terina
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte, jak určit správnou krmnou dávku. Slyšela jsem, že existuje program, který vám vyhodnotí stav koně a určí, jaké složky je v krmivu potřeba upravit. Víte někdo něco více?
Nebo si kup knížku krmení hospodářských zvířat, nebo chov koní, z obou se to dá celkem jednoduše zpočítat... A lepší než program v pc, aspoň se něco přiučíš....
Ale kdyby ho přece jen někdo měl, poděkuju za info , počítat už umím....
terina
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte, jak určit správnou krmnou dávku. Slyšela jsem, že existuje program, který vám vyhodnotí stav koně a určí, jaké složky je v krmivu potřeba upravit. Víte někdo něco více?
jj, tenhle program je a Orlingu www.orling.cz
terkas
napsal(a):
Ahojte nemůžu to na tom orlingu nikde najit poradte
pettankaa
napsal(a):
Nebo ti přímo pošlou meilem krmnou dávku i z fitminu. Když napíšeš, plemeno, věk, využívání koně a čím bys chtěla asi tak krmit)oves, vojtěš. granule, vitamíny atd atd.), kolikrát denně tak ti pošlou přesnou krmnou dávku.
Za jak dlouho vam přišla odpověď na email?z toho Orlingu?Ja to posilala před dvěma dny a ještě nic mi nepřišlo chjo....
terina
napsal(a):
nechápu, zda se jedná o lenost, blbost nebo co, ale od čeho jsou vyhledávače...
a ono třeba i www.fitmin.cz by nebylo špatné....
kukinatost
napsal(a):
jj www.fitmin.cz, vlecvo dole je napsáno zeptejte se odborníka (Ing. jan Novák) stačí kliknout na jeho jméno a pak jen psát a psát
monca
napsal(a):
Za jak dlouho vam přišla odpověď na email?z toho Orlingu?Ja to posilala před dvěma dny a ještě nic mi nepřišlo chjo....
Do Orlingu jsem psala v pondělí, odpověď přišla dnes, takže asi dva a půl dne...
Přišla pěkná tabulka s údaji kolik by mělo být a kolik v krmné dávce je, je tam spousta položek a k tomu komenář, co je a není vyhovující. Musím uznat, že mě mile překvapili a já samozřejmě mám radost, že koníčka krmíme až na drobné detaily dobře
kukinatost
napsal(a):
Kukinatost - nechápu proč odpovídáš tímhle tónem? Nikdo tě nenutí to tu číst, ani odpovídat! Je zajímavé, že třeba na kozím fóru se nikdo do nikoho nenaváží, nereje, i kdyby tam byl sebeblbější dotaz, prostě kdo chce slušně odpoví. To by potom podle tebe byli lenoši a blbci skoro všichni, kteří se na něco zeptají, skoro na všechno se dá najít odpověď ve vyhledávači. Přesto děkuji za odpověď.
nemide
napsal(a):
Kukinatost - nechápu proč odpovídáš tímhle tónem? Nikdo tě nenutí to tu číst, ani odpovídat! Je zajímavé, že třeba na kozím fóru se nikdo do nikoho nenaváží, nereje, i kdyby tam byl sebeblbější dotaz, prostě kdo chce slušně odpoví. To by potom podle tebe byli lenoši a blbci skoro všichni, kteří se na něco zeptají, skoro na všechno se dá najít odpověď ve vyhledávači. Přesto děkuji za odpověď.
Pro Terezu: Halo jak si dopadla na tom Fitminu?
lesterka
napsal(a):
Zeptám se asi blbě, ale oni ti sestaví krmou dávku zadarmo? Sestaví ji pouze z těch ingrediencí, které jsou ve formuláři na webu nebo tam navrhnou i jejich výrobky?
No popravdě, sestavoval jsem si krmou dávku sama, kůn ,mě co potřeboval, ale nakonec jsme přešli na granule, pač neustále shánět ruzný komponenty už mě nebavilo a byl to problém, takhle to mám všechno v jednom.
klawdie
napsal(a):
No popravdě, sestavoval jsem si krmou dávku sama, kůn ,mě co potřeboval, ale nakonec jsme přešli na granule, pač neustále shánět ruzný komponenty už mě nebavilo a byl to problém, takhle to mám všechno v jednom.
No já právě krmím granule + řízky + olej.
A nějak nevím, jestli mám ty správné, v tom správném množství a tak :) radši bych, kdyby mi to někdo posvětil...
lesterka
napsal(a):
No já právě krmím granule + řízky + olej.
A nějak nevím, jestli mám ty správné, v tom správném množství a tak :) radši bych, kdyby mi to někdo posvětil...
myslíš granule???? ještě vám holky doporučím stránky www.centrumkrmiv.cz tak se dočtete a krnmení dost informací, mají tam zajímavé články...snad i poradenství...
klawdie
napsal(a):
myslíš granule???? ještě vám holky doporučím stránky www.centrumkrmiv.cz tak se dočtete a krnmení dost informací, mají tam zajímavé články...snad i poradenství...
JJ...jestli mam spravne granule, ve spravnem mnozstvi :)
Centrumkrmiv mam procteny...maji tam pekny zakladni informace.
lesterka
napsal(a):
centrumkrmiv sestavuje krmné dávky za 150 kč na koně. Nechávám si ji od nich sestavit. Podle toho, co jsem si psala s paní, je to fakt člověk na svém místě a velmi mi názorově sedí. Ale nedoporučí krmení granulema... Což mi vyhovuje ;)
lesterka
napsal(a):
No záleží co s koníkem děláš v jaký je zátěží, jak je koník citlivý na přísun energie,zaleží na plemeni atd, většinou ty granule jsou celkem rozumě označený, já podám oboum relaxy, valach nic nedělá a kobylu zlehka přiježduju, energie má dost vlastní tak přitápět nemusím, krmnou dávku píší na pytlích, já osobně tedy preferují méně než více...je velká škoda že neexistuje nějaký pořádný návod jak a čím krmit, pak když někdo nevím raději radím ty granule, lepší než aby někdo plnase rval ovsem horem dolem a apk se divil proč se nedá zvládnout...pro koně je stejně především základem pastva a seno...a pokud má být kun v kondici tak i správná práce...
klawdie
napsal(a):
No záleží co s koníkem děláš v jaký je zátěží, jak je koník citlivý na přísun energie,zaleží na plemeni atd, většinou ty granule jsou celkem rozumě označený, já podám oboum relaxy, valach nic nedělá a kobylu zlehka přiježduju, energie má dost vlastní tak přitápět nemusím, krmnou dávku píší na pytlích, já osobně tedy preferují méně než více...je velká škoda že neexistuje nějaký pořádný návod jak a čím krmit, pak když někdo nevím raději radím ty granule, lepší než aby někdo plnase rval ovsem horem dolem a apk se divil proč se nedá zvládnout...pro koně je stejně především základem pastva a seno...a pokud má být kun v kondici tak i správná práce...
no právě, vím, že na tomhle všem to záleží...nevypadá, že by nějak strádal, ale kdyby měl kulatější zadek, tak by mi to nevadilo. ale zase vím, že u vytrvalostního koně (zatím na začátku tréninku) se mi to fakt asi nepovede Takže babo raď
Kulturistu z něj mít nikdy nebudu a ani nechci, ale kdyby byl trošku kulatější....:)))
lesterka
napsal(a):
no právě, vím, že na tomhle všem to záleží...nevypadá, že by nějak strádal, ale kdyby měl kulatější zadek, tak by mi to nevadilo. ale zase vím, že u vytrvalostního koně (zatím na začátku tréninku) se mi to fakt asi nepovede Takže babo raď
Kulturistu z něj mít nikdy nebudu a ani nechci, ale kdyby byl trošku kulatější....:)))
No a čím a kolik krmíš..kdyžtak písni na mejl at to tu nezaplácáváme....