Kříženci haflingů s huculy sem!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.3.2008 20:51

mám taky takového křížence, chci jen vidět, co vám z této chladno - teplokrevné kombinace vzniklo a zajímalo by mě, kam se takoví kříženci chlaďase s teplasek řadí, protože jak je mi známo, hucul je teplokrevník a hafling chladnokrevník.. dávejte obrááááázky

1. můj stalonek

29.3.2008 22:38

stalonek napsal(a):
mám taky takového křížence, chci jen vidět, co vám z této chladno - teplokrevné kombinace vzniklo a zajímalo by mě, kam se takoví kříženci chlaďase s teplasek řadí, protože jak je mi známo, hucul je teplokrevník a hafling chladnokrevník.. dávejte obrááááázky

1. můj stalonek

To je trošku blbost ne?? Podle mě jsou oba spíš teplokrevníci Hafling určitě není chlaďas, zkrátka tyhle plemena jsou něco mezi chlaďasem a tepláskem Určitě jsou ale oba to stejné

29.3.2008 22:45

karwen napsal(a):
To je trošku blbost ne?? Podle mě jsou oba spíš teplokrevníci Hafling určitě není chlaďas, zkrátka tyhle plemena jsou něco mezi chlaďasem a tepláskem Určitě jsou ale oba to stejné

Že se do toho míchám .Já bych to nazvala spíš hucul je archaické plemeno a hafling je chlaďaso -pony.
Teploktervníky bych do toho vůbec nemíchala

30.3.2008 12:07

microfon napsal(a):
Že se do toho míchám .Já bych to nazvala spíš hucul je archaické plemeno a hafling je chlaďaso -pony.

No právě, já jsem teda chtěla říct, že to je spíš něco mezi, že bych je vůbec neřadila mezi chlaďase nebo mezi teplasy... zkrátka něco mezi... ale když už, tak bych spíš řekla teplokrevníci než chlaďasi

30.3.2008 12:16

microfon napsal(a):

Blbost je to každopádně. U huculíků se uvádí jak již psala Microfon archaické plemeno. U haflošů jsou dva typy ale do chladnokrevníků bych je neřadila jen proto že někteří tak vypadají, kdoví, třeba sem písne někdo kdo má čistého hafloše. Krom barvy a snad povahy jsou podobná plemena a slušně všestranná v rámci možností.

30.3.2008 12:50

thesis napsal(a):
Blbost je to každopádně. U huculíků se uvádí jak již psala Microfon archaické plemeno. U haflošů jsou dva typy ale do chladnokrevníků bych je neřadila jen proto že někteří tak vypadají, kdoví, třeba sem písne někdo kdo má čistého hafloše. Krom barvy a snad povahy jsou podobná plemena a slušně všestranná v rámci možností.

Ja mám čistú haflošku, ktorá je toho ťažšieho typu, je dovezená z Talianska (po známych rodičoch S línie), podobá sa na avelíncov, narodila sa pred 20 rokmi kedy sa takéto haflingy chovali a boli "v kurze". Povahou aj srdcom je na chladnokrvníka, hlavičku má krásnu jemnú po arabovi, chody typický pony takže taký mix. V minulosti skákala detské parkúry ale aj ťahala voz.

čo sa týka toho novšieho typu, hodne sa chovateľom vyčíta že haflingy sa menia z konkávnych koní (oblúky smerom von) na konvexné (oblúky smerom dnu) a že sa moc prešľachťujú. jednoducho je obava že sa budú chovať už len pre farbu a silou mocou chcú z nich urobiť športové kone

peknú chovnú skupinku má v Studénke Janiska, by som povedala že je to presne ten stred medzi teplokrvníkmi a chladnokrvníkmi, i keď teda povahy sú to ďaleko živšie =o) Čo sa týka huculov, myslím že s haflingami majú toho veľa spoločného, odolnosť, pažravosť a tvrdohlavosť predovšetkým

30.3.2008 23:03

katjuschka napsal(a):
Ja mám čistú haflošku, ktorá je toho ťažšieho typu, je dovezená z Talianska (po známych rodičoch S línie), podobá sa na avelíncov, narodila sa pred 20 rokmi kedy sa takéto haflingy chovali a boli "v kurze". Povahou aj srdcom je na chladnokrvníka, hlavičku má krásnu jemnú po arabovi, chody typický pony takže taký mix. V minulosti skákala detské parkúry ale aj ťahala voz.

čo sa týka toho novšieho typu, hodne sa chovateľom vyčíta že haflingy sa menia z konkávnych koní (oblúky smerom von) na konvexné (oblúky smerom dnu) a že sa moc prešľachťujú. jednoducho je obava že sa budú chovať už len pre farbu a silou mocou chcú z nich urobiť športové kone

peknú chovnú skupinku má v Studénke Janiska, by som povedala že je to presne ten stred medzi teplokrvníkmi a chladnokrvníkmi, i keď teda povahy sú to ďaleko živšie =o) Čo sa týka huculov, myslím že s haflingami majú toho veľa spoločného, odolnosť, pažravosť a tvrdohlavosť predovšetkým

děkuji,Kačenko,za uznání,jinak huculohaflingů jsem viděla docela dost.Jinak obojí mají chody jako pony,nedojezení jako poníci a světe,div se,z mnohých těchto huculů či haflingů jsou skvělí westrnoví koně s příjemnými chody,které dávají nafrak těm předraženým QH nebo appaloosam.Jinak,co se kříženců haflinga týče,máme haflíka po mámě a po tátovo kinském koni,ten má dresúrní krok,je vyšší než naši kluci a má klidnější povahu,moji pubertální jedinci neví,co by kde vyvedli

30.3.2008 23:32

janiska napsal(a):
děkuji,Kačenko,za uznání,jinak huculohaflingů jsem viděla docela dost.Jinak obojí mají chody jako pony,nedojezení jako poníci a světe,div se,z mnohých těchto huculů či haflingů jsou skvělí westrnoví koně s příjemnými chody,které dávají nafrak těm předraženým QH nebo appaloosam.Jinak,co se kříženců haflinga týče,máme haflíka po mámě a po tátovo kinském koni,ten má dresúrní krok,je vyšší než naši kluci a má klidnější povahu,moji pubertální jedinci neví,co by kde vyvedli

no ty neďakuj a hlavne odpíš na mail

31.3.2008 06:35

stalonek napsal(a):

1. můj stalonek

Tak já tedy přidám taky toho svého, kříženec: matka hucul, otec hafling, desetiletý valach. KVH tak 150, těžšího rázu, vstřícný a komunikativní koník, spolehlivý a klidný. Spíše línější a pomalejší, skákat nehodlá vůbec nic

2.10.2013 18:15
martinka1992

XXX.XXX.224.53

Ahoj prosim ta ja by som sa chcela spytat na Orničku že či o nej niečo nevieš ? Dakujem za info vopred .

2.10.2013 21:08
sisi58

XXX.XXX.218.3

Měli jsme u nás tři klisničky ze spojení hafling x huculka.
Dvě holky byly po tátovi vzhledem, a mix povah obou rodičů.
Mám fotku pouze té druhé a třetí.
Tohle je kříženka v pořadí druhá. Hezká vzhledem, ale divná povaha. Trochu pomalá a docela necitlivá po otci( taková jako zabržděná), po matce "vyčůraná" v tom horším smyslu slova. V hlavě se jí to občas nějak překlopí a pak si neví rady sama se sebou.

2.10.2013 21:11
sisi58

XXX.XXX.218.3

A tohle je kříženka číslo tři.
Je více po matce huculce, takové střevo, všude vleze, všechno musí ozkoušet. Všude musí být první.
Není tak hezká jako ta předchozí,je menší a trochu nesouměrná, ale příjemnější rozhodně.

5.10.2013 14:10
bondi28

XXX.XXX.8.42

janiska napsal(a):

Dávají jim nafrak?
Ukažte mi huculohaflinga, který předvede reining nebo cutting jako ti předražení amíci. smajlík

6.10.2013 12:04
veer

XXX.XXX.39.1

Ani jedno plemeno hucul ani hafling nejsou ani teplokrevní ani chladnokrevní!! Jsou to oba typy jak píšete archaické, to jest primitivní plemena dříve šlechtěná prakticky na skaliscích a horách. Chlaďas ani teplák by v takových podmínkách neobstál. Jsou to více méně kříženci různých welshů. V horách chudé podmínky na stravu a nutnost obratného zvířete. Teplák by nepřežil tyto tvrdé podmínky kdy byla pastva velmi chudá a sena jen velmi málo. Chlaďák také ne, je moc velký a těžkopádný. Velká spotřeba krmiva málo obratný. Lidi v takových podmínkách potřebovali silného koně, velmi nenáročného na stavu a obratného. Odtud pochází silný kůň obvykle obdelníkového rámce - délší zažívání, a nižšího vzrůstu. Rozlišnost hucula a haflinga je více méně v domovině jejich původu, hucul je severský, hafling Itálie, Rakousko. Z počátku hafling nazývaný jako aveliňský kůň/pony, po sléze se tato dvě plemena slila v hafling.
Oba jak huculové tak haflingové jsou konstitučně i charakterově velmi podobní.
A to že se u nás hucule nazývá kdejaký mix čt a čehosi to je sice pravda, ale nezakládá se na skutečných informacích, to je pouze nějaká křižovatka ale rozhodně ne hucul.

7.10.2013 16:52
stalonek

XXX.XXX.167.99

A jejda :D kdo jste to vytáhl tu diskuzi, ani nevím že jsem tu něco psala.. Ty časy mi připadají snad milion let zpátky :). Samozřejmě, už mi není těch 14 abych tady zveřejnila každou blbost, taky vím že každá akce vyvolá bouřlivou reakci, a obzvlášť zde na fauně se to hemží chytrolíny smajlík Nicméně, koníka stále mám, a má se skvěle, parťák prostě smajlík

9.10.2013 11:42
veer

XXX.XXX.39.1

stalonek napsal(a):
A jejda :D kdo jste to vytáhl tu diskuzi, ani nevím že jsem tu něco psala.. Ty časy mi připadají snad milion let zpátky :). Samozřejmě, už mi není těch 14 abych tady zveřejnila každou blbost, taky vím že každá akce vyvolá bouřlivou reakci, a obzvlášť zde na fauně se to hemží chytrolíny smajlík Nicméně, koníka stále mám, a má se skvěle, parťák prostě smajlík

smajlík

9.10.2013 12:31
skippy

XXX.XXX.234.7

stalonek napsal(a):

Jéé, Stalonku, doufám, že to není omyl, kupovala jsem od Tebe klusáckou sulku, je to tak? Super poveženíčko, bezva vozítko!smajlík

9.10.2013 13:39
stalonek

XXX.XXX.167.99

skippy napsal(a):
Jéé, Stalonku, doufám, že to není omyl, kupovala jsem od Tebe klusáckou sulku, je to tak? Super poveženíčko, bezva vozítko!smajlík

Jojo pamatuju si, tak to jsem ráda že sulka pořád ještě dobře slouží! :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík