Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.7.2008 14:26

Ahojda! Máme takového koníka - občas mu říkáme plesnifka.. Máte někdo zkušenosti s červeným šimlem? Opravdu vybělí? Tenhle je tříletý a pořád ty samé puntíky
Mimochodem je k mání..zrovna se obsedá

10.7.2008 14:31
strelish

XXX.XXX.142.166

chypi napsal(a):
Ahojda! Máme takového koníka - občas mu říkáme plesnifka.. Máte někdo zkušenosti s červeným šimlem? Opravdu vybělí? Tenhle je tříletý a pořád ty samé puntíky

Mně moc jako červený šiml nepřijde, ale fauna zkresluje, že jo...

Jaké barvy jsou rodiče?

10.7.2008 14:33

strelish napsal(a):
Mně moc jako červený šiml nepřijde, ale fauna zkresluje, že jo...

Jaké barvy jsou rodiče?

To nevím, juknu do papírů..

10.7.2008 14:47
sally

XXX.XXX.136.64

chypi napsal(a):

Vypadá spíš jako hermelín... má pruhovaná kopyta, výrazné bělmo nebo skvrnitou kůži ( huba, genitálie) ?
To jsou jejich poznávací znaky

10.7.2008 14:54

sally napsal(a):
Vypadá spíš jako hermelín... má pruhovaná kopyta, výrazné bělmo nebo skvrnitou kůži ( huba, genitálie) ?
To jsou jejich poznávací znaky

To nemá, huba atd tmavé, kopyta přední černá, zadní bílá.. Na jednom má možná černej proužek co jde z tmavého puntíku jinak bílích podkolenek..

10.7.2008 15:18
sally

XXX.XXX.136.64

chypi napsal(a):
To nemá, huba atd tmavé, kopyta přední černá, zadní bílá.. Na jednom má možná černej proužek co jde z tmavého puntíku jinak bílích podkolenek..

Každopádně barva zajímavá. A pěkný koník.

10.7.2008 15:30
memmory

XXX.XXX.252.35

sally napsal(a):
Každopádně barva zajímavá. A pěkný koník.

tohle zbarvení vydím poprvé ale koník ideální pro western show ......

10.7.2008 16:46
jessyn

XXX.XXX.146.227

memmory napsal(a):
tohle zbarvení vydím poprvé ale koník ideální pro western show ......

Aramisek ve dvou letech

10.7.2008 16:47
jessyn

XXX.XXX.146.227

jessyn napsal(a):
Aramisek ve dvou letech

Aramisek teď

10.7.2008 16:47
jessyn

XXX.XXX.146.227

jessyn napsal(a):
Aramisek teď

Aramisek opět, ve svých 5letech

10.7.2008 16:49
jessyn

XXX.XXX.146.227

jessyn napsal(a):
Aramisek ve dvou letech

aramisek-dva roky

10.7.2008 22:13
kokinka

XXX.XXX.50.102

jessyn napsal(a):
Aramisek teď

Nejezdí náhodou Aramise slečna "policajtka", která vlastní vraníka Farada? Je mi nějaká povědomá

11.7.2008 11:04
devil

XXX.XXX.64.250

chypi napsal(a):

Sam skal teda myslím taky taková podobná barvička fotka je focená když byl roček jak vypadá teď po roce netuším musím ho jet zas někdy omrknout do Tlumačova na Skaly

11.7.2008 11:07

devil napsal(a):
Sam skal teda myslím taky taková podobná barvička fotka je focená když byl roček jak vypadá teď po roce netuším musím ho jet zas někdy omrknout do Tlumačova na Skaly

Jééé to je přesně ono! Mě by zajímalo co z nich nakonec vyroste

11.7.2008 12:21
strelish

XXX.XXX.142.166

chypi napsal(a):
Jééé to je přesně ono! Mě by zajímalo co z nich nakonec vyroste

No co - bělouš Všichni nejspíš mají jednoho rodiče bělouše - nebo nee?

11.7.2008 12:27

strelish napsal(a):
No co - bělouš Všichni nejspíš mají jednoho rodiče bělouše - nebo nee?

Já psala že by to údajně měl být červený šiml.. Jen mi zajímá jestli opravdu vybělí když je ještě ve třech letech takhle moc hnědý a od roka jsem na něm nezpozorovala moc nových bílých puntíků.. V kolika letech tedy takový kůň pravděpodobně vybělí?

11.7.2008 12:49
strelish

XXX.XXX.142.166

chypi napsal(a):
Já psala že by to údajně měl být červený šiml.. Jen mi zajímá jestli opravdu vybělí když je ještě ve třech letech takhle moc hnědý a od roka jsem na něm nezpozorovala moc nových bílých puntíků.. V kolika letech tedy takový kůň pravděpodobně vybělí?

A měl takové bílé kroužky okolo očí jako prcek? To se uvádí jako jeden ze znaků budoucího vybělování

Moje kobyla vypadá ve 3 letech takhle.

11.7.2008 12:51

strelish napsal(a):
A měl takové bílé kroužky okolo očí jako prcek? To se uvádí jako jeden ze znaků budoucího vybělování

Moje kobyla vypadá ve 3 letech takhle.

