Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.6.2008 14:29

Ahoj lidičky! Mám problém, tak jako asi spoustu ostatních koňáků a to, že mi koně okusují dřevěný přístřešek. Prostě mám doma strašný dřevomorky... Už jsme zkoušely to natřít barvou, olejem, gumoasfaltem a nic nepomáhá. Znáte někdo něco co fakt pomáhá,aby jim to nechutnalo a přestali to okusovat?

19.6.2008 14:31

danpie napsal(a):
Ahoj lidičky! Mám problém, tak jako asi spoustu ostatních koňáků a to, že mi koně okusují dřevěný přístřešek. Prostě mám doma strašný dřevomorky... Už jsme zkoušely to natřít barvou, olejem, gumoasfaltem a nic nepomáhá. Znáte někdo něco co fakt pomáhá,aby jim to nechutnalo a přestali to okusovat?

A co zkusit ocet?

19.6.2008 14:36

ambra napsal(a):
A co zkusit ocet?

To asi brzy vyprchá. Chtěla bych něco co zabere na delší dobu, jinak se do toho zase hned pak pustí.

19.6.2008 14:37

ambra napsal(a):
A co zkusit ocet?

Loni jsem koupila sprey proti okusu. Asi 300 ml láhev vyjde na 200 Kč
a perfektně to funguje. Nevím značku, ale myslím, že Leovet.
Když to aplikujete, tak to nesmíte moc dýchat, protože pak máte hořko v ústech.

19.6.2008 14:43

marketka napsal(a):
Loni jsem koupila sprey proti okusu. Asi 300 ml láhev vyjde na 200 Kč
a perfektně to funguje. Nevím značku, ale myslím, že Leovet.
Když to aplikujete, tak to nesmíte moc dýchat, protože pak máte hořko v ústech.

A jak dlouho to vydrží? Jde mi jen o to,abych nemusela každý týden lítat a něčím to natírat nebo stříkat ...

19.6.2008 15:52

danpie napsal(a):
A jak dlouho to vydrží? Jde mi jen o to,abych nemusela každý týden lítat a něčím to natírat nebo stříkat ...

Já nevím. Aplikuji to cca 1x za měsíc. Koníci mají vnitřní boxy, těch se už nedotknou a také ožírali plot a také je netknutý. Ale jak prší, tak se to smyje a asi bych to občas za slunečného počasí přestříkla. Nám ta lahvička vydržela asi dva měsíce na 3 boxy+část plotu.

19.6.2008 18:01

danpie napsal(a):

ahoj, dělali mi to také tak jsme namíchala ocet,pepř,pálivý grilovací koření...lízli si.... ale jen jednou, od té doby to nedělají a pokud vidim že je někdo něco nakouslého hned to jdu tímhle polejt a mám klid. Je to levné a učiné.

19.6.2008 20:46

kviddo napsal(a):
ahoj, dělali mi to také tak jsme namíchala ocet,pepř,pálivý grilovací koření...lízli si.... ale jen jednou, od té doby to nedělají a pokud vidim že je někdo něco nakouslého hned to jdu tímhle polejt a mám klid. Je to levné a učiné.

když jsem byla v Lednici na exkurzi po parku, tak nám pán říkal, že oni stromy proti okusu zvěří natírají vlčí močí

19.6.2008 20:50

lesterka napsal(a):
když jsem byla v Lednici na exkurzi po parku, tak nám pán říkal, že oni stromy proti okusu zvěří natírají vlčí močí

No v Lednici jsem byla nedávno a pořád jsem si říkala, co to tam tak smrdí A už vím, byla to vlčí moč Akorát by mě zajímalo, kde ji teda berou

19.6.2008 22:03

arnishei napsal(a):
No v Lednici jsem byla nedávno a pořád jsem si říkala, co to tam tak smrdí A už vím, byla to vlčí moč Akorát by mě zajímalo, kde ji teda berou

Mně teda někdo radil žluč. Nakonec jsem koupila ten sprej, který jsem sehnala bez problémů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík