Ahoj Marti! Wim je stále na prodej, ale bohužel se hřebičci prodávají hůře jak klisničky. Je pravdou, že Wim tu Wildu někdy hodně zlobí, ale zatím si nijak vážně neubližují. Řekla bych, že riziko je stejné jako když je stádo mladých valachů nebo hřebečků. Sem tam kopanec a nebo kousnutí, ale žádné vážné zranění. A co se týká možnosti připuštění, tak zatím je ještě mladý a neví jak na to.. Ale kdyby k tomu došlo, tak bych se nezlobila.Nejsou příbuzní, Wim je po kvalitních rodičích.... Možná se někomu můj názor nemusí líbit, ale bohužel je dnes skoro vše o penězích. Jsou lidi, co chtějí frísa, ale nemají na to dostatek peněz a takovéto hříbě je potom o 1/3levnější a proto i prodejnější.
monikafris
napsal(a):
Ahoj Marti! Wim je stále na prodej, ale bohužel se hřebičci prodávají hůře jak klisničky. Je pravdou, že Wim tu Wildu někdy hodně zlobí, ale zatím si nijak vážně neubližují. Řekla bych, že riziko je stejné jako když je stádo mladých valachů nebo hřebečků. Sem tam kopanec a nebo kousnutí, ale žádné vážné zranění. A co se týká možnosti připuštění, tak zatím je ještě mladý a neví jak na to.. Ale kdyby k tomu došlo, tak bych se nezlobila.Nejsou příbuzní, Wim je po kvalitních rodičích.... Možná se někomu můj názor nemusí líbit, ale bohužel je dnes skoro vše o penězích. Jsou lidi, co chtějí frísa, ale nemají na to dostatek peněz a takovéto hříbě je potom o 1/3levnější a proto i prodejnější.
Nic proti, jen po u nás provedené kontrole ČPI upozorňuju, že podle info od inspektora od letoška nelze hříbata bez připouštěcího lístku ( tedy po otci bez licence) řádně registrovat - a chovatel/ další majitel se vystavuje riziku sankcí, z toho plynoucích.
Je riziko mít roční hřebce ve stádě, kde nejsou všechny kobyly březí. Řešením pak po odvedení hřebce je přešetření klisen na březost a pokud ji prcek zařídil, tak vyvolání potratu. Oni hoši dospějí ze dne na den, znám to. Říjící se klisny to urychlí.
Každý jak si zařídí, tak to má - tohle prosím nebrat jako rýpání ( do cizích koní mi nic není), ale jako info, které může zabránit příštím komplikacím s úřady
sally
napsal(a):
Nic proti, jen po u nás provedené kontrole ČPI upozorňuju, že podle info od inspektora od letoška nelze hříbata bez připouštěcího lístku ( tedy po otci bez licence) řádně registrovat - a chovatel/ další majitel se vystavuje riziku sankcí, z toho plynoucích.
Je riziko mít roční hřebce ve stádě, kde nejsou všechny kobyly březí. Řešením pak po odvedení hřebce je přešetření klisen na březost a pokud ji prcek zařídil, tak vyvolání potratu. Oni hoši dospějí ze dne na den, znám to. Říjící se klisny to urychlí.
Každý jak si zařídí, tak to má - tohle prosím nebrat jako rýpání ( do cizích koní mi nic není), ale jako info, které může zabránit příštím komplikacím s úřady
Kdo má víc koní pod kapotou?
westgirl
napsal(a):
Taťka Pavoš
a jeho harém,kobča Ambers s letošním hřebečkem
westgirl
napsal(a):
a jeho harém,kobča Ambers s letošním hřebečkem
kdysi plemeník,valach QH Gaylena Ramazotti - ranč Meadow na Zlínsku
ghajariy
napsal(a):
Hani, nemáš prosím víc fotek Ramazottiho? Kamarádka teď začla jezdit na jeho dceři, která mimochodem vypadá nádherně. Určitě sem hodí fotečku, jak bude na netu, já ji v počítači nemám. Oba malušci jsou krásní...
čááu, nemáte prosím prosím někdo nějaké fotečky z parkurů 3.5. z příluku????, Pošlete mi je prosím na mail: qajule@centrum.cz prosííím prosíím
ghajariy
napsal(a):
Hani, nemáš prosím víc fotek Ramazottiho? Kamarádka teď začla jezdit na jeho dceři, která mimochodem vypadá nádherně. Určitě sem hodí fotečku, jak bude na netu, já ji v počítači nemám. Oba malušci jsou krásní...
Dotázek - ještě pořád se Ramazottimu říká Šmejdík? Když na něm jezdil Libor, tak mu jinak neřekl.
famona
napsal(a):
Dotázek - ještě pořád se Ramazottimu říká Šmejdík? Když na něm jezdil Libor, tak mu jinak neřekl.
Díky Evi,a Peťo mám ještě pár starších fotek Ramazottiho ale na zrcadlovce.nevím jestli mu ještě tak říkají jen jsem na ten ranč byla mrknout po delší době,do ohrady,kdysi tam kámoš na těch koních jezdil,hlavně na paintovi Investment Jackovi
aaance
napsal(a):
Ahoj Kači!! co máš s mobilem, jsem ti psala a myslím, že se to ani nedoručilo.....
hej mám asi 3 tvé fotky a další má kámoška, pošli mi maila, ti je pošlu....
jako můj telefon leží někde zadupaný na Příluku , takže sms mi nedošla.. v pátek mi někde vypadl, jenže nvm kde, takže počítám, že už se ke mně nedostane. Můj mail je : Katka.brigulka@seznam.cz ..díky moc :-*
briga
napsal(a):
jako můj telefon leží někde zadupaný na Příluku , takže sms mi nedošla.. v pátek mi někde vypadl, jenže nvm kde, takže počítám, že už se ke mně nedostane. Můj mail je : Katka.brigulka@seznam.cz ..díky moc :-*
Zdar, Kačí, hej psala jsem ti na mail, včera(středa), dřív jsem se tam totiž nedostala
kdyžtak mi teda písni na mob. z netu nebo tak..... poslala jsem ti tam aj moje icq
čusina, pozdravuj kobylu
monikafris
napsal(a):
Ahojte fšeci! Tak prozměnu přidám i jednu duši lidskou- už se těším až začne jezdit
ta kopretinka je úžasná ! jinak na http://lenkaatango.rajce.idnes.cz/ je kačka od porodu. krásný den všem. jinak už jezdím- přidávám foto.
westgirl
napsal(a):
ahojte tak posílám fotečku Lady Gaylena Ramazotti. zatím jich víc nemám ale časem určite neco bude.
tango
napsal(a):
ta kopretinka je úžasná ! jinak na http://lenkaatango.rajce.idnes.cz/ je kačka od porodu. krásný den všem. jinak už jezdím- přidávám foto.
pár foteček z dneška
monikafris
napsal(a):
Wim
ahoj všem, pro upřesnění-žiju já i betinka. ted jsem se dostala k netu ale zase dlouho nedostanu, bohužel na sajmiho dlouho nesednu ale aspon bude mit dlouhé prázdniny. mějte se všeci fajn a važte si chvíle které strávíte s druhými!!! nobojte se říct někomu že ho máte rádi, nikdy není pozdě pokud už není pozdě tak že nežije! taky chci poděkovat marti k., na sajmiho už se pomoci berlí chodím dívat, je to má momentální radost a chut do života.
sajma
napsal(a):
ahoj všem, pro upřesnění-žiju já i betinka. ted jsem se dostala k netu ale zase dlouho nedostanu, bohužel na sajmiho dlouho nesednu ale aspon bude mit dlouhé prázdniny. mějte se všeci fajn a važte si chvíle které strávíte s druhými!!! nobojte se říct někomu že ho máte rádi, nikdy není pozdě pokud už není pozdě tak že nežije! taky chci poděkovat marti k., na sajmiho už se pomoci berlí chodím dívat, je to má momentální radost a chut do života.
Ahojky Jani. Moc ti držím pěsti! Tobě i Betynce! Chci jen říct že kdyby jsi kdykoliv a cokoliv potřebovala at už s koníkem nebo s Betkou tak klidně pisni. Koki
ingrid0santos

koki
napsal(a):
Ahojky Jani. Moc ti držím pěsti! Tobě i Betynce! Chci jen říct že kdyby jsi kdykoliv a cokoliv potřebovala at už s koníkem nebo s Betkou tak klidně pisni. Koki
Jaňulko taky přeji ať se z toho brzo dostaneš, alespoň z části, moc jsem ti držela palce! Mám tě ráda drž se!
monikafris
napsal(a):
Wim
Jak přežíváte ty horka? Přidám jednu takovou ochlazovací fotku.
famona
napsal(a):
Jak přežíváte ty horka? Přidám jednu takovou ochlazovací fotku.
Jenom nevím a marně dumám, proč se seno vždycky dělá, když sluničko smaží pokožku a vypaluje podkožní tukové zásoby.... nebylo by lepší v potoku?
monikafris
napsal(a):
Reklama na sušené a kravské mléko...mrňous a ségra
monikafris
napsal(a):
vzácnost v ČR - brabantský chlaďásek! Raková - Zádveřice
monikafris
napsal(a):
mají tam 3...hřebec
monikafris
napsal(a):
nové shagya arab - mimi na Bomba ranči,hřebeček po Dahoman
westgirl
napsal(a):
nové shagya arab - mimi na Bomba ranči,hřebeček po Dahoman
kukuč
westgirl
napsal(a):
kukuč
příbuzný Koudy si koupil jeep,tak jsme ho otestovali - schovávání sena po rančersku
monikafris
napsal(a):
Na těchto maccích
monikafris
napsal(a):
no na sedláka se nedám,raději zůstanu tím ing - Koudy
monikafris
napsal(a):
ahooj Rozi!!co Isinka,uz víš jak to dopadlo - výsledky?bohužel Koudy nemá čas vozit oře na závody a seno vez taky výjimečně
sajma
napsal(a):
a konec pa
Ahoj Jani! Sajmík vypadá ted´velmi dobře. Je kulatóučký! I moje Wilda, která nebývá tak kulatá je letos víc kulatější než kdy jindy. Asi je letos dobrá tráva
monikafris
napsal(a):
Ahoj Jani! Sajmík vypadá ted´velmi dobře. Je kulatóučký! I moje Wilda, která nebývá tak kulatá je letos víc kulatější než kdy jindy. Asi je letos dobrá tráva
Tak jak si všichni užíváte prázdnin? Sice se nám teď to počasí krapek kazí, ale snad to bude brzy zase dobrý
sajma
napsal(a):
a konec pa
Jani, Sajmíka si pamatuju ještě jako drobka, když jsem ho naposledy fotila Jestli budeš chtít, tak se můžem zase na někdy domluivit, tentokrát mám o trošku lepší foťáček, tak kdyby byl časík a hezký počasí, tak můžem něco spáchat, jak jsem se už dlouho domlouvali, hm?
westgirl
napsal(a):
Ahoj Hani, máš krásný koníky Až se zase potkáme v tiskárnách, tak pokecáme, těším se
Ahoj Rozi, teďka nedávno jsem jela kolem vašeho a viděla tu tvoji krásku v ohradě-fakt je moc pěkná naposledy jsem vás totiž viděla ještě jako dvouleté na kurzíku u Zuzky
Martinko, a co teďka děláte s kobylkou? Jezdíte závodně? A pořád máte doma i její maminku nebo dva koníky?
P.S. děkuji za pochvalu
vija
napsal(a):
Tak jak si všichni užíváte prázdnin? Sice se nám teď to počasí krapek kazí, ale snad to bude brzy zase dobrý
Ahoj, prázniny užívám poměrně dobře, snažíme se o nemožné a to ze sebe něco udělat :D,, no že by se dařilo se říct nedá :D, jinak se i nudím, nečekaně :D..
briga
napsal(a):
Ahoj, prázniny užívám poměrně dobře, snažíme se o nemožné a to ze sebe něco udělat :D,, no že by se dařilo se říct nedá :D, jinak se i nudím, nečekaně :D..
Nudíš? V srpnu mám ještě nějaký volno, nespácháme něco?
Ale jináč holky jste moc šikovný
sajma
napsal(a):
pro viju-jani ozvi se budu ráda za fotky a pokecáme co?
Tak to je supeeer, to jsme ráda Hned jak bude chvilička, tak se ozvu
Marti, to mě moc mrzí :( , nevěděla jsem. Byla to bezpochyb skvělá kobylka.
Jinak jsem ráda, že na sobě pracujete, jste s Izou šikovné a myslím, že se na závodech brzy objevíte mezi profíky držím palce :)
vija
napsal(a):
Nudíš? V srpnu mám ještě nějaký volno, nespácháme něco?
Ale jináč holky jste moc šikovný
No, docela jo :D,, to je nevýhoda mít koně doma :D, pak to vypadá, že furt sedím u PC :D... ale zas je fakt, že v takovém vedru se nic jiného "nedá" dělat :-X.
Spáchat něco klidně můžem, pokud bude kdy a bude to vycházet jak tobě, tak mě .
A k te šikovnosti se radši nebudu vyjadřovat :D. Ale Cookie ti pěkně nabral ;-), už dohání Bellu .
vija
napsal(a):
Marti, to mě moc mrzí :( , nevěděla jsem. Byla to bezpochyb skvělá kobylka.
Jinak jsem ráda, že na sobě pracujete, jste s Izou šikovné a myslím, že se na závodech brzy objevíte mezi profíky držím palce :)
ahoj Vijo,děkuju taky máš hezkého koníka,škoda že ten můj prťous taky není tmavší - třeba jak ten Tvůj.teď olézá a je jak ségra skoro jo až budeš brigádničit,pokecáme,těším
westgirl
napsal(a):
ahoj Vijo,děkuju taky máš hezkého koníka,škoda že ten můj prťous taky není tmavší - třeba jak ten Tvůj.teď olézá a je jak ségra skoro jo až budeš brigádničit,pokecáme,těším
Zdravím všechny Zlíňáky! Nechce někdo malé černé kotě? Někdo nám ho hodil za stodolu. Jsme u cesty a tady určitě dlouho nevydrží. Zkoušela jsem mít kočku, ale vždy se ztratila a nebo ji přejelo auto. Proto již nechci žádnou kočku. Pokud by měl někdo o černého kocourka zájem, napište na mail a nebo tel.: 737 015 919. M
ahoj Marti,chudera trochu se po dlouhé době zapotila asi tím stejně,ty naše krasavice to by byla pára
briga
napsal(a):
No, docela jo :D,, to je nevýhoda mít koně doma :D, pak to vypadá, že furt sedím u PC :D... ale zas je fakt, že v takovém vedru se nic jiného "nedá" dělat :-X.
Spáchat něco klidně můžem, pokud bude kdy a bude to vycházet jak tobě, tak mě .
A k te šikovnosti se radši nebudu vyjadřovat :D. Ale Cookie ti pěkně nabral ;-), už dohání Bellu .
Jo, jsem moc ráda a jsem taky hodně zvědavá, co z něj vyroste
westgirl
napsal(a):
No tyjo ale bůhvíkdy se k vám zase dostanu, prej nějak není prácička bo co- škoda mno :( Ale děkuji za kompliment koníkovi, já si zase kolikrát říkám, že mi přijde, že mi tmavne
vija
napsal(a):
No tyjo ale bůhvíkdy se k vám zase dostanu, prej nějak není prácička bo co- škoda mno :( Ale děkuji za kompliment koníkovi, já si zase kolikrát říkám, že mi přijde, že mi tmavne
Tak my jsme dneska zase trochu blbli s foťáčkem
ingrid0santos

XXX.XXX.74.10
vija
napsal(a):
mno dobrá, už končím - ale hodně se jich fakt povedlo
Hledám někoho, kdo by chtěl společníka ke svému koníkovi. mám 8mi letého valacha Hafling x Čt, výborně krmitelný, ježděn na parelce, pracuje se s ním ze země..je to koník jednoho pána, má tendenci občas ,,útočit"(=občas vyjede zubama) na cizí lidi, je nedůvěřivý-důvod-týrání předchozími majiteli. (dobrý hlídač na zahradu) , často se šklebí..pokud si zvykne na určité lidi, je naprosto nekonfliktní. na levé oko je viditelnost slabší- léčena měsíční slepota. jinak naprosto zdravý. Proč a komu ho chci ..,,zapůjčit"? Mám dvě práce, a málo času...a navíc potřebuju aby na něj někdo dohlížel neustále.. koník je celoročně venku-i v zimě-není ničím dokrmován-pouze seno /tráva... je na pastvině s dalšími 15ti koňmi, a já na něj mám čas jen jendou týdně, a to si myslím že je škoda ho nevyužít. Ale nespěchám na to, chci mít opravdu jistotu, že půjde k dobrým lidem, kteří pochopí jeho povahu a budou s ním zacházet hezky. chci ho pronajmout na čas, než uvidím, kde bych ho v okolí Zlína mohla umístit na pastviny-což mi zlínští dají za pravdu není vůbec jednoduché. Koník se momentálně nachází na Uherskobrodsku. Požaduji pro něj pobyt 24/7 venku, a společnost alespoň jednoho koně. Je ježděn westernově. bez podkov.výška kolem 160 KVH. Zlín a okolí
ingrid0santos

XXX.XXX.74.10
ingrid0santos
napsal(a):
Hledám někoho, kdo by chtěl společníka ke svému koníkovi. mám 8mi letého valacha Hafling x Čt, výborně krmitelný, ježděn na parelce, pracuje se s ním ze země..je to koník jednoho pána, má tendenci občas ,,útočit"(=občas vyjede zubama) na cizí lidi, je nedůvěřivý-důvod-týrání předchozími majiteli. (dobrý hlídač na zahradu) , často se šklebí..pokud si zvykne na určité lidi, je naprosto nekonfliktní. na levé oko je viditelnost slabší- léčena měsíční slepota. jinak naprosto zdravý. Proč a komu ho chci ..,,zapůjčit"? Mám dvě práce, a málo času...a navíc potřebuju aby na něj někdo dohlížel neustále.. koník je celoročně venku-i v zimě-není ničím dokrmován-pouze seno /tráva... je na pastvině s dalšími 15ti koňmi, a já na něj mám čas jen jendou týdně, a to si myslím že je škoda ho nevyužít. Ale nespěchám na to, chci mít opravdu jistotu, že půjde k dobrým lidem, kteří pochopí jeho povahu a budou s ním zacházet hezky. chci ho pronajmout na čas, než uvidím, kde bych ho v okolí Zlína mohla umístit na pastviny-což mi zlínští dají za pravdu není vůbec jednoduché. Koník se momentálně nachází na Uherskobrodsku. Požaduji pro něj pobyt 24/7 venku, a společnost alespoň jednoho koně. Je ježděn westernově. bez podkov.výška kolem 160 KVH. Zlín a okolí
více na www.santoskovy.estranky.cz
ingrid0santos

XXX.XXX.74.10
ingrid0santos

XXX.XXX.74.10
ingrid0santos

XXX.XXX.74.10
no mě jde hlavně o to, aby na něj byl dohled...tam u nás se moc nekontrolujou, je tam dost práce na to, aby se individuálně běhalo za každým koněm po 17ti hektarech..tak bych spíš chtěla, aby na něj dával někdo pozror. nijak na to nespěchám, jen kdyby měl někdo zájem, nebo měl koníka samotného a hledal společnost
ingrid0santos
napsal(a):
no mě jde hlavně o to, aby na něj byl dohled...tam u nás se moc nekontrolujou, je tam dost práce na to, aby se individuálně běhalo za každým koněm po 17ti hektarech..tak bych spíš chtěla, aby na něj dával někdo pozror. nijak na to nespěchám, jen kdyby měl někdo zájem, nebo měl koníka samotného a hledal společnost
A co takhle ho nechat tam, kde teď je, jen třeba mu najít nějakou kamarádku, co by občas za ním došla a vždycky ti o něm podala nějaké info?
Nevím, ale stejně jak Martinka bych hledala jné řešení než ten pronájem...
Marti máš ICQ nebo nějaký web? Nechceš se mi ozvat? Moje najdeš na webíku www.vija.wz.cz díky
ingrid0santos

XXX.XXX.74.10
vija
napsal(a):
A co takhle ho nechat tam, kde teď je, jen třeba mu najít nějakou kamarádku, co by občas za ním došla a vždycky ti o něm podala nějaké info?
Nevím, ale stejně jak Martinka bych hledala jné řešení než ten pronájem...
no ono je to..dost daleko od civilizace a navíc tam je ..ehm.-.nebo vlastně není příjezdová cesta:) jak bych to řekla...,,polňačka" po které za deště nedojedeš a jdeš 2km pěšky:) spoje taky nic moc...jako pro koně je tam ráj, mají všechno co do jejich ,,přirozeného " života patří, ale pochybuju, že by se tam někomu chtělo a navíc mě jde hlavně o to, aby na něj byl dohled pořád..jednou týdně si ho kontroluju sama...ale to je o ničem... a navíc jelikož mám práci ve Zlíně, chtěla bych ho mít i blíž..ale to je na jiou diskuzi..ale vím, že sehnat ve zlíně pastviny...
ingrid0santos
napsal(a):
no ono je to..dost daleko od civilizace a navíc tam je ..ehm.-.nebo vlastně není příjezdová cesta:) jak bych to řekla...,,polňačka" po které za deště nedojedeš a jdeš 2km pěšky:) spoje taky nic moc...jako pro koně je tam ráj, mají všechno co do jejich ,,přirozeného " života patří, ale pochybuju, že by se tam někomu chtělo a navíc mě jde hlavně o to, aby na něj byl dohled pořád..jednou týdně si ho kontroluju sama...ale to je o ničem... a navíc jelikož mám práci ve Zlíně, chtěla bych ho mít i blíž..ale to je na jiou diskuzi..ale vím, že sehnat ve zlíně pastviny...
Můžeš ještě zkusit pana Kováře z Louk ve Zlíně, údajně by měl mít i pastvinku nějakou. víš o tom? chceš kontakt?
ingrid0santos

XXX.XXX.74.10
vija
napsal(a):
Marti máš ICQ nebo nějaký web? Nechceš se mi ozvat? Moje najdeš na webíku www.vija.wz.cz díky
tak nakonec jsem se rozhodla Santose prodat, tak kdyby měl někdo zájem..info na mailu
ingrid0santos
napsal(a):
tak nakonec jsem se rozhodla Santose prodat, tak kdyby měl někdo zájem..info na mailu
Pro Janču: ozvy se ohledně kobylky!
Ahoj Marti. Myslíš pana vernera? To je náš soused! Budeme bydlet hned naproti a pokud bude malá moc akční a budeme stavět,tak si k němu tanga možná na jaře dám,ať ho mám blíž. Holt Slavičín, tam pastviny jsou,ale všude na nich krávy, jen vyjímečně se to obdělává nebo tam má někdo koníky. Ale pan verner to tam má opravdu krásné. Ale ta cesta k němu je docela šílená.
jessyn
napsal(a):
teda ty se máš, taky jsem uvažovala, že si něco dovezu z Polska, ale tak momentálně mám jiné starosti...dej photo
Delorto
jessyn
napsal(a):
Aha, takže od Kyselých, jo? Moc hezoučkej
JJ, jaktože si ti poznala? mají tam ještě na prodej ryzáka 3letého krásného, vyššího...jak jsem se jela na něj podívat hned jsem věděla,je užasný,má svou osobnost, takový malý prďa ale to arabci v roku jsou, připomíná mi trošku sajma když jsem si ho dovedla,a co jesyn?
sajma
napsal(a):
JJ, jaktože si ti poznala? mají tam ještě na prodej ryzáka 3letého krásného, vyššího...jak jsem se jela na něj podívat hned jsem věděla,je užasný,má svou osobnost, takový malý prďa ale to arabci v roku jsou, připomíná mi trošku sajma když jsem si ho dovedla,a co jesyn?
Poznala-jednoduše, o araby se zajímám, ale tak furt váhám, Jess je na prodej, obsedla jsem ho a začínám se zajížděním, je bez problému, chci většího koně, takže když araba, tak asik dospělého...hříbat už jsem měla dost, takže začnu spíš s chovem, než pořád piplat hříbata cizí..uvidím co bude, alternativ je hodně, ale místa budu mít dost, nabízím i ustájení, koupili jsme barák, takže se s koníkama stěhuji
sice jsem doteď měla ustájko všude zdarma a bez problému, ale svoje je svoje