Mám dotaz,koník si mi loni v létě drbal hřívu až ji měl na některých místech uplně krátkou krátkou (viz. fotka s krátkou hřivou ).Tak jsem mu ji ostříhala na krátko celou.Přes zimu mu hříva krásně dorostla,jenže teď v létě si ji zase začal drbat a má ji už zase odrbanou.Myslíte že se drbe kvuli nějakym breberkám?V hřívě má takový bílí lupy.Jestli byste mi mohli poradit nějakou jinou možnost než mu tu hřívu vymýt,páč nemá rád vodu,bojí se jí.Pokud ji teda opravdu drbe kvuli nějakym breberkám
Díky předem za rady
ponyka
napsal(a):
Mám dotaz,koník si mi loni v létě drbal hřívu až ji měl na některých místech uplně krátkou krátkou (viz. fotka s krátkou hřivou ).Tak jsem mu ji ostříhala na krátko celou.Přes zimu mu hříva krásně dorostla,jenže teď v létě si ji zase začal drbat a má ji už zase odrbanou.Myslíte že se drbe kvuli nějakym breberkám?V hřívě má takový bílí lupy.Jestli byste mi mohli poradit nějakou jinou možnost než mu tu hřívu vymýt,páč nemá rád vodu,bojí se jí.Pokud ji teda opravdu drbe kvuli nějakym breberkám
Díky předem za rady
Žanet - mám pocit, že jiná možnost, než hřívu vymýt a vydesinfikovat není.
Pokud má lupy...tak by bylo asi dobré nějaký hydratační šampón. Já drbání řešila tím, že jsem koně vykoupala v kopřivovém šampóně, vydesinfikovala a nakonec hezky namastila dětským olejíčkem johnson s aleo vera. Obrovská spokojenost.
Vydrží to poměrně dlouho....ale musíš hlídat...je potřeba to opakovat.
Pokud se Majkl bojí vody...zkus to udělat následovně.. Houbičku namoč ve vodě...aby jsi hřívu trochu namokřila....poté do ní nastříkej betadinu...a pořádně masíruj...a vydrbej nečistoty...pak to houbičkou opět krásněj vyčisti...mohlo by to stačit...ale určitě to něčím zvláčni..aby kůže nezůstala suchá...!!!
Nám se to osvědčilo
jurasek

XXX.XXX.112.250
sabina
napsal(a):
Žanet - mám pocit, že jiná možnost, než hřívu vymýt a vydesinfikovat není.
Pokud má lupy...tak by bylo asi dobré nějaký hydratační šampón. Já drbání řešila tím, že jsem koně vykoupala v kopřivovém šampóně, vydesinfikovala a nakonec hezky namastila dětským olejíčkem johnson s aleo vera. Obrovská spokojenost.
Vydrží to poměrně dlouho....ale musíš hlídat...je potřeba to opakovat.
Pokud se Majkl bojí vody...zkus to udělat následovně.. Houbičku namoč ve vodě...aby jsi hřívu trochu namokřila....poté do ní nastříkej betadinu...a pořádně masíruj...a vydrbej nečistoty...pak to houbičkou opět krásněj vyčisti...mohlo by to stačit...ale určitě to něčím zvláčni..aby kůže nezůstala suchá...!!!
Nám se to osvědčilo
nejdřív nežli dáš houbu s vodou na koně nech mu ji očuchat popřípadě ji jemně zmáčkni aby voda pomalu z toho tekla a začni u čumáku zkus jakoby mu nejdřív nozdry umít a pomalu jdi víš a víš pokud ti koník v určité fázi reaguje úprkem zastav a pokračuj odznova.To samé uděláš s hadicí necháš mu očuchat hadici bez puštění vody přejedeš sní Majkovi po celém těle a pak zkusíš pustit vodu a pomalu jdeš zas od čumáku.Co se týče přípravku mě se osvědčil šampon Jonathan je cenově dostupný a můžu říct je výborný ,kup variantu na plísně ekzémy i tu na net ho mají zadej si jeho název jinak by měl být dostupný v každém zverimexu
ponyka
napsal(a):
Díky předem za rady
Pokud jde o ty lupy, doporučuju přípravek Mahnenliquid od Leovetu, zabraňuje to drbání hřívy a ocasu a odstrańuje lupy, a fakt to funguje Nebo taky se může jednat o začátek letní vyrážky, ale třeba ne