Pochlubte se jak máte šikovné protějšky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2008 14:12

Fotka manžela coby trikového jezdce + video na: www.ranchnazarach.estranky.cz v rubrice novinky.

9.6.2008 14:33

jenee napsal(a):
Fotka manžela coby trikového jezdce + video na: www.ranchnazarach.estranky.cz v rubrice novinky.

Ahojky, chtěla bych se zeptat, kde Váš ranč sídlí, a zda-li máte v nejbližší době nějakou pěknou akci. Vidím, že u Vás je živo, parádní videa!!!

9.6.2008 15:27

xpetrax napsal(a):
Ahojky, chtěla bych se zeptat, kde Váš ranč sídlí, a zda-li máte v nejbližší době nějakou pěknou akci. Vidím, že u Vás je živo, parádní videa!!!

Ranč je v Trojanovicích u Frenštátu p.R. severní Morava. Tuto džigitovku v podání mého šikovného mužíčka můžete vidět 12.7.2008 od 13.00 na našem Western Show ( společně s ním pojedou ještě další dva nejlepší trikoví jezdci u nás), taktéž v Trojanovicích. A nejen to, bude tam spousta dalších ukázek. Přijďte, nebudete litovat.

9.6.2008 19:03

jenee napsal(a):
Ranč je v Trojanovicích u Frenštátu p.R. severní Morava. Tuto džigitovku v podání mého šikovného mužíčka můžete vidět 12.7.2008 od 13.00 na našem Western Show ( společně s ním pojedou ještě další dva nejlepší trikoví jezdci u nás), taktéž v Trojanovicích. A nejen to, bude tam spousta dalších ukázek. Přijďte, nebudete litovat.

můj protějšek při práci ze země ...musím říct že má na to ale dost slabé nervy

9.6.2008 21:07

sccary napsal(a):

hlavně, že se snaží

9.6.2008 21:47

jenee napsal(a):
hlavně, že se snaží

nj pravda...

9.6.2008 22:12

sccary napsal(a):

ahoj, přiznám se, že se v pnh moc nevyznám, ale jen mě tak zajímalo, čeho se tímto cvikem docílí

9.6.2008 22:17

haribo86 napsal(a):
ahoj, přiznám se, že se v pnh moc nevyznám, ale jen mě tak zajímalo, čeho se tímto cvikem docílí

to jsou naše začátku podle dvd .....je to otáčení koně ale iri to chapala trošku jinak jinak ale musim rict ze se muj mily stara o vse odtatni jako jsou vybehy, kovar,pristresky krmeni proste vse co je potreba

11.6.2008 11:24

jenee napsal(a):

Tady je muj expert ten s vousama

11.6.2008 11:26

habecko napsal(a):
Tady je muj expert ten s vousama

a jeste jak spi po obede spolecne

16.6.2008 22:33

habecko napsal(a):
a jeste jak spi po obede spolecne

můj protějšek je spíš koňák z donucení,takže dělá takvé ty těžší práce okolo sena a výběhů a tak jednou za měsíc si sjede.Rozený jezdec to není,ale celkem mu to jde,tak se občas proháníme po loukách spolu a je to supr.

16.6.2008 22:34

v v napsal(a):
můj protějšek je spíš koňák z donucení,takže dělá takvé ty těžší práce okolo sena a výběhů a tak jednou za měsíc si sjede.Rozený jezdec to není,ale celkem mu to jde,tak se občas proháníme po loukách spolu a je to supr.

