Prosím o radi, za skokem dělá bordel...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2008 15:33

Mám šikovného talentovaného valacha, 5letého, ale jak se nasvalil, zesílil, tak je to horší, hlavně za skokem, to nasází kozlů, a vyhazuje, už ani nemluvím o rychlosti...Před skokem dokážeme jet poměrně v klidu, nervu za hubu, ale čím víc nad skokem povolím, tím větší nadvládu má. Za skokem je to hrozný. Prosím poraďte...dík

17.4.2008 15:36

sambo napsal(a):
Mám šikovného talentovaného valacha, 5letého, ale jak se nasvalil, zesílil, tak je to horší, hlavně za skokem, to nasází kozlů, a vyhazuje, už ani nemluvím o rychlosti...Před skokem dokážeme jet poměrně v klidu, nervu za hubu, ale čím víc nad skokem povolím, tím větší nadvládu má. Za skokem je to hrozný. Prosím poraďte...dík

Pasuje mu sedlo??

17.4.2008 15:40

bordeauxx napsal(a):
Pasuje mu sedlo??

Pasuje, dobře, a sedlo je kvalitní...

17.4.2008 15:48

sambo napsal(a):
Pasuje, dobře, a sedlo je kvalitní...

A u jakých skoků to dělá? Já bych být tebou neskákala. Chodila bych s koníkem jen kavately a nízké skokové řady(křížky) nic vysokého(max 60cm)-v tech řadách nebude mit čas házet hrby.... Snaž se najíždět v klidu a zaskokem co nejrychleji koníka vrátit do původního tempa. Pak teprve mužeš zkoušet jednotlivé skoky....

17.4.2008 16:48

bordeauxx napsal(a):
A u jakých skoků to dělá? Já bych být tebou neskákala. Chodila bych s koníkem jen kavately a nízké skokové řady(křížky) nic vysokého(max 60cm)-v tech řadách nebude mit čas házet hrby.... Snaž se najíždět v klidu a zaskokem co nejrychleji koníka vrátit do původního tempa. Pak teprve mužeš zkoušet jednotlivé skoky....

Dík za radu, moc, problém je ten, že na kavaletách je to v poho a v klidu. Zapomněla jsem podotnkout, že ho skákat baví (ve volnosti skáče sám a také s chutí)

17.4.2008 17:13

sambo napsal(a):

...nam to delal taky konik a to vylozene si z nas delal srandu. Proste za skokem hlavu mezi nozky a huraaaa. Zathnout hned, pozdeji je to uz problem

17.4.2008 18:04

radule napsal(a):
...nam to delal taky konik a to vylozene si z nas delal srandu. Proste za skokem hlavu mezi nozky a huraaaa. Zathnout hned, pozdeji je to uz problem

Přesně to dělá, ono to fakt kolikrát nejde, včera sejmul dalšího odvážlivce...

17.4.2008 18:15

sambo napsal(a):
Přesně to dělá, ono to fakt kolikrát nejde, včera sejmul dalšího odvážlivce...

...to je ono, si dela zaznamy kolik ho z nej buchne dolu...ja si myslim, ze je to rozvernost mladocha, nekoho zkusenyho, aby mu to rozmluvil.

17.4.2008 19:09

radule napsal(a):
...to je ono, si dela zaznamy kolik ho z nej buchne dolu...ja si myslim, ze je to rozvernost mladocha, nekoho zkusenyho, aby mu to rozmluvil.

mám stejný problém- taky s 5letým nadějným valachem
ještě ani nedoskočí a pere hlavu mezi přední a kozluje min 5m, pak když ho vezmu zpátky zas v pohodě, ale příjde další skok a je to znova naštěstí mě ještě nesundal,ale je to vtipné jak se snaží

17.4.2008 23:01

tauria napsal(a):
mám stejný problém- taky s 5letým nadějným valachem
ještě ani nedoskočí a pere hlavu mezi přední a kozluje min 5m, pak když ho vezmu zpátky zas v pohodě, ale příjde další skok a je to znova naštěstí mě ještě nesundal,ale je to vtipné jak se snaží

Já mám takového už sedmiletého - ono to není tak zlý - spíš jen jednou za čas na závodech, když se chce předvést na oprácku - na parkuru to pak už nedělá.....
Řeším to tak, že ho hned po skoku beru dost zpátky, aby neměl moc prostoru se předvést. Zatím mi to prochází....

18.4.2008 00:27

sambo napsal(a):

mě to samé dělala kobylka (taky 5letá) když neměla dost práce a flákala se tzn. z přebytku energie. Teď, když pracuje pravidelně už to nedělá.

18.4.2008 06:30

sambo napsal(a):

já s tímhle zkušenosti nemám ale mi se zase kůň po doskoku rozstřelí... zatím se mi to podařilo vychytat že už to je třeba jen 5cvalových - hned po doskoku beru okamžitě zpátky a pořádně zasednu. Ale řešila bych to určitě řadami, tam kůň nebude mít kdy mezi skoky blbnout a nezafixuje si "co skok to bordel". A taky bych vzala někoho zkušeného kdo ti na něj párkrát sedne...

Přidejte reakci

Přidat smajlík