Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2008 21:21
luckai

XXX.XXX.160.248

Tak jsem nějak zamrzli A já začnu trochu newesternově, a přidám fotky Sněži když jsme se na ni byli dívat v Topolčiankách.
Tak takhle vypadá 4 letý arab, kámoška ji tady tipla tak na ročka, no podle těch fotek si nedovedu představit obsedat ji i v těch třech ne tak dvou, takové mimino .

20.8.2008 21:24
luckai

XXX.XXX.160.248

luckai napsal(a):
Tak jsem nějak zamrzli A já začnu trochu newesternově, a přidám fotky Sněži když jsme se na ni byli dívat v Topolčiankách.
Tak takhle vypadá 4 letý arab, kámoška ji tady tipla tak na ročka, no podle těch fotek si nedovedu představit obsedat ji i v těch třech ne tak dvou, takové mimino .

no a tohle nám z ní vyrostlo ... se nechce věřit, že je to ten samý kůň .

Foto Lenka Daňková

20.8.2008 21:27
luckai

XXX.XXX.160.248

luckai napsal(a):

jinak mám holky depresi, protože mi zase vybouchl trenér a teď ho vážně potřebujem, nějak se perem s pěkným nacváláním, ach jo. no ale možná se už něco rýsuje, tak uvidíme.

20.8.2008 21:43
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

luckai napsal(a):
jinak mám holky depresi, protože mi zase vybouchl trenér a teď ho vážně potřebujem, nějak se perem s pěkným nacváláním, ach jo. no ale možná se už něco rýsuje, tak uvidíme.

S tím trenérem nebreč.. to u nás to jako vůbec nehrozí nějakého sehnat- Ostrava no prostě tady nikdo není... A kdyby jo tak stejně u nás nejsou schopni pořád dodělat pískovou jízdárnu a na tvrdém opravdu nehodlám oddělat konouchovi nohy .......A moje zlato se svojím kamarádem

20.8.2008 21:51
lucky

XXX.XXX.230.77

pilgrisek napsal(a):
S tím trenérem nebreč.. to u nás to jako vůbec nehrozí nějakého sehnat- Ostrava no prostě tady nikdo není... A kdyby jo tak stejně u nás nejsou schopni pořád dodělat pískovou jízdárnu a na tvrdém opravdu nehodlám oddělat konouchovi nohy .......A moje zlato se svojím kamarádem

LUci, teda to bych ji nepoznala. Ten člověk sedle je taková vysoká obludka, nebo Ti ta kobyla tolik vyrostla!!!!...vždyť dneska je almara na pln. arabku!

Jinak nám se zase trénink zrušil, nic si z toho nedělej......léčení se taky asi protáhne
Jiank do Ostravy by určitě trenér dojel, problém je, že by muselo být asi více lidí, ne?

20.8.2008 22:00
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

lucky napsal(a):
LUci, teda to bych ji nepoznala. Ten člověk sedle je taková vysoká obludka, nebo Ti ta kobyla tolik vyrostla!!!!...vždyť dneska je almara na pln. arabku!

Jinak nám se zase trénink zrušil, nic si z toho nedělej......léčení se taky asi protáhne
Jiank do Ostravy by určitě trenér dojel, problém je, že by muselo být asi více lidí, ne?

-No ja pravě chtěla nějakého trenéra třeba jednou za tyden na trenink a to pochybuju ... Nevím kdo je tady nejblíž nejspíš Šalková jinak fakt netuším.... taky sem uvažovala na nějakém kurzu ale to bych se bála tam jet sama a navíc nic s konouchem neumíme ani já ani on.. Ja sem jezdila 10 let anglii a jak mi vyrostl koník tak sem s ním začala jezdit tak něco mezi dokonce prošel i malou skokovou přípravou jako gymnastičky a tak aby taky uměl něco skočit když jsme v lese

20.8.2008 22:07
lucky

XXX.XXX.230.77

pilgrisek napsal(a):
-No ja pravě chtěla nějakého trenéra třeba jednou za tyden na trenink a to pochybuju ... Nevím kdo je tady nejblíž nejspíš Šalková jinak fakt netuším.... taky sem uvažovala na nějakém kurzu ale to bych se bála tam jet sama a navíc nic s konouchem neumíme ani já ani on.. Ja sem jezdila 10 let anglii a jak mi vyrostl koník tak sem s ním začala jezdit tak něco mezi dokonce prošel i malou skokovou přípravou jako gymnastičky a tak aby taky uměl něco skočit když jsme v lese

Hele, my taky nic neumíme. Tady na Čeladné je Karla Gabrielová, ale kvůli jednomu koni by tak daleko asi nejela, ale kdyby vás bylo víc... dvě tři, aby se ji vyplatolo jet do Ostravy, že...možná by to šlo...je dobrá a koně pod ní chodí jako hodinky..lidi taky.
Já jsem zvědavá co udělá s Usou.....no dneska jsme měli mít trénink..bohužel, no...až se holčí doléčí ty nožky zraněné

20.8.2008 22:15
luckai

XXX.XXX.160.248

luckai napsal(a):

Luci, už si to moc nepamatuju. Ten chlap byl asi vysoký dost ale Sněhule asi taky dost porostla, Říkali mi známí , kteří ji viděli když jsme ji dovezli a pak asi po roce. Když jsme ji kupovali měla 153, teď bude mít tak 157.

Barčo, já bych právě řekla, že kolem té Ostavy jste na to docela dobře :-), tak se vás zkuste domluvit víc. Já se musím taky vždycky k někomu přifařit, asi 10km od nás je ranč, kde mívají trenéra, tak pokud může jezdí k nám protože jsme po cestě. nebo jedem s kobčou po kopytě k nim (asi 1,5 -2 hoďky hodně pomalinkým tempem), odtrénujem a zase zpátky.
A s tím začátečníkem ... kdybys všechno uměla, tak trenéra nepotřebuješ, ne? :-) trenér je od toho aby tě to naučil. Já si obsedala kobylu a sama jsem neuměla pořádně jezdit (nikomu nedoporučuji, stojí to opravdu hodně nervů :-), ale naštestí jsme to kupodivu zvládli v klidu a pohodě), rok jsme jezdily jen na ohlávce do lesa a pak jsme našli trenérku a začínaly jsme obě s kobylou na jízdárně úplně od piky (teda když neberu mé sporadické dětské pokusy před mnoha a mnoha lety v anglii).Není to ideální, nebyla a pořád to není sranda, když jste dvě začátečnice, ale jde to, jen to stojí mnohem víc práce a trenér je aspoň občas nutnost (alespoň podle mě), takže mi nevykládej o začátečnici .-)))

20.8.2008 22:23
strelish

XXX.XXX.84.2

lucky napsal(a):
Hele, my taky nic neumíme. Tady na Čeladné je Karla Gabrielová, ale kvůli jednomu koni by tak daleko asi nejela, ale kdyby vás bylo víc... dvě tři, aby se ji vyplatolo jet do Ostravy, že...možná by to šlo...je dobrá a koně pod ní chodí jako hodinky..lidi taky.
Já jsem zvědavá co udělá s Usou.....no dneska jsme měli mít trénink..bohužel, no...až se holčí doléčí ty nožky zraněné

Karla tady u Ostravy byla, měla kurzík v Hlučíně v zimě nebo kdy

20.8.2008 22:25
microfon

XXX.XXX.182.1

luckai napsal(a):

Jo trenéři
Tak u nás na jihu je akorát co vím Tomáš Pešek....

20.8.2008 22:29
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

luckai napsal(a):
Luci, už si to moc nepamatuju. Ten chlap byl asi vysoký dost ale Sněhule asi taky dost porostla, Říkali mi známí , kteří ji viděli když jsme ji dovezli a pak asi po roce. Když jsme ji kupovali měla 153, teď bude mít tak 157.

Barčo, já bych právě řekla, že kolem té Ostavy jste na to docela dobře :-), tak se vás zkuste domluvit víc. Já se musím taky vždycky k někomu přifařit, asi 10km od nás je ranč, kde mívají trenéra, tak pokud může jezdí k nám protože jsme po cestě. nebo jedem s kobčou po kopytě k nim (asi 1,5 -2 hoďky hodně pomalinkým tempem), odtrénujem a zase zpátky.
A s tím začátečníkem ... kdybys všechno uměla, tak trenéra nepotřebuješ, ne? :-) trenér je od toho aby tě to naučil. Já si obsedala kobylu a sama jsem neuměla pořádně jezdit (nikomu nedoporučuji, stojí to opravdu hodně nervů :-), ale naštestí jsme to kupodivu zvládli v klidu a pohodě), rok jsme jezdily jen na ohlávce do lesa a pak jsme našli trenérku a začínaly jsme obě s kobylou na jízdárně úplně od piky (teda když neberu mé sporadické dětské pokusy před mnoha a mnoha lety v anglii).Není to ideální, nebyla a pořád to není sranda, když jste dvě začátečnice, ale jde to, jen to stojí mnohem víc práce a trenér je aspoň občas nutnost (alespoň podle mě), takže mi nevykládej o začátečnici .-)))

JJ to je mi jasné .. no se mnou je to takové horší ja nemam rada když mi někdo říká co mám dělat a mluví mi do něčeho nějak moc takže trenéry sem odjakživa moc nemusela ale tak někdy je to docela potřeba ... hlavně bych potřebovala vylepšit cval venku to jde to chodí pěkně pomalu ale když má někde na jíždárně tak to vůbec (nevím jestli to je tím že je to klusák nebo mnou) A co že sis koupila mladou kobču když si jak říkáš začátečník byla? Nevím teda jestli bych šla do mladého koně kdybych nic neuměla... Sice já si toho svojeho taky pořídila jako hříboška ve 14 ale už sem měla odježděno hodně koní a něco sem i pomohla obsednout. Ale teda nelituju je to takové moje miminko, děti totiž nechcu tak mám tady toho#

20.8.2008 22:47
microfon

XXX.XXX.182.1

luckai napsal(a):

My třeba máme už 2 roky akutní problém s nacváláváním na pravou nohu. Zkoušeli jsme přes kavaletu, odlehčení, zatížení pravé sedací kosti, osmičky, rohy. A ikdyž kobyla první cvalový na tu pravou dá , tak si okamžitě přeskočí na levou. také jeje na hřebtě i odpovídajíce asymetricky navalená- ale dle veta zdravá.Jedině si přeskočí v terénu po hodně dlouhém cvalu kdy už tolik nemůže a to stejně jen předkem...Poradíte aspoň vy?

luckai

20.8.2008 22:57
luckai

XXX.XXX.160.248

pilgrisek napsal(a):
JJ to je mi jasné .. no se mnou je to takové horší ja nemam rada když mi někdo říká co mám dělat a mluví mi do něčeho nějak moc takže trenéry sem odjakživa moc nemusela ale tak někdy je to docela potřeba ... hlavně bych potřebovala vylepšit cval venku to jde to chodí pěkně pomalu ale když má někde na jíždárně tak to vůbec (nevím jestli to je tím že je to klusák nebo mnou) A co že sis koupila mladou kobču když si jak říkáš začátečník byla? Nevím teda jestli bych šla do mladého koně kdybych nic neuměla... Sice já si toho svojeho taky pořídila jako hříboška ve 14 ale už sem měla odježděno hodně koní a něco sem i pomohla obsednout. Ale teda nelituju je to takové moje miminko, děti totiž nechcu tak mám tady toho#

Hele ani nevím, no když jsem podepsala kupní smlouvu, tak jsem si říkala, cože jsem to vlastně udělala. Začalo to tím, že jsem po roce neustálého hučení, přemluvila manžela, abych si mohla splnit dětský sen a koupíme si koně. To jsem jchodila nějaký rok, dva ke známým na ranč a jezdila na vyjížďky do lesa (tzn. rozjet, zastavit, zatočit, zpomalit zrychlit bylo tak vše co jsem uměla, nikdo mě nic neučil).
Takže náš první plán byl, že si koupíme nějakého postaršího, klidného ČT valáška no a po roce vybírání a přebírání z toho nakonec byla mladá neobsedlá temperamentní arabka (takže úplný opak). Jako divák jsem absolvovala tři Bláhovy kurzy a defacto podle toho jsem si vychovávala koně. Zní to hodně divoce, ale já jsem celkem zodpovědný člověk (ač to tak nevypadá) a hodně jsem se bála, že něco zkazím, takže jsem obsedali pomalinku ( několik měsíců práce ze země, několik, dní chození se sedlem na vycházky, pak několik dní pomalinké lonžování ... no cválali jsme poprvé asi půl roku po obsednutí). Udidlo jsem se bála jí do huby dát, abych něco nepokazila, takže s tím jsem začala až s trenérkou. Takže takový "výcvik" na cárání po lese jsme zvládli. Kobyla zvládla obsednutí i následný výcvik bey jediného vyhození nebo jiné zásadního problému, zvládala základní cviky - couvání, obraty, ustupování (nijak precizně, ale zvládla), vyjíždky sama i s koňma na ohlávce. Původně to měl být kůň "jen tak do lesa", ale pak jsem chtěla kvůli sobě, a hlavně kobyle trenérku a začít pořádněj dělat, abychom zlepšily porozumnění a i ze zdravotních důvodů (nasvalení atd.). a tak jsme začali trénovat a já se začala vzdělávat a číst a číst nejen o westernu, ale spoustu člověku může dát i anglie a jiné styly. No a tak člověk zjišťuje čím dál víc se vzdělává, že toho čím dál míň umí:-))). Teď bych spoustu věcí udělala jinak a spoustu věcí, co teď opravujem bych řešit nemusela ....
Ale měla jsem velkou výhodu, že kobyla byla odchovaná ve stádovém odchovu a člověka moc neznala, sice taková neošahaná,ale "nepopsaný list papíru" bez zlovyků, špatných zkušeností, fyzicky a psychicky úplně ok. Takže člověk ví, že pokud začne být nějaký problém je to jen a jen vaše chyba.
Taky nemám kobylu doma, ale ustájenou, takže když bylo potřeba tak jsem se poradila.

Jsem se zase rozkecala a zítra nevstanu do práce :-)))

luckai

20.8.2008 23:04
luckai

XXX.XXX.160.248

microfon napsal(a):
My třeba máme už 2 roky akutní problém s nacváláváním na pravou nohu. Zkoušeli jsme přes kavaletu, odlehčení, zatížení pravé sedací kosti, osmičky, rohy. A ikdyž kobyla první cvalový na tu pravou dá , tak si okamžitě přeskočí na levou. také jeje na hřebtě i odpovídajíce asymetricky navalená- ale dle veta zdravá.Jedině si přeskočí v terénu po hodně dlouhém cvalu kdy už tolik nemůže a to stejně jen předkem...Poradíte aspoň vy?

jo tak o nacválání mi teď ani nemluv :-(, my levá.

Ale takovýhle extrém, to mi přijde divné, jako zdravotní problém. Pozorovali jste ji někdy ve volnosti, jestli na ni vůbec někdy nacválá?
A dovnitř záď, to kůň naskočí na 99% dobře. Naučit se pořádně dovnitř záď a pak z toho naskočit do cvalu a aby kůň nebyl zapřený do vnitřní otěže. Cha se mi to mluví, ale já taky hlavně teoretizuji a v praxi je to horší, halvně neumíme pořádně dovnitř zá´d a to bude asi ten zásadní problém.

luckai

20.8.2008 23:09
luckai

XXX.XXX.160.248

luckai napsal(a):

Ale takovýhle extrém, to mi přijde divné, jako zdravotní problém. Pozorovali jste ji někdy ve volnosti, jestli na ni vůbec někdy nacválá?
A dovnitř záď, to kůň naskočí na 99% dobře. Naučit se pořádně dovnitř záď a pak z toho naskočit do cvalu a aby kůň nebyl zapřený do vnitřní otěže. Cha se mi to mluví, ale já taky hlavně teoretizuji a v praxi je to horší, halvně neumíme pořádně dovnitř zá´d a to bude asi ten zásadní problém.

jinak můžu ještě doporučit Petera Kreinberga: Základní kurz westernového ježdění. Ten tam má dle mě moc dobré a logické pomůcky na nacválání.
Ale je to trošku jiné než mě učila trenérka, tak neexperimentuju a nezkoušela jsem to, navíc moc ještě necítím pod zadkem koňovi nohy, tak ani neodhanu dobře udělaný cvik a musím mít někoho na zemi. Doporučuji si knížku pujčit. v případě nouze to opíšu klidně sem, ale moc se mi nehce.

20.8.2008 23:14
microfon

XXX.XXX.182.1

luckai napsal(a):

děkuji zaodpověď, dovnitř záď to si myslím že umíme docela pěkně,ale když naskočí,tak si stejně hned přeskočí na tu levou.Ve volnosti taky využívá na 85%levou a nečiní jí problém projet takto sebeprudší obrat bez ohrožení rovnováhy.Ono totiž je na jízdárně vůbec problém kobču nacválat, temperamentem je na bodu mrazu az ásadně zbytečně neplýtvá energií,nejraději ji jen doplňujetakže trénovat cval není žádná sranda

20.8.2008 23:17
microfon

XXX.XXX.182.1

luckai napsal(a):
jinak můžu ještě doporučit Petera Kreinberga: Základní kurz westernového ježdění. Ten tam má dle mě moc dobré a logické pomůcky na nacválání.
Ale je to trošku jiné než mě učila trenérka, tak neexperimentuju a nezkoušela jsem to, navíc moc ještě necítím pod zadkem koňovi nohy, tak ani neodhanu dobře udělaný cvik a musím mít někoho na zemi. Doporučuji si knížku pujčit. v případě nouze to opíšu klidně sem, ale moc se mi nehce.

Tuto knihu mám,ale právě s pomůckami pro klus a nacválání jsme se moc neztotožnila ovšem tedy asi opráším az novu prostuduji a uvidéme co na to Elissa

20.8.2008 23:25
microfon

XXX.XXX.182.1

microfon napsal(a):
děkuji zaodpověď, dovnitř záď to si myslím že umíme docela pěkně,ale když naskočí,tak si stejně hned přeskočí na tu levou.Ve volnosti taky využívá na 85%levou a nečiní jí problém projet takto sebeprudší obrat bez ohrožení rovnováhy.Ono totiž je na jízdárně vůbec problém kobču nacválat, temperamentem je na bodu mrazu az ásadně zbytečně neplýtvá energií,nejraději ji jen doplňujetakže trénovat cval není žádná sranda

taky jsem samozřejmě přemýšlela o sedu, protože vím že se lehce křivím a nevědomky zkracuji pravou ruku,ale i naše mladá od prvních pokusů na rovině o cval při správném sestavení naskakuje celkem pěkně a správně...

Ale je fakt že špatně cválá i pod jinými jezdci...takže mám asi dost levonohou kobylku, doufám že aspoň vy to brzy vyřešíte

21.8.2008 08:04
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

luckai napsal(a):

Tak s nacváláváním na správnou nohu problém nemáme on si naskočí vždycky správně. Ale mám kobču (sice jezděna anglií) ale ta mi ze začátku taky naskočila skoro vždy na špatnou nohu a hodně mi pomohlo nacválávat s malého kruhu a když naskočila špatně pobídku trochu zdůraznit ale zase s toho malého kruhu... Nebo mi ještě trenér radil stočit ji hlavu dovnitř když jezdíte na jízdárně tak normálně bud na velkém kruhu nebo na stěně a pak nacválat

21.8.2008 08:55
lucky

XXX.XXX.230.77

pilgrisek napsal(a):
Tak s nacváláváním na správnou nohu problém nemáme on si naskočí vždycky správně. Ale mám kobču (sice jezděna anglií) ale ta mi ze začátku taky naskočila skoro vždy na špatnou nohu a hodně mi pomohlo nacválávat s malého kruhu a když naskočila špatně pobídku trochu zdůraznit ale zase s toho malého kruhu... Nebo mi ještě trenér radil stočit ji hlavu dovnitř když jezdíte na jízdárně tak normálně bud na velkém kruhu nebo na stěně a pak nacválat

Luci, říkám, že je obludka..na pln. arabku...néééé, dobré, Usa je zase asi prcek. I když se mi zase nezdála tak úplně malinká, ale asi o nějký cenťák byla z těch kobyl tam nejmenší. Co jsme ji doma zkoušeli měřit, tak má 147, ale mě to úplně stačí, vždycky jsem chtěla koně kol 150 + - nějaký cenťák...výborně se na ni leze, je akorát a to se svými kily nejsem schopná už X let se naučit na ni vyskočit bez sedla..prostě mi to nejde. Někdy se na mě dívá jak na magora, když kolem ni skáču ve snaze, že se to musím naučít..chudák.

Jinak s nacváláním taky nemáme problém, Usa naskakuje správně, ale jsem zvědavá, až začneme trochu trénovat pod dohledem...
My jsme taky začátečníci už X let Před tím jsem jezdila anglii, ale taky nic moc, sem tam mě trénovala kamarádka. Pak jsem měla několik lekcí ještě ve Sviadnově, když tam byla Šálková...trénovala to tam Katka Dziadková, ale pak jsem měla nehodu s parkurákem na vyjížďce a byla jsem ráda, že chodím, rok a půl jsem byla mimo provoz a do anglie už jsem se nevrátila. Sice jsem si Usu obsedala v anglickém sedle, ale jen proto, že westerna jsem na ni neměla a sedlo bylo půjčené od kamarádky.
Vše co umí jsem ji vlastně naučila já, snažím se, ale taky to chce trenéra....já spíš jsem v mnoha věcech měkká, no.....vždyť je to moje holčí

21.8.2008 12:55
luckai

XXX.XXX.178.126

luckai napsal(a):

mě ty pobídky přišli pro koně super, jen to chce aby člověk přesně cítil, co kůň s nohama dělá a správně to načasoval.
Jinak s tím ohnutím dovnitř mi to takz trenérka radila, to je právě kvůli tomu, aby kůň nebyl opřený do vnitřní otěže. Takže přistavit k ruce (vnitřní holeň, vnitřní ruka) a pak vnější noha. Já teda vnější jen pobídnu a přímo dovnitř záď nedělám. Ale zajímalo by mě, jestli jde přistavit koně k ruce a pak po něm chtít dovnitř záď.

O sedu je to taky moc. Já třeba než jsem začla s trenérkou jsem na jízdárně neucválala kruh, kobyla byla úplně na pleci. Trenérka mi jen řekla, ať si prostě sednu rovně,. já to udělala a bylo po problému (no trošku zjednodušeně napsané ).
Myslím, že u mojí kobyly je to z 99% moje chyba. Na tu špatnou stranu sedím křivě, "příliš se snažím" a pak jsem křečovitá a dávám blbé pobídkz. na druhou stranmu je to v pohodě a trenérka mi řekla, že na tu jednu stranu sedím v pohodě, dávám dobře pobídky a na druhou stranu je dávám prostě blbě a blbě sedím, ač mě samotné to nepřijde.
Jinak já mám zas opačný problém kobyla je ve cvalu hodně zbrklá a nechce nacválat pěkně v klídečku (nebo málokdy) a to pak taky hodně přispívá k chybám. Ale ze začátku byla hodně líná a nemohla jsem ji utlačit v kroku a klusu a pak jsem si pořídila bičík a vzykoušela na ni školu lehkosti )jsou o ní článkz na EQCH) - leg lesson. Funguje to moc dobře, dáš holeň kůň nezareaguje dáš bičík. Pokud kůň samovolně z tempa zpomalí dáš hned bičík, aby se naučil jít sám v požadovaném tempu a pořád si ho nemusela tlačit.

No a pak mě ještě napadlo, když už je špatně nasvalená, jestli to pro ni už není i fzyicky problém nacválat na druhou stranu.
A když ti pak přeskočí, tak děláte co? Zkoušelas ji zastavit a znovu naválat správně a tak pořád dokola, dokud nepochopí, že prostě takhle?

21.8.2008 17:34
dominika

XXX.XXX.200.50

luckai napsal(a):
mě ty pobídky přišli pro koně super, jen to chce aby člověk přesně cítil, co kůň s nohama dělá a správně to načasoval.
Jinak s tím ohnutím dovnitř mi to takz trenérka radila, to je právě kvůli tomu, aby kůň nebyl opřený do vnitřní otěže. Takže přistavit k ruce (vnitřní holeň, vnitřní ruka) a pak vnější noha. Já teda vnější jen pobídnu a přímo dovnitř záď nedělám. Ale zajímalo by mě, jestli jde přistavit koně k ruce a pak po něm chtít dovnitř záď.

O sedu je to taky moc. Já třeba než jsem začla s trenérkou jsem na jízdárně neucválala kruh, kobyla byla úplně na pleci. Trenérka mi jen řekla, ať si prostě sednu rovně,. já to udělala a bylo po problému (no trošku zjednodušeně napsané ).
Myslím, že u mojí kobyly je to z 99% moje chyba. Na tu špatnou stranu sedím křivě, "příliš se snažím" a pak jsem křečovitá a dávám blbé pobídkz. na druhou stranmu je to v pohodě a trenérka mi řekla, že na tu jednu stranu sedím v pohodě, dávám dobře pobídky a na druhou stranu je dávám prostě blbě a blbě sedím, ač mě samotné to nepřijde.
Jinak já mám zas opačný problém kobyla je ve cvalu hodně zbrklá a nechce nacválat pěkně v klídečku (nebo málokdy) a to pak taky hodně přispívá k chybám. Ale ze začátku byla hodně líná a nemohla jsem ji utlačit v kroku a klusu a pak jsem si pořídila bičík a vzykoušela na ni školu lehkosti )jsou o ní článkz na EQCH) - leg lesson. Funguje to moc dobře, dáš holeň kůň nezareaguje dáš bičík. Pokud kůň samovolně z tempa zpomalí dáš hned bičík, aby se naučil jít sám v požadovaném tempu a pořád si ho nemusela tlačit.

No a pak mě ještě napadlo, když už je špatně nasvalená, jestli to pro ni už není i fzyicky problém nacválat na druhou stranu.
A když ti pak přeskočí, tak děláte co? Zkoušelas ji zastavit a znovu naválat správně a tak pořád dokola, dokud nepochopí, že prostě takhle?

Nejsem westerňák ale mám dotaz,pořídila sem si kobylku PH půlku. Jak zařídím papíry v USA které nemáme? DNA testy máme hotové,matka měla licenci a otec taky,tedy jak na to?

21.8.2008 20:03
pizneta

XXX.XXX.148.17

dominika napsal(a):
Nejsem westerňák ale mám dotaz,pořídila sem si kobylku PH půlku. Jak zařídím papíry v USA které nemáme? DNA testy máme hotové,matka měla licenci a otec taky,tedy jak na to?

čaute holky,jéé tady toho zase je,super !Ale nestíhám zase číst .
Barčo,dorazím přístí týden v pátek k vám s Denýsem,chtěla jsem se zeptat,jak je to s busy,jezdí často?máš to daleko od zastávky?
microfon -mě pomohlo,zatáhnutí za vnější otěž,tlačit nebo pobízet vnější nohou,prostě uzvolnit vnitřní plec ,vytlačit tam tu nohu...ale pak,....to nevím...já bych si asi koníka hlídala bičíkama,no lehce se to mluví,no...
Jinak jsem dneska jezdila,Denýsek byl moc šikovný,hodím sem pár foteček.
S mp3 v uších,krásně do rytmu.
Pořád krok,klus,už jsme na jízdárně asi měsíc necválali ,dle doporučení T.Zajace,je to zatím zbytečné...

21.8.2008 20:04
pizneta

XXX.XXX.148.17

pizneta napsal(a):
Barčo,dorazím přístí týden v pátek k vám s Denýsem,chtěla jsem se zeptat,jak je to s busy,jezdí často?máš to daleko od zastávky?
microfon -mě pomohlo,zatáhnutí za vnější otěž,tlačit nebo pobízet vnější nohou,prostě uzvolnit vnitřní plec ,vytlačit tam tu nohu...ale pak,....to nevím...já bych si asi koníka hlídala bičíkama,no lehce se to mluví,no...
Pořád krok,klus,už jsme na jízdárně asi měsíc necválali ,dle doporučení T.Zajace,je to zatím zbytečné...

21.8.2008 20:14
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

pizneta napsal(a):

Hele jak si dokazala aby měl tu hlavu tak dole? Taky bych asi potřebovala sice nechcu až tak moc ale aspon malinko(tak jak Danny ne) Ale sluší vám to ... Jinak bus jezdí docela často. Kde vůbec budeš bydlet? V které části ovy a tak? Tedka opravujou most v Rychvaldu takže je to na bus od koní asi 10 minut jinak od 10.9. jezdí už normálně až ke koním to je asi 4 minutky prostě kousiček.
.................... Jinak dneska mi přišlo druhé sedlo z Ameriky no a je lepší bych řekla aji než ten Wade no přemýšlím které si mám nechat

21.8.2008 20:15
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

pilgrisek napsal(a):
Hele jak si dokazala aby měl tu hlavu tak dole? Taky bych asi potřebovala sice nechcu až tak moc ale aspon malinko(tak jak Danny ne) Ale sluší vám to ... Jinak bus jezdí docela často. Kde vůbec budeš bydlet? V které části ovy a tak? Tedka opravujou most v Rychvaldu takže je to na bus od koní asi 10 minut jinak od 10.9. jezdí už normálně až ke koním to je asi 4 minutky prostě kousiček.
.................... Jinak dneska mi přišlo druhé sedlo z Ameriky no a je lepší bych řekla aji než ten Wade no přemýšlím které si mám nechat

No na té třetí fotce je ta hlava akorát

21.8.2008 20:15
pizneta

XXX.XXX.148.17

pizneta napsal(a):

a poslední at to tu není zaDenýsované

21.8.2008 20:23
pizneta

XXX.XXX.148.17

pilgrisek napsal(a):
No na té třetí fotce je ta hlava akorát

tak to je fajn,to sedlo cö si ted tady hodila se mi moc líbí,akorát bych zvolila asi jednodužší co se týče těch vyrytých ozdob....
No,tu hlavinku jsme dali dolů tím,že Denýsek přišel na to,že je lepší pracovat hřbetem ...a že se mu líp,vytáhne si hlavinku a veme mě na hřbet a jak jsme to dokázali?ze země,přirozeným lonžováním,to je těžko takhle vysvětlovat přes net,ale po měsíci práce se nám podařilo dát hlavinku dolů napořád,ale ve cvalu jsme to ještě nezkoušeli...to nevím jak to bude vypadat,cválat začnu až v ově u vás

21.8.2008 21:25
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

pizneta napsal(a):
tak to je fajn,to sedlo cö si ted tady hodila se mi moc líbí,akorát bych zvolila asi jednodužší co se týče těch vyrytých ozdob....
No,tu hlavinku jsme dali dolů tím,že Denýsek přišel na to,že je lepší pracovat hřbetem ...a že se mu líp,vytáhne si hlavinku a veme mě na hřbet a jak jsme to dokázali?ze země,přirozeným lonžováním,to je těžko takhle vysvětlovat přes net,ale po měsíci práce se nám podařilo dát hlavinku dolů napořád,ale ve cvalu jsme to ještě nezkoušeli...to nevím jak to bude vypadat,cválat začnu až v ově u vás

Aha tak to mi trošku vysvětlíš u nás že jo aspoň budu mít někoho kdo mi pomůže ... já pomáhala v anglii tak ted mi někdo musí pomoct ve westernu. Ty necváláš ani na vyjíždce? já teda jezdím furt ven leda tak jednou za měsíc na jízdárně mě to totiž vůbec nebaví a venku je to takové lepšejší a Pilgrin jde taky radši ven....My chodímě z hlavou nahoře a koukáme po okolí co by kde šlo sežrat

21.8.2008 21:49
microfon

XXX.XXX.182.201

pilgrisek napsal(a):
Aha tak to mi trošku vysvětlíš u nás že jo aspoň budu mít někoho kdo mi pomůže ... já pomáhala v anglii tak ted mi někdo musí pomoct ve westernu. Ty necváláš ani na vyjíždce? já teda jezdím furt ven leda tak jednou za měsíc na jízdárně mě to totiž vůbec nebaví a venku je to takové lepšejší a Pilgrin jde taky radši ven....My chodímě z hlavou nahoře a koukáme po okolí co by kde šlo sežrat

A nebo to chce koně s nízko nasazeným krkem

21.8.2008 21:58
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

microfon napsal(a):
A nebo to chce koně s nízko nasazeným krkem

a nebo trávu asi tak po plece

22.8.2008 06:42
pizneta

XXX.XXX.148.17

pilgrisek napsal(a):
a nebo trávu asi tak po plece

na Denýse by tráva teda neplatila,on je kůň,který vypadá,jakoby se bez žrádla mohl obejít.Když dostane večeři,žere ji hodinu nejmíň,vychutnává si to ,odchází od toho k senu a zpátky,ale labužník to je neskutečnýý,on je schopný kvůli švestkám přelést přez ohradník a žrát jenom to,on totiž ,když už žrádlo,tak kvalitní.
Co se týče těch vyjížďěk,dřív mě to bavilo,ale co máme koně,jezdili jsme jenom do terénu,okolí je u nás krásné,ale už mě to ani neláká,Dvakrát týdně zajedem na vyjížďku,jinak ne,pořád jízdárna a práce ze země,on je ochotný ve všem,rád si zacválá na louce a ještě jsem nezaznamenala ,že by byl neochotný na jízdárně,moc se snaží,ale nejvíc ho baví asi ta práce ze země,to se vždycky vyblbnem,skáčem překážky,nechám ho stavět na zadní apod,on přitom všem hrozně skáče,poslední dobou mí dokonce začal kvičet jak prasátko.

22.8.2008 08:21
microfon

XXX.XXX.182.201

pizneta napsal(a):
na Denýse by tráva teda neplatila,on je kůň,který vypadá,jakoby se bez žrádla mohl obejít.Když dostane večeři,žere ji hodinu nejmíň,vychutnává si to ,odchází od toho k senu a zpátky,ale labužník to je neskutečnýý,on je schopný kvůli švestkám přelést přez ohradník a žrát jenom to,on totiž ,když už žrádlo,tak kvalitní.
Co se týče těch vyjížďěk,dřív mě to bavilo,ale co máme koně,jezdili jsme jenom do terénu,okolí je u nás krásné,ale už mě to ani neláká,Dvakrát týdně zajedem na vyjížďku,jinak ne,pořád jízdárna a práce ze země,on je ochotný ve všem,rád si zacválá na louce a ještě jsem nezaznamenala ,že by byl neochotný na jízdárně,moc se snaží,ale nejvíc ho baví asi ta práce ze země,to se vždycky vyblbnem,skáčem překážky,nechám ho stavět na zadní apod,on přitom všem hrozně skáče,poslední dobou mí dokonce začal kvičet jak prasátko.

tak to ti Denýska vskutku závidím!!!!
naše Ellina je přesný opak,hlad má pořád a pokud se dostanem do vyššího porostu(a jelikož jsme pony tak snadno)tak se odtamtaď nemůžem vyhrabat
A co hůř ->malej tohle po mamině 100% zdědil

22.8.2008 08:32
westgirl

XXX.XXX.227.219

microfon napsal(a):
tak to ti Denýska vskutku závidím!!!!
naše Ellina je přesný opak,hlad má pořád a pokud se dostanem do vyššího porostu(a jelikož jsme pony tak snadno)tak se odtamtaď nemůžem vyhrabat
A co hůř ->malej tohle po mamině 100% zdědil

ahooj westerňačky,včera jsem byla na foto-vyjížďce,pořádně jsem to zdokumentovala.ta opice Honey se chtěla vyválet i se sedlem,jak jsem byla z ní slezená.a když jsem na ni zařvala,hned se zvedla zatřepala hlavou a vzteky zakvičela,že jsem jí to překazila

22.8.2008 08:43
westgirl

XXX.XXX.227.219

westgirl napsal(a):
ahooj westerňačky,včera jsem byla na foto-vyjížďce,pořádně jsem to zdokumentovala.ta opice Honey se chtěla vyválet i se sedlem,jak jsem byla z ní slezená.a když jsem na ni zařvala,hned se zvedla zatřepala hlavou a vzteky zakvičela,že jsem jí to překazila

jak tady čtu,všechny pilně trénujete.my tomu moc nedáváme,dodělávaly se sena a seču jim zelené tak tělocviku až až.malý - Honey bráška pěkně šlapal na lonži kousek,ze sedla

22.8.2008 12:39
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

luckai napsal(a):

Jo tak to já zase trávila obvykle hodně času na jízdárně jak sem ještě neměla Pilgrina takže teď si užívám hlavně vyjíždky... Ty jo a jak to prosím tě děláš že ti tak skáče na jízdárně .. Já mám teda kona uplně chcíplého a jediné co ho dokáže rozhýbat je jídlo ale až tak to ne. On je zas ne že by si to vychutnaval ale sežere všechno a co nejrychleji.. co kdyby mu to nahodou někdo sežral Jinak sem dneska dělala kopejtka tak sem dala chudakovi jednu nohu do kyble a druhou dělala a pak vyměnila a tak udělala všechny no koukala sem že vůbec stál a jak pěkně to šlo rašplovat to byste nevěřili

22.8.2008 13:11
microfon

XXX.XXX.182.201

luckai napsal(a):

A ještě mě nyní při sledování obtížnosti trailu na http://www.turnier-stream.de/ napadla otázka, jak vlastně vysvětlit koni že po kavaletách se nešlape a je třeba ty nohy zvedat... protže ta naše kobyla tankoidní má snad nohy z oceli, tváří se jako že nic, a klidně se vesele klepe do nohou a boří na co přijde.. to bych jí ty kavalety měla dát asi nějak napevno aby to nebourala a fakt se klepla???

22.8.2008 13:16
kukinatost

XXX.XXX.175.229

microfon napsal(a):
A ještě mě nyní při sledování obtížnosti trailu na http://www.turnier-stream.de/ napadla otázka, jak vlastně vysvětlit koni že po kavaletách se nešlape a je třeba ty nohy zvedat... protže ta naše kobyla tankoidní má snad nohy z oceli, tváří se jako že nic, a klidně se vesele klepe do nohou a boří na co přijde.. to bych jí ty kavalety měla dát asi nějak napevno aby to nebourala a fakt se klepla???

že se vám tu tlačím..:))
mi se western fest líbí, ale tak nějak jak nikdy nebyl trenér vždycky jsem jezdila
anglii...
btw Baru, já tď plánuju nákup westernového sedla a kdybys prahla po někom a sehnala někoho na trénink tak bych do toho i šla....:)
a kdy se vydáme na vyjížďku? My jsme si teď docela ujeli na blbnutí z země..:)
včera jsem byla venku, hezky si pocválat na tom velkém strnisku kousek od vás..
btw Natali, ty se stěhuješ někam k nám na Ostravsko?
tady Kerka se svým bývalm western sedlem:)

22.8.2008 13:25
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

kukinatost napsal(a):
že se vám tu tlačím..:))
mi se western fest líbí, ale tak nějak jak nikdy nebyl trenér vždycky jsem jezdila
anglii...
btw Baru, já tď plánuju nákup westernového sedla a kdybys prahla po někom a sehnala někoho na trénink tak bych do toho i šla....:)
a kdy se vydáme na vyjížďku? My jsme si teď docela ujeli na blbnutí z země..:)
včera jsem byla venku, hezky si pocválat na tom velkém strnisku kousek od vás..
btw Natali, ty se stěhuješ někam k nám na Ostravsko?
tady Kerka se svým bývalm western sedlem:)

Ahoj Kuki jo slyšela jsem že tě Šárka potkala nechceš s náma vyrazit na nějakou delší vyjíždku příští týden? Natalka se stěhuje k nám do stáje tak konečně tu budu mít tež nějakého westernáka A co že ty chceš western sedlo zase? Si říkala že se ti líp jezdí v anglickém ne? Ty jo normálně sme měli jet na dva vandry ale ani jeden nevyšel tak sem uplně naštvaná aji brašny sem si koupila a nic Blbe počasí

22.8.2008 13:32
kukinatost

XXX.XXX.175.229

pilgrisek napsal(a):
Ahoj Kuki jo slyšela jsem že tě Šárka potkala nechceš s náma vyrazit na nějakou delší vyjíždku příští týden? Natalka se stěhuje k nám do stáje tak konečně tu budu mít tež nějakého westernáka A co že ty chceš western sedlo zase? Si říkala že se ti líp jezdí v anglickém ne? Ty jo normálně sme měli jet na dva vandry ale ani jeden nevyšel tak sem uplně naštvaná aji brašny sem si koupila a nic Blbe počasí

No Baruša a nechtěli byste vyrazit na vandr na Slavíč...? bych si možná i troufla co se týče trasy..
když tak mi poradí Dašena..
a to byla včera Šárka, já ji nepoznám, z fotek odsud jde prd vidět, tož ju podrav..:))
já klidně vyjedu, poku pojedem rozumně, tak si myslím, že valach má teď good období, že i scizíma ořama by se mohl chovat slušně:)
kobyla mi chytla alegii na plecách a pod břuchem..sekala jsem teď celou ohradu, abyhc viěla z čeho to má a zřejmě nějaké vysoké kvítka..a pak taky ty hnusné malé mušky..jsem už za repelnty dal letos přes 7000!!!a efekt veškrý žádný..no, mi se western hrozně líbí a navíc na to angl. seldo se mi cipatě balí, když jedu někam na delší dobu..
no, jinak jestli někam pojedete, dejte vědět, aspoň smskou..
jsem pro každou špatnost:)

22.8.2008 13:33
microfon

XXX.XXX.182.201

pilgrisek napsal(a):

o vandru ani nemluvte, nám taky nevyšel ani jeden, tak aspoň, že na srandamač do Semic jsme jeli vandrovně,jako na třídenní

22.8.2008 13:37
dakotka

XXX.XXX.8.129

kukinatost napsal(a):
No Baruša a nechtěli byste vyrazit na vandr na Slavíč...? bych si možná i troufla co se týče trasy..
a to byla včera Šárka, já ji nepoznám, z fotek odsud jde prd vidět, tož ju podrav..:))
já klidně vyjedu, poku pojedem rozumně, tak si myslím, že valach má teď good období, že i scizíma ořama by se mohl chovat slušně:)
kobyla mi chytla alegii na plecách a pod břuchem..sekala jsem teď celou ohradu, abyhc viěla z čeho to má a zřejmě nějaké vysoké kvítka..a pak taky ty hnusné malé mušky..jsem už za repelnty dal letos přes 7000!!!a efekt veškrý žádný..no, mi se western hrozně líbí a navíc na to angl. seldo se mi cipatě balí, když jedu někam na delší dobu..

ahoj
kdyby ste jeli na slavič to možna pojedete přez mě jestli teda pojedete směr morávka atd

22.8.2008 13:38
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

kukinatost napsal(a):

tak Šárka na vandr určitě nee ona má strašně moc učení takže leda na jeden den a s tim počasím nevím jestli bych to ryskovala někam dál. Tě zastihne bouřka a já bych se asi potento, kůn ani ne tak já. A co ty byla jsi někde dále tento rok?

22.8.2008 13:41
kukinatost

XXX.XXX.175.229

microfon napsal(a):
o vandru ani nemluvte, nám taky nevyšel ani jeden, tak aspoň, že na srandamač do Semic jsme jeli vandrovně,jako na třídenní

no, já jsem se právě chystala na jeden jediný třídenní,vlastně na druhý, na ty sranda závody do Bruzovic..
nicméně dnes jsem nejšťastnější na světě, že mě kámoška nepřekecala a nejela jsem...
největší bouřka, tuny bahna, liják všechny 3 dny....ještěže jsme nejely...a navíc i ty rádoby soutěže mě zklamaly...
ale říkám si, že by se i o podzimu pá - ne dalo něco stihnout...ale je to letos fakt slabé...
já se svýma koňosmraďochama na prvním vandru letos v květnu myslím..

22.8.2008 13:42
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

microfon napsal(a):

vy jezdíte aji tak daleko s tím malým prckem?

22.8.2008 13:45
kukinatost

XXX.XXX.175.229

kukinatost napsal(a):
no, já jsem se právě chystala na jeden jediný třídenní,vlastně na druhý, na ty sranda závody do Bruzovic..
nicméně dnes jsem nejšťastnější na světě, že mě kámoška nepřekecala a nejela jsem...
největší bouřka, tuny bahna, liják všechny 3 dny....ještěže jsme nejely...a navíc i ty rádoby soutěže mě zklamaly...
ale říkám si, že by se i o podzimu pá - ne dalo něco stihnout...ale je to letos fakt slabé...

dneska mě známý táhnul s sebou do Bezměrova na westerny..
já bych fakt udělal nějaký větší výlet..
Baruli, bych se mohla domluvit s tou kočenou, co mi tu chodí a mohla byhc vzít aspoň oba oře..
to by bylo lepší, ať nesmutí:)
no a máš tak nějak představu, kam jenom tak na den zajedeme...?
btw vidím, že máš stejný systém při strouhání,tež rvu nohy koním do kýble, aby mi to trochu změklo v tom suchu:)

22.8.2008 13:46
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

kukinatost napsal(a):

Jo tááák no my sme měli jet do beskyd tam nějakou louku vypást ale to byla tež ta největší bouřka takže sem jen ráda že sme tam zrovna nebyly... a pak sme s Darinou chtěli jet do hradce nebo kam ted nevim na dva zámky ale nemá penízky takže smůla

22.8.2008 13:48
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

kukinatost napsal(a):
dneska mě známý táhnul s sebou do Bezměrova na westerny..
já bych fakt udělal nějaký větší výlet..
Baruli, bych se mohla domluvit s tou kočenou, co mi tu chodí a mohla byhc vzít aspoň oba oře..
to by bylo lepší, ať nesmutí:)
no a máš tak nějak představu, kam jenom tak na den zajedeme...?
btw vidím, že máš stejný systém při strouhání,tež rvu nohy koním do kýble, aby mi to trochu změklo v tom suchu:)

Jinak fakt představu nemám ty si taková že tam znáš ty terény já to nemám zas tak prozkoumaný ještě. Však od koho myslíš že jsem to odkoukala ty kyble

22.8.2008 13:51
kukinatost

XXX.XXX.175.229

pilgrisek napsal(a):

no, já bych ještě ráda někam vyrazila...však tam zas až tolik neutratíš, když jedeš po kopytě...většinou se dá domluvit i u někoho nějkaé přespání...
já jsem si minule táhla s sebou pásku, aby si koně mohly v noci lehnout...

22.8.2008 13:54
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

kukinatost napsal(a):
no, já bych ještě ráda někam vyrazila...však tam zas až tolik neutratíš, když jedeš po kopytě...většinou se dá domluvit i u někoho nějkaé přespání...
já jsem si minule táhla s sebou pásku, aby si koně mohly v noci lehnout...

No já jí to taky říkala ale tak když nechce... třeba si to ještě rozmyslí no tak myslím že Pilin by v té pásce moc dlouho nevydržel když tam není proud tak nemá páska šanci Tak prinejhorším kdyby ted bylo špatné počasí tak by to šlo i někdy přes víkend pak v září protože ted fakt nevím jestli bude pěkně ještě od zítra má zas pršet

22.8.2008 13:56
microfon

XXX.XXX.182.201

pilgrisek napsal(a):

No právě že to nebylo vůbec daleko 12km, a prcek je 6-timěsíční, taky jsem uvažovala jestli ho mám tahat, nakonec jsem se rozhodla že jo, protže je po shagya a tak měl jak jsem předpokládala energye víc než mamina

22.8.2008 14:00
microfon

XXX.XXX.182.201

microfon napsal(a):
No právě že to nebylo vůbec daleko 12km, a prcek je 6-timěsíční, taky jsem uvažovala jestli ho mám tahat, nakonec jsem se rozhodla že jo, protže je po shagya a tak měl jak jsem předpokládala energye víc než mamina

jéé energye fujfuj

22.8.2008 14:00
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

microfon napsal(a):

Ty jo já bych se bála asi tak nějak daleko kolem cesty a tak ... Sice jak byl ten můj malý tak sem ho taky brala sebou ale jen do lesa a tam vypustila aby běhal jinak bych se asi bála

22.8.2008 14:01
kukinatost

XXX.XXX.175.229

luckai napsal(a):

btw musím uznat, že ti arabáči ve 3 letech vypadají jak mimina:))
já sjem valacha obsedala až po 5. roce a je fakt, že i tehdy vypadal děsivě...
jina Baruli, tak něco spácháme, zkusím vymyslet nějakou rozumnou trasu..třeba bysme mohly zajet do Polanky, ono je to vcelku hezká cesta furt podél řeky..
tady můj nebohý vychrtloň:)

22.8.2008 14:06
kukinatost

XXX.XXX.175.229

kukinatost napsal(a):
jina Baruli, tak něco spácháme, zkusím vymyslet nějakou rozumnou trasu..třeba bysme mohly zajet do Polanky, ono je to vcelku hezká cesta furt podél řeky..

teda microfon, ten se nosí...:))
to bude fešná oř, až vyroste:))
a tady už po době pobytu u mě..

22.8.2008 14:08
microfon

XXX.XXX.182.201

pilgrisek napsal(a):
No já jí to taky říkala ale tak když nechce... třeba si to ještě rozmyslí no tak myslím že Pilin by v té pásce moc dlouho nevydržel když tam není proud tak nemá páska šanci Tak prinejhorším kdyby ted bylo špatné počasí tak by to šlo i někdy přes víkend pak v září protože ted fakt nevím jestli bude pěkně ještě od zítra má zas pršet

A proč nevyužíváte stanice koňostezek???
tady my loni na Ixionu

22.8.2008 14:12
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

kukinatost napsal(a):

Dobroš tak jo a jak pracuješ? kdy máš volno?

22.8.2008 14:12
kukinatost

XXX.XXX.175.229

kukinatost napsal(a):

no, u nás ty koňostezky zatím nejsou dle mého názoru moc rozjeté..
jediné,co ěm napadá je Černý kůň a tam ta koňostezka...
a pak je právě Slavíč i jako možnost přespání...jinak v Beskydch toho fakt moc není...
a tady na loňském vandru:)

22.8.2008 14:15
kukinatost

XXX.XXX.175.229

pilgrisek napsal(a):
Dobroš tak jo a jak pracuješ? kdy máš volno?

no, já sjem právě měla tenhle týden posl. dovolenou...od příštího týdne sjem v práci..nicméně tenhle týden to nebudu nijak významně hrotit..
a pak už dělám klasicky cca do půl 3. každý den..
nabalené na angl. sedle:)

22.8.2008 14:20
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

kukinatost napsal(a):
no, já sjem právě měla tenhle týden posl. dovolenou...od příštího týdne sjem v práci..nicméně tenhle týden to nebudu nijak významně hrotit..
a pak už dělám klasicky cca do půl 3. každý den..
nabalené na angl. sedle:)

Aha tak počkej to bude hoší ne? Jestli budeš pořád pracovat tak se asi nikam nevydáme

22.8.2008 14:24
kukinatost

XXX.XXX.175.229

pilgrisek napsal(a):
Aha tak počkej to bude hoší ne? Jestli budeš pořád pracovat tak se asi nikam nevydáme

no, ale o weekendech mám snad volno, mě bavíš, ty děláš, jak kdybys nechodila do školy:), však už je poslední týden prázdnin...

22.8.2008 14:25
microfon

XXX.XXX.182.201

kukinatost napsal(a):

Děkuju za pochvalu.
U Vás je tedy ta změna neuvěřitelná, co mu u těch původních majitelů vůbec chudákovi dávali#...?

22.8.2008 15:50
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

kukinatost napsal(a):
no, ale o weekendech mám snad volno, mě bavíš, ty děláš, jak kdybys nechodila do školy:), však už je poslední týden prázdnin...

Tak zatím do školy nechodím takže pohoda

22.8.2008 16:10
pizneta

XXX.XXX.148.17

pilgrisek napsal(a):
Tak zatím do školy nechodím takže pohoda

07#Barčo,ten tvůj konouch je hrozně sladký ataky sem slyšela,že je velice inteligntní a všechno otevře.
To se ptala mě ,ohledně toho "skákání"?to jsem nějak nepochopila?
Ty jsi z centra,že ?
Jinak,Hani,hoď sem více foteček těch ko'noušů.to je málo.

22.8.2008 16:19
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

pizneta napsal(a):
07#Barčo,ten tvůj konouch je hrozně sladký ataky sem slyšela,že je velice inteligntní a všechno otevře.
Ty jsi z centra,že ?

no malinko vedle centra ne přímo... Jinak sem to myslela jako že když s ním děláš ze země tak si říkala že se staví na zadní dělá blbosti a tak

22.8.2008 16:22
pizneta

XXX.XXX.148.17

pizneta napsal(a):
Ty jsi z centra,že ?

microfon-já měla haflošku,ta byla strašný žrout,ona žila pro jídlo,byla si schopná uždibnout i ve cvalu,
Co se týče těch kavalet,no Denýsek je hrozná trouba na tohle,měli jsme problém se naučit chodit pořádně kavalety,naučila jsem ho na povel "hop" přeskočit kavaletu na zemi a i ty kavalety zvládá docela slušně,někdy zakopne,on je holt trouba a nedává bacha na nohy,zkus je třeba zvýšit ty kavalety a prvně jenom dvě a pak přidat,začít od kroku ,nebo já nevím...
Začala jsem to s ním ze země,i co se týče překážek,ze začátku mi ani tu kavaletu neprošel,pak to pro změnu začal flákat a ted už mi i skočí ve volnosti větší překážku,ale raději to nezkouším,on je si fakt schopný ublížit ,ikdyž se snaží,má dlouhé nohy a plete se mu to,pokud není na písku nebo na rovném povrchu,je schopný se uplně zamotat do těch svých špejlí...

22.8.2008 16:28
westgirl

XXX.XXX.227.219

pizneta napsal(a):
Ty jsi z centra,že ?

Piznetko taky jsem jezdívala s discmanem na plňasce a tu mp3 si chci pořídit člověka to pak na jízdárně víc baví,do rytmu.tady koňouši včera v podvečer

22.8.2008 16:31
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

westgirl napsal(a):
Piznetko taky jsem jezdívala s discmanem na plňasce a tu mp3 si chci pořídit člověka to pak na jízdárně víc baví,do rytmu.tady koňouši včera v podvečer

Taky sem jezdívala s mp3 když sem přiježdovala kobču ... je to fanj jen to chce sluchátka které dobře drží v uších aji na snowboardu jezdím furt s mp3jkou

22.8.2008 16:32
pizneta

XXX.XXX.148.17

pilgrisek napsal(a):
no malinko vedle centra ne přímo... Jinak sem to myslela jako že když s ním děláš ze země tak si říkala že se staví na zadní dělá blbosti a tak

Jo takhle,to jo,ono mě to baví,dělat s koněm blbosti,ale dala jsem přednost ježdění,takže semtam si spolu hrajem,on to má moc rád,ale chtěla bych ho naučit lehat,se Sally se mi to podařilo až po roce,já s tímhle zkušenosti vůbec nemívala a kobyla mi fungovala často na pamlsek ,ale s Denym to už nezkouší,na něj to neplatí,vím,že by za kus žvance nepřicválal na povel.
Jen si tak hrajeme,líbí se mi to,když se kůň staví na zadní,ale musí to bavit hlavně jeho,taky to lehání,o to se budu snažit ž u vás,snad tam přivezou v nejbližší době ten písek...
Chci mít s koníkem hlavně fajn vztah,bez nějakého uplácení pamlskem apod.,já nemám dobrý pocit z toho ,když kůň semnou bojuje,jak ze země tak ze sedla,nesnesu,když musím natěsno držet otěže a rvát se sním,chci aby to byl pro něj relax,hra a sranda,aby byl rád semnou...

22.8.2008 16:32
westgirl

XXX.XXX.227.219

westgirl napsal(a):

prcek

22.8.2008 16:36
pizneta

XXX.XXX.148.17

pilgrisek napsal(a):
Taky sem jezdívala s mp3 když sem přiježdovala kobču ... je to fanj jen to chce sluchátka které dobře drží v uších aji na snowboardu jezdím furt s mp3jkou

já to miluju,pak si připadám jak v nějakém filmu,na vyjíždkách je to riskantní,ale je to užasné.Taky často beru do jednoho ucha sluchátko když jedu na silnici,jsem víc vklidu,nejsem nervozní a tudíž i ten kůň je vklidu...já sem totiž hrozný stresman a vystresuju i toho nejvetšího klidase,kdybych měla koníka,který by se opravdu bál,řešila bych to určo jinak...

22.8.2008 16:37
westgirl

XXX.XXX.227.219

westgirl napsal(a):
prcek

to je skvělá fotečka maroda jak jste to stihli naaranžovat můj doprovod na vyjížďkách smetáček Harry

22.8.2008 16:39
proxima

XXX.XXX.85.1

luckai napsal(a):

Už jsem to dávala do dorostenců na prodej,ale protože jste tu všichni westernem potrhlí,tak to dám i sem..

Prodáváme našeho letošního hřebečka.
Mamka QH Miss Angel O´Heir
Tatík appa King Doc Bar(po Ima Doc Clark)
Je moc hodný,po mamce to bude asi macek.
Hodit se bude do halteru i k jiným west.sportům.Ještě asi hodně vybělí po tatíkovi.
Ale i koník do lesa to bude fajn..

22.8.2008 16:39
proxima

XXX.XXX.85.1

proxima napsal(a):
Už jsem to dávala do dorostenců na prodej,ale protože jste tu všichni westernem potrhlí,tak to dám i sem..

Hodit se bude do halteru i k jiným west.sportům.Ještě asi hodně vybělí po tatíkovi.

22.8.2008 16:42
proxima

XXX.XXX.85.1

westgirl napsal(a):
to je skvělá fotečka maroda jak jste to stihli naaranžovat můj doprovod na vyjížďkách smetáček Harry

Ahoj haní,malej bude bronzový,že??

22.8.2008 16:42
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

proxima napsal(a):

Už jsem na něj koukala na inzerci nadhernej konouch .. přesně takového si představuju ... až budu mít baráček tak takového si přesně koupím Vážně krasavec...

22.8.2008 16:43
pizneta

XXX.XXX.148.17

westgirl napsal(a):

ten je teda hodně trefnýýý.
No Denýsek se takhle rád povaluje ve výběhu,někdy mám obavy že je fakt mrtvý.Tak sem hopsla po teploměr a on si to nechal vklidu dát do pusy...

22.8.2008 16:44
pizneta

XXX.XXX.148.17

pilgrisek napsal(a):
Už jsem na něj koukala na inzerci nadhernej konouch .. přesně takového si představuju ... až budu mít baráček tak takového si přesně koupím Vážně krasavec...

taky si říkám ,krásný,koukala jsem

22.8.2008 16:46
westgirl

XXX.XXX.227.219

westgirl napsal(a):

kámoška jak u mně jezdívala(na Honey už se bojí) tak na tom byla napojená pořád,až mně to někdy štvalo když ona chtěla ať ji trochu trénuju a já nevěděla,jestli mně vůbec slyší .tak kolem cesty taky trochu stresuju,musím kolem když chci na jízdárnu,jezdí tam dost kamiony bojím se aby mi někam neuskočila na zábradlí mostu a tak.jednou jsem si nevzala bičík,vedla jsem ji jel tam transit a ona kobucha skočila drcla do mně,shodila mně a kousek táhla po zádech!!naštěstí pak zastavila,nestalo se nic ale jsem jí pak dala,vrážet do mně!!

22.8.2008 16:53
westgirl

XXX.XXX.227.219

pizneta napsal(a):

jéé ahoj Evíí,no malý bude bohužel(ale né,je to pěkná barvička...)myslím uplně stejný,jak Honey.max o odstínek tmavší...nemá ani úhořák,škoda,aspoň se mu zatím neobjevuje,ještě dolínává.asi to nebude dun ale buckskinekale ti se mi taky dycky líbili.teda Váš malý se vyloupl,rambo!no on byl mohutný už odmala vlastně.ta moje žluťucha to je případ,sežrala by i maso a když dáváme malému mléko,musí se hlídat bo by mu to vypila!

22.8.2008 16:58
westgirl

XXX.XXX.227.219

westgirl napsal(a):
jéé ahoj Evíí,no malý bude bohužel(ale né,je to pěkná barvička...)myslím uplně stejný,jak Honey.max o odstínek tmavší...nemá ani úhořák,škoda,aspoň se mu zatím neobjevuje,ještě dolínává.asi to nebude dun ale buckskinekale ti se mi taky dycky líbili.teda Váš malý se vyloupl,rambo!no on byl mohutný už odmala vlastně.ta moje žluťucha to je případ,sežrala by i maso a když dáváme malému mléko,musí se hlídat bo by mu to vypila!

chystáte se holky někam o víkendu??Evi Mluvčí mi psal,že jede na Custera,se má,tam to musí žít,hafo koní..já ještě nevím,není s kým

22.8.2008 16:59
proxima

XXX.XXX.85.1

pizneta napsal(a):

Děkujem,
taky by jsme ho nechali doma,ale bohužel by nás už koně snědli..
Teď se jen strachuju,ať si ho koupí někdo hodný...
Tohle prodávání hříbat je za trest...

22.8.2008 17:04
proxima

XXX.XXX.85.1

luckai napsal(a):

No na Castrola by se mě ani nechtělo....nevím moc rozruch na mě...-teda na koni...
Jinak my máme o víkendu návštěvy,takže asi nic...naši a ještě jeden terarista..

Pak za týden asi do horky na mládež a pak asi do pardubek na Koně...

Jinak plaváčci jsou krásná barvička!!!

22.8.2008 17:04
pizneta

XXX.XXX.148.17

proxima napsal(a):
Děkujem,
taky by jsme ho nechali doma,ale bohužel by nás už koně snědli..
Teď se jen strachuju,ať si ho koupí někdo hodný...
Tohle prodávání hříbat je za trest...

já ¨bych chtěla kuknout na mistroství do horky-mládež....pojede někdo z vás?

22.8.2008 17:05
proxima

XXX.XXX.85.1

proxima napsal(a):
No na Castrola by se mě ani nechtělo....nevím moc rozruch na mě...-teda na koni...

Honey je teda pěkně napapaná!!!!

Ti naši taky,nějak se nám ve vedrech nechce jezdit takže jen žerou a žerou...

22.8.2008 17:05
pizneta

XXX.XXX.148.17

proxima napsal(a):

jejda,tak to se snad potkáme...

22.8.2008 17:07
proxima

XXX.XXX.85.1

pizneta napsal(a):

Tak třeba jo,uvidíme...Jinak nás jistě poznáš ,pojedem s psincem..
Tak a já zvednu zadek a jdu něco dělat...třeba mýt nádobí a vysávat...

22.8.2008 17:09
pizneta

XXX.XXX.148.17

pizneta napsal(a):

je pěkně napapaná,to jo,ten můj žížalák je celá maminka i s tou krmitelnostííí.
Tady Couďák( Kathy's Gold),poprvé sedlo na hřbetě

22.8.2008 17:09
pizneta

XXX.XXX.148.17

pizneta napsal(a):
je pěkně napapaná,to jo,ten můj žížalák je celá maminka i s tou krmitelnostííí.
Tady Couďák( Kathy's Gold),poprvé sedlo na hřbetě

taky du....

22.8.2008 17:15
westgirl

XXX.XXX.227.219

proxima napsal(a):
Tak třeba jo,uvidíme...Jinak nás jistě poznáš ,pojedem s psincem..
Tak a já zvednu zadek a jdu něco dělat...třeba mýt nádobí a vysávat...

taky mně to do sedla moc netáhne v hicech joo...musím jít taky něco robit ,koniskám naséct čtu si tu časák...

22.8.2008 17:19
westgirl

XXX.XXX.227.219

pizneta napsal(a):
taky du....

MČR mládež ještě nevím....

22.8.2008 18:24
microfon

XXX.XXX.182.201

luckai napsal(a):

Jéé, takový nádhernýbarvičky hříbků, A Plaváček je vysloveně můj sen!!! jo na co si člověk zadělá to má... tak já doufám a asi k tomu směřujeme po tatínkovi - na černohřívého bělouše - to nemá k vysněnému plaváčkovi tolik daleko
Jo prodávání - my to nakonec vyřešili nejjednodušeji a našeho šmudlu si necháváme

22.8.2008 19:48
lucky

XXX.XXX.230.77

luckai napsal(a):

Ahoooj!
teda Evi, koukám, že prcek krásně povyrostl do doby, co jsem ho viděla naposledy.....

No a tak jsem chtěla se zase domluvit na focení a vidíš, jak jsme dopadly. Zrovna tady byl vet, stehy už vytáhnul, ale hend jsem ji píchal další ATB..má ještě na zítra a neděli...musí se to zhojit zevnitř.
Ale snad bude brzy ok

23.8.2008 10:50
pizneta

XXX.XXX.148.17

lucky napsal(a):
Ahoooj!
teda Evi, koukám, že prcek krásně povyrostl do doby, co jsem ho viděla naposledy.....

No a tak jsem chtěla se zase domluvit na focení a vidíš, jak jsme dopadly. Zrovna tady byl vet, stehy už vytáhnul, ale hend jsem ji píchal další ATB..má ještě na zítra a neděli...musí se to zhojit zevnitř.
Ale snad bude brzy ok

čaute holky,tak jaké je počasí?má to cenu dneska jít vůbec jezdit ,koukám z okna ,že se mračí,aby mě nezalilo,na víkend nehlásili moc slibně.
Barčo,koukala jsem,že prodáváš super černý pad,kruciš,moc by se mi líbil,ale momentálně bohužel nemám penízky,tak nakonec prodáváš to sedýlko a kupuješ to co si sem hodila na fotce?
Jinak budeš tam v pátek,když dorazím?

23.8.2008 10:56
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

pizneta napsal(a):
čaute holky,tak jaké je počasí?má to cenu dneska jít vůbec jezdit ,koukám z okna ,že se mračí,aby mě nezalilo,na víkend nehlásili moc slibně.
Barčo,koukala jsem,že prodáváš super černý pad,kruciš,moc by se mi líbil,ale momentálně bohužel nemám penízky,tak nakonec prodáváš to sedýlko a kupuješ to co si sem hodila na fotce?
Jinak budeš tam v pátek,když dorazím?

Tak jestli bys chtěla tak já ti ho klidně bloknu a až budeš mít tak mi dáš. Jinak to sedlo já mám obě dvě koupené a rozhoduju se jen které z nich si nechám ale asi tady to novější. Jinak když mi řekneš v kolik dorazíš tak tam klidně budu ....... S tím dnešním jezdění já už sem to stihla ráno takže ted uz budu jen doma ...Couvání

23.8.2008 11:12
pizneta

XXX.XXX.148.17

pilgrisek napsal(a):
Tak jestli bys chtěla tak já ti ho klidně bloknu a až budeš mít tak mi dáš. Jinak to sedlo já mám obě dvě koupené a rozhoduju se jen které z nich si nechám ale asi tady to novější. Jinak když mi řekneš v kolik dorazíš tak tam klidně budu ....... S tím dnešním jezdění já už sem to stihla ráno takže ted uz budu jen doma ...Couvání

jůůů to by bylo super,snažila bych se ti to v nejb.době vrátit.Já to sice momentálně nepotřebuju,ale ony ty pady jsou hrozně drahé no.
Určo bych ti dala vědět,myslím že odpolko dorazím.

23.8.2008 11:19
pizneta

XXX.XXX.148.17

pizneta napsal(a):
jůůů to by bylo super,snažila bych se ti to v nejb.době vrátit.Já to sice momentálně nepotřebuju,ale ony ty pady jsou hrozně drahé no.
Určo bych ti dala vědět,myslím že odpolko dorazím.

asi půjdu jezdit,než začne pršet,jedu do terénu,něco nacvakám

23.8.2008 11:31
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

pizneta napsal(a):
asi půjdu jezdit,než začne pršet,jedu do terénu,něco nacvakám

Viš co spíš jak přijedeš tak ti ho ukážu jestli se ti vůbec bude líbit a tak ... a uvidíš.

24.8.2008 07:52
pilgrisek

XXX.XXX.149.207

luckai napsal(a):

Natal tak v ten pátek tam nebudu :-( škoda. Já jedu do brna do čtvrtku do soboty takže až v sobotu se uvidíme leda. Jinak kdybys řekla Šárce tak tam určitě bude jak přijedeš

Přidejte reakci

Přidat smajlík