Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

sadzi saj

22.8.2008 12:41
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

chypi napsal(a):
Teda lidičky já už bych šla!!!

Jj, já už razím za chvíli Dneska nám přibude další člen do rodiny, tak jdu dřív domů a ještě snad i stihnu vyvenčit oře

Jani, to je možný nebo už byla prostě přetažená a nebavilo jí to.

No hlásí bouřky a přívaláky, tak to nechci vidět, určo to budu muset rušit

22.8.2008 12:54

sadzi saj napsal(a):
Jj, já už razím za chvíli Dneska nám přibude další člen do rodiny, tak jdu dřív domů a ještě snad i stihnu vyvenčit oře

Jani, to je možný nebo už byla prostě přetažená a nebavilo jí to.

No hlásí bouřky a přívaláky, tak to nechci vidět, určo to budu muset rušit

Já až v půl čtvrtý

Hlásí ošklivo jo? Jé, já chtěla zejtra dopolčo vyrazit na větší špacíračku, chjo..

22.8.2008 13:27

chypi napsal(a):
Já až v půl čtvrtý

Hlásí ošklivo jo? Jé, já chtěla zejtra dopolčo vyrazit na větší špacíračku, chjo..

no to mam radost tak to zítra bude síla budu vystreslá a ještě do toho počasí,tak to bude fakt super

22.8.2008 14:26

jahudka napsal(a):
no to mam radost tak to zítra bude síla budu vystreslá a ještě do toho počasí,tak to bude fakt super

nebudem věšet hlavy - oni stejně ví prd jak bude Já to ted nesledovala - kam že se chystáte?

22.8.2008 14:37

chypi napsal(a):
nebudem věšet hlavy - oni stejně ví prd jak bude Já to ted nesledovala - kam že se chystáte?

jedeme na hobby do Židovic a bereme i malého pinďu, protože jsme ho tam kupovali,tak jim ho jedeme ukázat a ještě jsou tak hodní,že ho nechají zaskákat na pidi skocích, které jinak nejsou v soutěži

sadzi saj

24.8.2008 15:05
sadzi saj

XXX.XXX.132.135

jahudka napsal(a):
jedeme na hobby do Židovic a bereme i malého pinďu, protože jsme ho tam kupovali,tak jim ho jedeme ukázat a ještě jsou tak hodní,že ho nechají zaskákat na pidi skocích, které jinak nejsou v soutěži

Jé do Židovic, tam jezdí od nás ze stáje taky na závody a jak jste dopadli??

My včera drez. trénink a super, kobyla chválena od trenérky a já zase plno nových poznatků

25.8.2008 10:02

sadzi saj napsal(a):
Jé do Židovic, tam jezdí od nás ze stáje taky na závody a jak jste dopadli??

My včera drez. trénink a super, kobyla chválena od trenérky a já zase plno nových poznatků

ahojky
tak jsme se zůčastnili jsem dřevo, koby byla uplně v poho a já to po.... no ale dojeli jsme, 1.-60-70cm jsme 3x obešli skok a 2. 80cm to si ani nepamatuji ale je fakt, že jinak skákala uplně super
no vlastně to byli naše první závody, takže jsem myslela,že to bude ještě horší

25.8.2008 10:11

jahudka napsal(a):
ahojky
tak jsme se zůčastnili jsem dřevo, koby byla uplně v poho a já to po.... no ale dojeli jsme, 1.-60-70cm jsme 3x obešli skok a 2. 80cm to si ani nepamatuji ale je fakt, že jinak skákala uplně super
no vlastně to byli naše první závody, takže jsem myslela,že to bude ještě horší

jedno povedené foto

sadzi saj

25.8.2008 13:14
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
jedno povedené foto

Ahojky,

tak hlavně, že jste to zvládli a copak, nepamatovala sis parkur nebo zastavila, že si 3x objela jednu překážku??

25.8.2008 13:49

sadzi saj napsal(a):
Ahojky,

tak hlavně, že jste to zvládli a copak, nepamatovala sis parkur nebo zastavila, že si 3x objela jednu překážku??

parkur jsem si pamatovala hned, v tom problém nemam a tenhle byl hodně lehký ale Ajce se už nelíbilo,že by měla skákat něco víc než jen 60cm a tak obcházela skoky (samozřejmě mojí vinou-dle slov trenéra )
fešák koník

sadzi saj

26.8.2008 13:53
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
parkur jsem si pamatovala hned, v tom problém nemam a tenhle byl hodně lehký ale Ajce se už nelíbilo,že by měla skákat něco víc než jen 60cm a tak obcházela skoky (samozřejmě mojí vinou-dle slov trenéra )
fešák koník

sadzi saj

27.8.2008 09:55
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):

My měli v sobotu drez. trénink a super a v pondělí skákali a taky ok, ale Elí byla, jak pružinka

28.8.2008 08:44

sadzi saj napsal(a):

My měli v sobotu drez. trénink a super a v pondělí skákali a taky ok, ale Elí byla, jak pružinka

ahojky holčiny,
co nového?? u nás ani nic

sadzi saj

28.8.2008 10:32
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
ahojky holčiny,
co nového?? u nás ani nic

Ahojky,

u nás taky, včera měla Elí volno a dneska jedeme terénit

28.8.2008 10:41

sadzi saj napsal(a):
Ahojky,

u nás taky, včera měla Elí volno a dneska jedeme terénit

no vlastně jo Ajka začíná být dost protivná na jízdárně, jakmile pracujeme víc jak 3/4h,tak začne vyhazovat a háže všelijaké hrby ve cvalu,tak nevim
dneska mam volna já koby jde pod sedlo

sadzi saj

28.8.2008 10:52
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
no vlastně jo Ajka začíná být dost protivná na jízdárně, jakmile pracujeme víc jak 3/4h,tak začne vyhazovat a háže všelijaké hrby ve cvalu,tak nevim
dneska mam volna já koby jde pod sedlo

A jaký má týdenní režim práce??

Elí je teď taky veselejší

28.8.2008 11:02

sadzi saj napsal(a):
A jaký má týdenní režim práce??

Elí je teď taky veselejší

no každý den jízdárna(min. 4x+1x lonž), so + ne=terén a nebo když jsou tak závody je to moc???ale trenér mi říká že dělá pořád ještě málo a to jsme na jízdárně min. 1h

sadzi saj

28.8.2008 11:09
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
no každý den jízdárna(min. 4x+1x lonž), so + ne=terén a nebo když jsou tak závody je to moc???ale trenér mi říká že dělá pořád ještě málo a to jsme na jízdárně min. 1h

Ty vole a to se divíš, že je na jízdárně protivná???????

No sorry, ale dáváš jí docela záhul, chudinka, 4x týdně za sebou jízdárnu plus 1x lonž a kdy má aspoň 1 jediný den volna, aby si odpočinula a vypla a víš, jak jí musí vše bolet a jak jí musí práce nudit, když chodí každý den za sebou na jízdárnu dobrá cesta, jak si odhuntovat a znechutit a znudit koně

Nevím, ale nás vždy učili nejlépe třeba režim - terén, jízdárna, lonž, volno, nebo střídat terén, jízdárna, terén, volno, lonž......... prostě různě, ale ne dělat dva dny po sobě to samé nebo takhle, po jízdárně má kůň mi bylo vysvětleno jít vždy do terénu nebo na prochajdu nebo dělat nějakou práci, aby se uvolnil, protože když stojí, vytváří se mu v těle kyselina mléčná a tuhnou mu svaly a když takhle maká do zblbnutí na jízdárně doporučuju změnit režim.

buggyna

28.8.2008 11:09
buggyna

XXX.XXX.81.124

jahudka napsal(a):

nic mi do toho není...jen bych řekla že každodenní prací na jízdárně to tý mladý akorát zprotivíš a pak ndbude mít chuť vubec žádnou . Pracovat se dá i v terénu. A jak řiká naše panimáma, i Lkovou drezuru můžeš jezdit na kdejaké trochu rovné louce...pořád tam jde o to aby kůň věděl kam šlape

sadzi saj

28.8.2008 11:10
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

buggyna napsal(a):
nic mi do toho není...jen bych řekla že každodenní prací na jízdárně to tý mladý akorát zprotivíš a pak ndbude mít chuť vubec žádnou . Pracovat se dá i v terénu. A jak řiká naše panimáma, i Lkovou drezuru můžeš jezdit na kdejaké trochu rovné louce...pořád tam jde o to aby kůň věděl kam šlape

hezky jsme se shodli

28.8.2008 11:12

sadzi saj napsal(a):
Ty vole a to se divíš, že je na jízdárně protivná???????

No sorry, ale dáváš jí docela záhul, chudinka, 4x týdně za sebou jízdárnu plus 1x lonž a kdy má aspoň 1 jediný den volna, aby si odpočinula a vypla a víš, jak jí musí vše bolet a jak jí musí práce nudit, když chodí každý den za sebou na jízdárnu dobrá cesta, jak si odhuntovat a znechutit a znudit koně

Nevím, ale nás vždy učili nejlépe třeba režim - terén, jízdárna, lonž, volno, nebo střídat terén, jízdárna, terén, volno, lonž......... prostě různě, ale ne dělat dva dny po sobě to samé nebo takhle, po jízdárně má kůň mi bylo vysvětleno jít vždy do terénu nebo na prochajdu nebo dělat nějakou práci, aby se uvolnil, protože když stojí, vytváří se mu v těle kyselina mléčná a tuhnou mu svaly a když takhle maká do zblbnutí na jízdárně doporučuju změnit režim.

no taky jsem to trenérovi říkala,ale on že to nevadí,tak nevim,ale přes týden to do terénu moc nejde a když koby nedělá,tak je to ještě horší

buggyna

28.8.2008 11:13
buggyna

XXX.XXX.81.124

sadzi saj napsal(a):
hezky jsme se shodli

Jen já do toho nedala tolik emocí mě už toho totiž moc nepřekvapí
njn, v dnešní době se na trenéra pasuje kde kdo

buggyna

28.8.2008 11:14
buggyna

XXX.XXX.81.124

jahudka napsal(a):
no taky jsem to trenérovi říkala,ale on že to nevadí,tak nevim,ale přes týden to do terénu moc nejde a když koby nedělá,tak je to ještě horší

ano Jani,jemu to určitě nevadí,svýho koně si nehuntuje

sadzi saj

28.8.2008 11:16
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

buggyna napsal(a):
ano Jani,jemu to určitě nevadí,svýho koně si nehuntuje

No asi tak nějak a proč to v týdnu nejde do terénu to nechápu??

sadzi saj

28.8.2008 11:18
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

buggyna napsal(a):
Jen já do toho nedala tolik emocí mě už toho totiž moc nepřekvapí
njn, v dnešní době se na trenéra pasuje kde kdo

jj, ale můj kůň to není, ale vytáčí mě to, tohle mi totiž nedávno napsala Míša, že se Soňou chodí 5x týdně na jízdárnu, mladá 4-letá kobyla, člověk prostě nechápe

28.8.2008 11:19

buggyna napsal(a):

no mladá moc není jen rozmazlená protože se dva roky flákala po lese a ve výběhu
chápu změníme režim, mam pocit, že už jí to opravdu otravuje a že jí i začali bolet záda, když takhle jezdíme 2. týden

28.8.2008 11:22

jahudka napsal(a):
no mladá moc není jen rozmazlená protože se dva roky flákala po lese a ve výběhu
chápu změníme režim, mam pocit, že už jí to opravdu otravuje a že jí i začali bolet záda, když takhle jezdíme 2. týden

a kolikrát v týdnu tedy mam pracovat na jízdárně????

buggyna

28.8.2008 11:23
buggyna

XXX.XXX.81.124

jahudka napsal(a):

8 letej kůň je mladej v nejlepších letech. Mě se to prostě zdá moc, kobyla ti časem přestane chodit dopředu. A pokud chodíš na hodinu na jízdárnu, nechápu v čem je problém jít na hodinu do terénu.
Terén taky není o zahozené otěži...

sadzi saj

28.8.2008 11:25
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

buggyna napsal(a):
8 letej kůň je mladej v nejlepších letech. Mě se to prostě zdá moc, kobyla ti časem přestane chodit dopředu. A pokud chodíš na hodinu na jízdárnu, nechápu v čem je problém jít na hodinu do terénu.
Terén taky není o zahozené otěži...

Tak tak, jak psala Adina i v terénu se dá pracovat a proč by si nemohla v týdnu jít na hoďku do terénu??

S jízdárnou to je individuální, ale já chodím 2-3x týdně jízdárna. Záleží, jak se stíhá.

buggyna

28.8.2008 11:27
buggyna

XXX.XXX.81.124

jahudka napsal(a):
a kolikrát v týdnu tedy mam pracovat na jízdárně????

uvidíš na kobyle...já osobně se ke kobý dostanu tak 4x-5x týdně a z toho chodíme 2x-3x do terénu (kde pracujem stejně jak na jízdárně + to má i na fyzičku), 1x do kruhovky s chambonem + sem tam nějaká kavaleta do toho a tak 1x -2x do týdne jízdárna.
Pod trenéra chodím jen já

28.8.2008 11:34

sadzi saj napsal(a):
Tak tak, jak psala Adina i v terénu se dá pracovat a proč by si nemohla v týdnu jít na hoďku do terénu??

S jízdárnou to je individuální, ale já chodím 2-3x týdně jízdárna. Záleží, jak se stíhá.

no a já teď 4x týdně na jízdárnu posledních 14dní,tak to snížíme
no terén moc nejde, protože nemá kdo jet se mnou a kobyla sama nechce je těžkej závislák a jak může,tak vymýšlí, staví se mi na zadní otáčí se, všeho se leká, když se jí někam nechce,tak se začne stavět na zadní a tak jezdíme do terénu jen o víkendu, když jde někdo s náma
jinak samozřejmě když jedu do terénu,tak to není flákání, krom toho,že si to moc neužívám, tak třeba zahodím otěže a snažím se kroužit okolo stromů jen pomocí holení

sadzi saj

28.8.2008 11:45
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
no a já teď 4x týdně na jízdárnu posledních 14dní,tak to snížíme
no terén moc nejde, protože nemá kdo jet se mnou a kobyla sama nechce je těžkej závislák a jak může,tak vymýšlí, staví se mi na zadní otáčí se, všeho se leká, když se jí někam nechce,tak se začne stavět na zadní a tak jezdíme do terénu jen o víkendu, když jde někdo s náma
jinak samozřejmě když jedu do terénu,tak to není flákání, krom toho,že si to moc neužívám, tak třeba zahodím otěže a snažím se kroužit okolo stromů jen pomocí holení

Fakt bych jí upravila režim, sama ti dává najevo, že je přetažená a je toho na ní moc

A co na ruce, to taky nejde?? Přece se to musí nějak naučit chodit sama, to je potom blbý a dost hendikep, že s ní nemůžeš jít sama ven do terénu.

28.8.2008 12:00

sadzi saj napsal(a):
Fakt bych jí upravila režim, sama ti dává najevo, že je přetažená a je toho na ní moc

A co na ruce, to taky nejde?? Přece se to musí nějak naučit chodit sama, to je potom blbý a dost hendikep, že s ní nemůžeš jít sama ven do terénu.

no na ruce jsem to ještě nezkoušela, no právě, já vždy měla pohodové koně do terénu a to je pak o něčem jiném,ale tohle se nedá jsem pořád v postřehu a strašně unavená a když jsem jí kupovala,tak mě ujištovali, že venku nic neřeší a že chodí v poho sama,a tak jsem jí blbec nezkoušela,ale i tak by to asi nemělo cenu, když tam byla 2 roky,tak už to měla zmáknuté

28.8.2008 12:06

jahudka napsal(a):
no na ruce jsem to ještě nezkoušela, no právě, já vždy měla pohodové koně do terénu a to je pak o něčem jiném,ale tohle se nedá jsem pořád v postřehu a strašně unavená a když jsem jí kupovala,tak mě ujištovali, že venku nic neřeší a že chodí v poho sama,a tak jsem jí blbec nezkoušela,ale i tak by to asi nemělo cenu, když tam byla 2 roky,tak už to měla zmáknuté

no ale teď když nad tím přemýšlím, tak v: sobotu závody, v neděli lonž, v pondělí volno, úterý jízdárna-vztekala se, středa jízdárna-víc se vztekala
tak co je špatně?????

buggyna

28.8.2008 12:16
buggyna

XXX.XXX.81.124

jahudka napsal(a):

já když kobyalu kupovala, tak s tim, že nevyhazuje a neutíká! Opak byl pravdou
když jsem s ní šla sama,nejdřív sem vůbec necválala,respektive nevyvolávala konflikty. K otěžím sem měla připlé vodítko,že kdyby něco,líp jí pak udržím. ... Když teď nad tím přemýšlím,musely sme být vtipný
Ani nevim kdy se to prolomilo,ale teď chodíme ven samy...i teď je to náročnější, musím být víc ve střehu,protože ona když jde sama je taky ve střehu. Ale jednou je to kůň,stádový zvíře, takže jediný tvor kterému v tu dobu může věřit si ty TY musíš být v klidu když příjde nějaká komplikace.Jen tobě v tu chvíly může věřit.

buggyna

28.8.2008 12:19
buggyna

XXX.XXX.81.124

jahudka napsal(a):
no ale teď když nad tím přemýšlím, tak v: sobotu závody, v neděli lonž, v pondělí volno, úterý jízdárna-vztekala se, středa jízdárna-víc se vztekala
tak co je špatně?????

možná si mohla zkusit jí vzít ve středu na procházku na ruce..popást, do kruhovky trošinku poblbnout, nebo ven do terénu, byť i na 30 minut v kroku menší okruh.

Nemysli si, taky mám občas problém pořád vymýšlet něco nového... na jízdárnu se mi nechce,ven se mi nechce... tak jí vemu do kruhovky, dám jí tam pár kavalet jednu kladinu (50cm) a hopsáme

sadzi saj

28.8.2008 12:50
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):

Tak to určitě zkus. Taky nevím, co pořád nového, tak třeba po jízdárně jdeme na provazovce na prochajdu pěšo, na louce ji vylonžuju nebo poblbneme ze země, procházky jsou super věc, můžeš jí i nechat popást a vzájemně si musíte začít víc důvěřovat, aby ti věřila i venku, aby s tebou šla sama. Je to běh na dlouhou trať. Mám tu samou zkušenost a teď už tvrdím, že jestli někdy budu ještě kupovat koně, tak na 100% zkusit jít vyzkoušet i do terénu. Zkoušela jsem si Elí jenom na takové louce jakoby měli to jako jízdárnu, šlapala super, pomalu na myšlenku co jsem chtěla no a až doma jsem zjistila, že venku capluje, naklusává, nejradši by se mnou vzala čáru apod. a když se do toho připadá neklid a křečovitost jezdce, je to tuplem v háji, chtělo to čas, získat vzájemnou důvěru a v mém případě i trenéra a srovnat ze země celkově.

sadzi saj

28.8.2008 12:53
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

sadzi saj napsal(a):
Tak to určitě zkus. Taky nevím, co pořád nového, tak třeba po jízdárně jdeme na provazovce na prochajdu pěšo, na louce ji vylonžuju nebo poblbneme ze země, procházky jsou super věc, můžeš jí i nechat popást a vzájemně si musíte začít víc důvěřovat, aby ti věřila i venku, aby s tebou šla sama. Je to běh na dlouhou trať. Mám tu samou zkušenost a teď už tvrdím, že jestli někdy budu ještě kupovat koně, tak na 100% zkusit jít vyzkoušet i do terénu. Zkoušela jsem si Elí jenom na takové louce jakoby měli to jako jízdárnu, šlapala super, pomalu na myšlenku co jsem chtěla no a až doma jsem zjistila, že venku capluje, naklusává, nejradši by se mnou vzala čáru apod. a když se do toho připadá neklid a křečovitost jezdce, je to tuplem v háji, chtělo to čas, získat vzájemnou důvěru a v mém případě i trenéra a srovnat ze země celkově.

Jinak přesně, jak píše Adina, v tu středu to chtělo ji vzít do terénu nebo na prochajdu na ruce nebo na lonž, ale nedávno jsem na eqch četla, že správná práce na lonži 20 min. je mnohem náročnější, než pracovat s koněm na jízdárně, takže ono to možná chtělo po závodech jet ven a v pondělí volno, pak v úterý třeba lonž a ve středu jízdárnu a pak zase terén nebo prochajda třeba.

28.8.2008 21:33
chypi

XXX.XXX.105.248

sadzi saj napsal(a):
Jinak přesně, jak píše Adina, v tu středu to chtělo ji vzít do terénu nebo na prochajdu na ruce nebo na lonž, ale nedávno jsem na eqch četla, že správná práce na lonži 20 min. je mnohem náročnější, než pracovat s koněm na jízdárně, takže ono to možná chtělo po závodech jet ven a v pondělí volno, pak v úterý třeba lonž a ve středu jízdárnu a pak zase terén nebo prochajda třeba.

Ahojda, tak si to tu pročítám a koukám jak blázínek, jaký jste s Ajkou makáčí! No nevím nevím, bereš ji taky někdy na prochajdu? Myslim na ruce, nebo zkoušela si nějakou práci ze země? Já bych svýho koníka takhe nemučil..vždyt je tvuj, dej mu trochu lásky ať je s tebou rád a nekouká na tebe - hele už je tu zas a jéje to se bude makat! Měla by na tebe koukat - jupí je tu, bude se něco dít, copak to bude asi dneska? Uvidíš že se zlepší i práce pod selem půjde líp, nechodíte T myslím že bys měla hodně ubrat.. Přečti nějakou knížku jak si s koníkem hrát (nemusíš se dávat na "přirozenou komunikaci" ale uděláš si lepší obrázek, to se se sportem nevylučuje a obzvlášt když máš jen jednoho koníka.. Aspoň to zkus..

29.8.2008 09:07

chypi napsal(a):
Ahojda, tak si to tu pročítám a koukám jak blázínek, jaký jste s Ajkou makáčí! No nevím nevím, bereš ji taky někdy na prochajdu? Myslim na ruce, nebo zkoušela si nějakou práci ze země? Já bych svýho koníka takhe nemučil..vždyt je tvuj, dej mu trochu lásky ať je s tebou rád a nekouká na tebe - hele už je tu zas a jéje to se bude makat! Měla by na tebe koukat - jupí je tu, bude se něco dít, copak to bude asi dneska? Uvidíš že se zlepší i práce pod selem půjde líp, nechodíte T myslím že bys měla hodně ubrat.. Přečti nějakou knížku jak si s koníkem hrát (nemusíš se dávat na "přirozenou komunikaci" ale uděláš si lepší obrázek, to se se sportem nevylučuje a obzvlášt když máš jen jednoho koníka.. Aspoň to zkus..

ahojky,
hele nedělejte ze mě zase nelidu říkám, že takhle pracujeme cca 14dní
mam ji už přes 3 měsíce, co myslíte že jsme dělali předtím?? mam jí ráda, je to moje zlato, i když je to s ní dost těžké,ale dělám pro ní první poslední, už jen to že jsem tam každý den, kdo jiný, který nemá koně doma a nebo blízko stíhá každý den svého miláčka? neříkám že jezdit,ale jet se za ním podívat a pohladit ho?
na procházky s ní taky zajdu je pravda,že ne pravidelně 1x týdně,ale zajdu, a včera jsem jí teda vzala ven a musím říct že snad prvně byla celkem v poho
jo a jinak jsem našla konečně někoho kdo mí s ní pomůže a bude mi ji přiježďovat, když to sama nezvládám, ona je strašně citlivá na hubu a já nemam dostatečně klidnou ruku a nějak nevím jak to mam udělat, abych se to naučila a jakmile ji zasednu,tak ruce jdou s tělem a ona se začne vztekat a stavět se na zadní jsem dřevo
no a jedna známá, která dřív hodně dobře jezdila,ale už víc jak 10let nejezdí na ni sedla a já jenom čuměla s otevřenou pusou

sadzi saj

29.8.2008 09:46
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

chypi napsal(a):

No tak sama vidíš, že jít ven dělá divy, takže vzhůru ke změně. 3 měsíce je krátká doba, aby jste si na sebe už zvykly a získali k sobě důvěru, to trvá a když jí to podtrháváš takovouhle prací, stavíš si ji zbytečně sama proti sobě.

Chce to prostě trenéra a makat na sobě, taky mám problém s rukama v prac. klusu, ale pracuju na tom. Na Elí taky bylo dost znát, že jsem měla tvrdou ruku

No vidíš, tak to máš super, kde si k ní přišla??

29.8.2008 10:44

sadzi saj napsal(a):
No tak sama vidíš, že jít ven dělá divy, takže vzhůru ke změně. 3 měsíce je krátká doba, aby jste si na sebe už zvykly a získali k sobě důvěru, to trvá a když jí to podtrháváš takovouhle prací, stavíš si ji zbytečně sama proti sobě.

Chce to prostě trenéra a makat na sobě, taky mám problém s rukama v prac. klusu, ale pracuju na tom. Na Elí taky bylo dost znát, že jsem měla tvrdou ruku

No vidíš, tak to máš super, kde si k ní přišla??

kde jsem k ní přišla?? je to žena trenéra ono je to vlastně složitější, oni jsou koňáci a zemědělci, jezdili pod mojí mámou,ale pak založili rodinu a odstěhovali se do města a jejich nejstarší dcera chce jezdit a tak začali chodit na našeho Robina a když mě tam tak viděl,tak se mě ujal a začal pořádně trénovat
takže trenér to taky vlastně není,ale trénuje mě no a manželka (podle mé mámi-byla dost dobrá za mlada) se nabídla,že by to s koby zkusila a tak jsem jí chtěla vidět, no a jak říkám, málem jsem si sedla na zadek,když jsem to viděla
no ruce trénuji pořád, ale nevidím žádné změny ani pokroky

sadzi saj

29.8.2008 12:45
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
kde jsem k ní přišla?? je to žena trenéra ono je to vlastně složitější, oni jsou koňáci a zemědělci, jezdili pod mojí mámou,ale pak založili rodinu a odstěhovali se do města a jejich nejstarší dcera chce jezdit a tak začali chodit na našeho Robina a když mě tam tak viděl,tak se mě ujal a začal pořádně trénovat
takže trenér to taky vlastně není,ale trénuje mě no a manželka (podle mé mámi-byla dost dobrá za mlada) se nabídla,že by to s koby zkusila a tak jsem jí chtěla vidět, no a jak říkám, málem jsem si sedla na zadek,když jsem to viděla
no ruce trénuji pořád, ale nevidím žádné změny ani pokroky

Neboj, vytrvat, však ono to přijde

Takže už netrénuje mamina jo, tak uvidíš, třeba pani pomůže a kobča bude lepší.

29.8.2008 13:07

sadzi saj napsal(a):
Neboj, vytrvat, však ono to přijde

Takže už netrénuje mamina jo, tak uvidíš, třeba pani pomůže a kobča bude lepší.

no mamča mě taky trénovala, ale ona spíš věnuje těm prckům s Robinem :o)
a taky je na mě dost tvrdá a tak, prostě to není ono radši od cizího

no taky doufám, dneska si koby vezme do terénu,tak jsem zvědavá, já mam volno, včerejší nevyšlo, ráno jsem nakrmila a po práci se tam jen skočím mrknout a připravit věci na ježdění
zítra ještě nevím a v neděli asi jízdárna, volno měla v pondělí,takže asi zítra terén je to oki??

sadzi saj

29.8.2008 13:38
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
no mamča mě taky trénovala, ale ona spíš věnuje těm prckům s Robinem :o)
a taky je na mě dost tvrdá a tak, prostě to není ono radši od cizího

no taky doufám, dneska si koby vezme do terénu,tak jsem zvědavá, já mam volno, včerejší nevyšlo, ráno jsem nakrmila a po práci se tam jen skočím mrknout a připravit věci na ježdění
zítra ještě nevím a v neděli asi jízdárna, volno měla v pondělí,takže asi zítra terén je to oki??

Jj, jestli si s ní včera byla venku a dneska jde taky ven, tak jí klidně můžeš vzít zítra na jízdárnu a v neděli ven a v pondělí může mít zase volno

29.8.2008 13:46

sadzi saj napsal(a):
Jj, jestli si s ní včera byla venku a dneska jde taky ven, tak jí klidně můžeš vzít zítra na jízdárnu a v neděli ven a v pondělí může mít zase volno

no to je problém, včera byla venku dneska půjde ven a v neděli musim na jízdárnu,takže co sobota?? vezmu jí na chvilku ven a pak jízdárna?? šlo by to? a nebo mam dneska říct, aby ji vzala na jízdárnu??

29.8.2008 13:49
kukinatost

XXX.XXX.43.146

chypi napsal(a):

už abych za těma mojima barabama byla..
jenom ybch chtěla ještě podotknout k Andrejčinu good plánu, že můj plňas je hrozný změrzloch, pokud by měl jít víc jak dvakrát týdně na jízdárnu, tož si to radši užívám s kobylou a jeho otravuju třeba na pěkném poli...
jenom ybhc zdůraznila, že na tom koni fakt nemusíme furt sedět, vidím, jak jsou koně spokojené, pokud je vezmu pocajdat jenom tak na ruce, na procházku...

sadzi saj

29.8.2008 14:02
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

kukinatost napsal(a):
už abych za těma mojima barabama byla..
jenom ybch chtěla ještě podotknout k Andrejčinu good plánu, že můj plňas je hrozný změrzloch, pokud by měl jít víc jak dvakrát týdně na jízdárnu, tož si to radši užívám s kobylou a jeho otravuju třeba na pěkném poli...
jenom ybhc zdůraznila, že na tom koni fakt nemusíme furt sedět, vidím, jak jsou koně spokojené, pokud je vezmu pocajdat jenom tak na ruce, na procházku...

Tak jestli musíš zrovna v neděli na jízdárnu, tak jestli byla včera venku, tak může jít na jízdárnu dneska a zítra ven a v neděli jízdárna nebo jak jsem ti radila včera a píše to tu i Janica, že může jít dneska taky ven, aspoň si odpočine a zítra s ní můžeš jít na prochajdu a popást

29.8.2008 14:04

sadzi saj napsal(a):
Tak jestli musíš zrovna v neděli na jízdárnu, tak jestli byla včera venku, tak může jít na jízdárnu dneska a zítra ven a v neděli jízdárna nebo jak jsem ti radila včera a píše to tu i Janica, že může jít dneska taky ven, aspoň si odpočine a zítra s ní můžeš jít na prochajdu a popást

oki tak uvidíme

sadzi saj

29.8.2008 14:05
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
oki tak uvidíme

Hlavně ji v pondělí po jízdárně vem ven nebo na prochajdu

29.8.2008 14:40

sadzi saj napsal(a):
Hlavně ji v pondělí po jízdárně vem ven nebo na prochajdu

jj neboj
no ty fleky samozřejmě nikdy nezmizí, sice se dost zmenšili,ale kobylce je to už jedno, umřela :o((

sadzi saj

29.8.2008 14:41
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
jj neboj
no ty fleky samozřejmě nikdy nezmizí, sice se dost zmenšili,ale kobylce je to už jedno, umřela :o((

Ježiš, tak to je mi líto

A poznala si na ní nějak, že jí sedlo nesedí??

29.8.2008 15:21

sadzi saj napsal(a):
Ježiš, tak to je mi líto

A poznala si na ní nějak, že jí sedlo nesedí??

ne právě že nepoznala,taky jsem nikdy neměla tu čest s otlaky až tehdy,takže jsem ani nevěděla byla to nová zkušenost a žádná sláva
no to je ta koby co mě strašně připomíná tvojí Elí,taky klkala a byla hrozně fajn, je jí škoda

sadzi saj

29.8.2008 15:22
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
ne právě že nepoznala,taky jsem nikdy neměla tu čest s otlaky až tehdy,takže jsem ani nevěděla byla to nová zkušenost a žádná sláva
no to je ta koby co mě strašně připomíná tvojí Elí,taky klkala a byla hrozně fajn, je jí škoda

Jj, tohle je nejhorší, když to kůň nedá najevo

A copak stáří??

29.8.2008 15:57

sadzi saj napsal(a):
Jj, tohle je nejhorší, když to kůň nedá najevo

A copak stáří??

nn kolika
no to Ajka dává na jehov znát vše

sadzi saj

29.8.2008 16:00
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
nn kolika
no to Ajka dává na jehov znát vše

Ježiš, tak to je síla

To máš dobrý, Elí sedlo právě nic moc

1.9.2008 08:45

sadzi saj napsal(a):
Ježiš, tak to je síla

To máš dobrý, Elí sedlo právě nic moc

ahojky lidičky

sadzi saj

1.9.2008 08:48
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
ahojky lidičky

Zdar

1.9.2008 11:11

sadzi saj napsal(a):
Zdar

tak naše první závody sice jen 60-70cm,ale i tak je to pro mě pokrok

sadzi saj

1.9.2008 11:23
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
tak naše první závody sice jen 60-70cm,ale i tak je to pro mě pokrok

Jj, vidíš Gratulace, to mi letos nevim nevim, jestli se ještě někam dostaneme. To jste byli zase nebo to jsou ty minulý, jak si psala a co kobí?

1.9.2008 11:47

sadzi saj napsal(a):
Jj, vidíš Gratulace, to mi letos nevim nevim, jestli se ještě někam dostaneme. To jste byli zase nebo to jsou ty minulý, jak si psala a co kobí?

to jsou ty minulé první jinak na další jedeme teď v sobotu
jo koby už je zase lepší, včera jsme byli jízdárna/terén, dnes asi terén, protože jízdárna je stejně teď dost tvrdá a prašná

sadzi saj

1.9.2008 12:59
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
to jsou ty minulé první jinak na další jedeme teď v sobotu
jo koby už je zase lepší, včera jsme byli jízdárna/terén, dnes asi terén, protože jízdárna je stejně teď dost tvrdá a prašná

Tak to držím pěsti a kam jedete a co jedete??

Jj, to jo, u nás to bude určo něco podobného, jak je sucho, ale od pondělí jsem tam nebyla a včera jsme si dali přiježďovačku venku na louce

1.9.2008 13:12

sadzi saj napsal(a):
Tak to držím pěsti a kam jedete a co jedete??

Jj, to jo, u nás to bude určo něco podobného, jak je sucho, ale od pondělí jsem tam nebyla a včera jsme si dali přiježďovačku venku na louce

jedeme do Rynholce to je tady kousek od nás
a co pojedeme to ještě nevim asi zase něco menšího a pak zase max. těch 80cm
no to já venku moc na louce nemůžu to ještě po ní nemůžu chtít jak je plašan tak děláme radši pomalu, ona je v klidu a já taky páč když začne plašit,tak se mi stáhnou půlky a je to ještě horší

a poslední foto, víc jich nemám, jo vlastně ještě Robinka

sadzi saj

1.9.2008 13:18
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
no to já venku moc na louce nemůžu to ještě po ní nemůžu chtít jak je plašan tak děláme radši pomalu, ona je v klidu a já taky páč když začne plašit,tak se mi stáhnou půlky a je to ještě horší

Sluší Vám to

To stačí, co, děláte to pro radost To mi jsme se k tomu taky dopracovali postupně, to si nemysli, normálně pro ní znamenalo velký prostor či pole jé jde se cválat, fakt nechápu, co s tím koněm kdy co kdo dělal, ale teď už se nechá i ukecat

1.9.2008 13:18

jahudka napsal(a):

sadzi saj

1.9.2008 13:45
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):

Jů prďola, to je roztomilý a jak jim to šlo?

1.9.2008 13:55

sadzi saj napsal(a):
Jů prďola, to je roztomilý a jak jim to šlo?

šli čistě ale bohužel mimo soutěž, protože takové pidi křížky nikdo jinej nešel, škoda

sadzi saj

1.9.2008 14:03
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
šli čistě ale bohužel mimo soutěž, protože takové pidi křížky nikdo jinej nešel, škoda

Tak to je super, co taky zkušenost hele

sadzi saj

1.9.2008 14:33
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

sadzi saj napsal(a):
Tak to je super, co taky zkušenost hele

Hele, jaký že to nakonec scháníš to sedlo??

1.9.2008 15:42

sadzi saj napsal(a):
Hele, jaký že to nakonec scháníš to sedlo??

no asi tu Novu od JH proč?? nebo teda sedlo od JH

sadzi saj

1.9.2008 15:43
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
no asi tu Novu od JH proč?? nebo teda sedlo od JH

Asi budu muset prodat to svoje, ale je to KT Jupiter

1.9.2008 15:47

sadzi saj napsal(a):
Asi budu muset prodat to svoje, ale je to KT Jupiter

proč ho chceš prodat? jenže já potřebuji sedlo pro ty dlouhonožce, vždyť víš koukala jsem i na těch fotkách ze skákání, a to nové sedlo je to samé, prostě když sedim tak jak mam,tak se mi cpou kolena ven a prdel skoro taky ale to zase bude tím malým posedlím

sadzi saj

1.9.2008 16:04
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
proč ho chceš prodat? jenže já potřebuji sedlo pro ty dlouhonožce, vždyť víš koukala jsem i na těch fotkách ze skákání, a to nové sedlo je to samé, prostě když sedim tak jak mam,tak se mi cpou kolena ven a prdel skoro taky ale to zase bude tím malým posedlím

No jo, úplně jsem zapomněla, že si ten dlouhonožec

1.9.2008 16:07

sadzi saj napsal(a):
No jo, úplně jsem zapomněla, že si ten dlouhonožec

no jo no nikdy mě nenapadlo,že jsou sedla takhle složitá, myslela jsem,že by každému mělo sedět každé, jen v rozdílu posedlí a pak taky účelu a hlavně, že vždy jde o koně,ale zkloubit vše dohromady, to je teda síla

sadzi saj

1.9.2008 16:20
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
no jo no nikdy mě nenapadlo,že jsou sedla takhle složitá, myslela jsem,že by každému mělo sedět každé, jen v rozdílu posedlí a pak taky účelu a hlavně, že vždy jde o koně,ale zkloubit vše dohromady, to je teda síla

Jj, mi povídej, já sedlo koupila a sedělo super, tak jsem byla šťastná, no a jak jsme postupně začli makat, začla se přesvalovat a bylo to a na jaře jsme přecpávali sedlo, akorát, že ten blb to asi udělal jinak, než měl, prostě špatně

sadzi saj

1.9.2008 16:23
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

sadzi saj napsal(a):
Jj, mi povídej, já sedlo koupila a sedělo super, tak jsem byla šťastná, no a jak jsme postupně začli makat, začla se přesvalovat a bylo to a na jaře jsme přecpávali sedlo, akorát, že ten blb to asi udělal jinak, než měl, prostě špatně

Mrkni na eqch, teď tam někdo prodává Hauz Novu za 10 tis. kvůli přesvalení koně, je to na druhé stránce

2.9.2008 09:31

sadzi saj napsal(a):
Mrkni na eqch, teď tam někdo prodává Hauz Novu za 10 tis. kvůli přesvalení koně, je to na druhé stránce

juknu díkas

2.9.2008 09:41

chypi napsal(a):

Dobry den, prodam skokovy univerzal Hauzr NOVA - tmave hnede barvy, velmi prijemne sedlo pro klasickou jizdarenskou praci, narocne terenni vyjizdky i skakani. Komora 2, posedli 17.

Cena k jednani 10t. (duvod prodeje - presvaleni kone)

- tak jsem dohledala, jen škoda,že je tmavě hnědé a posedlí jen 17,no ale zkusím jestli by mi neposlali fotky

2.9.2008 09:52
klawdie

XXX.XXX.94.254

jahudka napsal(a):
Dobry den, prodam skokovy univerzal Hauzr NOVA - tmave hnede barvy, velmi prijemne sedlo pro klasickou jizdarenskou praci, narocne terenni vyjizdky i skakani. Komora 2, posedli 17.

- tak jsem dohledala, jen škoda,že je tmavě hnědé a posedlí jen 17,no ale zkusím jestli by mi neposlali fotky

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 2225634/Prodam-kvalitni-sedlo-ceske-vyroby.php

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 2318605/Prodam-sedlo.php

a tohle je krásný..
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 2319165/sedlo-HAUZR.php

buggyna

2.9.2008 09:56
buggyna

XXX.XXX.81.124

jahudka napsal(a):

Jani, kdyby se ti ten univerzal Hauzr Nova nelíbil, přepošli mi prosím ty fotky na meil ty-fanny@seznam.cz
Dík, sháním nějaký posedlí 17

2.9.2008 10:00

buggyna napsal(a):
Jani, kdyby se ti ten univerzal Hauzr Nova nelíbil, přepošli mi prosím ty fotky na meil ty-fanny@seznam.cz
Dík, sháním nějaký posedlí 17

jéé díky Kláry hned jdu koukat

jasan fotky přepošlu hned jak nějaké dorazí

2.9.2008 10:05

klawdie napsal(a):
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 2225634/Prodam-kvalitni-sedlo-ceske-vyroby.php

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 2318605/Prodam-sedlo.php

a tohle je krásný..
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 2319165/sedlo-HAUZR.php

tak na ty 1. dva inzeráty jsem odpověděla a to poslení je moc pěkné,ale hnědé a taky se na něj nedá odpovědět,tak nevím

2.9.2008 10:17
klawdie

XXX.XXX.94.254

jahudka napsal(a):
jéé díky Kláry hned jdu koukat

jasan fotky přepošlu hned jak nějaké dorazí

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 2315351/Prodam-univerzalni-sedlo.php
hele tady jsem našla ještě jednou stejný inzerát ale za 9 tis. a hlavně s mailem...je v moc hezké, to je ta poslední varianta Novy...jestli se nepletu..

