Bezkostrové sedlo-barefoot

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.9.2008 15:51
eliska84

XXX.XXX.60.220

Ahojky,máte někdo bezkostrové sedlo?Vaše zkušenosti,názory?My jsme si ted koupili starší,zatím jsme ho jen zkoušeli,ale musíme přidělat dírky na bodbřišník i třemnové řemeny.Zatím mi připadalo dost nekotaktní na holeně,ale moc pohodlné posedlí.

25.9.2008 09:26
red and white

XXX.XXX.0.1

eliska84 napsal(a):
Ahojky,máte někdo bezkostrové sedlo?Vaše zkušenosti,názory?My jsme si ted koupili starší,zatím jsme ho jen zkoušeli,ale musíme přidělat dírky na bodbřišník i třemnové řemeny.Zatím mi připadalo dost nekotaktní na holeně,ale moc pohodlné posedlí.

Ahoj dnes mi má přijít toto sedlo - Arizona, tak jsem zvědavá

25.9.2008 10:16

red and white napsal(a):
Ahoj dnes mi má přijít toto sedlo - Arizona, tak jsem zvědavá

Ja uz rok jezdim na barefoot atlante a nedam na ni dopustit . Kobylce je super pohodlna, nikde ji netlaci, pro me jako kresilko. Je to i nenarocne na udrzbu, staci jednou za cas otrik vlhkym hadrikem a nastrikat impregnacnim sprejem. Na leto jsem sedlovou podlozku z beranka vymenila za klasickou western.deku z bavlny, aby kobcu beranek po zpoceni moc nekousal. Maximalni spokojenost na vsech stranach

Ted uz jen lituju, ze jsem si to sedlo neporidila driv...

25.9.2008 12:16
eliska84

XXX.XXX.60.220

alfi pav napsal(a):
Ja uz rok jezdim na barefoot atlante a nedam na ni dopustit . Kobylce je super pohodlna, nikde ji netlaci, pro me jako kresilko. Je to i nenarocne na udrzbu, staci jednou za cas otrik vlhkym hadrikem a nastrikat impregnacnim sprejem. Na leto jsem sedlovou podlozku z beranka vymenila za klasickou western.deku z bavlny, aby kobcu beranek po zpoceni moc nekousal. Maximalni spokojenost na vsech stranach

Ted uz jen lituju, ze jsem si to sedlo neporidila driv...

A nějaká fotka na kobylce by nebyla?

25.9.2008 12:23
enriko

XXX.XXX.9.30

eliska84 napsal(a):

osobně sedlo nevlastním, ale občas jezdím na kobylce, která má toto sedlo má. myslím, že ani majitel ani kobylka si vůbec nestěžují. Pro jezdce je toto sedlo velmi pohodlné....takže myslím, že toto sedlo není špatná volba

25.9.2008 12:36

eliska84 napsal(a):

Ahoj, už jsem také na tyhle sedla koukala.. Docela by mě zajímalo jestli se na tom dá i skákat a dělat jízdárenská práce??

25.9.2008 13:09
eliska84

XXX.XXX.60.220

chypi napsal(a):
Ahoj, už jsem také na tyhle sedla koukala.. Docela by mě zajímalo jestli se na tom dá i skákat a dělat jízdárenská práce??

Já sedlo bohužel ještě nemám vůbec ověřené....ale řekla bych že na jízdárnu nic moc,to spíš na vyjíždky...a nějaký menší skok to určo taky snese.Jediný co pmi na ten jeden pokus vadilo,že jsem měla pocit,že holeněmi skoro necítím koně,špatně šlo pobízet.No..možná je to o zvyk

25.9.2008 13:16

eliska84 napsal(a):
Já sedlo bohužel ještě nemám vůbec ověřené....ale řekla bych že na jízdárnu nic moc,to spíš na vyjíždky...a nějaký menší skok to určo taky snese.Jediný co pmi na ten jeden pokus vadilo,že jsem měla pocit,že holeněmi skoro necítím koně,špatně šlo pobízet.No..možná je to o zvyk

Mě se to totiž moc líbí, ale občas si jdu s koníkem popracovat nebo něco skočit na jízdárně, ted zrovna se snažíme na ohlávce, ale ještě nám to nejde, to ty holeně zrovna potřebuju jako sůl a Malej je obluda líná to by podemnou chcíp

25.9.2008 13:32

chypi napsal(a):
Mě se to totiž moc líbí, ale občas si jdu s koníkem popracovat nebo něco skočit na jízdárně, ted zrovna se snažíme na ohlávce, ale ještě nám to nejde, to ty holeně zrovna potřebuju jako sůl a Malej je obluda líná to by podemnou chcíp

Tohle je moje atlanta na mojem zlaticku

25.9.2008 13:40

alfi pav napsal(a):
Tohle je moje atlanta na mojem zlaticku

jeste jednou

25.9.2008 13:46

alfi pav napsal(a):
jeste jednou

A takhle nam to na nem fici

Nevim kde jste slyseli, ze je na tom prace na jizdarne nemozna nebo slozita. Delat jizdarenske cviky jde i na holem koni, jde jen o to chtit.

Nikdy jsem nemela problem dostat v barefootu kobylu na prilnuti, ohnuti... Dokonce je to jeste lepsi nez v klasickych sedlem, protoze kdyz se soustredite, tak naprosto dokonale citite pod sebou pohyb konskeho hrbetu vcetne ohybani, pripadneho ztuhnuti, coz v anglii a westernu sice jde, ale je to mnohem min napadne (z vlastni zkusenosti).

Uz jsem v tom i promokla na kuzi a nijak se stav sedla nezmenil

Proste same plus v kazdem ohledu

25.9.2008 15:52
lerry

XXX.XXX.102.84

eliska84 napsal(a):

Chichi, tak už vím kdo mi sedlo vyfouknul Psala jsem na něj také, ale paní odpověděla, že už jej odeslala na zkoušku.
Sháním nějaké sedlo, co by sedělo i ponďovi a řeším jestli tohle nebo wintec s cair systemem. Odkud jsi Eli? Pokud by ti nesedělo, také bych jej chtěla zkusit.

25.9.2008 20:55
skuc

XXX.XXX.174.54

lerry napsal(a):
Chichi, tak už vím kdo mi sedlo vyfouknul Psala jsem na něj také, ale paní odpověděla, že už jej odeslala na zkoušku.
Sháním nějaké sedlo, co by sedělo i ponďovi a řeším jestli tohle nebo wintec s cair systemem. Odkud jsi Eli? Pokud by ti nesedělo, také bych jej chtěla zkusit.

ja mam doma barefoot cheyenne a prodavam ho, mam moc velky zadek na to posedli (je to velikost 1, tj. zhruba do konfekcni velikosti 40). jinak je sedlo skvele. vyhovovalo konovi i mne, jen z nej bohuzel trochu pretekam...
kdyby byl zajem, tak vic info na tel. 725 614 685

27.9.2008 10:04
makki

XXX.XXX.1.106

eliska84 napsal(a):

Jezdila jsem v Arizoně 2 roky a žádný problém. Když jsem našetřila na sedlo na míru, tak jsem zvažovala, že sedlo prodám. Ale asi si ho nechám. Jestli kobyla v zimě při menším objemu práce přibere, tak se mi to sedlo bude ještě hodit.

6.10.2008 22:26
matyhany

XXX.XXX.21.2

eliska84 napsal(a):

sakliš...vědět že to tu existuje tak nezakládám to svoje tema :))) zajimají mě názory a zkušenosti lidí s těmito sedlama...a sháním nějaky dost levny...i v horším stavu,kdyby náhodou někdo věděl...

13.10.2008 12:39
eliska84

XXX.XXX.60.164

matyhany napsal(a):
sakliš...vědět že to tu existuje tak nezakládám to svoje tema :))) zajimají mě názory a zkušenosti lidí s těmito sedlama...a sháním nějaky dost levny...i v horším stavu,kdyby náhodou někdo věděl...

Tak sedlo máme asi měsíc a zatím dobrý..na vyjíždky super pohodlný.Dokoupily jsme porsák,dodělay dírky a koupily dečku...a je to oka

23.5.2012 20:26
baranov

XXX.XXX.190.57

vůbec nikde ho nemůžu sehnat. Byla jsem na ofic. stránkách barefoot- ty asi už nefungují, na email neodpovídají, nevíte kde koupit? (tady taky neodpovídají - http://www.amorjezdeckepotreby.cz/barefoot-arizona-nut). Mám zájem o arizonu :)

24.5.2012 08:49
makki

XXX.XXX.36.237

Vždyť se teď s bezkostráči roztrhl pytel. Inzerce je jich plná. Barefoot jsem měla, ale podle toho, co teď vidím, si nemyslím, že ta ostatní by byla nějak horší. Je to všechno na stejném principu.

24.5.2012 09:30
cheyenne

XXX.XXX.48.20

Ráda bych se zeptala těch, co mají delší zkušenosti, jaký máte pocit z rozložení váhy? Myslím, jestli koně netlačíte sedacíma kostma do jednoho místa nebo jestli jsou bezkostráče tak vychytaný, že umí váhu rozložit.
A jsou použitelný i na vyšší kohoutek?
Taky mi připadají na fotkách jakoby westernově, tak jak se v tom cítí čistokrevní angličani?
Díky za odpovědi :-)

24.5.2012 17:38
makki

XXX.XXX.36.237

O bezkostrových sedlech tu bylo napsáno už hodně informací. Na rozdíl od toho, co jsem měla já, tak třeba u některých jiných modelů je třeba zespodu vidět, že už to není jenom rovná kožešina, ale že už jsou tam takové imitace sedlových polštářů, což je určitě dobré. Asi nejvíce se mi líbí to kožené sedlo, co je vzhledem téměř k nerozeznání od klasického anglického sedla. Kdybych jezdila anglii, tak bych si pořídila asi právě tohle.

11.9.2015 15:07
Cheeky131

XXX.XXX.6.3

Ahoj, viděla jsem nový e-shop s barefooty (www.zdravazvirata.cz). Zastupuje je mladá slečna, co jezdí po klientech a radí jak sedlat a co pořídit, aby všechno ladilo.

Aimerin

6.3.2016 21:29
Aimerin

XXX.XXX.212.151

Po neskutečných anabázích s nepadnoucími sedly na kulatou kobylu ( a to mluvím o west. sedlech "na míru" v relacích kolem 40 000 ), jsem jako poslední možnost koupila Arizonu se vším příslušenstvím, s fzyio dekou, western. třmeny a fendry s kolenními opěrkami. A zažila jsem malý - velký zázrak. Od té doby mám uvolněného, " gumového" koně, pro kterého není nic čemu porozumí problém. Tak obrovskou a okamžitou změnu v pocitu nás obou ! k lepšímu bych přála každému a kdo zažil, ví o čem píšu. Nejsem náhončí Barefootu a ještě před pár lety bych ho nechtěla do baráku, ale si se mnou pohrál..
Je mi fakt jedno, jestli sedlo vydrží míň než klasika( zatím kůže pevná, švy i tvar ok), oba mí koně jsou vděční a spokojení, já cítím každý pohyb aniž by byli jakkoli otlačení, zpocení jsou stejnoměrně, sedlo se nepřetáčí ani na " těhotné hrošici". Podbřišník mám kožený s beranem 20 cm široký drezurní.
Pravda je, že první pocity jsou poněkud zvláštní, protože nové sedlo je pocitově " nafouklé", nedrží tolik sed, člověk musí najednou třeba na jízdárně jakoby víc dřít, ale když vydrží, sedlo přilne k vám oběma a zjistíte, že je to naopak! Pobídky kvůli prostupnosti sedla se stanou minimální, tím, že cítíte každý pohyb koně a on váš. Mnohem víc se přizpůsobíte jeho pohybu a časem máte pocit, že nemusíte nic a on to prostě dělá.. Zastánci klasiky namítnou, že to je normální i s kostrovým sedlem, ale věřte mi, že tohle je fakt jiný level.. Jsem vděčná, že jsem byla donucena překonat neopodstatněné a i hloupé předsudky a doufám, že se " hadráky" dostanou co nejdřív k co nejvíce koním.
Stejně tak doporučuji zahodit strach ( taky se někdy bojím, a to dost) a zkusit např Bitless Bridless místo udidla. Reakce koně je podobná - uvolnění, soustředění, ohebnost, vděčnost a mnohem větší spolehlivost! Ať Vám koně jdou a pokud jsem někoho naštvala, jen do mě...

8.3.2016 17:10
napachins

XXX.XXX.201.243

Najděte si na FB skupinu Jezdím v bezkostře, je tam spousta názorů a zajímavehé čtení...

Přidejte reakci

Přidat smajlík