Jezdíte s podocasníkem??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.3.2008 07:53

Ahojky ,prosím o radu..
Jezdíte tu někdo s podocasníkem???Jaké s tím máte zkušenosti??Jaký typ je nejlepší a kolik je asi cena???
Prostě všechno..
Naší kobylce při jízdě z kopce sjíždí sedlo na krk-má malý kohoutek a je kulatá...

26.3.2008 08:14

proxima napsal(a):
Ahojky ,prosím o radu..
Jezdíte tu někdo s podocasníkem???Jaké s tím máte zkušenosti??Jaký typ je nejlepší a kolik je asi cena???
Prostě všechno..
Naší kobylce při jízdě z kopce sjíždí sedlo na krk-má malý kohoutek a je kulatá...

ahoj, jsme nuceni jezdit s podocasníkem, neb nemáme žádný kohoutekbohužel mám jen p. westernový se zapínáním na 2 očka a na anglickém sedle nemám očko na upnutí. takže to mám tak svépomocí vymyšlené.pokud si vzpomenu, zkusím vyfotit.
ale v equiservisu jsem viděla takové udělátko s očkem, které se zastrčí mezi sedlové polštáře. mám v plánu ho koupit a k tomu si vezmu i podocasník. pokud s ním má někdo zkušenost, budu ráda, když napíše, jak to funguje.

7.3.2010 20:39
luda

XXX.XXX.32.181

ivanemec napsal(a):
ahoj, jsme nuceni jezdit s podocasníkem, neb nemáme žádný kohoutekbohužel mám jen p. westernový se zapínáním na 2 očka a na anglickém sedle nemám očko na upnutí. takže to mám tak svépomocí vymyšlené.pokud si vzpomenu, zkusím vyfotit.
ale v equiservisu jsem viděla takové udělátko s očkem, které se zastrčí mezi sedlové polštáře. mám v plánu ho koupit a k tomu si vezmu i podocasník. pokud s ním má někdo zkušenost, budu ráda, když napíše, jak to funguje.

Ahoj,chtěla bych se zeptat,jestli nemáte zkušenost s podocasníkem,,,,kdo jezdíte dost často a daleko,,jestli koni neodírá ocas.,...

A jak se vám sním jezdí??Je to rozdíl??'

všem děkuji za jakoukoliv radu

7.3.2010 22:58
arnishei

XXX.XXX.80.39

luda napsal(a):
Ahoj,chtěla bych se zeptat,jestli nemáte zkušenost s podocasníkem,,,,kdo jezdíte dost často a daleko,,jestli koni neodírá ocas.,...

A jak se vám sním jezdí??Je to rozdíl??'

všem děkuji za jakoukoliv radu

Ahoj, já s podocasníkem jezdím a spokojenost. Kobylu mi zatím neodřel, ale zase je fakt, že žádné dlouhé trasy nejezdíme, tak nevím.
Jinak jestli je to rozdíl...no akorát v tom, že sedlo nesjíždí dopředu Kobyla je kulatá a má bříško, takže jí vždycky sjel podbřišák za přední nohy a to sedlo stáhnul dopředu.
Já jsem se nejdříve bála, že to bude kobyle vadit, nebo aby to nemělo na ocas nějaký špatný vliv, aby se jí tam něco nebloklo nebo tak, ale v pohodě napoprvé jsem ho teda moc utáhla, tak koby dělala trochu čoro moro, ale teď ho má volněji a je to ok.
Je to docela dobrá věcička

8.3.2010 06:54
inem

XXX.XXX.151.19

arnishei napsal(a):
Ahoj, já s podocasníkem jezdím a spokojenost. Kobylu mi zatím neodřel, ale zase je fakt, že žádné dlouhé trasy nejezdíme, tak nevím.
Jinak jestli je to rozdíl...no akorát v tom, že sedlo nesjíždí dopředu Kobyla je kulatá a má bříško, takže jí vždycky sjel podbřišák za přední nohy a to sedlo stáhnul dopředu.
Já jsem se nejdříve bála, že to bude kobyle vadit, nebo aby to nemělo na ocas nějaký špatný vliv, aby se jí tam něco nebloklo nebo tak, ale v pohodě napoprvé jsem ho teda moc utáhla, tak koby dělala trochu čoro moro, ale teď ho má volněji a je to ok.
Je to docela dobrá věcička

jezdíme s podocasníkem, v pohodě, bez problémů.

očko z equiservisu máme, moc jsem tomu nevěřila, ale funguje to a v pohodě.

8.3.2010 07:24
luda

XXX.XXX.32.181

inem napsal(a):
jezdíme s podocasníkem, v pohodě, bez problémů.

očko z equiservisu máme, moc jsem tomu nevěřila, ale funguje to a v pohodě.

