Ke koním leonbereger (nebo jiné obří-velké plemeno),máte zkušenosti?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.8.2008 15:02
smoulinka

XXX.XXX.3.130

Ahoj uvažuji o koupi leonbergera,nebo nějakého jiného velkého psa.Máte zkušenosti na vyjíždky a chování leona ke koním?Mám nyní středoasiata a kavkazana,ale už jsou to staří pánové a potřebuji nějakou omladinu,která by ranč uhlídala,ale vzorně se chovala ke koním a sem tam mohla na krokovku s nima.Díky E.

9.8.2008 16:31
bednarik petr

XXX.XXX.162.57

smoulinka napsal(a):
Ahoj uvažuji o koupi leonbergera,nebo nějakého jiného velkého psa.Máte zkušenosti na vyjíždky a chování leona ke koním?Mám nyní středoasiata a kavkazana,ale už jsou to staří pánové a potřebuji nějakou omladinu,která by ranč uhlídala,ale vzorně se chovala ke koním a sem tam mohla na krokovku s nima.Díky E.

my máme taky kavkazačku,ale na vyjížďky kvůli nohám ne ne,ne že by jí něco bylo,ale sama bych měla strach ,že si ublíží,to samé i leonbergr.Spíš raději něco lehčího menšího.

9.8.2008 16:36
sabina

XXX.XXX.64.178

bednarik petr napsal(a):
my máme taky kavkazačku,ale na vyjížďky kvůli nohám ne ne,ne že by jí něco bylo,ale sama bych měla strach ,že si ublíží,to samé i leonbergr.Spíš raději něco lehčího menšího.

Já si myslím, že pastevec je ke koním skoro dělaný....nevím jak leonberger...ale já až budu pořizovat psa ke koním....tak budu volit kompromis - aby uhlídal, mohl být semnou doma, ale stíhal i vyjížďky a to bez újmy na zdraví atd....

nechci chlupatce...takže mi z toho všeho vylez Boerboel
Ale kdybych chlupatce...tak asi opět středoasiata,
psala jste vyjížďky krokovky...pokud je pes zvyklí je jedno jaké je to plemeno - ovšem musí být v kondici a mít zdravé nohy.

9.8.2008 17:50
smoulinka

XXX.XXX.3.130

sabina napsal(a):
Já si myslím, že pastevec je ke koním skoro dělaný....nevím jak leonberger...ale já až budu pořizovat psa ke koním....tak budu volit kompromis - aby uhlídal, mohl být semnou doma, ale stíhal i vyjížďky a to bez újmy na zdraví atd....

psala jste vyjížďky krokovky...pokud je pes zvyklí je jedno jaké je to plemeno - ovšem musí být v kondici a mít zdravé nohy.

Boerboel je krásnej,ale potřebuju aby byl i v zimě venku na dvoře a to u krátkosrstých moc nejde.

9.8.2008 22:04
rezi

XXX.XXX.93.198

smoulinka napsal(a):
Boerboel je krásnej,ale potřebuju aby byl i v zimě venku na dvoře a to u krátkosrstých moc nejde.

Nedoporucuji koupit si psa bez poznani jeho charakteru, ktere ma jako plemeno. Stredoaziat je pro takove umysly naprosto nevhodny ma vyjimecnou povahu, ktera se ne vzdy dobre kloubi s tim, co clovek planuje. Dovedu si ji velice dobre predstavit, jak dava pozor na stado, ale co urcite ne, ze by sla na nejakou vyjizdku. Ja bych se priklonila ke psu Angeliky tedy Beauceron.

10.8.2008 07:35
smoulinka

XXX.XXX.3.130

rezi napsal(a):
Nedoporucuji koupit si psa bez poznani jeho charakteru, ktere ma jako plemeno. Stredoaziat je pro takove umysly naprosto nevhodny ma vyjimecnou povahu, ktera se ne vzdy dobre kloubi s tim, co clovek planuje. Dovedu si ji velice dobre predstavit, jak dava pozor na stado, ale co urcite ne, ze by sla na nejakou vyjizdku. Ja bych se priklonila ke psu Angeliky tedy Beauceron.

Středoasiata a kavkazáka opravdu dobře znám,ale" kus od kusu " je jiné povahy.A opravdu potřebuji ¨polo nebo dlouhosrsté plemeno.Ai budu muset vypustit touhu po vyjíždce s takovým obrem,a nechat ho jen hlídat.

10.8.2008 09:53
makki

XXX.XXX.1.106

smoulinka napsal(a):

Takové velké a těžké plemeno se ke koni nehodí. Ne, že by to neuběhl, ale váha a klouby by mohly udělat svou práci. Samozřejmě kdyby to byly krokovky a sem tam kousek klusu a tak 1-2 hodinky, asi by to bylo něco jiného, než několikahodinovka v tempu za živým koníkem. Asi bych volila lehčí lítací plemeno.

10.8.2008 23:07
kviddo

XXX.XXX.87.214

smoulinka napsal(a):

Ahoj ta já mám tohle miminko... hlídá to jo....a za buřta i pantofle zloději přinese... jediné co nemusí je kočka,ona mu loví v rybníčku rybičky co si je tam tak pečlivě hlídá . Sežere cokoliv co je k jídlu...... neslintá pokud na něco nemá chuť a on má chuť neustále... běhat za koněm? Ani boha,ale válet se pod stolem, nebo krást z grilu pečené dobroty a nebo ještě lépe tahat z vody klidně plavoucího člověka to on tuze rád
<br>
to já jen aby jste s tímhle plemenem fakt nepočítaly

10.8.2008 23:08
kviddo

XXX.XXX.87.214

kviddo napsal(a):
Ahoj ta já mám tohle miminko... hlídá to jo....a za buřta i pantofle zloději přinese... jediné co nemusí je kočka,ona mu loví v rybníčku rybičky co si je tam tak pečlivě hlídá . Sežere cokoliv co je k jídlu...... neslintá pokud na něco nemá chuť a on má chuť neustále... běhat za koněm? Ani boha,ale válet se pod stolem, nebo krást z grilu pečené dobroty a nebo ještě lépe tahat z vody klidně plavoucího člověka to on tuze rád
<br>
to já jen aby jste s tímhle plemenem fakt nepočítaly

Omluvte kvalitu, chyba není na Vašem přijímači

11.8.2008 10:07
pinoha

XXX.XXX.69.167

sabina napsal(a):

Sabino, u českých búrských buldoků jsou VELMI špatné DKK! Pokud chcete psa, kterého nezničíte na vyjížďkách, dávejte si na tohle velký pozor. Navíc, jsou to taky psi poměrně těžcí, a myslím, že na dlouhé vyjížďky ne zcela vhodní. (To už fakt spíš ten zmiňovaný bosík.)
Lucie

11.8.2008 10:23
xpetrax

XXX.XXX.149.26

kviddo napsal(a):
Omluvte kvalitu, chyba není na Vašem přijímači

My máme ke koni labradora,, su spokojená, je na kobylu možná až dost závislý, ale má ji fakt rád. Večer dokonce spí před jejím boxem a když se na dvoře něco šustne neobvyklé (nedávno se nám urval býk), tak řve dokud někdo nedojde, máme ho na dvoře celý rok, ale s tím, že si může v zimě zalést do tepla ke stáji, nejraději má, když má nachystanou otýpku slámy a do ní si zaleze a je to ,,vodník", čváchá se s koněma

11.8.2008 10:28
xpetrax

XXX.XXX.149.26

xpetrax napsal(a):
My máme ke koni labradora,, su spokojená, je na kobylu možná až dost závislý, ale má ji fakt rád. Večer dokonce spí před jejím boxem a když se na dvoře něco šustne neobvyklé (nedávno se nám urval býk), tak řve dokud někdo nedojde, máme ho na dvoře celý rok, ale s tím, že si může v zimě zalést do tepla ke stáji, nejraději má, když má nachystanou otýpku slámy a do ní si zaleze a je to ,,vodník", čváchá se s koněma

posílám foto ve vodě, vypadá jako vydra

11.8.2008 10:31
kukinatost

XXX.XXX.43.146

xpetrax napsal(a):

no, já jsme ke koni vždycky chtěla spíš rovnou něoc lehkonohého, přeci ejnom si neumím představit, že už můj GR by lítal po vyjížďkách, bývalý přítel měl kavkazáka a taky neměl šanci, max nějaká krokovka.....ale téď mám bestyju neunavitelnou, byl mi věnován - bývalá panička, starší paní ho nezvládala fyzicky ani výchovně..tož Ritchitan skončil u mě..super kámoš, s koňma v pohodě, s valachem se navzájem provokujou..
určitě bych žádného chlupatého mastodonta nedoporučovala, to spíše teda jak už bylo psáno vyloženě na hlídání, max na nějakou tu krokovku..
jinak jsem původně chtěla buď australáka nebo choďáka, ale to sjou vloženě lehkonozí psi a moc si neumím představit australáka hlídat:))
leda splašit pesany dva:)
jinak teda Ritchitan je velmi vyvedená směska ridgebacka a staforda:)

11.8.2008 10:32
xpetrax

XXX.XXX.149.26

xpetrax napsal(a):
posílám foto ve vodě, vypadá jako vydra

a ještě jednu s konákama, najdete ho

11.8.2008 10:33
kukinatost

XXX.XXX.43.146

smoulinka napsal(a):

no, fakt běhal dlouho:)

11.8.2008 18:13
sabina

XXX.XXX.64.178

kukinatost napsal(a):
no, fakt běhal dlouho:)

Pinoha - nechci si kupovat psa z českého chovu - po českých psech.
Psa si vyberu velice dobře a jsou jedinci, co táhnou krásnou DKK - tutíž nulovou bo jedničku. Jsou velcí - těžcí to ano. Ale pořád jsou to psi poměrně nezkažení přemnožováním..jako jiné plemena.

Bauceron je z hlediska pohybu v tomhle ohledu lepší...ale mě nevyhovující.
Konec konců, pokud by to nebylo pravé ořechové - nezabije mě to. Chci plemeno proto jaké je...a když bude zdravé, bude mě doprovázet. Pokud ne, bude doma na zahradě ludařit s ostatními.

11.8.2008 21:24
stalonek

XXX.XXX.163.66

sabina napsal(a):
Pinoha - nechci si kupovat psa z českého chovu - po českých psech.
Psa si vyberu velice dobře a jsou jedinci, co táhnou krásnou DKK - tutíž nulovou bo jedničku. Jsou velcí - těžcí to ano. Ale pořád jsou to psi poměrně nezkažení přemnožováním..jako jiné plemena.

Bauceron je z hlediska pohybu v tomhle ohledu lepší...ale mě nevyhovující.
Konec konců, pokud by to nebylo pravé ořechové - nezabije mě to. Chci plemeno proto jaké je...a když bude zdravé, bude mě doprovázet. Pokud ne, bude doma na zahradě ludařit s ostatními.

mám doma jezevčíka, ale po tom taky moc chtít nemůžu..je už starý ale na krokovky a klusem to se mnou zajde.. na procházky tojo, toho beru ale jinak nedoporučuju. nebyl plánovaný ´ke koni, furt se mu ovšem motá pod nohama a občas si jednu ránu zaslouží...ale jinak si nestěžujem až na to že každý den ho koupem protože se válí na hnoji.. a vlezetam kudykoliv...

sabora

12.8.2008 13:54
sabora

XXX.XXX.106.110

smoulinka napsal(a):

nečetla jsem všechny příspěvky, ale kloním se k názorům, že obří plemeno na vyjížďky asi opravdu ne, mám kavkazačku, na hlídání nepřekonatelná, ale ne každý tohle plemeno zvládne (ta moje je obzvlášť ostrá, na cizí, musím dodat, moje děti miluje) a spousta jich nepochopených bohužel pak končí v nadosmrti kotci.
Kamarádka má Barzoj x No, kastrovanýho psa, a ten je krásnej a s koněm jde v tempu naprosto s přehledem.
(Jen ještě pro rejpavky, co odsuzují psy bez rodokmenu, dejte si pohov......... to píšu, jelikož mě v minulém téma o psech kdosi osočoval.)

Přidejte reakci

Přidat smajlík