Ahojda! Máme takového koníka - občas mu říkáme plesnifka.. Máte někdo zkušenosti s červeným šimlem? Opravdu vybělí? Tenhle je tříletý a pořád ty samé puntíky
Mimochodem je k mání..zrovna se obsedá
chypi
napsal(a):
Ahojda! Máme takového koníka - občas mu říkáme plesnifka.. Máte někdo zkušenosti s červeným šimlem? Opravdu vybělí? Tenhle je tříletý a pořád ty samé puntíky
Mně moc jako červený šiml nepřijde, ale fauna zkresluje, že jo...
Jaké barvy jsou rodiče?
chypi
napsal(a):
Vypadá spíš jako hermelín... má pruhovaná kopyta, výrazné bělmo nebo skvrnitou kůži ( huba, genitálie) ?
To jsou jejich poznávací znaky
memmory
napsal(a):
tohle zbarvení vydím poprvé ale koník ideální pro western show ......
Aramisek ve dvou letech
chypi
napsal(a):
Sam skal teda myslím taky taková podobná barvička fotka je focená když byl roček jak vypadá teď po roce netuším musím ho jet zas někdy omrknout do Tlumačova na Skaly
strelish
napsal(a):
No co - bělouš Všichni nejspíš mají jednoho rodiče bělouše - nebo nee?
Já psala že by to údajně měl být červený šiml.. Jen mi zajímá jestli opravdu vybělí když je ještě ve třech letech takhle moc hnědý a od roka jsem na něm nezpozorovala moc nových bílých puntíků.. V kolika letech tedy takový kůň pravděpodobně vybělí?
chypi
napsal(a):
Já psala že by to údajně měl být červený šiml.. Jen mi zajímá jestli opravdu vybělí když je ještě ve třech letech takhle moc hnědý a od roka jsem na něm nezpozorovala moc nových bílých puntíků.. V kolika letech tedy takový kůň pravděpodobně vybělí?
A měl takové bílé kroužky okolo očí jako prcek? To se uvádí jako jeden ze znaků budoucího vybělování
Moje kobyla vypadá ve 3 letech takhle.
strelish
napsal(a):
A měl takové bílé kroužky okolo očí jako prcek? To se uvádí jako jeden ze znaků budoucího vybělování
Moje kobyla vypadá ve 3 letech takhle.
Tak to musím nejprve pochválit - moc pěkná kobylka! To myslím že neměl, kouknu doma na fotečky, ale asi ne.. Je možné, že mu zůstanuo ty puntíky
?
chypi
napsal(a):
Tak to musím nejprve pochválit - moc pěkná kobylka! To myslím že neměl, kouknu doma na fotečky, ale asi ne.. Je možné, že mu zůstanuo ty puntíky
?
Dík
Tady myslím jsou takové puntíky http://www.equinecolor.com/grey.html
Jo a už víš, co měli ti rodiče za barvy?
strelish
napsal(a):
Dík
Ten dostihák, to je ono! Nevím, my ho ted máme v jiné stáji na obsednutí a případný prodej, takže papíry jsou tam
Sice mi potvora ve stáji pořád rozčiloval, ale ted je tam zase moc klid..nikdo mi neokusuje Malýho kdž čistim, sedlo když sedlam, ach jo..
strelish
napsal(a):
Dík
Já mám teda bělouše ale černého...myslím si že vysledek bude ale všude stejný-bělouš, pstružák...
Narodil se uplně černý....nyní je takový v 5 letech, jeho tatík už je plný bělouš...mamka byla ryzka, tak přes léto reznem, puntíkama bych se netrápila,vypadá to sice jak kdyby jste mu je namalovali schválně, ale věříím že to zmizí....
klawdie
napsal(a):
Já mám teda bělouše ale černého...myslím si že vysledek bude ale všude stejný-bělouš, pstružák...
Narodil se uplně černý....nyní je takový v 5 letech, jeho tatík už je plný bělouš...mamka byla ryzka, tak přes léto reznem, puntíkama bych se netrápila,vypadá to sice jak kdyby jste mu je namalovali schválně, ale věříím že to zmizí....
to není moc dobrá fotka, no každopádně tyto zbarvení jsou užasná každý rok se koník mění...ze začátku jsem měla šimlíka, není grošovatí..., pamatuji si ho že měl bílou hvězdu na čele a šnupku...
klawdie
napsal(a):
to není moc dobrá fotka, no každopádně tyto zbarvení jsou užasná každý rok se koník mění...ze začátku jsem měla šimlíka, není grošovatí..., pamatuji si ho že měl bílou hvězdu na čele a šnupku...
když se podíváš na diskuzi potomci po Almhirtovi, tak ten první je muj. Ten je takhle pěkně v létě dožluta, pak mi na podzim začne šedivět a na jaře je hnědej
Přidávám zimní foto, letní je na té druhé diskuzi..
klawdie
napsal(a):
a takhle vypadal před dvěma lety
monchess
napsal(a):
Buď si jistá že vybělý. Bude hodně světlej. Já jsem na koni jezdila před 3 rokama - dalo by se říci grošák - ve svých 3-4 letech úplně šedý (nepoznala bys ho) a ted po 3 rocích skoro čistě bílý - jsem ho nepoznala na kolbišti.
Taky jsem se jednou starala o koníka - jako hříbě byl hnědák s lysinou, ale postupně vyběloval, kolem jeho 3 let to byl šiml, spíš tmavší, ale asi za 2 roky už byl spíš bílý než šedý... Jsem zvědavá jak vypadá teď (po dalších asi 2 letech), asi bych ho nepoznala
Na fotce má 3 roky
karwen
napsal(a):
Taky jsem se jednou starala o koníka - jako hříbě byl hnědák s lysinou, ale postupně vyběloval, kolem jeho 3 let to byl šiml, spíš tmavší, ale asi za 2 roky už byl spíš bílý než šedý... Jsem zvědavá jak vypadá teď (po dalších asi 2 letech), asi bych ho nepoznala
Na fotce má 3 roky
Jenže to je právě ono: jako hříbě hnědý, jako 3letý už šiml, pak bělouš.. Ale tomu na fotce už jsou 3 roky Tak asi bude zaostalý
karwen
napsal(a):
Na fotce má 3 roky
Taky jsem si koupila roční kobylku, hnědku s hvězdou. Na fotce je už 3letá focená z jara. tedka v létě je zas o něco světlejší.