Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2008 11:23

ahojky, asi je to blbě založené téma tak se popřípadě omlouvám
ale je mi dneska děsně smutno, nemáte nějaký návod jak náladu změnit a zlepšit??
je pravda,že ta nálada přetrvává už cca týden, dokonce už mě nebaví ani jezdit

27.6.2008 12:47
ziki

XXX.XXX.75.164

jahudka napsal(a):
ahojky, asi je to blbě založené téma tak se popřípadě omlouvám
ale je mi dneska děsně smutno, nemáte nějaký návod jak náladu změnit a zlepšit??
je pravda,že ta nálada přetrvává už cca týden, dokonce už mě nebaví ani jezdit

Ahoj, netuším z čeho je ti smutno, ale mě vždycky právě koně ze všeho dostanou....stačí mi se dívat jak jsou spokojení v ohradě, či poklidit ve stáji a pak u nich sedět když baští věčeři....
A když tě nebaví jezdit tak vem koníka jen tak ven na procházku...

27.6.2008 12:58
ambra

XXX.XXX.254.1

ziki napsal(a):
Ahoj, netuším z čeho je ti smutno, ale mě vždycky právě koně ze všeho dostanou....stačí mi se dívat jak jsou spokojení v ohradě, či poklidit ve stáji a pak u nich sedět když baští věčeři....

Ahoj no tak pokud je ti smutno zkus hodit všechny starosti na chvilku za hlavu pustit si nějakou příjemnou oblíbenou písničku a třeba se jenom tak válet doma a všechny ostatní poslat na chvilku někam. A nebo jak už tu přede mnou psala ziki vem sebe a koníka na procházku, někde do přírody a třeba sebou vem i kamarádku nebo někoho blízkýho a prostě si povídejte, foťte koníky, dělejte blbosti a nemyslite na to co vás trápí. Můžete také vyrazit na nějakou hezkou koňskou akci tento víkend jich je plno od výstavy v Tlumačově(na Moravě) až po Kladruby a nebo soutěžení chladnokrevníku v Pěčíně(Rychnov nad Kněžnou).Informace najdete o těchto akcích na www.equichannel.cz Stačí si jen vybrat.... Přeju hodně štěstíčka, aby se ti brzo nálada sama od sebe vylepšila

27.6.2008 12:59
klafus

XXX.XXX.248.21

ziki napsal(a):

Jj tady ziki dává předpis na nejlepší lék! koně pomůžou vždycky. U koní je jiný svět, kde tě tvé problémy netrápí. nejezdi, když tě to nebaví, ale užij si s koníkem krásný den. běžte se pocáchat do vody, nebo běžte do kruhovky či na procházku, nebo ho prostě jen pořádně vyčisti a namaž kopýtka a pomuchlej. cokoli :-) nbo jetsli máš zlost a potřebuješ se vybít, tak udělej někomu ve stáji koně, tobě to odlehčí a tomu druhému uděláš jistě radost.
Já mám nejradši, když venku prší a já sem s koněm v boxe a suším ho slámou do sucha. to je parádní relax

27.6.2008 14:02
klawdie

XXX.XXX.94.254

klafus napsal(a):
Jj tady ziki dává předpis na nejlepší lék! koně pomůžou vždycky. U koní je jiný svět, kde tě tvé problémy netrápí. nejezdi, když tě to nebaví, ale užij si s koníkem krásný den. běžte se pocáchat do vody, nebo běžte do kruhovky či na procházku, nebo ho prostě jen pořádně vyčisti a namaž kopýtka a pomuchlej. cokoli :-) nbo jetsli máš zlost a potřebuješ se vybít, tak udělej někomu ve stáji koně, tobě to odlehčí a tomu druhému uděláš jistě radost.
Já mám nejradši, když venku prší a já sem s koněm v boxe a suším ho slámou do sucha. to je parádní relax

Horší je ale když je trápení právě kůň to bohužel už nic nepomáhá, ale všechny smutky časem zmizí...

