Tak konec tohoto týdne byl u nás celkem úrodnej.
Téměř po týdenním spoždění mi porodila kolem 10 hodiny večer moje kobylka Šárka
polly
napsal(a):
Šárka je 7 letá kobylka po Taarlu Kubišta a je letos prvnička.Loni teda rodila,ale trochu předčasně.Potratila mně v 6 měsíci kobylku.
polly
napsal(a):
Šárka je 7 letá kobylka po Taarlu Kubišta a je letos prvnička.Loni teda rodila,ale trochu předčasně.Potratila mně v 6 měsíci kobylku.
No a letos se ji narodil hřebeček.
Jeho tatínek se jmenuje Quoniam 257 a je to bělouš.
Hřebeček se bude jmenovat Quatro.
Jeho máma je tm.ryzka,ale ona vypadá jako světlejší ryzák s hvězdou,šňupkou a 2 ponožkama.
polly
napsal(a):
No a letos se ji narodil hřebeček.
Jeho tatínek se jmenuje Quoniam 257 a je to bělouš.
Hřebeček se bude jmenovat Quatro.
Jeho máma je tm.ryzka,ale ona vypadá jako světlejší ryzák s hvězdou,šňupkou a 2 ponožkama.
Máma to jako prvnička zvládla sama.Přišli jsme v 22.15 a už byl na světě a plácal se na zemi. Tak jsem ho třeli slámou a hladili.Pak pomáhali vstát.No tó byla makačka.Hřebečci jsou pěkní lenoši a tvalo to tak skoro hodinku.
polly
napsal(a):
Máma to jako prvnička zvládla sama.Přišli jsme v 22.15 a už byl na světě a plácal se na zemi. Tak jsem ho třeli slámou a hladili.Pak pomáhali vstát.No tó byla makačka.Hřebečci jsou pěkní lenoši a tvalo to tak skoro hodinku.
No když si postavil,tak to byl pěknej nohatán. No pak ale nastal problém se kterým jsem počítala. Kobylka ho nechtěla nechat pít.Je lechtivá, taková trochu muchařka a ty slabiny, ty jsou bod B.
Drželi jsme ji přední nohu, dávali faju a nic nepomáhalo,pořád se kroutila a zadni nohou kopala.
Nakonec jme vymysleli svázat zadní nohy k sobě. Prvně se cukala a vykopávala obouma,ale pak zjistila,že čím víc kope, tím je to horší a stála. Zkruba po 20 hodinách už nechala hříbě pít i bez uvazování a svazování noh.Sice se po něm občas ohání,ale jak chytne struk tak už mu stojí.
polly
napsal(a):
No když si postavil,tak to byl pěknej nohatán. No pak ale nastal problém se kterým jsem počítala. Kobylka ho nechtěla nechat pít.Je lechtivá, taková trochu muchařka a ty slabiny, ty jsou bod B.
Drželi jsme ji přední nohu, dávali faju a nic nepomáhalo,pořád se kroutila a zadni nohou kopala.
Nakonec jme vymysleli svázat zadní nohy k sobě. Prvně se cukala a vykopávala obouma,ale pak zjistila,že čím víc kope, tím je to horší a stála. Zkruba po 20 hodinách už nechala hříbě pít i bez uvazování a svazování noh.Sice se po něm občas ohání,ale jak chytne struk tak už mu stojí.
NO a včera ve stejnou dobu nám porodila Dyna. Ta měla právě včera termín a to jsme vystihli akorád.Přijeli jsme v 21.15 a už se potila a mlíko ji kapalo, pořád čůrala.... no za 10 min 22 hod porodila kobylku.
Takže jak šla na svět. Prvně nožičky
polly
napsal(a):
NO a včera ve stejnou dobu nám porodila Dyna. Ta měla právě včera termín a to jsme vystihli akorád.Přijeli jsme v 21.15 a už se potila a mlíko ji kapalo, pořád čůrala.... no za 10 min 22 hod porodila kobylku.
Takže jak šla na svět. Prvně nožičky
Pak šla halvička.S tím jsme trochu pomohly,protože to nemohla už delší dobu vytlačit.
polly
napsal(a):
Pak šla halvička.S tím jsme trochu pomohly,protože to nemohla už delší dobu vytlačit.
No a pak už to šlo samo.
polly
napsal(a):
No a pak už to šlo samo.
Dýna už má druhé hříbě.Je ji taky 7. Loni měla hřebečka po stejném hřebci jak teď kobylku.Po Furiosovi.
polly
napsal(a):
Dýna už má druhé hříbě.Je ji taky 7. Loni měla hřebečka po stejném hřebci jak teď kobylku.Po Furiosovi.
Kobylka se bude jmenovat Dona. Dýna se o ni pěkně umí starat.
Olízala ji,čistila pupeční šňůru....
polly
napsal(a):
Kobylka se bude jmenovat Dona. Dýna se o ni pěkně umí starat.
Olízala ji,čistila pupeční šňůru....
No a do 10 min Dona byla na nožách a za dalších 10 min už se cpala mlíčkem.
Dýna ji stála jako socha.
polly
napsal(a):
Ahojky, to jsem ráda, že to obě kobči tak dobře zvládli. Ze Šárky mám radost, je to šikula - tak nádherného kluka. Všem čtyřem přeju hodně zdraví a hned dám vědět Olikovi, bude moooc rád, ahoj Iva
Uživatel s deaktivovaným účtem

polly
napsal(a):
Moc moc moc gratuluju k Vašim nádherným hříbátkům, jsou moc krásná! Moje kobylka je po taky po Q II - 257 a 18.2. mi porodila hřebečka. Taky prvnička, stejný problém s kojením, vyřešili jsem to tak, že jsme ji fošnou zašprajcovali ke zdi, aby se nemohla točit a holka šikovná to po 10 minutách pochopila, že pití ji prospěje - uvolní ten tlak. Dneska má už malý rarach 16 dní, denně chodí ven a má se čile k světu. Mamina se vzorně stará! Takže přeju Vám vše nej nej nej, hlavně ať jsou maminy i potomci zdraví a dělají Vám jen samou radost!!!
lump
napsal(a):
Ahojky, to jsem ráda, že to obě kobči tak dobře zvládli. Ze Šárky mám radost, je to šikula - tak nádherného kluka. Všem čtyřem přeju hodně zdraví a hned dám vědět Olikovi, bude moooc rád, ahoj Iva
Ahoj Ivi.Já jsem ti psala mail,ale jaksi jsem si spletla adresu.Tu tvou jsem asi vymazala.
Jak budete mít cestu tak se stavte i třeba pan Koblížek.V neděli ji povezu asi zase na zapouštění do Brna.Ke stejnému hřebci.Uvažovala jsem i o té inseminaci Minerálem,ale je to fakt moc peněz.
Tak ahoj
polly
napsal(a):
Ahoj Ivi.Já jsem ti psala mail,ale jaksi jsem si spletla adresu.Tu tvou jsem asi vymazala.
Jak budete mít cestu tak se stavte i třeba pan Koblížek.V neděli ji povezu asi zase na zapouštění do Brna.Ke stejnému hřebci.Uvažovala jsem i o té inseminaci Minerálem,ale je to fakt moc peněz.
Tak ahoj
A co Dynuška? Máš pro ni též už nějakého hřebce vybranýho??
polly
napsal(a):
Tak ahoj
Ahoooj!!! Hříbátka sou moc krásné!!! asi tak před hodkou sem ti posílal email s našim hříbětem, které se nám narodilo v pátek. pak jdu sem a vidím tvoje přírustky!!!sou nádherní!!!! ostatně všechny hříbátka sou krásná!!! pokud ti to nevadí, tak sem dám i toho našeho hřebečka. je po Lopezovi a ještě nemá jméno. asi Santarius, ale není to jisté! kdyby jste někdo věděli o nějakém pěknějším ale na L, tak ho sem napište!!!díky!!!
