Vzdálenosti překážek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2008 10:42

Ahojky, jak daleko od skoku má být odskoková bariéra? A jeké jsou vzdálenosti mezi skoky na 1, 2 a 3 cvalový??? Děkuju moc moc

20.4.2008 15:09

kyticka napsal(a):
Ahojky, jak daleko od skoku má být odskoková bariéra? A jeké jsou vzdálenosti mezi skoky na 1, 2 a 3 cvalový??? Děkuju moc moc

Mno myslím si že každý kdo chce mít koně a skákat tak by měl todle vědět, a ten kdoto neví tak by se měl zamyslet a nechat se od někoho trénovat...

20.4.2008 15:13

dalajlama napsal(a):
Mno myslím si že každý kdo chce mít koně a skákat tak by měl todle vědět, a ten kdoto neví tak by se měl zamyslet a nechat se od někoho trénovat...

Třeba vůbec nechce skákat s koněm, třeba právě proto, že to neví se ptá tady...

Nemyslíš?

20.4.2008 15:23

sabina napsal(a):
Třeba vůbec nechce skákat s koněm, třeba právě proto, že to neví se ptá tady...

Nemyslíš?

Já toDle taky nevím a skáču (ne závodně)... Ale holčina to chce vědět, tak jí buďto odpověz nebo sem se svou mizernou češtinou nepiš

20.4.2008 17:23

ladys napsal(a):
Já toDle taky nevím a skáču (ne závodně)... Ale holčina to chce vědět, tak jí buďto odpověz nebo sem se svou mizernou češtinou nepiš

Mno taky si myslím že vaše čeština neni o nic lepší :-) Ale o tom tady řeč neni člověk tady řekne svůj názor a zase na něj všichni vyjedou žejo?? :-) JJ to je tady normální. Říkejte si co chcete ale člověk který neví tyto základní věci by sám skákat ( řady ) neměl. A pokud je to začátečník a neví to tak bude asi nejlepší ten trenér že jo??? A nesežerte mě tady prosím

20.4.2008 17:37

dalajlama napsal(a):
Mno taky si myslím že vaše čeština neni o nic lepší :-) Ale o tom tady řeč neni člověk tady řekne svůj názor a zase na něj všichni vyjedou žejo?? :-) JJ to je tady normální. Říkejte si co chcete ale člověk který neví tyto základní věci by sám skákat ( řady ) neměl. A pokud je to začátečník a neví to tak bude asi nejlepší ten trenér že jo??? A nesežerte mě tady prosím

No to je teda krása. Tak si trenéra zařiď taky jelikož ani ty to zjevně nevíš a neumíš ani poradit. Jen druhým říct jací jsou či nejsou.

Kytičko já to taky nevím, ovšem dám ti odkaz na stránky někoho, kdo se dle mě vyzná, s koňmi pracuje i dle Paalmana. www.sance.estranky.cz

20.4.2008 17:45

thesis napsal(a):
No to je teda krása. Tak si trenéra zařiď taky jelikož ani ty to zjevně nevíš a neumíš ani poradit. Jen druhým říct jací jsou či nejsou.

Kytičko já to taky nevím, ovšem dám ti odkaz na stránky někoho, kdo se dle mě vyzná, s koňmi pracuje i dle Paalmana. www.sance.estranky.cz

souhlasím s Thesis...jenom tady vyskakuješ a sama jí nejsi schopná odpovědět, což dokazuje, že to asi sama nevíš...Nevím, odkud zadavatelka je, ale není zrovna lehké sehnat trenéra, mě samotný to trvalo hodně dlouho...

sadzi saj

20.4.2008 17:46
sadzi saj

jenysimons napsal(a):
souhlasím s Thesis...jenom tady vyskakuješ a sama jí nejsi schopná odpovědět, což dokazuje, že to asi sama nevíš...Nevím, odkud zadavatelka je, ale není zrovna lehké sehnat trenéra, mě samotný to trvalo hodně dlouho...

S trenérem souhlas, byla jsem na tom podobně

20.4.2008 17:53

sadzi saj napsal(a):

myslím, že je to tak všude, pokud náhodou nejsi z Prahy nebo jinýho velkýho města, kde to jezdectvím žije trochu víc než v prelákovicích...

20.4.2008 17:55

sadzi saj napsal(a):

dobře je to popsané jak v Paalmanovi tak v Dobešovi,no a přímo knížka kavalety od R. a I. Klimke,tam je to zpracované od těch nejjednoduchších skoků až po složité řady,všechno je v knížkách doplněno i rozměry

20.4.2008 18:48

pedruna napsal(a):
dobře je to popsané jak v Paalmanovi tak v Dobešovi,no a přímo knížka kavalety od R. a I. Klimke,tam je to zpracované od těch nejjednoduchších skoků až po složité řady,všechno je v knížkách doplněno i rozměry

taky by se mi to šiklo vědět,mám zhruba představu,ale nevím jestli správnou,heh a to mám závodáky

20.4.2008 18:51

causinka2 napsal(a):
taky by se mi to šiklo vědět,mám zhruba představu,ale nevím jestli správnou,heh a to mám závodáky

nechtěla jsem to sem psát, ale jsem na tom stejně..závodím už docela dobu, ted jem měla dlouho pauzu...jenže já jsem si řady nikdy sama nestavěla..dycky to stavěl trenér

20.4.2008 19:06

jenysimons napsal(a):
nechtěla jsem to sem psát, ale jsem na tom stejně..závodím už docela dobu, ted jem měla dlouho pauzu...jenže já jsem si řady nikdy sama nestavěla..dycky to stavěl trenér

tak jen stručně: odskoková kavaleta na zemi před překážkou 2m 20 cm z klusu ze cvalu může být o něco dál tak max do 3 m,v klusu jednotlivé kavalety ve vysokém postavení 3m mezi vyššími skoky 3m 20cm,klusové kavalety buď na zemi nebo mírně zvýšené rozrstup 1m20cm-30cm.taky záleží na chodu koně a jak se vleze,přece jenom každý kůň má i jinak dlouhý krok.

