dobrý dne koupila jsme si z obchodu zooprodukt sedlo dasllo s výměnitelnýma komorama radši jsme si hned k němu objednala ještě vetší komoru .v sedle je velikost 28° a ještě mám 30°,sedlo jsem vyzkoušela ale zdálo se mi že je nějaké vysoké od kohoutku ke komoře je tam místo cca 12 cm! je to seldo s vykrojenou komorou ale vubec nedolejhá mám strach si na to sednout protože to podle mě muže prasknout ani s jednou komorou se to enzmenčilo...tady jsou fotky
cortez
napsal(a):
dobrý dne koupila jsme si z obchodu zooprodukt sedlo dasllo s výměnitelnýma komorama radši jsme si hned k němu objednala ještě vetší komoru .v sedle je velikost 28° a ještě mám 30°,sedlo jsem vyzkoušela ale zdálo se mi že je nějaké vysoké od kohoutku ke komoře je tam místo cca 12 cm! je to seldo s vykrojenou komorou ale vubec nedolejhá mám strach si na to sednout protože to podle mě muže prasknout ani s jednou komorou se to enzmenčilo...tady jsou fotky
další
stieberova
napsal(a):
Určitě tam dej tu širší komoru. i při pohledu ze strany je vidět, jak je sedlo vpředu výš, tyde nedoléhá, tam kam má a kdybys do něj sedla, tak bych se nebála o kostru sedla, ale o kostru koně, asi by ho to tlačilo.
ale tam je tam ta velká komora je to bych musela roztáhnout polštáře..ale to nijak nejde
cortez
napsal(a):
ale tam je tam ta velká komora je to bych musela roztáhnout polštáře..ale to nijak nejde
tak ono, co by jsme chtěli od sedla za nějakých 5000.-...přijde mi i divně tvarované posedlí. Jetsli máš ještě objednanou větší výztuž do komory, tak vyčkej a pak vyzkoušej...
cortez
napsal(a):
ne tím to není..to sedlo je od úzkého koně až po širokého chladase....
ono žádné sedlo není na každého koně i když má výměnné komory. Třeba já mám už 4 roky wintec a mám to na koně spíše širšího, ale s kohoutkem a i když do něj dám tu nejširší komoru, tak i přes to, že je pak mnohem širší než jiné sedlo, tak na druhého koně ho prostě dát nemůžu. tomu sedí s tou užšší komorou i když je to velice široký kůň. Záleží na zvaru polštářů a tak. Ale tomuhle koníkovi by snad nějaká širší komora mohla stačit. ne každý kůń musí mít jen nebo až 4 prsty nad kohoutkem místa aby mu sedlo sedělo. Kůň s nevýrazným kohoutem tam může mít i víc a kůˇs výrazným kohoutkem tam bude těžko mít místa navíc.
stieberova
napsal(a):
ono žádné sedlo není na každého koně i když má výměnné komory. Třeba já mám už 4 roky wintec a mám to na koně spíše širšího, ale s kohoutkem a i když do něj dám tu nejširší komoru, tak i přes to, že je pak mnohem širší než jiné sedlo, tak na druhého koně ho prostě dát nemůžu. tomu sedí s tou užšší komorou i když je to velice široký kůň. Záleží na zvaru polštářů a tak. Ale tomuhle koníkovi by snad nějaká širší komora mohla stačit. ne každý kůń musí mít jen nebo až 4 prsty nad kohoutkem místa aby mu sedlo sedělo. Kůň s nevýrazným kohoutem tam může mít i víc a kůˇs výrazným kohoutkem tam bude těžko mít místa navíc.
jaké kdo máte s tím to sedlem zkušenosti?? já ho taky koupila, ale komora je to druhá nejužší a tak jsme si objednala druhou nejširší,tak doufám, že to bude lepší, koby taky moc nesedí,ale dá se, no doufám, že ta nová komora bude lepší
jinak jsem zvědavá, nikdy jsem syntetické sedlo neměla,tak uvidíme
jahudka
napsal(a):
jaké kdo máte s tím to sedlem zkušenosti?? já ho taky koupila, ale komora je to druhá nejužší a tak jsme si objednala druhou nejširší,tak doufám, že to bude lepší, koby taky moc nesedí,ale dá se, no doufám, že ta nová komora bude lepší
jinak jsem zvědavá, nikdy jsem syntetické sedlo neměla,tak uvidíme
kdyýž syntetiku tak jedině Wintec, jakýkoliv jiný plasták se po 4-5 roce rozpadne, jsou sice levná ale kvalita odpovída..toto sedlo podle fotky ze předu je evidentně uzké...
cortez
napsal(a):
další
Já to sedlo mám na vysokého,jemného kohoutkového koně a sedí nám báječně- komoru jsem tam nechala co to byla,ale nevím která , ale je fakt že já ho používám 2x do týdne na vyjížďku, jinak mám i druhé - drezurní,v tom jsem furt,takže to jsem si koupila přesně na míru nového kentaura elektru,ať má kvalitní sedlo...tím že to daslo využívám jen do terénů,chtěla jsem něco levnjěšího
nikanie
napsal(a):
Já to sedlo mám na vysokého,jemného kohoutkového koně a sedí nám báječně- komoru jsem tam nechala co to byla,ale nevím která , ale je fakt že já ho používám 2x do týdne na vyjížďku, jinak mám i druhé - drezurní,v tom jsem furt,takže to jsem si koupila přesně na míru nového kentaura elektru,ať má kvalitní sedlo...tím že to daslo využívám jen do terénů,chtěla jsem něco levnjěšího
tak mé koby sedí takto, myslíte,že je to oki??? děkuji
jahudka
napsal(a):
tak mé koby sedí takto, myslíte,že je to oki??? děkuji
jahudka
napsal(a):
Däslo, komara druhá nejužší,ale myslela jsem,že jí to nesedí a tak jsem si objednala větší,tak uvidím jo jinak musim říct, že se mi v něm jezdí super
těžko soudit lepší foto by bylo bez dečky...u širší komory bych se bále že sedlo bude ležet na kohoutku, měli by se do přední rozcochy vejit 4 prsty...
klawdie
napsal(a):
těžko soudit lepší foto by bylo bez dečky...u širší komory bych se bále že sedlo bude ležet na kohoutku, měli by se do přední rozcochy vejit 4 prsty...
Klári a nezdá se ti, že je přední rozsocha výš než zadní? Možná to zkresluje jen ta fotka, chtělo by to nějakou lepší..
strelish
napsal(a):
Klári a nezdá se ti, že je přední rozsocha výš než zadní? Možná to zkresluje jen ta fotka, chtělo by to nějakou lepší..
asi ano, ale asi bych neočekávala od dasla perfektní sednutí...každopádně když mrkneš na první a druhou fotku taky to pokaždé pusobí jinak, nejdřív že je sedlo hodně vysoko nad na druhá zas že sedi dobře...nevím, je to jen muj názor a jistě sedí lépe jak těch prvních fotkách na tom ryzákovi že
klawdie
napsal(a):
asi ano, ale asi bych neočekávala od dasla perfektní sednutí...každopádně když mrkneš na první a druhou fotku taky to pokaždé pusobí jinak, nejdřív že je sedlo hodně vysoko nad na druhá zas že sedi dobře...nevím, je to jen muj názor a jistě sedí lépe jak těch prvních fotkách na tom ryzákovi že
tak širší komora a bez dečky co říkáte?? já myslím, že v poho
jahudka
napsal(a):
tak širší komora a bez dečky co říkáte?? já myslím, že v poho
a další
ahoj po letech se přidávám snad to bude užitečné dalším. Koupila jsem syntetiku STAR drezurni, dělá se pouze komora 2 posedlí 17,5 položila jsem to na kobylu a úplně stejné jak ty první fotky. Shop si ho nechá vpohodě v rátit, ale tvrdí že ty plastové kostry se musí roztáhnout ježděním. Každopádně pak jsem narazila na stejné pojmeované na "široké" koně s komorou 4. Nakonec asi zvolím Daslo syntetika drezurní, protože má ty komory vyměnitelné tak to není takový risk - ale kterou daslovskou, když mi ta starovská 2 trčela do nebes? Mám čt, se středním kohoutkem, napapkané, ale bez sedla mě dost tlačí, na padu se na ní jezdit nedá, má tu páteř vystouplejší. Westernová sedla jsou nám široká jako blázen, leží nám přímo na kohoutku, musíme pod to dávat silnééé korekčky. Ale do A1,1 má koblyla zase hoodně daleko, tak uzká není. Koho by zajímalo objevila jsem i další drezurní synentiku Pro-Light Ravena, ale teď ji má jen obluk a ten ji doprodává, ale syntetiku všestranou Pro-Light Rimini má hodně shopů. Taky mají měnitelné komory.
Jahůdko, tak podle mně to sedlo nesedí ideálně. Fotky nejsou moc detailní, ale vrchní část polštářů nedoléhá ke kohoutku úplně správně. Chtělo by to víc fotek z různých úhlů, i z boku a zezadu...aby bylo vidět, jak sedí zadní polštáře. Z tohoto pohledu to vypadá, že by se zadní rozsocha mohla zvedat když sedlo nasedláš do správné polohy. Ale jak říkám, z těch fotek není moc poznat...
U koženého sedla by tohle mohl spravit sedlář, tím, že upraví polštáře. Nevím jestli by to šlo i u syntetiky, tu jsem nikdy neměla a nikdy nenechávala přecpat...
Já nevím, ale příjde mi, že to daslo nesedí ani jedné z vás. Jediné pravděpodobně správně padnoucí sedlo je u Michaela z. U pasování sedla nestačí jen fotka. Navíc jak chcete posuzovat z fotky jestli sedlo sedí, když je na té fotce kůň zkroucený a odlehčuje asi i nohu?
Na equitv najděte video fenomen suché fleky nebo tak nějak se to myslím jmenuje. Je tam krásně popsáno jak poznáte padnoucí a nepadnoucí sedlo.
Ale podle mě vám ty dasla vytváří zcela jistě "hajzl" sed, protože prostě jsou těm koním úzká, tím pádem je přední komora hodně vysoko. Správně padnoucí přední komora (přední rozsocha) by měla sahat do 3/4 zadní rozsochy. To je zásadní aspekt pro to aby vám sedlo neměnilo těžiště jezdce a neházelo tak nohy dopředu. Pokud takto sedlo mění těžiště jezdci, tak jezdec vyloženě reje koni to ledvin zadní částí sedla a vpředu ho dost omezuje v pohybu. Krom jiného je jezdec kilometr nad koněm, což zase způsobuje absolutní nekontakt s koněm!
Další důležitou věcí je to, že byste taky měla pod sedlo strčit ruku po celé délce jestli třeba netvoří na koni most jakože v předu a v zadu doléhá a uprostřed je ve vzduchu, to se tady často stává.
Mám zkušenost se sedly Star (kožené) a rozhodně bych je doporučila spíš než daslo. Podle mě sedlo s vyměnitelnou komorou je do jisté míry bazmek tím spíš je-li šité sešívačkou. Když už syntetiku, tak raději wintec. U těch kožených stárů je kostra plastová a skutečně je velmi variabilní a pěkně se na koně natvaruje. Ale nemůžete chtít po sedlu které už jen při samotném položení na koně nesedí, že se vám po první jístě vytvaruje do správných požadavků to je nesmysl. Když už vidím, že je to naprd při položení holého nedopnutého sedla, tak tím to prostě končí a jdu od toho. Pokud vidím, že sedlo v rámci možností sedí ale mohlo by být po celé délce více ke koni, tak si zkusím do sedla i sednout, pokud po první jízdě nedolehne ke koni jak bych si představovala opět jdu od toho. Ale většina která už pohledově sedí si po sednutí jezdce dosednou správně jak mají, protože je základní předpoklad splněný a to to, že už pohledově je patrné, že sedlo sedí.