27.6.2008 14:14

klawdie napsal(a):
Horší je ale když je trápení právě kůň to bohužel už nic nepomáhá, ale všechny smutky časem zmizí...

no je fakt, že je to tak nějak všechno dohromady, nic se mi nedaří a ještě dotoho opačné pohlaví, to je pak žůžo
koník na tom má taky svůj díl,ale budu muset zase zatnout zuby a pokračovat dál, když už jsem se na to dala no
jenže jsem si prostě myslela,že to někam dotáhnu,třeba i na ty závody,ale bohužel na to nemam buňky,ale svět se z toho nezboří
takže dneska až skončím v práci,tak hned letím za koby třeba mi bude u té naší šklebivky lépe
čeká mě tam sice hodně práce, ale je pátek a tak si to u koníčku trošku více protáhnu, děkuji

27.6.2008 14:21
ambra

XXX.XXX.254.1

jahudka napsal(a):
no je fakt, že je to tak nějak všechno dohromady, nic se mi nedaří a ještě dotoho opačné pohlaví, to je pak žůžo
koník na tom má taky svůj díl,ale budu muset zase zatnout zuby a pokračovat dál, když už jsem se na to dala no
jenže jsem si prostě myslela,že to někam dotáhnu,třeba i na ty závody,ale bohužel na to nemam buňky,ale svět se z toho nezboří
takže dneska až skončím v práci,tak hned letím za koby třeba mi bude u té naší šklebivky lépe
čeká mě tam sice hodně práce, ale je pátek a tak si to u koníčku trošku více protáhnu, děkuji

Proč zrovna na závody, ty přece nejsou důležitý! jsou jiný a důležitější věc jako je zdravý a štěstí! A to zdraví jak tvoje tak koníkovo je nejdůležitější, mě teďka kobyla dostala zápal plic a už je naštěstí docela v pohodě a vypadá to, že to ani následky nebude mít, jenom si na měsíc odpočine. Tohle by podle mě bylo bejt na prvním místě. Bohužel práce a dřina a spousta času patří ke koníkům. Takže nezoufej nemá to valnou cenu.

27.6.2008 14:29
klawdie

XXX.XXX.94.254

ambra napsal(a):
Proč zrovna na závody, ty přece nejsou důležitý! jsou jiný a důležitější věc jako je zdravý a štěstí! A to zdraví jak tvoje tak koníkovo je nejdůležitější, mě teďka kobyla dostala zápal plic a už je naštěstí docela v pohodě a vypadá to, že to ani následky nebude mít, jenom si na měsíc odpočine. Tohle by podle mě bylo bejt na prvním místě. Bohužel práce a dřina a spousta času patří ke koníkům. Takže nezoufej nemá to valnou cenu.

to máš pravdu závody nejsou důležité, ale holt má člověk něco naplánovaného, nějaké cíle, a ono to pak nedopadne...Jahudko mám podobné potíže, s mužskou polovičkou nic moc a koník má bohužel taky své potíže....a pak přijde ten smtuek kdy se tvé sny nenaplní, ale je třeba se s tím smířit co nejdřív a vymyslet jinou variantu...a já myslela že máš valáška...

27.6.2008 14:45

klawdie napsal(a):
to máš pravdu závody nejsou důležité, ale holt má člověk něco naplánovaného, nějaké cíle, a ono to pak nedopadne...Jahudko mám podobné potíže, s mužskou polovičkou nic moc a koník má bohužel taky své potíže....a pak přijde ten smtuek kdy se tvé sny nenaplní, ale je třeba se s tím smířit co nejdřív a vymyslet jinou variantu...a já myslela že máš valáška...

no bohužel to s Koliskem nedopadlo, stávkoval atd.... je to na dlouhé vyprávění a tak máma koupila koby a tak nějak mi ji darovala a já doufala,že už konečně to bude splní všech mích snů ale... prostě jsem si nasadila moc vysokou laťku a zjistila jsem,že na to fakt nemam,ale jinak koby ano, je super do sportu jak dělaná,ale já jsem srab, začala jsem se strašně bát skákat a nevím co s tím
no a chlapy to je těžké, holky už jste někdy měli rády dva na jednou a nevěděli jste jak dál???

27.6.2008 14:47

jahudka napsal(a):
no bohužel to s Koliskem nedopadlo, stávkoval atd.... je to na dlouhé vyprávění a tak máma koupila koby a tak nějak mi ji darovala a já doufala,že už konečně to bude splní všech mích snů ale... prostě jsem si nasadila moc vysokou laťku a zjistila jsem,že na to fakt nemam,ale jinak koby ano, je super do sportu jak dělaná,ale já jsem srab, začala jsem se strašně bát skákat a nevím co s tím
no a chlapy to je těžké, holky už jste někdy měli rády dva na jednou a nevěděli jste jak dál???

a víte co je na všem to nejhorší? když se nemáte ani komu svěřit s někým si popovídat, to je pak smutné ........
kolikrát už pak mam chuť všechno zabalit

27.6.2008 15:03
apanachi

XXX.XXX.146.227

jahudka napsal(a):
a víte co je na všem to nejhorší? když se nemáte ani komu svěřit s někým si popovídat, to je pak smutné ........

Ahoj Jahůdko, mám stejný problém, s bývalým jsem si to tak nějak podělala, teď chodím s jeho kámošem....ale furt miluju více toho bývalého....ale to bych se musela asi rozejít se současným....ach jo, ti chlapi to je téma na dlouho....
Jak si na tom ty?

27.6.2008 15:03
michaela z

XXX.XXX.21.230

jahudka napsal(a):

jahudka:chápu tě a moc...někdy to na mě tak padne, že brečím i nad beruškou, co je na kytce.....to si chci vždycky někam zalést a být sama, ale přítel furt chodí a pátrá po tom, co mi je a to mě rozčiluje ještě víc. Chci mít klid,ticho a nikoho v dohledu, ani koně ne, protože nechci, aby se moje nálada na něm projevila....bohužel při mém pracovním vytížení mi zbyla tak jedna možná dvě kamarádky na pokec a to je ještě vzácnost. Přestěhovala jsem se na vesnici, kde nikoho moc neznám, navíc tady nejsou mladí lidé v mém věku, takže o to je to horší. Když se koná nějaká akce, tak se mi ani nechce chodit, protože to pak sedím u stolu a poslouchám maminy, jak ty jejich děti zlobí a co které kdy umělo a jaký byl porod....no, k tomu opravdu nemám co říct....jo s jednou máme společné téma-práci, děláme spolu v jedné firmě, ale bavit se furt o práci?brrr Takže se účastním jen sporadicky a jinak poletuju kolem koně, domácností a šicím strojem. Občas jede přítel s kamarády na nějakou akci mimo domov a můžu říct, že to se vždycky těším, že si od sebe odpočineme a já budu mít ticho a uklizeno v baráku.... Ale zase bych nepodceňovala deprese a podobné stavy, to už bych snad vyhledalai odborníka, protože znám případ, kdy tyto stavy skončily seberaždou.

27.6.2008 15:18
ziki

XXX.XXX.75.164

jahudka napsal(a):

Vždycky je hůř aby jsi pak pozanala, že je zas líp a vážila si toho. Koně mi moc pomohli u všech problémů, oni nic takového neřeší a práce při nich ti nenechá myslet na nic jiného :-)
Co se týká závodů taky mám bohužel jen sny a vzpomínky...
A strach? Na ten mi nejvíc pomohlo vidět na tom koni někoho jiného, hned jsem si říkala kruci to přece nic není vždyť to zvládnu taky...nebojí se jen nezodpovědní hlupáci co neví co všechno se může stát.
A chlapi...no jsem ráda, že tohle už mám vyřešeno. Ale uvidíš za pár let jak se svým současným problémům zasměješ.....tady se nedá radit

27.6.2008 15:19
thesis

XXX.XXX.151.2

jahudka napsal(a):

Pokud se bojíš skákat tak začni od začátku, třeba kavalety, na vyjížďce potůčky atd. Já neměla kdysi problém přejít s koněm 140cm...a teď jsem zůstala u těch potůčků. Teď bych se asi i bála ale předtím jsem zjistila že na to nemám ambice a nebaví mě to. Radši se s koněm někde courám po přírodě, ale zase nic lehkého, jezdím jen rekreačně ale za to aktivním tempem v rámci možností koně. Co se týče chlapů tak tomu se jednou zasměješ, uvidíš. Pokud si mezi nimi nemůžeš vybrat, tak třeba bude lepší kyž si nevybereš ani jednoho z nich. Každopádně hrát dvojí hru se pekelně nevyplácí. Se sportem nezoufej, buď se do toho zase dostaneš až si urovnáš jiné věci nebo se můžeš podívat na jiné disciplíny. to že tvoje kobylka dobře skáče je fajn ale neznamená to že musíte jezdit parkur, můžete si přeci spolu užívat i jinak

27.6.2008 15:40

ziki napsal(a):
Vždycky je hůř aby jsi pak pozanala, že je zas líp a vážila si toho. Koně mi moc pomohli u všech problémů, oni nic takového neřeší a práce při nich ti nenechá myslet na nic jiného :-)
Co se týká závodů taky mám bohužel jen sny a vzpomínky...
A strach? Na ten mi nejvíc pomohlo vidět na tom koni někoho jiného, hned jsem si říkala kruci to přece nic není vždyť to zvládnu taky...nebojí se jen nezodpovědní hlupáci co neví co všechno se může stát.
A chlapi...no jsem ráda, že tohle už mám vyřešeno. Ale uvidíš za pár let jak se svým současným problémům zasměješ.....tady se nedá radit

děkuji, jsem ráda, že jsou tu fajn lidičky
no kavalety a malé křížky jsem už překonala jen těch 50cm ne a ne.... no poslední pád mě bolí ještě dneska a tak se asi už bojím o sebe nevim

27.6.2008 21:33
ambraa

XXX.XXX.12.143

jahudka napsal(a):
děkuji, jsem ráda, že jsou tu fajn lidičky
no kavalety a malé křížky jsem už překonala jen těch 50cm ne a ne.... no poslední pád mě bolí ještě dneska a tak se asi už bojím o sebe nevim

Jahudka pokud to prostě nejde tak to nelam přes koleno to je k ničemu, vždyť je tolik možností co s koníkem dělat. Tak proč třeba na čas nezkusit něco jiného? Nenapadlo tě to? A na chlapy nechoď s logikou oni přemýšlej jinak než my... takže je radši neřeš a zbytečně se netrap dej tomu čas a ono se to postupně nějak vyřeší samo. Taky jsem kvůli bejvalýmu probulela celý tejdny a nakonec jsme zůstali dobří kamarádi. Prostě to chce čas. Všechno chce čas, mám marodnou kobylu a taky vím, že když jí dám čas tak bude v pořádku a možná i bez následků. Jenom bych potřebovala míň času trávit v práci a víc s ní.

28.6.2008 11:43
koki

XXX.XXX.148.19

ambraa napsal(a):
Jahudka pokud to prostě nejde tak to nelam přes koleno to je k ničemu, vždyť je tolik možností co s koníkem dělat. Tak proč třeba na čas nezkusit něco jiného? Nenapadlo tě to? A na chlapy nechoď s logikou oni přemýšlej jinak než my... takže je radši neřeš a zbytečně se netrap dej tomu čas a ono se to postupně nějak vyřeší samo. Taky jsem kvůli bejvalýmu probulela celý tejdny a nakonec jsme zůstali dobří kamarádi. Prostě to chce čas. Všechno chce čas, mám marodnou kobylu a taky vím, že když jí dám čas tak bude v pořádku a možná i bez následků. Jenom bych potřebovala míň času trávit v práci a víc s ní.

Někdy je prostě třeba zatnou zuby a říct si že bude líp. Já se taky potýkám s totální depkou (před týdnem jsem přišla o koníka) ale mám malé dítě tak se musím držet a navíc mi zbývá už jen pár týdnu do porodu druhého miminka. Nesmím se strsovat i když se mi to moc nevede Bydlíme docela na samotě takže v týdnu krom manžela a malé nemám ani ským pokecat.. Aspoň že připojení na net funguje spolehlivě a ve stáji na mě čeká zbytek koníku kteří mě potřebují

28.6.2008 14:30
marketka

XXX.XXX.179.23

koki napsal(a):
Někdy je prostě třeba zatnou zuby a říct si že bude líp. Já se taky potýkám s totální depkou (před týdnem jsem přišla o koníka) ale mám malé dítě tak se musím držet a navíc mi zbývá už jen pár týdnu do porodu druhého miminka. Nesmím se strsovat i když se mi to moc nevede Bydlíme docela na samotě takže v týdnu krom manžela a malé nemám ani ským pokecat.. Aspoň že připojení na net funguje spolehlivě a ve stáji na mě čeká zbytek koníku kteří mě potřebují

Ivi, psala jsem ti na mail. Asi to nedošlo, že?
Přišla jsi o koníka? To je mi líto.Kdyžtak mi napiš, když budeš mít depky.
Takhle podporuji kámošku a pomáhá to. Markéta

30.6.2008 10:37

marketka napsal(a):
Ivi, psala jsem ti na mail. Asi to nedošlo, že?
Přišla jsi o koníka? To je mi líto.Kdyžtak mi napiš, když budeš mít depky.
Takhle podporuji kámošku a pomáhá to. Markéta

jste hodný holky, děkuji už je to zase o něco lepší

Přidejte reakci

Přidat smajlík