danpie
napsal(a):
Ahoj lidičky! Mám problém, tak jako asi spoustu ostatních koňáků a to, že mi koně okusují dřevěný přístřešek. Prostě mám doma strašný dřevomorky... Už jsme zkoušely to natřít barvou, olejem, gumoasfaltem a nic nepomáhá. Znáte někdo něco co fakt pomáhá,aby jim to nechutnalo a přestali to okusovat?
A co zkusit ocet?
marketka
napsal(a):
Loni jsem koupila sprey proti okusu. Asi 300 ml láhev vyjde na 200 Kč
a perfektně to funguje. Nevím značku, ale myslím, že Leovet.
Když to aplikujete, tak to nesmíte moc dýchat, protože pak máte hořko v ústech.
A jak dlouho to vydrží? Jde mi jen o to,abych nemusela každý týden lítat a něčím to natírat nebo stříkat ...
danpie
napsal(a):
A jak dlouho to vydrží? Jde mi jen o to,abych nemusela každý týden lítat a něčím to natírat nebo stříkat ...
Já nevím. Aplikuji to cca 1x za měsíc. Koníci mají vnitřní boxy, těch se už nedotknou a také ožírali plot a také je netknutý. Ale jak prší, tak se to smyje a asi bych to občas za slunečného počasí přestříkla. Nám ta lahvička vydržela asi dva měsíce na 3 boxy+část plotu.
danpie
napsal(a):
Ahoj lidičky! Mám problém, tak jako asi spoustu ostatních koňáků a to, že mi koně okusují dřevěný přístřešek. Prostě mám doma strašný dřevomorky... Už jsme zkoušely to natřít barvou, olejem, gumoasfaltem a nic nepomáhá. Znáte někdo něco co fakt pomáhá,aby jim to nechutnalo a přestali to okusovat?
ahoj, dělali mi to také tak jsme namíchala ocet,pepř,pálivý grilovací koření...lízli si.... ale jen jednou, od té doby to nedělají a pokud vidim že je někdo něco nakouslého hned to jdu tímhle polejt a mám klid. Je to levné a učiné.
kviddo
napsal(a):
ahoj, dělali mi to také tak jsme namíchala ocet,pepř,pálivý grilovací koření...lízli si.... ale jen jednou, od té doby to nedělají a pokud vidim že je někdo něco nakouslého hned to jdu tímhle polejt a mám klid. Je to levné a učiné.
když jsem byla v Lednici na exkurzi po parku, tak nám pán říkal, že oni stromy proti okusu zvěří natírají vlčí močí