Nechtěla jsem odpovídat do témata o helmách, tak jsem založila nové. Botičky se dají koupit v ČR a USA (skoro o polovinu levněji). U nás se botky koupí od třech tisíc do šesti za pár. Většinou se botičky prodávají po 1ks z důvodu, že často mívá koník rozdílně veliká kopýtka. Velikostí je široká škála, takže je může používat poník i tažný kůň. Navíc se k botkám dá objednat spoustu příslušenství, takže se s nimi dá i sportovat (nejsou totiž problém ani ozuby). Botičky značky easyboot si můžete prohlédnout na www.easyboot.com, prodejna je např. http://oldwest.cz . Životnost je několikanásobně vyšší než je u podkov, takže když si člověk spočte rozdíl mezi kováním a strouháním, vynásobí to životností botiček, tak to vyjde buď nastejno, nebo naopak ještě ušetříte.
anickka
napsal(a):
Nechtěla jsem odpovídat do témata o helmách, tak jsem založila nové. Botičky se dají koupit v ČR a USA (skoro o polovinu levněji). U nás se botky koupí od třech tisíc do šesti za pár. Většinou se botičky prodávají po 1ks z důvodu, že často mívá koník rozdílně veliká kopýtka. Velikostí je široká škála, takže je může používat poník i tažný kůň. Navíc se k botkám dá objednat spoustu příslušenství, takže se s nimi dá i sportovat (nejsou totiž problém ani ozuby). Botičky značky easyboot si můžete prohlédnout na www.easyboot.com, prodejna je např. http://oldwest.cz . Životnost je několikanásobně vyšší než je u podkov, takže když si člověk spočte rozdíl mezi kováním a strouháním, vynásobí to životností botiček, tak to vyjde buď nastejno, nebo naopak ještě ušetříte.
Díky moc za odpověď. Máme ve stáji koně s podotrochlózou a poslední dobou se mi moc nelíbí, jak kovář kove, chtěla bych ho spíš vyzout a kopýtka pořádně upravovat, no a zezačátku to určitě na boso nepude.
Ta cena není zas až tak strašná, promluvíme s veterinářem, kovářem a uvidí se
jajaa
napsal(a):
Díky moc za odpověď. Máme ve stáji koně s podotrochlózou a poslední dobou se mi moc nelíbí, jak kovář kove, chtěla bych ho spíš vyzout a kopýtka pořádně upravovat, no a zezačátku to určitě na boso nepude.
Ta cena není zas až tak strašná, promluvíme s veterinářem, kovářem a uvidí se
určitě jsou botky super na přechodnou dobu, než si koník zvykne na tvrdé. Důležité je ale měřit velikost kopýtka po ostrouhání! Pokud bude mít koník abnormálně divný rozměr než co uvádí výrobce, hodně lidí se přiklání k botkám BOA, ale ty se bohužel nedají použít na delší vzdálenosti (cca 30km), protože zakrývají celé kopyto včetně korunky. Naštěstí Easyboot není jediný výrobce na trhu, takže je možno se podívat i po jiných botkách. Já osobně mam zkušenosti akorát s EB Epic, a ty zkušenosti jsou jen kladné. Akorát chvíli trvá, než se člověk naučí botky nasazovat rychle
Nezapomeň, že když koně zuješ, tak bys měla kováře vyměnit za kopytáře (strouhače). Já tu změnu dělat nemusela, protože můj kovář umí dobře rozdělovat strouhání kopyta které bude okováno a strouhání bosého kopyta.