Provazové ohlávky,uzdečky atd...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.3.2008 20:55

Ahoj ,chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s provazovýma ohlávkama ,uzdečkama,nebo ohlávkama na ježdění?
díky moc,

26.3.2008 21:06

kajja napsal(a):
Ahoj ,chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s provazovýma ohlávkama ,uzdečkama,nebo ohlávkama na ježdění?
díky moc,

Ahoj, jezdím na klasické provazovce a nyní mám novou, která má opletený nánosník (což má spíše jen lepší efekt na koukání). Jsem s provazovkou moc spokojená, jak na práci ze země, tak na ježdění do terénu. Jediný kdy jí koni nikdy nedávám je výběh - tam ho nepustim s ničím jiným, než se stájovkou).
S provazovou uzdečkou nebo ohlávkou na ježdění zkušenosti nemám, ale dle mého názoru provazová uzdečka zbytečně koně tlačí víc, než kožená. A ohlávka na ježdění? Nějak jsem jí od doby co je na trhu stále nepřišla na jméno - spíš mi to připadá jako reklamní trik, protože nechápu v čem je lepší než klasická provazovka....

27.3.2008 07:58

kajja napsal(a):
díky moc,

Provazové ohlávky už skoro nepoužíváme. Na pastvině jsou koně bez ohlávek. Na ježdění používáme provazové jezdecké ohlávky, nejvyšší spokojenost. Uzdečky nepoužíváme.
Oproti koženým je snadnější úprava, nemusí se prakticky udržovat, stačí občas přepláchnout v teplé vodě. Tím občas myslím jednou do roka, než vyrazíme na vandr.
Spousta lidí nerada vidí, když jsou koně přivázaní na těchto ohlávkách, ale to řešíme tím, že si děláme vlastní vodítka s celkem slabými karabinkami, které při klidném stání koně či jízdě naprosto vyhovují, ale v případě, když se koník lekne, tak karabinka povolí.

27.3.2008 08:15

charliebob napsal(a):
Provazové ohlávky už skoro nepoužíváme. Na pastvině jsou koně bez ohlávek. Na ježdění používáme provazové jezdecké ohlávky, nejvyšší spokojenost. Uzdečky nepoužíváme.
Oproti koženým je snadnější úprava, nemusí se prakticky udržovat, stačí občas přepláchnout v teplé vodě. Tím občas myslím jednou do roka, než vyrazíme na vandr.
Spousta lidí nerada vidí, když jsou koně přivázaní na těchto ohlávkách, ale to řešíme tím, že si děláme vlastní vodítka s celkem slabými karabinkami, které při klidném stání koně či jízdě naprosto vyhovují, ale v případě, když se koník lekne, tak karabinka povolí.

Mám ji na koupání, neničím si tak apson koženou...

27.3.2008 11:52

klawdie napsal(a):
Mám ji na koupání, neničím si tak apson koženou...

jo já jsem chtěla vlastně vědět to,jestli na p.ohlávku koník lépe reaguje?občas jezdím jen na obyč.ohlávce a někdy mi tak připadá,že mě má kobča občas v některých situácích v paži

27.3.2008 12:00

kajja napsal(a):
jo já jsem chtěla vlastně vědět to,jestli na p.ohlávku koník lépe reaguje?občas jezdím jen na obyč.ohlávce a někdy mi tak připadá,že mě má kobča občas v některých situácích v paži

Já jezdím na jezdecké ohlávce, vlastní tuning i s čelenkou.Tady na fotce je to i kombinace s uzdečkou(z Huberta) zde měla uzdečka pouze jako funkci \"jistoty\"

27.3.2008 12:12

kajja napsal(a):

provazovka je ostřejší než stájovka, je to i tak psané ohlávka stájová patří do stáje, já koníka vodím na parelce také ho na ní občas lonžuji a pracuji s nim ze země, ale určitě na vodění i ježdění parelka...akorat pokudna to koník není zvyklí je lepší potrenovat v uzavřeném prostoru...při obsedání jsem na ní jezdila, ale jelikož se mi koník špatně ovládal do stran zkombinovala jsem ji se stájovkou.Ps čelenka je dobrá vychytávka, pak to koníkovi nesjíždí...

27.3.2008 12:13

klafus napsal(a):
Já jezdím na jezdecké ohlávce, vlastní tuning i s čelenkou.Tady na fotce je to i kombinace s uzdečkou(z Huberta) zde měla uzdečka pouze jako funkci \"jistoty\"

já jezdím na pareliho provazovce.).Je super.)..na vyjíždku svíce konmi jezdim na uzdečce...parellka je super na PNH.)

27.3.2008 14:26

kajja napsal(a):
díky moc,

já jezdím na provazové uzdečce, mám i provazovou ohlávku a aje to ta nej věc jakou mám, je to levné,praktické, jenoduché a když se to namočí nemuzí se promazat. je to snadné a pohodlné

27.3.2008 14:29

kajja napsal(a):

no na ohlávce kde není udidlo je jasné že koník si někdy umane lecos, ale provazová uzdečka se mi zdá že je koník volnější, bez nánosáku a někdy mám potíže zvládat jej, jenže když nejezdím na jézdárně, na vyjížďky je skvělá. na jízdárně je ne moc kontaktní a tak je lepší ovládat koně nohama..

1.4.2008 21:58

stalonek napsal(a):
já jezdím na provazové uzdečce, mám i provazovou ohlávku a aje to ta nej věc jakou mám, je to levné,praktické, jenoduché a když se to namočí nemuzí se promazat. je to snadné a pohodlné

Našeeee parellka..:-) Sonča

1.4.2008 22:10

kfecek napsal(a):
Našeeee parellka..:-) Sonča

Já a Bellinda Viktori
naše nová ohlávečka :-)

30.6.2014 13:10
kikinka14

XXX.XXX.209.184

Ahoj vyrabiš svoje vlastní provazovky?.) jestli ano poslala by jsi mi prosím video tvoje jak je vyrabiš?:) provazy už mám akorat to video prosím :) a děkuji

30.6.2014 13:10
kikinka14

XXX.XXX.209.184

Ahoj vyrabiš svoje vlastní provazovky?.) jestli ano poslala by jsi mi prosím video tvoje jak je vyrabiš?:) provazy už mám akorat to video prosím :) a děkuji

11.7.2014 15:17
happydog2

XXX.XXX.43.209

Můžu se zeptat na nějaký velkoobchod, kde se dají provazy na parelky koupit? Díky

Přidejte reakci

Přidat smajlík