Kurzy strouhání kopyt

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2008 08:57

Nevíte někdo o nějakém kurzu či školení- strouhání kopyt? nejlépe Moravskoslezský kraj.

10.3.2008 12:43

kessidis napsal(a):
Nevíte někdo o nějakém kurzu či školení- strouhání kopyt? nejlépe Moravskoslezský kraj.

Zkuste www.cytek.cz není to jen o kování,pan kovář i jen strouhá.

pájule

10.3.2008 14:05
pájule

kessidis napsal(a):

Ahoj, ve dnech 28.- 29. března je kovářský kurz v Jaroměři. Sice trochu jinde než hledáš, ale aspoň něco.

10.3.2008 14:56

alda napsal(a):

A MVDr. spravuje následky...

http://www.machvet.wz.cz/abces.htm

10.3.2008 17:43

pájule napsal(a):
Ahoj, ve dnech 28.- 29. března je kovářský kurz v Jaroměři. Sice trochu jinde než hledáš, ale aspoň něco.

Seminář Život se zdravými kopyty opět na Hněvšíně
Autor: Věrka Mannaertsová, Publikováno: 5.3.2008
Rubrika: Veterina a zdraví,Komentářů: 0
Seminář, který se koná ve dnech 28. - 30.3.2008 na Drtinově statku Hněvšín, vás uvede do problematiky ježdění a chovu koní naboso a seznámí vás se všemi problémy, které způsobuje nedostatek pohybu, podkování, či špatná, nebo nedostatečná úprava kopyt.
Poslední den semináře budete mít možnost pod dohledem lektora Patrika Spieledera (žák MVDr. Strasserové, nyní přednáší a provozuje kopytní kliniku v Rakousku), který vede celý seminář s překladem Stanislava Blechy (vystudoval jako Ošetřovatel kopyt u MVDr. Strasserové a přeložil její knížku Život se zdravými kopyty do češtiny), zkusit vystrouhat kopyto a pochopit principy úpravy podle MVDr.Strasserové. Získáte tím představu o tom,jak by mělo vypadat a upravovat se zdravé kopyto.

Jedná se o třídenní kurz (2 dny teorie a 1 den praxe v úpravách kopyt).

Veškeré další informace rádi poskytneme na tel.732 468718 Barbora Kredbová nebo 602 211680 Václav Vydra , nebo na e-mail barborakredbova@seznam.cz nebo vvydra@volny.cz

Prosím zájemce, aby se přihlásili nejpozději do 15.3.t.r.

Související odkazy

# http://hnevsin.cz
Hněvšín - www

10.3.2008 17:54

kessidis napsal(a):

pokud se nebavíme o podkování, ale o strouhání bosých koní, tak jediná možnost je Strasser základní kurz na Hněvšíně. jedná se o třídenní seminář, kde jsou dva dny teorie a jeden den praxe. jeho výhodou je, že se účastník dozví, že nejde jenom o to nějak ořezat kopyto, ale také vytvořit podmínky. to je největší bolest bosonožství - pokud chceme aby koně měli kopyta odolná jako v přírodě, musíme jim vytvořit podmínky. žádná část koně nefunguje dobře sama o sobě.
i tento seminář ale pouze ukáže, jak se správně starat o kopyta zdravého koně. pokud někdo chce strouhat sám, domnívám se, že by měl alespoň ze začátku a později občas spolupracovat s kopytářem, který má více zkušeností a vídí více, než jen pořád ta samá kopyta. j.p.

10.3.2008 18:02

alda napsal(a):

Aldo, koukal jsem se na ty stránky a mám docela vztek. jejich informace manipulují s fakty o funkci přirozeného kopyta. pokud pana kováře znáš, zkus mu navrhout seriozni diskusi tady. diky, j.p.

10.3.2008 21:27

poody napsal(a):
Aldo, koukal jsem se na ty stránky a mám docela vztek. jejich informace manipulují s fakty o funkci přirozeného kopyta. pokud pana kováře znáš, zkus mu navrhout seriozni diskusi tady. diky, j.p.

Kurz strouhání kopyt by se hodil, ovšem i se zaměřením na strouhání bosých kopyt. Koně mi strouhali dva kováři uvedení na cytek stránkách, od jednoho kopyta hodně odfláklé (poníkovi kopyta ani nezrašploval - zůstaly zubaté...ale jeho problém, přišel o kšeft), s druhým větší spokojenost, ovšem hlavně oba strouhají kopyta jako pod podkovy, což mi tedy příliš nevyhovuje.

10.3.2008 21:46

strelish napsal(a):
Kurz strouhání kopyt by se hodil, ovšem i se zaměřením na strouhání bosých kopyt. Koně mi strouhali dva kováři uvedení na cytek stránkách, od jednoho kopyta hodně odfláklé (poníkovi kopyta ani nezrašploval - zůstaly zubaté...ale jeho problém, přišel o kšeft), s druhým větší spokojenost, ovšem hlavně oba strouhají kopyta jako pod podkovy, což mi tedy příliš nevyhovuje.

no, kurz strouhani kopyt jeden v Cechach bezi, ale je to spis pro lidi, kteri chteji byt kopytari. trva mnoho mesicu a stoji spoustu penez :-)
pokud se chces naucit strouhat sama, zkus ten kurz na hnevsine a sehnat tam nejakeho kopytare, ktery ti bude ze zacatku radit, opravovat te. z vlastni zkusenosti vim, ze nez se clovek nauci i jen zakladni veci, trva to par mesicu a potrebuje vedeni.
dalsi vec je, ze by s tim clovek nemel zacinat, dokud nezajisti potrebne podminky, tj. kone na pastvine. j.p.

11.3.2008 17:54

poody napsal(a):
pokud se nebavíme o podkování, ale o strouhání bosých koní, tak jediná možnost je Strasser základní kurz na Hněvšíně. jedná se o třídenní seminář, kde jsou dva dny teorie a jeden den praxe. jeho výhodou je, že se účastník dozví, že nejde jenom o to nějak ořezat kopyto, ale také vytvořit podmínky. to je největší bolest bosonožství - pokud chceme aby koně měli kopyta odolná jako v přírodě, musíme jim vytvořit podmínky. žádná část koně nefunguje dobře sama o sobě.
i tento seminář ale pouze ukáže, jak se správně starat o kopyta zdravého koně. pokud někdo chce strouhat sám, domnívám se, že by měl alespoň ze začátku a později občas spolupracovat s kopytářem, který má více zkušeností a vídí více, než jen pořád ta samá kopyta. j.p.

Jo stačí mi jedině strouhání.Nekoveme. Ještě dotaz: Po vystouhání kopyt- dezinfikujete něčím? nebo mažete hned vystrouhané kopyto?

Přidejte reakci

Přidat smajlík