Už jsem to kobyle zkoušela a nějak zvlášt jí to nevadilo..Nejvíce se bojím,abych kobylu neodřela,,
Tak snad to bude vše okii

8.3.2010 07:39
jaruska

XXX.XXX.45.87

luda napsal(a):
Už jsem to kobyle zkoušela a nějak zvlášt jí to nevadilo..Nejvíce se bojím,abych kobylu neodřela,,
Tak snad to bude vše okii

Eví,jezdíme,super věc,sedlářka mi vyrobila na Moruši náádhernej podocasník za pouhopouhých 400 Kč.
Nás naučil dávat podocasník Bobik,ten byl kulatej taky a ten nemusel ani nikam jít,aby mu sedlo sjelo dopředu,tomu to sedlo sjelo i když stál uvázanej a než jsem se oblíkla,tak bylo sedlo jinde,než jsem ho dala.Udělal 2 -3 kroky a sedlo už bylo téměř na lopatkách,což pro mě zase vždycky znamenalo odsedlat,dát to znovu a utáhnout už pořádně.Já totiž jinak dávám sedlo na koně a neutahuju,prostě to tam dám,jen aby to na koni drželo a abych ho nemusela utahovat hned,ale na několikráte,a jdu se oblíkat,což trvá tak 10 minut.
Dneska Ti ho vyfotím,jooo???
Jo a hlavně si dej udělat podocasník,který se dá rozepnout,Pierotovi to dělal jinej sedlář a ten ho nemá rozepínací,muší mu tam ten ocas procpat,což teda je fakt na houby.

8.3.2010 08:01
jaruska

XXX.XXX.45.87

jaruska napsal(a):
Eví,jezdíme,super věc,sedlářka mi vyrobila na Moruši náádhernej podocasník za pouhopouhých 400 Kč.
Nás naučil dávat podocasník Bobik,ten byl kulatej taky a ten nemusel ani nikam jít,aby mu sedlo sjelo dopředu,tomu to sedlo sjelo i když stál uvázanej a než jsem se oblíkla,tak bylo sedlo jinde,než jsem ho dala.Udělal 2 -3 kroky a sedlo už bylo téměř na lopatkách,což pro mě zase vždycky znamenalo odsedlat,dát to znovu a utáhnout už pořádně.Já totiž jinak dávám sedlo na koně a neutahuju,prostě to tam dám,jen aby to na koni drželo a abych ho nemusela utahovat hned,ale na několikráte,a jdu se oblíkat,což trvá tak 10 minut.
Dneska Ti ho vyfotím,jooo???
Jo a hlavně si dej udělat podocasník,který se dá rozepnout,Pierotovi to dělal jinej sedlář a ten ho nemá rozepínací,muší mu tam ten ocas procpat,což teda je fakt na houby.

Tak tady je ten Morušin,to je prííma věcička,jsem za něj moc ráda.

8.3.2010 08:02
jaruska

XXX.XXX.45.87

proxima napsal(a):
Ahojky ,prosím o radu..
Prostě všechno..

Ještě letecký pohled.

8.3.2010 08:03
jaruska

XXX.XXX.45.87

jaruska napsal(a):
Ještě letecký pohled.

Tady je ten Pierotův,nejde rozepnout.

8.3.2010 08:04
jaruska

XXX.XXX.45.87

jaruska napsal(a):
Tady je ten Pierotův,nejde rozepnout.

Jarča má tenhle,taky rozepínací pod ocáskem.

8.3.2010 08:42
rocky

XXX.XXX.189.86

proxima napsal(a):
Ahojky ,prosím o radu..
Prostě všechno..

Kdyby jste někdo chtěl, podocasník prodávám i s očkem do sedla, černý, nový!
Cena 350,- (za oboje)

8.3.2010 09:06
luda

XXX.XXX.32.181

rocky napsal(a):
Kdyby jste někdo chtěl, podocasník prodávám i s očkem do sedla, černý, nový!
Cena 350,- (za oboje)

Koukám že sjem koupila dobře a ani o tom nevím,,....teda nenapadlo mě to...

8.3.2010 14:11
redbla

XXX.XXX.169.27

luda napsal(a):
Koukám že sjem koupila dobře a ani o tom nevím,,....teda nenapadlo mě to...

řeším naprosto stejný problém jako vy tady a sedlář mě poslal k šípku, že prej to podocasník neřeší a koně to max odře, tak dík za naději a prosím kdo má west sedlo, jestli by nemohl nafotit upevnění a dát odkaz nebo kontakt na původ svého podocasníku, moc děkuji
klidně použijte mejlík ctnv@seznam.cz nebo koupím podocasník v přírodní barvě k west sedlu kdo má zbytečný

22.8.2010 21:25
mia147

XXX.XXX.146.168

Dobrý den
Chtěla jsem poprosit o radu.Mám kobylku s nízkým kohoutkem a při skocích jí sedlo sjíždí smajlík.Uvauji o T úchytce,ale nevím, jestli půjde připevnit k našemu sedlu.Máme lehké všestraně skokové sedlo norton.Máte někdo zkušenosti s nortny?je nějaká možnost jak připevnit podocasník?:-)
Díky za rady:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík