Naše hříbátka v Hrubšicích

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2006 09:27

Tak konec tohoto týdne byl u nás celkem úrodnej.
Téměř po týdenním spoždění mi porodila kolem 10 hodiny večer moje kobylka Šárka

6.3.2006 09:33

polly napsal(a):

Šárka je 7 letá kobylka po Taarlu Kubišta a je letos prvnička.Loni teda rodila,ale trochu předčasně.Potratila mně v 6 měsíci kobylku.

6.3.2006 09:37

polly napsal(a):
Šárka je 7 letá kobylka po Taarlu Kubišta a je letos prvnička.Loni teda rodila,ale trochu předčasně.Potratila mně v 6 měsíci kobylku.

No a letos se ji narodil hřebeček.
Jeho tatínek se jmenuje Quoniam 257 a je to bělouš.
Hřebeček se bude jmenovat Quatro.
Jeho máma je tm.ryzka,ale ona vypadá jako světlejší ryzák s hvězdou,šňupkou a 2 ponožkama.

6.3.2006 09:40

polly napsal(a):
No a letos se ji narodil hřebeček.
Jeho tatínek se jmenuje Quoniam 257 a je to bělouš.
Hřebeček se bude jmenovat Quatro.
Jeho máma je tm.ryzka,ale ona vypadá jako světlejší ryzák s hvězdou,šňupkou a 2 ponožkama.

Máma to jako prvnička zvládla sama.Přišli jsme v 22.15 a už byl na světě a plácal se na zemi. Tak jsem ho třeli slámou a hladili.Pak pomáhali vstát.No tó byla makačka.Hřebečci jsou pěkní lenoši a tvalo to tak skoro hodinku.

6.3.2006 09:44

polly napsal(a):
Máma to jako prvnička zvládla sama.Přišli jsme v 22.15 a už byl na světě a plácal se na zemi. Tak jsem ho třeli slámou a hladili.Pak pomáhali vstát.No tó byla makačka.Hřebečci jsou pěkní lenoši a tvalo to tak skoro hodinku.

No když si postavil,tak to byl pěknej nohatán. No pak ale nastal problém se kterým jsem počítala. Kobylka ho nechtěla nechat pít.Je lechtivá, taková trochu muchařka a ty slabiny, ty jsou bod B.
Drželi jsme ji přední nohu, dávali faju a nic nepomáhalo,pořád se kroutila a zadni nohou kopala.
Nakonec jme vymysleli svázat zadní nohy k sobě. Prvně se cukala a vykopávala obouma,ale pak zjistila,že čím víc kope, tím je to horší a stála. Zkruba po 20 hodinách už nechala hříbě pít i bez uvazování a svazování noh.Sice se po něm občas ohání,ale jak chytne struk tak už mu stojí.

6.3.2006 09:48

polly napsal(a):
No když si postavil,tak to byl pěknej nohatán. No pak ale nastal problém se kterým jsem počítala. Kobylka ho nechtěla nechat pít.Je lechtivá, taková trochu muchařka a ty slabiny, ty jsou bod B.
Drželi jsme ji přední nohu, dávali faju a nic nepomáhalo,pořád se kroutila a zadni nohou kopala.
Nakonec jme vymysleli svázat zadní nohy k sobě. Prvně se cukala a vykopávala obouma,ale pak zjistila,že čím víc kope, tím je to horší a stála. Zkruba po 20 hodinách už nechala hříbě pít i bez uvazování a svazování noh.Sice se po něm občas ohání,ale jak chytne struk tak už mu stojí.

NO a včera ve stejnou dobu nám porodila Dyna. Ta měla právě včera termín a to jsme vystihli akorád.Přijeli jsme v 21.15 a už se potila a mlíko ji kapalo, pořád čůrala.... no za 10 min 22 hod porodila kobylku.
Takže jak šla na svět. Prvně nožičky

6.3.2006 09:49

polly napsal(a):
NO a včera ve stejnou dobu nám porodila Dyna. Ta měla právě včera termín a to jsme vystihli akorád.Přijeli jsme v 21.15 a už se potila a mlíko ji kapalo, pořád čůrala.... no za 10 min 22 hod porodila kobylku.
Takže jak šla na svět. Prvně nožičky

Pak šla halvička.S tím jsme trochu pomohly,protože to nemohla už delší dobu vytlačit.

6.3.2006 09:51

polly napsal(a):
Pak šla halvička.S tím jsme trochu pomohly,protože to nemohla už delší dobu vytlačit.

No a pak už to šlo samo.

6.3.2006 09:54

polly napsal(a):
No a pak už to šlo samo.

Dýna už má druhé hříbě.Je ji taky 7. Loni měla hřebečka po stejném hřebci jak teď kobylku.Po Furiosovi.

6.3.2006 09:56

polly napsal(a):
Dýna už má druhé hříbě.Je ji taky 7. Loni měla hřebečka po stejném hřebci jak teď kobylku.Po Furiosovi.

Kobylka se bude jmenovat Dona. Dýna se o ni pěkně umí starat.
Olízala ji,čistila pupeční šňůru....

6.3.2006 09:58

polly napsal(a):
Kobylka se bude jmenovat Dona. Dýna se o ni pěkně umí starat.
Olízala ji,čistila pupeční šňůru....

No a do 10 min Dona byla na nožách a za dalších 10 min už se cpala mlíčkem.
Dýna ji stála jako socha.

6.3.2006 10:01

polly napsal(a):

Ahojky, to jsem ráda, že to obě kobči tak dobře zvládli. Ze Šárky mám radost, je to šikula - tak nádherného kluka. Všem čtyřem přeju hodně zdraví a hned dám vědět Olikovi, bude moooc rád, ahoj Iva

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2006 10:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

polly napsal(a):

Moc moc moc gratuluju k Vašim nádherným hříbátkům, jsou moc krásná! Moje kobylka je po taky po Q II - 257 a 18.2. mi porodila hřebečka. Taky prvnička, stejný problém s kojením, vyřešili jsem to tak, že jsme ji fošnou zašprajcovali ke zdi, aby se nemohla točit a holka šikovná to po 10 minutách pochopila, že pití ji prospěje - uvolní ten tlak. Dneska má už malý rarach 16 dní, denně chodí ven a má se čile k světu. Mamina se vzorně stará! Takže přeju Vám vše nej nej nej, hlavně ať jsou maminy i potomci zdraví a dělají Vám jen samou radost!!!

6.3.2006 13:00

polly napsal(a):

Jeee. Nazdárek bazárek. To jsem ráda, že to Dynuška zmákla v pohodičce. V pátek se snad holky přijedou podívat,m ale já bohužel musím do práce. :-/ Ale aspoň jsem ji viděla tady.

6.3.2006 13:13

lump napsal(a):
Ahojky, to jsem ráda, že to obě kobči tak dobře zvládli. Ze Šárky mám radost, je to šikula - tak nádherného kluka. Všem čtyřem přeju hodně zdraví a hned dám vědět Olikovi, bude moooc rád, ahoj Iva

Ahoj Ivi.Já jsem ti psala mail,ale jaksi jsem si spletla adresu.Tu tvou jsem asi vymazala.
Jak budete mít cestu tak se stavte i třeba pan Koblížek.V neděli ji povezu asi zase na zapouštění do Brna.Ke stejnému hřebci.Uvažovala jsem i o té inseminaci Minerálem,ale je to fakt moc peněz.
Tak ahoj

6.3.2006 13:22

polly napsal(a):
Ahoj Ivi.Já jsem ti psala mail,ale jaksi jsem si spletla adresu.Tu tvou jsem asi vymazala.
Jak budete mít cestu tak se stavte i třeba pan Koblížek.V neděli ji povezu asi zase na zapouštění do Brna.Ke stejnému hřebci.Uvažovala jsem i o té inseminaci Minerálem,ale je to fakt moc peněz.
Tak ahoj

A co Dynuška? Máš pro ni též už nějakého hřebce vybranýho??

6.3.2006 17:12

polly napsal(a):
Tak ahoj

Ahoooj!!! Hříbátka sou moc krásné!!! asi tak před hodkou sem ti posílal email s našim hříbětem, které se nám narodilo v pátek. pak jdu sem a vidím tvoje přírustky!!!sou nádherní!!!! ostatně všechny hříbátka sou krásná!!! pokud ti to nevadí, tak sem dám i toho našeho hřebečka. je po Lopezovi a ještě nemá jméno. asi Santarius, ale není to jisté! kdyby jste někdo věděli o nějakém pěknějším ale na L, tak ho sem napište!!!díky!!!

P.S.: někdy se přijedu podívat... možná přijedem na ty závody!!!

6.3.2006 17:14

noled napsal(a):
Ahoooj!!! Hříbátka sou moc krásné!!! asi tak před hodkou sem ti posílal email s našim hříbětem, které se nám narodilo v pátek. pak jdu sem a vidím tvoje přírustky!!!sou nádherní!!!! ostatně všechny hříbátka sou krásná!!! pokud ti to nevadí, tak sem dám i toho našeho hřebečka. je po Lopezovi a ještě nemá jméno. asi Santarius, ale není to jisté! kdyby jste někdo věděli o nějakém pěknějším ale na L, tak ho sem napište!!!díky!!!

P.S.: někdy se přijedu podívat... možná přijedem na ty závody!!!

a dlaší!

6.3.2006 17:15

noled napsal(a):
a dlaší!

A první vycházka!!! moc se mně nechce, tak mě musejí strkat!!!

6.3.2006 17:16

noled napsal(a):
A první vycházka!!! moc se mně nechce, tak mě musejí strkat!!!

A poslední!

7.3.2006 12:42

noled napsal(a):
A poslední!

Ten je nádhernej.

Jsem lehce ujetá na ponožkatý a lysinkový ryzáky.

7.3.2006 19:30

impact napsal(a):
Ten je nádhernej.

Jsem lehce ujetá na ponožkatý a lysinkový ryzáky.

díky!jojo to je...ale bude bílý.... škoda.... jinak by byl uplně nádherný!!!

7.3.2006 21:11

noled napsal(a):
díky!jojo to je...ale bude bílý.... škoda.... jinak by byl uplně nádherný!!!

Můžu se prosím zeptat,po jakém Lopezovi ten hříbek je?moc děkuju,my čekáme tak do 14cti dnů potomečka po starém Lopezovi-2616 Lopez,tak jen po jakém je ten Váš :o) je fakt moc pěkný děkuju Míša K.

7.3.2006 21:24

polly napsal(a):

¨Tak a tahle vypadá kobylka suchá.

7.3.2006 21:27

polly napsal(a):
¨Tak a tahle vypadá kobylka suchá.

Jsem zvědavá jestli bude světlá nebo tmavá hnědka.
Má taky úhoří pruh. Nakonec jsme ji přejmenovali na Danny,protože Don už je v plemenné knize dost.
Je to opravdu pořádný kus koníka. Taky je to znát na mámě.

7.3.2006 21:29

polly napsal(a):

Quatro je pěkný mazel

7.3.2006 21:33

polly napsal(a):
Quatro je pěkný mazel

Taky byl včera poprvé venku.Taky se mu moc nechtělo. Běhal si kde chtěl.

7.3.2006 21:35

polly napsal(a):
Taky byl včera poprvé venku.Taky se mu moc nechtělo. Běhal si kde chtěl.

a tady běží s mámou

8.3.2006 09:58

misakral napsal(a):
Můžu se prosím zeptat,po jakém Lopezovi ten hříbek je?moc děkuju,my čekáme tak do 14cti dnů potomečka po starém Lopezovi-2616 Lopez,tak jen po jakém je ten Váš :o) je fakt moc pěkný děkuju Míša K.

Ahoj! taky jej máme po starém Lopezovi! až se narodí, tak sem dej foto! ať můžeme porovnat!!!

8.3.2006 21:01

noled napsal(a):
Ahoj! taky jej máme po starém Lopezovi! až se narodí, tak sem dej foto! ať můžeme porovnat!!!

sem si to hned myslela je krásně malovanej,jako starej pan Lopez,taky tajně doufám,že nám z naší kobyleny vypadne takhle krásně odznakový hříbátko a jak máte barevnou maminu?šimlinu?a fotečky sem pak určitě dám jo a jen pro pořádek (můj ) opravuju to číslo pana hřebce,je to 2516 Lopez ,jen mě to bouchlo do očí... ajen,jetli ještě nevíš....říká se,že Lopez je po smrti,měl zemřít na té Moravě,kam ho vloni převezli...je to pravda,nevíš náhodou?ne,že by na to neměl už věk,ale zase mi to někdo vyvracel,tak nevím...víš ty? díky za odpověď,zdravím Míša K. jo a to je naše mamina

9.3.2006 19:36

misakral napsal(a):
sem si to hned myslela je krásně malovanej,jako starej pan Lopez,taky tajně doufám,že nám z naší kobyleny vypadne takhle krásně odznakový hříbátko a jak máte barevnou maminu?šimlinu?a fotečky sem pak určitě dám jo a jen pro pořádek (můj ) opravuju to číslo pana hřebce,je to 2516 Lopez ,jen mě to bouchlo do očí... ajen,jetli ještě nevíš....říká se,že Lopez je po smrti,měl zemřít na té Moravě,kam ho vloni převezli...je to pravda,nevíš náhodou?ne,že by na to neměl už věk,ale zase mi to někdo vyvracel,tak nevím...víš ty? díky za odpověď,zdravím Míša K. jo a to je naše mamina

Ahoj! přesně jeho jméno nevím...teda myslím číslo...ale podívám se! bohužel nevím jestli je po smrti nebo ne. chvíli působil ve Velkých Němčicích. tam jsme taky měli kobylku na připuštění... poté nevím kam šel... ale zksuím to zjistit jak to s ním je!
jinak držím palečky ať se narodí krásné, ale hlavně ZDRAVÉ hříbátko!!!už se těším na fotky!
jinak maminka je šimla, takže hřebeček bude bílý.... škoda... jinak by byl nádherný!!!!

12.3.2006 20:31

polly napsal(a):
a tady běží s mámou

No a tady je Dýna s malou venku.

12.3.2006 20:33

polly napsal(a):
No a tady je Dýna s malou venku.

A ještě 1 fotečka

Přidejte reakci

Přidat smajlík