenkama..:)no mám hřebečka se třema ponožkama

cheyenne napsal(a):
jak to dopadlo? výška - něco málo přes160cm, valach a s odznaky jsem to "trochu přehnala"

Nejsem na takove kone, ale on je hezounky

cheyenne napsal(a):

Já chtěla něco menšího , ale hnědák , velká lysinka a 4 x bílá noha
A tak mám černého hnědáka bez jakéhokoliv odznaku a je menší než měl být , ale Miluju ho a nedám a nedám .

5.3.2008 09:53

rocky napsal(a):
Já chtěla vždycky vysokýho tmavýho valacha

a mám tohle....drobnější, bílá a kobyla (ale neměnila bych)

Ještě tady druhej, pro žluťáky mám slabost, ale ty nožky nám né a né dorůst

5.3.2008 09:55

cheyenne napsal(a):

Mým snem byla vždycky kobylka ze stáje kde jsem chodila, byla nádherná, tmavá hnědka se zvláštním odznakem, nádherně vysoká, prostě užasná,ale příliš temperamentní pro děcka jako jsme byly my...pak se prodala...
to je ona, krásná Bobinka

5.3.2008 09:59

radule napsal(a):

Mě se zas vždycky libili ryzáci s odznakama, nebo pěkní vraníci...koukala jsem prvně po černobílým strakošovi, chtěla jsem koně pohodaře na rekreaci a nakonec mám doma šimla, živějšího a citlivého po mamince(A1/1), budoucího bělouše...

5.3.2008 10:01

tauria napsal(a):
Mým snem byla vždycky kobylka ze stáje kde jsem chodila, byla nádherná, tmavá hnědka se zvláštním odznakem, nádherně vysoká, prostě užasná,ale příliš temperamentní pro děcka jako jsme byly my...pak se prodala...
to je ona, krásná Bobinka

pak jsem si koupila, malého koníka valáška a jsme s ním šťastná a neměnila bych...ale to nejslepší nakonec je, že se mi sen splnil, trenérka Bobinu odkoupila a teď na ni po 8letech snění jezdím
a to je Sim,

5.3.2008 10:03

klawdie napsal(a):
Mě se zas vždycky libili ryzáci s odznakama, nebo pěkní vraníci...koukala jsem prvně po černobílým strakošovi, chtěla jsem koně pohodaře na rekreaci a nakonec mám doma šimla, živějšího a citlivého po mamince(A1/1), budoucího bělouše...

Ja jsem dycky toužila po černým hannoverským hřebcovi hřebcovi bez odznaku...a ted mam hnědýho valach bez odznaků ČT ale jsem s ním maximálně spokojená je to moje zlato...

5.3.2008 10:04

klawdie napsal(a):

To sme jedina,která má takového koně jakého chtěla?!

Já chtěla ryzáka,4x bílá noha a lysina....A mám!

5.3.2008 10:07

petas napsal(a):

Asi ano mohu se te zeptat co ma konik za puvod. Hezounke zvire. Nemas ho, ale dlouho ze? Jeste nedavno jsem ho vydela v inzerci.

5.3.2008 10:08

petas napsal(a):

Já už taky mám, neboj
Druhýho jsem chtěla bílýho kladrubu, zatím je šedivej, ale bílej taky časem bude

5.3.2008 10:10

memmory napsal(a):
Já chtěla něco menšího , ale hnědák , velká lysinka a 4 x bílá noha
A tak mám černého hnědáka bez jakéhokoliv odznaku a je menší než měl být , ale Miluju ho a nedám a nedám .

Aha jsem zapoměla fotku že???

5.3.2008 10:14

petas napsal(a):

Peti, nejsi
Chtěla jsem vždy ryzáka, s hodně odznaky, nohy odznakové co nejvíc, a lysinku. Nemáme sice lysinku, ale hvězdu a šňupku Jinak je to přesně ono

5.3.2008 10:16

sabina napsal(a):
Peti, nejsi
Chtěla jsem vždy ryzáka, s hodně odznaky, nohy odznakové co nejvíc, a lysinku. Nemáme sice lysinku, ale hvězdu a šňupku Jinak je to přesně ono

Lepší foto

5.3.2008 10:19

sabina napsal(a):
Lepší foto

Teda to je ale vážně hezký koní, super ta světlá hříva...co je to zač?

