Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2008 09:52
hannah

XXX.XXX.4.100

ahoj, jak likvidujete tuhle potvoru (viz foto)? já zatím mechanicky, plošné sekání, dosekávání nedopsasků, vysekávání jednotlivých chrástů, chtěla jsem se zeptat, jestli na to neexistuje nějaký chemický přípravek a jaké máte s hubením plevelů na pastvě zkušenosti. díky

2.8.2008 14:43
monca

XXX.XXX.148.17

hannah napsal(a):
ahoj, jak likvidujete tuhle potvoru (viz foto)? já zatím mechanicky, plošné sekání, dosekávání nedopsasků, vysekávání jednotlivých chrástů, chtěla jsem se zeptat, jestli na to neexistuje nějaký chemický přípravek a jaké máte s hubením plevelů na pastvě zkušenosti. díky

Ahoj,no my tyhle potvurky taky likvidujeme sekáním,mulčováním.Jinak myslim,že by to ani asi nešlo,máme hodně pastvin a chodit dokola s nějakym rozprašovačem a hubit to chemicky-no nevim,to je jedna věc a druhá ta,že já osobně bych s chemii nešla tam kde se pasou koníci.Nejdůležitější je překašovat ještě než plevel vysemení.

2.8.2008 20:49
sally

XXX.XXX.136.64

hannah napsal(a):

Tohle je pěkný hnus - šťovík.
Taky sem tam máme. Problém je, že sekáním nedopasků se nevyhubí, jen se zamezí rozšíření. A čím více se seká, v tím menší výšce kvete - stihne vykvést znova i do 14 dní, mrcha.
Jediné řešení jak vyhubit, je použití total herbicidu - ROUNDUP- lépe v poněkud menším ředění než je uvedeno, ne před deštěm - aby se vstřebal. Nejlepší účinnost je, když má hodně listové plochy ( ale ne staré listy, takové ty 14 denní). Roundup údajně není toxický zvířatům, ale pro svou vlastní jistotu po aplikaci bych na ošetřenou pastvinu koně aspoň 2 dny nedávala.
Existují na to aplikátory - herbicidní hole - které se naplní namíchaným herbicidem, jen chodíš a houbou na konci smáčíš to, co chceš zahubit. Taky ji hodlám v nejbližší možné době zpojízdnit.

3.8.2008 10:59
karwen

XXX.XXX.132.98

hannah napsal(a):

Nevím jestli to je to samé, ale na louce kde sklízíme seno máme podobné rostliny, je tam toho hodně a je to hrůza, když se to usuší, tak jsou z toho takové tvrdé klacky, takže se občas i stane, že celá půlka balíku sena (malého) jsou jen klacky co koně nežerou

Přidejte reakci

Přidat smajlík