Uživatel s deaktivovaným účtem

sherri30
napsal(a):
Ahojky chtěla by sem se zeptat jak ste oslavovali narozeniny vašich koníků a jaký byli dárky a dort kdyžtak i recept díky moc
recept pomerne jednoduchy. jednu tortu som robila tak,ze som postruhala jablka a mrkvu,trochu zlepila medom dala do formy,oblozila vysusenou vianockou a dozdobila mrvou na fotke je torta druha, to som zobrala trochu granuli,namocila,pockala kym napucia,resp. uplne stratia formu a tvar,rukou ich rozmiesala,pridala nastuhanu mrku,jabko,pripadne ine lubovolne ovocie,dala do formy(pouzivam obycajnu na piskotove cesto),zarovnala,strcila na noc do chladnicky,rano vybrala.lubovolne ozdobit a moze sa podavat
olga visnakova

Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
recept pomerne jednoduchy. jednu tortu som robila tak,ze som postruhala jablka a mrkvu,trochu zlepila medom dala do formy,oblozila vysusenou vianockou a dozdobila mrvou na fotke je torta druha, to som zobrala trochu granuli,namocila,pockala kym napucia,resp. uplne stratia formu a tvar,rukou ich rozmiesala,pridala nastuhanu mrku,jabko,pripadne ine lubovolne ovocie,dala do formy(pouzivam obycajnu na piskotove cesto),zarovnala,strcila na noc do chladnicky,rano vybrala.lubovolne ozdobit a moze sa podavat
Péťa vyrábí dortík k Suzčiným 23-letům, seno, pečivo, oves, mrkvičky místo svíčekk, jablíčka-no mňam
hattatitla
napsal(a):
obnovuji toto téma, také mě to napadlo, v pátek slavíme 18ctiny :) máte ještě nějaké nápady?
Tež budeme letos slavit 18 let jako dárek bych viděla bonusový příděl oblívené mrkvičky
kokinka
napsal(a):
Tež budeme letos slavit 18 let jako dárek bych viděla bonusový příděl oblívené mrkvičky
My jsme tenkrát slavili 10.narozky našeho poníka a pojalo se to velkolepě, oslava o cca 20 lidech,koník dostal darů a dočkal se i společné písničky Hodně štestí zdraví...mazec...dort, byl klasika, ale dostal i kytici, dozdobenou ovcem a tvrdým chlebem, věnec z jablíček, mrkvičky, nějaké ty věci na sport, ale ty mu zas tolik radosti neudělali...samozřejmě že celou tuhromadu dobrot nespořádal naráz nechali jsme ho aby si pochutnal a zbytek schovali...byla to krásná oslava pro lidi se samozřejmě grilovali kuřátka a točilo se chlazené pívečko...jak na to vzpomínám, určitě by to chtěla zase zopakovat...
klawdie
napsal(a):
My jsme tenkrát slavili 10.narozky našeho poníka a pojalo se to velkolepě, oslava o cca 20 lidech,koník dostal darů a dočkal se i společné písničky Hodně štestí zdraví...mazec...dort, byl klasika, ale dostal i kytici, dozdobenou ovcem a tvrdým chlebem, věnec z jablíček, mrkvičky, nějaké ty věci na sport, ale ty mu zas tolik radosti neudělali...samozřejmě že celou tuhromadu dobrot nespořádal naráz nechali jsme ho aby si pochutnal a zbytek schovali...byla to krásná oslava pro lidi se samozřejmě grilovali kuřátka a točilo se chlazené pívečko...jak na to vzpomínám, určitě by to chtěla zase zopakovat...
od kamarádů..člověk se až divil jak se lidi nahecovali na narozeniny poníka
klawdie
napsal(a):
od kamarádů..člověk se až divil jak se lidi nahecovali na narozeniny poníka
dortík..nestihla jsem ho vyfotit celý..
klawdie
napsal(a):
dortík..nestihla jsem ho vyfotit celý..
a tady krásný věnec od Klafušky, super nápad...
klawdie
napsal(a):
a tady krásný věnec od Klafušky, super nápad...
byl to báječný den...
klawdie
napsal(a):
byl to báječný den...
pěkné fotečky , teda poník se měl :) ten nápad s těmi navlečenými jablky a mrkví je dost dobrý taky :)
tak snad něco ukuchtím,spíš jsem zvědavá, jak to vše "slepit"
hattatitla
napsal(a):
pěkné fotečky , teda poník se měl :) ten nápad s těmi navlečenými jablky a mrkví je dost dobrý taky :)
tak snad něco ukuchtím,spíš jsem zvědavá, jak to vše "slepit"
když to nastroucháš drží to dobře, nebo přidáš trochu otrub nebo něčeho podobného...ono to je koním vcelku jedno jak to vypadá...
sherri30
napsal(a):
Ahojky chtěla by sem se zeptat jak ste oslavovali narozeniny vašich koníků a jaký byli dárky a dort kdyžtak i recept díky moc
Je to tři týdny, co jsme slavili. Dortík byl z jablek, mrkve nakrájené na kolečka, spojovací hmota byla z namočených ovesných vloček a korpus se dělal do klasické dort. form, aby držel tvar. U lidí i u koníků měl velký úspěch.
tutuna
napsal(a):
Je to tři týdny, co jsme slavili. Dortík byl z jablek, mrkve nakrájené na kolečka, spojovací hmota byla z namočených ovesných vloček a korpus se dělal do klasické dort. form, aby držel tvar. U lidí i u koníků měl velký úspěch.
Tak narozeniny mého poníka už byly zveřejněny tak aspoň dám radu na dort, ten na fotce byl spojen neobarvenou želatinou ale já na všechny dorty používala klasicky lněné semínko, skvěle to drží pohromadě! Granule,oves,ječmen,mrkev,jablka,cokoliv co dlabe a zaleješ semínkem,dávám to do dortové formy, nechám to stuhnout a dozdobím :))
rocky
napsal(a):
Tak narozeniny mého poníka už byly zveřejněny tak aspoň dám radu na dort, ten na fotce byl spojen neobarvenou želatinou ale já na všechny dorty používala klasicky lněné semínko, skvěle to drží pohromadě! Granule,oves,ječmen,mrkev,jablka,cokoliv co dlabe a zaleješ semínkem,dávám to do dortové formy, nechám to stuhnout a dozdobím :))
rocky
napsal(a):
Krásné nápady na dortíčky...:-)
Tenhle dort jsem dělala minulý rok...letos už nebyl tak pěkný:-)
nicynka
napsal(a):
Krásné nápady na dortíčky...:-)
Tenhle dort jsem dělala minulý rok...letos už nebyl tak pěkný:-)
chutnal:-)
nicynka
napsal(a):
A tohle z něj zbylo...:-)
zdravím děvčata, tak jsem přece jen něco stvořila dnes bude dortík předán :)
hattatitla
napsal(a):
zdravím děvčata, tak jsem přece jen něco stvořila dnes bude dortík předán :)
ukááááž co tojee?
Tak já dneska dělala dorta pro toho mojeho rošťáka. Doufám, že mu bude chutnat
jee a tuhle jsem tam zapomněla dát :-) aby hosté poznali ty správná vrata :-)
klafus
napsal(a):
Tak já jsem se letos taky vypla a nějakej ten dort vzniknul :-)
ještě koukám, že zadavatelka chtěla recept na dort... nevím, jestli se už neopakuju, ale dolní patro je z nastrouhanejch jablek ( půl na hrubo, půl na jemno - lepé to pak drží) + spařený pšeničný otruby. A vrchní patro je nastrouhaná mrkev, taky půl na půl + uvařený lněný semínko. Dozdobený sedmikráskama, jetelíčkem a po stranách jsou ještě ovesný vločky :-) A chutnalo myslím si že moc :-)
Musím taky zveřejnit své dílko :-) Zrovna dneska má moje kobylka 7-mé narozeniny. Dostala ohlávku a dortík :-)
k tomu dortu...upletla jsem ze sena copánek a svázala ho do kruhu. Položila jsem to na tác. na spod jsem nastrouhala jablíčko. Do toho jsem napíchala svíčky z mrkví a obsypala granulkami. další vrstva byla najemno nastrouhaná mrkev aby to drželo a zvrchu jsem to trošku "pocukrovala" koňskýmy müsli. A je to :-) Doufám, že i můj nápad někomu poslouží.
Krásné výtvory :-)
Chci se Vás zeptat, stalo někomu z vás, že vám to kůň nakonec nechtěl žrát? Chtěla bych tomu mému něco vytvořit, ale je to velikánský mlsoun a bojím se toho, že to nakonec nebude chtít a vyhodím to slepicím
Ještě dotaz trochu mimo, pečete si někdo sám pamlsky pro koně? Můžu do toho dát namočené řepný řízky? Když to upeču, nebude to mít stejný efekt jako kdybych mu dala rovnou suché řízky? Díky
Chlebový dort a mrkový dort (korpus jsem upekla - ovesné vločky, mouka, nastrouhaná mrkev, lněné semíno, voda, trochu melasy).