20.4.2008 19:09

jenysimons napsal(a):

To je zvláštní, že je tu tolik vzkazů a žádná pořádná odpověď. No tak snad se pokusím konečně odpovědět já. Včera jsem složila zkoušky ZZVJ, tak bych to vědět měla. Předem bych uvedla, že se nemůže š řídit přesnými metry, které ti tu uvedu, taky záleží, jakého máš koníka. Je pochopitelné, že třeba s poníkem nemůžeš mít stejné cvalové skoky jak s nějakým ČT, ale všeobecně se píše že: kavalety
v kroku 80 - 100 cm,
v klusu 120 - 140 cm
a ve cvalu (1 cvalový )3,5 m. Dále se uvádí, že na
dva cvalové asi kolem 7,5 - 8,5 m (mezi dvěma překážkami)
3 cvalové 10, 5 metru
4 cvalové 14 m .... a tak dále, všude pak připočti 3,5 metru.

Nevím, jestli ti to nějak pomůže, ale postav je tak, aby to tvému koníkovy vycházelo. Každý má jinak dlouhé kroky a pokud skáčeš pro radost, tak ti nehrozí, že budeš mít přesné míry dle parkuru... tam to potom s koníkem řešíš jinak. Každopádně přeji při skocích hodně štěstí. Přikládám jednu fotečku ze včerejších zkoušek ZZVJ ve Vyškově.

20.4.2008 19:12

tesky napsal(a):
To je zvláštní, že je tu tolik vzkazů a žádná pořádná odpověď. No tak snad se pokusím konečně odpovědět já. Včera jsem složila zkoušky ZZVJ, tak bych to vědět měla. Předem bych uvedla, že se nemůže š řídit přesnými metry, které ti tu uvedu, taky záleží, jakého máš koníka. Je pochopitelné, že třeba s poníkem nemůžeš mít stejné cvalové skoky jak s nějakým ČT, ale všeobecně se píše že: kavalety
v kroku 80 - 100 cm,
v klusu 120 - 140 cm
3 cvalové 10, 5 metru

Nevím, jestli ti to nějak pomůže, ale postav je tak, aby to tvému koníkovy vycházelo. Každý má jinak dlouhé kroky a pokud skáčeš pro radost, tak ti nehrozí, že budeš mít přesné míry dle parkuru... tam to potom s koníkem řešíš jinak. Každopádně přeji při skocích hodně štěstí. Přikládám jednu fotečku ze včerejších zkoušek ZZVJ ve Vyškově.

A ještě jedna z posledního skoku. Uf, konečně to mám za sebou. Já osobně nerada skáču .

20.4.2008 20:24

kyticka napsal(a):

Nejlépe ti dá na to odpověď kniha od Palmana Skokové ježdění. Ono totiž záleží na druhu skoku, jinak je to před kolmákem, jinak před oserem, jinak před dvojbradlím neto tripelbarem. Pak také záleží na velikosti koně. Takže takto stručně nelze tvou otázku zodpovědět. Záleží také na stupni podsazenosti koně, jak je vidět na předchozích fotkách, některý kůň skáče z dálky, jiný je schopen v podsazení dojít blíže ke skoku, takže potřebuje vzdálenosti jiné.

20.4.2008 21:12

makki napsal(a):
Nejlépe ti dá na to odpověď kniha od Palmana Skokové ježdění. Ono totiž záleží na druhu skoku, jinak je to před kolmákem, jinak před oserem, jinak před dvojbradlím neto tripelbarem. Pak také záleží na velikosti koně. Takže takto stručně nelze tvou otázku zodpovědět. Záleží také na stupni podsazenosti koně, jak je vidět na předchozích fotkách, některý kůň skáče z dálky, jiný je schopen v podsazení dojít blíže ke skoku, takže potřebuje vzdálenosti jiné.

Dalajlama: Myslím, že o mé češtině by se dalo polemizovat, jelikož si myslím, že je výborná.
Pokud má holčina na trenéra, tak ať ho má, ale pochybuju. Jako já, samostatně výdělečný člověk, na něj ale asi nemá. A vím, že i bez trenéra se dá jezdit, závodit a dokonce vyhrávat. Horší to bude se sponzorem.

22.4.2008 13:42

tesky napsal(a):
v kroku 80 - 100 cm,
v klusu 120 - 140 cm
3 cvalové 10, 5 metru

Ono není zvláštní, že sem nikdo moc nechce psát vdálenosti. Ti co skáčou nebo skákali parkury hlavou (tj. neřítili se po parkuru jak smyslu zbavení), vědí, že distance je různá a záleží na moc věcech a počet cvalových skoků se na stejné vzdálenosti může lišit.
Musím opravit chybu v příspěvku výše. Základní vzdálenost na pakruru st. Z- tj 100 cm ve dvojskoku je mezi 10 až 10.5 m.. Dvojskok je v Z stavěn vždy na 2 cvalové skoky. Distance mezi skoky jsou různé a na způsobu jízdy jezdce v kombinacích se pozná jezdec od začátečníka.
Musím souhlasit, že do stavění skoků v kombinaci by se neměl nikdo pouštět podle knížek a chytrých rad známých. Sehnat si lepšího trenéra není až takový problém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík