Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2008 21:28

Tak bando zakládám další číslo v pořádí zse jmse se nejak zozšouply.ne.zitra jesly bude pěkně vemu nový fotáka půjdu nafotiti kone a novou ohradu

na fotce syn bratránka

30.4.2008 23:24

woldemortik napsal(a):
Tak bando zakládám další číslo v pořádí zse jmse se nejak zozšouply.ne.zitra jesly bude pěkně vemu nový fotáka půjdu nafotiti kone a novou ohradu

na fotce syn bratránka

Nazdárek, přikládám jednu ČMB - kobylka Bugi , která pomáhá druhým. Dělá hiporehabilitace v Piafě ve Vyškově.

30.4.2008 23:25

tesky napsal(a):
Nazdárek, přikládám jednu ČMB - kobylka Bugi , která pomáhá druhým. Dělá hiporehabilitace v Piafě ve Vyškově.

A jedna fotečka očičla z mého Canonu EOS 400 D

1.5.2008 19:57

tesky napsal(a):
A jedna fotečka očičla z mého Canonu EOS 400 D

1.5.2008 20:11

koki napsal(a):

tak koníci jsou už v nové ohradě ani si nevšimly boudy amazaly zabořit hlavu do trávy ajá jsem si kráva přerazila ruku o kládu.mam tam buly jak k... no jo za blbost se platí.jinak vypadá to fajně dám sem pak foto už kopíruji

1.5.2008 20:25

woldemortik napsal(a):
tak koníci jsou už v nové ohradě ani si nevšimly boudy amazaly zabořit hlavu do trávy ajá jsem si kráva přerazila ruku o kládu.mam tam buly jak k... no jo za blbost se platí.jinak vypadá to fajně dám sem pak foto už kopíruji

tak tady foto na ochutnávku.tady ještě ve staré ohraděbylo špatný počasí foto nic moc.bud bylo pod mrakemn nebo lilo

1.5.2008 20:27

woldemortik napsal(a):
tak tady foto na ochutnávku.tady ještě ve staré ohraděbylo špatný počasí foto nic moc.bud bylo pod mrakemn nebo lilo

tady už nová ohrada

1.5.2008 20:28

woldemortik napsal(a):
tady už nová ohrada

čersvě nastláno

1.5.2008 20:51

woldemortik napsal(a):
a poslední

Ahoj všem,tak po dlouhé době mám zas chvíli klidu s počítačem a tak přidávám jednu vhodnou na ten první máj!Jinak,tímto doufám,že máme připuštěno a že už mám dva koně v jednom.Co říkáte hřebci,takhle na pohled?Mlaďoch,teprve tříletý,ale vypadá moc hezky.Dana

1.5.2008 20:57

juhaj napsal(a):
Ahoj všem,tak po dlouhé době mám zas chvíli klidu s počítačem a tak přidávám jednu vhodnou na ten první máj!Jinak,tímto doufám,že máme připuštěno a že už mám dva koně v jednom.Co říkáte hřebci,takhle na pohled?Mlaďoch,teprve tříletý,ale vypadá moc hezky.Dana

pěknej má krásný zadní nohy

1.5.2008 20:59

juhaj napsal(a):

Tak ještě tu mojí holku,teda,letos jí bylo 16 let,ale pořád ve formě.Nevím,jestli jste to někdy zažili,ale ona,když se připouští,přejde plyně do další říje,takže chodíme k hřebci tak měsíc a půl.S jinou kobylou jsem to nezažila.Tady je trochu pohublá,prodala jsem hříbě přímo zpod ní a nechtěla žrát,pak přišla polní práce a silná říje,ale už pěkně nabírá.

1.5.2008 21:04

juhaj napsal(a):
Tak ještě tu mojí holku,teda,letos jí bylo 16 let,ale pořád ve formě.Nevím,jestli jste to někdy zažili,ale ona,když se připouští,přejde plyně do další říje,takže chodíme k hřebci tak měsíc a půl.S jinou kobylou jsem to nezažila.Tady je trochu pohublá,prodala jsem hříbě přímo zpod ní a nechtěla žrát,pak přišla polní práce a silná říje,ale už pěkně nabírá.

Skoro 2 měsíce piští,i když k ní čuchne vysokobřezí kobyla.

1.5.2008 21:28

juhaj napsal(a):
Skoro 2 měsíce piští,i když k ní čuchne vysokobřezí kobyla.

Ahoj byly jste tady někdo v Podlesí? Pokud jo a máte fotečky tak pošlete odkaz ráda bych se podívala....nějak jsem se nedostala.Díky moc všem

2.5.2008 13:41

ambraa napsal(a):
Ahoj byly jste tady někdo v Podlesí? Pokud jo a máte fotečky tak pošlete odkaz ráda bych se podívala....nějak jsem se nedostala.Díky moc všem

ahojky, jasně, že jsem tam byla, fotečky jsou tady: http://ettelwen.rajce.idnes.cz/ vystava_koni_na_valassku_-_1.5._2008/#album (mezera) i když nic moc, díky tomu počasí mi to foťák nějak moc dobře nebral..pokud chcete foto někoho konkrétního, řekněte, pokusím se něco vyhrabat

2.5.2008 15:20

ettelwen napsal(a):
ahojky, jasně, že jsem tam byla, fotečky jsou tady: http://ettelwen.rajce.idnes.cz/ vystava_koni_na_valassku_-_1.5._2008/#album (mezera) i když nic moc, díky tomu počasí mi to foťák nějak moc dobře nebral..pokud chcete foto někoho konkrétního, řekněte, pokusím se něco vyhrabat

Ettelwen moc děkuju za fotečky, a vůbec bych neřekla že nic moc... ba naopak velmi hezký .Opravdu hezkej moment fotka zdrhajícího fríze.....Takže ještě jednou díky aspoň za takové zprostředkování výstavy na kterou jsme se nedostali. A co tvoje kobylka, kdy čekáš přírůstek nebo už je na světě?

2.5.2008 22:06

ambraa napsal(a):
Ettelwen moc děkuju za fotečky, a vůbec bych neřekla že nic moc... ba naopak velmi hezký .Opravdu hezkej moment fotka zdrhajícího fríze.....Takže ještě jednou díky aspoň za takové zprostředkování výstavy na kterou jsme se nedostali. A co tvoje kobylka, kdy čekáš přírůstek nebo už je na světě?

no frís byl na focení ideál, ovšem kdyby tak vyšlo alespoň na chvíli sluníčko... jinak moje kobylka neustále trucuje, moje nervy :)

2.5.2008 22:08

ettelwen napsal(a):
no frís byl na focení ideál, ovšem kdyby tak vyšlo alespoň na chvíli sluníčko... jinak moje kobylka neustále trucuje, moje nervy :)

Proč by trucovala, tak snad asi má ještě čas ne? No tak já nevím u nás bylo včera hezky i sluníčko docela vykukovala, takže asi těch 60km do Valmezu dělá svoje....

2.5.2008 22:14

ambraa napsal(a):
Proč by trucovala, tak snad asi má ještě čas ne? No tak já nevím u nás bylo včera hezky i sluníčko docela vykukovala, takže asi těch 60km do Valmezu dělá svoje....

protože mi už přenáší vesele 3. týden :) proto :) ale všechno je v pořádku, tak čekáme...

2.5.2008 22:48

ettelwen napsal(a):
protože mi už přenáší vesele 3. týden :) proto :) ale všechno je v pořádku, tak čekáme...

Hezký teda .... jenom aby se nezapomněla ohřebit

2.5.2008 22:56

ambraa napsal(a):
Hezký teda .... jenom aby se nezapomněla ohřebit

no jako mohla by si vzpomenout, že? :) já s ní dneska byla zase na procházce, vyjde kopeček s třema zastávkama a jenom funí...

2.5.2008 22:58

ettelwen napsal(a):
no jako mohla by si vzpomenout, že? :) já s ní dneska byla zase na procházce, vyjde kopeček s třema zastávkama a jenom funí...

Špatná kondička taková mamina by měla pěkně makat na polu, to by se jí toho mimina chtělo hnedka zbavit aby ťapkalo s ní

2.5.2008 23:03

ambraa napsal(a):
Špatná kondička taková mamina by měla pěkně makat na polu, to by se jí toho mimina chtělo hnedka zbavit aby ťapkalo s ní

no já ji mám převážně pod sedlo, tak když už jsem nejezdila, tak chodila u jiného koníka na vodítku a teď ťapká se mnou po procházkách :)

2.5.2008 23:07

ettelwen napsal(a):
no já ji mám převážně pod sedlo, tak když už jsem nejezdila, tak chodila u jiného koníka na vodítku a teď ťapká se mnou po procházkách :)

No jo špatná kondička nechávaš ju flákat(tím nemyslím abys na ní jezdila), ale to si musí každej chovatel zvážit sám využití svého koníka.....

3.5.2008 10:13

ambraa napsal(a):
No jo špatná kondička nechávaš ju flákat(tím nemyslím abys na ní jezdila), ale to si musí každej chovatel zvážit sám využití svého koníka.....

ale zajmavý je to že lavina porodila dvadny po ternímu a to celý rok nic nedělala jen se pásla na pastvě u ewettlen aspon jezdila lae u mě ne.

3.5.2008 10:18

woldemortik napsal(a):
ale zajmavý je to že lavina porodila dvadny po ternímu a to celý rok nic nedělala jen se pásla na pastvě u ewettlen aspon jezdila lae u mě ne.

však jasně, myslím, že tohle na to nemá vliv :) někdo má koně na práci, někdo pro radost...

3.5.2008 10:54

ettelwen napsal(a):
však jasně, myslím, že tohle na to nemá vliv :) někdo má koně na práci, někdo pro radost...

pardon za preklepy,ale mam sadruna prave ruce nejak mi to nejde.

3.5.2008 10:56

woldemortik napsal(a):
pardon za preklepy,ale mam sadruna prave ruce nejak mi to nejde.

nevadí...copak se ti stalo?

3.5.2008 11:10

ettelwen napsal(a):
nevadí...copak se ti stalo?

ani se neptej dodělávaly jsme ve čvrtek odhradu jen brány aposlední tyčovyna tak jsem jí vzala a ta se skroutila apřerazila mi ruka bestie mam naštiplou kustku před zápestím v zaprstí.to jde.kdyby to byla levá,ale pravá pomalu nejde ani fotit

3.5.2008 12:33

woldemortik napsal(a):
ani se neptej dodělávaly jsme ve čvrtek odhradu jen brány aposlední tyčovyna tak jsem jí vzala a ta se skroutila apřerazila mi ruka bestie mam naštiplou kustku před zápestím v zaprstí.to jde.kdyby to byla levá,ale pravá pomalu nejde ani fotit

No jak myslíte já mám svoje zkušenosti a svůj názor. A myslím, že pohyb žádný zhřebný kobyle ještě neuškodil, ale tohle je věc majitele. A někdo se pak diví, co taková práce dovede s problemovým koníkem, když ho pošle na ustájko tam, kde se mu někdo věnuje a koník musí pracovat, najednou zmizej problémy s ostatníma koňma, lidma a kupodivu kobyla zůstane i zhřebná.

3.5.2008 12:39

ambraa napsal(a):
No jak myslíte já mám svoje zkušenosti a svůj názor. A myslím, že pohyb žádný zhřebný kobyle ještě neuškodil, ale tohle je věc majitele. A někdo se pak diví, co taková práce dovede s problemovým koníkem, když ho pošle na ustájko tam, kde se mu někdo věnuje a koník musí pracovat, najednou zmizej problémy s ostatníma koňma, lidma a kupodivu kobyla zůstane i zhřebná.

Se omlouvám, že vám sem do toho zaskakuji...ale osobně si myslím, že pravidelné procházky....s březí kobylou jsou velice vhodné. Do určitého věku i práce na lonži...Je to hodně užitečné...kobyla se pohne, uvolní, myslím, že na škodu to tedy určitě není.

Je to určitě kůň od koně...ale některý práci vyžaduje i v tom ,,jiném,, stavu

3.5.2008 12:39

sabina napsal(a):
Se omlouvám, že vám sem do toho zaskakuji...ale osobně si myslím, že pravidelné procházky....s březí kobylou jsou velice vhodné. Do určitého věku i práce na lonži...Je to hodně užitečné...kobyla se pohne, uvolní, myslím, že na škodu to tedy určitě není.