P.S.: někdy se přijedu podívat... možná přijedem na ty závody!!!
noled
napsal(a):
Ahoooj!!! Hříbátka sou moc krásné!!! asi tak před hodkou sem ti posílal email s našim hříbětem, které se nám narodilo v pátek. pak jdu sem a vidím tvoje přírustky!!!sou nádherní!!!! ostatně všechny hříbátka sou krásná!!! pokud ti to nevadí, tak sem dám i toho našeho hřebečka. je po Lopezovi a ještě nemá jméno. asi Santarius, ale není to jisté! kdyby jste někdo věděli o nějakém pěknějším ale na L, tak ho sem napište!!!díky!!!
P.S.: někdy se přijedu podívat... možná přijedem na ty závody!!!
a dlaší!
noled
napsal(a):
a dlaší!
A první vycházka!!! moc se mně nechce, tak mě musejí strkat!!!
noled
napsal(a):
A první vycházka!!! moc se mně nechce, tak mě musejí strkat!!!
A poslední!
polly
napsal(a):
¨Tak a tahle vypadá kobylka suchá.
polly
napsal(a):
¨Tak a tahle vypadá kobylka suchá.
Jsem zvědavá jestli bude světlá nebo tmavá hnědka.
Má taky úhoří pruh. Nakonec jsme ji přejmenovali na Danny,protože Don už je v plemenné knize dost.
Je to opravdu pořádný kus koníka. Taky je to znát na mámě.
polly
napsal(a):
Quatro je pěkný mazel
polly
napsal(a):
Quatro je pěkný mazel
Taky byl včera poprvé venku.Taky se mu moc nechtělo. Běhal si kde chtěl.
polly
napsal(a):
Taky byl včera poprvé venku.Taky se mu moc nechtělo. Běhal si kde chtěl.
a tady běží s mámou
misakral
napsal(a):
Můžu se prosím zeptat,po jakém Lopezovi ten hříbek je?moc děkuju,my čekáme tak do 14cti dnů potomečka po starém Lopezovi-2616 Lopez,tak jen po jakém je ten Váš :o) je fakt moc pěkný děkuju Míša K.
Ahoj! taky jej máme po starém Lopezovi! až se narodí, tak sem dej foto! ať můžeme porovnat!!!
noled
napsal(a):
Ahoj! taky jej máme po starém Lopezovi! až se narodí, tak sem dej foto! ať můžeme porovnat!!!
sem si to hned myslela
je krásně malovanej,jako starej pan Lopez,taky tajně doufám,že nám z naší kobyleny vypadne takhle krásně odznakový hříbátko
a jak máte barevnou maminu?šimlinu?a fotečky sem pak určitě dám
jo a jen pro pořádek (můj
) opravuju to číslo pana hřebce,je to 2516 Lopez
,jen mě to bouchlo do očí... ajen,jetli ještě nevíš....říká se,že Lopez je po smrti,měl zemřít na té Moravě,kam ho vloni převezli...je to pravda,nevíš náhodou?ne,že by na to neměl už věk,ale zase mi to někdo vyvracel,tak nevím...víš ty?
díky za odpověď,zdravím Míša K. jo a to je naše mamina
misakral
napsal(a):
sem si to hned myslela
je krásně malovanej,jako starej pan Lopez,taky tajně doufám,že nám z naší kobyleny vypadne takhle krásně odznakový hříbátko
a jak máte barevnou maminu?šimlinu?a fotečky sem pak určitě dám
jo a jen pro pořádek (můj
) opravuju to číslo pana hřebce,je to 2516 Lopez
,jen mě to bouchlo do očí... ajen,jetli ještě nevíš....říká se,že Lopez je po smrti,měl zemřít na té Moravě,kam ho vloni převezli...je to pravda,nevíš náhodou?ne,že by na to neměl už věk,ale zase mi to někdo vyvracel,tak nevím...víš ty?
díky za odpověď,zdravím Míša K. jo a to je naše mamina
Ahoj! přesně jeho jméno nevím...teda myslím číslo...ale podívám se! bohužel nevím jestli je po smrti nebo ne. chvíli působil ve Velkých Němčicích. tam jsme taky měli kobylku na připuštění... poté nevím kam šel... ale zksuím to zjistit jak to s ním je!
jinak držím palečky ať se narodí krásné, ale hlavně ZDRAVÉ hříbátko!!!už se těším na fotky!
jinak maminka je šimla, takže hřebeček bude bílý.... škoda... jinak by byl nádherný!!!!