2.9.2008 10:25

klawdie napsal(a):
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 2315351/Prodam-univerzalni-sedlo.php
hele tady jsem našla ještě jednou stejný inzerát ale za 9 tis. a hlavně s mailem...je v moc hezké, to je ta poslední varianta Novy...jestli se nepletu..

tak jsem napsala, nevyadá zase zle, jen teda že je hnědé ale tak to snad nějak přežiju, ale má být 4 roky staré

sadzi saj

2.9.2008 11:26
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
tak jsem napsala, nevyadá zase zle, jen teda že je hnědé ale tak to snad nějak přežiju, ale má být 4 roky staré

Ahojky,

Jani nechceš hnědé jo a potřebuješ 17,5??

Kdyby jste někdo věděl o KT s trojkovou komorou, dejte vědět

2.9.2008 11:29

sadzi saj napsal(a):
Ahojky,

Jani nechceš hnědé jo a potřebuješ 17,5??

Kdyby jste někdo věděl o KT s trojkovou komorou, dejte vědět

jj hnědé nechci ale jen kvůli tomu,že mam všechno ostatní černé
a posedlí 17,5

2.9.2008 12:51

jahudka napsal(a):
jj hnědé nechci ale jen kvůli tomu,že mam všechno ostatní černé
a posedlí 17,5

tak nějak pročítám témata a nestačím se divit nějak to nechápu proč se všichni pořád dohadují a o čem

sadzi saj

2.9.2008 12:55
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

jahudka napsal(a):
tak nějak pročítám témata a nestačím se divit nějak to nechápu proč se všichni pořád dohadují a o čem

Taky mi to poslední dobou hlava nebere, že to má někdo zapotřebí a co si kde teď četla, dneska mám nějak v práci hoňku

2.9.2008 12:58
klawdie

XXX.XXX.94.254

sadzi saj napsal(a):
Taky mi to poslední dobou hlava nebere, že to má někdo zapotřebí a co si kde teď četla, dneska mám nějak v práci hoňku

No každá jsme si tím prosšli a pak víme že to nemá smysl, každej tu máme nějakého nepřítele, nějakýho hlídacího psa...diskuze již o ničem, řešej věci který vyřešit nejdou a emoce pak pumpují...každej by se měl starat o to svoje a byl by klid!

2.9.2008 13:02
kukinatost

XXX.XXX.43.146

chypi napsal(a):

do dupy, ještě hodinu...
ale musím uznat, že tu u nás na tom dsnem severu, se to mele fest..:)))
Jinak Andy, fakt na Eli sháníš trojkovou...?
to já nemám ani na ryzca..

sadzi saj

2.9.2008 13:07
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

klawdie napsal(a):
No každá jsme si tím prosšli a pak víme že to nemá smysl, každej tu máme nějakého nepřítele, nějakýho hlídacího psa...diskuze již o ničem, řešej věci který vyřešit nejdou a emoce pak pumpují...každej by se měl starat o to svoje a byl by klid!

Klárko moje řeč, myslím, že si to vystihla naprosto přesně

2.9.2008 13:10
klawdie

XXX.XXX.94.254

kukinatost napsal(a):
do dupy, ještě hodinu...

Tedy připojuji se k Janče, fakt trojka, je to uzké? a zkoušela jsi už nějakou trojku? ono to někdy klame takže tomu věřím, takovej Rocky až byl hromotluk jak blázen zas měl jedničku....

2.9.2008 13:24

klawdie napsal(a):
Tedy připojuji se k Janče, fakt trojka, je to uzké? a zkoušela jsi už nějakou trojku? ono to někdy klame takže tomu věřím, takovej Rocky až byl hromotluk jak blázen zas měl jedničku....

no to je mi právě líto, chodím jsem pro rady a koukám se na pěkné fotky občas si pročtu nějaké příběhy, někde se přidám, ale pak koukám jak blázen, když někdo řeší něco ..... co ani nejde vyřešit, každý si myslí, že svého koně jezdí dobře a když mu to s ním jde,tak proč ne?? taky jsem se s tím už setkala, měla jsem klusáka, moc jsem toho ještě neuměla a on jen klusat no a tak co jsem mohla jsem se snažila ho naučit a uspěla jsem-po 3 měsících cválal i po rovině, za dalších pár měsíců mi chodil kavalety, atd.. a pak přišel někdo a řekl,že ten kůň vůbec nic neumí a že nereaguje na holeně no taky aby reagoval, učila jsem ho na slovo sama jsem měla měla holeně jen na okrasu

2.9.2008 13:25

kukinatost napsal(a):
do dupy, ještě hodinu...

Ahojte děfčata, dneska je to v práci děs, už abych majzla pryč! Japak se máte?

2.9.2008 13:29

jahudka napsal(a):
no to je mi právě líto, chodím jsem pro rady a koukám se na pěkné fotky občas si pročtu nějaké příběhy, někde se přidám, ale pak koukám jak blázen, když někdo řeší něco ..... co ani nejde vyřešit, každý si myslí, že svého koně jezdí dobře a když mu to s ním jde,tak proč ne?? taky jsem se s tím už setkala, měla jsem klusáka, moc jsem toho ještě neuměla a on jen klusat no a tak co jsem mohla jsem se snažila ho naučit a uspěla jsem-po 3 měsících cválal i po rovině, za dalších pár měsíců mi chodil kavalety, atd.. a pak přišel někdo a řekl,že ten kůň vůbec nic neumí a že nereaguje na holeně no taky aby reagoval, učila jsem ho na slovo sama jsem měla měla holeně jen na okrasu

hehe, no to je svatá pravda! Mám svýho koně, můžu si s ním dělat co chci - třeba učit na zatahání za ucho! Hlavně když se k němu chovam tak jak se ke zvířeti sluší a patří! To platí pro vše!

sadzi saj

2.9.2008 14:03
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

klawdie napsal(a):

Jj, sedlo je nám dost úzké, tudíž jaké jinou komoru, jednička je nám dost malá, to jsem zkoušela už tenkrát ono se to nezdá, je to jako s Rockym, prostě záleží na zádech koně.

sadzi saj

2.9.2008 14:05
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

chypi napsal(a):
Ahojte děfčata, dneska je to v práci děs, už abych majzla pryč! Japak se máte?

Jj, já dneska fest pracovně, nějak nevím, co dřív dělat

Jinak pro Klárku a Janicu - trojku jsme zkoušeli včera, ale potřebovala bych zkusit ještě další.

Přidejte reakci

Přidat smajlík