Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.4.2008 13:32

Dobrý den,
máte někdo koníka s touto vadou. Zajímalo by mě, jakým způsobem to koníka omezuje a jeho využití. Děkuji

28.4.2008 14:56

machacka napsal(a):
Dobrý den,
máte někdo koníka s touto vadou. Zajímalo by mě, jakým způsobem to koníka omezuje a jeho využití. Děkuji

Znala jsem kobylku, pět let, chodila jen do výběhu. A najednou začla kulhat, vet po rentgenech a napíchání nervů určil, že se jedná o dědičnou vadu, tzv. kroužek nebo-li nárůstek na kosti. Neléčitelné, kobyla chodila dále do výběhu, nohu prakticky nepoužívala, nedošlapovala na ni. Chtěli po ní tehdy aspoň hříbě. Jak se má teď nevím je to asi pět let zpět.

28.4.2008 15:56

ziki napsal(a):
Znala jsem kobylku, pět let, chodila jen do výběhu. A najednou začla kulhat, vet po rentgenech a napíchání nervů určil, že se jedná o dědičnou vadu, tzv. kroužek nebo-li nárůstek na kosti. Neléčitelné, kobyla chodila dále do výběhu, nohu prakticky nepoužívala, nedošlapovala na ni. Chtěli po ní tehdy aspoň hříbě. Jak se má teď nevím je to asi pět let zpět.

Ve stáji jsme měli krátce hřebce s touto vadou. Kůň kulhal ve všech chodech, ale v boxe noze neodlehčoval, tedy to asi nebolelo příliš. V ohradě řádil jako tornádo. Využíván byl jen tak 1x týdně na 20min. v kroku. Kůň s touto vadou je tedy většinou asi pod sedlem k nějakému využití bezpředmětný. Jako společník nebo sekačka trávy ideální.

Přidejte reakci

Přidat smajlík