Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.8.2008 10:31
ampinka

XXX.XXX.208.70

Musí být elektrický ohradník postaven do kruhu - kvůli uzavření obvodu, nebo funguje i neuzavřený? Děkuji za odpovědi a narážky si nechte...

22.8.2008 11:41
jessyn

XXX.XXX.0.7

ampinka napsal(a):
Musí být elektrický ohradník postaven do kruhu - kvůli uzavření obvodu, nebo funguje i neuzavřený? Děkuji za odpovědi a narážky si nechte...

Ahojky, ano musí tvořit uzavřený okruh
to poznáš sama, já se taky neznalostí spálila

22.8.2008 12:36

ampinka napsal(a):

No podle mě teda nemusí být do kruhu - proud je i v jedné pásce. Vždyt jde ze zdroje jeden drát do uzemění a jeden přes bleskojistku do pásky asi taky do země, ne? To je ten okruh - páska už nemusí.. Ale jistá si nejsem - to by chtělo nějakého elektrikáře..

22.8.2008 12:36

chypi napsal(a):
No podle mě teda nemusí být do kruhu - proud je i v jedné pásce. Vždyt jde ze zdroje jeden drát do uzemění a jeden přes bleskojistku do pásky asi taky do země, ne? To je ten okruh - páska už nemusí.. Ale jistá si nejsem - to by chtělo nějakého elektrikáře..

se doma schválně kouknu..

22.8.2008 13:02
jessyn

XXX.XXX.0.7

chypi napsal(a):
se doma schválně kouknu..

Okruh být musí, tam kde začneš musíš koncem skončit, to už se učilo na Zdš ve fyzice pokud teda správně chápeš význam okruh.....

22.8.2008 13:27

jessyn napsal(a):
Okruh být musí, tam kde začneš musíš koncem skončit, to už se učilo na Zdš ve fyzice pokud teda správně chápeš význam okruh.....

to je divný že nám to doma funguje.. to jako máš tu pásku zase narvat do tý krabičky jo?

22.8.2008 13:31
xverus

XXX.XXX.188.66

jessyn napsal(a):

Já neměla ohradník propojený rok a kopal pěkně. pásky z jedné strany končily u branky a pořád jsem se nemohla donutit zakopat káblík do země, abych propojila jeden okraj branky s druhým okrajem. Ale pásky mám dvě nad sebou a na dvou místech jsem je spojila aspoň kouskem pásky.
Jediný problém je, že se tím může ničit zdroj. Proto už mám propojeno

A ten okruh se tvoří až při dotyku - projede to tělem do země, do zemnící tyče a zpátky. Když je zemnící tyč v moc vyschlé zemi, tak ohradník nemusí kopat - okruh přerušen.

Doufám, že se nemýlím.

23.8.2008 13:39
lerry

XXX.XXX.102.84

ampinka napsal(a):

Nemusí být do kruhu, je to napsáno i v návodech u zdrojů.
Obvod se uzavře, když se ho kůň, nebo cokoliv uzemněného dotkne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík