xpetrax
napsal(a):
Nevíte prosím někdo, kde bych sehnala třásně na plece a co používáte vy proti hmyzu?? Děkuji za odpovědi
teda zrovna dneska když sme šli s koníkama plavit, jsme potkali kobylu z vedlejší stáje co je měla a zdála senám to jako šikovná věc.Nemáte někdo fotku jak se to upevńuje? A jde to i k anglickému sedlu? Díky.
buggyna

XXX.XXX.110.113
xpetrax
napsal(a):
Nevíte prosím někdo, kde bych sehnala třásně na plece a co používáte vy proti hmyzu?? Děkuji za odpovědi
sadzi saj

XXX.XXX.117.237
xpetrax
napsal(a):
Poraďte prosím někdo, kde bych sehnala třásně na plece? DĚKUJI
Adina dávala shora odkaz, tam je mají
sadzi saj

XXX.XXX.117.237
xpetrax
napsal(a):
potřebovala bych to pro koně k anglickému sedlu
Se optej té pani, co má ty webovky shora, je to domácí výroba, určo není problém, aby ti to udělala
xpetrax
napsal(a):
jj, díky, nad touto možností jsem už taky přemýšlela
Třásně na plec pokud vím tak vyrábí hošťálková www.kuze-sedlarstvi.cz . A pokud jde o jejich výrobky (kožené) tak jsem i spokojená
.
lajka69
napsal(a):
Třásně na plec pokud vím tak vyrábí hošťálková www.kuze-sedlarstvi.cz . A pokud jde o jejich výrobky (kožené) tak jsem i spokojená
.
tak čabraka nebo jak my říkáme podprsník se dá nechat udělat na zakázku u těch dvou zmiňovaných odkazů, jinde je asi těžko seženeš. U prvního odkazu se jedná o bavlněné provedení je to snadné na udržbu stačí pokaždé přečváchnotu v ruce s trochou nějakého pracího práčku, vykroutit protřepat a pověsit na sluníčko. Paní vyrábí jak vezri na chomouty, tu používáme my a nebo i k připevnění sedlu. Můžeš si vybrat podle sebe i barvu nebo kombinaci barev. Paní je z jižní moravy. A připevnění k sedlu můžeš připevnit pod bočnice a jaké zapínání nebo zavazování si vymyslíte je jenom na vás. Pokud pouříváte martingal, možná by se to dalo připevnit i na nějak na část co má koník kolem krku tak, aby to nebránilo v jeho použití. Já to na chomouty upevňuju k hákům od pobočáku, tak že jsou na koncích čabrak klasické kroužky na klíče a to pak navleču na ty háky.
Hošťálková nevím jak je na tom s výrobou na zakázku a v kolika provedení je má, ale vím, že je vyrábí též.
xpetrax
napsal(a):
koupila jsem dvoje třásně na čelenku a přivázala je k poprsáku a super
bospor
napsal(a):
koupila jsem dvoje třásně na čelenku a přivázala je k poprsáku a super
bospor
napsal(a):
a co tady http://www.farmercz.cz/index.php ?view=476&stitle=uzdeni-a-postroje
jurasek
napsal(a):
a co tady http://www.farmercz.cz/index.php ?view=476&stitle=uzdeni-a-postroje
ambra
napsal(a):
jurasek ta přesně ty z toho obrázku mám doma, první model
co je na nich tak sqělýho? jako aby mouchy nesedaly na plece?? tak to jsem viděla akorát u tažných koní ,a le aby s tím někdo jezdil.......... to slyšim poprvé. Vždyť na plecích a na prsách koně mají sotva osminu much co sedají na hlavu a celé tělo. Není to trochu zbytečnost? Poučte mě...
lllow
napsal(a):
co je na nich tak sqělýho? jako aby mouchy nesedaly na plece?? tak to jsem viděla akorát u tažných koní ,a le aby s tím někdo jezdil.......... to slyšim poprvé. Vždyť na plecích a na prsách koně mají sotva osminu much co sedají na hlavu a celé tělo. Není to trochu zbytečnost? Poučte mě...
a ty si myslíš že koně obtěžujou jen mouchy ve stáji? a že nestojí za to ulehčit koním život????
bospor
napsal(a):
a ty si myslíš že koně obtěžujou jen mouchy ve stáji? a že nestojí za to ulehčit koním život????
ne, to si rozhodně nemyslím, ale já jen, že je určo důležitější snažit se je omezit hlavně na hlavě, že na plecích a prsách to není tak neúnosný. ale to je asi índividuální názor. Jen bych vás někoho chtěla vidět jaks tim vyjedete na závody. co by vám na to asi řekli, řekla bych že by přišel výbuch smíchu....
lllow
napsal(a):
ne, to si rozhodně nemyslím, ale já jen, že je určo důležitější snažit se je omezit hlavně na hlavě, že na plecích a prsách to není tak neúnosný. ale to je asi índividuální názor. Jen bych vás někoho chtěla vidět jaks tim vyjedete na závody. co by vám na to asi řekli, řekla bych že by přišel výbuch smíchu....
Ty toho asi moc nenajezdíš. Naši mají jak na hlavě, tak na plecích a nemyslím teď jen obyčejné mouchy, ty jim tolik moc nevadí, ale hovada a myslím, že tohle je bezva nápad, jak koni ulevit od těchto prevítů. Já to zatím řeším tak, že jezdím s větvičkou s listama a tou po dobu vyjížďky koně oplácávám a hovad zbavuju, ať už na hlavě, krku, plecích, břiše, či zadnici.
lllow
napsal(a):
i kdybych jezdila na závody tak mě nějaký vychechtaný bulíci nerozhoděj
takový věci už mám za sebou a zajímají mě koně a ne to co si myslí lidi
charliebob
napsal(a):
souhlas
No já si myslíšm, že hmyzu na závodech třeba tolik není tak tam by to nebylo možná ani učelný a možná ani zhlesika bezpečnosti, pokud třeba na koníkovi někdo skáče. Ale pro vyjížďky do přírody a hlavně k vodě, do lesa si myslím, že se to velice hodí. Koníci si vlastně tím jak se sami pohybujou a dávají tuhle i parádu do pohybu, odhánějí sami hmyzáky. Takže proč a každému co se líbí.
ambraa
napsal(a):
No já si myslíšm, že hmyzu na závodech třeba tolik není tak tam by to nebylo možná ani učelný a možná ani zhlesika bezpečnosti, pokud třeba na koníkovi někdo skáče. Ale pro vyjížďky do přírody a hlavně k vodě, do lesa si myslím, že se to velice hodí. Koníci si vlastně tím jak se sami pohybujou a dávají tuhle i parádu do pohybu, odhánějí sami hmyzáky. Takže proč a každému co se líbí.
Holky třásně na plece vynikající věc! My na vyjížďku jezdíme i s maskou, jelikož mám hrozného koníka a upřímně nám třásně na plece dost ulehčili život.
Doporučuji jednoznačně http://cabraky.webgarden.cz !!
Zítra přidám fotku, co Helenka dokáže vyrobit
lintith
napsal(a):
Holky třásně na plece vynikající věc! My na vyjížďku jezdíme i s maskou, jelikož mám hrozného koníka a upřímně nám třásně na plece dost ulehčili život.
Doporučuji jednoznačně http://cabraky.webgarden.cz !!
Zítra přidám fotku, co Helenka dokáže vyrobit
Pro Gabčík: Včera měla kobyla dožraný hlavně plece, kdybych si ji vyfotila, tak bych ti to poslala, byla samej pupínek, na závody to řešit nebudu, to není dlouodobá záležitost, ale když jedeme k vodě nebo na delší vyjížďku, tak proč koni neulehčit, mám dost temperamentního koně, dávám ji už rok dohromady, nechci aby ještě vyváděla kvůli hovadům a ostatnímu hmyzu
xpetrax
napsal(a):
I ty na ty plece? A pomáhají?
Plně souhlasím s Božou a Ivanou. Na závodech je písek, tam se mouchy tolik nezdržují, ovádi už vůbec ne. Tato havěť přebývá zejména v trávě, v lesích. Proto není potřebadávat koním třásně na závody, ale právě na vyjíž´dky do terénu. A proč na plece? Protože tam se koně nejvíc potí, pokud si můžete všimnout. Sama si třásně chci co nejrychleji pořídit, je to výborná věc, koník bude mít větší klid.
jackie
napsal(a):
Plně souhlasím s Božou a Ivanou. Na závodech je písek, tam se mouchy tolik nezdržují, ovádi už vůbec ne. Tato havěť přebývá zejména v trávě, v lesích. Proto není potřebadávat koním třásně na závody, ale právě na vyjíž´dky do terénu. A proč na plece? Protože tam se koně nejvíc potí, pokud si můžete všimnout. Sama si třásně chci co nejrychleji pořídit, je to výborná věc, koník bude mít větší klid.
Petro, jestli to bylo na mě, tak já mám od Helenky trochu jiné třásně na plece. Ale řeknu ti, že nám pomohli dost. Hřebec má mouchy sice i na břiše, ale hlavu a plese už máme chráněné, takže je to fakt fajn ;)
lintith
napsal(a):
Petro, jestli to bylo na mě, tak já mám od Helenky trochu jiné třásně na plece. Ale řeknu ti, že nám pomohli dost. Hřebec má mouchy sice i na břiše, ale hlavu a plese už máme chráněné, takže je to fakt fajn ;)
Tak přidávám fotečku třásní, naprosto fajn věcička :)
Dělaná na míru podle mého přání u Helenky : http://cabraky.webgarden.cz.
lintith
napsal(a):
Tak přidávám fotečku třásní, naprosto fajn věcička :)
Dělaná na míru podle mého přání u Helenky : http://cabraky.webgarden.cz.
ty joo, tyhle jsou opravdu parádní!Přemýšlela jsem, že bych si nechala také vyrobit třásně na prsa a když jsem viděla ty vaše tak je to jasný
monca1112
napsal(a):
ty joo, tyhle jsou opravdu parádní!Přemýšlela jsem, že bych si nechala také vyrobit třásně na prsa a když jsem viděla ty vaše tak je to jasný
tím jsem teda nechtěla říct, že je chci jen pro parádu,ale přemýšlela sem, že bych zkusila taky něco vyrobit,ale asi by to nebylo tak hezké