16.6.2008 22:50

v v napsal(a):

tak můj protějšek se také stará o vše kolem koníseká,co se pokazí,to opraví,vozí nás po závodech,chodí krmit a podestýlat...za což mu moooc děkuju....také se občas i sveze

17.6.2008 08:10

smisek napsal(a):
tak můj protějšek se také stará o vše kolem koníseká,co se pokazí,to opraví,vozí nás po závodech,chodí krmit a podestýlat...za což mu moooc děkuju....také se občas i sveze

Já zatím doma uně nemám ale plán pro letošní léto-podzim je stavba stáje...přijde mi že Tomáš chce stáj víc než já...furt mě honí, pořád se ptá...jsem za něj moc ráda Jinak z koní má celkem respekt ale mám v plánu ho do koňské říše začlenit...uvidíme jak se toho chytne
Ke koním semnou občas jde...

17.6.2008 10:47

haisovad napsal(a):
Já zatím doma uně nemám ale plán pro letošní léto-podzim je stavba stáje...přijde mi že Tomáš chce stáj víc než já...furt mě honí, pořád se ptá...jsem za něj moc ráda Jinak z koní má celkem respekt ale mám v plánu ho do koňské říše začlenit...uvidíme jak se toho chytne
Ke koním semnou občas jde...

Ahojky,
ja mam přítele, který má koníky rád, ale bojí se jich, a tak mi i odmítne kobču jen podržet.. :-) na koně jsem ho dostala, jen jak měl trošku v krvi fotku nemám, škoda...

17.6.2008 11:39

jenee napsal(a):

tož moje zlato je sice fotbalista, ale k ořům jsem ho moc přemlouvat nemusela, takže hned ze startu měl obrovské plus....všichni ostatní chlapi mamrali...
není to nějaký extra jezdec, páč na to nemá čas, což je škoda, páč jinak je talent na všechno...
ale pokud není v prácii nebo na tréninku - tak se vším pomůže - seno, sláma, piliny, úklid, sekání a tak...
a jezdí se mnou to moje "statečno" i bez sedla plavit..:)

17.6.2008 11:41

jenee napsal(a):

ale dostat ho do rajtek nehrozí, nebude nikomu dělat Harapesa:)))
ale pantalony snese a chapsy se sebzapřením - baletka jedna:)
ale oře má fakt rád...

17.6.2008 15:38

kukinatost napsal(a):
ale dostat ho do rajtek nehrozí, nebude nikomu dělat Harapesa:)))
ale pantalony snese a chapsy se sebzapřením - baletka jedna:)
ale oře má fakt rád...

no muj přitel vydival koně tak z rychlíku.než potkal mě....i když je mám doma sam od sebe za nima nejde občas jukne z dálky....ale staví boxy,vozí mi seno slámu.....když je potřeba i koně podrží dokonce i nohy když je potřeba....ale s ježděnim to vidím bledě...má 100kg a koně by mi rozsedl..kdysi když byl tenčí tak tu snaha byla .....a chladasa kvuli němu kupovat teda nebudu..stačí když podpoří a pomůže stím co doma máme...tak aspon krotí koně jiné...

17.6.2008 15:44

dakotka napsal(a):
no muj přitel vydival koně tak z rychlíku.než potkal mě....i když je mám doma sam od sebe za nima nejde občas jukne z dálky....ale staví boxy,vozí mi seno slámu.....když je potřeba i koně podrží dokonce i nohy když je potřeba....ale s ježděnim to vidím bledě...má 100kg a koně by mi rozsedl..kdysi když byl tenčí tak tu snaha byla .....a chladasa kvuli němu kupovat teda nebudu..stačí když podpoří a pomůže stím co doma máme...tak aspon krotí koně jiné...

No tak ten můj koně nemá rád - jasně když je potřeba koníky podrží , ale kolem koní si vše dělám sama . Jediná věc co se týče práce u koní při které pomůže je jen při sklizni sena nebo kupuje oves .......
Na koně sedl asi 3 x za život ale potřetí už byl i sám jen se mnou na vyjížďce na kobyle A1/1 a přežily to oba .....

17.6.2008 16:15

haribo86 napsal(a):

Díky tomu cviku se kůň uvolní v žebrech (pokud se dělá dobře ;) ), což pak využijete v další práci... (bez toho by se kůň např. neohnul na kruhu - myslím jako bez uvolnění mimojiné v žebrech, netvrdím, že tohle je jediný způsob, jak ho uvolnit...).

17.6.2008 16:58

janele napsal(a):
Díky tomu cviku se kůň uvolní v žebrech (pokud se dělá dobře ;) ), což pak využijete v další práci... (bez toho by se kůň např. neohnul na kruhu - myslím jako bez uvolnění mimojiné v žebrech, netvrdím, že tohle je jediný způsob, jak ho uvolnit...).

Ten můj koně nemá rád...jak tu pár lidi psalo. Ale od doby, co máme koně vlastního..ho má moc rád...je celej žhavej do čištění, kolikrát mě zprcne, že ne, že to nemám pořádně...a sám to dodělá Nebo mu pořád něco povídá, podrží, když čistím, odvede z výběhu do výběhu - do stáje. Společně se staráme o seno, slámu, oves, ječmen.

Koně nesnášel a nikdy ho nechtěl...a nakonec mi na něj půjčil.

17.6.2008 20:51

jenee napsal(a):

Tak to já mám poměrně štěstí - klofla jsem koňaře
Jezdí dýl a líp jak já, akorát na to má v posledních letech kvůli práci málo času, takže jsem ho možná dohnala a předhonila
Jinak jsme teda oba zarytý angláni (i když hlavně on - mě baví i nějaký to experimentování a pitominky na provazovce) , parkuráci.
Takže mi nějaký vyčítání péče o koně nehrozí, i když občas rád mručí že radši uvařím koním než jemu

17.6.2008 21:29

janda napsal(a):
Tak to já mám poměrně štěstí - klofla jsem koňaře
Jezdí dýl a líp jak já, akorát na to má v posledních letech kvůli práci málo času, takže jsem ho možná dohnala a předhonila
Jinak jsme teda oba zarytý angláni (i když hlavně on - mě baví i nějaký to experimentování a pitominky na provazovce) , parkuráci.
Takže mi nějaký vyčítání péče o koně nehrozí, i když občas rád mručí že radši uvařím koním než jemu

Tak ten můj, když jsme se poznali, byl sice kluk ze statku, ale koně neměli a nic mu také neříkali. Zlomilo se to až na jedné jízdárně, kde jsme si byli jzajezdit.
Pak se koupil 1.koník, pak 2. a už máme 3 koníky.
Jinak mi pomáhá se senem, odvézt hnojík, vykydat, dovézt vodu. Při strouhání drží koně.
Koně většinou čistím já, občas kydám, prostě se o práci dělíme, jak kdo má čas.
Jezdíme oba rekreačko, i když ty vyjíždky ve dvou jsou vzácné, protože máme malé děti a to hlídání také není pořád. Jízdárna nás moc nebaví.

18.6.2008 11:33

marketka napsal(a):
Tak ten můj, když jsme se poznali, byl sice kluk ze statku, ale koně neměli a nic mu také neříkali. Zlomilo se to až na jedné jízdárně, kde jsme si byli jzajezdit.
Pak se koupil 1.koník, pak 2. a už máme 3 koníky.
Jinak mi pomáhá se senem, odvézt hnojík, vykydat, dovézt vodu. Při strouhání drží koně.
Koně většinou čistím já, občas kydám, prostě se o práci dělíme, jak kdo má čas.
Jezdíme oba rekreačko, i když ty vyjíždky ve dvou jsou vzácné, protože máme malé děti a to hlídání také není pořád. Jízdárna nás moc nebaví.

Tak já se taky přidám,když jsme se s manželem poznali taky koniky znal asi jen s knižek a moc je taky nemusel,ale časem si zvykl a pochopil,že ja jsem prostě koňař tělem i duši,a přišel tomu i na chuť.Sice nejezdi,ale co se tyče prace kolem mi vždycky pomuže když jen pohledem poprosim,vyklidi koně ven-jak neni v praci,vymistuje jak ja nemužu,nakosi travu,nakrmi,opravi co se da a se skokovym materialem taky něco vykuti-pač ja pořad něco chci....chichi.No a mimo to našimaji asi pul tisícové státo oveček a kolem toho je taky dřiny,takže pomáhá i tam co se týče košení,obráceni a sklízení sena.Tahle práce ho baví....někdy až moc takže není problém.No a mezi tím,když nezlobim tak pomůže i doma co se domácích prací týče.No a když náš synáček povyroste o něco tak budou na to dva,pač on je celý táta co se práce kolem traktorů a toho všeho týče,takže o pracanty není nouze.

18.6.2008 11:36

monca napsal(a):
Tak já se taky přidám,když jsme se s manželem poznali taky koniky znal asi jen s knižek a moc je taky nemusel,ale časem si zvykl a pochopil,že ja jsem prostě koňař tělem i duši,a přišel tomu i na chuť.Sice nejezdi,ale co se tyče prace kolem mi vždycky pomuže když jen pohledem poprosim,vyklidi koně ven-jak neni v praci,vymistuje jak ja nemužu,nakosi travu,nakrmi,opravi co se da a se skokovym materialem taky něco vykuti-pač ja pořad něco chci....chichi.No a mimo to našimaji asi pul tisícové státo oveček a kolem toho je taky dřiny,takže pomáhá i tam co se týče košení,obráceni a sklízení sena.Tahle práce ho baví....někdy až moc takže není problém.No a mezi tím,když nezlobim tak pomůže i doma co se domácích prací týče.No a když náš synáček povyroste o něco tak budou na to dva,pač on je celý táta co se práce kolem traktorů a toho všeho týče,takže o pracanty není nouze.

18.6.2008 12:54

monca napsal(a):

Zdravím a přidávám se do diskuze. Přítel koně nijak zvlášť nemusí, ale už si zvykl. Na koni seděl tak maximálně pětkrát, ale už stihl i dvakrát spadnout.Jednou s nama jel i na vyjížďku a doteď nechápu jak to zvládl, akorát nebyl vhodně oblečený, takže měl dodřený nohy.Ale to už je dávno. A čím je starší tak se asi koní víc bojí,ale podržet ho minutku zvládne.Koně jsme měli doma asi rok a celkem to zvládl,někdy ho Atom honil po dvoře,ale jinak se měli rádi.Teď žádného nemáme a ani neplánujeme.

23.6.2008 23:44
westgirl

XXX.XXX.227.219

jenee napsal(a):

No já jsem šťastná,že jsem potkala konaře.Pomůže s výcvikem,se senem, renovací stáje, vystrouhá mi koníky a ještě spolu bezva pokecáme a objedem ranče a koňské akce.Ještěže do toho nemusím nikoho nutit,když je to můj život - koně

24.6.2008 10:35
janamalik

XXX.XXX.17.206

westgirl napsal(a):
No já jsem šťastná,že jsem potkala konaře.Pomůže s výcvikem,se senem, renovací stáje, vystrouhá mi koníky a ještě spolu bezva pokecáme a objedem ranče a koňské akce.Ještěže do toho nemusím nikoho nutit,když je to můj život - koně

Asi tak nějak, když je podpora v oblasti koní i z druhé strany je to vždy výhoda. Přidávám foto mého manžela

24.6.2008 10:38
cheyenne

XXX.XXX.176.253

janamalik napsal(a):
Asi tak nějak, když je podpora v oblasti koní i z druhé strany je to vždy výhoda. Přidávám foto mého manžela

Taky jsem našla koňáka, sice jsou občas náročné výměny názorů, co se týče péče a výcviku, ale je fajn, že chápeme tuhle naší "úchylku" . A aspoň jsme si to rozdělili - on parkury, já drezura

Přidejte reakci

Přidat smajlík