Ahojky,vcera jsem zadavala na nemoderce svuj dotaz a nikdo mi neodpovedel.. :o( tak to zkusim jeste tady..
Dnes rano,kdyz jsem prisla do staje,vsimla jsem si ze memu ořovi tece z praveho oka..a ne malo.V koutku mel velky tuhy kus zeleneho bordelu a v oku se mu zelene hleny tahly a postupne vytekaly koutkem oka ven.Po zaschnuti mel pod okem ten borcus zabarven do zluta.Ocicko sem vytrela a za chvilinku to tam mel znovu.Tak jsem to vytrela znovu,dala jsem mu tam kapky ktere me kdysi doporucil vet,ze pry jimi nezkazim nikdy nic.No a jak sem konika vytahla ven na svetlo,abych oko prohledla,dost me vydesilo co jsem videla.Pres pul oka se mu tahne takovy mlhavy nazloutly flek..(je viditelny po peclivejsim prohlizeni)A tak nez prijede veterinar aby ho prohledl,chci se zeptat aspon tady vas,jestli nekdo neco podobneho mel,co to bylo a jak to nakonec dopadlo.A jeste dodatek,take mu zaclo tect zelene z nosu a ma docela natekle uzliny..na jedne strane za zuchvou ma docela tvrdou bouli..
ukulemba
napsal(a):
Ahojky,vcera jsem zadavala na nemoderce svuj dotaz a nikdo mi neodpovedel.. :o( tak to zkusim jeste tady..
Dnes rano,kdyz jsem prisla do staje,vsimla jsem si ze memu ořovi tece z praveho oka..a ne malo.V koutku mel velky tuhy kus zeleneho bordelu a v oku se mu zelene hleny tahly a postupne vytekaly koutkem oka ven.Po zaschnuti mel pod okem ten borcus zabarven do zluta.Ocicko sem vytrela a za chvilinku to tam mel znovu.Tak jsem to vytrela znovu,dala jsem mu tam kapky ktere me kdysi doporucil vet,ze pry jimi nezkazim nikdy nic.No a jak sem konika vytahla ven na svetlo,abych oko prohledla,dost me vydesilo co jsem videla.Pres pul oka se mu tahne takovy mlhavy nazloutly flek..(je viditelny po peclivejsim prohlizeni)A tak nez prijede veterinar aby ho prohledl,chci se zeptat aspon tady vas,jestli nekdo neco podobneho mel,co to bylo a jak to nakonec dopadlo.A jeste dodatek,take mu zaclo tect zelene z nosu a ma docela natekle uzliny..na jedne strane za zuchvou ma docela tvrdou bouli..
Ahoj, četla jsem tvůj dotaz, ale odpověd neznám.. Už tam byl vet? Kdyžtak písni co to je a jak to léčí, ať se můžemem poučit.. Držím palce at je koník v pořádku!
ukulemba
napsal(a):
Ahoj nevím co by to mohlo být, ale nateklé uzliny jsou začátkem nachlazení a může to skončit jako i u naší kobyle zápalem plic, naštěstí jsme to chytili zavčas. Ale i tak dostávala asi 14dní atibiotika a měsíc bez jakékoliv zátěže. Ale pořád ju ještě trápí kašel a soplík. To oko může mít podrážděné že se do něj třeba někde píchnul, ale může to být i zánět spojivek. Rozhodně to nijak neodkládej a volej veterináře. Tohle by se nemělo podceňovat a koníka nechej doma, hlavně v tomto počasí kdy je sparno pak se zase ochladí a prší. Sice to z ní hrozně ale ber to tak že i ty když jsi nemocná tak je ti nejlíp doma v posteli. Takže jenom min. pohyb venku aspoň do tý doby než mu ty uzliny splasknou. A pokud ti koník pije vlažnou vodu tak mu ji dávej, ta naše potvora by radši žíznila, než aby se napila vlažný vody. Musela furt chlastat tu studenou z napaječky. Doufám, že se ti koník brzo uzdraví a dej vědět co mu přesně bylo.