Tak to musím nejprve pochválit - moc pěkná kobylka! To myslím že neměl, kouknu doma na fotečky, ale asi ne.. Je možné, že mu zůstanuo ty puntíky ?

11.7.2008 12:57
strelish

XXX.XXX.142.166

chypi napsal(a):
Tak to musím nejprve pochválit - moc pěkná kobylka! To myslím že neměl, kouknu doma na fotečky, ale asi ne.. Je možné, že mu zůstanuo ty puntíky ?

Dík

Tady myslím jsou takové puntíky http://www.equinecolor.com/grey.html

Jo a už víš, co měli ti rodiče za barvy?

11.7.2008 13:07

strelish napsal(a):
Dík

Ten dostihák, to je ono! Nevím, my ho ted máme v jiné stáji na obsednutí a případný prodej, takže papíry jsou tam Sice mi potvora ve stáji pořád rozčiloval, ale ted je tam zase moc klid..nikdo mi neokusuje Malýho kdž čistim, sedlo když sedlam, ach jo..

11.7.2008 13:10
klawdie

XXX.XXX.94.254

strelish napsal(a):
Dík

Já mám teda bělouše ale černého...myslím si že vysledek bude ale všude stejný-bělouš, pstružák...
Narodil se uplně černý....nyní je takový v 5 letech, jeho tatík už je plný bělouš...mamka byla ryzka, tak přes léto reznem, puntíkama bych se netrápila,vypadá to sice jak kdyby jste mu je namalovali schválně, ale věříím že to zmizí....

11.7.2008 13:14
klawdie

XXX.XXX.94.254

klawdie napsal(a):
Já mám teda bělouše ale černého...myslím si že vysledek bude ale všude stejný-bělouš, pstružák...
Narodil se uplně černý....nyní je takový v 5 letech, jeho tatík už je plný bělouš...mamka byla ryzka, tak přes léto reznem, puntíkama bych se netrápila,vypadá to sice jak kdyby jste mu je namalovali schválně, ale věříím že to zmizí....

to není moc dobrá fotka, no každopádně tyto zbarvení jsou užasná každý rok se koník mění...ze začátku jsem měla šimlíka, není grošovatí..., pamatuji si ho že měl bílou hvězdu na čele a šnupku...

11.7.2008 13:23

klawdie napsal(a):
to není moc dobrá fotka, no každopádně tyto zbarvení jsou užasná každý rok se koník mění...ze začátku jsem měla šimlíka, není grošovatí..., pamatuji si ho že měl bílou hvězdu na čele a šnupku...

když se podíváš na diskuzi potomci po Almhirtovi, tak ten první je muj. Ten je takhle pěkně v létě dožluta, pak mi na podzim začne šedivět a na jaře je hnědej
Přidávám zimní foto, letní je na té druhé diskuzi..

11.7.2008 13:25
klawdie

XXX.XXX.94.254

klawdie napsal(a):

a takhle vypadal před dvěma lety

13.7.2008 00:09
monchess

XXX.XXX.73.21

klawdie napsal(a):
a takhle vypadal před dvěma lety

Buď si jistá že vybělý. Bude hodně světlej. Já jsem na koni jezdila před 3 rokama - dalo by se říci grošák - ve svých 3-4 letech úplně šedý (nepoznala bys ho) a ted po 3 rocích skoro čistě bílý - jsem ho nepoznala na kolbišti.

13.7.2008 14:02
karwen

XXX.XXX.132.98

monchess napsal(a):
Buď si jistá že vybělý. Bude hodně světlej. Já jsem na koni jezdila před 3 rokama - dalo by se říci grošák - ve svých 3-4 letech úplně šedý (nepoznala bys ho) a ted po 3 rocích skoro čistě bílý - jsem ho nepoznala na kolbišti.

Taky jsem se jednou starala o koníka - jako hříbě byl hnědák s lysinou, ale postupně vyběloval, kolem jeho 3 let to byl šiml, spíš tmavší, ale asi za 2 roky už byl spíš bílý než šedý... Jsem zvědavá jak vypadá teď (po dalších asi 2 letech), asi bych ho nepoznala Na fotce má 3 roky

13.7.2008 15:03
chypi

XXX.XXX.105.248

karwen napsal(a):
Taky jsem se jednou starala o koníka - jako hříbě byl hnědák s lysinou, ale postupně vyběloval, kolem jeho 3 let to byl šiml, spíš tmavší, ale asi za 2 roky už byl spíš bílý než šedý... Jsem zvědavá jak vypadá teď (po dalších asi 2 letech), asi bych ho nepoznala Na fotce má 3 roky

Jenže to je právě ono: jako hříbě hnědý, jako 3letý už šiml, pak bělouš.. Ale tomu na fotce už jsou 3 roky Tak asi bude zaostalý

14.7.2008 22:08
iveth

XXX.XXX.161.66

karwen napsal(a):

Taky jsem si koupila roční kobylku, hnědku s hvězdou. Na fotce je už 3letá focená z jara. tedka v létě je zas o něco světlejší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík