ampinka
napsal(a):
Musí být elektrický ohradník postaven do kruhu - kvůli uzavření obvodu, nebo funguje i neuzavřený? Děkuji za odpovědi a narážky si nechte...
No podle mě teda nemusí být do kruhu - proud je i v jedné pásce. Vždyt jde ze zdroje jeden drát do uzemění a jeden přes bleskojistku do pásky asi taky do země, ne? To je ten okruh - páska už nemusí.. Ale jistá si nejsem - to by chtělo nějakého elektrikáře..
chypi
napsal(a):
No podle mě teda nemusí být do kruhu - proud je i v jedné pásce. Vždyt jde ze zdroje jeden drát do uzemění a jeden přes bleskojistku do pásky asi taky do země, ne? To je ten okruh - páska už nemusí.. Ale jistá si nejsem - to by chtělo nějakého elektrikáře..
se doma schválně kouknu..
jessyn
napsal(a):
Okruh být musí, tam kde začneš musíš koncem skončit, to už se učilo na Zdš ve fyzice pokud teda správně chápeš význam okruh.....
Já neměla ohradník propojený rok a kopal pěkně. pásky z jedné strany končily u branky a pořád jsem se nemohla donutit zakopat káblík do země, abych propojila jeden okraj branky s druhým okrajem. Ale pásky mám dvě nad sebou a na dvou místech jsem je spojila aspoň kouskem pásky.
Jediný problém je, že se tím může ničit zdroj. Proto už mám propojeno
A ten okruh se tvoří až při dotyku - projede to tělem do země, do zemnící tyče a zpátky. Když je zemnící tyč v moc vyschlé zemi, tak ohradník nemusí kopat - okruh přerušen.
Doufám, že se nemýlím.