Je to určitě kůň od koně...ale některý práci vyžaduje i v tom ,,jiném,, stavu

Pardon - do určitého věku - myšleno stáří hříběte v břísku.. sem to blbka...

3.5.2008 17:35

sabina napsal(a):
Pardon - do určitého věku - myšleno stáří hříběte v břísku.. sem to blbka...

ambraa - nevím, o co ti jde...moje kobyla rozhodně problémová není, možná byla, už není... a rozhodně to není tím, že by denně dělala na poli. Koně co pracují obdivuji, nemám proti tomu naprosto nic, vůbec všechny práce s chlaďáskama mám ráda..ale proto, že to nedělám (zatím ani nebyla příležitost) bych neřekla, že se jí nevěnuji, naopak. To, že si před porodem užije trochu volna a poflakování na procházkách bych neviděla jako nic špatného. Navíc s ní pracuji stále i doma. Tvůj názor ti neberu, ale nechápu, proč tohle vůbec řešíš...myslím, že tahle diskuse má úplně jiný účel.
sabina(Gab) - souhlasím

3.5.2008 17:37

woldemortik napsal(a):

Marti, doufám, že bude ruka brzo v pořádku, to je pěkná smůla tohle :( a zrovna v tuhle dobu, co je venku tak hezky...každopádně fotečky máš moc krásné, taky plánuju koupi nového foťáku

sabora

3.5.2008 18:10
sabora

woldemortik napsal(a):

na fotce syn bratránka

taky jedna ohradová
jinak byla jsem dneska kamarádce držet palečky na Páterově, byl tam takovej hobby parkurek, tak fotek mraky, ale u segry v PC

sabora

3.5.2008 18:15
sabora

sabora napsal(a):
taky jedna ohradová
jinak byla jsem dneska kamarádce držet palečky na Páterově, byl tam takovej hobby parkurek, tak fotek mraky, ale u segry v PC

tak si musim postěžovat na sousedy, je to sice na kopci, asi 1km, ale maj tam hřebce fríse s dalším valachem, jenže hřebeček je samá výletní nálada a je o držku jet s koněm kolem vsi, to jen dávam bacha, abych se mu vyhla, maj v tý vesnici i 3 kobyly a jestli ty od něj nebude letos aspoň jedna "v tom" tak to bude zázrak.

sabora

3.5.2008 18:24
sabora

sabora napsal(a):
tak si musim postěžovat na sousedy, je to sice na kopci, asi 1km, ale maj tam hřebce fríse s dalším valachem, jenže hřebeček je samá výletní nálada a je o držku jet s koněm kolem vsi, to jen dávam bacha, abych se mu vyhla, maj v tý vesnici i 3 kobyly a jestli ty od něj nebude letos aspoň jedna "v tom" tak to bude zázrak.

a takhle Julča aportuje...............

3.5.2008 19:15

ettelwen napsal(a):
ambraa - nevím, o co ti jde...moje kobyla rozhodně problémová není, možná byla, už není... a rozhodně to není tím, že by denně dělala na poli. Koně co pracují obdivuji, nemám proti tomu naprosto nic, vůbec všechny práce s chlaďáskama mám ráda..ale proto, že to nedělám (zatím ani nebyla příležitost) bych neřekla, že se jí nevěnuji, naopak. To, že si před porodem užije trochu volna a poflakování na procházkách bych neviděla jako nic špatného. Navíc s ní pracuji stále i doma. Tvůj názor ti neberu, ale nechápu, proč tohle vůbec řešíš...myslím, že tahle diskuse má úplně jiný účel.
sabina(Gab) - souhlasím

Baruš, v klidu - není kobyla jako kobyla - a vo tom to je.
Naše stará babule přenáší 2-3 týdny běžně, rekord má rok a týden ( měla Rainera).
Její dcera každá jinak - nejsrozumitelnější je Sandra a Saxana - žádné otoky a nalité vemeno 3 týdny předem jako matka. Vemeno naroste během týdne, ukážou se kapky - do 2 dní hříboš na světě bez žádného velkého přenášení (+- týden).
A všechny živené stejně, volný pohyb tak, jak si samy naordinují.
V tomto směru žádný chytrý z nebe nespadl - klisny jsou různé kus od kusu.
Je fakt, že letos už mě Sylva dožrala - vemeno nabité měsíc předem, kapky se objevovaly při změně počasí - do rána otok ustoupil, kapky uschly a opadly a hříbě žádné.
Když už to takhle provedla po třetí ( moje nervy), dala jsem na radu starších ( dítě vyžene ven posezení těhotné matky na zapnuté Tatramatce pračce a z kobyly hříbě větší dávka přiměřeného pohybu než je obvyklé).
Hodila jsem na matku po dlouhé době sedlo a vyrazila na delší krokovku z kopce do kopce.
Tvářila se, že umře - ale neumřela, do rána byl prcek na světě

3.5.2008 21:12

sally napsal(a):
Baruš, v klidu - není kobyla jako kobyla - a vo tom to je.
Naše stará babule přenáší 2-3 týdny běžně, rekord má rok a týden ( měla Rainera).
Její dcera každá jinak - nejsrozumitelnější je Sandra a Saxana - žádné otoky a nalité vemeno 3 týdny předem jako matka. Vemeno naroste během týdne, ukážou se kapky - do 2 dní hříboš na světě bez žádného velkého přenášení (+- týden).
A všechny živené stejně, volný pohyb tak, jak si samy naordinují.
V tomto směru žádný chytrý z nebe nespadl - klisny jsou různé kus od kusu.
Je fakt, že letos už mě Sylva dožrala - vemeno nabité měsíc předem, kapky se objevovaly při změně počasí - do rána otok ustoupil, kapky uschly a opadly a hříbě žádné.
Když už to takhle provedla po třetí ( moje nervy), dala jsem na radu starších ( dítě vyžene ven posezení těhotné matky na zapnuté Tatramatce pračce a z kobyly hříbě větší dávka přiměřeného pohybu než je obvyklé).
Hodila jsem na matku po dlouhé době sedlo a vyrazila na delší krokovku z kopce do kopce.
Tvářila se, že umře - ale neumřela, do rána byl prcek na světě

díky, no právě :) uvidíme, já doufám, že to všechno dobře dopadne...abychom nepřekonaly i ten váš rok a týden

3.5.2008 21:37

sabora napsal(a):
a takhle Julča aportuje...............

je to pravda každá kobyla je jiná jako ženská.Tedka jsem přijela s rally byly jsme na svatým kameni u dolnáku.docela dobrý,ale málo aut.no holt druhej den to se jich plno vysekalo.

3.5.2008 21:53

ettelwen napsal(a):
sabina(Gab) - souhlasím

Ettelwen tak jako sorry to nebylo myšleno na tebe. Tebe ani tvoji kobylku neznám, takže nějak nechápu tvoje vztažení proti sobě. Tohle byl jenom můj osobní postřeh s kobylkou která byla u nás rok ustájená a její pracovní nasazení a nadšení z toho, že může makat bylo fakt neočekávané, musela první z maštale ale taky první do ní(pozor ale žádnej raplík).
Jasně, že jsem nemyslela abys ju dřela na poli ale pohyb jí rozhodně nemůže ublížit. A určitě je to případ od případu individuální a letos bych řekla, že snad i běžný neznám v okolí jedinou kobylu která by minimálně tejden nepřenášela.

3.5.2008 22:59

woldemortik napsal(a):
je to pravda každá kobyla je jiná jako ženská.Tedka jsem přijela s rally byly jsme na svatým kameni u dolnáku.docela dobrý,ale málo aut.no holt druhej den to se jich plno vysekalo.

ewetleen
no uvidime za 14 na kontrole.to mi rikej nic nemuzu delat ani nemuzu uklidit ohradu,nic.aspon jde fotit.no řeknu fotáček fotí moc pěkne to jo.jsem velice spokojená a jak moc.

5.5.2008 09:37

woldemortik napsal(a):
ewetleen
no uvidime za 14 na kontrole.to mi rikej nic nemuzu delat ani nemuzu uklidit ohradu,nic.aspon jde fotit.no řeknu fotáček fotí moc pěkne to jo.jsem velice spokojená a jak moc.

Zdravím všechny, oznamuji, že Cipísek měl v pátek 2. května čtvrté narozeniny
Oslavili jsme je takhle

5.5.2008 09:38

aluska napsal(a):
Zdravím všechny, oznamuji, že Cipísek měl v pátek 2. května čtvrté narozeniny
Oslavili jsme je takhle

Byla s námi i Dafinka

5.5.2008 09:39

aluska napsal(a):
Byla s námi i Dafinka

a ještě jedna pampelišková

5.5.2008 10:29

ettelwen napsal(a):
díky, no právě :) uvidíme, já doufám, že to všechno dobře dopadne...abychom nepřekonaly i ten váš rok a týden

Hehe - kdo si počká, ten se dočká.
Klidně překonejte. My si na rekordy nepotrpíme. My máme rádi šedé a nudné průměry ohledně doby březosti

5.5.2008 10:36

aluska napsal(a):

Ale Ali - 4. narozeniny - to chce aspoň věnec na uši oslavenci z těch pampelišek, né?

5.5.2008 17:38

sally napsal(a):
Ale Ali - 4. narozeniny - to chce aspoň věnec na uši oslavenci z těch pampelišek, né?

tak to cipovy blahopřeji.jen at je tu snama,ale spon dalších 40let.tady je u nás pod mrakem svítí sluníčko a mrholí moc nic.kně se cpou trávou a decntně senem.jen jim to prospívá bogíno nemí takový roupy co měl.trává roste jako s vody a už tady máme i pampelišky konečně.

sabora

5.5.2008 17:52
sabora

aluska napsal(a):

taky gratulace, to jsou s Kulichem jen o pár dní od sebe........(28.4)

7.5.2008 09:41

sabora napsal(a):
taky gratulace, to jsou s Kulichem jen o pár dní od sebe........(28.4)

Holky máte skušenosti s pomocnicema u koní? a jak by jste jim vysvětlili že began není folblut, prostě po něm nemůžou chtít takový výkony jako honit ho na lonžce, skoky apod.

7.5.2008 10:56

siringa napsal(a):
Holky máte skušenosti s pomocnicema u koní? a jak by jste jim vysvětlili že began není folblut, prostě po něm nemůžou chtít takový výkony jako honit ho na lonžce, skoky apod.

TAK TOHLE JE TAK TROCHU MOJE BRITA MAJITEL MI JI KOUPIL MISTO JEDNOHO HŘEBCE A DOPLATILI JSME 5000kč NO A JE BŘEZÍ ASI V PROSINCI BUDE MÍT HŘÍBÁTKO

7.5.2008 10:58

terisa napsal(a):
TAK TOHLE JE TAK TROCHU MOJE BRITA MAJITEL MI JI KOUPIL MISTO JEDNOHO HŘEBCE A DOPLATILI JSME 5000kč NO A JE BŘEZÍ ASI V PROSINCI BUDE MÍT HŘÍBÁTKO

VIDITE JAK MA TY PŘEDNI NOHY ZNIČENE OD PRACE ALE V CHUZI JI TO NIJAK NEOVLIVNUJE

7.5.2008 11:25

siringa napsal(a):

Pomocnice... ani mi nemluv.
Zkušenosti různorodé. Když máš čas je hlídat a nedáš si nic líbit, může nakonec některá z nich za něco stát.
Ohledně ježdění - ty, co ještě aspoň sporadicky přijdou, jsou osoby v klidu a po chlaďaskách pod sedlem toho nechtějí zdaleka tolik, co já. Hodinové couračky krok, klus po okolí - nic víc nechtějí.
Byly tu i takové přebornice, které využily toho, že ležím se zlomeninou doma, chlapi pracují v poli - vytáhly si babku Sylvu a honily ji březí v 30° vedru po strništi sem a tam cvalem - pod bičem, samozřejmě, jinak by se na ně vykašlala.
Od té doby na "pomocníky" kašlu a neberu nikoho nového.
Práce pro ně stejně mnoho nebylo, člověk investoval čas do toho, aby se naučili jezdit - a nakonec to bylo povětšinou jen k vzteku, nemám čas někomu stát za zadkem.
To si tu práci udělám sama rychleji a koně mám v pohodě.
Nehledě na to, že se nahrnuly holky v začátku puberty, nadšené až ke stropu - a až by mohly být k něčemu ( zvládly koně, ježdění, nemusely se hlídat - prostě věděly, vo co go) - tak je nadšení nějak opustilo - výmluvy typu učení apod., až přestaly chodit vůbec.
Zbytečná práce nebaví.

9.5.2008 07:40

sally napsal(a):
Pomocnice... ani mi nemluv.
Zkušenosti různorodé. Když máš čas je hlídat a nedáš si nic líbit, může nakonec některá z nich za něco stát.
Ohledně ježdění - ty, co ještě aspoň sporadicky přijdou, jsou osoby v klidu a po chlaďaskách pod sedlem toho nechtějí zdaleka tolik, co já. Hodinové couračky krok, klus po okolí - nic víc nechtějí.
Byly tu i takové přebornice, které využily toho, že ležím se zlomeninou doma, chlapi pracují v poli - vytáhly si babku Sylvu a honily ji březí v 30° vedru po strništi sem a tam cvalem - pod bičem, samozřejmě, jinak by se na ně vykašlala.
Od té doby na "pomocníky" kašlu a neberu nikoho nového.
Práce pro ně stejně mnoho nebylo, člověk investoval čas do toho, aby se naučili jezdit - a nakonec to bylo povětšinou jen k vzteku, nemám čas někomu stát za zadkem.
To si tu práci udělám sama rychleji a koně mám v pohodě.
Nehledě na to, že se nahrnuly holky v začátku puberty, nadšené až ke stropu - a až by mohly být k něčemu ( zvládly koně, ježdění, nemusely se hlídat - prostě věděly, vo co go) - tak je nadšení nějak opustilo - výmluvy typu učení apod., až přestaly chodit vůbec.
Zbytečná práce nebaví.

tak já poslušně hlásím, že už :) je to hřebeček, narozen o čtvrt na 3 v noci :)

9.5.2008 09:23

ettelwen napsal(a):

blahopřeji, krásný klučina, ať je zdravý a hodně roste. Jak se bude jmenovat?

9.5.2008 10:20

aluska napsal(a):
blahopřeji, krásný klučina, ať je zdravý a hodně roste. Jak se bude jmenovat?

no vidiš už je tady.je krásnej.

alčo zítra se uvidíme budu tak kolem 1

m i s i c k a

9.5.2008 11:19
m i s i c k a

ettelwen napsal(a):

Ten je krásný :-) dalši hnědáček na světě Tak at' se mu daří

m i s i c k a

9.5.2008 17:46
m i s i c k a

m i s i c k a napsal(a):
Ten je krásný :-) dalši hnědáček na světě Tak at' se mu daří

Barčo, to je Karčino první hříbátko, nebo už nějaké před tím měla? A jak probíhal porod? zvládla to sama? Fakt je krásný Těším se, až tady hodíš nějaké fotky, kde bude vyfocený ve výběhu

Mě předevčírem Keli vyšetřovali ultrazvukem a je březí, takže je to super Doufám, že příští rok taky vložím fotky nového koníčka

9.5.2008 21:22

m i s i c k a napsal(a):
Barčo, to je Karčino první hříbátko, nebo už nějaké před tím měla? A jak probíhal porod? zvládla to sama? Fakt je krásný Těším se, až tady hodíš nějaké fotky, kde bude vyfocený ve výběhu

Mě předevčírem Keli vyšetřovali ultrazvukem a je březí, takže je to super Doufám, že příští rok taky vložím fotky nového koníčka

Je to celkově Karčino 3. hříbátko ..porod proběhl v pořádku, jenom se trochu zdržela placenta, ale mělo by to být v pořádku...zatím však prcek pořád nebobkuje, veterinář už tu byl několikrát..čeká se do rána..snad se mu to konečně povede, už si toho chudák dneska užil dost. Jinak Míšo gratuluju, snad ti prcek taky vyjde :)

9.5.2008 21:23

ettelwen napsal(a):
Je to celkově Karčino 3. hříbátko ..porod proběhl v pořádku, jenom se trochu zdržela placenta, ale mělo by to být v pořádku...zatím však prcek pořád nebobkuje, veterinář už tu byl několikrát..čeká se do rána..snad se mu to konečně povede, už si toho chudák dneska užil dost. Jinak Míšo gratuluju, snad ti prcek taky vyjde :)

:)

9.5.2008 21:27

ettelwen napsal(a):

Tady Brita o kterou se stará terisa - takže dávám fotky z dneška,když byla u nás

9.5.2008 21:30

ponyka napsal(a):
Tady Brita o kterou se stará terisa - takže dávám fotky z dneška,když byla u nás

11.5.2008 11:23

ponyka napsal(a):

zdarec bando tak jsem sebyla včera podívat na cipíska nebojte mám důkaz ze jsem tam byla.koukala jsem ják je cipa krásně vylínanej a ty groše je to je krása

11.5.2008 11:25

woldemortik napsal(a):

na fotce syn bratránka

kde jste kdo_

11.5.2008 12:14

woldemortik napsal(a):
kde jste kdo_

Prodám dvě kisny SN. Nar. 2000 a 2001. Hnědky bez odznaků. Pěkná pára. Pravidelně očkované, odčervované a kované. Starší vysoce březí. Zvyklé na práci v lese i na poli. Cena 111 000 Kč. Rychlost=dohoda. Vice info na tel. : 775 09 88 86

11.5.2008 13:48

woldemortik napsal(a):
zdarec bando tak jsem sebyla včera podívat na cipíska nebojte mám důkaz ze jsem tam byla.koukala jsem ják je cipa krásně vylínanej a ty groše je to je krása

hojky, tak přidávám nové fotečky prcka :)

11.5.2008 13:49

ettelwen napsal(a):
hojky, tak přidávám nové fotečky prcka :)

11.5.2008 13:50

ettelwen napsal(a):

jo, Lído, ještě jednou díky za rady :)

11.5.2008 13:51

ettelwen napsal(a):
jo, Lído, ještě jednou díky za rady :)

a poslední :)

11.5.2008 13:52

ettelwen napsal(a):

Budeš si ho nechávat, nebo ho dáš pryč??

11.5.2008 19:53

woldemortik napsal(a):
kde jste kdo_

Tak jsem se konečně dostala k počítači a musím se pochlubit našimi miminky.Toto je Nagar s maminou Olzou

11.5.2008 19:56

sara napsal(a):
Tak jsem se konečně dostala k počítači a musím se pochlubit našimi miminky.Toto je Nagar s maminou Olzou

A druhé mímo kobylka Lady N s maminou Lilou.....klasika když u nás někdo fotí tak proti kupě hnoje

12.5.2008 16:59

sara napsal(a):
A druhé mímo kobylka Lady N s maminou Lilou.....klasika když u nás někdo fotí tak proti kupě hnoje

Přidávám fotku ze sobotních závodů v Rouském

12.5.2008 21:43

woldemortik napsal(a):

na fotce syn bratránka

ahoooj, krasne miminkaaa tu nejake fofos

12.5.2008 21:46

woldemortik napsal(a):

na fotce syn bratránka

12.5.2008 21:58

bonita napsal(a):

ahoj bonita tebe jsem tady už dlouho nečetla

12.5.2008 23:41

woldemortik napsal(a):

na fotce syn bratránka

mam nejake los problemos a nemam absolutne cas tuto poslednu dobu

12.5.2008 23:43

woldemortik napsal(a):

na fotce syn bratránka

este dodam koment k tym mojim predoslym fotkam v repke, sama nemam rada, ak niekto nici urodu, takze ak si to lepsie prezriete, tak vlastne nase kone stoja v kolajach od traktora a nie na rastlinach

13.5.2008 11:10

bonita napsal(a):
este dodam koment k tym mojim predoslym fotkam v repke, sama nemam rada, ak niekto nici urodu, takze ak si to lepsie prezriete, tak vlastne nase kone stoja v kolajach od traktora a nie na rastlinach

Bonita koukám, že už i u vás kvete řepka, u nás jsou ty pole celá žlutá ani ty kolaje od traktora bys tam už nenašla, ale nerada do toho lezu s koňma, když sama vím jakejma sajrajtama se to furt stříká, takže bohužel nemůžu přispět jinou fotkou než touhle

13.5.2008 11:12

ambraa napsal(a):
Bonita koukám, že už i u vás kvete řepka, u nás jsou ty pole celá žlutá ani ty kolaje od traktora bys tam už nenašla, ale nerada do toho lezu s koňma, když sama vím jakejma sajrajtama se to furt stříká, takže bohužel nemůžu přispět jinou fotkou než touhle

A ještě jedna .... tam někde bydlím

13.5.2008 20:54

ambraa napsal(a):
A ještě jedna .... tam někde bydlím

Hříbátka máte moc krásné

13.5.2008 21:14

andrys napsal(a):
Hříbátka máte moc krásné

Ahojte Holky,jen vám tiše závidím všechny ty vaše hroudičky co máte doma.Doufám,že já jednou s nečím takovým taky skončím,ale bůhví,jak to všechno bude Ale každopádně je to můj velký sen.
Mám takovej malej technicekej dotaz :-) Jak moc oproti normálním teplokrevníkům vám ty vaše"mašinky" žerou?Myslím seno i třeba jádro.Je to velký rozdíl?Uživit tolik živé hmoty.
Díky moc za všechny odpovědi.Přeji krásný den

13.5.2008 21:46

klafus napsal(a):
Ahojte Holky,jen vám tiše závidím všechny ty vaše hroudičky co máte doma.Doufám,že já jednou s nečím takovým taky skončím,ale bůhví,jak to všechno bude Ale každopádně je to můj velký sen.
Mám takovej malej technicekej dotaz :-) Jak moc oproti normálním teplokrevníkům vám ty vaše"mašinky" žerou?Myslím seno i třeba jádro.Je to velký rozdíl?Uživit tolik živé hmoty.

Ahoj Klaro.no já dávám 3litry směsi na den do toho ještě vitamíny a olej na srst ahmotu.seno neomezeně.

přejiti at ti to vijde taky jsem měla sen mit chladáska a mám tedka dva.sice více starostí,ale velká láska na první pohled

13.5.2008 21:54

woldemortik napsal(a):
Ahoj Klaro.no já dávám 3litry směsi na den do toho ještě vitamíny a olej na srst ahmotu.seno neomezeně.

přejiti at ti to vijde taky jsem měla sen mit chladáska a mám tedka dva.sice více starostí,ale velká láska na první pohled

Jj,dost lidí mě od toho odrazuje,ale mě na nich fascinuje ta síla,mohutnost a velikost a po většinou jejich dobrý a klidný charakter a přitom neztrácí od předků z arabské krve svůj temperament(samozřejmě výjimky sou všude žejo :-)) Ale jo chtěla bych skončit s takovým nějakým krásným hovádkem na krku

14.5.2008 08:04

klafus napsal(a):
Jj,dost lidí mě od toho odrazuje,ale mě na nich fascinuje ta síla,mohutnost a velikost a po většinou jejich dobrý a klidný charakter a přitom neztrácí od předků z arabské krve svůj temperament(samozřejmě výjimky sou všude žejo :-)) Ale jo chtěla bych skončit s takovým nějakým krásným hovádkem na krku

Ahoj Kláro, vůbec se toho neboj a jestli se ti chlaďásci líbí, jdi do toho. Já mám 4 letého norika, je ustájený pastevně, nonstop venku, krmím ho jádrem jen po práci a to litr ovsa a litr krmné směsi, vitamíny, mrkvičku. Jinak je skvělej na vyjížďky i trénujem pár skoků a přiježďujem.

14.5.2008 08:05

aluska napsal(a):
Ahoj Kláro, vůbec se toho neboj a jestli se ti chlaďásci líbí, jdi do toho. Já mám 4 letého norika, je ustájený pastevně, nonstop venku, krmím ho jádrem jen po práci a to litr ovsa a litr krmné směsi, vitamíny, mrkvičku. Jinak je skvělej na vyjížďky i trénujem pár skoků a přiježďujem.

a ještě skoková řady, byly tam 4 křížky a na konci oxírek, myslela jsem, že do nepřeleze. Přeskákal to jako profík. Bylo to nizoučký, ale nevěřila jsem, že to utáhne zádama, tolik skoků za sebou

14.5.2008 09:16

aluska napsal(a):
a ještě skoková řady, byly tam 4 křížky a na konci oxírek, myslela jsem, že do nepřeleze. Přeskákal to jako profík. Bylo to nizoučký, ale nevěřila jsem, že to utáhne zádama, tolik skoků za sebou

Klárko vůbec se toho neboj Já po 22 letech u teplasů,klusáku a slintání po begáncích jsem si taky splnila sen a to v podobě 2-leté noričky Jůlinky Jsem maximálně spokojená

sabora

14.5.2008 11:43
sabora

klafus napsal(a):

s tím krmením to až zas tak zásadní rozdíl neni. napíŠu ti příklad, moje kamarádka má ČT kobylu, ta granulí+ovsa+milion dalšího dostává doslova mraky, můj Kulich, teď co je na pastvě, dostává asi 1kg granulí a to jen večer, + nějakou tu mrkvičku a kousínek chleba a je jakožto chlaďas co je pod sedlo moc pěknej, taky jsem to krmení před časem řešila, podle tech všech tabulek atd, bych z něj vykrmila prasátko na porážku.........

lidi lidi, tak jsem udělala překlep století napsala jsme původně místo slova napíŠu, tohle slovo s písmenem Č

14.5.2008 13:07

woldemortik napsal(a):

na fotce syn bratránka

to je fakt preklep stoletidobre som sa zasmiala

14.5.2008 13:10

woldemortik napsal(a):

na fotce syn bratránka

teda Cipiskovi to ale ide, tomu nasmu tak akurat ide nahanat sa s kobylou a koledovat si o nakladackuminule sa mi pacilo, ako k nej prisiel zo zadu a ona sa pasla, hlavu mala teda dolu a kopla ho takym sposobom, ze vobec nevyhodila, tak decentne mu ukazala, ze jej vliezol do jej sukromneho priestoru a ona sa nemieni on delittak, chudinka mala, pozeral, ze preco obsiahol, ked nic nerobil..

14.5.2008 13:13

woldemortik napsal(a):

na fotce syn bratránka

k tomu zradlu, uz som to sem pisala, ale moji shirci su momentalne len na zelenom plus liz, tak ostanu az do konca pastvy a potom budu dostavat len sekanu susenu vojtesku, repne rizky, olej vitaminky, liz a seno-nedavam jadro, lebo kone sa pracou nepretrhnua su baculky aj bez toho...

14.5.2008 13:41

bonita napsal(a):
k tomu zradlu, uz som to sem pisala, ale moji shirci su momentalne len na zelenom plus liz, tak ostanu az do konca pastvy a potom budu dostavat len sekanu susenu vojtesku, repne rizky, olej vitaminky, liz a seno-nedavam jadro, lebo kone sa pracou nepretrhnua su baculky aj bez toho...

Tak vám bando řeknu livě to zelené jen prospívá.už začíná nabírat zase váhu slona.jsem moc ráda,že už je v pohodě a dokonce se jí dělají už malinké groše.krásně vilínala na předku a na zádi jen na krku ještě ne to teprva příjde

14.5.2008 13:53

woldemortik napsal(a):
Tak vám bando řeknu livě to zelené jen prospívá.už začíná nabírat zase váhu slona.jsem moc ráda,že už je v pohodě a dokonce se jí dělají už malinké groše.krásně vilínala na předku a na zádi jen na krku ještě ne to teprva příjde

ještě jsem chtěla dát foto jak se jim líbí v přístřešku

14.5.2008 14:45

woldemortik napsal(a):
ještě jsem chtěla dát foto jak se jim líbí v přístřešku

jj, je to šikulka, dokonce i cválal na správnou nohu ( jeho neoblíbený cvik ), jenom jsme se nějak blbě nemohli vejít do rohů drezůrního obdélníku, potřebovali bysme je mít spíš trochu rozevřený . Ale bylo to poprvý, co byl obdélník postavenej, tak snad to bude příště lepší. Ale musím říct, že je každá hodina tréninku znát, ochotněji a líp provádí trénované cviky, třeba zastavit a stát, to nesnášel, teď už vydrží stát, obrat kolem předku taky dobrý, lepšíme se v ustupování na holeň ( nebo je to poloviční překrok? V tomhle mám zmatek i já)

14.5.2008 14:49

aluska napsal(a):
jj, je to šikulka, dokonce i cválal na správnou nohu ( jeho neoblíbený cvik ), jenom jsme se nějak blbě nemohli vejít do rohů drezůrního obdélníku, potřebovali bysme je mít spíš trochu rozevřený . Ale bylo to poprvý, co byl obdélník postavenej, tak snad to bude příště lepší. Ale musím říct, že je každá hodina tréninku znát, ochotněji a líp provádí trénované cviky, třeba zastavit a stát, to nesnášel, teď už vydrží stát, obrat kolem předku taky dobrý, lepšíme se v ustupování na holeň ( nebo je to poloviční překrok? V tomhle mám zmatek i já)

takhle mi teď grošatí, pacholek muj zlatej milovanej

14.5.2008 14:52

aluska napsal(a):

snad to bude líp vidět zblízka

14.5.2008 14:53

aluska napsal(a):

....

14.5.2008 14:57

woldemortik napsal(a):
....

jak tžak koukám alčo že jsme se se trefily na stejnou fotku

tady mimi

14.5.2008 15:07

woldemortik napsal(a):
jak tžak koukám alčo že jsme se se trefily na stejnou fotku

tady mimi

no jo, zrovna na to koukám, proč se mi to tam dalo 2x a to ty, Marti

14.5.2008 15:15

aluska napsal(a):
no jo, zrovna na to koukám, proč se mi to tam dalo 2x a to ty, Marti

jo jsem přehnane aktivní

sabora

14.5.2008 17:38
sabora

woldemortik napsal(a):

na fotce syn bratránka

se musim pochlubit
přišli mi brašny, v půlce června jedem na vandr, děsně se těšim, jen nevím jestli se taky tak těší "můj drahá" polovička, bude totiž ten tejden hlídat všechny naše dědičky

sabora

14.5.2008 17:39
sabora

sabora napsal(a):
se musim pochlubit
přišli mi brašny, v půlce června jedem na vandr, děsně se těšim, jen nevím jestli se taky tak těší "můj drahá" polovička, bude totiž ten tejden hlídat všechny naše dědičky

fotka mizerná, ale jinak jsou to supr brašny

14.5.2008 20:22

sabora napsal(a):
fotka mizerná, ale jinak jsou to supr brašny

Zdravíčko. Tak se pochlubím našim novým přírustkem. Klisnička narozena 13.5.08 v 9 hodin ráno.

14.5.2008 20:24

jmisak napsal(a):
Zdravíčko. Tak se pochlubím našim novým přírustkem. Klisnička narozena 13.5.08 v 9 hodin ráno.

A jestě jedna.....

14.5.2008 20:47

jmisak napsal(a):
A jestě jedna.....

Jé, Kubo, ta je úžasná Takže u vás taky všechno ok? nemáš ještě nějakou fotečku? :) přidávám toho našeho prcka, jak si vyskakuje na poníka

14.5.2008 20:50

ettelwen napsal(a):
Jé, Kubo, ta je úžasná Takže u vás taky všechno ok? nemáš ještě nějakou fotečku? :) přidávám toho našeho prcka, jak si vyskakuje na poníka

mno a ještě jednu se mnou :) Jinak jak ses ptala Míšo jestli si ho nechám, tak doufám, že jo :)

14.5.2008 20:58

ettelwen napsal(a):

Jo jo. Malá je čiperka a má se k světu. tady její první krůčky....

14.5.2008 21:19

jmisak napsal(a):
Jo jo. Malá je čiperka a má se k světu. tady její první krůčky....

fakt moc hezká...gratuluju :)

14.5.2008 21:21

ettelwen napsal(a):

já chci taky kobylku

14.5.2008 21:28

ettelwen napsal(a):

Díky někdy se stavím na prcka mrknout.

14.5.2008 21:40

jmisak napsal(a):

určitě se stav, už jsem ti chtěla napsat :) já na tu vaši taky musím zajet mrknout :)

15.5.2008 05:24

ettelwen napsal(a):
určitě se stav, už jsem ti chtěla napsat :) já na tu vaši taky musím zajet mrknout :)

Pro Ettelwen : Tak to se ti ta tvá koňská rodinka bude pomalu rozrůstat Na fotkách jde vidět, že je to velký mazel, a to je dobře:-)

Pro Jmisak : Krásná kobylka, po jakém hřebci je?

15.5.2008 10:20

jmisak napsal(a):

Gratuluju - slezanka a vranka, to se hned tak nepoštěstí.
Tu si necháte, ne? Krasavice

15.5.2008 19:34

sally napsal(a):

Vidíš Lído, tady je jedna vranka. Celkem vyjímečné zbarvení. Třeba bude na prodej

16.5.2008 14:46

sally napsal(a):

Díky. No nějak uplně neplánovaně se zadařilo . Uvidíme jak se vše bude vyvíjet.

16.5.2008 14:47

m i s i c k a napsal(a):
Pro Ettelwen : Tak to se ti ta tvá koňská rodinka bude pomalu rozrůstat Na fotkách jde vidět, že je to velký mazel, a to je dobře:-)

Pro Jmisak : Krásná kobylka, po jakém hřebci je?

Klisnička je po 2367 Brys.

16.5.2008 14:56

jmisak napsal(a):

Zdarec tedka jsem volal kováře jdem na mendy lavina a bogara to bude mazec jsem sama na to zvědavá.zítra kolem 3až5 mi držtě pěsti s lavinou je to vždycky na díl

16.5.2008 17:58

jmisak napsal(a):
Klisnička je po 2367 Brys.

Tak to jsem zvědavá, co z té kobylky vyroste. A že Brys dal vranku, to je super. Krásná kobylka

16.5.2008 18:52

woldemortik napsal(a):

na fotce syn bratránka

Konečně mi řádně funguje net, tak přidávám slíbené fotky hříbat.
Hřebeček po Nacho S:

16.5.2008 18:54

sally napsal(a):
Konečně mi řádně funguje net, tak přidávám slíbené fotky hříbat.
Hřebeček po Nacho S:

A kobylka po Streimur:

16.5.2008 18:59

jmisak napsal(a):

No, kdyby náhodou vranka na prodej byla, dejte echo.
Poslední barva, co mi chybí do sbírky.

16.5.2008 19:02

sally napsal(a):
A kobylka po Streimur:

Ta kobylka po Streimurovi má krásnou barvu ( ikdyž ještě přelíná) . Tak Lído už máš všechny kobylky vyhřebené, že?

16.5.2008 19:15

m i s i c k a napsal(a):
Ta kobylka po Streimurovi má krásnou barvu ( ikdyž ještě přelíná) . Tak Lído už máš všechny kobylky vyhřebené, že?

Neé, eště Situši. Je protivná už jak čert na koně, ale ještě si počká, než se panděra zbaví. Termín má 11.6.
Tahle poslední Streimurka bude tmavě hnědá šimla, je hodně prokvetlá. Takže v dospělosti barva asi zhruba jako Steiman.
Vůbec se to zatím jeví, že tu u nás bude po Streimurovi samý šiml .

16.5.2008 19:18

m i s i c k a napsal(a):

Ještě jeden spící NachoSák:

16.5.2008 19:29

sally napsal(a):
Neé, eště Situši. Je protivná už jak čert na koně, ale ještě si počká, než se panděra zbaví. Termín má 11.6.
Tahle poslední Streimurka bude tmavě hnědá šimla, je hodně prokvetlá. Takže v dospělosti barva asi zhruba jako Steiman.
Vůbec se to zatím jeví, že tu u nás bude po Streimurovi samý šiml .

ta má teda hvězdu na hlavě :-) Ono fakt ti Streimuři mají zajímavé zbarvení. Bud' je to celý Streimur, nebo to má hnědou hlavu, bílé tělo a černé nohy, jak ta kobča od tvé kamarádky

16.5.2008 19:31

m i s i c k a napsal(a):
ta má teda hvězdu na hlavě :-) Ono fakt ti Streimuři mají zajímavé zbarvení. Bud' je to celý Streimur, nebo to má hnědou hlavu, bílé tělo a černé nohy, jak ta kobča od tvé kamarádky

Jak tak sleduju,t ak se letos rodí víc hřebečci než kobylky

Přidejte reakci

Přidat smajlík