5.3.2008 10:20

sabina napsal(a):
Peti, nejsi

Dřív jsme já i mamča měly koníka našich představ (u mě až na tu velikost ) ale jeho "mozek " nebyl v pořádku
Cavallo - O: Cent Predswit M: Carmen hnědák s odznaky KHV 180 věk 12 let teď

5.3.2008 10:33

memmory napsal(a):
Dřív jsme já i mamča měly koníka našich představ (u mě až na tu velikost ) ale jeho "mozek " nebyl v pořádku
Cavallo - O: Cent Predswit M: Carmen hnědák s odznaky KHV 180 věk 12 let teď

tak tohle je koník mých představ ale trvalo mi dost dlouho než jsem na něho narazila

5.3.2008 10:36

jahudka napsal(a):
tak tohle je koník mých představ ale trvalo mi dost dlouho než jsem na něho narazila

Jahudka : co kobucha už je prodaná ???

5.3.2008 10:38

jahudka napsal(a):

Jani, tak vidíš, ale koník byl v inzerci dost dlouho. Možná jsi ho nezmerčila.

5.3.2008 10:41

klawdie napsal(a):

Ahoj klarko a jak uz trenujes ja jsem mela pred mesicem uraz nohy , ale predevcirem poprve zas v sedle sice to jeste bolelo, ale slo to jen Tiba byl nabusenej. Hned na uvitanou me tam soupnul Tri poradny kozly a ja mela nahore co delat abych tam taky zustala

5.3.2008 10:43

memmory napsal(a):
Jahudka : co kobucha už je prodaná ???

memmory: jj Eby je na Moravě a myslím, že má super paničku a že jsou obě dvě spokojené
dlouho?? asi od listopadu viď?? no je fakt, že jsem hledala až po novým roce a to se tam objevil asi jen jednou a nebo jsem přehlédla a je fakt, že moc nechápu proč ho někdo nekoupil hned, ale taky asi možná kvůli ceně, protože s tou pak majitelka šla dost dolu

5.3.2008 10:44

jahudka napsal(a):
memmory: jj Eby je na Moravě a myslím, že má super paničku a že jsou obě dvě spokojené
dlouho?? asi od listopadu viď?? no je fakt, že jsem hledala až po novým roce a to se tam objevil asi jen jednou a nebo jsem přehlédla a je fakt, že moc nechápu proč ho někdo nekoupil hned, ale taky asi možná kvůli ceně, protože s tou pak majitelka šla dost dolu

Jo na moravě a můžu vědět kde díky

5.3.2008 10:46

tibet napsal(a):
Ahoj klarko a jak uz trenujes ja jsem mela pred mesicem uraz nohy , ale predevcirem poprve zas v sedle sice to jeste bolelo, ale slo to jen Tiba byl nabusenej. Hned na uvitanou me tam soupnul Tri poradny kozly a ja mela nahore co delat abych tam taky zustala

Ahoj Vendy, zajímavá diskuze, pisnu ti mejla...

5.3.2008 10:49

memmory napsal(a):
Jo na moravě a můžu vědět kde díky

memmory: u Rychnova nad Kněžnou, myslím

5.3.2008 10:53

klawdie napsal(a):

uz se tesim

5.3.2008 10:56

klawdie napsal(a):

ahojky Kláry, vyřešila jsi ten problém, co jsem ti způsobila?? moc mě to mrzí a doufám, že se na mě nezlobíš

5.3.2008 11:01

jahudka napsal(a):
memmory: u Rychnova nad Kněžnou, myslím

od Rychnova jsem taky ja

5.3.2008 11:21

tibet napsal(a):
od Rychnova jsem taky ja

Jahudko Rychnov nad Kněžnou není na Moravě...ten je tady u nás 30 km od HK...tak to je fajn že kobula našla paničku.

5.3.2008 11:22

jahudka napsal(a):
ahojky Kláry, vyřešila jsi ten problém, co jsem ti způsobila?? moc mě to mrzí a doufám, že se na mě nezlobíš

Tím se netrap...co nový koník, je takový jakého sis přála?

5.3.2008 11:25

klawdie napsal(a):
Tím se netrap...co nový koník, je takový jakého sis přála?

no mrzí mě to, že jsem ti zavařila
jj koník je super, jsem z něho fakt nadšená, jen by mi nemusel schazovat kamarádky jo a skákat tu ohradu od výběhu
no a máma bude kupovat sestře poníka,takže se budu starat o dva oře a bude více zábavy

5.3.2008 11:36

tibet napsal(a):

Jo tak mojim snem by byl mohutnej, širokej grošovanej QH no a docela se mu podobá Stejně bych takovýho vživotě v český republice nesehnala a když tak bych na něj neměla peníze, tak Moony se mi taky líbí no...

