Ahojte, chtěla jsem se zeptat, jestli k vám ke koním (a teď nemyslím na jízdárny, ale do soukromých rančů nebo stájí) chodí nějaké "děti". Mám na mysli ty, kteří nepatří k majitelům, ale chodí tam jezdit a pomáhat. A hlavně jaké s nimi máte zkušenosti? My jsme nikdy ke koním nikoho nechtěli, mám 3 koně a donedávna si vystačili sami. Navíc najít spolehlivého človíčka není jednoduché. Z časové vytíženosti jsme se ale rozhodli, že bychom mohli mít nějakou šikovnou holčinu... a našli jsme úplně skvělého a spolehlivého človíčka. Koně aspoň chodí pravidelně pod sedlo a "nečumákují" jenom v ohradě. Taky nám se spoustou věcí pomůže, aniž bychom jí museli pořád postrkovat. Kdybychom ale narazili na nějakého "vyčůránka", tak bysme se asi zařekli, že nikdy více.
jenee
napsal(a):
Ahojte, chtěla jsem se zeptat, jestli k vám ke koním (a teď nemyslím na jízdárny, ale do soukromých rančů nebo stájí) chodí nějaké "děti". Mám na mysli ty, kteří nepatří k majitelům, ale chodí tam jezdit a pomáhat. A hlavně jaké s nimi máte zkušenosti? My jsme nikdy ke koním nikoho nechtěli, mám 3 koně a donedávna si vystačili sami. Navíc najít spolehlivého človíčka není jednoduché. Z časové vytíženosti jsme se ale rozhodli, že bychom mohli mít nějakou šikovnou holčinu... a našli jsme úplně skvělého a spolehlivého človíčka. Koně aspoň chodí pravidelně pod sedlo a "nečumákují" jenom v ohradě. Taky nám se spoustou věcí pomůže, aniž bychom jí museli pořád postrkovat. Kdybychom ale narazili na nějakého "vyčůránka", tak bysme se asi zařekli, že nikdy více.
Za dobu co jsem majitelka mi sem pár holek a jeden kluk chodili. Toho kluka jsem znala dlouho, byl úplně první kdo sem začal chodit. Pomohl co se dalo, o koně se postaral ale pod sedlem chtěl po poníkovi něco co splnit nemohl a tak jsme se dohodli že půjde dál, tam kde jsou koně lepší pro jeho zálibu - dostihy. Z holek tady byly tři, kterým jsem koně svěřila a půjčila. A zbytek to bylo jenom si pojezdit a nazdar. Navíc pojezdit stylem bič nad hlavou a hnát koně cestou necestou. A když se vrátily šouply koně domů a zmizly. A mě nezbylo než koně zase vytáhnout a chodit s nimi na vazáku dokud se nevydýchali a neoschli. Ty tři holky už jsou jinde, vyšplhaly se dál, dvě z nich jsou už majitelkami koní a třetí jezdí blíž domovu. A jelikož tyhle holky nastavily laťku dost vysoko je teď těžké někoho podobného sehnat...a přiznám se ani nehledám, protože už mám pocit že je to nemožné.
jenee
napsal(a):
Ahoj,
my takhle chodily se sestrou k soukromníkům asi let..Možná když to teď tak zpětně vidím,tak nás i tak trošku občas využívali,že jsme byly takový telátka,ale díky tomu jsem se naučila skoro vše co ke koním dneska potřebuju..Jsem za to hrozně ráda,naučilo mě to hrozně moc,hlavně disciplíně u koní,což si myslím že dneska všeobecně lidem u koní chybí...
Rozhodně si myslím,že když narazíš na opravdu spolehlivýho človíčka,je to k nezaplacení
markemic
napsal(a):
Ahoj,
my takhle chodily se sestrou k soukromníkům asi let..Možná když to teď tak zpětně vidím,tak nás i tak trošku občas využívali,že jsme byly takový telátka,ale díky tomu jsem se naučila skoro vše co ke koním dneska potřebuju..Jsem za to hrozně ráda,naučilo mě to hrozně moc,hlavně disciplíně u koní,což si myslím že dneska všeobecně lidem u koní chybí...
Rozhodně si myslím,že když narazíš na opravdu spolehlivýho človíčka,je to k nezaplacení
Ehm,psala jsem 5 let,nevím kam se to číslo vytratilo......
markemic
napsal(a):
Ahoj,
Já taky začínala jen u toho pomáhání. Jediné, co jsem mohla, tak bylo sednout si na koně v ohradě jen na ohlávce. Pak jsem přešla jinam, kde jsem mohla i jezdit. Ale nejprve dvě hodiny práce a pak hodiny ježdění. Nevadilo mi to a také jak ty říkáš, mi to hodně dalo. Naučila jsem se, že u koní není nic zadarmo a to není jen vyjížďky do přírody, ale i spousta práce kolem. Přijde mi, že spousta dnešních mladých u koní se musí neustále postrkovat k práci a ještě navíc si myslí, že ti dělají laskavost, že ti "jezdí "koně.
jenee
napsal(a):
Já taky začínala jen u toho pomáhání. Jediné, co jsem mohla, tak bylo sednout si na koně v ohradě jen na ohlávce. Pak jsem přešla jinam, kde jsem mohla i jezdit. Ale nejprve dvě hodiny práce a pak hodiny ježdění. Nevadilo mi to a také jak ty říkáš, mi to hodně dalo. Naučila jsem se, že u koní není nic zadarmo a to není jen vyjížďky do přírody, ale i spousta práce kolem. Přijde mi, že spousta dnešních mladých u koní se musí neustále postrkovat k práci a ještě navíc si myslí, že ti dělají laskavost, že ti "jezdí "koně.
Přesně tak...je to holt smutný,dneska vidí,že si můžou všechno zaplatit a na koně ani nesáhnout...My nejezdily vůbec...jen mě pak po delší době postupně nechali jezdit,nevím proč mi každej hned důvěřuje co se koní týče..
já holt byla samouk,všechno načtený z knížek tak jsem to pak akorát využila,když jsem si jednou za sto let sedla na koně
jenee
napsal(a):
Zdravím po večeru, mno já jezdím jen po stájích a vše víceméně dělám za práci. naučila jsem se, že bez práce nejsou koláče. Vetšinou všude kam se dostanu, je to nejdřív vyházet a připravit krmení, potom nějaké věci co je potřeba a až potom se mohlo jít jezdit. Já třeba travila pravidelně každé léto na brigádě u koní, kde jsem si třeba víc jak týden nesedla na koně a to jsem dělala od rána do večera. Včetně obstaraní 6koní, houfu psů králíků a hordu dělníků pracujících na baráku.
Mimo to zrovna scháním nejlépe nějakého soukromníka okolo Brna. Je mi 17 tak kdyby jste o někom věděli tak se bránit nebudu.
jenee
napsal(a):
Zdar a sílu, já jezdím v rámci časových možností, tedy hlavně o víkendu, na malém statku v jižních Čechách. Patří rodičům mé šéfky a funguje jako malý jezdecký klub. Pomáhám s přiježďováním koní a s dětmi a mám to za byt a stravu. Je to fajn, protože získám další zkušenosti a na vlastního koně není čas.
Tohle je jedna z klisen, letos obsednutá.
jenee
napsal(a):
gratuluju takoví se vyskytují jen málo! ale naštěstí jsou
jenee
napsal(a):
Já mám zkušenosti jednak z klubů a jednak od soukromníků, myslím, že nepatřím k těm, kteří neradi makají, často mám práci kolem koní radši než ježdění. Moje zkušenosti jsou ale takový, že spousta lidí od koní bere své pomocníky jako lidi, kteří mohou dělat naprosto všechno, včetně luxování domu a mytí cizích bot, jako to bylo v klubu, kde jsme se na koně dostali tak jednou za tři měsíce, při frekvenci návštěv tak 3x týdně (víc sem kvůli škole nemohla, což taky nechtěli moc tolerovat). Nebo si ježdění tvrdě zaplatit formou pronájmu koně u soukromníků. V nynější stáji jsem velice spokojená, ale platím docela vysokou částku, bez možnosti si cokoliv odpracovat, což bych teda občas uvítala.Přesto majitelce pomohu z čímkoliv, co je třeba. Můj závěr teda je, že spousta mladých pracovat chce, ale měli by za to dostata adekvádní odměnu v podobě ježdění, jinak prostě ztrácí motivaci a pokud na to mají, radši si to zaplatí, než ze sebe dělat pouhou námezdní sílu, nebo se na koně vykašlou, což taky není moc fajn.Ale neříkám, že to tak funguje stejně, já sem však poznala pouze tento přístup.
bospor
napsal(a):
gratuluju takoví se vyskytují jen málo! ale naštěstí jsou
Máme pomocníka(y) ke každému koni, čtyři koně jsou přeci jen na dva dost, hlavně k ponclovi chodí holky dvě a májí ho celého na starosti oni, sesgra si an ně jen dohlíží...já mám jak na maroda,tak na kobylku berajtra, konečně se mi po prázdninách vrátili tak se těším že jeden den budu mít taky jen pro sebe...ale asi jsem měla štestí bo co, ale zatím z každého kterého jsem vyhledala se vyloupl super člověk do naší party a jsem moc ráda, všechno zodpovědní a spolehlivý lidé....ambicema přesně ku koním...
jenee
napsal(a):
u nás vždycky děcka u koní byly, ale posledních několik let je to hodně špatné - práci se vyhýbají jako moru a zajímá je jen ježdění. Přitom u nás mají možnost jezdit každý den, super zázemí a práce tu tolik taky není - většina koní je celý den ve výběhu, a na navážení čehokoliv ke stáji máme mechanizaci. Primadony ale párkrát přišly o víkendu po práci, že jdou jezdit, a pak zmyzly. aniž by aspoń opucovaly koně, tak jsem je vyprvodila. To ani nepočítám, že jsem ještě po jejich odchodu vždycky po nich musela uklidit šatnu a chodbu (bahno, sláma, bordel). Nejhorší ale je, že takových povedených dvojiček a trojiček děvčat už nám tu prošlo nepočítaně, a pořád nemůžeme narazit na někoho, kdo by opravdu ke koním zdarma s možností ježdění chodit chtěl Máme tu sice 3 holky (je jim 14), co sem docházejí delší dobu, ale ty se tu většinou ukazují jen v létě, a když jsem měla dovolenou, a měla tu být naše ošetřovatelka sama, tak jsme jim dokonce museli zaplatit každé 2000, - (a to vymístovala každá 2 boxy denně). Navíc nechcou jezdit - raději v klubovně klábosí o sedlech za 60 tisíc, a o nesmyslech, než aby vzali keně ven.
Dřív jsme dřeli jako otroci, abysme se mohli občas svézt, a vůbec nám to nepřišlo, ale ta nová generace to je fakt katastrofa - možná je to tím, že jsme moc blízko k Brnu, a kní je tady všude hodně, takže ti co o to mají zájem už jsou zabraní ... ?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
u nás vždycky děcka u koní byly, ale posledních několik let je to hodně špatné - práci se vyhýbají jako moru a zajímá je jen ježdění. Přitom u nás mají možnost jezdit každý den, super zázemí a práce tu tolik taky není - většina koní je celý den ve výběhu, a na navážení čehokoliv ke stáji máme mechanizaci. Primadony ale párkrát přišly o víkendu po práci, že jdou jezdit, a pak zmyzly. aniž by aspoń opucovaly koně, tak jsem je vyprvodila. To ani nepočítám, že jsem ještě po jejich odchodu vždycky po nich musela uklidit šatnu a chodbu (bahno, sláma, bordel). Nejhorší ale je, že takových povedených dvojiček a trojiček děvčat už nám tu prošlo nepočítaně, a pořád nemůžeme narazit na někoho, kdo by opravdu ke koním zdarma s možností ježdění chodit chtěl Máme tu sice 3 holky (je jim 14), co sem docházejí delší dobu, ale ty se tu většinou ukazují jen v létě, a když jsem měla dovolenou, a měla tu být naše ošetřovatelka sama, tak jsme jim dokonce museli zaplatit každé 2000, - (a to vymístovala každá 2 boxy denně). Navíc nechcou jezdit - raději v klubovně klábosí o sedlech za 60 tisíc, a o nesmyslech, než aby vzali keně ven.
Dřív jsme dřeli jako otroci, abysme se mohli občas svézt, a vůbec nám to nepřišlo, ale ta nová generace to je fakt katastrofa - možná je to tím, že jsme moc blízko k Brnu, a kní je tady všude hodně, takže ti co o to mají zájem už jsou zabraní ... ?
ježíš hrubka
... primadony samozřejmě zmizly
a jkoukám, že tam mám ještě další překlepy, tak je prosím ignorujte
klawdie
napsal(a):
Máme pomocníka(y) ke každému koni, čtyři koně jsou přeci jen na dva dost, hlavně k ponclovi chodí holky dvě a májí ho celého na starosti oni, sesgra si an ně jen dohlíží...já mám jak na maroda,tak na kobylku berajtra, konečně se mi po prázdninách vrátili tak se těším že jeden den budu mít taky jen pro sebe...ale asi jsem měla štestí bo co, ale zatím z každého kterého jsem vyhledala se vyloupl super člověk do naší party a jsem moc ráda, všechno zodpovědní a spolehlivý lidé....ambicema přesně ku koním...
Tak koukám, že většina z vás, měla na pomocníky štěstí Já už celkem dlouho hledám někoho ke koním z okolí Zlína. Zatím teda marně. Někdy přemýšlím, jestli už nadšenci jako jsem byla já nevymřeli
Nebo že bych měla moc vysoké nároky?? Hledám nejlépe plnoletého (není podmínka) kamarádského a hlavně spolehlivého človíčka, kterému ovšem nejde jen o svezení zadku, ale taky rád pomůže s prací okolo koní. Nemám čas věnovat se začátečníkům, takže by to měla být osůbka která má aspoň základní znalosti a zvládne pod sedlem i temperamentnější koně. Nabízím pravidelné rekreační ježdění do terénu, dobrou partu lidí ve stáji a po osvědčení víceméně volnou ruku. Upřednostním častější docházku. Myslíte že mám vysoké nároky?
Koki
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Když už jsme takového supr človíčka ke koním našli, tak teď zase trneme, aby si nenašla kluka...to by koně měli útrum. U hodně holek, co jsem znala od koní to tak bylo, 15-16 let, našly si kluky a už je u koní nikdo neviděl. Zatím ale vypadá, že naše Kača by se snad udržela i kdyby si našla kamaráda...stejně nás to jednou čeká. Zatím je v prváku na střední, ale pak přijde vyška a času nebude mít ani pro sebe, natož na koníky. To je ale zatím daleko.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
ježíš hrubka
... primadony samozřejmě zmizly
a jkoukám, že tam mám ještě další překlepy, tak je prosím ignorujte
Ahoj
dokud sem měla jednu kobylku stačila sem sama....ted mám tři okolo si všecko podělám poklidím, ale sehnat spolehliveho člověka na procházky na ruce a ježdění je problem.Kdo umí jezdit má svoje koně a nebo nechtějí jezdit western.......a po zkušenostech známích u koní náctileté slečny nechci i když mám zkušenost že i dospělí vám muže s koněm dělat za zádama sviňárny:-(
jenee
napsal(a):
Já jsem ráda za to, že ke koním můžu přijít zdarma, podělat práci a pak si jít na chvíli zajezdit (třeba nepříjemné mi přišlo, když by po mě někdo chtěl stále 8 hodinovou práci a ani bych si na koně nemohla sednou (to už raději půjdu na brigádu a za vydělané peníze se svězu), ale práce typu příjdu, nakrmím, vykydám a postarám se o pár koní je podle mě bez problémů, ráda mám aspoń trochu volnou ruku...
Jinak něco aktuálně sháním poblíž Brna...
Prošla jsem snad 20 stájemi, ale nic... (hodně lidí chce peníze, i když je to malý příspěvek 1000,- na měsíc za to, že tam smím každý den, tak mě zase cestovné na den stojí 100 - 80,-). Moje podmínky jsou aby byl ve stáji nějaký pořádek, aby tam byli slušní lidé, přátelští a milí, jelikož bych chtěla jezdit s přítelem, tak je ideální možnost zapůjčení v sobotu nebo neděli 2 koní, jinak jeden, ideální je krátká cesta z Brna, malý příspěvek (nebo lépe výpomoc), nejlepší by byl anglický styl ježdění... Samozřejmě beru ohledy na majitele a zdravotní stav koně, snažím se poslouchat rady a prosby majitelů apod. Vybírám stáj, kde chci zůstat co nejdéle, nechci se tam párkrát ukázat a pak už nikdy, prostě nějaké zázemí... Možná mám moc požadavků...
kassiopeass
napsal(a):
Já jsem ráda za to, že ke koním můžu přijít zdarma, podělat práci a pak si jít na chvíli zajezdit (třeba nepříjemné mi přišlo, když by po mě někdo chtěl stále 8 hodinovou práci a ani bych si na koně nemohla sednou (to už raději půjdu na brigádu a za vydělané peníze se svězu), ale práce typu příjdu, nakrmím, vykydám a postarám se o pár koní je podle mě bez problémů, ráda mám aspoń trochu volnou ruku...
Prošla jsem snad 20 stájemi, ale nic... (hodně lidí chce peníze, i když je to malý příspěvek 1000,- na měsíc za to, že tam smím každý den, tak mě zase cestovné na den stojí 100 - 80,-). Moje podmínky jsou aby byl ve stáji nějaký pořádek, aby tam byli slušní lidé, přátelští a milí, jelikož bych chtěla jezdit s přítelem, tak je ideální možnost zapůjčení v sobotu nebo neděli 2 koní, jinak jeden, ideální je krátká cesta z Brna, malý příspěvek (nebo lépe výpomoc), nejlepší by byl anglický styl ježdění... Samozřejmě beru ohledy na majitele a zdravotní stav koně, snažím se poslouchat rady a prosby majitelů apod. Vybírám stáj, kde chci zůstat co nejdéle, nechci se tam párkrát ukázat a pak už nikdy, prostě nějaké zázemí... Možná mám moc požadavků...
Ahoj Markétko, to je fajn,že jste našli fajn cérku. U nás máme fajn holky, nejdřív jsme jako mladé začínaly já, peťa,sýsa a jáňa a teď nás střídá mladší generace verči a anetky. Vždycky je u koní hlavně práce a pak za odměnu povozit,já tam dělám ještě teď s malou,když je potřeba a cérky,když zrovna nestudují. Chlapi přijdou a odejdou a já se koní nepustila ani po svatbě, naopak přivedla jsem k tomu i manžela . Hodně štěstí majitelům ať natrefíte na dobré a slušné lidi. Markétko pozdravuj malého
tango
napsal(a):
Ahoj Markétko, to je fajn,že jste našli fajn cérku. U nás máme fajn holky, nejdřív jsme jako mladé začínaly já, peťa,sýsa a jáňa a teď nás střídá mladší generace verči a anetky. Vždycky je u koní hlavně práce a pak za odměnu povozit,já tam dělám ještě teď s malou,když je potřeba a cérky,když zrovna nestudují. Chlapi přijdou a odejdou a já se koní nepustila ani po svatbě, naopak přivedla jsem k tomu i manžela . Hodně štěstí majitelům ať natrefíte na dobré a slušné lidi. Markétko pozdravuj malého
Ahoj Leni,
prcka určitě pozdravím. Právě si dává odpolední spánek. To je moc fajn, že se ti dobře daří. Chystáš se kouknout ještě letos na nějakou akci?
jenee
napsal(a):
Ahoj Leni,
prcka určitě pozdravím. Právě si dává odpolední spánek. To je moc fajn, že se ti dobře daří. Chystáš se kouknout ještě letos na nějakou akci?
AHOJ ....STAV V TLUMACOVE - PESKOVE VRELE DOPORUCUJI :-) MAM Z TAMA KOBYLKU SOU TA, SECI POHODOVI LIDICKY,SUPER PARTA,SKVELI KONICI ATD ....NADHERNE OKOLI ...PROSTE BYDLET V OKOLI NEVAHAM ...byla sem tam spokojena,bohuzel jsem z olomouce a dojizdeni bylo narocne ....
kassiopeass
napsal(a):
kassiopeass: Koukám, že kolem Brna je těch nabídek opravdu málo, taky scháním a vůbec. U koní jsem už nějakou dobu a teď je zrovna nějaká krize či co, že se nedá nic najít ...
dakotka
napsal(a):
Ahoj
dokud sem měla jednu kobylku stačila sem sama....ted mám tři okolo si všecko podělám poklidím, ale sehnat spolehliveho člověka na procházky na ruce a ježdění je problem.Kdo umí jezdit má svoje koně a nebo nechtějí jezdit western.......a po zkušenostech známích u koní náctileté slečny nechci i když mám zkušenost že i dospělí vám muže s koněm dělat za zádama sviňárny:-(
Ale dá se sehnat i náctiletý - rozumný člověk...
Mě samotné je sice 18,ale "vychovali" si mě perfektně ve stáji,kde jsem v 10 začínala.. a také jsem tam působila skoro 5 let,než jsme si udělali vlastní stáj..:-)
J.
amidala
napsal(a):
kassiopeass: Koukám, že kolem Brna je těch nabídek opravdu málo, taky scháním a vůbec. U koní jsem už nějakou dobu a teď je zrovna nějaká krize či co, že se nedá nic najít ...
No tak to ja taky mnela stěsti před minuli rok jsem se s konikama vratila z Moravky zpět na doubravy a našla jsem si supr holčinu ježdeni ještě nebylo to pravy ořechoví aůe ta spolehlivos pracovitost byla ne mistě a hlavně ochotamam 2 hřebce a jednoho valacha u hřebcu už vim že je zvladne už vi co od nich ma čekat jsou to lumpici a jine tak dobre ditě asiuž ani neseženu
foto před 2 lety
sakiron
napsal(a):
No tak to ja taky mnela stěsti před minuli rok jsem se s konikama vratila z Moravky zpět na doubravy a našla jsem si supr holčinu ježdeni ještě nebylo to pravy ořechoví aůe ta spolehlivos pracovitost byla ne mistě a hlavně ochotamam 2 hřebce a jednoho valacha u hřebcu už vim že je zvladne už vi co od nich ma čekat jsou to lumpici a jine tak dobre ditě asiuž ani neseženu
foto před 2 lety
no fotečka ted
sadzi saj

XXX.XXX.117.237
sakiron
napsal(a):
no fotečka ted
Ahojky,
já mám zase opačný problém, než holky z Brna, najít někoho, kdo by chtěl jezdit na soukromé kobyle Přitom se jedná pouze o péči o ní a odježdění plus kontrola boxu, zda je vše čisté a vykydané, při spolehlivosti se nebrání skok. ani drez. tréninku a účasti na VT či závodech, ale prostě nic, není zájem. Před 2 rokama mi chodila holčina, ale spíše začátečnice, snažila jsem se jí věnovat na lonži apod., ale její strach byl silnější, pak v zimě onemocněla, doktorka jí řekla, že musí mít min. měsíc klid a už potom nepřišla. Pak jsem se na to už vykašlala, někoho hledat a letos se mi podařilo najít stejně starou slečnu, jenže také dlouho nejezdila, takže jsem se jí věnovala, no krom toho, že nedodržovala na čem jsme byli domluvené, jako že až se vyjezdí, že se domluvíme a pod dohledem může začít skákat, pač měla 5 let pauzu od ježdění a pak mi napsala sms, já byla zrovna pracovně v Brně na týden, že byla Elí hodná a že si i skočili kavalety a křížek na jízdárně, tak jsem šla do kolen, nakonec si koupila vlastní kobylu no a do třetice nejlepší spolujezdkyně, co jsem měla, starší paní, ale fajnová ženská, 100 % spoleh, měla dříve vlastní kobylku, ale pani v letech, o trochu těžší než já a kobyle začlo nesedět sedlo a jednou jí takhle na poli vysadila pár kozlama při zádrži do klusu, no chápu, že v jejím věku se začla bát a nakonec u mě přestala jezdit no a teď se už nikdo neozývá, takže asi zůstaneme samy
jenee
napsal(a):
Ahoj,
no my máme "jen" 2 koníky, takže si vystačíme sami...Chodívala jsem pravidelně do klubu pomáhat a pak jezdit...To že mě ta práce okolo koní baví /tím myslím místování, navážení sena,slámy,pilin...a pak ježdění/ bylo moje plus, ale v dobách mých začátků toho někteří zneužívali...Byli jsme skupinka asi 7-8 holek, která pravidelně docházela na výcvik, samozřejmě prvně byla práce, které se některé a později všichni vyhýbaly se slovy "To zvládneš, toho není moc"....Nakonec to dopadlo tak,že ty "velmi pracovité" také velmi rychle odešly a já zůstala...Potom tu stáj přebudovali na ranč a já tam opět pomáhala okolo koníků... pak jsem teda některé lidi k tomu přímo vedla,že prvně se musí postarat aby koně měli kde "spát" nejlépe v pěkném čisťoučkém boxe
...ale myslím si, že lidí které baví více práce okolo než ježdění je nějak málo...
také chci mít jednou svůj statek a rozhodně bych netrpěla ty, kteří jen postávaj okolo a starají se jen o to kdy budou už konečně jezdit
hanule
napsal(a):
Ahoj,
no my máme "jen" 2 koníky, takže si vystačíme sami...Chodívala jsem pravidelně do klubu pomáhat a pak jezdit...To že mě ta práce okolo koní baví /tím myslím místování, navážení sena,slámy,pilin...a pak ježdění/ bylo moje plus, ale v dobách mých začátků toho někteří zneužívali...Byli jsme skupinka asi 7-8 holek, která pravidelně docházela na výcvik, samozřejmě prvně byla práce, které se některé a později všichni vyhýbaly se slovy "To zvládneš, toho není moc"....Nakonec to dopadlo tak,že ty "velmi pracovité" také velmi rychle odešly a já zůstala...Potom tu stáj přebudovali na ranč a já tam opět pomáhala okolo koníků... pak jsem teda některé lidi k tomu přímo vedla,že prvně se musí postarat aby koně měli kde "spát" nejlépe v pěkném čisťoučkém boxe
...ale myslím si, že lidí které baví více práce okolo než ježdění je nějak málo...
také chci mít jednou svůj statek a rozhodně bych netrpěla ty, kteří jen postávaj okolo a starají se jen o to kdy budou už konečně jezdit
No,k našim blondýnům od zimy dojížděla jedna slečna,bohužel to nedopadlo nejlépe,to je nadlouho,spíš to bylo pro mně velké zklamání,někteří lidé pracují lépe zadarmo než když za to dostanou zaplaceno,pak už o ty koně ani nešlo
..jistou dobu mi tu chodí Andejka,zůstává i na dýl,ta je dokonalá,bez řečí,pomůže i s kozama,od léta tu mám i placenou trenérku,která je taky skvělá a řekla bych,že si rozumíme.Jinak dívčin vyvolávalo dost,ale ono se ne vždy chce,pak je to sem daleko,práce je moc,no a některé si i představovaly,že si je vyzvednu z domu,dovetzu sem a pak je ještě zavezu domů,škoda slov.Tady v okolí je pár kluků,co mi s konmi hodně pomáhají,ale ten zbytek spíš chodí pomlouvat a závidí.přes své koně jse se i seznámila se spoustou lidí,někteří horší,nejkteří skvělí,Radka sem jezdí dělat parelliho hlavně s Azurkem,ten je takový bouřlivější.
.Malého srortáky Mikyhp prodávám,protože s ním nemá kdo jezdit a 100% se mu věnovat......Kdysi se lidi mohli po koních zbláznit,ale ted se jim nechce a pracovat,to už vůbec ne.A taky se ti menší v oddílech nic pořádného nenaučí,Terezka přijela s tím,že jejich koně fungují,jen když dostanou bičem hned ze startu a taky ani vidle držet neuměla
jenee
napsal(a):
Já koníky miluju potkala jsem dobré i špatné majitele. Spousta lidí si mě cenila. Byla jen jedna vyjímka. Ale jak se říká vyjímka potvrzuje pravidlo. Teď mi bude 20 let a koně nějak neseženu. V ostravě jich je málo. Teď jsem vyřizovala práci a dělám 2 dny a dva dny volno takže čas na koně by byl a ochota taktéž. Jen ty koně chybí. A v srdíčku je nějak prázdno. Takže kdyby někdo hledal někde blízko ostravy(jsem z hrabůvky) Tak stačí napsat bude jen a jen ráda!!!!
ewanie
napsal(a):
Já koníky miluju potkala jsem dobré i špatné majitele. Spousta lidí si mě cenila. Byla jen jedna vyjímka. Ale jak se říká vyjímka potvrzuje pravidlo. Teď mi bude 20 let a koně nějak neseženu. V ostravě jich je málo. Teď jsem vyřizovala práci a dělám 2 dny a dva dny volno takže čas na koně by byl a ochota taktéž. Jen ty koně chybí. A v srdíčku je nějak prázdno. Takže kdyby někdo hledal někde blízko ostravy(jsem z hrabůvky) Tak stačí napsat bude jen a jen ráda!!!!
Ahoj,já mám taky dosti né příliš dobrých zkušeností s holkama.V podstatě se mi stalo že jsem jim věnovala spoustu času ,aby se něco naučily a když začaly být soběstačné a dalo se na ně spolehnout ,začaly chodit s klukama a bylo povšem.Takže jsem došla k závěru ,že si práci udělám sama daleko rychleji a precizněni,než někoho nutit aby ještě schrabal dvůr.