5.3.2008 11:49

salitka napsal(a):
Jo tak mojim snem by byl mohutnej, širokej grošovanej QH no a docela se mu podobá Stejně bych takovýho vživotě v český republice nesehnala a když tak bych na něj neměla peníze, tak Moony se mi taky líbí no...

no, já jsem vždycky toužila a vždycky teda budu toužit po nějakém plnokrevném arabáčovi nejlépe v nějaké černé verzi....:)tož na tooh jaksi finance vydělávnaé během VŠ nebyly, takže jsem si říkala, není boha, aby když to je plnokrevník, i když anglický, nebylo tomu podobné:))
myslím,že jestli je arabek kůň jednoho pána, citlivý, temperamentní, tak sjem to trefila přesně:)))
btw salitko - krasavec....:))

5.3.2008 11:50

kukinatost napsal(a):
no, já jsem vždycky toužila a vždycky teda budu toužit po nějakém plnokrevném arabáčovi nejlépe v nějaké černé verzi....:)tož na tooh jaksi finance vydělávnaé během VŠ nebyly, takže jsem si říkala, není boha, aby když to je plnokrevník, i když anglický, nebylo tomu podobné:))
myslím,že jestli je arabek kůň jednoho pána, citlivý, temperamentní, tak sjem to trefila přesně:)))
btw salitko - krasavec....:))

a ještě jednu:)

5.3.2008 13:04

kukinatost napsal(a):
a ještě jednu:)

Tak ja zenu ke konikum, pozbyrat vylonzovat a pak jedem pro seno tak se mejte.

5.3.2008 13:13

tibet napsal(a):
Tak ja zenu ke konikum, pozbyrat vylonzovat a pak jedem pro seno tak se mejte.

No můj sen byla vždycky chlaďáska A mám tohle

5.3.2008 13:21

tibet napsal(a):

Já jako první sen o vlastním koni měla vybájeného tmavého hnědáka, ušlechtilého vzhledu, menší drobnější, s minimem odznaků. Koho by překvapilo, když jsem si jako prvního koně přivezla bílou starší poničku spíš širší než vyšší.
Pak k ní přibyl valch, šedý plavák, tem mi k srdci dost přirostl a když pak starší kobylky umřela, tak jsem si koupila další kobylku téměř z mého snu - tmavá hnědka, bez odznaků, kříženka hucul x velš x arab. Byla hodná, ale mě strápila svojí neskutečně živou povahou, pořád chtěla něco dělat, ničit, utíkat, k srdci mě nepřirostla ani po roce a vyměnila ji za tehdy hřebečka křížence haflinga. Tak mám dva vaachy, kteří by barevně nikdy nebyli z mého snu - výrazně barevní jsou oba. Ale i když jsou povahově kadý jiný, tak je to přesně to, co potřebuju.

5.3.2008 14:15

stieberova napsal(a):
Já jako první sen o vlastním koni měla vybájeného tmavého hnědáka, ušlechtilého vzhledu, menší drobnější, s minimem odznaků. Koho by překvapilo, když jsem si jako prvního koně přivezla bílou starší poničku spíš širší než vyšší.
Pak k ní přibyl valch, šedý plavák, tem mi k srdci dost přirostl a když pak starší kobylky umřela, tak jsem si koupila další kobylku téměř z mého snu - tmavá hnědka, bez odznaků, kříženka hucul x velš x arab. Byla hodná, ale mě strápila svojí neskutečně živou povahou, pořád chtěla něco dělat, ničit, utíkat, k srdci mě nepřirostla ani po roce a vyměnila ji za tehdy hřebečka křížence haflinga. Tak mám dva vaachy, kteří by barevně nikdy nebyli z mého snu - výrazně barevní jsou oba. Ale i když jsou povahově kadý jiný, tak je to přesně to, co potřebuju.

jó já měla těch snů víc, 10let mě držela představa o vysokém ryzákovi na parkůry, a pak to byl dlouho nějaký chlaďásek na procházky, no a nakonec přeskočila jiskra tady

5.3.2008 14:17

santosek napsal(a):
jó já měla těch snů víc, 10let mě držela představa o vysokém ryzákovi na parkůry, a pak to byl dlouho nějaký chlaďásek na procházky, no a nakonec přeskočila jiskra tady

5.3.2008 14:23

santosek napsal(a):

hele ingrid, mě napadá, že santosek je docela povedená kombinace obou tvých snů:))) Tady moje sny:)

5.3.2008 15:17

kukinatost napsal(a):
hele ingrid, mě napadá, že santosek je docela povedená kombinace obou tvých snů:))) Tady moje sny:)

No já vždy chtěla tmavšího koníka střední výšky tak okolo 150KVH s krásnou hvězdičkou. Přeze mě prošlo víc koní(poníků) ten první byl ten pravý ale bohužel mi umřel a pak po dlouhé cestě přišel Lupínek, malý tlouštík s bílou ponožkou. Ikdyž není můj ideál je to už srdeční záležitost a nedám ho. Víc nebo spíš zcela se mému snu přiblížila kobylka kterou jsem koupila jako odstávče, prcek na štaflích a hvězdička ve tvaru půlměsíce a je tmavá.Roste jako z vody a zatím jí bude rok a půl. Je to celkem slušný mix ale celkem se povedla, je lehčího rázu a zřejmě to bude slušný temperament, povaha skvělá a zatím ji stále držíme a jen rozvíjíme tak doufám že to neskoním

5.3.2008 15:30

tibet napsal(a):

Kůň mých představ? Je to srdeční záležitost, miluji všechny koně a líbí se mi spousty plemen, ale kůň s velkým K je pro mne plnokrevný arab. Jako malá jsem se zamilovala do Černého hřebce, postupně jsem získávala víc a víc informací, dostala se i k ježdění na angloarabovi a pak arabských plnokrevnících a v tomhle jsem měla vždy jasno. Pokud koně domů, tak araba, postupně jsem dospěla k tomu, že kobylku, jak jsem byla po jednom hrůzné zážitku (známému umřela kobča při porodu) dost proti, a můj favorit byl vždy Utrecht, takže jsem chtěla prostě kobylku, čistě egyptskou a nejlépe po něm....a barvu? Tu jsem nikdy neřešila. Vždycky jsem říkala, že hlavní je charakter a vše ostatní a barva je u koně až to úplně poslední.
Navíc u koní se mi líbí skoro všechny barvy, je fakt, že mě fascinují čokoládoví tmaví ryzáci se světlou hřívou, klidně s odznaky. No a pak mě vždy brali bílí pstružáci, což je Utrecht no a vraného arabáška bych taky mohla, to přiznávám

No a sen se splnil do puntíku...bílá holčička, která mi postupně puntíkatí , arábek jako vyšitý + krásná povaha, miláček, zlatíčko a kůň s velkým K

5.3.2008 15:41

tibet napsal(a):

Teda...je to zajimavy cist ty prizpevky , jake byly sny a jaka je realita. Tak se tak pridam.. Jako mala jsem chtela rychleho dostihoveho kone, takze plnokrevnika, brzy mi to par lidi rozmluvilo (bylo mi 12, takze to by asi nebylo moc dobry), tak jsem se rozhodla pro velkeho nemeckeho teplokrevnika, nejlepe cerneho hrebce nebo valacha samozrejme:)) A jak to dopadlo? Koupili jsme dva plnokrevne arabky - zrzave. Paradoxem bylo, ze do te doby jsem araby nemela rada, exterierove se mi vubec nelibili - ty jejich divne hlavy, hubene nozicky a ocas jako vlajka..hruza. Kdyz jsem ale se poprve setkala s arabem zive, z oci do oci, mohla jsem se svezt, vedela jsem ze jineho kone uz nechci:))

5.3.2008 16:01

gianna napsal(a):
Teda...je to zajimavy cist ty prizpevky , jake byly sny a jaka je realita. Tak se tak pridam.. Jako mala jsem chtela rychleho dostihoveho kone, takze plnokrevnika, brzy mi to par lidi rozmluvilo (bylo mi 12, takze to by asi nebylo moc dobry), tak jsem se rozhodla pro velkeho nemeckeho teplokrevnika, nejlepe cerneho hrebce nebo valacha samozrejme:)) A jak to dopadlo? Koupili jsme dva plnokrevne arabky - zrzave. Paradoxem bylo, ze do te doby jsem araby nemela rada, exterierove se mi vubec nelibili - ty jejich divne hlavy, hubene nozicky a ocas jako vlajka..hruza. Kdyz jsem ale se poprve setkala s arabem zive, z oci do oci, mohla jsem se svezt, vedela jsem ze jineho kone uz nechci:))

Paradoxem bylo, ze do te doby jsem araby nemela rada, exterierove se mi vubec nelibili - ty jejich divne hlavy, hubene nozicky a ocas jako vlajka..hruza. ....to jsem se zasmála . Tak to jsem netušila. To já araby obdivovala vždy a musím říct, že každý den, kdy tu mojí vidím se vznášet nad zemí jsem stále v údivu a tají se mi dech...ten pohled mě asi nikdy neomrzí..ten krček, ten ocásek nahoru, hrdost a vznos....
ale každý kůň je něčím krásný, avšak člověk jich nemůže mít doma od každého plemene kus, že ano

5.3.2008 16:15

lucky napsal(a):
Paradoxem bylo, ze do te doby jsem araby nemela rada, exterierove se mi vubec nelibili - ty jejich divne hlavy, hubene nozicky a ocas jako vlajka..hruza. ....to jsem se zasmála . Tak to jsem netušila. To já araby obdivovala vždy a musím říct, že každý den, kdy tu mojí vidím se vznášet nad zemí jsem stále v údivu a tají se mi dech...ten pohled mě asi nikdy neomrzí..ten krček, ten ocásek nahoru, hrdost a vznos....
ale každý kůň je něčím krásný, avšak člověk jich nemůže mít doma od každého plemene kus, že ano

Je to hodne zvlastni, ze se mi driv nelibili, ale tak moc me okouzlila jejich povaha, temperament a inteligence, na vzhled jsem si casem zvykla a ted uz jsem z nich taky cela vedle a obdivuju je kdykoliv je vidim, protoze jsou opravdu nadherni.

5.3.2008 17:45

gianna napsal(a):
Je to hodne zvlastni, ze se mi driv nelibili, ale tak moc me okouzlila jejich povaha, temperament a inteligence, na vzhled jsem si casem zvykla a ted uz jsem z nich taky cela vedle a obdivuju je kdykoliv je vidim, protoze jsou opravdu nadherni.

Jojo, holky. Mě se taky líbilo od mala, je sice pravda, že se mi líbí i více plemen. Ale ten arab...to je prostě arab. A myslím, že mé rozhodnutí padlo definitivně v mých 12-13 letech, protože sem se starala o Sha valáška a lepšího koně jsem neviděla. Takže šáhnout po Arabovi bylo pro mě jasné.

Líbí se mi podobného plemena španělského rázu,. I kladrubáci - ikdyž to nefunguje s tou hlavou - arab prohlá - kladrubák klabonos. Ale taky obdivuju QH, Hanoveráky atd...

Ale Arab je prostě arab

Jinak Klawdie - je to arábek

5.3.2008 18:30

tibet napsal(a):
Asi ano mohu se te zeptat co ma konik za puvod. Hezounke zvire. Nemas ho, ale dlouho ze? Jeste nedavno jsem ho vydela v inzerci.

Tak dlouho ho nemam,to je fakt...(od 19.ledna 2008)

A puvod?!matka Jeny a otec 257 Poldori...pokud by si chtela cely puvod,tak dopisu...

5.3.2008 18:41

sabina napsal(a):
Jojo, holky. Mě se taky líbilo od mala, je sice pravda, že se mi líbí i více plemen. Ale ten arab...to je prostě arab. A myslím, že mé rozhodnutí padlo definitivně v mých 12-13 letech, protože sem se starala o Sha valáška a lepšího koně jsem neviděla. Takže šáhnout po Arabovi bylo pro mě jasné.

Líbí se mi podobného plemena španělského rázu,. I kladrubáci - ikdyž to nefunguje s tou hlavou - arab prohlá - kladrubák klabonos. Ale taky obdivuju QH, Hanoveráky atd...

Ale Arab je prostě arab

Jinak Klawdie - je to arábek

to já si vždy přála bílého koníka, a pořád jsem měla hnědáky a teď mám ""bílou"" kobču I když menší a trochu flekatou, ale jak princezna si připadám stejně :-D

5.3.2008 19:20

racina napsal(a):
to já si vždy přála bílého koníka, a pořád jsem měla hnědáky a teď mám ""bílou"" kobču I když menší a trochu flekatou, ale jak princezna si připadám stejně :-D

Můj sen? No hřebec asi takhle: hřebec ryzák, vysoký tak akorát no prostě...

5.3.2008 19:22

zazika napsal(a):
Můj sen? No hřebec asi takhle: hřebec ryzák, vysoký tak akorát no prostě...

a co mám? o 15 cm menší kobylu

5.3.2008 19:24

zazika napsal(a):
a co mám? o 15 cm menší kobylu

nebo ještě líp našla jsem co jsem chtěla dát prve

5.3.2008 21:21

zazika napsal(a):
nebo ještě líp našla jsem co jsem chtěla dát prve

Můj sen byl a je bud vraník nebo tmavý ryzák, vše bez odznaků. V poslední době ( a už asi naždy) by to měl být arábek. A hlavně hřebeček.
Nemám ráda kladrubáky, hnědáky a odznakové koně.
A jak to je?
Vlastního koně nemám, ale jezdím hnědou angloarabku - kobylku - s 2bílýma nožkama a lysinkou na ksichtíku. Ale mám ji ráda z celého srdce, neměnila bych

5.3.2008 21:33

honey napsal(a):
Můj sen byl a je bud vraník nebo tmavý ryzák, vše bez odznaků. V poslední době ( a už asi naždy) by to měl být arábek. A hlavně hřebeček.
Nemám ráda kladrubáky, hnědáky a odznakové koně.
A jak to je?
Vlastního koně nemám, ale jezdím hnědou angloarabku - kobylku - s 2bílýma nožkama a lysinkou na ksichtíku. Ale mám ji ráda z celého srdce, neměnila bych

Teda, jak koukám, tak tady spousta lidí touží po arabech :-)))

Tak já...začínala jsem na ČTčkách a plnokrevnících. Nabídli mi na odkup A1/1 12-ti letého černého hřebce za 10 tis. Táta mi to zatrhl, protože koník nebyl do sportu.
Tehdy jsem chtěla nějakého koníka do parkuru, a jak šel čas, tak sem si jednou přečetla o vytrvalosti, a řekla si, že by se mi to mohlo líbit a že k tomuto sportu se u nás používají většinou arabi. Ikdyž jsem o těch koních skoro nic nevěděla, tak jsem si řekla, chci araba. Tak sem začala zjišťovat a nakonec, že chci hřebce a barva jakákoliv, jenom ne šiml nebo hnědák, nejradši bych černou .-)))

A co mám doma? Arab...ten se mi splnil...hřebec je to taky...jenom tou barvou jsem se trošku sekla, ale jenom trošku. Teď je tmavě šedý...hodně blízko černé a nakonec z něj bude běloch...:-))))

5.3.2008 22:06

tibet napsal(a):

S maželem byla naše první verze nějaký postarší, příježděný klidný valášek, ne bílé a ryzé barvy. No a co jsme si po roce obhlížení a vybírání dovezli? Čtyřletou, neobsedlou, temperamentní pln. arabku a ještě ke všemu bílé barvy. Dnes jsem už totálně na bělouše, živější koníky a hlavně araby . No jo holt hodnoty se mění .

Foro Lenka daňková

5.3.2008 23:07

luckai napsal(a):
S maželem byla naše první verze nějaký postarší, příježděný klidný valášek, ne bílé a ryzé barvy. No a co jsme si po roce obhlížení a vybírání dovezli? Čtyřletou, neobsedlou, temperamentní pln. arabku a ještě ke všemu bílé barvy. Dnes jsem už totálně na bělouše, živější koníky a hlavně araby . No jo holt hodnoty se mění .

Foro Lenka daňková

A já jsem vždy chtla ryzáka s lysinkou a vysokými ponožkami nebo strakáče a můj první koník byl jen hnědák s ponožkou a druhý koník byl černý hnědák a až ten poslední byl paint.Ale všechny jsem ctila a respektovala.

6.3.2008 00:00

bednarik petr napsal(a):
A já jsem vždy chtla ryzáka s lysinkou a vysokými ponožkami nebo strakáče a můj první koník byl jen hnědák s ponožkou a druhý koník byl černý hnědák a až ten poslední byl paint.Ale všechny jsem ctila a respektovala.

a fotečka Maurínky aktuálně by nebyla???? Krasavice inteligentní?...tím myslím Maurín samozřejmě

olga visnákova

6.3.2008 06:41
olga visnákova

lucky napsal(a):
a fotečka Maurínky aktuálně by nebyla???? Krasavice inteligentní?...tím myslím Maurín samozřejmě

Mým snem byla appaloosa snow flake, nikdy jsem ji neměla, asi ani nebudu mít. A můj první koník byla klisnička Bianka, od handlíře, červený bělouš, ale zadek měla, miláčkem zde v útulku, již čtvrtým rokem je Security, tm.hnědka-A1/1, ale kouzelná, menšího vzrůstu, nic moc krmitelná, ovšem-snesla bych ji modré z nebe..................

zvířátková

6.3.2008 07:04
zvířátková

olga visnákova napsal(a):
Mým snem byla appaloosa snow flake, nikdy jsem ji neměla, asi ani nebudu mít. A můj první koník byla klisnička Bianka, od handlíře, červený bělouš, ale zadek měla, miláčkem zde v útulku, již čtvrtým rokem je Security, tm.hnědka-A1/1, ale kouzelná, menšího vzrůstu, nic moc krmitelná, ovšem-snesla bych ji modré z nebe..................

Tak já žádné extra představy neměla. Ke koním jsem se dostala jenom díky příteli, když jsem přišla do rodiny, kde byl velký hnědák ČT s krásným klabonosem a malý černý ponďa. Od začátku byl pro mě favorit ten veliký, když se rozběhl, koukala jsem na tu ladnost s ohromným obdivem, prostě ideál. Poník mi přišel sprsknutý, navíc si člověka ani moc nevšímal, tuctová černá barva, jako jsou další 3 poníci v okolí. No a nikdy bych nevěřila, že uplynou tak 4 roky a poncl bude můj. Snad ze dne na den se můj pohled na sprsklíka změnil, dneska jsou pro mě poníci na prvním místě, čím menší, tím rozkošnější. A kdybych někdy měla mít nějakého jiného koníka, tak bych hledala zase drobka, 10cm navíc a byla bych plně spokojená.

6.3.2008 07:39

lucky napsal(a):

Já jsem si právě říkala,že jí tu každý zná,tak to nemá cenu sem dávat.

6.3.2008 09:26

bednarik petr napsal(a):
Já jsem si právě říkala,že jí tu každý zná,tak to nemá cenu sem dávat.

mm, touhle krasavicí se vždycky velmi ráda pokochám...je to fakt kus!:)))

6.3.2008 09:45

kukinatost napsal(a):
mm, touhle krasavicí se vždycky velmi ráda pokochám...je to fakt kus!:)))

já jsem si ani nic moc nepředstavovala.Vždycky jsem si jen říkala jednou si koně pořídím.Nakonec to bylo ze dne na den,když byl na prodej můj oblíbenec ze stáje kde jsem byla a hrozilo že půjde pryč,tak jsem si ho v osmnácti vzala na splátky a je se mnou už šestým rokem.Je to malej valášek haflík.Teď je můj sen kladrubačka,tak doufám že se mi to letos splní a naše stádečko se rozroste.Na prckovi se mi už moc dobře nejezdí z mejma 180 cm.Takže se snad taky konečně dočkám velkého koně.

6.3.2008 11:36

v v napsal(a):
já jsem si ani nic moc nepředstavovala.Vždycky jsem si jen říkala jednou si koně pořídím.Nakonec to bylo ze dne na den,když byl na prodej můj oblíbenec ze stáje kde jsem byla a hrozilo že půjde pryč,tak jsem si ho v osmnácti vzala na splátky a je se mnou už šestým rokem.Je to malej valášek haflík.Teď je můj sen kladrubačka,tak doufám že se mi to letos splní a naše stádečko se rozroste.Na prckovi se mi už moc dobře nejezdí z mejma 180 cm.Takže se snad taky konečně dočkám velkého koně.

Já jsem na tom stejně jako Verča,koně mám ze stejné stáje,jen koupeného o rok dýl za stejné situace. Bohužel už navždy polochromý, tak jsem se začala rozhlížet po něčem dalším. Od mala jsem chtěla černého,až poslední roky strakáče, poloameričan, valacha, mezi 2 a 3 rokem. Skoro mi to vyšlo, valach to je, 2,5roku, jen ne polopaint, ale poloquarter, takže ne strakatej, ale černej. Ale 3 ze 4 je dovela dobrý,ne? Naštěstí je úžasnej, tak mu tu barvu odpustím

6.3.2008 20:48

lenocka napsal(a):
Já jsem na tom stejně jako Verča,koně mám ze stejné stáje,jen koupeného o rok dýl za stejné situace. Bohužel už navždy polochromý, tak jsem se začala rozhlížet po něčem dalším. Od mala jsem chtěla černého,až poslední roky strakáče, poloameričan, valacha, mezi 2 a 3 rokem. Skoro mi to vyšlo, valach to je, 2,5roku, jen ne polopaint, ale poloquarter, takže ne strakatej, ale černej. Ale 3 ze 4 je dovela dobrý,ne? Naštěstí je úžasnej, tak mu tu barvu odpustím

Tak já jsem vždycky chtěla odznakovýho koně, nejlépe tmavej hnědák lysina a 4 vysoko bílý nohy :-)
Dovezla jsem toto:

6.3.2008 20:54

janavar napsal(a):
Tak já jsem vždycky chtěla odznakovýho koně, nejlépe tmavej hnědák lysina a 4 vysoko bílý nohy :-)
Dovezla jsem toto:

K němu jsem si vyhlídla hřebečka a nemohla se dočkat až ho budu mít doma, téměř ideální, ukázková lysina, bílý nohy a vysokej! Bohužel měl úraz a musela jsem ho prodat...

6.3.2008 20:58

janavar napsal(a):
K němu jsem si vyhlídla hřebečka a nemohla se dočkat až ho budu mít doma, téměř ideální, ukázková lysina, bílý nohy a vysokej! Bohužel měl úraz a musela jsem ho prodat...

A teď mám téměř ideální 3 letou zlobivku

6.3.2008 21:18

tibet napsal(a):

tak moje představa byla o nějakém statnějším koníkovi do 150Kvh hlavně pohodáře, nejlépe šimlíka či černobílého strakáče a přivezla si temperamentní ryzou kobylku furiosu, která je bohužel dnes už pouze na hříbátka, po ní jsem měla koníka který mým snům přesně odpovídal ,nádherný šimlík černohřívý té správné výšky a postavy, jen ta povaha kterou původní majitel zaručoval a popisoval jako klidnou rozhodně taková nebyla a na takový temperament já nervy neměla, takže nakonec po velmi dlouhém hledání jsem byla šťastná(a že pořád jsem) za skoro vůbec nepřiježděnou rezavou Elišku, no a kdyby jen ještě ta Bobiška povyrostla nemělo by to chybu, ale ikdyž nebude pro mě na ježdění, tak aspoń na mazlení a kochání z vybarvení je ona 100%

6.3.2008 22:42

microfon napsal(a):
tak moje představa byla o nějakém statnějším koníkovi do 150Kvh hlavně pohodáře, nejlépe šimlíka či černobílého strakáče a přivezla si temperamentní ryzou kobylku furiosu, která je bohužel dnes už pouze na hříbátka, po ní jsem měla koníka který mým snům přesně odpovídal ,nádherný šimlík černohřívý té správné výšky a postavy, jen ta povaha kterou původní majitel zaručoval a popisoval jako klidnou rozhodně taková nebyla a na takový temperament já nervy neměla, takže nakonec po velmi dlouhém hledání jsem byla šťastná(a že pořád jsem) za skoro vůbec nepřiježděnou rezavou Elišku, no a kdyby jen ještě ta Bobiška povyrostla nemělo by to chybu, ale ikdyž nebude pro mě na ježdění, tak aspoń na mazlení a kochání z vybarvení je ona 100%

Nikdy jsem nechtěla hřebce, a už vůbec ne hříbě,za žádnou cenu.A snila o kobylce-hnědce. No a koupila jsem si hřebce ryzáka v roku a půl. Ale teď už je z něj valášek.

6.3.2008 23:44

kessidis napsal(a):
Nikdy jsem nechtěla hřebce, a už vůbec ne hříbě,za žádnou cenu.A snila o kobylce-hnědce. No a koupila jsem si hřebce ryzáka v roku a půl. Ale teď už je z něj valášek.

nikdy jsem nechtěla ponyho první koník setland.pak jsem nechtěla hucula měla jsem dva krásné huculské valachy, a nikdy ne kobylu jen valacha jo přišla kobyla.když už kobylu tak krásnou vranku s odznakama jo je to ryzka s hvezdou na čele.pak další pony a ktomu ještě kobyla.šílený víber a nakonec nikdy jsem nechtěla hříbě narodil se mi za rok po pořízení kobyly belgiky bogar,ale nelituji toho a nikdy nebudu litovat výběru koní,jediny výběr co jsem si snila už odmalička je mít chladáka ato se mi splnilo

Přidejte reakci

Přidat smajlík